zondag 14 augustus 2011

1962

Nederlandse gezelligheid brengt het Cocktail Trio. Hun single Batje Vier (Leve De Man Die Het Bier Uitvond) haalt #6 aan het begin van 1962. Ad van der Gein, Tonny More en Carel Alberts zullen tot en met 1973 vijf hits scoren. Tonny More overlijdt in 1985. Het Cocktail Trio houdt er dan na 32 jaar mee op.


Chubby Checker staat vanaf 13 januari 1962 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 met The Twist. Het is de enige single in de Amerikaanse muziekgeschiedenis die, na uit de hitparade te zijn verdwenen, nog een tweede keer op de eerste plaats heeft gestaan. In de week van 19 september 1960 had The Twist ook al aan de top gestaan.


De Amerikaanse jazzpianist Dave Brubeck (David Warren, 6 december 1920) komt met zijn Quartet op 16 februari 1962 binnen met Take Five. De singlein een heel ongebruikelijke vijfkwarts maatsoort haalt #8 en komt op 27 december 1969 nogmaals binnen, dan wordt #15 gehaald. In de Arrow Jazz 100 van juli 1996 staat de single op nummer 2 achter So What van Miles Davis -die haalde met geen enkele track de Top 40.


Op 10 juli 1962 wordt in de VS de eerste communicatiesatelliet gelanceerd. De naam: Telstar. De Engelse producer Joe Meek neemt met de groep The Tornados (Alan Caddy, George Bellamy, Roger LaVern, Heinz Burt en ClemCattini) het instrumentale nummer Telstar op. Met als resultaat vijf weken 1 in Engeland en drie weken in Amerika. Delen van het nummer werden in een badkamer opgenomen. The Tornados worden de eerste Britten met een nummer 1 in de Verenigde Staten.


Op 16 augustus 1962 krijgt drummer Pete Best te horen dat hij bij The Beatles vervangen zal worden door Ringo Starr (Richard Starkey).


Op 3 november 1962 treedt Fats Domino op in het Concertgebouw in Amsterdam.
DE TIEN GROOTSTE HITS


Muziek Expres jaarlijst 1962
Deze lijst is samengesteld op basis van de maandelijkse Top 30 uit het blad Muziek Expres.


1 270 1 12 Tanze Mit Mir In Den Morgen - Gerhard Wendland
'Darf ich bitten zum Tango um Mitternacht?', zo vraagt Gerhard zich af in zijn grootste hit, een compositie van het duo Karl Götz en Kurt Hertha. In 1961 en 1962 willen vele dames zeker wel een dansje wagen met de populaire Duitse zanger. Aanvankelijk wilde de op 1 september 1921 geboren Gerhard advocaat worden. Hij gooide het echter over een andere boeg en ging op de Muziekhogeschool in Berlijn opera en klassieke muziek studeren. Voor de Tweede Wereldoorlog bracht hij welgeteld één plaat uit. In 1948 begon zijn naoorlogse carriere als zanger bij het RIAS orkest van Werner Müller. Gerhard overlijdt op 21 juni 1996 op 75-jarige leeftijd in München.
Gerhard Wendland - Tanze Mit Mir In Den Morgen
Tanze mit mir in den Morgen
Tanze mit mir in das Glück
In deinen Armen zu träumen
Ist so schön bei verliebter Musik
Darf ich bitten zum Tango um Mitternacht
Fragte ich Susan, sie sah mich nur an
Und ich wusste, dass sie mich so glücklich macht
Wie's nur eine im Leben kann
Tanze mit mir in den Morgen
Tanze mit mir in das Glück
In deinen Armen zu träumen
Ist so schön bei verliebter Musik
Darf ich bitten zum Tango um Mitternacht
Sprach ein Kavalier nachts darauf zu ihr
Er war schneller und hat sie nach Haus gebracht
Doch ich träumte nur noch von ihr
Darf ich bitten zum Tango um Mitternacht
Ruf ich bei Susan schon am Morgen an
Hat sie mich auch deswegen oft ausgelacht
Wenn es zwölf ist, lacht sie mich an
Tanze mit mir in den Morgen
Tanze mit mir in das Glück
In deinen Armen zu träumen
Ist so schön bei verliebter Musik
Bekijk Tanze Mit Mir In Den Morgen


2 182 1 8 Mexico - Bob Moore
Mexico - Willy Schobben
Mexico is een instrumentale nummer 1 hit, die in januari 1962 de hitlijst binnenkomt in twee versies; die van Bob Moore en Willy Schobben. Bob Moore (30 november 1932 in Nashville) was als bassist een veelgevraagde studiomuzikant. Daarnaast was hij musical director van country- en popartiesten zoals Red Foley, Pat Boone, Elvis Presley en Connie Francis. Zijn plaatopnamen met Roy Orbison leverden hem een contract op bij Monument Records. Op 19 juni 1961 werd zijn single Mexico opgenomen. De plaat bereikte in de VS de zevende plaats en werd daar met goud bekroond. In Nederland wordt het in 1962 een nummer-één hit nadat het op Radio Veronica in een reclamespot van Nur Die-panty's gebruikt is. De single is een voorbeeld van de Tijuana Brass Sound waarmee trompettist Herb Alpert vanaf 1963 grote successen zal halen. Na het succes van Mexicowordt het stil rond Bob Moore, die nooit kans ziet dit succes te herhalen of zelfs maar te benaderen.


Willy Schobben is een trompettist en orkestleider uit Limburg. In de eerste helft van de jaren zestig heeft hij wereldwijd zijn grootste successen met singles als Mexico en Heisser Sand. Beiden staan in de top10 van het jaar 1962. Van Mexico gaan in Nederland alleen al meer dan 100.000 exemplaren van de single over de toonbank. Het levert hem een gouden plaat en zelfs een gouden trompet op. Platen van Willy Schobben
worden wereldwijd uitgebracht (Willy Schobben, His Golden Trumpet And Orchestra), in de Verenigde Staten onder meer via het label Reprise. Willy Schobben (93) overlijdt op 25 maart 2009.


Ook The Jumping Jewels nemen een versie van Mexico op, maar die flopt.


Luister naar Mexico van Bob Moore
http://www.youtube.com/watch?v=RAlICXteKz4
Luister naar Mexico van Willy Schobben
http://www.youtube.com/watch?v=jYzvHA-Cy20


3 166 2 7 The Young Ones - Cliff Richard & The Shadows
Cliff Richard werd geboren als Harry Roger Webb in Lucknow in India. Toen Harry op zijn 16e verjaardag een gitaar kreeg van zijn ouders begon zijn interesse in muziek te groeien, vooral na een bezoek aan een concert van Bill Haley een jaar later. Samen met een aantal vrienden richtte hij in maart 1958 een bandje op: The Drifters (de latere Shadows). De eerste grammofoonplaat Move It (oorspronkelijk een b-kantje) kwam op 24 juli 1958 tot stand in de Abbey Road Studio's en was het begin van een ongekende carrière. Move It kwam op de tweede plaats terecht in de Engelse hitlijst. Zijn carrière werd in de beginjaren geïnspireerd door Elvis Presley. The Shadows (met sologitarist Hank Marvin) waren tot 1969 zijn vaste begeleidingsgroep. Cliff Richard was hoofdacteur in de films The Young Ones, Summer Holiday, Wonderful Life en Finders Keepers.Hij vertegenwoordigde tweemaal het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met de nummers Congratulations (#1 in 1968) en Power To All Our Friends (#1 in 1973). Op 25 oktober 1995 ontving Cliff de officiële titel 'Sir'.
Cliff Richard & The Shadows – The Young Ones
The young ones
Darling, we're the young ones
And the young ones
Shouldn't be afraid
To live, love
While the flame is strong
For we may not be
The young ones very long
Tomorrow
Why wait until tomorrow
'Cause tomorrow
Sometimes never comes
So love me
There's a song to be sung
And the best time
Is to sing it while we're young
Once in every lifetime
Comes a love like this
I need you,
You need me
Oh, my darling, can't you see
That young dreams
Should be dreams together
And young hearts
Shouldn't be afraid
And some day
When the years have flown
Darling, then we'll teach
The young ones of our own
Once in every lifetime
Comes a love like this
I need you,
You need me
Oh, my darling, can't you see
That young dreams
Should be dreams together
And young hearts
Shouldn't be afraid
And some day
When the years have flown
Darling, then we'll teach
The young ones of our own
Bekijk The Young Ones
http://www.youtube.com/watch?v=tBuiTyIYpA8


4 165 1 6 Brandend Zand - Anneke Grönloh
Heisser Sand - Mina
Heisser Sand - Willy Schobben
Brandend Zand is in drie versies een hit in Nederland. De Nederlandstalige van Anneke Grönloh (de populairste, gescheven door Johnny Hoes), de Duitstalige van Italiaanse Mina en de instrumentale van Willy Schobben. Anneke Grönloh (7 juni 1942, Tondana, Zuid-Celebes) is een Indisch tieneridool uit Eindhoven dat begin jaren '60 maar liefst vier nummer 1-hits op een rij scoort, maar daarna net zo snel weer uit de hitparade verdwijnt als ze binnenkwam. Desondanks blijft ze een van de meest gewaardeerde Nederlandse zangeressen. Ze groeit uit tot een levende legende van de lichte muziek. Vooral in Azië blijft ze nog lang erg populair. In 1949 vertrok de familie Grönloh naar Nederland. Anneke zong op schoolfeesten. Anneke kwam in 1955 op het lyceum in contact met Peter Koelewijn die een klas hoger zat en zijn eigen band had: The Rockets. Ze trad met hen op en verwierf enige faam onder de naam Miss Dynamite. Na het behalen van haar diploma vond Grönloh werk bij het secretariaat van de DAF-fabriek. Later promoveerde ze naar de tekenkamer. Op 19 december 1959 won Anneke de talentenjacht Cabaret der Onbekenden. Phonogram bood haar een platencontract aan. In augustus 1962 stormt de single Brandend Zand regelrecht door naar de eerste plaats in de hitparade en de doorbraak van zangeres Anneke Grönloh is een feit. Binnen korte tijd groeit ze uit tot Nederlands eerste tieneridool. De volgende single Paradiso verdrijft Brandend Zand van de
eerste plaats en voert in oktober wekenlang de hitlijst aan. Het album So Long verschijnt. In december vertrekt Grönloh naar Singapore voor een tournee met The Dutch Swing College Band. Haar populariteit neemt ongekende vormen aan. Er zijn politie-escortes nodig om haar naar de bühne te begeleiden. In Maleisië wil men Oh Malaysia, de Engelse uitvoering van Brandend Zand, uitroepen tot nationaal volkslied.


De Italiaanse zangeres Mina (Busto Arsizio, 25 maart 1940) werd geboren als Mina Anna Mazzini. Ze brak in 1958 onder de artiestennaam Baby Gate door in Italië. 1959 scoorde ze haar eerste hit in Italië met Tintarella Di Luna, wat daar een #3-hit wordt. De twee daaropvolgende jaren nam ze deel aan het San Remo festival, maar ze won niet. In 1961 scoorde ze een klein hitje in Amerika met This World We Love In (Il Cielo In Una Stanza). In 1962 breekt Mina door in Nederland en de Duitssprekende landen. In Duitsland staat Mina negen weken op #1 met haar hit Heißer Sand. In Nederland weet ze twee weken op #1 te staan met dat nummer, maar dat is mede dankzij de populaire vertaling Brandend Zand van Anneke Grönloh waarvan de verkopen bij de single van Mina worden opgeteld. In Nederland en Vlaanderen scoort ze daarna nog een klein hitje met Fiesta Brasiliana (#21). Daarna verdwijnt ze voorgoed uit de Vlaamse en Nederlandse hitlijsten. In Duitsland weet ze haar succes nog even voort te zetten met enkele Duitstalige liedjes, maar in 1964 heeft ze ook daar haar laatste hit met Ja, Die Liebe Lebe Hoch. In haar eigen land Italië zal Mina wel
altijd populair blijven. Tot in de jaren 80 scoort ze met regelmaat grote hits. Zeven daarvan bereiken de eerste plaats in Italië: Il Cielo In Una Stanza (1960), Moliendo Cafè (1962), E' L'Uomo Per Me (He Walks Like A Man) (1964), Un Anno D'amore (C'est Irreparable) (1965), Grande Grande Grande (1972), Parole Parole (Duet Met Alberto Lupo) (1972) en E Poi(1974). In 1966 gaat Mina in het Zwitserse Lugano wonen. Het duurt echter tot 1989 wanneer ze de Zwitserse nationaliteit krijgt. Vanaf 1978 leidt ze daar een teruggetrokken leven, maar ze blijft wel singles en albums uitbrengen. Haar laatste grote hit heeft ze in 2003 met Don't Call Me Baby (Can't Take My Eyes Off You), een cover van de hit van Frankie Valli uit 1967 Dat nummer komt in Italië tot de vierde plaats.


De instrumentale versie Heisser Sand van Willy Schobben staat gelijk met de versies van Mina en Anneke Grönloh genoteerd. Willy Schobben scoorde na Mexico en Heisser Sand in 1962 ook nog een #5 met Ching Ching (Happy José). In 1966-1967 staat hij 19 weken in de Top 40 met Somewhere My Love en die haalt in 1966 de 16e plaats als hoogste notering. Vanaf de jaren zeventig is Schobben voornamelijk actief als orkestleider van Limburgse harmonieorkesten. De trompettist is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
In 2005 verzorgt Willy Schobben, op negentigjarige leeftijd, zijn allerlaatste concert samen met een jubileumorkest vol oudgedienden.
Anneke Grönloh - Brandend Zand
Brandend zand en 'n verloren land
En 'n leven vol gevaar
Brandend zand berooft je bijna van 't verstand
En dat alles komt door haar
Zwarte Dino, jij wou Nina
Die met Rocco was verloofd
En toen Rocco werd gevonden
Werd jouw onschuld niet geloofd
Brandend zand en 'n verloren land
En 'n leven vol gevaar
Brandend zand berooft je bijna van 't verstand
En dat alles komt door haar
(Brandend zand)
In de haven van Marseille
Danst jouw Nina nu voor geld
Slechts de golven zingen zachtjes
Wat van Dino wordt verteld
Brandend zand en 'n verloren land
En 'n leven vol gevaar
Brandend zand berooft je bijna van 't verstand
En dat alles komt door haar


Mina – Heisser Sand
Heisser Sand und ein verlorenes Land
Und ein Leben in Gefahr
Heisser Sand und die Erinnerung daran
Dass es einmal schöner war
Schwarzer Tino, deine Nina
War dem Rocko schon im Wort
Weil den Rocko sie nun fanden
Schwarzer Tino, musst du fort
Heisser Sand und ein verlorenes Land
Und ein Leben in Gefahr
Heisser Sand und die Erinnerung daran
Dass es einmal schöner war
Heisser Sand und ein verlorenes Land
Und ein Leben in Gefahr
Heisser Sand und die Erinnerung daran
Dass es einmal schöner war
Schwarzer Tino, deine Nina
Tanzt im Hafen mit den Boys
Nur die Wellen singen leise
Was von Tino jeder weiss
Heisser Sand und ein verlorenes Land
Und ein Leben in Gefahr
Heisser Sand und die Erinnerung daran
Dass es einmal schöner war
Heisser Sand und ein verlorenes Land
Und ein Leben in Gefahr
Heisser Sand und die Erinnerung daran
Dass es einmal schöner war


Luister naar Brandend Zand van Anneke Grönloh
http://www.youtube.com/watch?v=Yzkp_sZd5P4
Bekijk Brandend Zand van Anneke Grönloh (opname bij De Laatste Ronde in 2000)
http://www.youtube.com/watch?v=tgw5PbhlSpI
Bekijk Paradiso van Anneke Grönloh
http://www.youtube.com/watch?v=4GhKk68F0u0
Bekijk Heisser Sand van Mina
http://www.youtube.com/watch?v=DYPTy9Y30Go


5 156 1 7 Zwei Kleine Italiener - Conny Froboess
Conny Froboess groeide op in Berlijn, maar werd op 28 oktober 1943 geboren in Wriezen an den Ober. Haar muzikale loopbaan begon ongepland toen ze haar vader (componist/geluidstechnicus) vergezelde op een werkbezoek. De 7-jarige Cornelia vroeg of zij een net afgekeurd nummer mocht inzingen. Zo verscheen in 1950 haar eerste plaatje. In 1958 kwam producent Nils Nobach met een tweetal Paul Anka-composities, waarvan Conny het nummer Diana op de plaat zette. Het nummer steeg tot een tweede plaats in de Duitse hitlijsten en in de periode 1958-1963 scoorde ze per jaar gemiddeld zo'n zes hits.Diverse titels (Kleine Lucienne, Midi-Midinette en Zwei Kleine Italiener) worden door haar ook in het Nederlands ingezongen. In Nederland scoorde Conny in 1959 met Teenager Melodie een #7. In 1962 volgen Zwei Kleine Italiener (#1) en Lady Sunshine And Mister Moon (#18). Daarna scoort ze in Nederland niet meer. Gedurende de jaren '50 en '60 speelt ze maar liefst in een dertigtal films. Vanaf 1963 volgt Froboess vier jaar lang toneellessen en als ze in 1966 voor het laatst een bescheiden hit in Duitsland scoort, is ze klaar voor een theaterloopbaan.
Conny Froboess – Zwei Kleine Italiener
Eine Reise in den Süden ist für andre schick und fein
Doch zwei kleine Italiener möchten gern zu hause sein
Zwei kleine Italiener die träumen von Napoli
Von Tina und Marina die warten schon lang auf sie
Zwei kleine Italiener die sind so allein
Eine Reise in den Süden ist für andre schick und fein
Doch die beiden Italiener möchten gern zu hause sein
Oh Tina, oh Marina, wenn wir uns einmal wiedersehn
Oh Tina, oh Marina, dann wird es wieder schön
Zwei kleine Italiener vergessen die Heimat nie
Die Palmen und die Mädchen am Strande von Napoli
Zwei kleine Italiener die sehen es ein
Eine Reise in den Süden ist für andre schick und fein
Doch die beiden Italiener möchten gern zu hause sein
Oh Tina, oh Marina, wenn wir uns einmal wiedersehn
Oh Tina, oh Marina, dann wird es wieder schön
Zwei kleine Italiener am Bahnhof da kennt man sie
Sie kommen jeden Abend zum D-Zug nach Napoli
Zwei kleine Italiener die schauen hinterdrein
Eine Reise in den Süden ist für andre schick und fein
Doch die beiden Italiener möchten gern zu hause sein
Oh Tina, oh Marina, wenn wir uns einmal wiedersehn
Oh Tina, oh Marina, dann wird es wieder schön
Bekijk Zwei Kleine Italiener
http://www.youtube.com/watch?v=DKROuOY7JJs


6 141 2 6 Let's Twist Again - Chubby Checker
In Nederland is Let's Twist Again (#2) een grotere hit dan The Twist (#11). In 1976 wordt Let's Twist Again in Nederland opnieuw een hit: #3. Ernest Evans (geboren op 3 oktober 1941) speelde al tijdens zijn schooltijd piano en drums. Zijn eerste werkgever Tony Anastasi gaf Ernest vanwege zijn postuur de bijnaam 'Chubby'. Het was de vrouw van Dick Clark (American Bandstand) die er later de achternaam ‘Checker' bij verzon. Toen Chubby bij een poelier werkte, zong hij vaak liedjes om het winkelende publiek te amuseren. Daar trok hij de aandacht van componist/zanger Carl Mann die hem bij de Clarks introduceerde. In 1958 had de band Hank Ballard & The Midnighters een lokaal succesje met een eigen compositie, genaamd The Twist, waar ze zelf de danspasjes bij verzonnen. Toen de groep werd uitgenodigd op te treden in de show van Dick Clark kwamen ze niet opdagen. Toen zong Chubby Checker het nummer in op een orkestband. In juni 1959 verscheen het op de plaat. Als b-kant. Daardoor ging er meer dan een jaar voorbij voordat het nummer aansloeg. The Twist schoot in 1960 als een pijl naar de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. Een jaar later was het met hetzelfde nummer wederom raak: opnieuw nummer 1 in de VS. Een nieuwe rage was geboren.
Chubby Checker – Let’s Twist Again
Come on everybody clap your hands
Now you're looking good
I'm gonna sing my song and it won't take long
We gotta do the twist and it goes like this
Come on let's twist again like we did last summer
Yeah, let's twist again like we did last year
Do you remember when things were really hummin'
Yeah, let's twist again, twistin' time is here
Yeah round and around and up and down we go again
Oh baby make me know you love me so then
Come on let's twist again like we did last summer
Come on let's twist again like we did last year
Twist!
Yeah, let's twist again like we did last summer
Come on let's twist again like we did last year
Do you remember when things were really hummin'
Yeah, let's twist again, twistin' time is here
Yeah round and around and up and down we go again
Oh baby make me know you love me so then
Come on let's twist again like we did last summer
Yeah, let's twist again like we did last year
Come on, let's twist again, twistin' time is here
Bekijk de video van Let’s Twist Again (1960)
http://www.youtube.com/watch?v=K5PqydMA1kA


7 129 1 5 Do You Want To Dance - Cliff Richard
Cliff Richard heeft in 1962 vijf hits, waarvan er twee bij de beste 10 van het jaar eindigen. Hij scoort met The Young Ones (#2), Do You Want To Dance (#1), It 'LL Be Me (#2), Lessons In Love (#12) en When The Girl In Your Arms (#14).
Cliff Richard – Do You Want To Dance
Well do you want to dance and hold my hand?
Sqeeze me baby I'm your man
Oh baby, do you want to dance?
Well do you want to dance under the moonlight?
Squeeze and hug me all through the night
Oh baby, do you want to dance?
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Well do you want to dance to a rock'n'roll band?
Come on baby, give me your hand
Oh baby, do you want to dance?
Well do you want to dance under the moonlight?
Squeeze and hug me all through the night
Oh baby, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Do you, do you, do you, do you want to dance
Bekijk Do You Want To Dance
http://www.youtube.com/watch?v=FO6uzDn-xnE


8 129 2 5 Little Ship - The Blue Diamonds
De single Little Ship kwam in november 1961 de hitparade binnen, maar is ook in 1962 nog zeer succesvol. The Blue Diamonds behoren tot de grondleggers van de Nederlandse popmuziek. Zij zijn begin jaren zestig zeer populair en niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld en in het bijzonder in het Verre Oosten. Begin jaren zestig maken The Blue Diamonds, met Anneke Grönloh, een zeer succesvolle tournee door Indonesië en in 1990 een geslaagde tournee van 90 dagen door Duitsland, Indonesië en Curaçao. Op 18 december 2000 overlijdt Ruud de Wolff. Zijn broer Riem stopt daarna tijdelijk met het maken van muziek. Medio 2001 vormt Riem samen met zijn zoon Steffen en een aantal muzikanten The New Diamonds, die in datzelfde jaar het album Out Of The Blue uitbrengen.
The Blue Diamonds – Little Ship
Little ship keep sailin'
Sailin' cross the sea
Bring my lovin' baby
Safely home to me
Oh, the nights are lonely
My heart feels such pain
Little ship please hurry
Bring her home again
She may be in trouble
As I say this prayer
See her through the trouble
Keep her safe out there
Little ship keep sailin'
Till you reach the shore
Then I'll hold my loved one
In my arms once more
She may be in trouble
As I say this prayer
See her through the trouble
Keep her safe out there
Little ship keep sailin'
Till you reach the shore
Then I'll hold my loved one
In my arms once more
In my arms once more
In my arms once more


Bekijk Little Ship van The Blue Diamonds
http://www.youtube.com/watch?v=u-4ztRQy4qY&playnext=1&list=PL7FCB91E82084D398


9 125 2 5 Good Luck Charm - Elvis Presley
In Nederland is Good Luck Charm een #2 hit. Op de single wordt Elvis bijgestaan door zijn begeleidingsgroep The Jordanaires. In Engeland staat de single van 26 mei tot en met 23 juni 1962 op nummer 1. Ook She's Not You en Return To Sender worden Britse nummer 1's in 1962. In Nederland respectievelijk goed voor #2 en #5 (in 1963).
Elvis Presley – Good Luck Charm
Uh-huh huh, uh-huh huh, uh-huh huh, oh yeah
Don't want a four-leaf clover
Don't want an old horseshoe
Want your kiss 'cause I just can't miss
With a good luck charm like you
Come on and be my little good luck charm
Uh-huh huh, you sweet delight
I want a good luck charm
A-hanging on my arm
To have, (to have), to hold, (to hold) tonight
Don't want a silver dollar
Rabbit's foot on a string
The happiness in your warm caress
No rabbit's foot can bring
Come on and be my little good luck charm
Uh-huh huh, you sweet delight
I want a good luck charm
A-hanging on my arm
To have, (to have), to hold, (to hold) tonight
Uh-huh huh, uh-huh huh, uh-huh huh, oh yeah
Uh-huh huh, uh-huh huh, uh-huh huh, tonight
I found a lucky penny
I'd toss it across the bay
Your love is worth all the gold on earth
No wonder that I say
Come on and be my little good luck charm
Uh-huh huh, you sweet delight
I want a good luck charm
A-hanging on my arm
To have, (to have), to hold, (to hold) tonight
Uh-huh huh, uh-huh huh, uh-huh huh, uh-huh huh

Bekijk Elvis met Good Luck Charm
http://www.youtube.com/watch?v=IhF_ofoNX3o10 115 3 5 Norman - Sue Thompson
Norman - Willeke Alberti
Sue Thompson werd geboren als Eva Sue McKee op 19 juli 1925 in Nevada, Missouri. In 1960 tekende ze een contract bij Hickory Records en ze nam haar eerste singles op. Sad Movies (Make Me Cry) werd in Amerika nummer 5. Norman kwam tot 3. In Nederland is Norman haar enige hit (#3). Door haar opgewekte stem is ze succesvol bij tieners, ook al was ze zelf al dik in de dertig en meerdere keren getrouwd. In 1965 heeft Sue haar laatste Amerikaanse pophit met Paper Tiger. Daarna scoort ze alleen nog hits in de country charts. Ze treedt nog regelmatig op in haar woonplaats Las Vegas.


Willeke Alberti werd op 3 februari 1945 in Amsterdam geboren als Willy Albertina Verbrugge. Haar carrière begon met duetten die ze samen met haar vader zong. In 1958 werd Zeg Pappie op de plaat gezet. Met voornamelijk uit het buitenlands vertaald materiaal werd zij een van Nederlands eerste tienersterren en scoorde haar eerste hitje met Midi Midinette dat in 1960 werd uitgebracht. De oorspronkelijke versie van het Duitse idool Conny Froboess (die o.a. ook in een Nederlands gezongen uitvoering verkrijgbaar was) won het qua populariteit. Met de single Norman doet Willeke het veel beter en ze belandt op nummer 3 in de hitlijst. Spiegelbeeld zal haar in 1963 een nummer 1 hit en eeuwige roem opleveren. In 1965 hebben Willy en Willeke hun eigen televisieshow (...zaterdagavond!). Ze blijft ook samen met haar vader platen opnemen. Het succes blijft niet beperkt tot de zestiger jaren, want haar laatste hit stamt uit 1995 toen ze een eigen partij inzong op een nummer van haar inmiddels overleden vader: De Glimlach Van Een Kind (#34). Haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1994 levert met slechts 4 punten een teleurstellende 23ste plaats op, maar de nationale waardering heeft daar geenszins onder geleden.
Sue Thompson - Norman
Norman, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh
Norman, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm
Norman, Norman, my love
Jimmy called me on the phone but I was gone, not at home
Cuz I was out parked all alone with darlin' Norman
Bill invited me to a show but I said no, cannot go
There's a dress that I've got to sew and wear for Norman
Norman holds me close to him, Norman kisses me and then
Norman knows my heart belongs to him and him and only him, oh
Norman, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh ohh, ooh, ooh, ooh
Norman, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh ohh, ooh, ooh, ooh
Norman, Norman, my love
Joey asked me for a date, he wanted to take me out to skate
But I told Joey he would have to make 'rangements with Norman
Norman is my only love, Norman's all I'm thinking of
Norman gives me all his lovin', kissin', huggin', lovey-dovin'
Norman, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh, ooh
Norman, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm, hmm
Norman, Norman, my love


Willeke Alberti – Norman
Norman, oehoehoehoe
Norman, mmmmmmmm
Norman, ik hou van jou
Iedere avond vraag je mij:
"Zeg ben jij strakjes vrij?"
Natuurlijk zeg ik: "Hoe kom je erbij?
Ik hou van Norman"
Als je vraagt of ik van je hou
Zeg ik gauw "Doe niet flauw
Je weet heel goed dat ik jou nooit wou
Ik hoor bij Norman"
Norman heeft zo'n leuke stem
Norman is altijd adrem
En je weet ik denk alleen aan hem
Aan hem, alleen aan hem
Norman, oehoehoehoe
Norman, mmmmmmmm
Norman, ik hou van jou
Als 'k ga dansen in een leuke tent
Speelt de band permanent
Ik dans dan altijd met een fijne vent
En dat is Norman
's Avonds in de maneschijn
Wil 'k alleen bij Norman zijn
Want bij hem voel ik mij altijd klein
Zo klein, zo heel erg klein
Norman, oehoehoehoe
Norman, mmmmmmmm
Norman, ik hou van jou


Bekijk Norman van Sue Thompson
http://www.youtube.com/watch?v=aqjluvKXi-k
Bekijk Willeke met Norman
http://www.youtube.com/watch?v=kJhyxI85FAI
Tuney Tunes jaarlijst 1962


1 Tanze Mit Mir - Gerhard Wendland
2 The Young Ones - Cliff Richard
3 Mexico - Bob Moore
4 Zwei Kleine Italiener - Connie Froboess
5 Brandend Zand - Anneke Grönloh
6 Let's Twist Again - Chubby Checker
7 I Can't Stop Loving You - Ray Charles
De Amerikaanse pianist-zanger Ray Charles (Ray Robinson), blind vanaf zijn zevende, scoort vanaf juli zijn eerste hit in Nederland met I Can't Stop Loving You. Het wordt #1. Alleen in 1967 haalde The Genius nogmaals de top 10 met Here We Go Again (#3). Ray Charles Robinson werd geboren in Albany (Georgia) op 23 september 1930. Ray Charles sterft op 10 juni 2004 op 73-jarige leeftijd aan leverkanker. Over het leven van Charles wordt in 2004 een film gemaakt (Ray) met in de hoofdrol Jamie Foxx.
Ray Charles – I Can’t Stop Loving You
(I can't stop loving you)
So I've made up my mind
To live in memory
Of the lonesome times
(I can't stop wanting you)
It's useless to say
So I'll just live my life
In dreams of yesterday
Those happy hours
That we once knew
Though long ago
Still make me blue
They say that time
Heals a broken heart
But time has stood still
Since we've been apart
(I can't stop loving you)
So I've made up my mind
To live in memory
Of the lonesome times
(I can't stop wanting you)
It's useless to say
So I'll just live my life
In dreams of yesterday
Those happy hours
That we once knew
Though long ago
Still make me blue
They say that time
Heals a broken heart
But time has stood still
Since we've been apart
(I can't stop loving you)
So I've made up my mind
To live in memory
Of the lonesome times
(I can't stop wanting you)
It's useless to say
So I'll just live my life
In dreams of yesterday
Bekijk I Can’t Stop Loving You
http://www.youtube.com/watch?v=HFeB7zTGesk
8 Little Ship - Blue Diamonds
9 Norman - Sue Thompson
10 Wonderfull Land - The Shadows
The Shadows scoren zonder Cliff Richard in 1962 een instrumentale #2 hit met Wonderfull Land. The Shadows is een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50. The Shadows is de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard. In 1979 zal The Shadows opnieuw erg populair worden dankzij hun cover van de John Williams-instrumental Cavatina. The Shadows staan dan - wederom zonder Cliff Richard - hoog genoteerd. Ze staan vanaf 14 juli 1979 zelfs drie weken op een met Theme From Deer Hunter (Cavatina). Dat wordt hun grootste en tevens laatste hitsingle. De band bestaat uit Hank Marvin, Bruce Welch, Jet Harris en Tony Meehan. Daarna bestaat de groep uit Hank Marvin, Bruce Welch en de nieuwe leden Brian Bennett en Licorice Locking. Als Licorice de band verlaat komt John Rostill voor hem in de plaats. Na het plotselinge overlijden van John Rostill maakt de band gebruik van sessiemuzikanten als Alan Jones en later Mark Griffiths. In 2005 nemen The Shadows afscheid van het toneel. De mannen treden onder andere drie keer op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Bekijk Wonderful Land – The Shadows (opname met Rudi Carell)
http://www.youtube.com/watch?v=4j9fJbkzheY
PRIJZENEdisons 1962
Naam - Album - Categorie 
Jules de Corte - Cabaret
Jacques Brel - Frans Chanson
Oscar Peterson - Sounds of the trio-Internationaal Jazz
Ella Fitzgerald - Swings gently with Nelson-Internationaal Vocaal
Paulus de Boskabouter - Paulus de Boskabouter - Kinderrepertoire
Ad van den Hoed - Nederlands Instrumentaal 
The Diamond Five - Nederlands Jazz
Ellen Craamer - Nederlands Vocaal
Ellen Craamer scoorde een hit met Middellandse Zee. Dat nummer staat in Vic van de Reijt's top 100 van Nederlandstalige singles.
Brenda Lee - Brenda Lee - Teen-age
Cliff Richard - The Young Ones - Teen-age 
Jean DulieuGouden Harp 1962
Ferry van Delden, Hugo de Groot.
Ferry van Delden (artiestennaam van Cornelis Johannes Theodorus (Cor) van Delden) werd geboren in Amsterdam op 20 maart 1892. Ferry was aanvankelijk makelaar in tabak te Rotterdam, maar wijdde zijn verdere leven aan het dichten van populaire teksten voor goed in het gehoor liggende liedjes. Hij had in de jaren dertig, veertig en vijftig de status van bekende Nederlander door de liedteksten (soms ook melodieën) die hij schreef voor Willy Derby, Lou Bandy, Dorus, de Selvera’s en vele anderen. In 1962 ontvangt hij als eerste (samen met de dirigent-componist Hugo de Groot) de Gouden Harp van de Stichting Conamus (Comité voor Nederlandse Amusementsmuziek) voor zijn gehele oeuvre, dat naar zijn eigen schatting
7000 liedteksten omvat. Bekende teksten van Ferry’s hand zijn We Gaan Naar Rome, Aan De Muur Van Het Oude Kerkhof, De Spaanse Vluchteling, De Postkoets, De Figaro Parodie en De Begrafenis Van Manke Nelis. Ferry overlijdt in Amsterdam op 9 november 1965.
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Tuney Tunes Poll 1962
De uitslag wordt gepubliceerd in december 1962. Er zijn ruim 7.800 inzenders. Cliff Richard wint van Elvis Presley (maar wel in een aparte categorie; zangers opgesplitst naar land van herkomst). Nieuwe pollwinnaars zijn daarnaast Hans Boekhout, Anneke Grönloh, The Jumping Jewels, Robertino, Peter Kraus, Helen Shapiro en Conny Froboess (terugkeer).


Nederland


zanger
1 Hans Boekhout 24
2 Johnny Lion 22
3 Willy Alberti 17
4 John Lamers 12
5 Johnny Hoes 5
6 Peter Koelewijn 3
7 Herman van Keeken 2
8 Rob de Nijs 2
9 Ben Steneker 2
verder werden genoemd: Pim Maas, Herman Emmink, Hank Peterson, Gert Timmerman


zangeres
1 Anneke Grönloh 74
2 Willeke Alberti 11
3 Ria Valk 6
4 Corry Brokken 3
5 Rita Reys 2
6 Sandra 2
verder werden genoemd: Mieke Telkamp, Ellen Craamer, Conny Vandenbos, Anita Berry


combo
1 Jumping Jewels 40
2 Dutch Swing College Band 10
3 René And His Alligators 9
4 Peter And His Rockets 5
5 Diamond Five 4
6 Cocktail Trio 3
7 Trio Pim Jacobs 3
8 Hartung Sound 3
9 The Giants 2
10 The Rollers 2
11 The Skyliners 2
12 The Hotjumpers 1


groot orkest
1 Dutch Swing College Band 23
2 Orkest Jack Bulterman 12
3 Metropole Orkest 7
4 Orkest Pi Scheffer 6
5 The Skymasters 6
6 De Zaaiers 5
7 Orkest Willy Schobben 4
8 New Orleans Syncopators 3
9 Malando 3
10 The Ramblers 3


vocal group
1 Blue Diamonds 48
2 The Fouryo's 7
3 The Padre Twins 7
4 The Bibits 6
5 The Jumping Jewels 4
6 Cocktail Trio 3
7 The Young Sisters 2
8 The Spotlights 1
verder werden genoemd: Selvera's, Peter en zijn Rockets, Nynky & Frits


Nederlands radioprogramma
1 Tijd Voor Teenagers 71
2 Radio Veronica 11
3 Tussen 10+ En 20- 10
4 Arbeidsvitaminen 4
5 Licht Te Verteren 1


Nederlandse Song Van 1962
1 Brandend Zand 23
2 Middellandse Zee 16
3 Janus, Pak Me Nog 'N Keer 13
4 Katinka 9
5 Willeke 8
6 Och Was Ik Maar 6
7 Batje Vier 3
8 Paradiso 2


Buitenland


zanger Engeland
1 Cliff Richard 87
2 Frank Ifield 4
3 Eden Kane 3
4 Billy Fury 2
5 Joe Brown 1
6 John Leyton


zanger Amerika
1 Elvis Presley 42
2 Paul Anka 9
3 Pat Boone 9
4 Brian Hyland 8
5 Chubby Checker 6
6 Ray Charles 6
7 Neil Sedaka 5
8 Fats Domino 4
9 Bobby Darin 3
10 Freddy Cannon 2
11 Vince Taylor 1
12 Rick Nelson 1
13 Roy Orbison 1


zanger Duitsland
1 Peter Kraus 28
2 Gerhard Wendland 19
3 Freddy Quinn 17
4 Rex Gildo 16
5 Gus Backus 6
6 Bill Ramsey 3
7 Ted Harold 2
verder ook genoemd: Chris Howland


zanger ander land
1 Robertino (Italië) 21
2 Johnny Hallyday (Frankrijk) 15
3 Jacques Brel (België) 9
4 Vince Taylor (Frankrijk) 8
5 Louis Neefs (België) 6
6 Gilbert Becaud (Frankrijk) 4
7 Charles Aznavour (Frankrijk) 3
8 Frank Ifield (Austr.-Eng) 3
9 Chubby Checker (Amerika) 2
10 Rocco Granata (Ital.-Belg) 2
11 Paul Anka (Canada) 1
12 Jack Hammer (Amer) 1


zangeres Duitsland
1 Conny Froboess 60
2 Caterina Valente 21
3 Heidi Brühl 6
4 Nana Mouskouri 3


zangeres Engeland
1 Helen Shapiro 71
2 Vera Lynn 7
3 Hayley Mills 6
4 Petula Clark 4


zangeres Amerika
1 Connie Francis 60
2 Brenda Lee 12
3 Nancy Sinatra 9
4 Sue Thompson 4
5 Linda Scott 3
6 Doris Day 2
7 Peggy Lee 1


zangeres ander land
1 Edith Piaf (Frankrijk) 19
2 Nana Mouskouri (Griekenland) 18
3 Siw Malmkvist (Zweden) 16
4 Mina (Italië) 15
5 Rika Zarai (Israël) 3
6 Hayley Mills (Engeland) 2
7 Dalida (Frankrijk) 2
8 Mahalia Jackson (Amerika) 1


vocal group
1 Everly Brothers 52
2 Les Compagn. D.L. Chans. 14
3 The Shadows 6
4 The Springfields 4
5 The Four Seasons 3
6 The Drifters 2
7 The Sensations 2
8 Nina & Frederik 2
9 The Allisons 1
10 The Shirelles 1
11 Jan & Kjeld 1


combo
1 The Shadows 75
2 Johnny And The Hurricanes 5
3 The Ventures 4
4 The Spotnicks 3
5 Dave Brubeck Quartet 2


groot orkest
1 Billy Vaughn 35
2 Kurt Edelhagen 10
3 Edmundo Ros 8


topsong 1962
1 Do You Want To Dance 21
2 The Young Ones 17
3 I Can't Stop Loving You 9
4 Roses Are Red 7
5 Good Luck Charm 5
6 Speedy Gonzales 5
7 Sealed With A Kiss 4
8 Paradiso 3
9 Wonderful Land 3
10 Let's Twist Again 3
11 That's Old Fashioned 2
12 Ramblin' Rose 2
13 Crying In The Rain 2


Radioprogramma
1 Radio Luxemburg (Algemeen) 36
2 Top Twenty - Luxemburg 18
3 Honey Hit Parade - Luxemburg 8
4 Cliff Richard Show - Luxemburg 6
5 Presenting Elvis Presley - Luxemburg 5
6 Chris Howland - WDR 4
7 Teen & Tw Disc Club (Luxemburg) 4
8 Topper voor tieners (Belg.) 2
Muziek Expres Poll 1962-'63
De resultaten zijn gepubliceerd in februari 1963.


Nederland


zangeres
1 Anneke Grönloh 77
2 Willeke Alberti 9
3 Rita Reys 3,5
4 Corry Brokken 3
5 Ria Valk 1,5
Sandra 1,5
6 Mieke Telkamp 1
Anita Berry 1
overige 2


zanger
1 Johnny Lion 32
Johnny Lion is een begrip sinds Ginny Come Lately.


2 Hans Boekhout 19
3 John Lamers 10
4 Willy Alberti 10
5 Ben Steneker 8,5
6 Rob de Nijs 7
overigen 8


vokale groep
1 The Blue Diamonds 49
2 The Fouryo's 20
3 The Padre twins 6,5
4 De Bibits 4
5 Het Cocktail Trio 3
6 The Young Sisters 2,5
7 The Spotlights 2
Peter en zijn Rockets 2
overigen 10,5


groot orkest
1 Dutch Swing College band 27


combo
1 The Jumping Jewels 54


radioprogramma
1 Tijd voor teenagers (VARA) 34


disc jockey
1 Joost den Draayer van Joost Mag Het Weten (Radio Veronica) 33
2 Dick Duster van Tijd Voor Teenagers (VARA) 28
3 Fred van Amstel (Radio Veronica) 11


tvprogramma
1 Top of flop (VARA) 38


top songs 1962
1 Brandend Zand - Anneke Gronloh 43,5
2 Paradiso - Anneke Gronloh 29
3 Marching Along With The Blue Diamonds 3,5
4 Middellandse Zee - Anita Berry 3
5 Midnight In Moscow - New Orleans Syncopators 2
6 Willeke - Willeke Alberti 1,5
7 De Loco-Motion - Wanda 1
Batje Vier - Cocktail Trio 1
Lonely River Rhine - Ben Steneker 1
Dear One - Johnny Lion 1
Al Di La - Sandra 1
Janus Pak Me Nog Een Keer - Paula Dennis 1
Little Ship - The Blue Diamonds 1
overigen 8


Buitenland


zangeres
1 Connie Francis 35,5
2 Brenda Lee 16
3 Helen Shapiro 15,5
4 Conny Froboess 12,5
5 Caterina Valente 4,5
6 Sue Thompson 3,5
7 Vera Lynn 2,5
8 Little Eva 2
9 Hayley Mills 1,5
10 Mahalia Jackson 1
Ella Fitzgerald 1
overigen 4,5


zanger
1 Cliff Richard 50,5
2 Elvis Presley 20
3 Ray Charles 3,5
4 Paul Anka 3
5 Fats Domino 2,5
6 Pat Boone 2
7 Del Shannon 1,5
8 Harry Belafonte 1
Robertino 1
overigen 16


vokale groep
1 The Everly Brothers 37,5
2 The Shadows 18
3 The Four Seasons 14
4 Les Compagnons De La Chanson 8
5 Ray Conniff Singers 1,5
6 Jan & Kjeld 1
overigen 21


groot orkest
1 Billy Vaughn 54,5


combo
1 The Shadows 69,5
2 Dave Brubeck Quartet 10


radioprogramma
1 Radio Luxemburg Engels programma's 31


disc jockey
1 Chis Howland 35
2 Barry Alldis 28


tvprogramma
1 Perry Como Show 12


top song 1962
1 Do You Want To Dance 18
2 The Young Ones 15,5
3 She's Not You 6,5
4 Speedy Gonzales 5,5
5 I Can't Stop Loving You 5
It 'Ll Be Me 5
6 Sheila 4,5
7 Good Luck Charm 4
Zwei Kleine Italiener 4
8 Return To Sender 3,5
9 Telstar 2,5
10 Wonderful Land 1,5
11 Sherry 1
overig 23,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten