zondag 14 augustus 2011

2009

Topact: Lady Gaga


Het muziekjaar 2009 wordt overschaduwd door het overlijden van Michael Jackson op 25 juni. Ondanks grote aandacht voor zijn muziek, is 2009 bovenal het jaar van Lady Gaga, David Guetta en The Black Eyed Peas.


Lady Gaga scoort met zes hits 2089 punten en is daarmee de act van het jaar: Just Dance (met Colby O’Donis #1), Poker Face (#1), Love Game (#5), Paparazzi (#4), Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) #12) en Bad Romance (#11) zijn de grootpuntenvergaarders. David Guetta scoort 1447 punten met vier hits en is zo act #2. The Black Eyed Peas scoren met drie hits 1340 punten en worden act #3. De hittitels: Boom Boom Pow (#10), I Gotta Feeling (#1 en de single van het jaar Nederland) en Meet Me Halfway (#3). In Amerika staan de heren en dame maar liefst 26 weken aan de top: 12 weken met Boom Boom Pow (aldaar goed voor single van het jaar) en 14 weken met I Gotta Feeling (aldaar plaats 4 in de jaarlijst).


Groot Nederlands succes is er voor Ilse DeLange (de succesvolste Nederlandse act met de hits Miracle (#1), So Incredible (#20) en Puzzle Me (#5)), Damaru & Jan Smit (de zomerhit van 2009 met Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)) en Anouk, die met de eerste single van haar nieuwe album Three Days In A Row haar eerste nummer 1 hit scoort. Opvolger Woman haalt #3. Het overlijden van Ramses Shaffy (76) op 1 december levert hem postuum een #18 op met Laat Me.


2009 levert weer een aantal nieuwe sterren op: Lisa, Esmée Denters(#3 met Outta Here) en bovenal de al genoemde Lady Gaga. Acts als The Killers, Milow en Lily Allen breken definitief door. Beyoncé heeft na Lady Gaga de meeste hits en dat zijn er vijf: Single Ladies (Put A Ring On It (#8), Halo (#9), If I Were A Boy (#2; uit 2008), Radio (#14) en Sweet Dreams (#26).


Rihanna, de topact van 2008, is vooral in het nieuws vanwege het feit dat haar vriend Chris Brown haar geslagen had, maar zij doet het in 2009 muzikaal met vier hits ook goed: solo met Rehab (#3), Russian Roulette (#13) en samen met Jay-Z en Kanye West Run This Town (#10) en met T.I. Live Your Life (#9).
David Guetta scoort met vocale hulp vier hits: met Kelly Rowland When Love Takes Over (#2), met Akon Sexy Bitch (#3), met Chris Willis, Steve Angello en Sebastian Ingrosso Everytime We Touch (#19) en met Estelle One Love (#19).


Een muziekstroming die dit jaar een terugkeer beleeft, is Eurodance. Uiterst succesvol zijn David Guetta en Kelly Rowland (When Love Takes Over #2), Inna (Hot #2), Cascada (Evacuate The Dancefloor #1) en Edward Maya en Vika Jigulina (Stereo Love #1), Basic Element featuring D-Flex (Touch You Right Now; #8), Bob Sinclar featuring Hendogg, Master Gee & Wonder Mike from the Original Sugarhill Gang (Lala song ; #5), Agnes (Release Me; #13), Lasgo (Gone; #15, Lost; #15), The Ian Carey Project (Get Shaky; #13) en Kate Ryan (I Surrender; #12).


Michael Jackson haalt in maart voor het eerst het nieuws met het bericht dat hij vanaf juli concerten in Londen zal gaan geven. Maar nadat hij de maand daarvoor overlijdt, ontstaat een run op alles wat met de King of Pop te maken heeft. Op zaterdag 4 juli 2009 staan maar liefst vijftien nummers van Michael Jackson in de Nederlandse Mega Top 50 (met Billie Jean op nummer 2 als hoogste, gevolgd door het nummer Ben op 5 en Thriller op 9). In de Top 40 daarentegen blijft het beperkt tot Billie Jean (#3) en in oktober This Is It (#22). Naar de herdenkingsbijeenkomst voor Michael Jackson dinsdagavond 9 juli live op Nederland 3 kijken 2,3 miljoen mensen. De drie edities van RTL Boulevard van RTL4 die voor een groot deel waren gewijd aan de bijeenkomst in het Staples Center in Los Angeles trokken respectievelijk 915.000, 389.000 en 612.000 kijkers. Voor de extra lange editie van Shownieuws van SBS 6 zaten 550.000 mensen voor de buis. De late avondeditie scoorde 942.000 kijkers. In de Amerikaanse hitparade blijkt Thriller het populairst te zijn, in de Britse hitparade is dat Man In The Mirror en in de Nederlandse Billie Jean. De gemeente Almere besluit om het Pinasplein in de Muziekwijk om te dopen in het Michael Jacksonplein. Dans- en zangshow Thriller Live is voor het overlijden van Michael Jackson in Rotterdam te zien en na het overlijden op 19 en 20 november in de Heineken Music Hall. Een cast staat permanent in Londen en twee andere toeren door Europa. Michael Jackson zelf wordt op donderdag 3 september begraven op het Forest Lawn Memorial-Park in Glendale, Californië.


Nederpop is populair in 2009. DIO en Sef scoren goed: Tijdmachine bereikt begin 2009 twee keer de zesde plaats. Opvolger Aye haalt #26. Tussen Tijdmachine en Aye scoren de twee ook nog met Licht Van De Laser (#11), samen met Partysquad! [Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen] & Sjaak. Lisa Hordijk (artiestennaam later Lisa Lois) wint op 9 mei nipt het tweede seizoen van X Factor (Rachel Kramer wordt tweede met 49,53%) en scoort een hit met Leonard Cohens Hallelujah. De cover van Jeff Buckley komt daardoor ook weer in de belangstelling en haalt #3 in de Single Top 100, maar hij bereikt de Top 40 niet. Waylon haalt #10 met Wicked Way. Ralf Hackenbach (14) wint met Click Clack voor Nederland op 21 november het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev. De single haalt #28. Nick & Simon halen nummer 1 met hun album Luister. P3 (playmates Dorien Rose, Carlijn Carter en Marcella Nihof) haalt met de single Powned #1 in de verkooplijst, maar de track die opgenomen is als promotie voor de publieke omroep Powned (Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke), wordt geheel genegeerd bij het samenstellen van de Top 40 en tiplijst. PowNed van P3 komt binnen op 1 in de Single Top 100, maar zakt op 4 april na een week omlaag naar 74. In de geschiedenis van de (Mega) Single Top 100 (sinds 1 januari 1997) is een single nog nooit zo ver weggezakt vanaf de eerste plaats.

Vocoders (voice coder; autotune-effect) zijn alom vertegenwoordigd in de hits uit 2009. Love Lockdown (Kanye West), Madcon (Beggin), Lady Gaga (Pokerface) zijn slechts drie voorbeelden.


Vele Nederlandse bands gooien de handdoek in de ring in 2009: Annemarie verlaat Leaf in januari, Krezip stopt in juni en Johan in december. Ook Beef, Silkstone, Lange Frans & Baas B, en IOS stoppen ermee.


Muziek van André Hazes en Michael Jackson was in 2009 jaar het meest te horen op de radio. De beide heren nemen voor het eerst de koppositie in op de lijst van meest gedraaide artiesten. Sweet Goodbyes van Krezip is in 2009 het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radiostations. Het lied is volgens SoundAware 4.691 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Ilse de Lange staat met drie nummers in de Airplay Top 20 genoteerd. Van de in 2009 overleden artiesten is bij Michael 
Jackson het nummer Billie Jean het populairst, bij Ramses Shaffy is dat Pastorale.


Tussen de hitlijsten van de Single Top 100 en Top 40 ontstaan steeds grotere verschillen. Zo staan Nick en Simon op #14 in de jaarlijst van de Single Top 100 met Lippen Op De Mijne en slechts op #92 in de Top 40-jaarlijst. Paparazzi van Lady Gaga staat slechts op #95 in de Single Top 100 van het jaar en op #31 in de Top 40-jaarlijst. De volgende singles scoren goed in de Single Top 100, maar bereiken de Top 40 niet: Kathleen [ex-K3] & Soweto Gospel Choir haalt #3 in de Single Top 100 met Zumba Yade; Red met Step Into The Light haalt #1; G-Lontra & Rockz Ft. Chelc haalt #1 met D-Give (Extrema Outdoor theme 2009), Jordy van Loon haalt #1 met Verliefdheid. Thomas Berge bereikt zelfs twee maal de nummer 1 zonder de Top 40 te halen en wel met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn en Geen Kerstfeest Zonder Jou. B-Yentl verdient speciale vermelding. Zij scoort twee grote hits met No One But You (#12 in de jaarlijst/#8 als hoogste in de weeklijst) en Nowhere To Run (#24 in de jaarlijst/#7 als hoogste in de weeklijst), maar B-Yentl heeft nog geen enkele week in de Top 40 gestaan en ontbreekt derhalve in die jaarlijst totaal.

Online concertzender Fabchannel.com ziet zich vanwege de slechte economische vooruitzichten in de muziek en online reclamemarkt genoodzaakt zijn activiteiten per 13 maart 2009 te staken. Een jaar na de Amsterdamse vestiging sluit ook Boudisque in Utrecht. De winkel in de Drieharingstraat is failliet.

Corné Klijn verlaat 3FM. De TROS-dj presenteert vrijdag 11 december om 18.00 uur voor het laatst het programma Dance Classics Party Request, dat daarna na ruim tien jaar van de Nederlandse radio verdwijnt. Klijn werkte bijna vijftien jaar bij 3FM, de eerste zeven jaar bij de NPS met het programma Kort en Klijn. Corné Klijn wordt bij 3FM opgevolgd door TROS-dj Bart Arens die vanaf vrijdag 8 januari 2010 3FM Weekend Request zal presenteren.

Zowel Sony BMG als EMI blijven in 2009 cd-singles uitbrengen. V&D verkoopt dan al geen singles meer en de Media Markt slechts een selectie van wat uitkomt. Free Record Shop geeft aan singles te blijven verkopen, zolang de leveranciers ze produceren. In 2009 heeft Brein 615 illegale websites afgesloten. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2008. Onder de afgesloten websites zaten onder meer 393 bittorrent-sites en 38 video streaming sites. Brein verwijderde verder 37.441 advertenties, waarin illegale handel werd aangeboden. Ook voerde de organisatie 455 acties uit tegen de verkoop van illegale schijfjes. Brein nam daarbij samen met de politie 183.713 illegale schijfjes in beslag.

19 van Adele is het succesvolste album van 2009. In de top 10 staan verder: Anouk met For Bitter Or Worse, Nick & Simon met Luister, U2 met No Line On The Horizon Universal, Krezip met Best Of, Michael Jackson met King Of Pop - The Dutch Collection, K3 met Mamase, Ilse DeLange met Incredible, Guus Meeuwis en Kings Of Leon met Only By The Night.


Ook in 2009
De Britse zanger Dave Dee (65), bekend van de jaren zestig popgroep Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, overlijdt op vrijdag 9 januari in een ziekenhuis in Londen. ***Een filmpje van Jakhals Frank is een grote hit op internet en niet alleen in Nederland. Op woensdag 14 januari spreekt hij met de Britse zangeres Lily Allen. Hij begint over haar vermeende derde tepel. Lily Allen reageert direct door te vragen of Frank deze wilde zien en toont deze in vol ornaat. *** De Toppers vertegenwoordigen Nederland op 14 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Moskou met het nummer Shine. Het nummer is geschreven door Gordon. Shine haalt #15. Op 19 maart start de tiendelige docusoap ‘Op weg naar Moskou’, waarin de Toppers worden gevolgd in de voorbereidingen naar de halve finale op 14 mei. Verder dan de halve finale komen ze niet. Alexander Rybak wint voor Noorwegen de 54ste editie van het Eurovisiesongfestiva met het nummer Fairytale. *** In het kader van hun comebacktour treden de New Kids On The Block op 3 februari op in de Heineken Music Hall. *** Chris Brown mishandelt zijn vriendin Rihanna. Rihanna zou aanvankelijk zondagavond 8 februari optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, maar laat verstek gaan. *** Anouk wordt het nieuwe gezicht in reclamespotjes van de bankverzekeraar ING. *** Humphrey Mijland, beter bekend als King Lover, wordt in Polen veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. De T-Spoon-zanger van Sex On The Beach stak na een rascistische opmerking in op twee dronken Polen en een toevallige passant. *** Nikki komt na 11 weken Tipparade alsnog de Top 40-lijst binnen met What Did I Do en haalt uiteindelijk #26 in maart.*** Zanger-gitarist Tim Akkerman stapt uit de Haagse rockband Di-rect. Dat laat de band tijdens een persconferentie op 12 maart weten. Akkerman wil zich gaan concentreren op een solocarrière. Het laatste concert is tijdens het Tommy-concert op vrijdag 10 april in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. *** De Franse zanger Alain Bashung (61) overlijdt zaterdag 14 maart aan de gevolgen van kanker. *** Tina Turner geeft op zaterdag 21 en zondag 22 maart twee optredens in het Gelredome. *** Trompettist Willy Schobben (93) overlijdt na een kort ziekbed op woensdagmiddag 25 maart 2009 in zijn woonplaats Kerkrade. Schobben werd bij het grote publiek bekend door zijn hit Mexico. De trompettist gaf zijn laatste concert in 2005 op 90-jarige leeftijd. *** Lange Frans en Baas B gaan uit elkaar. Lange Frans gaat alleen verder. Baas B wordt 'beatcreator'. Dit Was Het Land Van … is de afscheidssingle van Lange Frans & Baas B. *** Nick en Simon krijgen donderdagavond 26 maart een auto-ongeluk bij het opnemen van een nieuwe videoclip in Andalusië. De remmen van het voertuig van waaruit gefilmd werd, begeven het. *** 2 Unlimited staat op 30 april op het Museumplein op het 538 Koninginnedagfeest. Het feest van Radio 538 liep twee uur eerder af dan gepland in verband met het Koninginnedagdrama in Apeldoorn. *** De Amerikaanse zangeres Viola Wills (69) overlijdt woensdag 6 mei 2009 na een korte ziekte. In 1979 haalde ze #7 met Gonna Get Along Without You Now, in 1981 #3 met If You Could Read My Mind. *** Pierre Beek (63), sinds de oprichting in 1975 zanger van de bekende Arnhemse band Hank The Knife and The Jets, overlijdt zondagmorgen 24 mei 2009 na een kort maar hevig ziekbed in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem aan alvleesklierkanker. Hun grootste hits: Stan The Gunman (#1 in 1975), Guitar King (#2 in 1975), Yesterday Star (#14 in 1976), Crazy Cat (#31 in 1976) en Crazy Guitar (#8 in 1980). *** Susan Boyle, de zingende huisvrouw uit Schotland en gedoodverfde winnares, eindigt zaterdagavond 30 mei als tweede in de tv-show ‘Britain's got talent’. Het 48-jarige zangwonder werd wereldberoemd door haar vertolking van het lied I Dreamed A Dream. Winnaar van het programma wordt de dansgroep Diversity. *** B-Yentl (Marjorie Christien Pelgrim-Lammerts) scoort een hit met No One But You. De solosingle van het Mai Tai-lid haalt op 8 januari 2009 de achtste plaats in de Single Top 100 en houdt het daarna zó lang vol dat in juni de grens van 25.000 stuks/downloads gepasseerd wordt: goed voor een gouden single. De gehele opbrengst is bestemd voor een school in Kenia. De reden voor de lange notering is volgens HP/de Tijd uit september 2009) dat voor de helft van de gage van de voormalige Mai Tai-zangeres singles moeten worden gekocht. Dit zegt dus niets over de populariteit van de song. De track haalt de Top 40 niet. *** De Nederlandse band Silkstone houdt het voor gezien. Na dertien jaar toeren en platen opnemen zetten de vijf bandleden er op 25 juni een punt achter. Ready haalde #40 in 2002. *** Op zondagmiddag 28 juni treedt Kathleen voor het laatst met haar K3-vriendinnen Karen en Kristel op. Het laatste optreden vindt plaats tijdens de achtste editie van het Studio 100 Zomerfestival in Rotterdam. *** Champagne-zanger Bert van der Wiel (64) overlijdt dinsdag 30 juni 2009 na een kort ziekbed.In de jaren zeventig scoorde Champagne internationale hits. De grootste hit van het kwartet was het door Wally Tax geschreven Rock 'N Roll Star uit 1976. Die debuutsingle bereikte nummer twee in Nederland en plaats 83 in de American Billboard 100. In 1977 krijgen producent Martin Duiser en Champagne de Conamus Exportprijs toegewezen als best verkopende Nederlandse band in het buitenland. *** Zanger Waylon Bijkerk, tweede bij Holland's Got Talent, tekent als eerste Nederlandse soloartiest een contract bij het Amerikaanse platenlabel Motown. Het debuutalbuum Wicked Ways zal 28 augustus verschijnen. *** Gordon Trueman Riviere Waller overlijdt op 17 juli 2009. Met Peter Asher vormde hij in de jaren zestig het duo Peter & Gordon. Hun grootste hit was het door Paul McCartney geschreven A World Without Love. *** Willy DeVille (William Borsay, 25 augustus 1950) overlijdt op 6 augustus aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zij groep Mink Deville scoorde hits met Spanish Stroll (#3 in 1977), Demasiado Corazon (Too Much Heart) (#10 in 1984), en Each Word Is A Beat Of My Heart (#32 in 1984). *** Esmée Denters zorgt voor Nederlands succes in Groot-Brittannië. Haar debuutsingle Outta Here komt op #7 de Britse Top 40 binnen. *** Patricia Paay maakt een remake van Who's That Lady With My Man. Na een huwelijk van twintig jaar wordt Paay door Adam Curry aan de kant gezet voor actrice Micky Hoogendijk. Het idee voor de single ontstond tijdens een sexy fotoshoot van Paay en haar dochter Christina Curry voor het tijdschrift Linda. De single zit exclusief bij LINDA.Mode, een special van LINDA.magazine, die woensdag 26 augustus voor het eerst verschijnt. Patricia Paay komt ook in het kerstnummer van de Playboy. Ze wordt daarmee de oudste vrouw die ooit in het mannenblad heeft gestaan.Het nummer groeit uit tot het bestverkochte van de afgelopen tien jaar. *** In de Top 40 en Tipparade van 5 september is de single I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight van U2 niet meer terug te vinden. Hiermee is het de eerste keer in de geschiedenis dat een reguliere single van U2 de hitparade niet haalt. *** Geremasterde albums van The Beatles zorgen voor een stormloop in winkels. *** Roland W (68) overlijdt op vrijdag 11 september 2009. Monja haalde slechts #25, maar bleef wel drieëntwintig weken in de lijst. *** Patrick Swayze (57) overlijdt aan alvleesklierkanker op maandag 14 september. Hij scoorde in 1988 een hit met She’s Like The Wind (#10), afkomstig uit Dirty Dancing. *** Folkzangeres Mary Travers (72) overlijdt op 16 september aan de gevolgen van leukemie. Travers was in de jaren zestig lid van Peter, Paul and Mary. *** Mika blijkt in september biseksueel als hij in Gay & Night over zijn seksualiteit zegt: 'Seksualiteit is zelfs het thema van mijn nieuwe plaat, als je het zo wilt zien. En ik heb mezelf nooit beperkingen opgelegd wat betreft met wie ik het bed zou kunnen delen.' *** Keisha Buchanan, het laatste originele lid van The Sugababes, verlaat de groep. Amelie en Keisha konden elkaar niet uitstaan. Jade Ewen, voormalig vertegenwoordiger van Engeland op het Eurovisie Songfestival, vervangt haar. *** In Italië overlijdt op 21 september 2009 de Amerikaanse zanger Wess Johnson (64). Wess & Dori haalden in 1975 #25 met Era. *** Marco Borsato geeft op 23 september een persconferentie. Als gevolg van het faillissement van The Entertainment Group gaan slechts twee van de drie Symphonica in Rosso-concerten door. De show rond Diana Ross van 18 oktober vervalt. *** Josje Huisman (23) mag zich in oktober de nieuwe zangeres van K3 noemen. De danseres en zangeres uit Amsterdam wint zaterdagavond 3 oktober de finale van de tv-talentenjacht K2 zoekt K3. *** Stephen Gately (33) van de voormalige boyband Boyzone overlijdt tijdens zijn vakantie op Mallorca op 10 oktober 2009. *** Op 12 oktober verschijnt This Is It van Michael Jackson op single. Dat is ook de naam die de reeks comeback-optredens van Michael Jackson had moeten meekrijgen. *** De Italiaans-Amerikaans zanger Al Martino (82) overlijdt op 13 oktober 2009. Martino werd bekend met nummers als Spanish Eyes, Can't Help Falling In Love, Here In My Heart en Volare. *** Spike, Bas en Jamie kiezen op 8 november de 27-jarige Marcel Veenendaal uit Arnhem als nieuwe frontman voor hun band Di-rect. Sven wordt het niet. Tegelijk met Veenendaal komt ook toetsenist Vince van Reeken er als vast bandlid bij. *** Pim Koopman (56), drummer van Kayak, overlijdt op maandag 23 november 2009. *** Pianiste Pia Beck (84) overlijdt op 26 november 2009 in haar huis in Spanje aan hartfalen. In 2003 zette ze een punt achter haar jazzcarrière, die 63 jaar duurde. *** De Britse zanger en componist Eric Woolfson (64) overlijdt aan de gevolgen van kanker op 3 december. Hij was één van de oprichters van The Alan Parsons Project en mede lead-zanger. *** Miss Montreal wint de Mega Award 2009 als meest geliefde zangeres van de luisteraars van Radio 3FM. *** VPRO'S song van het jaar is Sorry (live) van Kyteman.DE TIEN GROOTSTE HITS


1 786 1 25 I Gotta Feeling - The Black Eyed Peas
De tweede single van het Black Eyed Peas-album The E.N.D. (The Energy Never Dies) is I Gotta Feeling. De song komt op 11 juli 2009 de Top 40 binnen. In de tweede week notering haalt de track de Top 10. Het is hun negende Nederlandse top 10 hit na Where Is The Love? (2 weken #1 in 2003), Shut Up (#2 in 2003), Hey Mama (#5 in 2004), Don't Phunk With My Heart (#2 in 2005), Don't Lie (#4 in 2005), My Humps (#4 in 2005), Mas Que Nada (2 weken #1 in 2006; met Sergio Mendes) en Boom Boom Pow (#10 in 2009).
Will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago richtten in 1992 Atban Klann op, de voorloper van The Black Eyed Peas. Nadat Eazy-E aan aids stierf in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo. Hun doorbraak kwam met het derde album Elephunk in 2003, waarop de nieuwe zangeres Stacy "Fergie" Ferguson voor het eerst te horen was. De bandleden werken regelmatig aan soloprojecten. Zo deed Wil.I.Am mee op Beep van The Pussycat Dolls. Wil.I.am en Fergie bracht een soloalbum uit.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
I gotta feeling

That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feeling
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feel....
Tonight's the night
Let's live it up
I got my money
Let's spend it up
Go out and smash it
Like, oh my God!
Jump off that sofa
Let's get - get off
I know that we'll have a ball
If we get down and go out
And just lose it all
I feel stressed out
I wanna let it go
Let's go way out spaced out
And losing all control
Fill up my cup
Mazel tov
Look at her dancing
Just take it...off
Let's paint the town
We'll shut it down
Let's burn the roof
And then we'll do it again
Let's do it, let's do it, let's do it
Let's do it, and do it, and do it
Let's live it up
And do it, and do it, and do it, do it, do it
Let's do it, let's do it, let's do it
'Cause I gotta feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feel....
Tonight's the night (Hey!)
Let's live it up (Let's live it up!)
I got my money (I'm paid!)
Let's spend it up (Let's spend it up!)
Go out and smash it (Smash it!)
Like, oh my God! (Like, oh my God!)
Jump off that sofa (Come on!)
Let's get - get off
Fill up my cup (Drink)
Mazel tov (L'Chaim)
Look at her dancing (Move it! Move it!)
Just take it...off
Let's paint the town (Paint the town!)
We'll shut it down (Shut it down!)
Let's burn the roof
And then we'll do it again
Let's do it, let's do it, let's do it (Let's do it!)
Let's do it, and do it (Do it!), and do it
Let's live it up
And do it (Do it!), and do it (And do it!), and do it (Hey!), do it (Hey!), do it (And do it!)
Let's do it (And do it), let's do it (And do it), let's do it (Hey!), do it (Hey!), do it (Hey!), do it
Here we come, here we go
We gotta rock (Rock, rock, rock, rock)
Easy come, easy go
Now we on top (Top, top, top, top)
Feel the shot, body rock
Rock it, don't stop (Stop, stop, stop, stop)
Round and round, up and down
Around the clock (Clock, clock, clock, clock)
Monday, Tuesday, Wednesday, and Thursday (Do it!)
Friday, Saturday, Saturday to Sunday (Do it!)
Get-get-get-get-get with us
You know what we say (say)
Party every day
P-p-p-party every day
And I'm feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
A feeling (Ooo-hoo)
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good night
That tonight's gonna be a good, good night
Ooo-hoo!
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=uSD4vsh1zDA&ob=av2e


2 754 2 25 Sweet Goodbyes - Krezip
Sweet Goodbyes komt op 21-02-2009 de Top 40 binnen. Het is de elfde en laatste Top 40-hit van Krezip.
Krezip, een anagram van het woord perzik, werd opgericht in 1997 met als bandleden Jacqueline Govaert (zang; 1997-2009), Anne Govaert (gitaar; 1997-2009), Joost van Haaren (bas; 1997-2009), Annelies Kuijsters (toetsen; 1997-2009) en Thijs Romeijn (drummer; 1997-2004). Andere bandleden waren/zijn: Thomas Holthuis (gitaar; 2001-2004), Bram van den Berg (drummer; 2004-2009) en Jan Peter Hoekstra (gitaar; 2004-2009). Mede dankzij een optreden op het festival Pinkpop in 2000 raakten ze ook bij een groter publiek populair. Zowel het debuutalbum Nothing less als de single I would stay groeiden uit tot grote hits. I Would Stay kwam op 01-07-2000 de Top 40 binnen en stond 3 weken op nummer 1. I Would Stay stond in Vlaanderen negen weken op nummer 1 en was de best verkochte single van 2000. De opvolgers All Unsaid (2000) en Everything And More (2001) flopten in Nederland. Wel de Top 40 haalden: You Can Say (#18 in 2002), Promise (#16 in 2002/2003), Out Of My Bed (#9 in 2005), Don't Crush Me (#22 in 2005), I Apologize (#30 in 2005), Plug It In & Turn Me On (#21 in 2007), All My Life (#7 in 2007), Everybody's Gotta Learn Sometime (#23 in 2008) en Go To Sleep (#24 in 2008). In 2004 werd Krezip, tegelijk met andere Nederlandse bands, door hun platenmaatschappij Warner Music op straat gezet. Daarop sloten de bandleden in 2005 een nieuw contract met Sony BMG. Krezip maakte op 2 oktober 2008 in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM bekend uit elkaar te gaan Na net geen 12 jaar vonden de bandleden dat ze hun eigen weg moesten gaan. Krezip-gitarist Jan Peter Hoekstra voegt zich in 2009 bij The Sheer. Krezip-bassist Joost van Haaren en Krezip-drummer Bram van den Berg maken vanaf 1 maart 2009 deel uit van de liveband van Van Velzen.
Krezip - Sweet Goodbyes
Can't sleep 'cause everything's changing
You don't want to leave things behind
Can't breath cause to many things going on going wrong in your life

Tears in your eyes
Sweet goodbyes
I know how you feel right now
Losing dreams you've come to care about
I know what you need right now
You need to come on home so I can hold you thight
Get you through the night
I'll get you trough the night

Wake up the sun's shining bright lets go out of bed into the light
Shape up we won't forget still there's lots of love left to hold thight

Tears in your eyes
Sweet goodbyes
I know how you feel right now
Losing dreams you've come to care about
I know what you need right now
You need to come on home so I can hold you thight
Get you through the night

Everything I love between us will get us trough the night
All the things we lost will teach us see the pretty things in life
All the places that we've been to
The people we relate to
All the love that we give in to

Blow the tears from our eyes
Sweet goodbyes
I know how you feel right now
Losing dreams you've come to care about
I know what you need right now
You need to come on home so I can hold you thight
I know how you feel right now
Losing dreams you've come to care about
I know what you need right now
You need to come on home so I can hold you thight
I'll get you trough the night

Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=uSD4vsh1zDA&ob=av2e


3 700 2 22 When Love Takes Over - David Guetta featuring Kelly Rowland
Op 16 mei 2009 komt When Love Takes Over de Top 40 binnen met Kelly Rowland als gastartiest. Het is de voorbode van het vierde album One Love dat in juni 2009 verschijnt. David Guetta werd geboren op 7 november 1967 in Parijs. Toen David Guetta dertien jaar was begon hij met het draaien van platen. Op 16-jarige leeftijd begon hij als mixer en DJ in plaatselijke discotheken. Samen met Chris Willis schreef hij Just a Little More Love (#38 in november 2002) en Love, Don't Let Me Go (#19 in augustus 2002). In Nederland werd deze laatste single eerder uitgebracht. In de jaren erna scoort hij met The World Is Mine (#27 in 2005; met JD Davis), Love Don't Let Me Go (Walking Away) (tip3 in 2006; met The Egg), Love Is Gone (#14 in 2007; met Chris Willis), Baby When The Light (#15 in 2007; met Cozi), Delirious (#12 in 2008; met Tara McDonald), Tomorrow Can Wait (#21 in 2008; met Chris Willis vs. Tocadisco), Everytime We Touch (#19 in 2008; met Chris Willis, Steve Angello & Sebastian Ingrosso).
David Guetta featuring Kelly Rowland - When Love Takes Over
It's complicated
It always is
That’s just the way it goes
Feels like I've waited so long for this
I wonder if it shows

And under water
Now i can breath
It never felt so good
‘Cause i can feel it coming over me
I wouldn’t stop it if i could

When love takes over (yeah-ah-eah)
You know you can’t deny
When love takes over (yeah-ah-eah)
‘Cause something’s here tonight

Give me a reason
I gotta know
Do you feel it too?
Cant you see me here all alone
And this time I blame you
Looking out for you to hold my hand
It feels like I could fall
Now love me right, like I know you can
We could lose it all

When love takes over (yeah-ah-eah)
You know you can’t deny
When love takes over (yeah-ah-eah)
‘Cause something’s here tonight
Tonight, tonight, tonight, tonight, tonight, tonight

When love takes over (yeah-ah-eah)
You know you can’t deny
When love takes over (yeah-ah-eah)
‘Cause something’s here tonight
Tonight, tonight, tonight, tonight, tonight, tonight

Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=zudbz4hOcbc&feature=fvst


4 656 1 20 Beggin - Madcon
Beggin van Madcon kwam in Nederland voor het eerst uit in mei 2008, maar het zou nog bijna een jaar duren voor de single de Top 40 haalt. Op dat moment was het al een nummer 1-hit geweest in Frankrijk en Noorwegen. Nederland gaat overstag mede dankzij het gebruik van Beggin in een reclamespot van Adidas.
Beggin is een cover van de gelijknamige track van Frankie Valli & The Four Seasons uit 1967. Het idee voor dit nummer kwam van Tshawe Baqwa die het nummer hoorde toen het net uit was met zijn vriendin. Beggin’ is de enige cover op het album InCONvenient Truth dat later in 2009 verschijnt. madcon bestaat uit Tshawe Baqwa en Yosef Wolde-Mariam. Hun ouders zijn naar Noorwegen uitgeweken politieke vluchtelingen. Tshawe komt uit Zuid-Afrika, Yosef uit Eritrea. Madcon werd in 1992 opgericht. Ze namen een paar albums op, maar die vonden ze niet goed genoeg om uit te brengen. In 2000 brachten ze hun eerste single God Forgive Me uit. In 2004 kwamen ze met het album It’s All A Madcon. Daarvoor kregen ze een Noorse Grammy Award. In 2007 volgde het album So Dark The Con Of Man. In 2007 won Tshawe de Noorse versie van ‘Dancing with the stars’.
Madcon - Beggin 
Oooooh--
Put your loving hand out, baby
I'm beggin

Beggin, beggin you
Put your loving hand out baby
Beggin, beggin you
Put your loving hand out darling

Ridin high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end

So why anytime I bleed, you let me go
Anytime I feed you get me know
Anytime I see you let me know
but, I plan and see just let me go

I`m on my knees when i`m (begging)
Cause i don`t want to lose (you)
I got my arms on spread
And I hope that my heart gets fed, matter of fact

[Refrein]
Beggin, beggin you
Put your loving hand out baby
Beggin, beggin you
Put your loving hand out darling

I need you, (yeeah) to understand
Tried so hard
To be your man
The kind of man you want in the end
Only then can I begin to live again

An empty shell
I used to be
Shadow of my life
Was hangin over me
A broken man
That I don't know
Wont even stand the devils dance
To win my soul

Why we chewing, why we chasing
Why the bottom, why the basement
Why we got good shit on ya bracelett
Why the feel for the need for replacement
Your the wrong way track from the good
I want to paint in a picture telling where we could be at
Like a heart in the best way should
You can give it the away, you had it and you took the pay
But I keep walking on, keep opening doors
Keep hoping for that the door is yours
Keep also home, cause I don`t want to live in a broken home, girl I am begging

[Refrein]
Beggin, beggin you
Put your loving hand out baby
Beggin, beggin you
Put your loving hand out darling

I’m fighting hard
To hold my own
Just can't make it
All alone

I’m holdin on
I cant fall back
You used to call me
But you paid the depth

[Refrein]
Beggin, beggin you
Put your love in hand out baby
Beggin, beggin you
Put your love in hand out darling (3x)

Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=8YVrnLa8V8M&ob=av2e


5 652 1 19 Ayo Technology - Milow
Ayo Technology is afkomstig van het album Rendez-Vous van Studio Brussel. De track, die op 22 november 2008 de Top 40 binnenkwam, is een akoestische versie van het nummer en belandde in de Vlaamse Ultratop 50 en in de Nederlandse Top 40 op de eerste plaats. De plaat is een bewerking van de gelijknamige track van 50 Cent en Justin Timberlake. Deze single kwam in 2007 tot #17 in de Top 40. Milow werd op 14 juli 1981 geboren als Jonathan Vandenbroeck. Milow werd in Vlaanderen bekend door zijn deelname aan Humo's Rock Rally 2004. In 2007 had hij zijn eerste radiohit met You Don't Know. Op 24 december 2008 speelde Milow live voor het publiek van het Glazen Huis (Serious Request van 3FM) op de Grote Markt in Breda.
Milow - Ayo Technology
She work it girl, she work the pole
She break it down, she take it low
She’s fine as hell, she’s about the dough
Doing her thing right on the floor
The money money, she makin'
Look at the way she’s shakin'
Make you want to touch her, want to taste her
Have you lustin' for her, go crazy face it
She's so much more than you're used to
Knows just how to move to seduce you
She gone do the right thing, touch the right spot
Dance in your lap until you're ready to pop
She’s always ready, when you want it she want it
Like a nympho, the info, I show you where to meet her
On the late night until daylight, the club jumpin'
If you want a good time, she gone give you what you want

Baby it’s a new age, you like my new craze
Let's get together maybe we can start a new phase
The smokes got the club all hazy, spotlights don't do you justice baby
Why don't you come over here, you got me saying
Ayo, I'm tired of using technology, why don't you sit down on top of me
Ayo, I'm tired of using technology, I need you right in front of me

In her fantasy, it’s plain to see
Just how it be, on me,
Backstrokin', sweat soaking
All into my set sheets
When she ready to ride, I'll be ready to roll
I'll be in this bitch until the club close
What should I do, on all fours
Now that that shit should be against the law
Different style, different move, damn I like the way you move
Girl you got me thinking about, all the things I’d do to you
Let's get it poppin' shorty we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Ooh, she wants it, ooh, she wants it
Ooh, she wants it, I got to give it to her

Bekijk de officiële video van Milow
http://uk.youtube.com/watch?v=pV11oDLtlmc
Bekijk de versie van 50 Cent featuring Justin Timberlake
http://www.youtube.com/watch?v=A1fqvE4ULvc


6 615 4 20 Dance With Somebody - Mando Diao
Dance With Somebody wordt op 9 januari 2009 uitgebracht. Pas op 20 juni haalt de single de Top 40 en dat komt ongetwijfeld door het optreden tijdens Pinkpop op maandag 1 juni. Mando Diao is afkomstig uit Börlange, Zweden. De geschiedenis van Mando Diao gaat terug naar het jaar 1995. Björn Dixgård maakte toen deel uit van de band Butler. De samenstelling van Butler veranderde gedurende vier jaren. In 1999 besloten de bandleden om het serieuzer aan te pakken. Björn Dixgård en Gustaf Norén noemden de band nu Mando Diao. Björn Dixgård had die naam gedroomd. In 2002 kwam hun eerste album Bring 'Em In uit in Zweden. Op 13 februari 2009 verschijnt het vijfde album Give Me Fire. Mando Diao bestaat nu uit Bjorn Dixgård (zang, gitaar, songwriter), Gustaf Norén (zang, gitaar, songwriter, harmonica), Carl-Johann Fogelklou (CJ) (basgitaar, achtergrondzanger), Samuel Giers (drums) en Mats Björke (keyboard, tamboerijn).
Mando Diao - Dance With Somebody
Break your happy home
Learn to sing along
To the music, to the music
Clap your hands and shake
On a summer's day
To the music, to the music
[Chorus 2x]
I'm falling in love with your favourite song
I'm gonna sing it all night long
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance
I'm gonna dance with somebody
When you're all alone
We become your home
We're the music, we're the music
When your love's away
And you feel betrayed
We're the music, sweet music
[Chorus 2x]
I'm falling in love with your favourite song
I'm gonna sing it all night long
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance
[30x]
Dance...
[Instrumental & Humming Part]
[Chorus 4x]
I'm falling in love with your favourite song
I'm gonna sing it all night long
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=8nh931yRQIM


7 590 1 19 Just Dance - Lady Gaga featuring Colby O'Donis
Just Dance is de eerste single van Lady Gaga. Het is afkomstig van het album The Fame, waarvoor ze alle nummers zelf schreef. De single deed weinig in 2008 (tip), maar in 2009 is het wel raak: de single blijft weken aan de top staan. Op Just Dance zingt ook de Amerikaanse zanger Colby O’Donis (Queens (New York), 14 maart 1985) mee. Hij is verbonden aan het label ‘Konvict music’ van Akon, die ook in de clip Van Just Dance te zien is. Lady Gaga is een pseudoniem van Stefani Joanne Angelina Germanotta (New York, 1986). Ze werd geboren in Yonkers, een voorstadje van New York. Haar jeugd bracht ze door in Manhattan. Al op vierjarige leeftijd leerde ze piano spelen. Op haar dertiende schreef ze haar eerste liedje. Ze studeerde muziek aan The Tisch School Of The Arts. Ze was geen gemakkelijke tiener; ze dealde bijvoorbeeld drugs. Haar muzikale carrière ging van start nadat Akon haar vocale talent ontdekte. De naam Lady Gaga is afkomstig van het nummer Radio Ga Ga van Queen. Als kind was ze fan van Michael Jackson, Cyndi Lauper, The Beatles en The Rolling Stones. Gaga is eigenlijk een brunette, maar ze heeft al twee jaar lang blonde haren. Ze blondeert zich volgens eigen zeggen omdat ze anders teveel zou lijken op Amy Winehouse.
Just Dance - Lady Gaga featuring Colby O'Donis
A red one
Convict
Gaga
I've had a little bit too much
All of the people start to rush.
Start to rush babe.
How does he twist the dance?
Can't find my drink or man.
Where are my keys, I lost my phone.
What's go-ing out on the floor?
I love this record baby, but I can't see straight anymore.
Keep it cool what's the name of this club?
I can't remember but it's alright, alright.

[Chorus:]
Just dance. Gunna be okay.
Da-doo-doo-doo
Just dance. Spin that record babe.
Da-doo-doo-doo
Just dance. Gunna be okay.
Duh-duh-duh-duh
Dance. Dance. Dance. Ju-just dance.

Wish I could shut my playboy mouth.
How'd I turn my shirt inside out? Inside out babe.
Control your poison babe
Roses with thorns they say.
And we're all gettin' hosed tonight.
What's go-ing out on the floor?
I love this record baby, but I can't see straight anymore.
Keep it cool what's the name of this club?
I can't remember but it's alright, alright.

[Chorus]
When I come through on the dance floor checkin out that catalogue.
Can't believe my eyes so many women without a flaw.
And I ain't gonn' give it up, steady tryna pick it up like the car
I'ma hit it, I'ma hit it and flex until the til done until tomorr' yeah.
Show me I can see that you got so much in the jean
The way you twirling up them hips round and round
There's no reason, I know why you can't leave here with me
In the meantime stand, let me watch you break it down.

[Chorus]
I'm psychotic synchypnotic
I got my blue burners and phonic
I'm psychotic synchypnotic
I got my brand electronic
I'm psychotic synchypnotic
I got my blue burners and phonic
I'm psychotic synchypnotic
I got my brand electronic

Go. Use your muscle comin out work and hustle
I got it, just stay close enough to get it
Go slow. Drive it, clean it like so clean it's been molesto, I got it, and your popped coll'

[Chorus]
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=2Abk1jAONjw&ob=av2e


8 589 1 20 Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) - Damaru & Jan Smit
De single Mi Rowsu van Damaru is al een hit voordat Jan Smit zijn medewerking verleent, maar stijgt pas daarna naar de hoogste regionen. Mi Rowsu is een ode van Damaru aan zijn dochtertje. Het is de eerste Surinaams gezongen nummer 1-hit in Nederland. Met dank aan Jan Smit, die er een duet van maakte. Het nummer was speciaal voor hem vertaald, maar Jan zong het in het Sranan in. De samenwerking kwam tot stand in het programma van Giel Beelen. In een eerder interview zei Damaru dat hij graag met Jan Smit een duet wilde zingen. Giel regelde dat. Voor Damaru is het zijn eerste hit, voor Jan zijn twintigste (inclusief zijn medewerking aan Artiesten voor Azië), waarvan negen de top 3 haalden. Damaru heet eigenlijk Dino Canterbur en scoort al jaren hits in Suriname. Mi Rowsu was in 2007 al populair in Suriname. Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit werd geboren in Volendam op 31 december 1985. Smit werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent. Het nummer Mama werd een succes (#12 in 1996). Hij mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen kwam op de eerste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Behalve in Nederland werd Smit ook succesvol in Duitsland en Oostenrijk. In 2001 ontving Smit de Exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland. Vanaf 25 maart 2005 was zijn dagelijks leven te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Met Belle Perez presenteerde hij ook voor de TROS het programma TROS Muziekfeest op het Plein. Op 15 maart 2006 krijgt hij de Edison Award uitgereikt als Beste Zanger Nationaal voor zijn album Jansmit.com. Op 8 november 2007 werd bekend dat Smit een half jaar niet meer mocht zingen wegens een operatie aan zijn stembanden. Jans top 3 hits: Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen (#1 in 1997), Als Je Iets Kan Doen (met Artiesten voor Azië; #1 in 2005), Als De Morgen Is Gekomen (#1 in 2006), Cupido (#1 in 2006), Op Weg Naar Geluk (#1 in 2007), Dan Volg Je Haar Benen (#1 in 2007), Stilte In De Storm (#2 in 2008), Als Je Lacht (#3 in 2008).
Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) - Damaru & Jan Smit
Yea man another lovesong
for all the lovers in the house
Ja, so langa y'e sab' dat yu na wan rosu
wan rosu in' mi ati yere..okay?!

Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou (mi rosu)
In mijn hart alleen voor jou
Mi blaka rosu... voor jou
Mi weti rosu... voor jou

Ik kan niet zonder jou, misschien jij wel (Echt niet hoor)
Soso yu moy sten
Mek mi her' dey e bel (Oh daarom)
Yu moy sten yu moy ay
Meisje teygi mi san y'e tay
Yu moy sten yu moy ay
Sisa san y'e tay

Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou (mi rosu)
In mijn hart alleen voor jou
Mi blaka rosu... voor jou
Mi weti rosu... voor jou

Watra sa meki yu gro
Blakadoti sa meki yu blo
Moy uma yu na wan engel fu gado
Watra sa meki yu gro
Blakadoti sa meki yu blo
Moy uma yu na wan engel fu gado

Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou (mi rosu)
In mijn hart alleen voor jou
Mi blaka rosu... voor jou
Mi weti rosu... voor jou

Wan bromki e gro nanga ten
Nanga a fasi fa yu sorg' en
Ma di mi sab' yu na wan rosu
Mek' tide mi e sing' en gi yu
Ma di mi sab' yu na wan rosu
Mek' tide mi e sing' en gi yu
Ma di mi sab' yu na wan rosu
Mek' tide mi e sing' en gi yu

Dinoura... ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou (mi rosu)
In mijn hart alleen voor jou
Mi blaka rosu... voor jou
Mi weti rosu... voor jou

Yu na wan rosu.. yu na wan rosu
Yu na wan rosu.. yu na wan rosu
Yu na wan rosu.. yu na wan rosu
Yu na wan rosu.. yu na wan rosu

yu na wan rosu....
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=ytf0M5fcqbs


9 578 1 20 Miracle - Ilse DeLange
Ilse DeLange is de artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange (Almelo, 13 mei 1977). DeLange zette haar eerste stappen op het artiestenpad als achtjarige playbackartieste. In 1996 zong ze mee met de gelegenheidsgroep Wij, die de single De Oorlog Meegemaakt uitbracht. In 1998 vertrok ze naar Nashville (Verenigde Staten) om, onder leiding van topproducer Barry Beckett, het album World Of Hurt op te nemen. Haar album werd een groot succes in Nederland. DeLange kreeg in 1999 een TMF Award en een Edison. Begin 2004 werd de Nederlandse stal van DeLange's platenmaatschappij Warner Music opgeheven en stond de zangeres zonder platencontract op straat. Kort daarna ontving ze een Edison voor Clean Up. In april van dat jaar werkte DeLange mee aan de single Blue van de Italiaanse zanger Zucchero. Op 1 januari 2009 won Ilse de 3FM Mega Award 2008.
Ilse DeLange - Miracle
Someone put a lock on this old door
It's been beaten up and used and more
It's been kicked a hundred thousand times
Keeping all the memories behind

If you read the lines between the paint
Look beyond the cracks that store away
It's hidden in the windows of the walls
Right behind the eyes that saw it all

Given all the facts of circumstance
I did not believe that a romance
Would show itself in all this dark and blue
That's the only place I ever knew

You put me outside my safety-zone
Outside all the lines that made my home
To find out that no one really lives
Without giving what it is you give

A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle looking in my life, after all
A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle A miracle A miracle

I've been living underneath my skin
Everything I felt I kept it in
It carried all the words without a sound
It got me, it almost got too loud

But now that my arms are holding on
To someone as sacred as a song
To the one who wants to be my own
I have found that blood can come from stone

A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle looking in my life, after all
A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle A miracle A miracle

A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle looking in my life, after all
A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle looking in my life, after all
A miracle looking in my life
A mirror-ball showing me all these faces
A miracle A miracle A miracle

Someone put a lock on this old door
It's been beaten up and used and more
It's been kicked a hundred thousand times
Keeping all the memories behind

Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=ufOGzW761d8


10 577 3 18 Sexy Bitch - David Guetta featuring Akon
Sexy Bitch is de derde single van David Guetta in 2009. Everytime We Touch flopt, When Love Takes Over (met Kelly Rowland) haalt #2. Sexy Bitch wordt uitgebracht op 8 augustus 2009. De zang komt voor rekening van Akon. David Guetta werd geboren op 7 november 1967 in Parijs. Toen David Guetta dertien jaar was begon hij met het draaien van platen. Op 16-jarige leeftijd begon hij als mixer en DJ in plaatselijke discotheken. Samen met Chris Willis schreef hij Just a Little More Love (#38 in november 2002) en Love, Don't Let Me Go (#19 in augustus 2002). In Nederland werd deze laatste single eerder uitgebracht. In de jaren erna scoort hij met The World Is Mine (#27 in 2005; met JD Davis), Love Don't Let Me Go (Walking Away) (tip3 in 2006; met The Egg), Love Is Gone (#14 in 2007; met Chris Willis), Baby When The Light (#15 in 2007; met Cozi), Delirious (#12 in 2008; met Tara McDonald), Tomorrow Can Wait (#21 in 2008; met Chris Willis vs. Tocadisco), Everytime We Touch (#19 in 2008; met Chris Willis, Steve Angello & Sebastian Ingrosso) en Love Takes Over (#2 in 2009; met Kelly Rowland). Akon heet voluit heet hij Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam. Akon werd op 16 april 1973 in Dakar, Senegal geboren. Zijn vader Mor Thiam is jazz-musicus. Op 7-jarige leeftijd kwam hij in het Amerikaanse New Jersey terecht. Akon brak in 2005 door met de #1-hit Lonely (5 weken). Daarna scoorde hij nog 7 hits in Nederland: Ghetto (remix) (#3 in 2006; met Ali B. & Yes-R), Smack That (#6 in 2006; met Eminem), The Sweet Escape (#5 in 2007; met Gwen Stefani), I Wanna Love You (#21 in 2007; met Snoop Dogg), Don't Matter (#15 in 2007), Right Now (Na Na Na) (#21 in 2008) en Beautiful (#12 in 2009; met Kardinal Offshall & Colby O'Donis).
David Guetta featuring Akon - Sexy Bitch
Yes I can see her
Cause every girl here wanna be her..
Ohh she's a diva
They feel the same and I wanna meet her
They say she low down, it's just a roomer and I don't
believe them
they say she needs to slow down
the baddest thing around town

She is nothing like a girl you've ever seen before,
nothing you can compare to your neighborhood whore
I'm trying find the words to describe this girl
without being disrespectful
The way that booty movin I just can't take no more
Have to stop what I'm doing so I can pull her close
I'm trying to find the words to describe this girl
without being disrespectful
(Damn Girl)

Chorus
Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, damn girl
Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, damn girl

Yes I can see her
Cause every girl here wanna be her..

Ohh she's a diva
They feel the same and I wanna meet her

They say she low down, its just a roomer and I don't
believe them
they say she needs to slow down
the baddest thing around town

She is nothing like a girl you've ever seen before
nothing you can compare to your neighbourhood whore
I'm trying to find the words to describe this girl
without being disrespectful
The way that booty movin' I can't take no more
Have to stop what I'm doing so I can pull her close
I'm trying to find the words to describe this girl
without being disrespectful
(Damn Girl)

Chorus
Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, damn girl
Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, damn girl

Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, damn girl
Damn You's a sexy bitch, a sexy bitch
Damn you's a sexy bitch, A SEXY BITCH
(outro)

Bekijk de clip van Sexy Chick (geen bitch in officiële video)
http://www.youtube.com/watch?v=7sxdJ2cXgEw
PRIJZEN/POPULARITEITSVERKIEZINGEN


3FM Awards
Donderdagavond 23 april 2009 worden in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM Awards zijn radioprijzen voor Nederlandse artiesten. De 3FM-luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan; zij dragen de genomineerden aan en kiezen de winnaars. Meer dan 450.000 stemmen werden via internet geteld.
Beste band: Krezip
Beste zanger: Alain Clark
Beste zangeres: Ilse DeLange
Beste artiest Pop: Krezip
Beste artiest Rock: Anouk
Beste artiest Alternative: Novastar
Beste single: Ilse DeLange - So Incredible
Beste album: Ilse DeLange - Incredible
Beste live act: Within Temptation
Beste nieuwkomer: Nikki


TMF Awards
De TMF Awards veranderen van van opzet. Voortaan worden de prijzen uitgereikt in de openlucht tijdens het TMF Awards Festival. Laura Vogelsang, head of MTV en TMF, zegt met de awardshow in te willen spelen op het steeds populairder worden van festivals onder jongeren. “Daarbij hebben reacties vanuit de muziekindustrie ons doen besluiten om de Awards te hervormen”, zegt Vogelsang in februari tegen 3 voor 12. “Op een festival kunnen bands meerdere nummers spelen, in plaats van één liedje tijdens een show. Het accent verschuift de laatste jaren nogal. Het live circuit wordt steeds belangrijker. Wij spelen daar op in.”
De bedoeling is dat het festival ieder jaar in een andere Nederlandse stad zal neerstrijken. Op 4 juli 2009 wordt het eerste festival gehouden onder de Erasmusbrug in Rotterdam. “We hebben zeker de ambitie om te groeien”, zegt Vogelsang. TMF organiseert het festival samen met AT Events. Het is de dertiende keer dat de Awards worden uitgereikt.
Beste live act: Ilse DeLange
Beste video: Aye – Dio feat. Sef
Beste man: Alain Clark
Beste vrouw: Esmée Denters
TMF Pure Award: Yes-R
TMF Dance Award: DJ Chuckie
TMF Borsato Award: Dio
TMF Superchart Award: Esmée DentersVPRO's Song Van Het Jaar 2009
De top 10 uit de top-100 zoals de lezers en luisteraars van 3VOOR12 die samenstelde.
1. Kyteman - Sorry (live)
2. Editors - Papillon
3. De Staat - Fantastic Journey Of The Underground Man
4. Muse - Uprising
5. Kings Of Leon - Use Somebody
6. Mando Diao - Dance With Somebody
7. White Lies - Farewell To My Fairground
8. Arctic Monkeys - Crying Lightning
9. Moke - Switch
10. Fleet Foxes - Mykonos

1 opmerking: