zondag 14 augustus 2011

1978

Topact: Olivia Newton-John
Albumact: Santana


1978 is een bijzonder historisch muziekjaar. Platenmaatschappijen als CNR, CBS, Ariola, Phonogram, Negram en Polydor doen goede zaken, want over de hele wereld worden in 1978 meer platen verkocht dan ooit te voren. Na 1978 zal het alleen maar minder worden.


1978 is het jaar van de filmmuziek (Saturday Night Fever, Grease), de Europop (ABBA, Boney M.), op jaren 50 gebaseerde rock 'n roll (Long Tall Ernie) en tra-la-la pop (Luv'). Punk sterft vrijwel geruisloos een eenzame dood.


De film Saturday Night Fever wordt, met name in Amerika, een groot succes door hoofdrolspeler John Travolta en de muziek van The Bee Gees The Bee Gees waren net bezig met een nieuw album toen hun producer-manager Robert Stigwood om een paar nummers voor een dansfilm vroeg. How Deep Is Your Love, Stayin' Alive en Night Fever komen uit hun pen. Daarnaast schrijven ze songs voor Yvonne Elliman (If I Can't Have You, #28) en Tavares (More Than A Woman, tip). Barry Gibb schrijft ook de titelsong voor de andere hitfilm van 1978: Grease. Franki Valli scoort daar een nummer 1 hit mee. Robert Stigwood heeft een topjaar, want beide soundtracks verschijnen op zijn platenlabel RSO. In Amerika zorgt het label RSO voor zes opeenvolgende nummer 1-hits tussen 24 december 1977 en 20 mei 1978. Grease, waarvan de musical in 1972 in première ging, is in Nederland succesvoller dan Saturday Night Fever. De film Grease gaat op 12 oktober 1978 in première. John Travolta en Olivia Newton-John spelen samen in de film en zingen ook een groot deel van de songs in de film. In oktober 1978 staan er maar liefst vijf singles van de soundtrack tegelijkertijd in de Top 40. Op 21 en 28 oktober staat Olivia op nummer 1 met Hopelessly Devoted To You en op 2 met Summer Nights (met John Travolta).


Olivia Newton-John is met gemak act van het jaar 1978. In Nederland was ze muzikaal daarvoor niet verder geweest dan een tipparade notering in 1971. Olivia Newton-John heeft naast haar 2 hits met John Travolta (You’re The One That I Want, Summernights) ook solo nog 2 hits: Hopelessly Devoted To You (#1) en A Little More Love (#12 in 1978; #3 in 1979). John Travolta is de op een na populairste act van 1978, maar hij zal na 1978 nooit meer als zanger de hitparade halen. De televisieserie Welcome Back, Kotter waarin John Travolta de hoofdrol speelt, levert de hit Welcome Back (#16) op. De zanger daarvan is John Sebastian, oprichter en zanger van The Lovin' Spoonful. Teach In scoort een hit met Dear John, een ode aan acteur John Travolta.

Het aandeel van het 'nationaal repertoire' op de markt van geluidsdragers is in 1978 goed voor 21,9% Luv' (Patty Brard, José Hoebee en Marga Scheide) is met gemak de succesvolste Nederlandse act in 1978. In augustus staan ze op 1 met You're The Greatest Lover en in december met Trojan Horse. Ook BZN doet het goed in 1978. Ze hebben drie top 10-hits: Lady McCorey (#2), The Clown (#5) en Felicidad (#7). Yvonne Keeley (de zus van Patricia Paay) staat samen met Scott Fitzgerald zeven weken op 1 met If I Had Words. Sport zorgt voor hitparadesucces in de vorm van Windsurfin’ van The Surfers (#2) en door het wereldkampioenschap voetbal in Argentinië voor de Nederlandse instrumentale groep Conquistador ( #3 met Argentina). Tol Hansse (Hans van Tol) valt op met zijn bijzondere combinatie van muzikaliteit en humor. Hij scoort een grote hit met Big City. Dat wordt een nummer 2 hit. Ook Achter De Rhododendron (#17) en Hoofdpijn, Rheumatiek (tip) halen de hitlijst. In 1993 zal Big city 1993 het schoppen tot #38. Mistral, een studioproject van Robbie van Leeuwen (ex-Shocking Blue en Galaxy Lin) en Rick van der Linden (ex-Ekseption, ex-Trace en de ex van Penny de Jager), scoort drie hits met synthi-pop. Op Jamie (#15 in 1977, #18 in 1978) zingt Sylvia van Asten uit Schiedam, Marjan Schattelijn is verantwoordelijk voor Starship 109 (#9) in en Mariska Veres (ook ex-Shocking Blue) verzorgt de vocalen op Neon City (#37). De Golden Earring heeft een slecht 1978. Hun single Movin' Down Life haalt slechts #27. Sinds 1965 had de groep elk jaar een top 10 hit gescoord. Saskia & Serge hebben een klein hitje met The Battle Of Sally Ann (#34), maar zijn in 1978 wel de eerste Nederlanders die in het Mekka van de countrymuziek, de Grand Ole Opry in Nashville, mogen optreden.


Vrouwengroepen doen het goed in 1978. Naast de Nederlandse formaties Girlie (Andy (For Love It Takes Two), #14), Luv’ en Snoopy (No Time For A Tango, #21) scoren ook de Zuid-Afrikaanse dames van Clout (Substitute, #2) en de Amerikaanse ladies van The Three Degrees (Giving Up, Giving In, #9) in de Top 40.


Mysterie in de Top 40 wordt verzorgd door Amanda LearIs het echt een vrouw of toch een ongebouwde man? Als je de letters van haar naam husselt, krijg je 'A real man'. Feit is dat ze eerder op de hoes van de Roxy Music-lp For Your Pleasure heeft gestaan, ook poseerde ze voor schilderijen van Salvador Dali en werkte ze als fotomodel voor Yves Saint Laurent. Haar singles Follow Me (#2) en Enigma (Give A Bit Of Mmmh To Me) (#17) doen het goed. Op het moment dat het raadsel eenmaal opgelost is, blijkt haar hitsucces in Nederland ook over. In 1979 zullen zowel The Sphinx als Fashion Pack floppen. Ook een raadsel is wie er nu zingt op Paradise By The Dashboard Light van Meatloaf (#1), een productie van Jim Steinman. In de clip is Karla DeVito te zien, maar het blijkt Ellen Foley te zijn die zingt. In 1979 zal Ellen solo ('het krachtige zusje van Bruce Springsteen') en onder eigen naam uiterst succesvol zijn. Karla DeVito laat haar ware stem later ook nog horen. In 1981 zal ze komen met de flop Dance In My Pants en dat onder de actnaam Jim Steinman with Karla DeVito.


Disco blijft populair. Naast Boney M. (Rivers Of Babylon; #1, Rasputin/Painter Man; #8 en Mary's Boy Child/Oh My Lord; #3) scoort ook Donna Summer goed. Zij heeft grote hits met Last Dance (#8) en MacArthur Park(#9) . Jimmy 'Bo' Horne, ontdekt en geproduceerd door Harry Wayne Casey van KC And The Sunshine Band, scoort twee hits: Dance Across The Floor (#5) en Let Me (Let Me Be Your Love) (#23). Dee Dee (Anna Dekkers, achtergrondzangeres bij Herman Brood en later lid van Vulcano) scoort een #16 met een discoversie van I Put A Spell On You van The Doors. Sheila & The Black Devotion halen #3 met de discoversie van Singin' In The Rain; oorspronkelijk afkomstig uit de musical-film An American in Paris. De blanke zangeres Karen Young komt met de zwart klinkende single Hot Shot (#2). De afwijkende 12-inch versie van Hot Shot wordt wereldwijd ook goed verkocht.


Rock ‘n’ roll maakt een revival mee in de vorm van de film Grease en de hits daaruit, Long Tall Enie & The Shakers (Golden Years Of Rock 'N'Roll, #6) en de negenkoppige Britse formatie The Darts. Met als blikvangers zangers Griff Fender en Den Hegarty plus zangeres Rita Rey scoren The Darts vier hits (en daarna geen meer): Daddy Cool/The Girl Can't Help It (#7), Come Back My Love (#4), The Boy From New York City (#11) en It's Raining (#5). Ook België levert een 50's-top 15 hit met Ruth McKenny's Rocking In The Street. De Amerikaanse rockabillyzanger Robert Gordon scoort met Red Hot (#7) en Sea Cruise (tip).


Stripfiguren zijn - na de Smurfen in 1977 – ook dit jaar weer een inspiratiebron voor een hit. Dennie Christian komt op 30 september 1978 binnen met Guust Flater En De Marsipulami (Wij Zijn Twee Vrienden). Hij zal het in 14 weken het schoppen tot #6. Zijn derde en laatste top 10 hit (na de #3 Rosamunde in 1975 en de #8 Besame Mucho in 1976). Ook de ruimtevaart is aantrekkelijk thema in 1978. De Amerikaanse soulband War heeft het over Galaxy (#21), Mistral zingt over Starship 109 (#9) en Bolland & Bolland bezingen de Spaceman (#14).


Het glamrocktijdperk is definitief voorbij. De glamrockers van The Sweet scoren hun allerlaatste hit in Nederland met de Alarmschijf Love Like Oxygen, die piekt in 5 weken op nummer 16. Punk slaat in Nederland niet aan, alleen de punkparodie Ça Plane Pour Moi van de Belg Plastic Bertrand komt hoog (#2). Punk verandert de popmuziek noch in Engeland, noch daarbuiten wezenlijk. De successen van The Sex Pistols en The Clash in Engeland staan in geen verhouding tot die van gevestigde acts als 10cc, Queen, The Eagles (New Kid In Town; #9, Hotel California; #8), ELO en Fleetwood Mac. Punksongs verschijnen vooral op onafhankelijke platenlabels, maar de belangrijkste bands als The Clash, The Sex Pistols en The Jam uit Engeland en The Ramones en Blondie uit de VS staan allemaal onder contract bij de 'majors'. The Shirts met zangeres Annie Golden maakten aanvankelijk ook punkmuziek, maar in 1978 scoren ze bij Capitol Records hun #4 pophit Tell Me Your Plans. In 1979 zal ook Laugh And Walk Away de hitparade halen (#12). Annie speelt later mee in de film Hair, enkele afleveringen van de tv-series Cheers en Miami vice, en in diverse musicals.


Nieuw en succesvol in 1978 zijn de Amerikaanse formatie Blondie (vier hits, waaronder de #1 Denis), The Commodores (met Lionel Richie),de door David Gilmour van Pink Floyd ontdekte Kate Bush (Wuthering Heights #4, The Man With The Child In His Eyes #27 en Hammer Horror #25), Henk Wijngaard (Met De Vlam In De Pijp #6, Ik Heb M'n Wagen Volgeladen #13, Nachtrijders), Dire Straits (Sultans Of Swing, #10).


Opvallende hits in 1978: Floral Dance van Brighouse & Rastrick Band (fanfare klimt tot #7), Arabian Affair van Abdul Hassan & Orchestra (#4, studioproject van Hans van Eijck van Tee Set en After Tea), Ragtime Piano Joe van Peter Straker (#11, dramatisch lied over de komst van de sprekende film; geproduceerd door Freddie Mercury van Queen), Music Box Dancer van Frank Mills (instrumentale hit van Canadese pianist #11), Holland Disco van The New Dutch Organ Group (hitmedley gespeeld op een draaiorgel #18), The Eve Of The War van Jeff Wayne & Justin Hayward (#3 in 1978 en #10 in 1989; uit het eerbetoon aan H.G. Wells, die het boek The War Of The Worlds schreef; op de single uit 1978 zingt Chris Thompson, op het album in 1978 en de single uit 1989 zijn de vocalen van Justin Hayward) en Let's All Chant van Michael Zager Band (#4; uit de film The Stud).


Veronica zendt Countdown 77 op 11 januari 1978 uit op Nederland 2. In dit programma passeren alle nummer 1-hits uit de Top 40 van 1977 de revue. Het programma wordt - buiten beeld - aan elkaar gepraat door Lex Harding. Op 11 oktober 1978 zendt Veronica de eerste gewone aflevering van Countdown uit. Lex Harding verzorgt ook daar buiten beeld de presentatie.Countdown zal uitgroeien uit tot één van de populairste televisieprogramma’s van de jaren tachtig met de presentatoren Erik de Zwart en Adam Curry. De nadruk ligt op 'live'-optredens. Op vrijdag 26 mei 1978 is Joost den Draayer (Willem van Kooten) voor het laatst te horen in Joost Mag Niet Eten, het enige horizontaal geprogrammeerde uur op Hilversum 3. Op maandag 29 mei 1978 is Frits Spits van zes tot zeven voor het eerst bij de NOS op Hilversum 3 te horen in De Avondspits. Frits Spits lanceert op 24 juli 1978 De Steunplaat op Hilversum 3. Let The Song Last Forever van Dan Hill is de eerste Steunplaat. Op 10 juni 1978 komt het Nederlands Artiestenkoor binnen met Joost Mag Het Weten, een single om stil te staan bij het einde van het beroemde Hilversum 3 programma. De single staat vijf weken genoteerd met 13 als toppositie. Op de achterkant staat het nummer Asia Minor van Kokomo, de door Willem altijd gebruikte tune. Ferry Maat presenteert bij de TROS op Hilversum 3 op 1 juni 1978 de eerste aflevering van De TROS Top 50. Het is dan de derde hitparade op dezelfde radiozender. Op 28 november 1985 zal de allerlaatste TROS Top 50 de ether ingaan. De omroep neemt dan De Nationale Hitparade van de NOS over. Deze lijst wordt nog steeds door de TROS uitgezonden als De Mega Top 50. Op zaterdag 3 juni 1978 stopt de NCRV op Hilversum 3 met De Exclusiefschijf. Hun nieuwe plaat van de week heet De Favorietschijf. De eerste is Copacabana (At The Copa) van Barry Manilow. Met ingang van 10 juni 1978 bestaat De Nationale Hitparade niet meer uit dertig, maar uit vijftig platen. De NOS zendt de hitlijst elke vrijdagmiddag van 16.00-18.00 uur uit. Vanaf 1 juli 1978 verschijnt wekelijks het vakweekblad Muziek & Beeld Info, een samenvoeging van het weekblad Release Info en het maandblad Muziek Mercuur (van uitgeverij Strengholt). Elke week hitlijsten, nieuwe releases, nationaal en internationaal nieuws uit de muziekindustrie. Op 10 oktober 1978 verschijnt het Britse popblad Smash Hits voor het eerst.

Album van het jaar is Saturday Night Fever, de soundtrack van de film die op13 april 1978 in Nederland in premiere gaat. De score van The Bee Gees staat vanaf 15 april 19 weken #1 in de LP Top 50. Ook City To City van Gerry Rafferty, The Album van ABBA, Moet Niet Zeuren van Tol Hansse en Grease zijn zeer succesvol. Koormuziek valt ook in de smaak, want Die 20 Grosste Erfolge van Fischer Chore doet het bijzonder goed in de albumlijst. Het jaar 1978 is vooral voor Santana een topjaar. In Nederland is hij de succesvolste albumartiest met drie hitalbums, waarvan Moonflower de grootste is. Ook de singles She's Not There (#2; 15 weken Top 40), I'll Be Waiting (#11) en Well And Right (#22) doen het goed. Gitarist Devadip Carlos Santana (Autlan de Navarro, 20 juli 1947) scoorde in 1970 zijn eerste hits met Jin-Go-Lo-Ba (#4), Evil Ways (#20) en Soul Sacrificepart 1 (#24). In 1990 zal Carlos Santana meespelen op (Blues is)The healer van John Lee Hooker en die single haalt #5. In 1999 brengt Santana het album Supernatural uit. Het daarvan afkomstige Maria Maria met The Product G&B zal uitgroeien tot de grootste hit uit zijn carrière (#2; 15 weken Top 40).


Ook in 1978
Muziek Expres presenteert in januari de elitedames van de Nederpop, welke in plaats van de voetballers naar het WK Voetbal in Argentinië zouden moeten afreizen: Paulette Bronkhorst (Champagne), Trudie Huysdens (Champagne), Shirley Zwerus, Sandra Reemer, Maggie MacNeal, Anita Meyer, Mariska Veres, Dianne Marchal,Sue Chaloner (Spooky and Sue), Bonnie St. Claire en Jerney Kaagman. *** The George Baker Selection wordt ontbonden. George gaat solo verder en Lyda Bond wordt huisvrouw. *** De Britse band Status quo is van 18 april tot en met 19 mei in de Wisseloord Studio's in Hilversum voor de opnamen van de LP If You Can't Stand The Heat. *** Op 22 april 1978 komt de Australische zangeres Samantha Sang de Top 40 binnen met Emotion. De single, die #32 haalt, is geschreven en geproduceerd door Barry en Robin Gibb. De broers zingen ook mee. *** Op 22 april 1978 vertegenwoordigt de groep Harmony Nederland op het Eurovisie Songfestival met 'T Is OK (#29). Izhar Cohen & the Alpha Beta winnen voor Israël met A Ba Ni Bi (#12). Caline & Olivier Toussaint worden vierde voor Monaco met Les Jardins De Monaco. Toussaint scoort daarmee niet, maar schrijft wel de enige Top 40 hit voor pianist Richard Clayderman (Ballade Pour Adeline, #32). Baccara doet het minder op het songfestival en wordt met Parlez-Vous François zevende voor Luxemburg (flop). Ricchi e Poveri worden twaalfde voor Italië met Questo Amore. In 1982 zullen zij hun eerste en grootste Nederlandse hit scoren met M'Innamoro Di Te (#17). *** Op 23 juni 1978 vindt voor het eerst een popconcert plaats in De Kuip in Rotterdam. Bob Dylan en Eric Clapton zorgen voor 52.000 bezoekers. *** Op 7 september 1978 overlijdt Keith Moon (32), drummer van The Who, aan een overdosis chloormethaziol die hij slikte in de strijd tegen alcoholverslaving. *** Op 6 oktober 1978 trouwen Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad van ABBA in het geheim. Op 24 december 1978 scheidden Bjorn Ulvaeus en Agnetha Fältskog. In de tussenliggende periode waren beide echtparen getrouwd. *** Jacques Brel (49) overlijdt aan longkanker op 9 oktober 1978. *** Op 28 oktober komt de medley Beach Boys Gold van Gidea Park binnen. Een #16 van de hand van de Britse producer Adrian Baker. In de medley zitten fragmenten van Graduation Day, Catch A Wave, Surfin' USA,I Get Around, The Little Old Lady From Pasadena, Fun, Fun, Fun, Sloop John B., Dance, Dance, Dance, When I Grow Up en Good Vibrations. *** Olivia Newton-John treedt op 24 november op in de Jaap Edenhal in Amsterdam, een dag later dan gepland vanwege een extra show in Hamburg. *** Tijdens de Amerikaanse toernee stapt Eelco Gelling uit muzikale onvrede op bij de Golden Earring. *** Op 15 december 1978 trouwt Bonnie St. Claire (Bonnie Cornelia Swart) met Albert Hol, gitarist van Unit Gloria. In april 1992 zullen zij uit elkaar gaan. *** In december gaan Marshall en Hain (Dancing In The City) ieder hun eigen weg. *** De drie beste zwarte platen van 1978 volgens de Soul Top 20, samengesteld door de luisteraars van het TROS programma: 1. Which Way Is Up van Stargard (126 punten), 2. Let's All Chant van Michael Zager Band (97 punten),3. Hot Shot van Karen Young (94 punten). Op nummer 14 de enige Nederlandse notering: The Party Is Over van Chaplin Band (67 punten).DE TIEN GROOTSTE HITS


1 734 22 1 You're The One That I Want - John Travolta & Olivia Newton-John 3-6-1978
De film Grease is de grootste dansfilmhit van 1978 en een van de succesvolste aller tijden. John Travolta & Olivia Newton-John spelen de hoofdrollen. In oktober 1978 staan maar liefst drie Grease-singles in de top 10. Uit de film komt ook de titelsong van Frankie Valli, die haalt ook de top. In 1991 is Grease weer helemaal in; de Grease Megamix haalt #3 en opvolger Grease - The Dream Mix bereikt dan #14. In 1998 komt You're The One That I Want opnieuw uit ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de film. De single zal dan niet verder komen dan de tipparade.
John Travolta & Olivia Newton-John – You’re The One That I want
I got chills
They´re multiplyin'
And I´m losing control
´Cause the power you´re supplyin'
It´s electrifyin'
You'd better shape up
Oooh Oooh Oooh
´Cause I need a man
Oooh Oooh Oooh ... Oooh Oooh Oooh
And my heart is set on you
And my heart is set on you
You'd better shape up
Oooh Oooh Oooh
You'd better understand
Oooh Oooh Oooh ... Oooh Oooh Oooh
To my heart I must be true
Nothing left
nothing left for me to do
CHORUS :
You´re the one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh the one I need
One I need
Oh yes indeed
Yes indeed
If you´re filled with affection
You´re too shy to convey
You'd better take my direction
Feel your way
I'd better shape up
Oooh Oooh Oooh
´Cause you need a man
Oooh Oooh Oooh
I need a man
Oooh Oooh Oooh
Who can keep me satisfied
Who can keep me satisfied
I'd better shape up
Oooh Oooh Oooh
If I´m gonna prove
Oooh Oooh Oooh
You'd better prove
Oooh Oooh Oooh
That my faith is justified
Are you sure ?
Yes I´m sure down deep inside
CHORUS :
You´re the one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh the one I need
One I need
Oh yes indeed
Yes indeed
(spoken:) Hey Sandy,
Do you still want to be my ... my girlfriend ?
Oooh Oooh Oooh
Oooh Oooh Oooh
Oooh Oooh Oooh honey
Oh yes indeed
FINAL CHORUS :
You´re the one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh the one I need
One I need
Oh yes indeed
Yes indeed
You´re the one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh honey
The one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh the one I need
One I need
Oh yes indeed
Yes indeed
You´re the one that I want
You're the one for ...
Oooh Oooh Oooh Hey
Bekijk You're The One That I Want
http://www.youtube.com/watch?v=zHFbhhi_XVc


2 721 26 2 Only A Fool - Mighty Sparrow & Byron Lee 31-12-1977 1969-282 1977-316
In de laatste week van 1977 kwam de single Only A Fool uit 1969 de Top 40 binnen. Only A Fool groeit in 1978 uit tot de op een na grootste hit van het jaar. Opvolgers zijn er niet, dus het blijft bij deze ene hit. The Mighty Sparrow, een pseudoniem voor Slinger Francisco, wordt ook wel de 'Calypso King of the World' genoemd. Hij brak op zijn twintigste door met Jean And Dinah. The Mighty Sparrow heeft gedurende zijn carrière oog voor de economisch zwakkeren en dat levert hem titels als "The keys of the City of Detroit" en "Doctor of Letters" van de University of the West Indies op. In New York is op initiatief van burgemeester Ed Koch 18 maart 'The Mighty Sparrow Day'. Byron Lee werd geboren op 27 juni 1935. Hij richtte in 1956 zijn band The Dragonaires op. In 1969 werkte hij korte tijd samen met de Caribische zanger Mighty Sparrow. Een van de nummers die in 1969 opgenomen werd is Only A Fool. In juni 1969 al goed voor 3 weken Top 40 met nummer 31 als hoogste. Byron Lee & Dragonaires scoorden juli/augustus 1969 ook een #25 met Everyday Will Be Like A Holiday. Boris Gardiner was in de jaren zestig lid van The Dragonaires. Hij zal in 1986 een #4 scoren met I Want To Wake Up With You.
Mighty Sparrow & Byron Lee - Only A Fool
Why do I keep fooling myself?
When I know you love someone else
Only a fool breaks his own heart
I pretend that I don’t see
When you walk with him down the street
Only a fool breaks his own heart
I have to admit it
Even though you hurt me so, girl
I can’t forget it
If I’m a man I’d let you go
It’s no use trying to hang on
To a love already gone
Only al fool breaks his own heart
I have to admit it
Even though you hurt me so, girl
I can’t forget it
If I’m a man I’d let you go
It’s no use trying to hang on
To a love already gone
Only a fool breaks his own heart
Only a fool breaks his own heart
Only a fool breaks his own heart
Bekijk Only A Fool
http://www.youtube.com/watch?v=Z42epfm_9Ig


3 606 19 1 Rivers Of Babylon/Brown Girl In The Ring - Boney M 15-4-1978
In 1977 zag de toekomst voor Boney M. er zonnig uit, zij scoorden in 1977 de hit van het jaar met Ma Baker, maar hoewel Rivers of Babylon niet de grootste hit van het jaar 1978 is, verkopen ze wel meer singles en halen ze ook meer punten. Boney M. scoort in 1978 hun allergrootste hit met Rivers Of Babylon. Het wordt zelfs een van de best verkochte singles ooit in Nederland; zowel van Rivers Of Babylon als van You're The One That I Want gaan meer dan 600.000 exemplaren over de toonbank. Doordat de jaarlijsten met punten worden samengesteld, eindigt Boney M. niet op 1 of 2 in het jaaroverzicht, maar op 3. De tekst van Rivers Of Babylon is bijna letterlijk afkomstig uit Psalm 137 plus een gedeelte uit Psalm 19. De Jamaicaanse reggaegroep The Melodians had het nummer al in 1970 opgenomen en die versie diende als inspiratie voor Boney M. Ook Steve Earle zette het op de plaat. De versie van The Melodians verkoopt in het Nederland van 1978 net niet genoeg voor een plek in de Top 40, maar hun cover haalt de Nationale Hitparade wel. Rivers Of Babylon staat in Duitsland 17 weken op 1 en dat is daar goed voor het predikaat ‘de langste nummer 1 ooit’. Boney M. heeft 8 nummer 1-hits in Duitsland gescoord.
Boney M. – Rivers Of Babylon
By the rivers of Babylon, there we sat down
Ye-eah we wept, when we remembered Zion
By the rivers of Babylon, there we sat down
Ye-eah we wept, when we remembered Zion
When the wicked
Carried us away in captivity
Required from us a song
Now how shall we sing the lord's song in a strange land
When the wicked
Carried us away in captivity
Requiring of us a song
Now how shall we sing the lord's song in a strange land
Let the words of our mouths and the meditations of our hearts
Be acceptable in thy sight here tonight
Let the words of our mouths and the meditation of our hearts
Be acceptable in thy sight here tonight
By the rivers of Babylon, there we sat down
Ye-eah we wept, when we remembered Zion
By the rivers of Babylon, there we sat down
Ye-eah we wept, when we remembered Zion
By the rivers of Babylon (dark tears of Babylon)
There we sat down (You got to sing a song)
Ye-eah we wept, (Sing a song of love)
When we remember Zion. (Yeah yeah yeah yeah yeah)
By the rivers of Babylon (Rough bits of Babylon)
There we sat down (You hear the people cry)
Ye-eah we wept, (They need that power)
When we remember Zion. (Ooh, have the power)
By the rivers of Babylon (yeah yeah yeah)
There we sat down (yeah yeah)
Ye-eah we wept


Boney M. – Brown Girl In The Ring
Brown girl in the ring
Tra la la la la
There's a brown girl in the ring
Tra la la la la la
Brown girl in the ring
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
Show me your motion
Tra la la la la
Come on show me your motion
Tra la la la la la
Show me your motion
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes
I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes
Beng-a-deng
Beng-a-deng
Brown girl in the ring
Tra la la la la
There's a brown girl in the ring
Tra la la la la la
Brown girl in the ring
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
Show me your motion
Tra la la la la
Come on show me your motion
Tra la la la la la
Show me your motion
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes
I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes
Beng-a-deng
Beng-a-deng
Brown girl in the ring
Tra la la la la
See, brown girl in the ring
Tra la la la la la
Brown girl in the ring
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
Brown girl in the ring
Tra la la la la
Look that brown girl in the ring
Tra la la la la la
Brown girl in the ring
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum
Bekijk Rivers Of Babylon
http://www.youtube.com/watch?v=GzDquXApQE4
Bekijk Brown Girl In The Ring (optreden in Chili)
http://www.youtube.com/watch?v=GiX2PbrBXCQ


4 533 16 1 If I Had Words - Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley 31-12-1977 1977-318
In de laatste week van 1977 kwam de single If I Had Words de Top 40 binnen. In 1978 scoort Yvonne Keeley in Nederland een nummer 1 hit met het nummer dat ze samen met de Britse zanger Scott Fitzgerald en het St. Thomas Moore School Choir dat meezingt. De compositie If I Had Words is gebaseerd op het Maestoso uit de Derde Symphonie in D klein, op. 78 ("Orgelsymphonie") van Saint-Saens. Yvonne Keeley werd geboren op 6 september 1952 als Yvonne Paay. Ze is de zus van zangeres Patricia Paay. Begin jaren zeventig woonde ze in het Verenigd Koninkrijk, waar ze een relatie had met de Britse zanger Steve Harley. Harley en Yvonne ontmoetten elkaar tijdens het Unicef Gala waar zowel de Paay Sisters als Cockney Rebel optraden. Steve Harley en Yvonne vielen voor elkaar op de after party. Toen Yvonne in 1974 zelf een plaatje mocht opnemen, wilde de platenmaatschappij verwarring voorkomen met haar zus. Harley bedacht daarop Yvonne's artiestennaam Keeley. Vanaf 1983 zal Yvonne deel uitmaken van het trio The Star Sisters, samen met Patricia Paay en een wisselende derde zangeres. Scott Fitzgerald zal in 1988 meedoen aan het Eurovisie Songfestival met Go. Met 1 punt verschil wordt hij tweede in het jaar dat Celine Dion wint voor Zwitserland met Ne Partez Pas Sans Moi.
Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley – If I Had Words
If I had words
To make a day for you
I sing you a morning golden and new
I would make this day
Last for all time
Give you a night
Deep in moonshine
If I had words
To make a day for you …
Bekijk If I Had Words
http://www.youtube.com/watch?v=klCvrpy8LwU


5 481 15 1 Dreadlock Holiday - 10cc 16-9-1978 1979-283
10cc scoort een grote hit met Dreadlock Holiday, daarbij zeker geholpen door de videoclip met de in het zwembad duw-scène. De single houdt het 15 weken vol in 1978 en nog twee in 1979. Doordat Eric Stewart in 1978 een ongeluk krijgt, kan hij een jaar niet spelen en daardoor kunnen ze geen lucratieve optredens verzorgen. Dreadlock Holiday gaat over reggae zoals de blanke er tegenover staat. 10cc: 'Echte reggae zullen we nooit kunnen spelen, maar we zijn wel in onze opzet geslaagd om meer reclame te maken voor die tak van muziek.' Na Dreadlock Holiday zal 10cc pas in 1983 weer de Top 40 halen: Feel The Love haalt dan #7 en Food For Thought #21. Godley & Crème, die 10cc eerder verlieten, hebben in Nederland vier hits, waarvan An Englishman In New York (#3 in 1980) en Cry (#8 in 1985) de top 10 halen. Graham Gouldman zal in 1986 later samen met Andrew Gold de groep Wax vormen. Met Right Between The Eyes (#25 in 1986) en Bridge To Your Heart (#8 in 1987) scoren ze twee hits.
10cc - Dreadlock Holiday
I was walkin' down the street
Concentratin' on truckin' right
I heard a dark voice beside of me
And I looked 'round in a state of fright
I saw four faces one mad
A brother from the gutter
They looked me up and down a bit
And turned to each other
I say
I don't like cricket oh no
I love it
I don't like cricket oh no
I love it
Don't you walk thru my words
You got to show some respect
Don't you walk thru my words
‘cause you ain't heard me out yet
Well he looked down at my silver chain
He said I'll give you one dollar
I said you've got to be jokin' man
It was a present from me mother
He said I like it I want it
I'll take it off your hands
And you'll be sorry you crossed me
Youd better understand that you're alone
A long way from home
And I say
I don't like reggae no no
I love it
I don't like reggae oh no
I love it
Don't you cramp me style
Don't you queer on me pitch
Don't you walk thru my words
‘cause you ain't heard me out yet
I hurried back to the swimming pool
Sinkin' pina coladas
I heard a dark voice beside me say
Would you like something harder
She said I've got it you want it
My harvest is the best
And if you try it you'll like it
And wallow in a dreadlock holiday
And I say
Don't like Jamaica oh no
I love her
Don't like Jamaica oh no
I love her oh yea
Don't you walk thru her words
You got to show some respect
Don't you walk thru her words
‘cause you ain't heard her out yet
I don't like cricket
I love it (dreadlock holiday)
I don't like reggae
I love it (dreadlock holiday)
Don't like Jamaica
I love her (dreadlock holiday)
Bekijk een optreden in Top Of The Pops
http://www.youtube.com/watch?v=jGLsAkeRd84


6 464 16 1 Stayin' Alive - The Bee Gees 11-2-1978
The Bee Gees zijn in 1978 helemaal terug aan de top en scoren twee grote hits met Stayin’ Alive (#1) en Night Fever (#3) en twee kleinere hits met Too Much Heaven (#14) en How Deep Is Your Love (#15).
Aan het eind van de jaren zestig stonden de gebroeders Gibb onder grote druk door hun plotselinge succes. Robin slikte pillen, Maurice dronk te veel en Barry rookte regelmatig marihuana. De drie broers gingen op de de solo-toer, maar de groep bleef wel bestaan. Met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 werd de groep plotseling weer immens populair. Zij zijn eind jaren zeventig een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de disco. Het geluid van de Bee Gees valt vooral op door de zang met hoge falsetstemmen. In de periode 1977-1979 scoren ze zes hits, waarvan Stayin' Alive (#1), Night Fever (#3) en Tragedy (#4) de grootste zijn. The Bee Gees schrijven en produceren daarna platen van onder andere Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt in 1983 weer een solo-LP, waarvan Juliet #11 haalt. Na 1983 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze een come-back met het nummer You Win Again. Het wordt een Britse nummer-één hit en #5 in Nederland. In de jaren erna scoren The Bee Gees enkele kleinere hits. De laatste is Immortality met Celine Dion (#28 in 1998). De vierde broer Andy Gibb overlijdt in 1988, juist op het moment dat hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg. In 2005 komt het tot een hernieuwde samenwerking tussen Barry Gibb en Barbra Streisand op het album Guilty Pleasures. Onder de naam Brothers Gibb treden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer Maurice weer samen op. In 1995 zullen N Trance featuring Riccardo Da Force met hun versie van Stayin' Alive een #16 scoren.
The Bee Gees – Stayin’ Alive
Well, you can tell by the way I use my walk,
I'm a woman's man: no time to talk.
Music loud and women warm, I've been kicked around
since I was born.
And now it's all right. It's OK.
And you may look the other way.
We can try to understand
the New York Time's effect on man.
Whether you're a brother or whether you're a mother,
you're stayin' alive, stayin' alive.
Feel the city breakin' and everybody shakin',
and we're stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive.
Well now, I get low and I get high,
and if I can't get either, I really try.
Got the wings of heaven on my shoes.
I'm a dancin' man and I just can't lose.
You know it's all right. It's OK.
I'll live to see another day.
We can try to understand
the New York Time's effect on man.
Whether you're a brother or whether you're a mother,
you're stayin' alive, stayin' alive.
Feel the city breakin' and everybody shakin',
and we're stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive.
Life goin' nowhere. Somebody help me.
Somebody help me, yeah.
Life goin' nowhere. Somebody help me yeah. Stayin' alive.
Well, you can tell by the way I use my walk,
I'm a woman's man: no time to talk.
Music loud and women warm, I've been kicked around
since I was born.
And now it's all right. It's OK.
And you may look the other way.
We can try to understand
the New York Time's effect on man.
Whether you're a brother or whether you're a mother,
you're stayin' alive, stayin' alive.
Feel the city breakin' and everybody shakin',
and we're stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive, stayin' alive.
Ah, ha, ha, ha, stayin' alive.
Life goin' nowhere. Somebody help me.
Somebody help me, yeah.
Life goin' nowhere. Somebody help me yeah.
I'm Stayin' alive.
Bekijk Stayin’ Alive
http://www.youtube.com/watch?v=I_izvAbhExY&ob=av2e


7 448 15 1 You're The Greatest Lover - Luv’ 29-7-1978
Het jaar 1978 brengt Luv' drie top 3 hits. Vanaf maart U.O. Me (You Owe Me) die tot #3 komt, daarna in juli de nummer 1 You're The Greatest Lover en in november Trojan Horse, die ook #1 haalt. Luv' was een idee van producer Hans van Hemert. Drie mooie meiden, waarbij ieder zijn favoriete type moest kunnen kiezen: blond, donker of roodharig. Hans selecteerde zangeres José Andreoli (later Hoebee), fotomodel Marga Scheide en secretaresse Patty Brard. In 1977 scoorden ze de hit My Man (#12) en de tip Dream Dream. In West-Duitsland behoren You're The Greatest Lover en Trojan Horse tot de grootste hits van 1978 en 1979. Ook Casanova zal het daar in 1979 heel goed doen. In de zomer van 1979 krijgt Luv' een miljoenencontract aangeboden van de Franse platenfirma Carrere. Per 1 oktober zal Luv' het Nederlandse Philips/Phonogram verlaten. Ooh, Yes I Do, de eerste single op Carrere, wordt wereldwijd uitgebracht. De single zal hun grote doorbraak in Frankrijk betekenen. In september 1980 verlaat Patty Brard de groep. Ze wordt vervangen door Ria Thielsch. Met haar scoren ze nog de #5 hit My Number One. Op 5 maart 1981wordt de groep officieel opgeheven. De samenstelling Marga, Ria en José komt tijdens de populaire Hitkrant Zomerspelen 1981 nog een keer bij elkaar en daardoor verschijnt Tingalingeling (#29) op single.
In 1989 scoort Luv' in een bezetting zonder Patty, Ria of José, maar met Diana van Berlo en Michelle Gold een hit met Welcome To My Party (#29). In 1993 haalt de Megamix '93 nog #23. Hoewel José solo en met andere artiesten nog de meeste hits scoort, waaronder de nummer 1-hit I Will Follow Him, is Patty Brard degene die nadien veruit het bekendste blijft en dan vooral in het roddelcircuit en als presentatrice.
Luv’ – You’re The Greatest Lover
Sing me, sing me a chanson
Sing me, sing me a sweet love song
Sing me, sing me a chanson
That is the only thing I want.
Kiss me, kiss me, kiss me, please
(Kiss me, kiss me, kiss me, please)
Kiss me, like it's for the first time
(Kiss me, like it's for the first time)
Kiss me, kiss me, kiss me, please
(Kiss me, kiss me, kiss me, please)
Honey you're wonderful to me
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Hey, hello, so you're the greatest lover
Hey, hello, you're such a sexy thing
Come let's sing and let us dance all night
you make me feel, yeah, feel alright
Hey, hello, so you're the greatest lover
Hey, hello, you're such a sexy thing
Come let's sing and let us dance all night
you make me feel alright
Sing me, sing me a chanson
Sing me, sing me a sweet love song
Sing me, sing me a chanson
That is the only thing I want.
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Hey, hello, so you're the greatest lover
Hey, hello, you're such a sexy thing
Come let's sing and let us dance all night
you make me feel, yeah, feel alright
Hey, hello, so you're the greatest lover
Hey, hello, you're such a sexy thing
Come let's sing and let us dance all night
you make me feel alright
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Sha, na, na, na, na, na, na, na
Hey, hello, so you're the greatest lover
Hey, hello, you're such a sexy thing
Come let's sing and let us dance all night
you make me feel, yeah, feel alright
Hey, hello, so you're the greatest lover
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=00N4L8tmlZE
Bekijk You’re The Greatest Lover bij Musikladen
Luister naar Brotherhood of man (1980)
http://www.youtube.com/watch?v=TVQEavbVLWc


8 437 14 2 Windsurfin’ - The Surfers 1-7-1978
1978 is het jaar waarin de sport windsurfen onder jongeren populair wordt. The Surfers spelen daar goed op in en halen een nummer 2 notering in de Top 40 met Windsurfin', die maar liefst 5 weken op de tweede plaats blijft staan. Het nummer, een productie van Jaap Eggermont, is slechts 2 minuten en 50 seconden lang en er is geen maxi-versie van beschikbaar. De act The Surfers bestaat uit Spooky (van Spooky & Sue), leadzanger Nico Fonteyn, Paul Braaksma, Esther Oosterbeek (later van de Dolly Dots), Marijke Meyer en Cathy Leonupun. In juli 1979 zal opvolger Windsurfing Time Again #17 halen. Weer een jaar later, in mei 1980, flopt Girls On The Beach. Een remix in 1998 van Windsurfin’ flopt ook.
The Surfers – Windsurfin’
Ev'ry day when your homework is done
We go to the beach and gonna have some fun
The ocean is blue and the weather is fine
With the surfboard sailing all over the sea
It's a new sensation for you and me
I sure can say
we'll have a wonderful time
Talkin' about surfin'
surfin'
windsurfin'
Surfin'
surfin'
windsurfin'
V-a-c-a-t-i-o-n and it's fun
fun
fun
Ev'rybody has fun
fun
fun
Ev'rybody has fun
fun
fun
winsurfin' fun.
Drivin' down the shore
In daddy's cadillac with a little girl
Hangin' around my neck
Sunset boulevard
look out here I come
And when the evening comes and the sun goes down
Surferboys and girls coming from miles around
'Cause we're gonna have a real party tonight
Talkin' bout surfin'
surfin'
windsurfin'...
Windsurfin’
http://www.youtube.com/watch?v=vk9SYy5RRkM
Luister naar Windsurfing Time Again
http://www.youtube.com/watch?v=065n0p_zSUw


9 410 13 1 Hopelessly Devoted To You - Olivia Newton-John 16-9-1978
Olivia Newton-John krijgt in Nederland in 1978 zowel als actrice als zangeres grote bekendheid door de film Grease, waarin ze de hoofdrol vervult naast John Travolta. Buiten Nederland is ze al jaren beroemd. Olivia Newton-John (Cambridge, 26 september 1948) werd geboren in Groot-Brittannië, maar ze verhuisde met haar familie naar Australië toen ze vijf was. Ze is een kleindochter van Max Born; in 1954 winnaar van de Nobelprijs voor de Natuurkunde. In de jaren '60 keerde Olivia Newton-John terug naar Groot-Brittannië. Ze begon haar muzikale carrière in de groep Toomorrow. Ondanks dat deze groep geen commercieel succes werd, slaagde Olivia Newton-John er snel in een solocarrière te beginnen. Ze had een relatie met Bruce Welch, gitarist van The Shadows, en trad op in de wekelijkse show van Cliff Richard. In 1974 vertegenwoordigde ze Groot-Brittannië op het Eurovisiesongfestival. Rond die tijd was ze één van de populairste zangeressen van Groot-Brittannië. Korte tijd later verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Ook daar kreeg ze een succesvolle zangcarrière. Ze scoort er vijf nummer-1 hits en wint vier Grammy's.
Latere films met Olivia Newton-John zullen een minder groot succes worden. Wel scoort ze in Nederland nog een nummer 1-hit met Xanadu, de titeltrack van de gelijknamige film waarin ze ook een hoofdrol speelt.
Olivia Newton-John zal tussen 1984 en 1995 getrouwd zijn met Matt Lattanzi. Uit dat huwelijk wordt één kind geboren. In 1992 krijgt Olivia borstkanker, waarvan ze herstelt. Vanaf 1996 woont ze samen met cameraman Patrick McDermott, maar die verdwijnt in 2006 spoorloos.
Olivia Newton-John - Hopelessy Devoted To You
Guess mine is not the first heart broken
My eyes are not the first to cry
I`m not the first to know there`s
Just no getting over you
You know I`m just a fool who`s willing
To sit araound and wait for you
But baby can`t you see there`s nothing left for me to do
I`m hopelessly devoted to you
But now there`s no way to hide
Since you pushed my love aside
I`m outta my head hopelessly devoted to you
Hopelessly devoted you
Hopelessly devoted to you
My head is saying fool forget him
My heart is saying don`t let go
Hold on to the end that`s what I intend to do
I`m hopelessly devoted to you
But now there`s no way to hide
Since you pushed my love aside
I`m outta my head hopelessly devoted to you
Hopelessly devoted to you
Hopelessly devoted to you
Bekijk Hopelessly Devoted To You
http://www.youtube.com/watch?v=W237aCixRj8


10 401 14 3 Too Much, Too Little, Too Late - Johnny Mathis & Deniece Williams 1-7-1978
In 1978 helpt Deniece Williams zanger Johnny Mathis aan zijn grootste en laatste hit met Too Much, Too Little, Too Late (#3). Deniece Williams neemt later nog een nummer op met Johnny Mathis en dat krijgt als titel Without Us mee. Het zal in 1982 de titelsong van de tvserie Family Ties worden (met Michael J. Fox in een hoofdrol). Johnny Mathis werd op 30 september 1935 geboren in San Francisco. Onder leiding van zijn vader Clem leerde Johnny zingen en piano spelen. Hij studeerde aan het San Francisco State College en daar haalde hij het studentenrecord hoogspringen. Naast sporten, blijft Mathis ook zingen. Producer George Avakian van CBS ontdekte hem in 1956. Al in 1958 scoorde Johnny Mathis zijn eerste hit in Nederland met A Certain Smile. Zijn tweede volgde in 1975 met I'm Stone In Love With You (#36). Deniece Williams werd geboren als June Deniece Chandler in Gary (Indiana) op 3 juni 1950. Haar ouders waren lid van de Pinkstergemeente en zij zong in het koor van deze kerk. Deniece Williams maakte haar hitparadedebuut in 1977 toen haar single Free de veertiende plaats bereikte. Na haar duet met Mathis zal ze nog twee keer de Top 40 halen en wel met It's Your Conscience (#15 in 1981) en Let's Hear It For The Boy (#4 in 1984; uit de film Footloose).
Johnny Mathis & Deniece Williams – Too Much, Too Little, Too Late
[Johnny:]
Yes, it's over, call it a day
Sorry that it had to end this way
No reason to pretend
We knew it had to end some day, this way
[Deniece:]
Guess it's over, the kids are gone
What's the use of tryin' to hang on
Somewhere we lost the key
So little left for you and me and it's clear to see
[Both:]
Too much, too little, too late to lie again with you
Too much, too little, too late to try again with you
We're in the middle of ending something that we knew
[Johnny:] It's over
[Deniece:] Oh, it was over
[Both:]
Too much, too little, too late to ever try again
Too much, too little, too late, let's end it being friends
Too much, too little, too late, we knew it had to end
[Deniece:] Ah, it's over
[Johnny:] It's over
[Deniece:]
Guess it's over, the chips are down (whoa)
Nearly all our bridges tumbled down
[Johnny:]
Whatever chance we try, let's face it why deny
It's over (It's over)
It's over
[Both:]
Too much, too little, too late to ever try again
Too much, too little, too late, let's end it being friends
Too much, too little, too late, we knew it had to end
[Johnny:] And it's over
[Deniece:] And it's over
[Johnny:] And it's over
[Both:]
Too much, too little, too late to ever try again
Too much, too little, too late, let's end it being friends
Bekijk Too Much Too Little Too Late
http://www.youtube.com/watch?v=IM39yIKoSo4
PRIJZEN


Edisons 1978
Naam –Titel – Categorie
Maggie McNeal - Fools Together - Buitenlands Zang
Willem Nijholt - Foxtrot - Cabaret/Theater
Emmylou Harris - Quarter Moon In A Ten Cent Town - Country & Western
Koot en Bie - Hengstenbal - Extra
Bette Midler - Live At Last - Extra
Jan Akkerman - Jan Akkerman - Instrumentaal
Woody Herman - The New Thundering Herd - Jazz
Wieteke van Dort - Lawaaipapegaai - Kinder Repertoire
ABBA -The Album - Middle Of The Road Vocaal
Quincy Jones - Roots - Musical/Film
Peter Koelewijn - Het Beste Is Mij Niet Goed Genoeg Voor Jou – Nederlandse Zang
Tol Hansse - Moet Niet Zeuren - Nederlandse Zang
Gruppo Sportivo - Ten Mistakes - Pop
Gerry Rafferty - City To City - Pop
Elvis Costello - My Aim Is True - Pop
Billy Joel - The Stranger - Singer/Songwriter
Kate Bush - Wuthering Heights - Single Van Het Jaar
Kate Bush werd geboren op 30 juli 1958. Toen ze 19 jaar was, werd ze ontdekt door David Gilmour. Haar eerste hit heeft ze met Wuthering Heights. Na haar eerste hit zullen er nog vele volgen, waaronder Running Up That Hill, Cloudbusting en Don't Give Up (met Peter Gabriël). Sinds 1979 treedt ze niet live op.
bekijk Wuthering Heights
http://www.youtube.com/watch?v=WChywYrwHBY


De Conamus Exportprijs wordt in 1978 niet uitgereikt.


Gouden Harpen 1978
Harrie Geelen, Pierre Kartner, Henry Mildenberg


Zilveren Harpen 1978
Tol Hansse, Clous van Mechelen
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Muziek Expres populariteitsverkiezing 1978
De uitslag wordt gepubliceerd in februari 1979. Er zijn 10.851 inzendingen. Alleen de top 5 staat gedrukt in het blad.


Binnenland
groep
1 1 Golden Earring 32,6
2 - Gruppo Sportivo 19,7
3 - Herman Brood 15,7
4 - Sweet d'Buster 6,2
5 - Massada 5,9
Luister naar Can't Talk Now, de B kant van Movin' Down Life
http://www.youtube.com/watch?v=fp6BSm3oR3k


zanger
1 1 Barry Hay 51,3
2 10 Herman Brood 29,7
3 2 Robert Long 3,8
4 5 Boudewijn de Groot 2,6
5 7 Kaz Lux 1,5


zangeres
1 2 Patricia Paay 29,2
2 3 Jerney Kaagman (Earth & Fire) 18,6
3 - Josée van Iersel (Gruppo Sportivo) 7,8
4 - Meike Touw (Gruppo Sportivo) 7,7
5 1 Maggie McNeal 5,2


platenhoes
1 Back To 78 - Gruppo Sportivo 30,2
2 Grab It For A Second - Golden Earring 24,6
3 Astaganada - Massada 19,7
4 Shpritsz - Herman Brood 5,5
5 Teaser - Teaser 4,7


hitsingle
1 Saturday Night - Herman Brood 33,1
2 Movin' Down Live - Golden Earring 22,8
3 If I Had Words - Yvonne Keeley 10,7
4 Trojan Horse - Luv' 8,7
5 Malibu - Patricia Paay 5,6
bekijk fragment Malibu
http://www.youtube.com/watch?v=QRVFKLio5do


dj
1 1 Alfred Lagarde 45,8
2 6 Ferry Maat 16,3
3 9 Klaas Vaak 10,4
4 3 Frits Spits 6,2
5 8 Ad Visser 3


radioprogramma
1 1 Betonuur 49,2
2 - TROS top 50 24,6
3 4 Nationale Hitparade 6,8
4 5 Spitsbeeld 4,7
5 2 Top 40 4,1


omroep
1 1 VOO 42,9
2 2 AVRO 21,8
3 3 TROS 14,6
4 4 VPRO 8,2
5 5 VARA 4,3


tvprogramma
1 1 TopPop (AVRO) 60,7 (41,2)
2 - TROS top 50 (TROS) 14,6
3 - Countdown (VOO) 4,4


tvpersoonlijkheid
1 2 Ad Visser 33,8
5 - Klaas Vaak (Tom Mulder)


meest belovende zanger(es)
1 10 Herman Brood 35,9
2 - Dee Dee (Herman Brood's Wild Romance) 18,7
3 - Kimm 7,4


Kimm doet op 22 februari 1978 mee aan de nationale voorronde voor het Eurovise Songfestival; ze wordt vierde en achtste (laatste). De Amsterdamse Kimm Hekker bracht eerder twee liedjes uit die de tipparade haalden. Jaimie, de nummer 4 van het Nationaal Songfestival, weet ook de hitparade niet te halen, noch de opvolger It's Not Easy.
4 3 Patricia Paay 5,4
5 - Johnny Manuhutu 5,3


meest belovende groep
1 8 Gruppo Sportivo 42,8
2 7 Herman Brood 19,6
3 - Massada 19,4
4 - Luv' 5,7
5 - Rainbow Train 2,4


gitarist
1 1 Jan Akkerman 40,7


bassist
1 1 Rinus Gerritsen 68,4


drummer
1 1 Cesar Zuiderwijk 72,6


pianist
1 1 Rick van der Linden 33,7


instrumentalist
1 1 Thijs van Leer 55,3


lp
1 Grab It For A Second - Golden Earring 38,7
2 Sphritsz- Herman Brood 28,4
3 Back To 78 - Gruppo Sportivo 10,8
4 10 Mistakes - Gruppo Sportivo 8,2
5 Astaganada - Massada 3,4


Buitenland


groep
1 2 Queen 49,8
2 1 Rolling Stones 11,4
3 7 Status Quo 10,9
4 - Santana 3,6
5 - Kiss 3,4


zanger
1 1 Freddie Mercury (Queen) 40,1
2 2 David Bowie
3 3 Mick Jaggger 5,8
4 - John Travolta 4,6
5 - Bob Dylan 2,3


zangeres
1 - Kate Bush 40,9
2 1 Linda Ronstadt 17,2
3 - Debbie Harry (Blondie) 11,4
4 3 Donna Summer 4,2
5 2 Stevie Nicks (Fleetwood Mac) 2


meest belovende zanger(es)
1 Kate Bush 50,4
2 Freddie Mercury 13,5
3 Olivia Newton-John 7,3
4 John Travolta 4,7
5 Meat Loaf 4,6


meest belovende groep
1 - Dire straits 30,7
2 - Meat loaf 24,8
3 6 Queen 7,9
4 - The Shirts 7,6
5 - AC/DC 5


gitarist
1 2 Brian May 28,8
2 5 Carlos Santana 22,6
3 1 Ritchie Blackmore
Eric Clapton, Francis Rossi


bassist
1 2 John Deacon 20,8
3 - Gene Simmons (Kiss)


drummer
1 1 Roger Taylor 30,9
2 3 Charlie Watts 14,7


pianist
1 3 Freddie Mercury
2 1 Rick Wakeman


instrumentalist
1 1 Mike Oldfield 30,2


lp
1 Jazz - Queen 33,7
2 Bat Out Of Hell - Meat Loaf 28,9
3 Grease Soundtrack 8,9
4 Bloody Tourists - 10 Cc 7,6
5 Stage - David Bowie 5


platenhoes
1 War Of The Worlds 28,9
2 Some Girls - Rolling Stones 21,8
3 Jazz - Queen 14,7
4 Bat Out Of Hell - Meat Loaf 13,8
5 Out Of The Blue - ELO 4


hitsingle
1 Dreadlock Holiday - 10 Cc 28,6
2 Bicycle Race - Queen 28,4
3 Whole Lotta Rosie - AC/DC 8,9
4 Miss You - Rolling Stones 7,8
5 Paradise By The Dashboard Light - Meat Loaf 6,1


radio
1 1 Mi Amigo 27


filmster
1 - John Travolta 38,7
2 - Olivia Newton John 31,6
5 9 Barbra Streisand 3,4


film
1 Grease 30,8
2 Saturday night fever 22, [mist achter de komma]


Hitkrant Populariteitspoll 1978Binnenland


zanger
1 (15) Rob de Nijs 18 (16)
2 Tol Hansse 15,5
3 Herman Brood 15
4 (22) Barry Hay 13 (0,9)
5 Ramses Shaffy 9.9
overigen 28,6


zangeres
1 (2) Patricia Paay 71,3 (20,1)
2 (6) Maggie McNeal 5,9 (2,6)
3 DeeDee 3,2
4 Kimm 3,1
5 Corrie Van Gorp 1,8
5 Jerney Kaagman (Earth & Fire) 1,8
overigen 12,9


groep
1 (11) Golden earring 36,2 (2,0)
2 Gruppo Sportivo 12,8
3 Luv' 11,3
4 Herman Brood 10,7
5 Massada 5,9
6 Teach In 4,8
overigen 18,3


Betongroep
1 Normaal 17,7
2 Herman Brood 16,3
3 Teaser 8,2
4 FC Parklane 5,7
overigen 52,1


Soul-/discogroep
1 Massada 29,3
2 Teach in 24,8
3 Chaplin Band 8,5
4 Luv' 8,1
5 House Band 5,3
overigen 24,0


Vrouwengroep
1 Girlie 60,9
2 Luv' 37,8
3 Snoopy 1,2
overigen 0,1


Meest belovende nieuwe artiest
1 Tol Hansse 30,7
2 Benny Neyman 28,6
3 Franklin Kennedy 13,7
4 Daniel Sahuleka 13,5
5 Theo Diepenbrock 9,1
overigen 4,4


Meestbelovende nieuwe artieste
1 DeeDee 46,3
2 Kimm 19,7
3 Debbie 9,8
4 Yvonne Keeley 8,9
5 Dianne Marchall 5,7
overigen 9,6


Meestbelovende nieuwe groep
1 Girlie 20,9
2 Massada 20,5
3 Gruppo Sportivo 17,6
4 Deluge 10,3
5 Snoopy 9,8
overigen 20,9


Beste single
1 Movin' Down Life - Golden Earring 28,5
2 Saturday Night - Herman Brood 27,9
3 You're The Greatest Lover - Luv' 10,1
4 Dear John - Teach In 5,8
4 Malibu - Patricia Paay 5,8
overigen 21,9


Slechtste single
1 Pappie Ik Zie Tranen In Uw Ogen - Arno & Gratje 40,3
2 Smurfenlied - Vader Abraham 19,2
3 Laat Me - Ramses Shaffy 8,5
4 Dear John - Teach In 8,2
overigen 23,8


Beste elpee
1 Shpritsz - Herman Brood 26,2
2 Back To '78 - Gruppo Sportivo 25,9
Grab It For A Second - Golden Earring 25,9
3 Moet Niet Zeuren - Tol Hansse 12,6
4 With Luv' - Luv' 3,7
overigen 5,7


Buitenland


zanger
1 John Travolta 19,2
2 (1) Freddie Mercury (Queen) 17,5 (17,4)
3 (2) David Bowie 9,2 (13,1)
4 Andy Gibb 5,7
5 (3) Rod Stewart 3,8 (12,9)
6 Neil Young 3,5
7 Gerry Rafferty 3,3
Franki Valli 3,3
overigen 34,5
luister naar Sandy van John Travolta
http://www.youtube.com/watch?v=xObg1RFpDCQ


zangeres
1 Olivia Newton John 25,4
2 Kate Bush 22,8
3 (3) Donna Summer 22,5 (16,2)
4 Debbie Harry 8,1
5 Linda Ronstadt 5,9
6 Karen Young 3,2
overigen 12,1


groep
1 (1) Queen 22,1 (25,9)
2 AC/DC 11,5
3 (2) ABBA 10,3 (16,0)
4 10cc 8,9
5 (4) Status quo 8,0 (7,4)
6 Foxy 5,3
Queen scoort drie hits in 1978: het staartje van de #2 hit We Are The Champions/We Will Rock You (#15), Bicycle Race (#7) en Spread Your Wings (#20). De groep treedt op 19 april 1978 op in Ahoy'.
bekijk Bicycle Race
http://www.youtube.com/watch?v=kpy4xNAnWzM


betongroep
1 Status Quo 31,7
2 AC/DC 28,6
3 Boston 6,2
4 Kiss 5,9
5 Rolling Stones 3,1
6 Meat Loaf 3,0


Soul-/Discogroep
1 Commodores 30,6
2 Foxy 20,1
3 Boney M 14,7
4 Earth, Wind & Fire 8,9
5 Rose Royce 5,5
6 Supermax 5,4
overigen 14,8


Vrouwengroep
1 Clout 65,4
2 Runaways 27,3
3 Three Degrees 3,9


Meestbelovende nieuwe groep
1 Dire Straits 19,8
The Shirts 19,8
2 Foxy 11,2
3 Meat Loaf 9,7
4 AC/DC5,4
5 Styx 5,3
overigen 28,8


Meestbelovende nieuwe artiest
1 John Travolta 31,2
2 Jeff Wayne 24,3
3 Andy Gibb 22,8
4 Peter Straker 19,7
overigen 2,0


Meestbelovende nieuwe artieste
1 Kate Bush 42,8
2 Karen Young 38,6
3 Amanda Lear 11,2
4 Luisa Fernandez 4,9
5 Evelyn 'Champagne' King 1,5
overigen 1,0


Filmster (man)
1 John Travolta 78,2
2 Paul Newman 4,7
3 Roger Moore 4,6
4 Robert Redford 4,5
5 Kris Kristofferson 4,2
overigen 3,8


Filmster (vrouw)
1 Olivia Newton-John 74,3
2 Farrah Fawcett 8,9
3 Raquel Welch 8,6
4 Barbra Streisand 6,2
5 Jane Fonda 1,7
overigen 0,3


Beste single
1 Bicycle Race - Queen 16,2
2 Dreadlock Holiday - 10CC 11,5
3 Whole Lotta Rosie - AC/DC 8,6
4 Get Off - Foxy 5,8
5 You're The One I That I Want - John Travolta & Olivia Newton-John 5,0
6 Hot Shot - Karen Young 4,9
overigen 48,0


Slechtste single
1 Hot Shot - Karen Young 8,0
2 Greased Lightning - John Travolta 6,1
3 Rasputin - Boney M 5,3
4 You're The One That I Want - John Travolta & Olivia Newton-John 5,1
5 Guust Flater - Dennie Christian 4,9
overigen 70,6


Beste elpee
1 Grease - Diverse Artiesten 32,8
2 Jazz - Queen 28,5
3 If You Want Blood You've Got It - AC/DC 12,8
4 War Of The Worlds - Jeff Wayne 10,4
5 The Album - ABBA 9,7
overigen 5,8


Hitkrant-trofee
1 John Travolta 38,1
2 (1) Queen 17,8 (12)
3 AC/DC 17,5
4 Olivia Newton-John 8,7
5 (2) ABBA 8,6 (10,6)
overigen 9,3

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen