vrijdag 29 december 2017

2017

2017

Act van het jaar: Justin Bieber

De succesvolste artiest van 2017 is nipt Justin Bieber geworden. Hij scoort 5 hits en haalt daar 2372 punten mee binnen. Daarmee blijft hij Ed Sheeran net voor. Ed Sheeran heeft 7 hits en komt tot 2370 punten. Maar liefst 20 weken van dit jaar voert hij de Top 40 aan. Hij is wel verantwoordelijk voor de bestverkochte plaat ÷ (Divide) van 2017.

Reggaeton is populair met als vaandeldrager de grootste zomerhit van het jaar: Despacito van Daddy Yankee en Luis Fonsi met Justin Bieber. Despacito is een bijzondere titel dit jaar. Gedurende de eerste vier weken van de hitnotering is Justin Bieber nog niet 'featuring' bij Luis Fonsi en Daddy Yankee, maar de 25 weken erna wel. (Bij loskoppelen zou de track met Justin op 4 hebben gestaan.)

Het eerste half jaar kende ‘slechts’ drie verschillende nummer 1-hits: de eerste twee weken van het jaar Rockabye (van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie), daarna 15 keer Shape Of You (van Ed Sheeran) en vervolgens Despacito (van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber) 8 weken op nummer 1. Nooit eerder waren er zo weinig verschillende nummer 1-hits in het eerste half jaar. Zowel 2010 als 2012 brachten nog vier nummer 1-hits in het eerste half jaar.

De Nederlandse rappers Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex houden de eer van de Nederpop in de hitlijsten hoog.
De top 10 bestverkochte albums van GfK Dutch Charts in 2017 bestaat uit
1.       ÷(Divide) - Ed Sheeran – Atlantic/Warner
2.      Alleen – Lil’ Kleine - TopNotch/Universal
3.       Slaaptekort – Boef - Trifecta/Warner
4.      Gruwelijk Eng Deel 38 – Kinderen voor Kinderen - VARA/[PIAS]
5.      Control – Kensington - Universal
6.      Rémi – Ronnie Flex - TopNotch/Universal
7.      Thuis – Marco Borsato - Universal
8.      X – Ed Sheeran - Atlantic/Warner
9.      77 Nachten – SFB – TopNotch/Universal
10.  More Life – Drake – Cash Money/Universal
In het door GfK Dutch Charts samengestelde jaaroverzicht albums 2017 blijft de Britse singer-songwriter de nummer twee Lil’ Kleine ruimschoots voor. In de top tien is er ook weer plek voor Control van Kensington, dat vorig jaar eveneens op een vijfde plaats stond genoteerd. Ook Kinderen voor Kinderen staan opnieuw in de top tien genoteerd, zij het dit jaar met album nummer 38 op plaats vier daar waar het kinderkoor vorig jaar ‘slechts’ een tiende plek behaalde met album nummer 37 (dit jaar op no. 27). Adele, met 25 lijstaanvoerster van zowel 2015 als 2016, valt dit jaar net buiten de top tien.
Maar liefst zeven van de beste tien albums zijn producten van nationale makelij. En van de honderd bestverkochte albums van 2017 komt iets meer dan de helft van Nederlandse bodem, om precies te zijn 51 titels. In vergelijking met vorig jaar betekent dat wederom een stijging (2016: 46 NL-titels; 2015: 42 NL-titels). Overigens zijn van deze nationale producties maar liefst 32 titels van Nederlandse hiphop-artiesten, bijna een derde dus.
Na de herontdekking van vinyl maakt ook het cassettebandje steeds meer een comeback. In Nederland stijgt de verkoop. In 2014 ging het om 2.000 stuks, in 2016 om 15.000 exemplaren en in 2017 nog meer. De geluidsdrager is vooral geliefd bij beginnende bands (‘het maakt je zichtbaar’).

HET JAAR IN VOGELVLUCHT
#Januari
Ed Sheeran breekt op vrijdag 6 januari een record op Spotify. Op de releasedag van twee nieuwe singles worden beide tracks meer dan 6 miljoen keer beluisterd. Shape Of You en Castle On The Hill worden beiden ook Megahit bij Radio3FM. *** Op 8 januari overlijdt de Brits-Indiase singer-songwriter Peter Sarstedt (75). Begin 1969 scoorde de in Delhi geboren zanger een wereldhit met Where Do You Go To My Lovely. Uit een verklaring van zijn familie aan de BBC blijkt dat hij al zes jaar ziek was, hij leed aan een zeldzame hersenziekte. In 2016 stond het nummer nog in de Top 2000; op plaats 1748. *** Op 12 januari was het 45 jaar geleden dat het eerste nummer van muziekblad Oor verscheen. Het jubileumnummer heeft vier verschillende covers en bevat 45 verhalen achter de 45 ultieme Oor-singles van de afgelopen 45 jaar. *** Martin Garrix wint de Popprijs 2016 op zaterdag 14 januari 2017 tijdens Noorderslag. De Popprijs is de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay. *** Op 19 januari overlijdt Loalwa Braz (63), zangeres van de wereldhit Lambada. De Braziliaanse politie vond haar lichaam in haar uitgebrande auto. Braz was lid van de formatie Kaoma. Lambada werd in Nederland een #1-hit in 1989. Drie andere hits in Nederland waren Dançando Lambada (1990), Melodie d'Amour (1990) en Dança Tago Mago (1991). *** Op 20 januari overlijdt Hans Breukhoven (70) in zijn woonplaats Londen. Hij leed aan alvleesklierkanker. Hans Breukhoven was de oprichter en voormalig president-directeur van Free Record Shop. Op 15 oktober 1971 opende hij het eerste Free Record Shop-filiaal in Schiedam. In 2008 telde de keten 182 winkels in Nederland en 66 in België. In 1990 opende hij FAME in de Amsterdamse Kalverstraat. Deze winkel sloot zijn deuren in 2011, maar maakte een doorstart onder de Media Markt-vlag. In mei 2013 ging Free Record Shop failliet. *** Adèle Bloemendaal (Adèle Maria Hameetman; 84) overlijdt zaterdag 21 januari in Amsterdam. De actrice en comédienne stond zeven keer in de Top 40. Haar grootste hit is Het Zal Je Kind Maar Wezen (met Piet en Leen; #5 in 1970). Solo haalde ze de top 10 met: Wat Heb Je Gedaan Daan (#9 in 1972) en Hallelujah Kameraden (#10 in 1973). ***

#Februari
Op 12 februari overlijdt jazzlegende Al Jarreau (76). Hij was onlangs opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. In 1982 had hij een #2 met Roof Garden. In 1983 haalden Boogie Down #14 en Mornin’ #16. *** Adele is de grote winnares van de 59ste Grammy Award-uitreiking die 12-13 februari plaats vindt in Los Angeles. De Britse zangeres wint vijf Grammy's, waaronder de drie belangrijkste: die voor album van het jaar (25), song van het jaar (Hello) en plaat van het jaar (Hello). Van een strijd om de hegemonie tussen Adele en Beyoncé, de twee koninginnen van de hedendaagse pop, was eigenlijk geen sprake. Adele won alle rechtstreekse duels. *** Vrijdag 17 februari overlijdt Peter Skellern (69) aan hersenkanker. Hij stond in 1972 op nummer 2 in de Top 40 stond met You’re A Lady. *** Pleun Bierboom wint 17 februari The Voice Of Holland. Pleun zat in het team van Waylon die dit jaar Anouk verving als coach bij TVOH. Zij versloeg Isabel en Vinchenzo in de finale. What Hurts The Most is haar eerste single. *** Vrijdag 24 februari verschijnt debuutalbu Vreemde Kostgangers van een nieuw trio bestaande uit George Kooymans (68; Golden earring), Boudewijn de Groot (72) en Henny Vrienten (68; Doe maar). ***

#Maart
Ed Sheeran breekt een record op Spotify. De tracks van zijn op vrijdag 3 maart uitgebrachte album Divide zijn op de eerste dag een recordaantal van 56,73 miljoen keer gestreamd. *** Op 4 maart vestigt Alan Walker met Alone een tipparaderecord: hij staat 13 weken onafgebroken in de tipparade. De track flopt de week erna. *** Frits Spits krijgt op 7 maart de Gouden Harp krijgt voor zijn verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek. *** Boyband B-Brave heeft te kennen gegeven de stekker uit de groep te trekken. Zomer 2016 scoorde de groep een grote hit met One Night Stand. B-Brave bestaat uit Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez, Jai Wowor, Samuel Leijten en Kaj van der Voort. *** Het nieuwe album ÷ (Divide) van Ed Sheeran komt 10 maart binnen op één in de GfK Dutch Album Top 100. Daarnaast staan alle zestien nummers van de deluxe versie van het album genoteerd bij de eerste dertig plekken in de GfK Dutch Single Top 100, waarvan maar liefst zes in de top tien. En daarmee scoort de 26-jarige Britse zanger een hitrecord. *** Joni Sledge (60) overlijdt op 10 maart. Ze was een van de zussen die samen Sister Sledge vormden. Hun grootste hits zijn We Are Family, He's the Greatest Dancer en Lost in Music.*** De Hitkrant stopt met de tweewekelijkse papieren editie en gaat de focus leggen op zowel het onlineplatform als op sociale media. Dat maakt uitgever ZPRESS Young 16 maart bekend. Het tijdschrift verschijnt voor het laatst in de huidige vorm op 28 maart, in een dubbeldikke editie omdat het blad precies veertig jaar bestaat. Daarna wordt er nog zes keer per jaar een speciale uitgave gepubliceerd met extra veel posters die de lezeressen zelf kunnen uitkiezen. Die posters zijn een belangrijke reden waarom veel tienermeisjes, momenteel nog zo'n 3500, een abonnement hebben op het blad. *** Chuck Berry (90), de belangrijkste rock 'n' roll pionier uit de popgeschiedenis, overlijdt thuis in Wentzille, Missouri, op 18 maart 2017. Met liedjes als Maybellene, Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music, Come On en Johnny B. Goode zette hij in de tweede helft van de jaren vijftig te toon voor een nieuwe muziekstijl, rock 'n' roll. *** Clem Curtis, de oorspronkelijke zanger van The Foundations, overlijdt op 27 maart (76). In 1967 brak de band door met de wereldwijde hit Baby Now that I've Found You. Een jaar later had de band opnieuw een wereldhit met Build Me Up Buttercup, maar Curtis was toen al weg vanwege meningsverschillen. ***

#April
De Amerikaanse muzikant John Warren Geils Jr. (71) overlijdt op 12 april. Hij richtte in 1967 The J. Geils Band op, waarmee hij in de jaren 70 en 80 meerdere hits scoorde. De band maakte vooral naam met de hits Centerfold (1981) en Freeze Frame (1982). Centerfold was in de VS een groot succes: het nummer stond er zes weken op nummer 1. Na het vertrek van zanger Peter Wolf in 1983 duurde het niet lang voor de band werd ontbonden, al waren er in de loop der jaren nog wel verschillende reünie-concerten. *** Chef'Special wint donderdagavond 13 april de Schaal van Rigter. De track Amigo is het afgelopen jaar het meest gedraaid op NPO 3FM. *** De 23-jarige Julia van Helvoirt wint op woensdag 19 april Idols. De finale van dit seizoen trekt slechts 342.000 kijkers en is daarmee veruit de minst bekeken ontknoping van de zangshow ooit. Julia verslaat in de finale kandidaat Bram Boender (20). De 17-jarige Mitch Lodewick viel eerder op de avond af. *** Shape Of You breekt het record van ‘langste op nummer 1’ op 22 april. De track kwam op 21 januari van dit jaar op de eerste plaats en heeft sindsdien de nummer 1-positie zonder onderbreking weten te bezetten; daarmee voert Ed Sheeran de Top 40 nu voor 14 weken aan. Die prestatie werd in ruim 52 jaar Top 40-historie niet eerder geleverd. *** Adele zorgt in de week van vrijdag 28 april voor een nieuw hitrecord in de GfK Dutch Album Top 100. De Britse zangeres staat met haar album 21 namelijk driehonderd weken in de Album Top 100 genoteerd. Nog nooit eerder in de historie van de Nederlandse albumlijsten wist een plaat van een artiest, act of band zoveel weken in de lijst te staan.

#Mei
*** Producer en dj Robert Miles (47) overlijdt op Ibiza. Verschillende bronnen, waaronder DJ Mag Italia, melden dat Miles al een tijd ziek zou zijn. De dj en producer was vooral bekend van de hit Children. In 1996 stond dat nummer veertien weken in de Top 40 en behaalde als hoogste notering de derde plaats in de chart. Children stond op de eerste plaats in de hitlijsten van meer dan twaalf landen, waaronder zijn thuisland Zwitserland. Als dj en producer specialiseerde Miles zich vooral in de genres trance en house. Een officiële oorzaak van zijn overlijden is niet gegeven. *** Chris Cornell (52), de zanger van Soundgarden en Audioslave, overlijdt plotseling op 17 mei. *** Maandagavond 22 mei ontploft in Manchester een bom tijdens een concert van zangeres Ariana Grande. Daarbij vallen zeker 22 doden. De politie gaat uit van een zelfmoordaanslag. *** Enkele weken geleden stond hij al voor de 15e week op nummer 1, waarmee het record van Balada van Gusttavo Lima (13 weken op #1) verbroken werd. Shape of you van Ed Sheeran verbreekt nog 2 andere records: meeste weken in de top 2 en meeste weken in de top 3. Shape of you stond maar liefst 18 weken bij de beste 2 in de Top 40. Hiermee is het record van My heart will go on van Celine Dion (15 weken in de top 2) ruimschoots verbeterd. Shape of you stond 18 weken in de top 3. Hiermee is het record van Rolling in the deep van Adele (17 weken in de top 3) verbroken. ***

#Juni
Zangeres en presentatrice Sandra Reemer is dinsdag 6 juni op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. De zangeres vertegenwoordigde Nederland drie keer tijdens het Eurovisie Songfestival en nog een keer als achtergrondzangeres. In 1972 behaalde ze samen met Dries Holten haar beste prestatie op het liedjesfestival: de vierde plek met het nummer Als Het Om De Liefde Gaat. Daarnaast presenteerde ze verschillende televisieprogramma's zoals Showmasters, De zaterdagavondshow en De betere sekse. Reemer is enige tijd getrouwd geweest met Ferdi Bolland. Ze laat geen kinderen na. *** Taylor Swift zet haar albums weer op de verschillende streamingdiensten, waaronder Spotify. Drie jaar geleden haalde Swift haar muziek van Spotify omdat ze bezwaar had tegen het feit dat alle muziek voor zowel gratis als betalende abonnees beschikbaar is. In 2015 sloot ze een exclusieve overeenkomst met Apple Music, dat geen gratis abonnement heeft. Dat Spotify sinds kort bepaalde albums tijdelijk exclusief aanbiedt aan betalende leden, kan mogelijk de reden zijn dat Swift haar muziek weer beschikbaar stelt op de muziekdienst. ***

#Juli

#Augustus
De Amerikaanse countryzanger en gitarist Glen Campbell (81) overlijdt op 8 augustus aan de gevolgen van Alzheimer. Campbell verwierf in de jaren 70 grote bekendheid met zijn hit Rhinestone Cowboy. Hij droeg bij aan albums van vele muzikanten, zoals die van Elvis Presley, Frank Sinatra en Dean Martin. Cambell heeft in zijn carrière verscheidene prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder American Music Awards en meerdere Grammy's. *** Eind augustus verschijnt het boek “Van Hitmiljonair Tot Schuldsanering” (werktitel was "Van Hitmiljonair tot Gokverslaving") van Eddy Ouwens (71). Hij was verantwoordelijk voor hits van onder anderen Teach In, Jackpot, The Shoes, Gerard Cox, Brotherhood of Man, Gerard Joling, André Hazes en Thijs van Leer. In 1977 scoorde hij een wereldhit met I remember Elvis Presley, dat hij onder het pseudoniem Danny Mirror uitbracht en waarvan meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht. In 1982 nam hij samen met The Jordanaires, de originele begeleidingsgroep van Elvis, het succesvolle album 50 x The King op. *** Op 25 augustus verschijnt Look What You Made Me Do van Taylor Swift. Het nummer wordt binnen één dag 184.000 keer gedownload via iTunes. Het nieuwe nummer verbreekt daarnaast een Spotify- en YouTube-record.Op de dag van release wordt de track meer dan acht miljoen keer gestreamd op Spotify, wat een nieuw wereldwijd record is voor de muziekdienst. De release van het nummer gaat gepaard met een zogeheten lyric video en ook die breekt een record. Op YouTube weet de clip binnen 24 uur 19 miljoen views te genereren. Tijdens de MTV Music Awards op 27 augustus gaat de officiële videoclip van Look What You Made Me Do in première. In minder dan 13 uur wordt deze bijna 18 miljoen keer bekeken op YouTube. ***

#September
Op 3 september overlijdt Walter Becker (67); gitarist en bassist bij Steely Dan. *** Riem de Wolff (74; Blue Diamonds) overlijdt op 12 september. Tot de dood van Ruud de Wolff in december 2000 bleven The Blue Diamonds platen maken en optreden. Daarna bleef Riem solo optreden. In 2008 speelde hij in de Nederlandse film Ver van Familie met onder anderen Anneke Grönloh. ***

 #Oktober
André Hazes jr. wordt maandag 2 oktober onderscheiden met de Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest van het afgelopen jaar. De Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest is gebaseerd op ticketverkoop, maar ook wordt gekeken naar social media-interactie, websitebezoek en zoekopdrachten op Ticketmaster.nl. Op basis daarvan kwam André Hazes naar voren als winnaar voor 2016/2017. *** De Amerikaanse rockmuzikant en zanger Tom Petty (66) overlijdt op 3 oktober na een hartstilstand. Petty is bekend van zijn band Tom Petty and the Heartbreakers en hun hits Refugee, Breakdown, American Girl, Into The Great Wide Open en Mary Jane's Last Dance. De band gaf vorige week nog het laatste concert van hun tournee, die hun 40-jarige bestaan vierde. Petty was in de jaren tachtig ook bandlid van de supergroep The Traveling Wilburys, samen met Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison and Jeff Lynne. Als solo-artiest had Petty hits met Free Fallin' , I Won't Back Down en Learning to Fly. De muzikant acteerde ook in de film The Postman en was te horen als Elroy "Lucky" Kleinschmidt in de animatieserie King of the Hill. Ook had hij gastrolletjes in The Simpsons en Lil Bush. *** De Canadese rockmuzikant Gord Downie (53) overlijdt op 17 oktober. Hij was de zanger van The Tragically Hip (vaak afgekort als The Hip), een van de succesvolste Canadese bands van de afgelopen decennia.Downie maakte vorig jaar bekend dat hij aan een agressieve vorm van hersenkanker leed. Tot de bekendste nummers van The Tragically Hip horen New Orleans Is Sinking en Ahead By A Century. *** Het Amsterdam Dance Event is door 395.000 mensen bezocht. Vergeleken met de vorige editie is dat een toename van 20.000 bezoekers. Daarmee is het bezoekersrecord van vorig jaar gebroken. *** De Amerikaanse zanger en pianist Fats Domino (89) overlijdt op 25 oktober. Domino was vooral in de jaren 50 zeer succesvol. Zijn bekendste hits zijn Ain't That a Shame,I'm Walking en Blueberry Hill. Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, kreeg zijn bijnaam 'Fats' al vroeg in zijn carrière. Domino woog bij zijn 1,65 meter zo'n 100 kilo. *** Zanger Gert Timmerman (82), onder meer bekend van het duo Gert en Hermien, overlijdt op 28 oktober aan alvleesklierkanker. Met Ik Heb Eerbied Voor Jouw Grijze Haren (oorspronkelijk van de Vlaamse zanger Bobbejaan Schoepen) scoorde Gert solo zijn grootste hit. Liefst 350.000 keer werd het plaatje verkocht. De Amerikaanse trompettist Louis Armstrong verraste Timmerman met een gouden en platina plaat. Het bekendste nummer van Gert en Hermien werd 'Shalalie Shalala (Alle duiven op de Dam)', van het album Gert & Hermien (1972), dat hun ook een Edison opleverde. ***

#November
Zanger, muzikant, componist en producer Hans Vermeulen (70) overlijdt op 9 november plotseling op het eiland Koh Samui in Thailand, waar hij in de jaren '80 naar emigreerde. Vermeulen schreef het nummer 'The Alternative Way' voor de Rotterdamse zangeres Anita Meijer. Dit was haar doorbraak en 1e nummer-1 hit. De Voorburger boekte vanaf de jaren zestig successen met de bands Sandy Coast en Rainbow Train. Daarmee had hij hits als 'I see your face again', the eyes of jenny en True Love that's a wonder'. Vermeulen won diverse muziekprijzen, waaronder de Gouden Harp en een Edison. *** Na het winnen van de MTV EMA voor Best Dutch Act, sleept Lil’ Kleine 12 november ook de MTV EMA voor Best Worldwide Act in de wacht. Hij nam het op tegen de winnaars van zeven andere landen. Shawn Mendes was met drie van de vijf verzilverde nominaties de grote winnaar van de avond. De Canadees won de award voor beste artiest, beste nummer en beste fans. De zes keer genomineerde Taylor Swift viel niet in de prijzen. Het lukte Martin Garrix niet om voor de derde keer op rij de MTV EMA te winnen voor beste dj. Die award ging naar de Franse dj David Guetta. Andere winnaars zijn Eminem (beste hiphop), Kendrick Lamar (beste video), Thirty Seconds To Mars (alternatieve act), Camila Cabello (pop), Coldplay (rock), Dua Lipa (nieuwe artiest) en Ed Sheeran (live act). *** Malcolm Young (64), een van de oprichters van hardrockband AC/DC, overlijdt op 18 november. *** Zanger en acteur David Cassidy (67) overlijdt 21 november in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Florida. Cassidy werd in de vroege jaren 70 bekend vanwege zijn rol in de popserie The Partridge Family, die wat betreft kijkcijfers geen daverend succes was. Wel scoorde de serie grote hits door de popnummers die erin voorkwamen, waardoor Cassidy zich kon ontplooien en de status van popidool kreeg. De hit waar hij mee doorbrak was I Think I Love You, die voor het eerst in The Partridge Family te horen was. In februari was bekend geworden dat de zanger leed aan dementie. ***
#December
Johnny Hallyday (74) overlijdt op 5 december aan de gevolgen van kanker. Hallydays echte naam is Jean-Philippe Smet. Hallyday was het Franse antwoord op Elvis Presley. Hij verkocht in zijn lange muzikale loopbaan meer dan 100 miljoen albums. In Nederland was zijn populariteit een stuk minder groot dan in de francofone wereld. Hij scoorde hier twee nummer één-hits: Tes Tendres Années en Pour Moi La Vie Va Commencer, die allebei in 1963 verschenen. *** De Top 2000-lijst bevat in 2017 91 nieuwe nummers. De drie hoogste nieuwe binnenkomers zijn allemaal van Ed Sheeran. De zanger staat met in totaal 11 nummers in de Top 2000. Het hoogst genoteerde nummer van Ed Sheeran is Shape of You, dat is te vinden op plek 103. Opvallend is verder dat de nummers van de vorig jaar met kerst overleden George Michael enorm zijn gestegen. Dat geldt ook voor Linkin Park; In The End is het hoogst genoteerde Linkin Park nummer. De track staat op #40. Tom Petty komt zeven keer nieuw binnen, met als hoogst genoteerde Free Fallin’ op 763. Een van de grootste stijgers dit jaar is De Staat: Witch Doctor stijgt 906 plaatsen naar 533. De top 10 ziet er als volgt uit:
1 - Bohemian Rhapsody - Queen
2 - Hotel California - Eagles
3 - Stairway To Heaven - Led Zeppelin
4 - Piano Man - Billy Joel
5 - Child In Time - Deep Purple
6 - Black - Pearl Jam
7 - Wish You Were Here - Pink Floyd
8 - Fix You - Coldplay
9 - Avond - Boudewijn de Groot
10 - November Rain - Guns N' Roses

DE TIEN GROOTSTE HITS VAN 2017

Nummer Punten Weken Hoogste notering AWH Ew Lw Titel- Uitvoerenden (Label)

1 906 28 1 15 14-01-2017 22-07-2017 Shape Of You- Ed Sheeran (Asylum)
De single van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran is afkomstig van het album ÷ en wordt op 6 januari 2017 uitgebracht.

Op 1 januari 2017 post Sheeran op zijn sociale kanalen een filmpje waarin hij aankondigt nieuwe muziek vrij te geven op vrijdag 6 januari 2017. Op vrijdag 6 januari 2017 blijkt dat er twee singles uitkomen; Shape Of You en Castle On The Hill.

In de Nederlandse Top 40 schrijft Shape of you geschiedenis door 15 weken onafgebroken op nummer 1 te staan. Nooit eerder stond een single zo lang op de eerste plaats van deze hitlijst. Het vorige record stond sinds 2012 op naam van Gusttavo Lima, die 13 weken op nummer 1 stond met Balada. In diezelfde lijst is ook het record 'langst in de top drie' overgenomen van Rolling In The Deep van Adele.

In de Mega Top 50 staat het nummer 16 weken op nummer 1. Daarmee verbreekt Sheeran het record van Que Si, Que No van Jody Bernal, dat in 2000 met 15 weken de hoogste positie had bezet. Als lijstaanvoerder wordt Sheeran opgevolgd door Luis Fonsi met Despacito dat het record van Ed Sheeran evenaart.

Shape Of You staat ook in vele andere landen op nummer 1.

De track komt ook op 103 binnen in de Radio 2 Top 2000 van 2017.

Edward Christopher Sheeran werd geboren in Halifax op 17 februari 1991. Zijn eerste hit The A Team haalde #5 in 2011.

Shape Of You- Ed Sheeran
The club isn't the best place to find a lover
So the bar is where I go
Me and my friends at the table doing shots
Drinking fast and then we talk slow
Come over and start up a conversation with just me
And trust me I'll give it a chance now
Take my hand, stop, put Van the Man on the jukebox
And then we start to dance, and now I'm singing like

Girl, you know I want your love
Your love was handmade for somebody like me
Come on now, follow my lead
I may be crazy, don't mind me
Say, boy, let's not talk too much
Grab on my waist and put that body on me
Come on now, follow my lead
Come, come on now, follow my lead

I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do
Although my heart is falling too
I'm in love with your body
And last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you

One week in we let the story begin
We're going out on our first date
You and me are thrifty, so go all you can eat
Fill up your bag and I fill up a plate
We talk for hours and hours about the sweet and the sour
And how your family is doing okay
Leave and get in a taxi, then kiss in the backseat
Tell the driver make the radio play, and I'm singing like

Girl, you know I want your love
Your love was handmade for somebody like me
Come on now, follow my lead
I may be crazy, don't mind me
Say, boy, let's not talk too much
Grab on my waist and put that body on me
Come on now, follow my lead
Come, come on now, follow my lead

I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do
Although my heart is falling too
I'm in love with your body
And last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you

Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on

I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do
Although my heart is falling too
I'm in love with your body
Last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you

Bekijk de clip:


2 905 29 1 15 01-04-2017 14-10-2017 Despacito- Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, Justin Bieber (Universal Music Latino)
Despacito is een nummer van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi met de eveneens Puerto Ricaanse rapper Daddy Yankee. Het nummer komt uit in januari 2017. Het staat op nummer 1 in de hitlijsten van onder andere Nederland, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten. Despacito wordt mede succesvol door de officiële remix, waarop de Canadese zanger Justin Bieber te horen is. In de Nederlandse Top 40 stond de dubbelnotering met de remix vijftien weken onafgebroken op de eerste plek, waarmee het record van Ed Sheeran - Shape Of You wordt geëvenaard. In de Mega Top 50 staat het zestien weken onafgebroken op de eerste plaats. Daarmee evenaart Despacito het record van Shape Of You van Ed Sheeran. In augustus 2017 wordt bekend dat de videoclip, met drie miljard views, het tot dan toe meest bekeken filmpje op YouTube is geworden en daarmee See You Again van Wiz Khalifa (2015) van de troon stoot.

Depacito komt in de Radio 2 Top 2000 van 2017 binnen op 1346.

Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero werd geboren op 15 april 1978 in San Juan, Puerto Rico.
Ramón Luis Ayala Rodríguez werd geboren op 3 februari 1977 in Rio Piedras.
Justin Drew Bieber werd geboren op 1 maart 1994 in St. Joseph's Hospital, London, Canada.

Despacito- Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, Justin Bieber
[Intro: Justin Bieber]
Come on over in my direction
So thankful for that, it's such a blessin', yeah
Turn every situation into heaven, yeah
Oh, you are
My sunrise on the darkest day
Got me feelin' some kind of way
Make me wanna savor every moment slowly, slowly
You fit me, tailor-made love, how you put it on
Got the only key, know how to turn it on
The way you nibble on my ear, the only words I wanna hear
Baby, take it slow so we can last long

[Verse 1: Luis Fonsi & Daddy Yankee]
Oh, you, you are the magnet and I'm the metal
I keep getting closer and building up the plan
Just thinking about it raises my heartbeat
Oh, yeah
I, I'm already liking you more than usual
All my senses are asking for more
This needs to be taken with no hurry

[Chorus: Luis Fonsi, Daddy Yankee & Justin Bieber]
Slowly
I want to smell your neck slowly
Let me whisper things in your ear
So that you'll remember if you're not with me
Slowly
I want to undress you with my kisses, slowly
I sign the walls of your labyrinth
And make your whole body a manuscript
(Hop on, hop on, hop on!
Hop on, hop on!)

[Bridge 1: Luis Fonsi & Daddy Yankee]
I want to see your hair dance
I want to be your rhythm
And you show my mouth
Your favorite places
(Favorite, favorite, baby)
Let me surpass your danger zones
To make you scream
And you forget your last name

[Verse 2: Daddy Yankee]
If I ask you for a kiss, come, give it to me
I know that you're thinking about it
I've been trying for a while
Baby, this is giving and giving it
You know that your heart with mine makes you go bang-bang
You know that she is looking for my bang-bang
Come, taste from my mouth to see what it tastes like
I want to, I want to, I want to see how much love you can take in
I am not in a hurry, I want to take the trip
Let's start slow, then wild

[Bridge 2: Daddy Yankee & Justin Bieber]
Step by step, smooth and gentle
We're sticking together, little by little
When you kiss me with such skill
I see that you're malice with tenderness
Step by step, smooth and gentle
We start sticking, little by little
And such beauty is a puzzle
But to solve it here I have the piece
Listen!

Bekijk de clip:


3 866 29 2 7 25-02-2017 09-09-2017 It Ain't Me- Kygo & Selena Gomez (Ultra Music)
Op 16 februari 2017 brengt de Noorse DJ Kygo It Ain't Me uit, een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Selena Gomez. Daarmee staat hij uiteindelijk zes weken op nummer 2 in Nederland. In veel landen, waaronder de Verenigde Staten en België staat dit nummer ook in de top 10. De track werd geschreven door Kygo, Selena Gomez, Andrew Wotman, Brian Lee, Ali Tamposi.

Kyrre Gørvell-Dahll werd geboren op 11 september 1991 in Singapore.
Selena Marie Gomez werd geboren op 22 juli 1992 in Graind Prairie, Texas, VS.

It Ain't Me- Kygo & Selena Gomez
I had a dream
We were sipping whiskey neat
Highest floor, The Bowery
Nowhere's high enough
Somewhere along the lines
We stopped seeing eye to eye
You were staying out all night
And I had enough

No, I don't wanna know
Where you been or where you're goin'
But I know I won't be home
And you'll be on your own

Who's gonna walk you through the dark side of the morning?
Who's gonna rock you when the sun won't let you sleep?
Who's waking up to drive you home when you're drunk and all alone?
Who's gonna walk you through the dark side of the morning?

It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me

I had a dream
We were back to seventeen
Summer nights and The Libertines
Never growing up
I'll take with me
The Polaroids and the memories
But you know I'm gonna leave
Behind the worst of us

Who's gonna walk you through the dark side of the morning?
Who's gonna rock you when the sun won't let you sleep?
Who's waking up to drive you home when you're drunk and all alone?
Who's gonna walk you through the dark side of the morning?

It ain't me, no, no
It ain't me, no, no
It ain't me, no, no
Who's gonna walk you through the dark side of the morning?
It ain't me
It ain't me
It ain't me, ah, ah

It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me (The Bowery, whiskey neat, grateful, I'm so grateful)
It ain't me

Bekijk de clip:


4 738 24 1 2 24-06-2017 02-12-2017 Mama- Jonas Blue featuring William Singe (Virgin EMI Records)
Mama van de Britse dj Jonas Blue wordt ingezongen door de Australische zanger William Singe.
Volgens Blue gaat het nummer over "de periode in je leven wanneer je jong en zorgeloos bent, zonder stress, rekeningen en problemen en je alleen denkt aan lol hebben met vrienden, iedere dag en nacht".
Mama wordt vooral in Europa een hele grote hit en haalt de top 10 in diverse landen. In Blue's thuisland het Verenigd Koninkrijk haalde het nummer de 4e positie. In de Nederlandse Top 40 was het nummer goed voor een nummer 1-positie, en in de Vlaamse Ultratop 50 haalde het de 2e positie.

Guy James Robin werd geboren op 2 augustus 1989 in Londen.
Liam Anthony Singe werd geboren op 2 juli 1992 in Forestville, Sydney, Australië.

Mama- Jonas Blue featuring William Singe
[Verse 1]
Where should we run to?
We got the world in our hands and we're ready to play
They say we're wasted
But how can we waste it if we're loving every day?
Okay, I got the keys to the universe
So stay, with me, 'cause I got the keys, babe

[Pre-Chorus]
Don't wanna wake up one day wishing that we done more
I wanna live fast and never look back, that's what we here for
Don't wanna wake up one day wondering where'd it all go
'Cause we'll be home before we know, I wanna hear you sing it

[Chorus]
Hey mama, don't stress your mind, we coming home tonight
Hey mama, we gonna be alright, dry those eyes
We'll be back in the morning when the sun starts to rise
So mama, don't stress your mind
So mama, don't stress your mind

[Post-Chorus]
Mama, mama, mama, hey
We coming home tonight
Mama, mama, mama, hey
We coming home tonight

Bekijk de clip:


5 695 26 2 3 06-05-2017 28-10-2017 Up Till Dawn (On The Move)- Lucas & Steve (Spinnin' Records)
Up Till Dawn (On the Move) is een nummer van het Nederlandse dj-duo Lucas & Steve. De melodie van het nummer is gesampled van het nummer On The Move van Barthezz uit 2001 (20 weken, #8, 15 in de jaarlijst).
Na Summer on You is Up Till Dawn het tweede Lucas & Steve-nummer dat de Nederlandse Top 40 haalde, waar het de 2e positie haalde. In Vlaanderen bleef het nummer steken op een 43ste positie in de Tipparade. Net als in Summer On You zoeken Lucas & Steve in Up Till Dawn meer de deephouse op dan in hun andere nummers.

Lucas de Wert werd geboren op 31 oktober 1990 in Maastricht en Steven Jansen op 14 oktober 1992 in Maastricht.

Up Till Dawn (On The Move)- Lucas & Steve
Sometimes when love is calling
I just try to take it slow, oh
It’s gone the other morning
Like those angels in the snow, oh

On our way
To the bay
Dazzled by the way the sun shines on your face, oh
If you say
You will stay
We could feel the love and dance the night away

'Cause, oh the night is young
We're drinking cocktails in the sun
DJ plays that song
You and I go on and on
We’re just having fun
Feels so right it must be wrong
We’ll be up till dawn

Sometimes without a warning
I go and give someone my soul, you know
You leave and leave me longing
For that special night once more
I’m up for more

On our way
To the bay
Dazzled by the way the sun shines on your face, oh
If you say
You will stay
We could feel the love and dance the night away

'Cause, oh the night is young
We're drinking cocktails in the sun
DJ plays that song
You and I go on and on
We’re just having fun
Feels so right it must be wrong
We’ll be up till dawn

Heartbeat away
All it takes for love is just your heartbeat
And we can turn this thing to something great, 'cause

'Cause, oh the night is young
We're drinking cocktails in the sun
DJ plays that song
You and I go on and on
We’re just having fun
Feels so right it must be wrong
We’ll be up till dawn
We’ll be up till dawn

Bekijk de clip:


6 678 25 3 3 10-06-2017 25-11-2017 More Than You Know- Axwell ^ Ingrosso (Virgin EMI Records)
More Than You Know van het Zweedse muziekduo Axwell ^ Ingrosso wordt op 27 mei 2017 uitgebracht als digitale download in Zweden. De track is geschreven door Sebastian Ingrosso, Salem Al Fakir, Axel Hedfors, Vincent Pontare en Richard Zastenker. Het haalt uiteindelijk een tweede positie op de Zweedse Singles top 100 van 9 juni en 22 juni 2017.
In oktober 2017 komen de Colombiaanse zanger Sebastián Yatra en het duo Cali & El Dandee met een latijnse remix.

Axwell werd geboren als Axel Christofer Hedfors op 18 december 1977.
Sebastian Ingrosso werd geboren als Sebastian Carmine Ingrosso op 20 april 1983. Beide heren maakten eerder deel uit van de Swedish House Mafia.

More Than You Know- Axwell ^ Ingrosso
I saw it coming, from miles away
I better speak up if I got something to say
'Cause it ain't over, until she sings
You had your reasons, you had a few
But you knew that I would go anywhere for you
'Cause it ain't over, until she sings

I just need to get it off my chest
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
You should know that baby you're the best
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know

Your good intentions are sweet and pure
But they can never tame a fire like yours
No it ain't over, until she sings
Right where you wanted, down on my knees
You got me begging, pretty baby set me free
'Cause it ain't over, until she sings

Come a little closer, let me taste your smile
Until the morning lights
Ain't no going back the way you look tonight
I see it in your eyes

I just need to get it off my chest
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
You should know that baby you're the best
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know

Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know

I just need to get it off my chest
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
You should know that baby you're the best
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know

I just need to get it off my chest
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know
You should know that baby you're the best
Yeah, more than you know
Yeah, more than you know

Bekijk de clip:


7 665 24 4 3 29-04-2017 07-10-2017 There's Nothing Holdin' Me Back- Shawn Mendes (Island)
Op 20 april 2017 voegt Shawn Mendes There's nothing holdin' me back toe aan zijn album 'Illuminate Deluxe' als nieuwe openingstrack voor zijn wereldtour in 2017.

In augustus 2017 brengt Mendes ook zijn eigen parfum uit genaamd: Shawn signature. Het is een unisex parfum. Het parfum zit in een doorzichtig flesje met een blauwe gloed. De dop is van nep koperdraad. Ook hangt er een hangertje (plectrum) aan met daarop de handtekening van Shawn Mendes.

Shawn Mendes (8 augustus 1998) groeide op in Pickering, een buitenwijk van Toronto. Zijn vader, Manuel is van Portugese afkomst en is een zakenman, zijn moeder, Karen is van Engelse afkomst en is Makelaar. Hij heeft een jonger zusje Aaliyah, die 5 jaar jonger is. Mendes woont in Pickering, Ontario, waar hij naar Pine Ridge Secundary School ging.

There's Nothing Holdin' Me Back- Shawn Mendes
I wanna follow where she goes
I think about her and she knows it
I wanna let her take control
'Cause everytime that she gets close, yeah

She pulls me in enough to keep me guessing
And maybe I should stop and start confessing
Confessing, yeah

Oh, I've been shaking
I love it when you go crazy
You take all my inhibitions
Baby, there's nothing holding me back
You take me places that tear up my reputation
Manipulate my decisions
Baby, there's nothing holding me back
There's nothing holding me back
There's nothing holding me back

She says that she's never afraid
Just picture everybody naked
She really doesn't like to wait
Not really into hesitation

Pulls me in enough to keep me guessing
And maybe I should stop and start confessing
Confessing, yeah

Oh, I've been shaking
I love it when you go crazy
You take all my inhibitions
Baby, there's nothing holding me back
You take me places that tear up my reputation
Manipulate my decisions
Baby, there's nothing holding me back
There's nothing holding me back

'Cause if we lost our minds and we took it way too far
I know we'd be alright, I know we would be alright
If you were by my side and we stumbled in the dark
I know we'd be alright, I know we would be alright
'Cause if we lost our minds and we took it way too far
But I know we'd be alright, I know we would be alright
If you were by my side and we stumbled in the dark
I know we'd be alright, I know we would be alright

Oh, I've been shaking
I love it when you go crazy
You take all my inhibitions
Baby, there's nothing holding me back
You take me places that tear up my reputation
Manipulate my decisions
Baby, there's nothing holding me back
There's nothing holding me back
I feel so free when you're with me, baby
Baby, there's nothing holding me back

Bekijk de clip:


8 654 24 1 5 22-07-2017 30-12-2017 Mi Gente- J. Balvin & Willy William (Scorpio Music)
Mi Gente (Nederlands: Mijn Mensen) is een nummer van de Colombiaanse reggaetonzanger J Balvin en de Franse zanger en producer Willy William en wordt uitgebracht op 30 juni 2017. Het nummer is een remix van Willy Williams nummer Voodoo Song, dat twee maanden eerder werd uitgebracht.

Mi Gente leverde J Balvin en Willy William een grote wereldwijde zomerhit op. Het nummer wist in veel Latijns-Amerikaanse landen de nummer 1-positie te bereiken, waaronder in J Balvins thuisland Colombia. In Willy Williams thuisland Frankrijk haalde het nummer de 10de positie. Ook in de Nederlandse Top 40 haalde Mi Gente de koppositie. In de Vlaamse Ultratop 50 haalde het de 8ste positie.

Een maand of twee na het uitbrengen van het origineel verscheen er een remixversie van Mi Gente, waarop ook vocalen van de Amerikaanse R&B-zangeres Beyoncé te horen zijn.

José Álvaro Osorio Balvin werd geboren op 7 mei 1985 in Medellín, Colombia.
Willy William werd geboren op 23 april 1981 in Fréjus, Frankrijk.

Mi Gente- J. Balvin & Willy William
[Verso 1: J Balvin]
Si el ritmo te lleva a mover la cabeza ya empezamos como es
Mi música no discrimina a nadie así que vamos a romper

Toda mi gente se mueve
Mira el ritmo cómo los tiene
Hago música que entretiene
El mundo nos quiere, nos quiere
Y me quiere a mí

Toda mi gente se mueve
Mira el ritmo cómo los tiene
Hago música que entretiene
Mi música los tiene fuerte bailando
Y se baila así

[Verso 2: Willy William]
Tamo' rompiendo la discoteca
La fiesta no para, apenas comienza
C'est comme-ci, c'est comme-ça
Ma chèrie, la-la-la-la-la
Francia, Colombia
Me gusta (Freeze)
J Balvin, Willy William
Me gusta (Freeze)
Los DJ's no mienten, le gusta a mi gente
Y eso se fue mundial (Freeze)
No le bajamos, más nunca paramos
Es otro palo y ¡blam!

[Pre-Coro: J Balvin, Willy William]
¿Y dónde está mi gente?
Mais fais bouger la tête
¿Y dónde está mi gente?
Say yeah, yeah, yeah
Un, dos, tres, leggo
(Ay di que sí)

[Coro: Instrumental]

[Verso 3: J Balvin]
Esquina a esquina, de ahí no' vamo'
El mundo es grande pero lo tengo en mi' manos
Estoy muy duro, sí, ok, ahí vamos
Y con el tiempo nos seguimos elevando

Que seguimos rompiendo aquí
Esta fiesta no tiene fin
Botellas para arriba, sí
Los tengo bailando, rompiendo y yo sigo aquí

Que seguimos rompiendo aquí
Esta fiesta no tiene fin
Botellas para arriba, sí
Los tengo bailando, rompiendo y yo sigo aquí
  
Bekijk de clip:


9 649 19 1 7 26-08-2017 30-12-2017 What About Us- P!nk (RCA)
What About Us is de eerste single van P!nks zevende studioalbum Beautiful Trauma.
Met What About Us wil Pink een krachtige boodschap van verdraagzaamheid overbrengen. Het nummer heeft een politiek randje, en gaat ook over naar jezelf kijken en interactie met anderen. In de videoclip bij het nummer zien we hoe P!nk minderheidsgroepen in de spotlight zet.

Het nummer word een wereldwijde hit. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 haalde het de 13de positie. In de Nederlandse Top 40 weet het de nummer 1-positie te bereiken. In de Vlaamse Ultratop 50 moet het nummer het doen met de 2de positie.

In de Radio 2 Top 2000 van 2017 komt de single op 482 binnen.

Alecia Beth Moore werd geboren op 8 september 1979 in Doylestown, VS.

What About Us- P!nk
La-da-da-da-da, la-da-da-da-da
Da-da-da

We are searchlights, we can see in the dark
We are rockets, pointed up at the stars
We are billions of beautiful hearts
And you sold us down the river too far

What about us?
What about all the times you said you had the answers?
What about us?
What about all the broken happy ever afters?
What about us?
What about all the plans that ended in disaster?
What about love? What about trust?
What about us?

We are problems that want to be solved
We are children that need to be loved
We were willin', we came when you called
But man, you fooled us, enough is enough, oh

What about us?
What about all the times you said you had the answers?
What about us?
What about all the broken happy ever afters?
Oh, what about us?
What about all the plans that ended in disaster?
Oh, what about love? What about trust?
What about us?

Oh, what about us?
What about all the plans that ended in disaster?
What about love? What about trust?
What about us?

Sticks and stones, they may break these bones
But then I'll be ready, are you ready?
It's the start of us, waking up come on
Are you ready? I'll be ready
I don't want control, I want to let go
Are you ready? I'll be ready
'Cause now it's time to let them know
We are ready, what about us?

What about us?
What about all the times you said you had the answers?
So what about us?
What about all the broken happy ever afters?
Oh, what about us?
What about all the plans that ended in disaster?
Oh, what about love? What about trust?
What about us?

What about us?
What about us?
What about us?
What about us?
What about us?
What about us?

Bekijk de clip:


10 644 24 3 2 01-04-2017 09-09-2017 Symphony- Clean Bandit feat. Zara Larsson (Atlantic)
Symphony van de Britse electro-groep Clean Bandit uit 2017 wordt ingezongen door de Zweedse zangeres Zara Larsson. Het nummer staat ook als bonustrack op Larsons album So Good.

Het nummer wordt een wereldhit. In zowel Clean Bandits thuisland het Verenigd Koninkrijk als Larssons thuisland Zweden haalt het nummer de eerste positie. In de Nederlandse Top 40 haalt het de 3e positie en in de Vlaamse Ultratop 50 de 4e.

Clean Bandit bestaat uit Jack Patterson, Luke Patterson, Grace Chatto. In 2014 scoorden ze de hit van het jaar met Rather Be (met Jess Glynne).In december 2016 werd de single Rockabye, een samenwerking met de Jamaicaanse dancehallzanger Sean Paul en de Britse zangeres Anne-Marie, hun tweede nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40.
Zara Maria Larsson werd geboren in Stockholm op 16 december 1997.

Symphony- Clean Bandit feat. Zara Larsson
I've been hearing symphonies
Before all I heard was silence
A rhapsody for you and me
And every melody is timeless
Life was stringing me along
Then you came and you cut me loose
Was solo singing on my own
Now I can't find the key without you

And now your song is on repeat
And I'm dancin' on to your heartbeat
And when you're gone, I feel incomplete
So if you want the truth

I just wanna be part of your symphony
Will you hold me tight and not let go?
Symphony
Like a love song on the radio
Will you hold me tight and not let go?

I'm sorry if it's all too much
Every day you're here, I'm healing
And I was runnin' out of luck
I never thought I'd find this feeling
'Cause I've been hearing symphonies
Before all I heard was silence
A rhapsody for you and me
(A rhapsody for you and me)
And every melody is timeless

And now your song is on repeat
And I'm dancin' on to your heartbeat
And when you're gone, I feel incomplete
So if you want the truth

I just wanna be part of your symphony
Will you hold me tight and not let go?
Symphony
Like a love song on the radio
Will you hold me tight and not let go?

And now your song is on repeat
And I'm dancin' on to your heartbeat
And when you're gone, I feel incomplete
So if you want the truth

I just wanna be part of your symphony
Will you hold me tight and not let go?
Symphony
Like a love song on the radio
Symphony
Will you hold me tight and not let go?
Symphony
Like a love song on the radio
Will you hold me tight and not let go?

Bekijk de clip:PRIJZEN/POPULARITEITSVERKIEZINGEN


3FM Awards
Alle winnaars van de 3FM Awards 2017:
Beste Groep: Broederliefde
Beste Nummer: Chef’Special – Amigo
Beste Album: Kensington – Control
Beste Live Act: Kensington
Beste Solo Artiest: Martin Garrix
Beste Video: Boef - Habiba
Beste Social: Jett Rebel
3FM Talent: Jonna Fraser
3FM Schaal van Rigter (al eerder uitgereikt): Chef’Special – Amigo

Basyl de Groot, zendermanager NPO 3FM: “De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de zender staat voor de beste muziek die er in Nederland gemaakt wordt, in alle genres die de popmuziek rijk is. Luisteraars en volgers van NPO 3FM hebben de afgelopen weken volop gestemd. Ik ben er ontzettend trots op dat de acts die we ooit als 3FM Talent in het zonnetje hebben gezet nu de grote winnaars van de avond zijn. NPO 3FM is een springplank voor Nederlands talent en dat wordt hier opnieuw beloond. Met de hele zender staan we voor de allerbeste nieuwe muziek die wij kunnen vinden.”

De uitreiking van de 3FM Awards 2017 vindt plaats tijdens het 3FM Award Festival op maandag 17 april 2017. Ruim 5000 bezoekers genieten van 21 optredende acts, verspreid over vier zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens zijn er van o.a. Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming.


Edisons Pop 2017
De Edisons Pop 2017 worden maandagavond 13 februari 2017 uitgereikt in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van Ruud de Wild, vindt Anouk de grootste rockster van Nederland en kent haar de Oeuvre Edison toe.

De winnaars in de tien overige categorieën zijn André Hazes Jr., Broederliefde, Douwe Bob, Indian Askin, Kensington, Klangstof, Martin Garrix, Rotterdam Airlines, Typhoon/Ivan Barbosa en Weval.

Naast voorzitter Ruud de Wild bestond de jury uit Annemieke Schollaardt (Radio-DJ - 3FM/AVROTROS), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ - Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM).

De juryrapporten:

OEUVREPRIJS – ANOUK
Ze is ongrijpbaar, zoals alle grote kunstenaars en artiesten dat zijn, een autonome muzikant die staat voor haar keuzes, voor haar carrière, die zich door niemand van haar eigen visie laat afbrengen. Ze kijkt niet in de achteruitkijkspiegel maar voortdurend vooruit, naar nieuwe muziek om te ontdekken, nieuwe stijlen om mee te experimenteren, nieuwe plannen, nieuwe energie.

POP – DOUWE BOB – FOOL BAR
De jury is erg onder de indruk van de ontwikkeling die deze jonge popster zo snel heeft doorgemaakt en kijkt uit naar diens artistieke toekomst.

ROCK – KENSINGTON – CONTROL
Dat de groep op het toppen van hun zegetocht dat experiment is aangegaan en met veel succes ook artistieke groei najaagt en erin slaagt om artistiek én commercieel te scoren en te boeien is voor de jury reden hen te belonen met een Edison.

HIPHOP – ROTTERDAM AIRLINES – GATE 16
Dat dit muzikaal zeer diverse aanbod van talent met de eerste verzamelalbum direct meedraait in de absolute top, dikke hits scoort en ook live flink indruk maakt, is uniek en maakt van Gate 16 de winnaar in deze categorie.

DANCE – WEVAL – WEVAL
De jury is erg enthousiast over de verrassende productiekeuzes en verfrissende geluiden en de authentieke, zeer eigen stijl die Weval neerzet. De muzikale opbouw, zowel van de nummers op zich als het album als geheel, is meesterlijk en voortdurend boeiend. Een debuut op absoluut topniveau.

ALTERNATIVE – KLANGSTOF – CLOSE EYES TO EXIT
Klangstof maakte naar mening van de jury een album dat uitdaagt tot verdieping, een plaat vol creatieve vondsten en terugkerende thema’s die niet in één keer alle geheimen prijsgeeft, maar uitnodigt tot intensief luisteren en ontdekken en verbanden leggen. Een boeiende band die de jury graag een extra zetje geeft.

NIEUWKOMER – INDIAN ASKIN – SEA OF ETHANOL
De brutale, nieuwerwetse en tegelijkertijd prettig pretentieloze mix van 60’s-psychedelica en 90’s-viezigheid is goed voor een ijzersterk en volstrekt onvoorspelbaar debuutalbum.

VOLKSMUZIEK – ANDRÉ HAZES JR. – LEEF
André Hazes junior is nog jong, net 23 geworden, en nu al extreem succesvol, terwijl het grootste deel van zijn carrière nog voor hem ligt. De jury kijkt ernaar uit hem verder te zien groeien.

VIDEOCLIP – TYPHOON / REGISSEUR: IVAN BARBOSA – WE ZIJN ER
Barbosa en Typhoon maakten een video op topniveau, met de kwaliteit van een speelfilm, waarin ze de misdaad van de slavernij invoelbaar maken, die in deze tijd plaatsen en zo de kijker en luisteraar dwingt na te denken over niet alleen de geschiedenis van kolonisatie en mensenhandel, maar ook de echo’s daarvan in het heden. Een ijzersterk statement.

ALBUM – BROEDERLIEFDE – HARD WORK PAYS OFF 2
2016 was, zonder twijfel, het jaar van Broederliefde, en dat hadden er toch niet veel aan het begin van het jaar voorspeld. Maar de jongens van Broederliefde bouwden, bouwden en bouwden vanuit Spangen aan een almaar groeiende schare fans en na, inderdaad, heel hard werken, was de pay off dit jaar extra, extra zoet.

SONG – MARTIN GARRIX FT. BEBE REXHA – IN THE NAME OF LOVE
Geen discussie daarom aan de jurytafel, Martin Garrix heeft met In The Name Of Love een wereldhit van grote klasse gemaakt en kende daarin in Nederland in 2016 geen enkele concurrentie.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.VPRO 3 voor 12 Song van het jaar 2017
1. Arcade Fire - Everything Now
2. The War On Drugs - Holding On
3. Queens of the Stone Age - The Way You Used to Do
4. Nothing But Thieves - Amsterdam
5. The xx - On Hold
6. Oscar and the Wolf - Breathing
7. Imagine Dragons - Thunder
8. Kendrick Lamar - HUMBLE.
9. Ed Sheeran - Shape Of You
10. Harry Styles - Sign of the Times
11. The National – The System Only Dreams in Total Darkness
12. ANBU – Glo’d Up
13. Kensington – Bridges
14. Foo Fighters – The Sky’s a Neigbourhood
15. Portugal. The Man – Feel It Still
16. Nothing But Thieves – Sorry
17. Royal Blood – Lights Out
18. Alt J – 3ww
19. Foo Fighters – Run
20. Ed Sheeran – Castle on the Hill
21. Radiohead - I Promise
22. Elbow – Magnificent (She Says)
23. Kensington - Fiji
24. Imagine Dragons - Believer
25. The War On Drugs - Thinking of a Place
26. Chef’Special – Because I Love You
27. Chef’Special – Try Again
28. Lorde - Green Light
29. Dua Lipa - New Rules
30. Muse - Dig Down
31. Spinvis – Artis
32. Childish Gambino – Redbone
33. Thomas Azier – Talk To Me
34. Rag'N'Bone Man – Skin
35. Drake – Passionfruit
36. Beck – Up All Night
37. Boef – Habiba
38. Moss – My Decision
39. The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This
40. LCD Soundsystem - Tonite
41. Calvin Harris ft. Pharrell & Katy Perry – Feels
42. Kings Of Leon – Find Me
43. The Weeknd ft. Daft Punk – I Feel It Coming
44. Tash Sultana – Jungle
45. Miley Cyrus – Malibu
46. Van Echelpoel – Ziet Em Duun
47. AJR – Weak
48. Ronnie Flex ft. Frenna – Energie
49. Paramore – Hard Times
50. RONDÉ – Headlights
51. Jett Rebel – All The Way
52. Bizzey – Traag
53. Coldplay ft. Big Sean - Miracles (Someone Special)
54. Fresku ft. Mocromaniac – Witlof
55. MY BABY – Make A Hundred
56. Declan McKenna – Isombard
57. Jebroer & DJ Paul Elstak – Kind Van De Duivel
58. Warhaus – Mad World
59. Lil' Kleine ft. Boef – Krantenwijk
60. Martin Garrix & Dua Lipa – Scared To Be Lonely
61. Bicep – Glue
62. London Grammar – Rooting For You
63. Sam Smith – Too Good At Goodbyes
64. Naaz – Words
65. Anne-Marie – Ciao Adios
66. Future Islands – Ran
67. Klangstof – We Are Your Receiver
68. Post Malone ft. 21 Savage – Rockstar
69. Thirty Seconds To Mars – Walk On Water
70. Mac DeMarco – On The Level
71. Courtney Barnett & Kurt Vile – Continental Breakfast
72. George Ezra – Don't Matter Now
73. Calvin Harris ft. Frank Ocean & Migos – Slide
74. Liam Gallagher – Wall Of Glass
75. Tamino – Habibi
76. Future – Mask Off
77. Wolf Alice – Beautifully Unconventional
78. Gorillaz ft. Vince Staples – Ascension
79. Sevn Alias ft. Lil' Kleine & Boef – Patsergedrag
80. Spoon – Hot Thoughts
81. Lil Kleine – Alleen
82. The Brahms – Sleep
83. Cigarettes After Sex – Apocalypse
84. Father John Misty – Pure Comedy
85. EUT – Supplies
86. Lil Uzi Vert – XO Tour Life
87. Soulwax – Missing Wires
88. Josylvio – Ride Or Die
89. The Amazons – In My Mind
90. Jeangu Macrooy – High On You
91. LUWTEN – Go Honey
92. Jairzinho ft. Sevn Alias, BKO & Boef – Tempo
93. N.E.R.D & Rihanna – Lemon
94. Jacin Trill – Kspreyopjebytch
95. Clean Bandit ft. Sean Paul & Anne-Marie – Rockabye
96. Franz Ferdinand – Always Ascending
97. Donnie – Tuinslang
98. Jacob Banks – Chainsmoking
99. Vince Staples – Big Fish
100. J. Bernardt – Calm Down

Winnaars Buma NL Awards 2017
Uitgereikt op maandag 2 oktober 2017.
Meest Succesvolle Album - Populair
Vreemde Kostgangers - Vreemde Kostgangers
Meest Succesvolle Album - Hollands
Frans Bauer – Geluk, Hoop & Liefde
Meest Succesvolle Album - Urban
Boef - Slaaptekort
Meest Succesvolle Album - Alternatief
Daniël Lohues - Moi
Meest Succesvolle Single - Populair
Marco Borsato & Matt Simons – Breng me naar het water
Meest Succesvolle Single - Hollands
Henk Dissel - Bijna
Meest Succesvolle Single - Urban
Ronnie Flex ft. Frenna - Energie
Meest gedraaid op de radio (Sena Performers Award)
Diggy Dex ft. JW Roy - Treur niet (Ode aan het leven)
Meest Gestreamde Track (Hits NL Award)
John West - Wit Zwart
Grootste feesthit
Stef Ekkel & René Karst - Liever te dik in de kist
Lifetime Achievement Award
Lenny Kuhr

45 opmerkingen:

  1. ingin dapat penghasilan besar, main disini saja Mantap CSN

    BeantwoordenVerwijderen