dinsdag 31 december 2013

2013


Act van het jaar is met fikse voorsprong Pharrell Williams (2440 punten; behaald met Blurred Lines (samen met Robin Thicke), Get Lucky (met Daft Punk) en solohit Happy). Ook wordt er goed gescoord door Macklemore & Ryan Lewis (1663 punten door de hits Can't Hold Us, Thrift Shop en Same Love), Rihanna (1464 punten uit maar liefst vijf hits: Stay (met Mikky Ekko), Diamonds, The Monster (met Eminem), Right Now (met David Guetta) en What Now), Avicii (1336 punten verzameld door Wake Me Up en Hey Brother) en Bruno Mars (1149 punten verzameld door When I Was Your Man, Treasure, Locked Out Of Heaven en Gorilla).

Vrouwen doen het wederom goed in de popmuziek dit jaar. Drie albums doen het bijzonder goed: Prism van Katy Perry, Wrecking Ball van Miley Cyrus en Lady Gaga’s ARTPOP. Alle drie dames zijn afkomstig uit de VS, gaan af en toe uit de kleren (maar nooit helemaal) en staan op een geruchtmakende foto. Miley Cyrus krijgt de meeste aandacht dit jaar. De halfnaakte Cyrus simuleert masturbatie met een grote schuimrubberen vinger, rijdt daarna tijdens de MTV Awards in New York met haar kont suggestief tegen het kruis van zanger Robin Thicke aan. Perry zingt haar nieuwe single Roar op hetzelfde evenement voor het eerst live, maar dat valt daardoor veel minder mensen op.

Niemand heeft het meer over gangnam style. Aan het begin van 2013 is het eventjes tijd voor de Harlem shake. YouTube barst uit zijn voegen dankzij deze nieuwe danshype. Je zet een helm en masker op, verzamelt zo veel mogelijk mensen en beweegt als een op hol geslagen gorilla. De track houdt het 8 weken vol en schopt het tot #4. Toch scoort ook Psy wederom en wel met Gentleman (#15). In de clip mishandelt hij op goedmoedige wijze vrouwen door hun loopbanden op te voeren, hete koffie in hun gezicht te gooien en naar poep ruikende vingers in hun gezicht te duwen.

Met het naderen van de troonswisseling op 30 april worden daar heel gelegeneheids-songs gemaakt. RTL Boulevard lanceert Koningin Van Alle Mensen, hun bedanklied voor Beatrix, op dinsdag 16 april en dat haalt nummer 1 in de I-Tunes. In 24 uur tijd wordt de track meer dan 3.000 keer gedownload. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Het nummer is gemaakt op de melodie van de nummer 1 hitsingle Vijftien Miljoen Mensen van Fluitsma en van Tijn. Aan het nummer werken 18 bekende Nederlanders mee : Danny de Munk, Frans Bauer, Xander de Buisonje, Najib Amhali, Ralf Mackenbach, René Froger, Josje Huisman, Pia Douwes, Wolter Kroes, Lieke van Lexmond, Sandra Reemer, Tim Douwsma,Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Danny Froger en gastheren Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz. De track staat 3 weken in de Top 40 en haalt #6.

Het officiële lied voor de inhuldiging van prins Willem-Alexander op 30 april wordt op vrijdag 19 april gepresenteerd. Vanaf 08.30 uur mogen alle radio- en tv-zenders het Koningslied laten horen. Het lied duurt ruim 5 minuten en begint met de woorden "Daar sta je dan, je zag dit moment al zo vaak in je dromen". Alle Nederlanders kunnen suggesties doen voor de tekst. Guus Meeuwis, Alain Clark, Daphne Deckers en Jack Poels hebben het lied uiteindelijk geschreven. Het Koningslied is gecomponeerd door John Ewbank en wordt uitgevoerd door het Metropole Orkest en Carel Kraayenhof. Medewerkende artiesten: Anita Meijer, Ali B, Aliyah, Bollebof, Ben Cramer, Babette van Veen, Carel Kraayenhof, Chantal Janzen, Chris Hordijk, Do, Dre Hazes, Danny Froger, Edsilia Rombley, Esmée Denters, Edwin Evers, Frans Duijts, Frederique Spigt, Fouradi, Glennis Grace, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Gers Pardoel, Henk Poort, Iris Kroes, Jaap Reesema, Jack van Gelder, Jamai, Jennifer Ewbank, Jeroen van Koningsbrugge, Jim Bakkum, Johnny de Mol, Kraantje Pappie, Laura Jansen, Lange Frans, Lavinia Meijer, Lee Towers, Lisa Lois, Metropole Orkest, Marco Borsato, Nielson, Niels Geusebroek, Paul de Leeuw, Pearl Jozefszoon, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Ruben Hein, René Froger, Roxanne Hazes, Syb van der Ploeg, Sharon Doorson, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti en Wouter Hamel. De bijbehorende clip is vanaf maandag 22 april te zien. Het Koningslied wordt op 30 april om 19.30 uur door heel Nederland gezongen. Het lied wordt ingezet door Paul de Leeuw, tijdens een concert in Ahoy. Ook artiesten als Marco Borsato, Rob de Nijs en Trijntje Oosterhuis zingen mee. Het kersverse koningspaar kijkt via een videoverbinding mee. Op het Koningslied komt zo ongelooflijk veel kritiek dat de componist het lied terugtrekt: "Excuses aan hen die het met mij wel een gepast lied vonden, die bijgedragen hebben aan de totstandkoming en aan hen die mij op een nette of grappige manier hebben laten weten dat zij liever wat anders hadden gehoord, maar ik trek hierbij het Koningslied terug". Desondanks blijft de track van platenmaatschappij Universal Music gewoon beschikbaar op de verschillende platforms. Het Koningslied kostte de Nederlandse Publieke Omroep 150.000 euro. De single houdt het 4 weken vol en komt tot #2.

Anouks nieuwe album Sad Singalong Songs komt op 24 mei op nummer 1 binnen in de Album Top 100. De Haagse zangeres zou in het kader van Symphonica in Rosso op 16, 18 en 20 oktober optreden in het Gelredome in Arnhem. Maar wegens stemproblemen vervallen 2 van de 3 concerten. De single Birds - waarmee ze Nederland vertegenwoordig op het Eurovisiesongfestival en een eervolle 9e plaats behaalt - houdt het 18 weken uit en komt tot #3 in de Top 40. Birds haalt ook een week #75 in Oostenrijk en #12 in de Vlaamse Ultratop 50. Dat is in Vlaanderen maar één treetje lager dan de uiteindelijke winnares van het Songfestival, de Deense Emmelie de Forest met haar Only Teardrops. In de Nederlandse Top 40 houdt Emmelie 8 weken stand en komt tot #14.

2013 is een bewogen jaar voor Hardwell: in maart wint hij tijdens de Winter Music Conference in Miami twee IDMA’s (International Dance Music Awards) voor Beste Remixer en Best European DJ. Op 27 april trapt hij zijn eigen wereldtour I Am Hardwell af in een uitverkochte Heineken Music Hall. In oktober wordt hij door DJ Mag uitgeroepen tot beste dj van de wereld en de documentaire I Am Hardwell gaat in première in Pathe Tuschinski in Amsterdam. Op zijn eigen platenlabel, Revealed Recordings, brengt hij verschillende hits uit, waaronder Never Say Goodbye en Apollo. Die halen de Top 40 niet.

Pharell Williams doet mee aan de wereldhits Get Lucky van Daft Punk en Blurred Lines van Robin Thicke en haalt ook de hoogste positie met zijn eigen hit Happy.

Justin Bieber raast als een orkaan over de wereld en overal laat hij een spoor van rarigheid achter. Concerten die veel te laat beginnen, omdat hij een computerspel wil afspelen, zijn aapje dat in München in beslag wordt genomen, in het gastenboek van Anne Frank schrijven dat hij denkt dat ze een ‘Belieber’ zou zijn geweest… het zijn slechts drie voorbeelden.

Vanaf juli worden naast fysieke singles en downloads ook muziekstreams meegeteld voor de Single Chart van GfK Dutch Charts.

De tien populairste albums zijn bijna allemaal van Nederlandse bodem: maar liefst 8 van de bovenste tien. In slechts vier weken groeit Duizend Spiegels van Marco Borsato uit tot het veruit bestverkochte album van 2013. In Vlaanderen schopt het album het tot #23 in de jaarlijst. De Nederlandse verkooptop 10 bestaat verder uit Sandra van Nieuwland met And More, Caro Emerald met The Shocking Miss Emerald, Anouk met Sad Singalong Songs, Kinderen Voor Kinderen met Kinderen Voor Kinderen 34, Armin Van Buuren met Intense, Racoon met The Singles Collection, One Direction met Midnight Memories, P!NK met The Truth About Love en Guus Meeuwis met Het Kan Hier Zo Mooi Zijn op tien.

De meest perfecte albumcampagne van het jaar komt van Daft Punk. De Franse robots maken perfect gebruik van zo'n beetje alle aspecten die bij een hype albumrelease horen en dat begint met het vervangen van hun Facebook background. Het album eindigt uiteindelijk op #11 in de Album Top 100 over 2013 (verkoop). Single Get Lucky scoort zowel bij het grote publiek als de critici en de de track wordt zelfs verkozen tot Song van het jaar bij de jaarlijkse VPRO verkiezing.

Ook in 2013
Nathalie Aart scoort als Pulcino Pio met de Nederlandse versie van Het kuikentje Piep een carnavalshit. *** Willeke Alberti, Edwin Evers, René Froger en Danny Froger werken zowel mee aan het lied Koningin Van Alle Mensen als aan het Koningslied. *** Justin Timberlake scoort met de single Mirrors. Het wordt niet alleen een van zijn grootste hits, maar is ook een van de langste in tijdsduur: ruim acht minuten (8’05’’). De radioversie is 4’37’’. *** Deelnemer Maaike Ouboter (Dat Ik Je Mis) en winnaar Michael Prins (Close To You) scoren een hit dankzij het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. *** De Nederlandse dj/producer Martin Garrix uit Amstelveen komt op 17 november met zijn single Animals op 1 binnen in The Official UK Top 40 Singles Chart. ***


DE TIEN GROOTSTE HITS

1 BLURRED LINES - ROBIN THICKE & T.I. & PHARRELL WILLIAMS 
1005 1 29
Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell Williams komen op 13 april 2013 met Blurred Lines binnen op nummer 8. Het is Robins derde hit in Nederland en tweede top 10-succes. Het is T.I.'s zesde hit en Pharrells elfde.


Robin Charles Thicke werd geboren in Los Angeles op 10 maart 1977. In 2003 scoorde hij als Thicke een #3-hit in de Top 40 met When I Get You Alone. In 2008 scoorde hij zijn tweede hit met Magic (#28).


T.I. is de artiestennaam van Clifford Joseph Harris Jr. die op 25 september 1980 in Atlanta, Georgia geboren werd. In 2005 scoorde hij samen met Destiny's Child en Lil Wayne zijn eerste hit met Soldier (#10). Met Justin Timberlake haalde hij #12 met My Love in 2006. Solo scoorde hij #25 met Whatever You Like in 2008. Daarna haalde hij met Rihanna #5 met Live Your Life (2008) en wederom met Justin Timberlake #22 met Dead And Gone.


Pharrell Williams werd geboren op 5 april 1973 in Virginia Beach, Virginia. In 2002 scoorde hij zijn eerste hit met Britney Spears: Boys haalde #14. Met Drop It Like It's Hot haalde hij samen met Snoop Dogg in 2004 voor het eerst de top 10 (#5). Met Swedish House Mafia stond hij in 2010 twee weken op 1 met One (Your Name).

Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
(Everybody get up) [x2]
(Hey hey hey) [x3]
If you can't hear what I'm tryin' to say
If you can't read from the same page
Maybe I'm going deaf (hey hey hey)
Maybe I'm going blind (hey hey hey)
Maybe I'm outta my mind (hey hey hey)
(Everybody get up)
OK now he was close
Tried to domesticate ya
But you're an animal
Baby it's in your nature
Just let me liberate you (hey hey hey)
You don't need no takers (hey hey hey)
That man is not your maker (hey hey hey)
And that's why I'ma take a good girl
I know you want it
I know you want it
I know you want it
You're a good girl
Can't let it get past me
You're far from plastic
Talkin' about getting blasted
I hate these blurred lines
I know you want it
I know you want it
I know you want it
But you're a good girl
The way you grab me
Must wanna get nasty
Go ahead get at me
What do they make dreams for
When you got them jeans on
What do we need steam for
You the hottest b*tch in this place
I feel so lucky (hey hey hey)
You wanna hug me (hey hey hey)
What rhymes with hug me (hey hey hey, hey...)
(Everybody get up)
OK now he was close
Tried to domesticate ya
But you're an animal
Baby it's in your nature
Just let me liberate you (hey hey hey)
You don't need no takers (hey hey hey)
That man is not your maker (hey hey hey)
And that's why I'ma take a good girl
I know you want it
I know you want it
I know you want it
You're a good girl
Can't let it get past me
You're far from plastic
Talkin' about getting blasted
I hate these blurred lines
I know you want it (I hate them lines)
I know you want it (I hate them lines)
I know you want it
But you're a good girl
The way you grab me
Must wanna get nasty
Go ahead get at me
[T.I. ]
(Hustle Gang Homie)
One thing I ask of you
Lemme be the one you bring that ass up to
From Malibu to Paris, boo
Had a b*tch, but she ain't bad as you
So, hit me up when you passin' through
I'll give you something big enough to tear your ass in two
Swag on 'em even when you dress casual
I mean, it's almost unbearable
Honey you not there when I'm
At the bar side let you have me by
Nothin' like your last guy, he too square for you
He don't smack that ass and pull your hair for you
So I'm just watchin' and waitin'
For you to salute the truly pimpin'
Not many women can refuse this pimpin'
I'm a nice guy, but don't get confused, you git'n it!
Shake around
Get down
Get up
Do it like it hurt
Like it hurt
What you don't like work (Hey...)
(Everybody get up)
Baby can you breathe
I got this from Jamaica
It always works for me
Dakota to Decatur
No more pretending (hey hey hey)
Cause now you in it (hey hey hey)
Here's our beginning (hey hey hey)
I always wanted
You're a good girl (Everybody get up)
I know you want it
I know you want it
I know you want it
You're a good girl
Can't let it get past me
You're far from plastic
Talkin' about getting blasted
I hate these blurred lines (Everybody get up)
I know you want it
I know you want it
I know you want it
But you're a good girl
The way you grab me
Must wanna get nasty
Go ahead get at me
(Everybody get up)
(Everybody get up)
(Hey hey hey)
(Hey hey hey)
(Hey hey hey)Bekijk de clip

2 WAKE ME UP! - AVICII 
944 1 27
Wake Me Up! van Avicii met Aloe Blacc komt op 29 juni 2013 op 8 de Top 40 binnen.
Ondanks negatieve reacties op het nummer bij de première op het Ultra Music Festival in Miami wordt het nummer wel een hit en wel zijn elfde in Nederland.

Avicii is de artiestennaam van Tim Bergling (Stockholm, 8 september 1989), een Zweedse dj, remixer en muziekproducent. Hij is ook bekend als Tim Berg en Tom Hangs. In 2010 scoorde hij zijn eerste en tot nu toe grootste hit met Bromance (#2). In 2011 haalde Levels #4.


Aloe Blacc werd geboren in Orange County, Californië op 8 juni 1979.  Aloe Blacc is in de Verenigde Staten vooral bekend van het televisieprogramma How To Make It In America, waarvoor zijn hit I Need A Dollar werd gebruikt als introtune. In Nederland haalde de track de tipparade niet, nummer 53 in de Single Top 100 werd gehaald in 2010. In de Ultratop 50 stond de single 2 weken op #1.

Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up! 
Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me
So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost
[x2]
I tried carrying the weight of the world
But I only have two hands
I hope I get the chance to travel the world
And I don't have any plans
I wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes
Life's a game made for everyone
And love is a prize
So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost
[x2]
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost


Luister naar Wake Me Up!


3 WAVES - MR. PROBZ
819 6 28
Waves van Mr. Probz stijgt op 1 juni 2013 van 17 naar 9 in de tweede week notering. Het is zijn tweede Top 40-hit. De in eigen beheer uitgebrachte track is afskomstig van het nog te verschijnen debuutalbum The Treatment. Op 10 augustus 2013 stijgt de single terug de top 10 in van 11 naar 10 in de twaalfde week notering.

Mr. Probz is de artiestennaam van Dennis Princewell Stehr; een Nederlandse act van Deense en Antilliaanse afkomst uit Zoetermeer. Hij werd geboren in Amsterdam op 15 mei 1984. Hij speelde de rol van Jimmy in de Nederlandse film Bolletjes Blues. In februari 2006 kwam de Bolletjes Blues Cast samen met Negativ, Raymzter, Derenzo & Kimo de tipparade binnen. De single Welkom In Ons Leven bleef op tip 6 steken. Op 6 augustus 2010 werd Mr. Probz in Amsterdam als omstander bij een ruzie tussen twee personen in zijn buik geschoten. Met The Opposites haalde hij eerder in 2013 #11 met Sukkel Voor De Liefde.

Mr. Probz - Waves
My face above the water
My feet can't touch the ground,
Touch the ground, and it feels like
I can see the sands on the horizon
Everytime you are not around
I'm slowly drifting away (drifting away)
Wave after wave, wave after wave
I'm slowly drifting (drifting away)
And it feels like I'm drowning
Pulling against the stream
Pulling against the stream
I wish I could make it easy
Easy to love me, love me
But still I reach, to find a way
I'm stuck here in between
I'm looking for the right words to say
I'm slowly drifting, drifting away
Wave after wave, wave after wave
I'm slowly drifting (drifting away)
And it feels like I'm drowning
Pulling against the stream
Pulling against the stream


Bekijk de clip

4 THIS IS WHAT IT FEELS LIKE - ARMIN VAN BUUREN & TREVOR GUTHRIE
759 3 26

Armin van Buuren featuring Trevor Guthrie komen op 20 april 2013 op 9 de Top 40 binnen met This Is What It Feels Like. De track is de voorloper van het vijfde studioalbum Intense. Op de track wordt hij bijgestaan door de Canadese zanger en songschrijver Trevor Guthrie. In de videoclip is de pornolegende Ron Jeremy te zien. Op 30 april verzorgt Armin samen met het Concertgebouw Orkest, op het Java-eiland, een optreden voor de nieuwe koning en koningin op verzoek van Willem Alexander en Maximá zelf.Armin van Buuren werd op 25 december 1976 geboren in Leiden. In 2001 scoorde hij als Perpetuous Dreamer zijn eerste hit met The Sound Of Goodbye (#26). In 2008 scoorde hij samen met Sharon den Adel zijn eerste top 10 hit (#10) met In And Out Of Love. In de lijst van het Britse blad DJ Mag stond Armin van Buuren vijf keer bovenaan: van 2007 tot en met 2010 en in 2012. Op 30 april 2011 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Trevor Guthrie is geboren in North Vancouver, British Columbia, Canada. Van 1993 tot 2005 was Guthrie zanger van de groep soulDecision. Via een vriend van Guthrie die met de Duitse dj Markus Schulz werkte, kreeg Guthrie de track This Is What It Feels Like met het verzoek om het in te zingen.

Trevor Guthrie, Ron Jeremy, Armin van Buuren

Armin van Buuren featuring Trevor Guthrie - This Is What It Feels Like
Nobody here knocking at my door
The sound of silence I can’t take anymore
Nobody ringing my telephone now
Oh how I miss such a beautiful sound
Chorus:
And I don’t even know how I survive
I won’t make it to the shore without your light
No I don’t even know if I’m alive
Oh, oh, oh without you now
This is what it feels like
Nothing to hold but the memories and frames
Oh they remind me of the battle I face
without your love, without you I drown
Somebody save me I’m going down
Chorus:
And I don’t even know how I survive
I won’t make it to the shore without your light
No I don’t even know if I’m alive
Oh, oh, oh without you now
This is what it feels like
Chorus:
And I don’t even know how I survive
I won’t make it to the shore without your light
No I don’t even know if I’m alive
Oh, oh, oh without you now
This is what it feels like


Bekijk de clip

5 GET LUCKY - DAFT PUNK FEAT. PHARELL WILLIAMS
737 2 24
Get Lucky van Daft Punk featuring Pharell Williams & Nile Rodgers verscheen op 19 april en komt op 4 mei 2013 op 3 de Top 40 binnen. Het is hun derde hit en nu al hun grootste. In Frankrijk, Zwitserland, België en Denemarken bereikten ze al #1. De track is de voorbode voor het vierde album Random Access Memories.

Guy-Manuel en Thomas
Daft Punk is een Frans house- en electroduo bestaande uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Hun samenwerking begon in 1993. Hun single Da Funk haalde de tipparade in 1997 niet, maar wel #96 in de Single Top 100. Opvolger Around The World haalde #21 in 1997. One More Time haalde zowel in december 2000 als maart 2001 de Top 40. In totaal stond de single 16 weken genoteerd met #11 als hoogste notering. Na Digital Love (tip 12) in 2001 was het 12 jaar stil rond de act. Williams ontmoette de leden van Daft punk tijdens een feestje dat Madonna gaf en wilde wel meewerken aan hun nieuwe cd.

Pharrell Williams werd geboren in Virginia Beach (Virginia) op 5 april 1973. Hij behoort onder meer tot het producersduo The Neptunes en de band N*E*R*D. Hij scoorde 12 Top 40 hits, waarvan er twee de toppositie haalde: One (Your Name) stond in 2010 twee weken aan kop (met Swedish House Mafia) en samen met Robin Thicke en T.I. staat hij in de week van binnenkomst nog op 1 met Blurred Lines.

Pharell Williams en Nile Rodgers
Nile Rodgers werd geboren in New York City op 19 september 1952. Hij is een Amerikaans musicus, componist, arrangeur, gitarist en producer en was in 1976 oprichter van de Amerikaanse disco-/funkband Chic. Met Chic haalde hij 9 keer de Top 40, daarvan bereikten er 3 de top 10: Le Freak #2 in 1979, You Are Beautiful #6 in 1984 en met Jack Le Freak (Remix 'Le freak') #8 in 1987.

Daft Punk featuring Pharrell Williams & Nile Rodgers - Get Lucky
(Verse 1)
Like the legend of the phoenix
All ends with beginnings
What keeps the planet spinning
The force of the beginning
(Prechorus)
We’ve come too far to give up who we are
So let’s raise the bar and our cups to the stars
(Chorus)
She’s up all night ’til the sun
I’m up all night to get some
She’s up all night for good fun
I’m up all night to get lucky
We’re up all night ’til the sun
We’re up all night to get some
We’re up all night for good fun
We’re up all night to get lucky
We’re up all night to get lucky (x4)
(Verse 2)
The present has no limit
Your gift keeps on giving
What is this I’m feeling?
If you wanna leave I’m ready (ahh)
(Prechorus)
We’ve come too far to give up who we are
So let’s raise the bar and our cups to the stars
(Chorus)
She’s up all night ’til the sun
I’m up all night to get some
She’s up all night for good fun
I’m up all night to get lucky
We’re up all night ’til the sun
We’re up all night to get some
We’re up all night for good fun
We’re up all night to get lucky
We’re up all night to get lucky (x4)
(Bridge)
We’re up all night to get lucky (repeated throughout)
(Prechorus)
We’ve come too far to give up who we are
So let’s raise the bar and our cups to the stars
(Chorus)
She’s up all night ’til the sun
I’m up all night to get some
She’s up all night for good fun
I’m up all night to get lucky
We’re up all night ’til the sun
We’re up all night to get some
We’re up all night for good fun
We’re up all night to get lucky
We’re up all night to get lucky (x8)Luister naar de officiële audio

6 CAN'T HOLD US - MACKLEMORE & RYABN LEWIS FEAT. RAY DALTON
722 4 28
Hun debuutsingle Thrift Shop staat in de elfde week notering nog in de hoogste regionen van de Top 40 (op 5), maar de nieuwe single van Macklemore & Ryan Lewis Can’t Hold Us stijgt op 20 april 2013 van 12 naar 10 in de derde week. Can’t Hold Us maakten ze deze keer in samenwerking met Ray Dalton. Het nummer was enige tijd geleden te horen in een commercial voor Microsoft Outlook.

Macklemore is de artiestennaam van Ben Haggerty geboren op 19 juni 1983 in Seattle. Zijn debuutalbum The Heist verscheen op 9 oktober 2012.

Ryan Lewis is een Amerikaans producer geboren op 25 maart 1988 in Spokane.


Ray Dalton is afkomstig uit Seattle, Washington. Hij zong als kind al bij het Seattle Children’s choir. Met het Total experience gospel choir trad hij over de hele wereld op. Met Solzilla nam hij het nummer Need Your Love op. Dat nummer hoorde Ryan Lewis, die hem voorstelde aan Macklemore, waarna ze samen Can’t Hold Us maakten.

Macklemore featuring Ryan Lewis & Ray Dalton - Can't Hold Us
Alright ok ah alright ok alright ok ah
Return of the Mack, get up! what it is, what it does, what it is, what it isn’t
Looking for a better way to get up out of bed
Instead of getting on the internet and checking a new hit me
Get up! fresh out pimp strut walking, little bit of humble, little bit of cautious
Somewhere between like rocky and cosby sweatergang nope nope y’all can’t copy
Yup. Bad, moonwalking, this here, is our party, my posse's been on broadway,
And we did it, our way.
Grown music, I shed my skin and put my bones into everything I record to it
And yet I’m on
Let that stage light go and shine on down, got that Bob Barker suit game and plinko in
my style.
Money, stay on my craft and stick around for those pounds,
But I do that to pass the torch and put on for my town
Trust me. On my I-N-D-E-P-E-N-D-E-N-T shit hustlin',
Chasing dreams since I was 14 with the four track bossin' halfway cross that city with
the backpack, fat cat, crushing
labels out here,
Nah they can’t tell me nothing
We give that to the people,
Spread it across the country
Labels out here,
Nah they can’t tell me nothing
We give it to the people,
Spread it across the country
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us
nah, can I kick it? thank you. yeah I'm so damn grateful.
I grew up, really wanted gold fronts
But that’s what you get when wu tang raised you
Y’all can’t stop me, go hard like I got an 808 in my heart beat
And I’m beating at the beat like you gave a little speed to a great white shark on
shark week
Raw. Tell me go up. Gone!
deuces goodbye. I got a world to see, and my girl she wanna see Rome,
Ceasar make you a believer. nah I never ever did it for a throne.
that validation comes from giving it back to the people. nah sing a song and it goes
like
Raise those hands, this is our party
We came here to live life like nobody was watching
I got my city right behind me
If I fall, they got me, learn from that failure gain humility and then we keep
marching ourselves
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us
na na na na na na na na
and all my people say
x4
Ma-ckle-more
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us
Here we go back, this is the moment
Tonight is the night, we’ll fight till it’s over
So we put our hands up like the ceiling can’t hold us
like the ceiling can’t hold us. 


Bekijk de clip

7 JUST GIVE ME A REASON - P!NK
716 1 23
Op 26 januari 2013 stijgt P!nk met Nate Ruess van 19 naar 8 met Just Give Me A Reason.
Het is de 27ste hit voor P!ink in Nederland. Nate Ruess scoorde met de band Fun. in 2012 twee hits: We Are Young (#5) en Some Nights (#9).

P!nk is de artiestennaam van Alecia Beth Moore. Ze werd geboren in Doylestown, Pennsylvania op 8 september 1979. In 2000 scoorde ze haar eerste Nederlandse hit met There You Go (#8). Twee keer haalde ze #2 in Nederland: Lady Marmelade (met Christina Aguilera, Lil' Kim en Mya) in 2001 en Get The Party Started in 2002. P!nk trouwde op 7 januari 2006 in Costa Rica met de Amerikaanse motorcrosser Carey Hart. Op 2 juni 2011 kregen ze hun eerste kind.

Nathaniel Joseph Ruess (Nate) werd geboren in Iowa City op 26 februari 1982. Ruess is zanger van de band Fun.

P!nk featuring Nate Ruess - Just Give Me A Reason
Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep oh oh
Things you never say to me oh oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love
Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again
I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams oh oh
You used to lie so close to me oh oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh our love, our love
Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again
Oh tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean
Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again
Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again
8 STAY - RIHANNA FEAT. MIKKY EKKO
710 3 25

Stay van Rihanna featuring Mikky Ekko stijgt op 9 maart 2013 van 12 naar 6 in de derde week. Het is de tweede single van Rihanna's zevende album Unapologetic. In Israël behaalde de track al #1. Het nummer gaat over Rihanna's relatie met Chris Brown, de zanger die haar ooit mishandelde, maar die anno maart 2013 weer haar geliefde is.

De video is geregisseerd door Sophie Muller en daarin is Rihanna naakt te zien in bad.


Mikky Ekko (27) is een pseudoniem voor de uit Louisiana afkomstige John Stephan Suddoth. Hij heeft nog nooit een hit gescoord, maar doet nu meteen goede zaken want hij is niet alleen de zanger op Stay, maar heeft de track ook medegeschreven en geproduceerd. Tijdens de uitreiking van de 55e Grammy Awards op 10 februari 2013 zongen Rihanna en Mikky Stay voor het eerste live. 

Robyn Rihanna Fenty werd geboren op 20 februari 1988 en is in Nederland aan haar 31ste hit toe. Een keer stond ze bovenaan de lijst en dat was met Don't Stop The Music: twee weken in 2007.

Rihanna featuring Mikky Ekko
All along it was a fever
A cold sweat hot-headed believers
I threw my hands in the air I said show me something
He said, if you dare come a little closer
Round and around and around and around we go
Ohhh now tell me now tell me now tell me now you know
Not really sure how to feel about it
Something in the way you move
Makes me feel like I can't live without you
It takes me all the way
I want you to stay
It's not much of a life you're living
It's not just something you take, it's given
Round and around and around and around we go
Ohhh now tell me now tell me now tell me now you know
Not really sure how to feel about it
Something in the way you move
Makes me feel like I can't live without you
It takes me all the way
I want you to stay
Ohhh the reason I hold on
Ohhh cause I need this hole gone
Funny all the broken ones but i'm the only one who needed saving
Cause when you never see the lights it's hard to know
which one of us is caving
Not really sure how to feel about it
Something in the way you move
Makes me feel like I can't live without you
It takes me all the way
I want you to stay, stay
I want you to stay, ohhh


Bekijk de clip

9 HAPPY - PHARRELL WILLIAMS
698 1 20
Op 14 september 2013 stijgt Pharell Williams van 11 naar 9 met Happy in de vijfde week notering. Op 28 september 2013 keert hij terug in de top 10. Happy is de themasong van de film Despicable me 2 die sinds 26 juni 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien is.
In juni haalde de Nederlandse formatie Mainstreet de tipparade niet met Despicable Me, het thema van Verschrikkelijke ikke, de Nederlandse versie van Despicable me 2.
Happy is Williams dertiende Nederlandse hitsingle en vijfde top 10 hit. Daarvan scoort hij er maar liefst drie in 2013 door zijn medewerkingen aan Blurred Lines van Robin Thicke (#1; 11 weken) en Get Lucky van Daft Punk (#2).

Pharrell Williams werd geboren in Virginia Beach (Virginia) op 5 april 1973. Hij behoort onder meer tot het producersduo The Neptunes en de band N*E*R*D. Boys met Britney Spears was in 2002 zijn eerste hit: #14. Met Drop It Like It's Hot haalde hij samen met Snoop Dogg in 2005 voor het eerst de top 10: #5. In 2010 stond hij twee weken op 1 met One (Your Name) met de Swedish House Mafia. 2013 is zijn piekjaar met nu al drie top 10-hits.

Pharrell Williams - Happy
[Verse 1:]
It might seem crazy what I’m about to say
Sunshine she’s here, you can take a break
I’m a hot air balloon that could go to space
With the air, like I don’t care baby by the way
[Hook:]
Because I’m happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy
Clap along if you feel like that’s what you wanna do
[Verse 2:]
Here come bad news talking this and that
Yeah, give me all you got, don’t hold back
Yeah, well I should probably warn you I’ll be just fine
Yeah, no offense to you don’t waste your time
Here’s why
[Hook]

[Bridge:]
Happy, come on, bring me down
Happy, come on, bring me down
Love is too happy to bring me down
Come on, bring me down
I said bring me down
Come on, bring me down
Love is too happy to bring me down
Come on, bring me down
I said
[Hook x2]
[Bridge 2:]
Bring me down… can’t nothing…
Bring me down… your love is too high…
Bring me down… can’t nothing…
Bring me down, I said (let me tell you now)
[Hook x2]


10 THRIFT SHOP - MAKCLEMORE & RYAN LEWIS & WANZ
684 1 27
Op 16 februari 2013 stijgt de track Thrift Shop in de tweede week notering van 26 naar 2. Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz scoren daarmee hun eerste Top 40 hit. De single haalde als eerste #1 in Australië in 2012, waarna de act uit de Verenigde Staten in februari 2013 in hun thuisland volgde. Ook in Canada, Nieuw-Zeeland, Ierland en Frankrijk haalde de song al #1. Downunder zijn Macklemore en Lewis al weer toe aan hun tweede #1-hit: Same Love feat. Miranda Lambert dat handelt over homofobie.

Thrift shop is de Amerikaanse versie van de kringloopwinkel.

Macklemore is de artiestennaam van Ben Haggerty geboren op 19 juni 1983 in Seattle. Zijn debuutalbum The Heist verscheen op 9 oktober 2012.

Ryan Lewis is een Amerikaans producer geboren op 25 maart 1988 in Spokane.

Wanz is een pseudoniem voor de in 1961 geboren Michael Wansley. Thrift Shop is zijn eerste hit ook al begon zijn carrière al in 1980.

Macklemore & Ryan Lewis featuring Wanz - Thrift ShopMacklemore:
What? What? What? What?
What? What? What? What?
What? What? What? What?
What? What? What? What?
What? What? What? What?
What? What? What? What?
What? What? What? What?

Wanz:
I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I'm, I'm, I'm hunting, looking for a come up
This is fucking awesome

Macklemore:
Walk into the club like "What up? I got a big cock!"
Nah, I’m just pumped, bought some shit from a thrift shop
Ice on the fringe is so damn frosty
People like “Damn, that’s a cold ass honky!”

Rolling in hella deep, headed to the mezzanine
Dressed in all pink except my gator shoes, those are green
Draped in a leopard mink, girl standing next to me
Probably shoulda washed this, smells like R. Kelly's sheets (Pisssssss)
But shit, it was ninety-nine cents!

Bag it, copping it, washing it, 'bout to go and get some compliments
Passing up on those moccasins someone else been has walking in
Bummy and grudgy, fucking it, I am stunting and flossing and
Saving my money and I’m hella happy, that’s a bargain bitch

Imma take your grandpa's style
Imma take your grandpa's style
No for real, ask your grandpa
Can I have his hand-me-downs? (Thank you!)

Velour jumpsuit and some house slippers
Dookie brown leather jacket that I found, dig it
They had a broken keyboard, I bought a broken keyboard
I bought a skeet blanket, then I bought a knee board

Hello, hello, my ace man, my Mello
John Wayne ain’t got nothing on my fringe game, hell no
I could take some Pro Wings, make them cool, sell those
The sneaker heads would be like “Ah, he got the Velcros!”

Wanz:
I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I'm, I'm, I'm hunting, looking for a come up
This is fucking awesome

I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I'm, I'm, I'm hunting, looking for a come up
This is fucking awesome

Macklemore:
What you know about rocking a wolf on your noggin?
What you knowing about wearing a fur fox skin?
I’m digging, I’m digging, I’m searching right through that luggage
One man’s trash, that’s another man’s come up

Thank your granddad for donating that plaid button-
Up shirt, ‘cause right now, I’m up in here stuntin'
I’m at the Goodwill, you can find me in the (Uptons)
I’m that, I'm that sucker searching in this section (Uptons)

Your grammy, your aunty, your momma, your mammy
I’ll take those flannel zebra jammies, secondhand and rock that motherfucker
The built-in onesie with the socks on that motherfucker
I hit the party and they stop in that motherfucker

They be like “Oh that Gucci, that’s hella tight!”
I’m like “Yo, that’s fifty dollars for a t-shirt!”
Limited edition, let’s do some simple addition
Fifty dollars for a t-shirt, that’s just some ignorant bitch shit
I call that getting swindled and pimped, shit

I call that getting tricked by a business, that shirt’s hella dough
And having the same one as six other people in this club is a hella don’t
Peep game, come take a look through my telescope
Trying to get girls from a brand, man, you hella won’t
Man, you hella won’t

(Goodwill... poppin' tags... yeah!)
Wanz:
I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I'm, I'm, I'm hunting, looking for a come up
This is fucking awesome

I'll wear your granddad's clothes
I look incredible
I’m in this big ass coat
From that thrift shop down the road

I wear your granddad's clothes (Damn right)
I look incredible (C'mon!)
I’m in this big ass coat (Big ass coat)
From that thrift shop down the road

I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I'm, I'm, I'm hunting, looking for a come up
This is fucking awesome

Is that your grandma's coat? 

Bekijk de clip


PRIJZEN/POPULARITEITSVERKIEZINGEN


3FM Awards
Op donderdag 18 april 2013 worden de 3FM Awards uitgereikt. De 3FM Awards worden sinds 2005 jaarlijks toegekend door radiozender 3FM. Luisteraars bepalen via een peiling op internet wie er in aanmerking komen voor de muziekprijzen.
Beste Band: Racoon
Beste Artiest Hiphop: The Opposites
Beste Zangeres: Ilse DeLange
Beste Single: Oceaan / Racoon
Beste Artiest Dance: Armin van Buuren
Beste Artiest Alternative: Blaudzun
Beste Live Act: Kensington
Beste Artiest Rock: Kane
Beste Nieuwkomer: Mister and Mississippi
Beste Album: Vultures / Kensington
Beste Artiest Pop: Racoon
Beste Zanger: Guus Meeuwis

Schaal van Rigter (meest gedraaide single op 3FM): Sky on Fire / Handsome Poets

VPRO’s Song Van Het Jaar 2013

1. Daft Punk ft. Pharell & Nile Rodgers - Get Lucky
2. The Boxer Rebellion - Diamonds
3. Bastille - Pompeii
4. Editors - A Ton Of Love
5. Kensington - Home Again
6. Imagine Dragons - Radioactive
7. Robin Thicke ft. T.I. & Pharell - Blurred Lines
8. Avicii - Wake Me Up
9. Arctic Monkeys - Do I Wanna Know
10. Lorde - Royals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten