zondag 14 augustus 2011

1981

Topact: Shakin' Stevens
Albumact: André Hazes


1981 wordt het jaar waarin disco niet populair meer is en de muziek (weer) terugkeert naar de jaren vijftig. Ook met een medley en/of videoclip is het goed scoren in 1981. Daarnaast openbaart zich veel nieuw talent.


Meest succesvolle artiest is Shakin' Stevens (pseudoniem voor Michael Barrett en later Clark Kent). Shaky is een Britse zanger die rock 'n roll hits uit de jaren vijftig zingt. Shakin' Stevens speelde in 1978 een jonge Elvis Presley in een musical in Londen. Hij scoort in 1981 vier top 10-hits, maar geen enkele nummer 1 en ook geen enkele single haalt de top 10 van de grootste hits. Hij scoort met This Ole House (#5; een cover van Rosemary Cloony uit 1954), You Drive Me Crazy (#4), Green Door (#5) en It's Raining (#7). Tot en met 1984 zal hij nog hits scoren, waaronder zijn duet met Bonnie Tyler A Rockin' Good Way ( #8 ). In 1990 zal #10 met I Might zijn laatste hitfeit zijn. De jaren vijftig leveren ook de nummer 1 hits Pretend van Alvin Stardust en Why Do Fools Van In Love van Diana Ross. Rockabilly-act The Stray Cats hebben drie hits: Runaway Boys (#3), Rock This Town (#3) en Stray Cat Strut (#13).


De dood van John Lennon in december 1980 heeft ook in 1981 nog muzikale gevolgen. John scoort in de maanden na zijn dood drie hits: Happy Xmas (#6), Imagine (#5) en Woman (#21). Een nummer 1 zat er net als bij Elvis Presley in 1977 niet tussen. Roxy Music brengt een eerbetoon met Jealous Guy (#7). Op de single All Those Years Ago van George Harrison zijn Paul McCartney en Ringo Starr ook te horen. Een groot succes wordt het desondanks niet: in vier weken komt de single niet verder dan nummer 36.

De muziekrage van 1981 komt uit Nederland en die heet: medleys. Stars On 45 haalt niet alleen in Nederland nummer 1, maar ook in de Verenigde Staten. In navolging van Stars On 45 komt een stroom aan medleys op gang: Rubberen Robbie doet goede zaken met twee medleys vol klassieke Nederlandse liedjes: De Nederlandse Sterre Die Strale Overal schopt het tot nummer 1 en opvolger Meer Nederlandse Sterre (Holland Oké) komt tot #8. Lobo komt met The Carribean Disco Show (#2) en Lobo's Gospel Show (#27). De Nederlandse Imrich Lobo haalt #18 in Duitsland, #8 in het Verenigd Koninkrijk en in Vlaanderen staat de latere docent natuurkunde en scheikunde zelfs 3 weken lang op 1. Johnny Jordaan zingt Ze Zijn Nog Niet Vergeten (#35). Ook klassieke muziek wordt verpopt in een medley: Hooked On Classics van het Royal Philharmonic Orchestra wordt Alarmschijf en de medley van bekende klassieke stukken op een dancebeat haalt de top 20 (#16). Dingetje maakte geen medley, maar een humoristische Nederlandstalige versie van Joe Dolce's Shaddap Your Face. Joe Dolce staat 9 weken in de Top 40 vanaf 7 maart en haalt #4, Dingetje komt op 14 maart 1981 binnen en in 7 weken Top 40 bereikt hij nummer 9.


1981 wordt ook het jaar van Anita Meyer. Haar superhit heet Why Tell Me Why en die staat zes weken op 1. Nooit eerder zorgde een single voor een zo mooie carrière. Jarenlang zal ze de meest populaire zangeres van Nederland blijven. Miggy (Marina van de Rijk) heeft een hit met Annie (#2). De remix daarvan zal in 1989 floppen. Een Beetje Verliefd van André Hazes is de bestverkochte Nederlandstalige single van 1981. Tot en met maart 1984 scoort hij hit na hit. Doris D. (Debbie Jenner) scoort met Shine Up in februari een nummer 1 hit. Peter Koelewijn treedt in het begin van 1981 op in het voorprogramma van The Stray Cats. Klap Maar In Je Handen verschijnt live op single en wordt een #4 hit. Ook Kom Van Dat Dak Af scoort in een live-versie (#14). Frank & Mirella scoren met De Verzonken Stad hun grootste hit (#4), maar de opvolger Na Regen Komt Zonneschijn flopt. Sonja verkoopt genoeg singles voor een #32 met Boemaladieboem en dat is volledig te danken aan de aanhoudende airplay op de piratenzenders. De zingende tandarts De Aal (Bert van Aalten) scoort in januari en februari een grote hit met Een Barg Die He Un Krul In De Steert (#9). Op 24 januari 1981 komt de Britse voetbaltrainer Barry Hughes binnen met Ik Wil Op M'n Kop Een Kamerbreed Tapijt. Hij scoort een carnavals #7. Op 11 juli 1981 doen De Lachkaboutes hun intrede in de hitparade. De vriendelijke kleine dwergen met witte baarden en groene puntmutsen duiken, goedgehumeurd, vooral in de nacht op. Zij lossen samen met zangeres Sandy problemen op. De single Wij Zijn De Lachkabouters staat 6 weken in de hitlijst en haalt #18. Tegelijkertijd heeft Vader Abraham Wuppies in de aanbieding. Die halen bij lange na de populariteit van de Smurfen niet. Internationaal scoort de Nederlander Max Werner goed met Rain In May (Westduitsland, #74 in Billboard's Hot 100). Diesel haalt op 12 september 1981 de Amerikaanse hitparade met Sausolito Summernight. De single komt tot #25 en houdt het 18 weken uit. De Dolly Dots gaan naar Japan voor optredens.

De Britse ska-band Madness scoorde in 1979 hun eerste hit, maar in 1981 hebben ze met maar liefst vijf singles hun topjaar: Baggy Trousers (kwam op 29 november 1980 binnen, maar de #4 hit staat ook in 1981 in de lijst), Embarrassement (#2), Grey Day (#25), Shut Up (#31) en Mrs Hutchinson (tip). In 1982 scoren ze nog eenmaal met In The City/Cardiac Arrest (#15). In 1986 gaat de groep uit elkaar. Vele reünies zullen volgend voor de makers van de 'nutty sound'. Blondie begon het jaar 1981 met het reggaenummer The Tide Is High (#4 in 1980) en stapt daarna over op rap met Rapture (#19). Rapture wordt de eerste rapplaat die een grote hit wordt - met name in de VS - die niet door een zwarte man was gerapt, maar door een blanke vrouw. De Britse Kim Wilde maakt haar debuut met Kids in America; ook het begin van een mooie zangcarrière.Nieuw in 1981 zijn ook U2 (in de albumlijst met October), Prince (single Controversy), Pino d'Angio (My Quale Idea blijkt de voorbode van de Italo-disco), Duran Duran (opvallende video's, maar nog geen hitsingles) en Spandau ballet (single Muscle Bound).

Niet nieuw in 1981, maar wel van doorslaggevendere betekenis zijn de muziekvideo's. Ultravox besteedt 150.000 pond aan de video bij Vienna en dat levert een nummer 1 hit op. Op 4 augustus 1981 gaat in Amerika MTV van start, de eerste zender die 24 uur per dag muziekvideo's uitzendt. MTV introduceert de televisie-dj (vj). In 2007 zal de dagelijks terugkerende dj verdwijnen.


In 1981 daalt de platenverkoop dramatisch. Reden om ìn oktober 1981 de campagne Warm Aanbevolen te starten, die zal lopen tot en met 1989. Als je voor tien gulden geluidsdragers koopt in de actieperiode, dan krijg je het verzamelalbum Warm Aanbevolen kado. Daarop staan gevarieerde popnummers met als doel de verkoop van de bijbehorende albums te stimuleren. Een tv gala begeleidt de actie. Als gevolg daarvan scoort de optredende Timi Yuro een top 10 hit met Hurt (zowel de originele als een heropname zijn te koop). De hernieuwde belangstelling voor Timi zal hevig, maar kortstondig blijken.

Het bestverkopende album wordt All Alone Am I van Timi Yuro (Nationale Hitparade), maar Absolutely van Madness haalt de meeste punten in de albumlijst en wordt zo het album van het jaar (Top 40). Ook Secret Combination van Randy Crawford, The Jazz Singer van Neil Diamond, A Van... ABBA, Nightclubbing van Grace Jones, Face Value van Phil Collins, Hi Infidelity van REO Speedwagon en The River van Bruce Springsteen doen het goed. Kinderen Voor Kinderen deel 2 is de op een na best verkochte elpee van het jaar (Nationale Hitparade). Het album Gewoon André van André Hazes staat op 15 in het jaaroverzicht van de Top 40 (punten) maar op #3 in de verkooplijst van het jaar 1981 (Nationale Hitparade). Op 27 november 1981 verschijnt The Visitors van ABBA, bij verschijnen al platina (100.000 exemplaren). De eerste single wordt One Of Us met op de B-kant Should I Laugh Or Should I Cry dat niet op de elpee voorkomt. Ton Vingerhoets over de elpee in Hitkrant: “een indrukwekkend stuk popmuziek”.


Ook in 1981
Op 11 mei 1981 overlijdt Bob Marley (36) aan de gevolgen van een hersentumor. *** In Amerika groeit de song Bette Davis Eyes uit tot de grootste hit van het jaar. Negen weken lang staat de single van Kim Carnes aan de top van de hitlijst aldaar. Ook elders in de wereld doet de single het goed; nummer 1-noteringen in Argentinië, Australië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland en Israël. In het Verenigd Koninkrijk haalt de single een tiende plaats. Het nummer was al afkomstig uit 1975 toen het stond op de lp New Arrangement van Jackie De Shannon. In Nederland is men iets minder wild van de ogen van Bette Davis. Hoewel de single 8 weken genoteerd stond, is #18 het hoogtepunt van het verblijf in de Top 40. *** Will Tura is de succesvolste Vlaamse zanger van/in Vlaanderen. In Nederland scoorde hij tot 1981 slechts drie hits. In 1963 Eenzaam Zonder Jou (#23) en in 1964 Draai 797204 (#16). Will weet maar een keer de top 10 van de Top 40 te halen en dat is in 1981. Hopeloos staat 9 weken in de lijst en komt tot #10 en dat is goed voor nummer 100 in het jaaroverzicht. *** De televisieserie Derrick bezorgt het Frank Duval Orchestra een nummer 1 met Angel Of Mine. In 1986 scoort hij een #26 met It Was Love samen met Kalina Maloyer, wederom uit Die Reihe Derrick. *** The Kinks staan voor de tweede keer op 1 met Lola, nu in een live versie. *** Linda Williams vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie songfestival met Het Is Een Wonder. Bucks Fizz wint met Making Your Mind Up. *** Een bijzondere hit is er voor Laurie Anderson. O Superman (For Massenet) (#9) was een verbastering van O Souverain, een gedeelte uit de opera Le Cid van de Franse componist Jules Massenet uit 1885. *** Aneka scoort een nummer 7 hit met Japanese boy, maar erg Japans was de Britse niet. Haar echte naam luidde Mary Sandeman. In december scoorde Aneka een tweede en tevens haar laatste hit met Little Lady (#32). *** Half mens, half dier, mens of robot? 'Het is geen man, het is geen vrouw, het is Grace Jones': Grace Jones viel in 1977 voor het eerst op door haar poema-achtige uiterlijk, maar pas in 1981 scoort ze haar tweede en grootste hit in Nederland met I've Seen That Face Before (#2), ook Pull Up To The Bumper wordt een hit (#20). Ze zorgt ook voor ophef op tv wanneer ze een Britse talkshow-host begint te slaan, omdat ze vond dat hij niet genoeg aandacht aan haar besteedde. *** De Amerikaan Frankie Smith scoorde vanaf mei 1981 een hit met de Double Dutch Bus, een variant op touwtjesspringen. Het wordt #8. *** Eind jaren zeventig/begin jaren tachtig doet Stevie Wonder (Stevland Morris) veel voor de 'black awareness'. Hij zorgt er mede voor dat de geboortedag van Martin Luther King (15 januari) in de VS een nationale feestdag wordt die sinds 1983 op de derde maandag in januari wordt gevierd in de VS. Stevie Wonder neemt om dat te bereiken - er is veel verzet tegen meer aandacht voor King en zijn gedachtegoed van geweldloos verzet tegen rassenscheiding - de single Happy Birthday op. Het wordt in Nederland in 1981 #10, in Engeland #2, Vlaanderen #13 en Duitsland #18. In Amerika haalt het politiek beladen nummer de hitparade niet. *** Lori Spee, Wim Hogenkamp en Suzanne Michaels verlaten het
Knokke festival omdat de Zweedse jury 0 punten geeft omdat de Nederlandse ploeg onrechtmatig een koortje had meegenomen en de toegewezen tijd overschreed. *** Op 5 juli 1981 wordt in het Zuiderpark in Den Haag voor het eerst Parkpop georganiseerd. 15.000 mensen komen af op de gratis optredens van DAF, Barrelhouse, Gruppo Sportivo, The Tigers of Pang Tang, Killing Joke en The Beat. *** Op 15 augustus 1981 komt Rolling Stones' bassist Bill Wyman de Top 40 binnen met (Si, Si)Je Suis Un Rock Star. Hij komt tot #13 met zijn enige solohit. In 1992 zal hij The Rolling Stones verlaten. *** Op vrijdag 18 december 1981 wordt in discotheek Galaxy in Den Bosch de landelijke finale van de Playback show gehouden. Gastheer is Henny Huisman. Winnaar worden Martin, Noud, Chris en Antoni uit Numansdorp. Zij
playbackten Rollin' van de Blues Brothers. Het evenement zal in 1982 herhaald worden en later de KRO tv halen. ***
DE TIEN GROOTSTE HITS


1 598 19 1 How 'Bout Us - Champaign 11-4-1981
De single How ‘Bout Us werd al in 1975 geschreven. In 1980 nam de groep Champaign hun debuutalbum How 'Bout Us op. Het titelnummer, geproduceerd door Leo Graham - die eerder ook met The Manhattans werkte, wordt in 1981 de hit van het jaar. In de VS was het een top 15 hit geweest, maar in Nederland staat de single acht weken op nummer 1. Het gelijknamige album is zelfs negen weken lang de bestverkochte plaat. Het zal voor Champaign bij die ene hit blijven, want de opvolgende singles halen zelfs de tipparade niet. Champaign bestaat uit Michael Day (die in 2004 zal overlijden aan kanker), Paulie Carmen, Rene Jones, Howard Reeder, Dana Walden, Michael Reed en Rocky Maffit. De Amerikaanse groep Champaign werd vernoemd naar het gelijknamige stadje in de Amerikaanse staat Illinois waar de groepsleden woonden.
Michael Day had een niet echt succesvolle carrière als soloartiest achter de rug en was op zoek naar iets nieuws. Hij kende Howard, Dana en Michael als sessiemuzikanten en besloot eind jaren zeventig een 'echte' groep op te zetten. Paula en Rene werden aangetrokken als zangeressen. Het ideaal van gelijkheid van blank en zwart stond bij de oprichting voorop. De groep zelf is een weerspiegeling van dat ideaal. In 1982 zal het tweede album Modern Heart verschijnen, een jaar later gevolgd door Woman In Flames. Beide albums floppen. In 1985 zal de band uit elkaar vallen. Vijf jaar daarna zullen de leden van Champaign weer even bij elkaar komen voor een reünietournee. Dat resulteert in het album Champaign IV.
Champaign – How ‘Bout Us
Ooh, short and sweet
No sense in dragging on past our needs
Let's don't keep it hanging on
If the fire's out, we should both be gone
(Chorus:)
Some people are made for each other
Some people can love one another for life
How 'bout us?
Some people can hold it together
Last through all kind of weather
Can't we?
Now, don't you get me wrong
(What you sayin' to me, baby?)
'Cause I'm not tryin' now to end it all
(Let's start something)
It's just that I have seen (What have you seen?)
Too many lovers' hearts lose their dreams
(We won't lose it)
(Repeat chorus)
How 'bout us, how 'bout us, baby? (3x)
(Bridge:)
Are we gonna make it, girl
Or are we gonna drift and drift and drift together?
(Repeat chorus, ad lib, and fade)
Bekijk de video
http://www.youtube.com/watch?v=ziQBMIBdB9g


2 473 14 1 Why Tell Me, Why - Anita Meyer 29-8-1981
Het succes van The Alternative Way uit 1976 blijkt in 1981 slechts een voorbode te zijn geweest van het fenomenale succes van Why Tell Me, Why. De single groeit uit tot de bestverkochte single van het jaar 1981. De single staat vanaf 26 september zes weken aan de top. In december 1981 komt ook They Don't Play Our Lovesong Anymore binnen, dat wordt een #3. Anita Meyer komt uit Rotterdam. Toen ze 13 jaar was, begon zij in verschillende koortjes te zingen. Samen met Yvonne en Patricia Paay begeleidde ze verschillende artiesten; onder andere bij het Grand Gala du Disque. Hans Vermeulen schreef voor haar het nummer The Alternative Way en dat werd een nummer 1 hit. In 1979 verbrak Anita de samenwerking met Hans Vermeulen en ging ze in zee met producer Martin Duiser. In 1982 zal Idaho #4 bereiken. Daarna zal Anita nog 5 kleinere hits scoren totdat ze samen met Lee Towers in 1986 weer de top 10 haalt met Run To Me (#9). Lee Towers en Anita Meyer zingen ook How ‘Bout Us tijdens hun gezamenlijke optredens. In 1987 zal Anita Meyer de eerste Nederlandse zangeres zijn die in Ahoy’ optreedt. In 1993 zal ze haar laatste hit hebben met Het Spijt Me (#24), de titelsong van het gelijknamige tvprogramma. Why Tell Me Why komt in 2011 weer in de belangstelling door Anita's deelname aan het tvprogramma 'De beste zangers van Nederland' .
Anita Meyer – Why Tell Me, Why
When I was young I felt the need of learning, learning
Love I was told kept the wheel on turning, turning
Still I'm trying to find, peace of mine inside
For once in your life you feel the urge of knowing, knowing
and wondering Why
Come on people, better use our sense, our time is running out
there ain't no doubt about
We can make it, try to rearrange it if there's a price we got
to toss the dice
Oooh, won't you tell me what's right
Ooh Yeah, won't you tell me what's wrong
Ooh won't you tell me what's right. Somebody tell me now
Believe in Destiny, Believe in Humanity, Believe in we'll meet again
Somehow, Somewhere, Someday.
Why tell me, Why, tell me why, tell me why do I pray
I need to know right now oooh.
Why tell me, Why, tell me why, tell me why do I pray
I hope that freedom soon will come our way
Why tell me, Why
Come on people, lent a helpin' hand, no need to fuss
and fight we all know where we stand
Help me make it, try to rearrange it
Name your price and I will toss the dice
Oooh, won't you tell me what's right
Ooh Yeah, won't you tell me what's wrong
Ooh won't you tell me what's right. Somebody tell me now
Believe in Destiny, Believe in Humanity, Believe in we'll meet again
Bekijk Why Tell Me, Why (TopPop)
http://www.youtube.com/watch?v=oTBUGSQg08A


3 436 14 1 Every Little Thing She Does Is Magic - The Police 26-9-1981
Every Little Thing She Does Is Magic is de vijfde top 10 hit voor het trio en hun enige nummer 1 in Nederland. Vanaf 7 november staan ze 3 weken bovenaan. Opvolger Spirits In The Material World haalt #6. In 1983 halen ze nog een keer de top 10 met Every Breath You Take (#6). Wrapped Around Your Finger haalt in september 1983 #17 en dan is het voorbij. In 1986 wordt de groep opgeheven. Nieuwe versies van Don't Stand So Close To Me '86 (#20) en Roxanne '97 (#38) halen ook de Top 40. The Police werd in 1977 opgericht door Sting (Gordon Summer), Andy Summers en Stewart Copeland. Op 14 april 1979 kwam So Lonely als eerste hitsingle van The Police de Top 40 binnen. Het zou een #31 worden.
The Police – Every Little Thing She Does Is Magic
Though Ive tried before to tell her
Of the feelings I have for her in my heart
Every time that I come near her
I just lose my nerve
As Ive done from the start
Every little thing she does is magic
Everything she do just turns me on
Even though my life before was tragic
Now I know my love for her goes on
Do I have to tell the story
Of a thousand rainy days since we first met
Its a big enough umbrella
But its always me that ends up getting wet
Every little thing she does is magic
Everything she do just turns me on
Even though my life before was tragic
Now I know my love for her goes on
I resolve to call her up a thousand times a day
And ask her if shell marry me in some old fashioned way
But my silent fears have gripped me
Long before I reach the phone
Long before my tongue has tripped me
Must I always be alone?
Every little thing she does is magic
Everything she do just turns me on
Even though my life before was tragic
Now I know my love for her goes on
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=aENX1Sf3fgQ&ob=av3e


4 436 13 1 Stars On 45 - Stars On 45 24-1-1981
Willem van Kooten ontdekte in 1980 dat van een van de nummers waarvan hij de rechten bezat - Venus van Shocking Blue - illegaal op Let's Do It In The 80's van de Italiaanse formatie Passion was gezet. Hij besloot om een legale medley te maken en koos Jaap Eggermont als producer. Het resultaat is Stars On 45. In de medley zitten naast Venus vooral Beatles-hits. Hans Vermeulen doet de stem van George Harrison na, Bas Muys die van John Lennon en Okkie Huysdens is te horen als Paul McCartney. Jody Pijper verzorgt het intro. De 12'' komt in januari in de winkel. De 7'' versie van de maxisingle slaat een maand na de dood van John Lennon in als een bom. In Nederland staat de single vanaf 21 februari vier weken op kop in Nederland. In West-Duitsland is het - na De Electronica's - de op een na best verkochte single van het jaar.
In Engeland wordt onder de naam Starsound de nummer 2 gehaald. Op 11 april 1981 komt de medley ook in de VS binnen. 21 weken lang staat de single genoteerd met een nummer 1 als toppositie. In Amerika moesten alle titels van de song in de medleytitel. Dat resulteerde in een titel van 41 woorden. In 1981 haalt Stars on 45 II daar #67 en More Stars on 45 #55. In 1982 haalt Stars on 45 III #25 in de VS.
De medley bestaat uit veertien onderdelen:
1. Stars On 45
2. Venus
3. Sugar, Sugar
4. No Reply
6. I'll Be Back
7. Drive My Car
8. A Hard Days Night
9. Do You Want To Know A Secret
10. We Can Work It Out
11. I Should Have Known Better
12. Nowhere Man
13. You're Going To Lose That Girl
14. Stars On 45
Na The Beatles-medley volgt in 1981 Stars On 45 Volume 2 (More Stars); een ABBA compilatie die het tot de vierde plaats schopt. Zangeres Claudia Hoogendoorn (dan 19; later Claudia Robbens) neemt daarop de stemmen van zowel Agnetha als Frida voor haar rekening. In 1994 zal ze zonder succes meedoen aan het nationaal songfestival. Aan het eind van 1981 volgt ook nog Stars On 45 Volume III; een medley van intro's en die single haalt #10. In 1982 volgen Stars On Stevie [Wonder] (een #6) en The Greatest Rock 'N Roll Band In The World; de Rolling Stones-medey brengt het tot #15. In 1983 zal Jaap Eggermont weer een hele grote Stars On 45 hit scoren met The Star Sisters.
Stars On 45 – Stars On 45
You can boogie like disco, love that disco sound
Turn up the volume and move it all around
But don't, don't, don't, don't, don't forget
Don't, don't, don't, don't, don't forget
The Stars on '45 keep on turning in your mind
Like "We Can Work it Out"
Remember "Twist and Shout"
You still don't "Tell Me Why" and "No Reply"
1, 2, 3, 4....
This happened once before when I came to your door
No reply
They said it wasn't you but I saw you peep through your window
You know if you break my heart I'll go
But I'll come back again
'Cause I told you once before goodbye
But I came back again
Asked a girl what she wanted to be
And she said, "Baby, can't you see?"
"I wanna be famous, a star on the screen."
"But you can do something in between!"
"Baby, you can drive my car."
"Yes, I'm gonna be a star."
"Baby, you can drive my car."
"And Baby, I love you!"
Listen, do you want to know a secret?
Do you promise not to tell?
Oh, oh-a-oh, oh
Closer, let me whisper in your ear
Say the words you long to hear
I'm in love with you (oh-a-ooh-ooh)
Try to see it my way
Do I have to keep on talking 'til I can't go on?
While you see it your way
Run the risk of knowing that our love may soon be gone
We can work it out
We can work it out
I should've know better with a girl like you
That I would love everything that you do
And I do, hey, hey, hey
He's a real nowhere man, sitting in his nowhere land
You're gonna lose that girl
You're gonna lose that girl
You're gonna lose that girl
I think I'm gonna be sad, I think it's today, yeah
The girl that's driving me mad is going away
She's got a ticket to ride, she's got a ticket to ride
She's got a ticket to ride and she don't care
Say the word and you'll be free
Say the word and be like me
Say the word I'm thinking of
Have you heard the word is love?
It's so fine, it's sunshine
It's the word, love
Ahh, look at all the lonely people
Ahh, look at all the lonely people
When I'm walking beside her people tell me I'm lucky
Yes, I know I'm a lucky guy
I remember the first time I was lonely without her
Can't stop thinking about her now
Every little thing she does, she does for me, yeah
And you know the things she does, she does for me, oooh
You tell me that you've got everything you want
And your bird can sing
But you don't get me, you don't get me
When your prized possessions start to wear you down
Look in my direction, I'll be around, I'll be around
Jo jo was a man who thought he was a loner
But he knew it wouldn't last
Jo jo left his home in Tucson, Arizona
For some California grass
Get back, get back, get back to where you once belonged
Get back, get back, get back to where you once belonged
Got a good reason for takin' the easy way out
Got a good reason for takin' the easy way out now
She was a day tripper, one way ticket, yeah
It took me so long to find out and I found out
It's been a long time
Now I'm coming back home
I've been away now
Oh, how I've been alone
Wait 'til I come back to your side
We'll forget the tears we've cried
But if your heart breaks
Don't wait, turn me away
And if your heart's strong
Hold on, I won't delay
The Stars on '45 keep on turning in your mind
Like "We Can Work it Out"
Remember "Twist and Shout"
You still don't "Tell Me Why" and "No Reply"
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=5bGQ1-Gmoso


5 385 12 1 Pretend - Alvin Stardust 10-10-1981 1982-346
Alvin Stardust had in 1974 zijn eerste twee hits gescoord in Nederland met My Coo Ca Choo (#12) en You You You (#29), maar in 1981 scoort hij zijn enige top 10 hit met de nummer 1 Pretend. In 1982 zal opvolger A Wonderful Time Up There nummer 22 halen. In 1985 flopt I Feel Like Buddy Holly. Alvin Stardust is een pseudoniem van Bernard William Jewry. Hij werd geboren in Londen op 27 september 1942. Begin jaren '60 trad hij op onder de naam Shane Fenton & The Fentones. In de jaren '70 veranderde hij zijn naam in Alvin Stardust om aansluiting te vinden bij de populaire glamrock.
Alvin Stardust – Pretend
Pretend you're happy when you're blue
It isn't very hard to do
And you will find happiness without
An end if you pretend
Remember anyone can dream
And nothin's bad as it may seem
The little things you haven't got could be
A lot if you pretend
You'll find a love you can share
One you can call your own
Just close your eyes you'll be there
You'll never be alone
And if you sing this melody
You'll be pretending just like me
The world is mine it can be yours my friend
So why don't you pretend
You'll find a love you can share
One you can call your own
Just close your eyes you'll be there
You'll never be alone
And if you sing this melody
You'll be pretending just like me
The world is mine it can be yours my friend
So why don't you pretend
So why don't you pretend
So why don't you pretend
So why don't you pretend
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=Fr8u31M9VxA


6 375 12 1 One Day In Your Life Michael Jackson 11-7-1981
Michael Joseph Jackson (29 augustus 1958) zette One Day In Your Life al in 1975 op de plaat, maar pas in 1981 zal hij er een hit mee scoren, zijn eerste Nederlandse nummer 1 zelfs. De single is afkomstig van het verzamelalbum The Best Of Michael Jackson en dient als promo daarvoor. Het album staat 1 week op 1, de single staat vier weken aan kop. In 1983 zal hij met de hits uit zijn album Thriller zijn topjaar beleven.
Michael Jackson – One Day In Your Life
One day in your life
You'll remember a place
Someone touching your face
You'll come back and you'll
look around, you'll . . .
One day in your life
You'll remember the love you found here
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .
One day in your life
When you find that you're always waiting
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day . . .
One day in your life
When you find that you're always lonely
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=NO1v8t1FLOI


7 370 13 1 Shine Up Doris D and The Pins 20-12-1980 1980-314
Doris D and The Pins kwamen op 20 december 1980 de hitparade binnen. In 1981 haalt Shine Up nummer 1. Opvolger Dance On staat ook bij de beste tien. Debbie Jenner is een Engelse danseres met een eigen balletgroep en internationale ervaring. Ze werkte in Nederland mee aan de musical Swingpop en aan een show van Martine Bijl. Ze was in 1980 het gezicht voor het nummer Funkytown van de studiogroep Lipps, Inc. in het programma TopPop, maar Cynthia Johnson was te horen. Songwriters Piet Souer en Martin Duiser zagen Debbie op tv en waren onder de indruk van haar. Debbie blijkt ook te kunnen zingen. Ze schrijven met haar in het achterhoofd het nummer Shine Up. Er worden vier Nederlandse Pins bij gezocht: Ingrid de Goede, Yvonne Mahagnoul, Donna Baron en Irene Verhoeven. Zij zingen niet, want Saskia (van Saskia & Serge) is verantwoordelijk voor alle achtergrondpartijen. Shine Up doet het ook goed in West-Duitsland met #15 als hoogste, Dance On haalt #39.
Doris D. and the Pins - Shine Up 
Shine up - shine up
shine up - shine up
Get on
boogie
turnin' me on.
Shine up - shine up
Get on
challenge
answer my call.
Shine up - shine up
shine up - shine up.
I've gotta thing about
thing about
Thing about
thing about you.
But don't you talk about
talk about
Talk about
don't you do. - No
no
no
no
no
Shine up - shine up
shine up - shine up
I'm takin' my time - stop
this is enough
I'm getting high
high - help
you set me on fire.
I'm takin' my time - . . .
Shine up - shine up - shine up
Shine up - shine up
shine up - shine up
Get on
move it
stirr it all up.
Shine up - shine up
Get on
boogie
don't let it stop.
Shine up - shine up
shine up - shine up.
I've gotta thing about
thing about
. . .
Shine up - shine up - shine up
i'm takin' my time - . . .
I'm takin' my time - . . .
I'm takin' my time - . . . 
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=EPSBUNAXvzA


8 367 12 1 Vienna Ultravox 14-3-1981
De grote doorbraak van Ultravox komt in maart 1981 met het succesvolle Vienna; het titelnummer van het gelijknamige album. Het nummer is zo’n hit - mede door de opvallende videoclip - dat de groep hierna tevergeefs op zoek gaat naar voortzetting van het succes. Ultravox werd in 1974 opgericht als Tiger Lily door zanger John Foxx. De Engelse groep, zonder hitnoteringen in Nederland, bestond naast John Foxx uit Billy Currie, Chris Cross, Warren Cann en Stevie Shears. In 1976 werd de naam gewijzigd in Ultravox! Met hulp van Brian Eno en producer Steve Lillywhite verscheen in 1977 het eerste album Ultravox! In dat jaar verschijnt ook het tweede album Ha! Ha! Ha! In 1978 werd Shears vervangen door gitarist Robin Simon. Onder invloed van de Duitse co-producer Conrad Plank, bekend van Kraftwerk en vele andere Duitse groepen, verschijnt in 1978 het album Systems Of Romance. In 1979 verlieten John Foxx en Robin Simon Ultravox! Op 1 november 1979 kwam Midge Ure (James Ure) bij de band spelen als vervanger van John Foxx. Vanaf dat moment werd de naam gespeld als Ultravox (zonder '!'). Zanger Midge Ure speelde eerder in Slik die in 1976 twee hits (Forever And Ever #2 en Requiem #7) en een tip (The Kid's Punk) scoorde. In het voorjaar van 1981 maakt Midge Ure ook deel uit van synthesizeract Visage dat een #22 scoort met Fade To Grey. Na het album Vienna zal Rage in Eden volgen. Daarvan verschijnt The Voice als single, maar die haalt de tipparade niet eens. In 1983 verschijnt het album Quartet, waarvan de single We Came To Dance in de tipparade blijft hangen. In 1984 is er met het album Lament en de single Dancing With Tears In My Eyes weer een top 10-notering (#6). Ook Love's Great Adventure haalt dan de Top 40 (#30). In 1985 doet Ultravox het een jaar rustiger aan. Midge Ure werkt dan samen met Bob Geldof (Boomtown Rats) aan Live aid. In 1985 verschijnt ook het eerste soloalbum van Midge Ure en die heet The Gift. De single If I Was haalt #16. Als de leden van Ultravox in 1986 weer samen gaan werken, blijken er toch wel enige verschillen tussen de bandleden te zijn ontstaan. Warren Cann verlaat de band. Toch verschijnt er nog een nieuw studioalbum. Single Same Old Story flopt in oktober 1986. Later blijkt dat U-vox het laatste album met nieuwe nummers zal zijn, want in 1987 wordt Ultravox definitief ontbonden. Warren Cann heeft na Ultravox onder meer gespeeld in de band van Kim Wilde. Chris Cross wordt psychotherapeutisch raadsman. Zowel John Foxx als Midge Ure werken aan een solo-carrière. Midge Ure heeft in november 1988 nog een tip met Dear God.
Ultravox – Vienna
We walked in the cold air
Freezing breath on a window pane
Lying and waiting
A man in the dark in a picture frame
So mystic and soulful
A voice reaching out in a piercing cry
It stays with you until
The feeling has gone only you and I
It means nothing to me
This means nothing to me
Oh, Vienna
The music is weaving
Haunting notes, pizzicato strings
The rhythm is calling
Alone in the night as the daylight brings
A cool empty silence
The warmth of your hand and a cold grey sky
It fades to the distance
The image has gone only you and I
It means nothin gto me
This means nothing to me
Oh, Vienna
This means nothing to me
This means nothing to me
Oh, Vienna
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=m9WdUgn0XkU&ob=av2e


9 367 12 1 Making Your Mind Up - Bucks Fizz 18-4-1981
Bucks Fizz wordt in 1981 opgericht om mee te doen met het Eurovisie Songfestival. De groep win het songfestival met het liedje Making Your Mind Up. Dit is het begin van een succesvolle, maar korte carrière. In juli flopt Piece Of The Action. In Nederland zal in 1982 ook The Land Of Make Believe de nummer 1-positie halen. My Camera Never Lies haalt #30 in 1982. In 1983 is When We Were Young goed voor een veertiende plaats. New Beginning (Mamba Seyra) haalt #32 in juli 1986. Na 1986 scoort de groep geen hits meer. De groep bestaat aanvankelijk uit Jay Aston, Cheryl Baker, Bobby G. (ook wel Gee of Gubby genoemd) en Mike Nolan. Alle groepsleden zijn ervaren zangers en zij worden gesteund door het producenten-/schrijversduo Nichola Martin en Andy Hill. In december 1984 verongelukt de tourbus van de groep. Mike Nolan raakt daarbij ernstig gewond. Vanaf deze periode vinden er regelmatig wijzigingen plaats in de groepssamenstelling; onder andere David Van Day van Dollar maakt deel uit van de groep. In 2004 zal de oude samenstelling weer bij elkaar om met een nieuwe tour te beginnen. De naam Bucks Fizz is afgeleid van een alcoholische cocktail.
Bucks Fizz – Making Your Mind Up
You've got to speed it up
And then you've got to slow it down
'Cos if you believe that a love can hit the top
You've got to play around
And soon you will find
That there comes a time
For making your mind up
You've got to turn it on
And then you've got to put it out
You've got to be sure that it's something
Everybody's gonna talk about
Before you decide that the time's arrived
For making your mind up
Don't let your indecision
Take you from behind
Trust your inner vision
Don't let others change your mind
And then you've really got to burn it up
And make another fly by night
Get a run for your money and take a chance
That it'll turn out right
And when you can see how it's gonna be
You're making your mind up
Try to look as if you don't care less
But if you wanna see some more
Bending the rules of the game
Will let you find the one you're looking for
And then you can show
That you think you know
You're making your mind up
Don't let your indecision
Take you from behind
Trust your inner vision
Don't let others change your mind
And now you've really got to speed it up
And then you've got to slow it down
Cos' if you believe that a love can hit the top
You've got to play around
And soon you will find that there comes a time
For making your mind up
And now you've really got to speed it up
(Speed it up)
And then you've got to slow it down
(Slow it down)
'Cos if you believe that a love can hit the top
You've got to play around
But soon you will find that there comes a time
For making your mind up
For making your mind up
For making your mind up
For making your mind up
Bekijk het winnende Eurovisie Songfestival-optreden
http://www.youtube.com/watch?v=boEph_ic-NM


10 356 14 2 Dance On - Doris D and The Pins 25-4-1981
Na de nummer 1 hit Shine Up doet opvolger Dance On het bijna net zo goed in de Top 40. Ook de derde single The Marvellous Marionettes haalt de top 10 (#8). Daarna worden de hits kleiner. Snel na het succes zullen de danseressen een groter deel van de opbrengsten eisen, maar Doris D krijgt van de rechter vrijwel geheel gelijk. The Pins scheiden zich daarop af van Doris D. en scoren onder de naam Risqué als grootste hit een #13 met The Girls Are Back In Town. Doris D gaat verder met vier Engelse danseressen. De groepssamenstelling zal daarna nog regelmatig veranderen. In 1985 gaan Doris D & The Pins definitief uit elkaar. Debbie Jenner is enige jaren lang regelmatig op de Nederlandse televisie te zien als aerobic-instructrice die reclame maakt voor haar videobanden.
Doris D and The Pins – Dance On
On a dance in masque
On a dance in masque
On a dance in masque.
Crossing the Champs Elysee - on y dance in masque
Calling a taxi - on y dance in masque
I said listen
can you show me the way - on y dance in masqu
Here I got an invitation for a ball masque tonight.
I got to be there at eight
And I can't show up late
They told me today on y dance in masque.
Dance on
honey
I got to know tonight
Name and number before you go outside.
Dance on
honey
how I have been thinking
And wondering who I am dancing with.
Maybe you are the only one that I have been waiting for
So I I I just wonder and wait until then on y dance in masque.
I am in the mood for romance - on y dance in masque
But then I don't know you - on y dance in masque.
Maybe I'd better stop dancing - on y dance in masque
And I promised myself I'll never would fall
In love again
Baby
What a surprise to realize
now it's to late -
On y dance in masque.
Dance on
honey
I got to know tonight
. . .
Dance on
honey
I got to know tonight
. . .
Bekijk een opname
http://www.youtube.com/watch?v=lowpg1Yz6oc
PRIJZEN
Edisons 1981
Naam - Album - Categorie
Ann Burton - New York State Of Mind - Buitenlands Zang
Lori Spee - Behind Those Eyes - Buitenlandse Zang
Freek de Jonge - De Komiek - Cabaret/Theater
Lacy J. Dalton - Hard Times - Country & Western
Sandy Coast - The Eyes Of Jenny - De Single Van Het Jaar
Randy Crawford - One Day I'll Fly Away - De Single Van Het Jaar
H. Coster/H. Openneer - Decca 50 Jaar In Nederland - Extra
Konstantin Wecker - Wer Nicht Geniesst Ist Ungeniessbar - Extra
Dick Schallies - Dialogue - Instrumentaal
J. Raney & D. Raney - Duets - Jazz
Flory Anstadt - Kinderen Voor Kinderen - Kinderrepertoire
Bob James - All Around The Town - MOR Instrumentaal
Steve Winwood - Arc Of A Diver - MOR Vocaal
Paul Simon - One Trick Pony - Musical/Film
Frans Boelen - Ik Heb U Lief Mijn Nederlands - Nederlandse Zang
Bram Vermeulen - Doe Het Niet Alleen - Nederlandse Zang
Danny Lademacher - Lademachers Innersleeve - Pop
The Clash - Sandinista - Pop
Stevie Wonder - Hotter Than July - Pop
Bruce Springsteen - The River - Singer/SongwriterConamus Exportprijs 1981
Jaap Eggermont, Martin Duiser (Stars on 45)


Gouden harpen 1981
Willeke Alberti, Tonny Eyk, Willem van Kooten


Zilveren Harpen 1981
André Hazes, Maywood, NAR, Spargo
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Muziek Expres Pop-Poll '81
Muzikanten niet meer opgesplitst in gitaristen, drummers enzovoorts.


Binnenland en Buitenland
Favoriete Elpee
1 Ghost In The Machine - The Police 11,3
2 Tattoo You - Rolling Stones 6,5
3 2nd Live - Golden Earring 4,6
4 Prince Charming - Adam & The Ants 4,4
5 Abacab - Genesis 3,8
6 Seven - Madness 3
7 Red Skies Over Paradise - Fischer Z 2,7
8 Time - ELO 2,4
9 Faith - The Cure 2,2
10 Killers - Iron Maiden 2,1


Binnenland
Groep
1 1 Golden Earring 33
2 3 Normaal 6,7
3 - Picture 6
4 6 Spargo 5,7
5 9 Herman Brood & His Wild Romance 5
6 - Doe Maar 4,7
7 5 Earth & Fire 4,3
8 2 New Adventures 3,3
9 10 Urban Heroes 2,7
10 - Diesel 2,3
10 - The Nits 2,3


Zanger
1 1 Barry Hay 20
2 3 Rob de Nijs 13,7
3 - André Hazes 10
4 2 Herman Brood 6,7
5 5 Buizen Berend 5,3
6 - Daniel Sahuleka 4,7
7 8 Benny Neyman 3,3
8 - Lee Towers 2,7
8 9 George Kooymans 2,7
9 10 Raymond Van Het Groenewoud 2
10 - Hans Vermeulen 1,3


Zangeres
1 - Anita Meijer 25,3
2 1 Jerney Kaagman 20,3
3 3 Margriet Eshuijs 13,3
4 2 Patricia Paay 6,7
5 - Fay Lovsky 3,3
6 - Lilian Day Jackson (Spargo) 3
7 - Shirley 2
8 - Heili Helder 1
9 - Vanessa 1
10 - Maribelle 1


Muzikant
1 Robert Jan Stips 13,7
2 Jan Akkerman 11,7


Meest Belovende Groep
1 - Doe Maar 12,3
2 - Picture 6
3 - Frank Boeijen Groep 5,3
4 - Powerplay 5
5 - Urban Heroes 4,7
5 - Diesel 4,7


Meest Belovende Zanger
1 - Daniel Sahuleka 17
2 - André Hazes 10,3
3 1 Benny Neyman 5,3
4 5 Herman Brood 5
5 - Raymond Van Het Groenewoud 4


Meest Belovende Zangeres
1 - Anita Meyer 20,7
2 - Fay Lovsky 16,3
3 - Margriet Eshuijs 6,7
4 1 Jerney Kaagman 6,3
5 4 Patricia Paay 4,3


Meest Belovende Muzikant
1 Robert Jan Stips 10
2 Johan Timman 8,7
5 Frank Boeijen 2,7


Hitsingle
1 Why Tell Me Why - Anita Meijer 15,3
2 Een Beetje Verliefd - André Hazes 5,3
3 Oe Wat 'N Volk - Normaal 5
4 Wake Up - Daniel Sahuleka 4,7
5 32 Jaar - Doe Maar 4,3


Platenhoes
1 2nd Live - Golden Earring 10,3
2 Andromeda - Earth & Fire 4
3 Modern Times Revive - Herman Brood 3,7
3 Merlin - Kayak 3,7
3 Skunk - Doe Maar 3,7
4 The Domino Theory - Bolland 3,3
5 De Regen Voorbij - Rob De Nijs 2,7


Radioprogramma
1 1 Avondspits 41
2 5 Stampij 16,7
3 3 Veronica Top 40 6,7
4 - Nationale Hitparade 4,7
5 - Popkrant 2,7


Best Geklede Artiest
1 Rob de Nijs 14
2 Jerney Kaagman 8,7
3 Patricia Paay 8
4 Lee Towers 6
5 Herman Brood 5,3


Slechtstgeklede Artiest
1 André Hazes 17,3
Herman Brood, Rob De Nijs, Buizen Berend, Jerney Kaagman


Tvprogramma
1 1 Countdown 41
2 2 Van Kooten En De Bie 15,3
3 3 Toppop 9,3


Disc-Jockey
1 1 Frits Spits 50
2 5 Hanneke Kappen 10,7
3 3 Felix Meurders 10
4 2 Alfred Lagarde 7,7
5 4 Lex Harding 6,3


Groep
1 1 The Police 20
2 4 Queen 7
2 3 Rolling Stones 7
3 - Adam & The Ants 5,7
4 - Saxon 4,7
5 - Rush 3,7


Zanger
1 1 Sting 12,7
2 2 David Bowie 10,7
3 3 Freddie Mercury 6,7
4 - Bruce Springsteen 4,7
5 - Rod Stewart 4,3


Zangeres
1 1 Kate Bush 29
2 - Kim Wilde 8,7
3 4 Diana Ross 8
4 - Olivia Newton-John 7,3
5 - Stevie Nicks 5,7


Muzikant
1 2 Jean Michel Jarre 13
2 1 Mike Oldfield 4,7
3 - Stewart Copeland (The Police) 4


Meest Belovende Groep
1 - Adam & The Ants 12,7
2 - Level 42 6,3
3 3 The Police 5,7
4 - Soft Cell 5
5 - Orchestral Manoeuvres In The Dark 4


Meest Belovende Zanger
1 - Shakin' Stevens 10,3
2 - Adam Ant 9,7
3 - Rick James 5,7
4 - Bruce Springsteen 3,7
5 5 Sting (Gordon Summer) 3,3


Meest Belovende Zangeres
1 - Kim Wilde 18,3
2 - Laurie Anderson 7
3 - Grace Jones 5,3
4 1 Kate Bush 4,4
5 - Aneka 3,7


Meest Belovende Muzikant
1 Jean Michel Jarre 13,7


Hitsingle
1 Every Little Thing She Does Is Magic - The Police 12
2 Under Pressure - Queen & David Bowie 9,3
3 Start Me Up - Rolling Stones 5,3
4 Lock Up Your Daughters - Slade 5
5 Stand And Deliver - Adam & The Ants 4,3


Platenhoes
1 Tattoo You - Rolling Stones 11,3
2 Ghost In The Machine - The Police 9,3
3 Killers - Iron Maiden 7


Radioprogramma
1 1 Radio Luxemburg 12
2 5 John Peel Show 5,7
3 4 BRT Top 30 5,3


Bestgeklede Artiest
1 Adam Ant 31,3
2 Sting 3,7
Freddie Mercuray, Shakin' Stevens, David Bowie


Slechtstgeklede Artiest
1 Adam Ant 9,7


Tvprogramma
1 1 Rockpalast 25,3
2 2 Musikladen 13,3
3 3 Soap 12,3


Hitkrant Poppoll 1981


Binnenland
Zanger
1 (1) Rob De Nijs 31,5% (19,5)
2 André Hazes 14%
3 (2) Barry Hay 11% (18,1)
4 (3) Benny Neyman 9% (12,8)
Lee Towers 9%
5 Daniël Sahuleka 5,5
Overigen 20


Zangeres
1 Anita Meyer 42%
2 (1) Patricia Paay 16% (24,8)
3 (2) Jerney Kaagman 6 (22,5)
4 (5) Margriet Eshuys 3,5 (4)
5 Lilian Day Jackson (Spargo) 2,5
Doris D. 5,5
Overigen 27,5


Groep
1 (1) Golden Earring 25% (29)
2 (2) Dolly Dots 14% (5,8)
3 Doris D. & The Pins 13
4 (4) Earth & Fire (6,5)
5 (2) Maywood 6 (11,3)
Overigen 34


Soul Disco Groep
1 (1) Spargo 65 (69)
2 (2) Dolly Dots 16,5 (9,5)
3 Doris D. & The Pins 6,5
4 Daniel Sahuleka 4
5 Fruitcake 2,5
Overigen 5,5


Beste Hardrockgroep
1 (1) Golden Earring 45 (29)
2 (3) Normaal 27 (9,2)
3 Picture 9
4 (2) New Adventures 7 (13)
5 Bodine 3,5
Overigen 8,5


Meestbelovende Nieuwe Artiest
1 Daniel Sahuleka 45
2 André Hazes 13
3 Benny Neyman 9
4 Rubberen Robbie 7,5
5 Johan Timman 3
Overigen 22,5


Meestbelovende Nieuwe Artieste
1 Maribelle 20
2 Suzanne Michaels 19
3 Maria Verano 16
4 Fay Lovsky 7
Doris D. 7
5 Vanessa 6
Overigen 25


Meestbelovende Nieuwe Groep
1 Vulcano 22,5
2 Doris D. & The Pins 20,5
3 Future's World Orchestra 16,5
4 Doe Maar 11
5 Powerplay 7
Overigen 25


Beste Single
1 Why Tell Me Why - Anita Meyer 31,5
2 Stars On 45 - Diverse Artiesten 9
3 Slow Down - Golden Earring
4 Een Beetje Verliefd - André Hazes 6,5
5 P.S. - Dolly Dots 5
Overigen 40


Beste Elpee
1 Shades Of Desire - Anita Meyer 17
2 2nd Live - Golden Earring 15
3 Gewoon André - André Hazes 8
De Regen Voorbij - Rob De Nijs 8
4 Go - Spargo 6,5
5 Andromeda Girl - Earth & Fire 6
Overigen 39,5


Buitenland
Zanger
1 Shakin' Stevens 20%
2 (4) Cliff Richard 11% (8)
3 (1) Rod Stewart 10 (16)
4 (3) Sting 7,5 (11,5)
5 Adam Ant 7%
Overigen 44,5


Zangeres
1 (4) Olivia Newton-John 24,5% (9,3)
2 (2) Diana Ross 17% (14,6)
3 (1) Kate Bush 13 (23,4)
4 Randy Crawford 6,5
5 Timi Yuro 4,5
Overigen 34,5


Groep
1 (1) Abba 27,5 (33)
2 (2) The Police 16,5% (14)
3 Adam & The Ants 9,5
4 (3) Queen 8 (9,3)
5 Madness 5,5%
Overigen 33


Hardrock
1 (1) Status Quo 28 (41)
2 (2) Van Halen 9 (19,5)
3 Slade 8,5
4 (3) Kiss 8 (18,5)
5 (5) AC/DC 7,5 (6,3)
Overigen 39


Soul Disco
1 (1) Earth, Wind & Fire 46 (24,7)
2 (2) The Jacksons 8,5 (15)
3 Rose Royce 7
3 (4) Boney M 7 (9,8)
4 Champaign 5,5
5 Commodores 5
Overigen 21


Instrumentalist
1 Jean Michel Jarre 39,5
2 (4) Stewart Copeland 10,5 (5)
3 (1) Benny Andersson 9 (10,3)
4 (3) Mike Oldfield 7,5 (5)
5 Sting 6,5
Overigen 27


Nieuwe Artiest
1 Shakin' Stevens 43
2 Rick James 24
3 Adam Ant 9,5
4 Alvin Stardust 6
5 Prince 5
Overigen 12,5


Nieuwe Artieste
1 Marcia Hines 25
2 Aneka 20
3 Kim Wilde 18,5
4 Laurie Anderson 13
5 Sheena Easton 11
Overigen 12,5


Nieuwe Groep
1 Adam And The Ants 24
2 Soft Cell 21
3 Level 42 11
4 Tenpole Tudor 7
5 Boys Town Gang 5
Champaign 5
Overigen 27


Beste Single
1 Every Little Thing She Does Is Magic - The Police 14
2 Under Pressure - Queen and David Bowie 10
How 'Bout Us - Champaign 10
3 Vienna - Ultravox 6
4 Stand And Deliver - Adam and The Ants 5,5
5 Tainted Love - Soft Cell 5
Overigen 49,5


Beste Elpee
1 Ghost In The Machine - The Police 18
2 Time - ELO 7,5
3 Tattoo You - Rolling Stones 7
4 Super Trouper - Abba 6
Prince Charming - Adam And The Ants 6
5 De A Van Abba - Abba 5
Overigen 50,5

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen