zondag 14 augustus 2011

2004

Topact: Marco Borsato


Een jaar waarin Nederlands(talig)e pop het goed doet, rap behoorlijk in de smaak valt en de zomerhit van het jaar voor het eerst uit het Oostblok komt: Dragostea Din Tei van O-Zone.


Marco Borsato is veruit de populairste zanger/act van Nederland. In juni is hij de eerste artiest die zes dagen achter elkaar de Rotterdamse Kuip weet uit te verkopen (270.000 bezoekers). Daarmee verbreekt hij een oud record van Dire Straits (vier keer in 1993). Eén van de gasten tijdens de Kuip-concerten is de Almeerse rapper Ali B. Het nummer Wat Zou Je Doen, dat hij samen met Borsato zingt, bereikt de eerste plaats in de hitparade (de derde voor Marco in 2004). Het betekent de grote doorbraak voor Ali B, die ook een wassen beeld bij Madame Tussaud in Amsterdam krijgt. Lange Frans & Baas B scoren twee grote hits: Moppie (#3) en Zinloos (#1). Andere Nederlandse nummer 1 hits zijn er voor Boris - de tweede winnaar van Idols -, Ch!pz , Counting Crows & Bløf, Treble, André Hazes en Dinand Woesthoff. Het nummer Dreamer (Gussie's Song) van Dinand Woesthoff (zanger van Kane) is opgedragen aan Guusje Nederhorst (34), Dinands vrouw, die op 29 januari 2004 overlijdt aan de gevolgen van kanker. In de week van 14 februari 2004 is Dreamer (Gussie's song) Megahit, Alarmschijf, Superclip en Boxtopper. Het is de derde keer in de geschiedenis van schijven in Nederland dat een nummer zo breed gesteund wordt. Het nummer komt direct op nummer 1 binnen in de hitlijsten van de Mega Top 50 en de Top 40. Dreamer brengt uiteindelijk ruim 273.000 euro op voor het Guusje Woesthoff-Nederhorst/KWF-fonds. André Hazes scoort met Zij Gelooft In Mij postuum zijn eerste nummer 1 hit. De volkszanger overlijdt op 24 september op 53-jarige leefttijd aan een hartstilstand. Vier dagen later krijgt hij een eerbetoon in de Amsterdam Arena.


Nelly Furtado scoort vier top 15 hits: Powerless (Say What You Want) #5, Try #10, Força #3 en Explode #13. Anastacia Newkirk scoort drie hits, zowel Left Outside Alone als Sick And Tired staan 18 weken in de Top 40 en komen ook beide tot #2. Kelis (Kelis Rogers) heeft drie hits en een tip: Milkshake (#6), Not In Love (met Enrique Iglesias; #6), Trick Me (#3) en Millionaire (tip). De Britse formatie Keane komt op 29 mei 2004 voor het eerst in de Top 40 met Somewhere Only We Know (#15). Ook Everybody's Changing (#18) en Bedshaped (#26) worden top 30 hits.


Idols II is opnieuw een succes. Op 20 maart 2004 komen de tien Idols II finalisten de Top 40 binnen met I've Got The Music In Me. De single staat 10 weken genoteerd en haalt #18. Op 1 mei 2004 wint Boris Titulaer de tweede serie van Idols. Maud Mulder wordt tweede. Boris' single When You Think Of Me komt op 15 mei 2004 op 1 binnen. Het is een cover van de Amerikaan Mark Wills. Later in 2004 scoort hij nog met MSG (#12) en Cordelia (tip). Maud komt op 25 september binnen met Zoals Je Naar Me Kijkt. Zij haalt #10. Popstars –The Rivals geldt als tijdelijke opvolger van het populaire Idols, maar haalt niet dezelfde hoge kijkcijfers. De liedjes Plaything van de meidenband Raffish (wat losbandig betekent) en Bigger Than That van jongensgroep Men2B (naast mannen in wording staat dat ook voor een zeldzame vorm van kanker) zijn vanaf vrijdag 17 december te koop. Beide groepen vechten om een nummer-1-notering met Kerstmis in de hitlijsten. Zij zijn niet de enige, ook Band Aid 20 (Do They Know It’s Christmas?), de Tokkies (Verre Kerst) en DJ's United proberen de popsterren van de eerste plaats te houden. De jongensband Men2B wint donderdagavond 23 december de talentenjacht. De single Bigger Than That komt dan op #1 de Singles Top 100 binnen (wat de ijkhitlijst is voor dit programma), één plaats hoger dan Plaything van de concurrerende meidenband Raffish. In de Top 40 komen de singles in de laatste lijst van het jaar respectievelijk op 1 en 3 binnen. DJ Tiësto wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste dj van de wereld door het toonaangevende Britse danceblad DJ Magazine. Ook andere Nederlandse dj's scoren hoog: op de derde plaats eindigt Armin van Buuren, op nummer vijf Ferry Corsten en er is een twaalfde plek voor Sander Kleinenberg. Tiësto wordt ook gevraagd de muziek te verzorgen tijdens de opening van de Olympische Spelen in Athene. In 2004 wordt Tiësto benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Marco Borsato en Frans Bauer krijgen een lintje, respectievelijk voor Officier en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ch!pz is net als in 2003 zeer succesvol. Hun in februari verschenen album The adventures of Ch!pz scoort platina (meer dan 80.000 exemplaren) en bereikt nummer 2. In april komt single Captain Hook tot #5 in de top 40 en in november haalt 1001 Arabian Nights #1. De single haalt platina. De Nederlandse groep van Antiliaanse afkomst K-Liber scoort een #2 met Viben. Ook Loungen haalt de top 40 (#16 in 2005).


Zowel in de Verenigde Staten als in Groot-Brittannië stijgt de cd-verkoop in 2004 en de iPod van Apple begint aan een opmars. In Nederland daarentegen neemt de omzet van geluidsdragersvoor het vierde achtereenvolgende jaar af. Volgens brancheorganisatie NVPI is de dalende verkoop van singles en cd's het gevolg van het illegaal uitwisselen van muziek, piraterij en de vele digitale kopieermogelijkheden. Warner Music schrapt 20 procent van de arbeidsplaatsen en de platenmaatschappij stoot alle Nederlandse acts af, waaronder Krezip, Ilse DeLange, Relax, Wyatt en Rosemary's SonsHet is niet voor het eerst dat Warner Music Benelux stevig de bezem haalt door zijn artiestenbestand. Eind jaren 80 dumpte de platenmaatschappij (toen nog WEA) ook zijn complete Nederlandse artiestenstal, waardoor bekende namen als Loïs Lane en Fatal Flowers op straat kwamen te staan. Reden was toen dat Nederlandse popmuziek slecht verkocht. Ook platenmaatschappij Dureco gaat afslanken, artiesten als Intwine, Jan Smit en Van Orly moeten op zoek naar een nieuwe maatschappij. Sony fuseert in augustus 2004 met BMG. De combinatie gaat verder onder de naam SONY BMG. Concertorganisator Mojo Concerts heeft het ook al moeilijk. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen worden afdelingen opgeheven en komen mensen op straat te staan. Dance-organisatie ID&T heeft te maken met minder bezoekers.


De dalende verkoop en het branden van cd's zijn voor Marco Borsato aanleiding om zijn nieuwe album Zien op 18 maart alleen op dvd uit te brengen. De audio-cd is vanaf 29 maart alleen bij sponsor BelCompany te verkrijgen bij aankoop van een product of dienst - in de meeste gevallen bij de aanschaf van een Samsung-telefoon in combinatie met een abonnement van Orange. De dertien nieuwe nummers gaan gepaard met clips die gemaakt zijn door de Nederlandse regisseurs Dick Maas, Johan Nijenhuis, Matthijs van Heijningen jr. en Theo van Gogh.


Wessel van Diepen neemt de presentatie van de Top 40 over van Erik de Zwart. De samenstelling van de Mega Top 50 verandert per 1 mei. Vanaf die datum wordt de samenstelling van de hitlijst bepaald door de verkoopcijfers én door de airplay die nummers krijgen op Radio 3FM en MTV. Giel Beelen begint met zijn ochtendprogramma op 3FM. GfK Benelux Marketing Services neemt in juni de samenstelling en exploitatie over van de hitlijsten van Mega Charts. De bekendste lijsten zijn de Mega Top 50 en de Mega Album Top 100. Ook levert Mega Charts aan de Stichting Nederlandse Top 40 de gegevens waarop onder meer de Top 40 en Tipparade zijn gebaseerd. Ruud de Wild keert terug bij Radio 538 en presenteert vanaf 14 juni 2004 het programma ruuddewild.nl op Radio 538 met side-chick Kimberly van de Berkt en producer en side-kick Jelte van der Goot. Vanaf 1999 was het programma bij Radio 3 FM te horen geweest. Hij vertrok in 1998 bij Radio 538 omdat hij vanwege zijn presentatiewerk voor BNN door Radio 538 op non actief was gesteld. De Stichting Nationale Platenbon (SNP) besluit op 1 juli de naam van de Nationale Platen & CD-bon te veranderen in Nationale DVD & CD-bon. Reden voor de naamswijziging is dat de consument bij besteding alleen de aandacht richt op audio.

Er worden 2,7 miljoen singles verkocht, goed voor 12 miljoen euro omzet.


Het best verkopende album is Feels Like Home van Norah Jones (180.000 stuks). Zij blijft Anastacia voor. André Hazes (25 Jaar André), Dido ( Life For Rent), Alicia Keys (The Diary Of Alicia Keys), Robbie Williams (Greatest Hits), U2 (How To Dismantle An Atomic Bomb), Usher (Confessions), Guns 'N Roses (Greatest Hits) en Evanescence (Fallen) maken de top 10 best verkochte albums vol. Drie cd’s waren al in 2003 uitgebracht: Life For Rent van Dido verscheen in september 2003, Alicia Keys met The Diary Of Alicia Keys werd uitgebracht in december 2003 en Fallen van Evanescence kwam in april 2003 op de markt. De twee bestverkochte nationale titels na André Hazes zijn Daar Heb Je Vrienden Voor van Frans Bauer (op de 16de plek) en The Adventures Of Ch!pz van Ch!pz (17de). In totaal staan in de Album Top 100 van 2003 31 albums van Nederlandse artiesten.


Ook in 2004
*** Eamon scoort een #1 hit met F**k it (I don't want you back). Daarin rapt hij twintig keer fuck, zes keer shit en acht keer ho. Florida inc. haalt een tip met een Digidance-versie. Eamons ex-vriendin Frankee komt met F.U.R.B. (F.U. Right Back), haar antwoord op F**k it. Ze haalt #27. Simon scoort met de Nederlandse bewerking V*kkevuller een #6. *** Afscheid in 2004 van Maarten Ploeg (bekend van Blue Murder en Soviet Sex), Bram Vermeulen (57), BZN-gitarist Dirk van der Horst, componist/tekstdichter en muzikant Harry de Groot (83), radiopresentator Wim Rigter (37), popjournalist Harry van Nieuwenhoven (55) en Willem Duyn (67). *** Sander Kleinenberg wint DanceStar Award USA. *** Sita wint een NRJ Award, Franse muziekprijs van radiostation NRJ. *** MTV Award voor de beste act uit de Benelux gaat naar Kane. *** De Noor Kurt Nilsen, een voormalig loodgieter, wint op 1 januari met zijn versie van U2’s Beautiful Day de wedstrijd World Idol. De Amerikaanse Kelly Clarkson, door kenners getipt als de grote favoriet, eindigt als tweede. Belgische Peter Evrard wordt derde. Jamai wordt elfde en laatste. In Nederland staat She’s So High van Kurt Nilsen vanaf 14 februari 12 weken in de Top 40 en zal de vierde plaats bereiken. *** The Notorious B.I.G. en 2Pac komen in januari postuum de Top 40 binnen met Runnin' (Dying To Live). Het wordt een #15. *** Het Russische duo t.A.T.U geeft in januari toe dat ze geen lesbiennes zijn. *** Randy VanWarmer (48) overlijdt op maandag 12 januari aan leukemie. Van Warmer schreef zijn grootste hit Just When I Needed You Most (#6 in 1979) toen hij 18 was. *** Sita wint op 24 januari samen met de Franse band Kyo een NRJ Music Award, een belangrijke Franse muziekprijs, voor het nummer Le Chemin welke was genomineerd in de categorie Franstalig lied van het jaar. *** Van Orly komt niet verder dan de tipparade met Calling Out, maar deze single zal het later wel tot de Top 2000 schoppen. *** De meidengroep Treble verovert na achttien weken de eerste plaats in de Mega Top 50. Dat is een record, want nog nooit eerder deed een single er in één ‘run’ zó lang over om die eerste plaats in deze lijst te halen (meer dan 17 weken). Behalve de eerste plaats in de Mega Top 50 staat de single Ramaganana ook op één in de Top 40 én de Pepsi Chart. Voor wat betreft de Top 40 vestigt Treble ook een nieuw hitrecord. Nooit eerder in de historie van de Top 40 maakte een single zo’n grote sprong naar de nummer-1-positie. De single stijgt namelijk van plaats 23 door naar één. Het record houdt niet lang stand, want Marco Borsato & Do stijgen op 6 maart van 35 naar 1 met Voorbij. *** Fabio Pennisi en Paul de Corte gaan als Reunion namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Istanbul. Ze winnen de nationale eindstrijd met het nummer Without You. Het televisiepubliek brengt met televoting en sms'en ruim 200.000 stemnmen uit. Het tweetal is bij de vakjury veruit favoriet: van alle juryleden krijgen ze het maximale aantal punten. Ze worden gevolgd door Judith Jobse en publiekslieveling Anja Wessels. *** Les Gray (57), de zanger van Mud overlijdt 21 februari aan een hartaanval. Zijn laatste optreden in Nederland was in Stadskanaal op 11 oktober 2002. *** Portugal raakt zijn hitparade kwijt. In verband met de dalende verkoopcijfers komt er geen wekelijks overzicht van de bestverkochte cd-singles meer. De markt is te klein geworden en levert geen betrouwbaar beeld meer van de sector, vindt de Portugese muziekindustrie. Vorig jaar halveerde het aantal verkochte cd-singles tot 151.000. Volgens het Portugese persbureau Lusa blijft de hitlijst van cd-albums gehandhaafd. Verder komt er een hitparade van muziek-dvd's. *** Tom Wilson overlijdt op 25 maart 2004. Hij had een hit met Technocat in 1995 (#21). *** Jan Berry (62) van het surfmuziek-duo Jan & Dean overlijdt vrijdag 26 maart in zijn woonplaats Los Angeles. Zijn gezondheidsituatie was slecht sinds hij in 1966 bij een auto-ongeluk was betrokken. Berry liep daarbij hersenletsel op en raakte gedeeltelijk verlamd. *** Een rechtbank in Litouwen veroordeelt maandag 29 maart de zanger van de Franse rockgroep Noir Desir, Bertrand Cantat, tot acht jaar cel wegens doodslag van zijn vriendin Marie Trintignant. Noir Desir had in 2001 een #37 met Le Vent Nous Portera. *** De Amerikaanse zangeres Timi Yuro (63) sterft op 30 maart aan de gevolgen van een hersentumor. Anouk trouwt midden maart in het grootste geheim met haar partner Remon Stotijn (frontman van Postmen). *** Speciaal voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko brengen bekende Marokkaanse Nederlanders onder de actnaam Marocstars een cd-single uit. De opbrengst van het nummer met de titel Life gaat naar gironummer 7447. De single haalt de hitparade niet. *** Jongerentijdschrift Break Out verschijnt op 29 april met twee verschillende covers. De lezers kunnen kiezen tussen een voorpagina met Idolsfinalisten Maud of Boris. De inhoud van de twee versies is precies hetzelfde. *** Agnetha Fältskog scoort voor het eerst in 19 jaar een hit met If I Thought You'd Ever Change Your Mind (#31). *** Op zaterdag 15 mei wint zangeres Ruslana namens Oekraïne de 49ste editie van het Eurovisie Songfestival. Het Nederlandse duo Re-union wordt met Without You twintigste met een totaal van elf punten. Re-union kreeg slechts van drie landen punten, te weten Malta (2 punten), Estland (3) en België (6). *** De zanger Ben Hendriks wint vrijdagavond 28 mei de talentenjacht Een Ster In 40 Dagen van de TROS. Het programma was een competitie van talentvolle zangers en zangeressen van het levenslied. *** De speciale EK-single Waar Moet 'Ie In? Daar Moet 'Ie In! van Edwin Evers en Guus Meeuwis is vanaf 3 juni via radio538.nl te downloaden voor 1,30 euro. Aan het EK-nummer hebben de bekende voetbaltypetjes uit het ochtendprogramma Evers Staat Op meegewerkt. De opbrengst van het EK-lied wordt geschonken aan de Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting is in 1998 mede op initiatief van de spelers van het Nederlands elftal opgericht. De EK-single overtreft alle downloadrecords van Radio 538; de track is meer dan 6000 keer gedownload. Nummer 17 is de toppositie in de Top 40.*** De heren Acda en De Munnik laten het op handen zijnde EK ook niet onopgemerkt voorbij gaan en komen met ‘T Is Stil Aan De Overkant. *** Ray Charles (73) overlijdt op 10 juni aan een leverkwaal. *** Op 6 juli 2004 overlijdt Syreeta Wright (58) aan de gevolgen van borstkanker. In 1979 scoorde ze met Billy Preston twee hits: It Will Come In Time en With You I'm Born Again. *** Op 10 juli 2004 haalt The Anthem 2004 van dancefeest Sensation de hitparade. De maker is The Rush en de single haalt #30. *** Op 6 augustus 2004 overlijdt Rick James (56) aan een hartaanval. Super Freak was in 1981 zijn grootste hit (#2). *** Theo Maassen scoort een #28 met Doodsbedreiging. *** Laura Branigan (47) overlijdt op donderdag 26 augustus onverwachts door een hersenbloeding. Self Control haalde #7 in 1984. ***De door Justin Timberlake ontblote borst van popster Janet Jackson tijdens een optreden op de Super Bowl kost Viacom, de moederonderneming van de Amerikaanse tv-zender CBS 550.000 dollar. Het Amerikaanse Commissariaat voor de media FCC legt de boete woensdag 8 september op aan Viacom. Het is de grootste boete ooit die de FCC heeft opgelegd. *** Johnny Ramone (55), de leadgitarist van de Amerikaanse punkgroep The Ramones, overlijdt woensdag 15 september aan prostaatkanker. *** Izora Rhodes van The Weather Girls overlijdt donderdag 16 september. In 1982 had ze samen met zangeres Martha Walsh een wereldhit met It’s Raining Men. *** Dirk van der Horst (57), sinds 1988 gitarist bij BZN, overlijdt woensdag 22 september aan kanker. *** Marco Borsato krijgt een eigen munt. Het Marco Borsato Waagje, met een waarde van 1 euro, wordt uitgebracht ter gelegenheid van het concert dat de zanger 9 oktober in Alkmaar geeft. Het optreden is alleen toegankelijk voor Alkmaarders. De nieuwe munt, waarop in reliëf het gezicht van Marco Borsato is aangebracht, kan alleen bij het concert als betaalmiddel gebruikt worden. *** Componist, tekstdichter en dirigent Harry de Groot (83) overlijdt 27 september in een ziekenhuis in Blaricum. *** Op 2 oktober 2004 komt de Brabantse formatie Djumbo de Top 40 binnen met Hide And Seek (#12), een marketingsinstrument van de supermarktketen Jumbo. *** Een aantal Nederlandse artiesten heeft de krachten gebundeld voor de slachtoffers van de gijzeling in Beslan. Mathilde Santing, Frank Boeijen, Huub van der Lubbe, Jack Poels, Daniël Lohues, Henk Hofstede en Thé Lau hebben samen de single Lied Voor Beslan opgenomen. Deze ligt vanaf maandag 18 oktober in de winkels. De opbrengst komt ten goede aan Het Nederlandse Rode Kruis en de Stichting Help Beslan, die zich inzetten voor de slachtoffers. V2 Records brengt de single uit. De single staat 3 weken in de Top 40 en komt tot #32. *** Na de moord op de filmmaker Theo van Gogh passen Lange Frans hun Baas B hun hit Zinloos aan: “En niet vergeten, de man heeft gestreden... Theo van Gogh, homie, rust in vrede”, rapt Lange Frans onder meer.*** Op 13 november 2004 overlijdt Ol'Dirty Bastard aan een overdosis cocaïne in combinatie met medicijnen. Hij was een van de oprichters van het rapcollectief Wu-Tang Clan. Fix was in 1997 een #9 en Ghetto Superstar (That Is What You Are) in 1998 een #1. *** Klaartje en Nicky worden zaterdag 20 november met 27 punten elfde tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in het Noorse Lillehammer. De Spaanse Maria Isabel wint de tweede editie van het evenement. *** Willem Duyn (67) overlijdt in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december aan een hartstilstand op weg naar het ziekenhuis. De fors gebouwde, bebaarde zanger werd bekend als Big Mouth van het duo Mouth & MacNeal. *** De rechtstreekse tv-uitzending van het huwelijk van zangeres Bonnie St. Claire kan maandagavond 13 december 794.000 mensen boeien. In SBS Shownieuws is te zien hoe de 55-jarige St. Claire het jawoord geeft aan de 36-jarige Anne-Jan. Het is de eerste keer dat het huwelijk van een bekende Nederlander (buiten leden van de koninklijke familie) rechtstreeks op de buis wordt gebracht. Imca Marina, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Scheemda, trouwt het stel. *** Zanger Andy Bell (40) van de popgroep Erasure bevestigt 13 december op de internetsite van de groep dat hij HIV-positief is. In Nederland scoorde Erasure drie hits: Sometimes (10 weken, #3 in 1987, It Doesn't Have To Be (3 weken, #38 in 1987 en Abba Esque (ep) (10 weken, #7 in 1992). *** De kerstsingle van Trijntje Oosterhuis en Do wordt in een week tijd al meer dan 100.000 keer verkocht. Sky Radio nam het initiatief voor de single, die sinds 10 december in de winkels lag. Een deel van de singles is verkocht via verkoopketens die niet zijn aangesloten bij de Mega Charts en daardoor tellen niet alle verkochte exemplaren mee. Op het schijfje staan twee nummers. Trijntje Oosterhuis heeft Merry Christmas Baby opgenomen samen met saxofoniste Candy Dulfer. Do zingt Everyday Is Christmas. *** Unleash The Beast van DJ Outblast en Korsakoff is de meest aangevraagde clip bij The BOX over het jaar 2004. Opmerkelijk is dat Unleash The Beast pas vanaf 20 augustus opvraagbaar was op de zender en in totaal ruim 26.000 keer is aangevraagd. *** De jongensband Men2B wint donderdagavond 23 december de TV-talentenjacht Popstars - The Rivals. De single Bigger Than That komt op nummer 1 de Single Top 100 binnen. Dat is één plaats hoger dan Plaything van de concurrerende meidenband Raffish. *** Danny van Zoest win zondag 26 december het TROS-programma 1000 Sterren Stralen. Ten overstaan van een uitverkocht Gelredome in Arnhem, streden Van Zoest en Joop Lens tijdens het kerstconcert van Frans Bauer om de overwinning. *** VPRO's Song van het jaar is Take Me Out van Franz Ferdinand.DE TIEN GROOTSTE HITS
1 710 1 22 Dragostea Din Teï - O-Zone 19-6-2004
O-Zone scoort de hit van het jaar met Dragostea Din Teï. De Roemeense zangeres Haiducii verovert vanuit Italië Nederland met haar coverversie. Zij komt tot #8. Alleen in Italië is zij de grote winnares; zij staat weken op één terwijl O-Zone niet hoger komt dan #17. O-Zone is een Moldavisch poptrio bestaande uit Dan Balan, Radu Sarbu en Arsenie Toderas. Ze verhuisden in 2002 naar Roemenië. Hun hit Dragostea din tei is in het Roemeens gezongen en betekent Liefde Onder De Lindebomen. Dit zal hun enige hit blijken, want opvolger Despre Tine haalt de Top 40 niet. De groep zal al in 2005 uit elkaar vallen. In dat jaar zullen de Roemenen van Aksent overigens een hit scoren met Kylie (#4). O Zone-zanger Arsenie Toderas zal in 2006 als Arsenium (samen met Natalia Gordienko) in het Engels meedoen aan de nationale finale voor Moldavië voor het Eurovisie Songfestival.
O-Zone – Dragostea Din Teï
5x
Ma-ia-hii
Ma-ia-huu
Ma-ia-hoo
Ma-ia-haa
Alo, Salut, sunt eu, un haiduc,
Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea.
Alo, alo, sunt eu Picasso,
Ti-am dat beep, si sunt voinic,
Dar sa stii nu-ti cer nimic.
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
Te sun, sa-ti spun, ce simt acum,
Alo, iubirea mea, sunt eu, fericirea.
Alo, alo, sunt iarasi eu, Picasso,
Ti-am dat beep, si sunt voinic,
Dar sa stii nu-ti cer nimic.
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
x4
Ma-ia-hii
Ma-ia-huu
Ma-ia-hoo
Ma-ia-haa
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
Chipul tau si dragostea din tei,
Mi-amintesc de ochii tai.
Bekijk de clip van O-Zone
http://www.youtube.com/watch?v=jRx5PrAlUdY&ob=av2e
Bekijk de clip van Haiducci
http://www.youtube.com/watch?v=MhuTaD-B4qs


2 646 1 20 Holiday In Spain - Counting Crows & Bløf 5-6-2004
In 2004 scoort Bløf een grote hit met een Nederlands-Engelse bewerking van het nummer Holiday in Spain van de Counting Crows. Het nummer wordt samen met de Counting Crows opgenomen en bereikt de nummer 1 positie in alle Nederlandse hitlijsten. Na Holiday In Spain haalt Counting Crows #15 met Accidentally In Love, afkomstig van de soundtrack van Shrek 2. De Amerikaanse formatie Counting Crows bestaat uit Adam Duritz (leadzanger), David Bryson (gitarist), Charles Gillingham (toetsenist), David Immerglück (gitarist), Jim Bogios (drummer), Dan Vickrey (gitarist). Voormalige bandleden zijn Steve Bowman (drummer tot 1994), Ben Mize (drummer tot 2003) en Matt Malley (bassist tot 2005). Adam Duritz en David Bryson begonnen in San Francisco met muziek maken. Ze traden op in lokale cafés en bars. Pas in 1990 noemden ze zich Counting Crows, naar een oud Engels rijmpje. In 1992 werden ze ontdekt tijdens de BMI New Music Showcase in San Francisco. In 1994 en 1997 halen ze de tipparade met Mr. Jones en A Long December. Op het album Hard Candy staat de verborgen track Big Yellow Taxi dat al eerder door Joni Mitchell was uitgebracht. Dit nummer werd in 2003 een grote hit in Nederland: het duet met Vanessa Carlton haalt de 19e plaats. In 2004 volgt wederom een duethit in de vorm van Holiday In Spain. Bløf werd opgericht in 1992. Het eerste album Naakt Onder De Hemel werd in eigen beheer uitgebracht. In 1998 werd Bløf bekend bij het grote publiek met de single Liefs Uit Londen waarna de populariteit van de band sterk steeg. De single kwam van het tweede album Helder. Na het succes van Liefs Uit Londen (#13) worden live-versies van Aan De Kust (#27) en Wat Zou Je Doen (#5) van het debuutalbum ook hits. Het derde album Boven brengt de hit Harder Dan Ik Hebben Kan (#11). Het vierde album Watermakers werd voorafgegaan door de hit Dansen Aan Zee (#9). Ook Hier ((#15) en Ze Is Er Niet (#33) worden hits. In 2001 overleed drummer Chris Götte na een verkeersongeluk. In Norman Bonink vond de band een nieuwe drummer; Bonink speelde eerder in de band van Frank Boeijen. Na de dood van Götte bracht de band het album Blauwe Ruis uit. Dichterbij Dan Ooit (#12) was de eerste single die van het album werd getrokken. Blauwe Ruis (#12) en Mooie Dag (#17) bereikten ook de Top 40. In 2003 verscheen Omarm. Dit album was het eerste Nederlandse album dat als Super Audio Compact Disc werd uitgebracht. De gelijknamige single Omarm (#8) en de singles Hart Tegen Hart (#32) en Misschien Niet De Eeuwigheid (#39)werden hits. In 2006 zal de groep het album Umoja uitbrengen met daarop dertien nummers uit dertien verschillende landen die in samenwerking met lokale artiesten zijn opgenomen. De singles Aanzoek Zonder Ringen (#2), Hemingway (#8), Mens (#10), Een Manier Om Thuis Te Komen/Regen (#5) en Donker Hart (#8) krijgen een hitnotering. Op 30 juni 2006 zal de band het eerste Zeeuwse popfestival Concert at Sea organiseren. Dit festival wordt herhaald op 30 juni 2007. Op 9 september 2006 geeft Bløf in Spaarnwoude haar duizendste concert. In september 2007 komt de documentaire Umoja Live: Een Manier Om Thuis Te Komen in de bioscoop. In oktober 2007 komt de single Alles Is Liefde uit, welke tevens de titelsong voor de gelijknamige film is (#2). Bløf-leden zijn: Paskal Jakobsen (zang/gitaar/mandoline), Bas Kennis (toetsen/achtergrondzang), Peter Slager (basgitaar/achtergrondzang), Norman Bonink (drums/achtergrondzang; vanaf 2001), Chris Götte (drums; begon in 1997, overleed in 2001) en Henk Tjoonk (drums tot 1997).
Counting Crows & Bløf - Holiday in Spain
(Paskal Jakobsen)
Ik kan nergens heen, maar in het zuiden wacht een vrouw nog steeds op mij alleen
Ze heeft flessen vol tequila en flessen vol Gin
En dan neem ik m’n gitaar mee en m’n gouden ring
Er zijn vliegtuig stoelen, miljoenen bij bedoeling
En bovendien zijn er…Limousines
En er zijn leugens over sterren die we toch nooit zien
misschien…
Neem ik Spanje als besluit en laat m’n schepen achter
Ik ga er stiekem tussenuit
een vluchtweg naar een nieuw begin
(Adam Duritz)
Well hop on my choo-choo
I`ll be your engine driver in a bunny suit
If you dress me up in pink and white
We may be just a little fuzzy `bout it later tonight
She`s my angel
She`s a little better than the one that used to be with me
Cause she liked to scream at me
Man, it`s a miracle that she`s not living up in a tree
I may take a holiday in Spain
Leave my wings behind me
Drive this little girl insane
And fly away to someone new
Everybody`s gone
They left the television screaming that the radio`s on
(Paskal Jakobsen)
M’n schoenen zijn gejat
Maar ik hoef niet meer naar buiten want er is nog wel wat
(Adam Duritz)
Oh, well happy new year`s baby
We could probably fix it if we clean it up all day
Or we could simply pack our bags
(Paskal Jakobsen)
En gaan meteen naar Barcelona want we moeten hier weg…
Misschien..
Neem ik Spanje als besluit…
Laat m’n schepen achter
En ga er stiekem tussen uit
Een vlucht weg naar een nieuw begin (x2)
Geef me de tijd om te redden wie ik ben
Dagen vertraging tot verstromingen stilstaan
Geef me de tijd om mezelf terug vinden
Ik maak alles goed met wat er over blijft
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=yzQtEk9CzCA


3 574 2 20 Push Up - Freestylers 3-7-2004
In 2003 kozen de mannen van The Freestylers voor het label Against The Grain en brachten ze hun derde album Raw As F**k uit. Van dat album verschijnt Push Up als single en dat wordt dé zomerhit van 2004 in Nederland. Push Up zal hun enige hit blijven. De single scoort in Nederland (#2), Vlaanderen (#1), Australië (#2) en Nieuw-Zeeland (#4). De Britse producers Matt Cantor, Aston Harvey en Andrew Galea maakten in de jaren negentig hun opwachting in het housecircuit met de formatie Freestylers. De twee belangrijkste leden DJ Matt Cantor en studiotechnicus Aston Harvey ontmoetten elkaar in 1996 doordat ze allebei voor dezelfde platenfirma in Londen werken. Hun allereerste nummer Drop The Bomb verscheen in 1997. Voor Drop The Bomb werd een sample gebruikt van Freestyle en omdat samples zo'n belangrijke rol in hun muziek speelden besloten de twee heren zichzelf Freestylers te noemen. Hun echte doorbraak kwam met B-Boy Stance wat in Engeland een top 20- hit werd.
Freestylers – Push Up
I think I saw your body before I saw your face,
The kind of moves you made where wakin up the place,
Then you favourite song come one the one you love,
You come over to me,
Looked in my eyes and said for sure,
You had your hands all over my body tonight,
You didn`t care about respectability,
With people staring cos you really made a scene,
It must of looked liked we were doin it for real.
You Said,
Where I come from we don`t play around,
And when its time to party we know how to get down,
And where were goin baby you don`t have to worry bout a thing,
Take my hand,
Move your body up and down,
And,
[Chorus]
Push Up
Your body, Your body next to mine
Push Up
I gotta make that sexy booty mine
Push Up
And shake it, baby shake that ass
Push Up
I love it when you feel like getting nasty.
[Bridge]
Just like drug you work with my reality,
You where a figment of my sexuality,
I know your capable of blowing down the mic,
So excuse me when you talk to me I seam preoccupied.
Cos,
Where I come from we don`t play around,
And when its time to party we know how to get down,
And where were goin baby you don`t have to worry bout a thing,
Take my hand,
Move your body up and down,
And,
[Chorus]
Push Up
Your body, Your body next to mine
Push Up
I gotta make that sexy booty mine
Push Up
And shake it, baby shake that ass
Push Up
I love it when you feel like getting nasty.
[Bridge]
Where I come from, no, we don`t play around,
No No,
And where I Come from, yeah, we get down, we get down,
So move your body up and down and
[Chorus]
Push Up
Your body, Your body next to mine
Push Up
I gotta make that sexy booty mine
Push Up
And shake it, baby shake that ass
Push Up
I love it when you feel like getting nasty.
Push Up
Your body, Your body next to mine
Push Up
I gotta make that sexy booty mine
Push Up
And shake it, baby shake that ass
Push Up
I love it when you feel like getting nasty
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=uikiBuLfUDg


4 565 3 20 Ik Ben Je Zat - Ali B featuring Brace 10-7-2004
Ali B heeft twee superhits in 2004. Ik Ben Je Zat samen met Brace wordt vanaf juli de grootste. In september volgt Wat Zou Je Doen, een duet met Marco Borsato en die staat op nummer 8 in de jaarlijst. Ali B werd geboren als Ali Bouali in Zaanstad op 16 oktober 1981. Hij brengt zijn eerste jaren door in Zaanstad, maar op tweejarige leeftijd verhuist Ali B naar Amsterdam. Na het horen van het nummer Moordenaar van Osdorp Posse raakt hij daar geïnteresseerd in hiphop en begint zelf ook met rappen. Hoewel een deel van zijn familie in Amsterdam blijft wonen, vertrekt Ali op veertienjarige leeftijd met zijn moeder naar Almere. Ali woont nog steeds in Almere en is getrouwd met Breghje Kommers die ook zijn manager is. In 2000 doet Ali B mee aan meerdere talentenjachten zoals Wanted. Hij haalt ook de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/hiphop, waar hij verliest van zangeres Corey. Daarna krijgt hij een contract bij Warner Music. De single Waar Gaat Dit Heen? haalt in 2003 de tipparade. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam met zijn single Ik Ben Je Zat (#3). Door zijn brutale live-performance krijgt Ali zeer snel naamsbekendheid en werd hij een graag geziene gast in (discussie)programma's op radio en televisie. Eddy Brace Rashid MacDonald werd geboren in Soerajabaja op 23 augustus 1986. In 2004 scoort hij zijn eerste hit samen met Ali B. Daarna doet hij mee op Moppie van Lange Frans en Baas B. In 2005 zal Brace samen met Ali B en Yes-R scoren met Leipe Mocro Flavour. Zijn eerste solohit is Vraag Jezellf Eens Af, daarna is het tijd voor Hartendief en dat is weer een samenwerking met Ali B. Brace's vader is songschrijver Eddy MacDonald. Zijn broer zong in KéShaw en de VIP Allstars.
Ali B featuring Brace – Ik Ben Je Zat
Refrein (Brace):
Ik ben je zat geloof mij nou ik heb het echt gehad
Het leven is geen spel nee het leven is geen Wedden Dat!
Ik geef het toe vuile bitch je hebt me echt genakt
Nu heb je spijt maar je hoeft niet meer te bellen schat!
Couplet 1:
Sorry lieve schat maar ik moet je nu verlaten
Ik vind het best wel jammer ik kon altijd met je praten
We waren met zijn twee zo verenigd als de staten
Maar achterom mijn rug zat je te flirten met mijn maten
Ik had alles in de gaten maar ik maakte me niet druk
Mensen hadden me gewaarschuwd maar ik gaf geen ene fuck
Want ik wist het zeker nee ik dacht niet aan misschien
ik heb me eigen ogen ik heb alles toch gezien
want ik ben ik ben toch verliefd
dus pak je spullen want je maakt je zelf depressief
ik kan mijn stel want ik ben zelf een dief
wanneer ik het uitmaak is het voor definitief
Refrein (Brace):
Ik ben je zat geloof mij nou ik heb het echt gehad
Het leven is geen spel nee het leven is geen Wedden Dat!
Ik geef het toe vuile bitch je hebt me echt geknockt
Nu heb je spijt maar je hoeft niet meer te bellen schat!
Couplet 2:
De eerste keer dat ik je zag was je een hele losse meid
Het maakte mij niet uit ik had een hele toffe tijd
Ik wou het daar bij laten maar je had me toch verleid
Onze relatie was een feit en achteraf toen had ik spijt
Want ik ging met de verkeerde
Zoals jij je presenteerde
leek het alsof je de ware was en niemand protesteerde
over dat er wat mankeerde en ik het eigenlijk moest laten
maar ja achteraf is altijd makkelijker praten dan gedaan
het is gedaan want ik kreeg het voor mijn kiezen
je zag het als een spelletje en ik moest hem verliezen
ja ik kon ook niet weten dat ik ging met een actrice
want je speelde een schone meid maar je was gewoon een vieze.
Refrein (Brace):
Ik ben je zat geloof mij nou ik heb het echt gehad
Het leven is geen spel nee het leven is geen Wedden Dat!
Ik geef het toe vuile bitch je hebt me echt geknockt
Nu heb je spijt maar je hoeft niet meer te bellen schat!
Couplet 3:
Je begon meteen te zeiken als ik even naar je vroeg
Gaf je alles wat je wou maar je vond het niet genoeg
Ik had mijn vrouwtje liever thuis maar jij wou chillen in de kroeg
En was net een domme sletje zoals jij je daar gedroeg
Je zoop je zelf klem begon te strippen op de bar
Mensen vonden het bizar je bent een beetje in de war
Als je denkt dat dit kan terwijl ik op je zit te wachten
Een ding moet je weten ik ben er bij met m’n gedachte
Nu wijs ik je de deur heb genoeg van je gezeur
Denk maar niet dat ik nog treur over wat er is gebeurd
Check het fikkie is gestookt en nu zal je hem moeten blussen
Maar ik neem je niet terug ook al zou je mijn voeten kussen.
Refrein (Brace):
Ik ben je zat geloof mij nou ik heb het echt gehad
Het leven is geen spel nee het leven is geen Wedden Dat!
Ik geef het toe vuile bitch je hebt me echt geknockt
Nu heb je spijt maar je hoeft niet meer te bellen schat!
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=M4rNysdpdok&ob=av2e


5 554 3 20 Superstar - Jamelia 31-1-2004
Jamelia haalde in 2000 haar eerste tipnotering met de single Money, een duet samen met Beenie Man. In 2004 maakt ze een nieuwe start met Superstar en dat wordt een gigantische hit. Opvolger Thank You haalt vervolgens #21, maar Universal Prayer, haar duet met Tiziano Ferro, flopt. In 2004 zingt Jamelia ook mee op Do They Know It's Christmas? van Band Aid 20. In 2006 zullen ook Something About You en Beware Of The Dog niet verder komen dan de tipparade. Jamelia Neila Davis (Birmingham, 11 januari 1981) is getrouwd met de Jamaicaanse voetballer Darren Byfield. Samen zullen ze in 2005 dochter Tiani krijgen. Voor Jamelia was het haar tweede kind, ze kreeg eerder al in 2001 een dochter genaamd Teja.
Jamelia – Superstar
People always talk about (ey oh ey oh ey oh)
All the things their all about (ey oh ey oh ey oh)
Write it on a piece of paper,
Got a feeling i'll see you later.
There's something bout this,
Lets keep it moving,
And if its good lets just get something cooking.
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do.
(you do, you do).
[Chorus:]
I dont know what it is,
That makes me feel like this,
I dont know who you are,
But you must be some kind of superstar,
Coz you got all eyes on you no matter where you are,
(you just make me wanna play)
Baby take a look around (ey oh ey oh ey oh)
Everybody's getting down (ey oh ey oh ey oh)
Deal with all the problems later,
Bad boys on their best behaviour.
There's something bout you,
Lets keep it moving,
And if it's good lets just get something cooking,
Coz i really wanna rock with you,
I'm feeling some connection to the things you do,
(you do, you do).
I don't know what it is,
That makes me feel like this,
I don't know who you are,
But you must be some kind of superstar,
Coz you got all eyes on you no matter where you are,
(you just make me wanna play).
I like the way your movin' (ey oh ey oh ey oh)
I just get into the groove and then (you just make me wanna play),
If you just put pen to paper (ey oh ey oh ey oh)
Got that feeling i'll see you later.
Make your move, can we get a little closer,
You rock it just like you're supposed to,
Hey boy i ain't got nothing more to say,
Coz you just make me wanna play,
i don't know what it is,
That makes me feel like this,
i don't know,
Gotta be, gotta be a superstar,
All eyes on you.
[Chorus x2]
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=CPQ_PnRPOXw&ob=av2n


6 520 2 18 Sick And Tired - Anastacia 17-7-2004
Anastacia heeft twee grote nummer 2-hits in 2004. Na Left Outside Alone, nummer 9 in het jaaroverzicht, komt Sick And Tired en dat wordt een nog grotere hit, maar I’m Outta Love uit 2000 blijft met 591 punten haar grootste hit. Anastacia Lyn Newkirk werd geboren op 17 september 1973 in New York. In 2003 werd borstkanker bij de zangeres vastgesteld. De operatie verliep voorspoedig en artsen slaagden erin het kwaadaardige gezwel uit Anastacia's borst te verwijderen. Begin 2004 maakt Anastacia een muzikale comeback met het album Anastacia en de single Left Outside Alone (#2). Ook na 2004 zal Anastacia hits blijven scoren. In 2005 zal ze een grote hit hebben met Everything Burns (#7), een duet met Ben Moody opgenomen voor de speelfilm The Fantastic Four. Begin 2006 is I Belong To You, een duet met Eros Ramazzotti, een succes (#7).
Anastacia – Sick And Tired
My love is on the line
A little late for all the things you didn’t say
I’m not sad for you
But I’m sad for all the time, time I had to waste
‘cause I learned the truth
your heart is in a place I no longer wanna be
I knew there’d come a day
I’d set you free
‘cause I’m sick and tired
of always being sick and tired
your love isn’t fair
you live in a world where you didn’t listen
and you didn’t care
so I’m floating
I’m floating on air
No warning of such a sad song
Of broken hearts
My dreams of fairy tales and fantasy
Were torn apart
I lost my peace of mind
Somewhere along the way
I knew there’d come a time
You’d hear me say
I’m sick and tired
Of always being sick and tired
your love isn’t fair
you live in a world where you didn’t listen
and you didn’t care
so I’m floating
I’m floating on air
your love isn’t fair
you live in a world where you didn’t listen
and you didn’t care
so I’m floating
I’m floating on air
My love is on the line
your love isn’t fair
you live in a world where you didn’t listen
and you didn’t care
so I’m floating
I’m floating on air
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=HzfyCuPVpCY&ob=av2e


7 511 3 19 Love Comes Again - Tiësto featuring BT 24-4-2004
Love Comes Again is met de zevende plaats in de jaarlijst zijn hoogste notering, maar Traffic uit 2003/2004 blijft zijn grootste hit. Op Love Comes Again is BT als zanger te horen. In Vlaanderen haalt de single de zesde plaats, in Finland de twaalfde en in Zwitserland wordt nummer 94 bereikt. In 2004 heeft Tiësto als internationaal DJ de primeur om voor een vol Gelredome in Arnhem twee solo-concerten te geven. Op 20 mei 2004 wordt Tiësto benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Op 13 augustus 2004 is hij in Athene de eerste DJ die de Olympische Spelen muzikaal mag openen. In oktober komt het album Parade of The Athletes uit, waarop de muziek van de openingsceremonie te horen is. Op 28 oktober 2004 wordt hij voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot 's werelds beste DJ.
Tiësto – Love Comes Again
You have become
What you have always been
Life figuring out
Rephrase your vision
No words I can speak
A path should been chosen
All trembling track
She lead us back and here
the guts are
Love comes again
Just when I booked in none of her
Love can come again
You gotta believe that
Love comes again
Just when I booked in none of her
Love can come again
Deep within me
Turn all the secret stones
Voice of fields
Breathing when love holds
Still no word we can speak
A path should been chosen
But all trembling track
She lead us back and here
the guts are
Love comes again
Just when I booked in none of her
Love can come again
You gotta believe that
Love comes again
Just when I booked in none of her
Love can come again
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=yYwLLyy-hZQ&ob=av3e


8 505 1 14 Wat Zou Je Doen - Marco Borsato & Ali B 25-9-2004 2005-172
In juni 2004 geeft Marco Borsato zes uitverkochte concerten in De Kuip. Een van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgen, is de rapper Ali B. Samen zingen ze een bewerking van het lied Nooit Meer Een Morgen. Op 25 september 2004 komt deze live-versie onder de titel Wat Zou Je Doen vanuit het niets op nummer 1 binnen. De opbrengsten van de single gaan naar War Child. Ali B zal na 2004 nog vele hits scoren. Een greep uit zijn hits: Leipe Mocro Flavour (#2 in 2005; met Yes-R en Brace), Ghetto (remix) (#3 in 2006; met Akon en Yes-R), Rampeneren (#4 in 2006; met Yes-R & The Partysquad), Wij Houden Van Oranje (2006) (#2; met André Hazes) en Groupie Love (#9 in 2007; met Yes-R, Darryl, DJ Switch en Gio).
Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands. Borsato wint zowel in 2004 en 2005 de Vlaamse TMF Award voor Beste Zanger Internationaal. Marco Borsato treedt in 2004 10x op in het Sportpaleis Antwerpen en 6x in De Kuip in Rotterdam; samen goed voor 420.000 bezoekers. Daarmee trekt Marco’s concertreeks het grootste aantal bezoekers uit zijn carrière. In 2006 zullen de tien optredens in het Gelredome 320.000 bezoekers trekken.
Ali B & Marco Borsato - Wat Zou Je Doen
Als er nooit meer een morgen zou zijn 
En de zon viel in slaap met de maan 
Heb je enig idee wat het met je zou doen 
Als je nog maar een dag zou bestaan 
Voor sommige kinderen zal er nooit meer een morgen zijn 
Hoe zou je het vinden als je dagen vol zorgen zijn 
Je bent zo jong en klein, het doet enorm pijn 
Het hartje van een kind is zo breekbaar als porselein 
Dus neem nou de tijd om dit even te horen 
Want als wij niks doen dan is hun leven verloren 
Iedereen heeft recht op een eerlijk leven 
En ze kunnen nog zoveel op deze wereld beleven 
Kom we geven ze een kans en bieden ze hulp 
Hou je koppie omhoog en kruip niet in je schulp 
Steek de handen in elkaar, want dan staan we sterk 
Nee, we kijken niet, we gaan aan het werk 
Wat zou je doen 
Wat zou je doen 
Wat zou je doen 
Wat zou je doen 
Je schrikt jezelf rot als je ziet wat er gebeurt 
Een klein kind van 8 jaarloopt rond met een mitrailleur 
Dit is niet correct het hoort te spelen met speelgoed 
Of te voetballen misschien zijn ze wel heel goed 
Hoeveel moet zo'n kind nog lijden 
Iedereen wil toch wel zo'n kind bevrijden 
Ze zijn heel druk mensen horen niet te stressen 
Meisjes doen hun best en worden leraressen rappers of zangeressen 
Ik hoop dat het lukt dan geef ik 2 vingers hou ze hoog in de lucht 
Van links naar rechts hou ze hoog in de lucht 
Want een glimlach van een kind is toch een gros van geluk 
Wat zou ik doen als ik woonde in Bagdad? 
Zou ik smeken bij degene die de macht had? 
Eh yo hoe erg zou het zijn op de Balkan? 
De meeste mensen die snappen er geen bal van 
Kongo, Kosovo en Pakistan 
Siërra Leone, Soedan en Afghanistan 
Eritrea en natuurlijk Georgië 
Het is oorlog van hier tot aan Bosnië 
Als er nooit meer een morgen zou zijn 
En de zon viel in slaap met de maan 
Heb je enig idee wat het met je zou doen 
Als je nog maar een dag zou bestaan


9 496 2 18 Left Outside Alone - Anastacia 6-3-2004
De muzikale comeback na Anastacia’s gedwongen ziekteverlof pakt bijzonder goed uit. Met Left Outside Alone bereikt ze de tweede plaats in de Top 40 en de opvolger Sick And Tired doet dat nog eens dik over (nummer 6 in de jaarlijst). Left Outside Alone haalt in Zwitserland, Oostenrijk en Italië nummer 1. Ook na 2004 zal Anastacia hits blijven scoren. In 2005 zal ze een grote hit hebben met Everything Burns (#7), een duet met Ben Moody opgenomen voor de speelfilm The Fantastic Four. Begin 2006 is I Belong To You, een duet met Eros Ramazzotti, een succes (#7).
Anastacia – Left Outside Alone
All my life I've been waiting
For you to bring a fairy tale my way
Been living in a fantasy without meaning
It's not okay I don't feel safe
Left broken empty in despair
Wanna breath can't find air
Thought you were sent from up above
But you and me never had love
So much more I have to say
Help me find a way
And I wonder if you know
How it really feels
To be left outside alone
When it's cold out here
Well maybe you should know
Just how it feels
To be left outside alone
To be left outside alone
All my life I've been waiting
For you to bring a fairytale my way
Been living in a fantasy without meaning
It's not okay I don't feel safe
I need to pray
Why do you play me like a game?
Always someone else to blame
Careless, helpless little man
Someday you might understand
There's not much more to say
But I hope you find a way
Still I wonder if you know
How it really feels
To be left outside alone
When it's cold out here
Well maybe you should know
Just how it feels
To be left outside alone
To be left outside alone
All my life I've been waiting
For you to bring a fairytale my way
Been living in a fantasy without meaning
It's not okay I don't feel safe
I need to pray
And I wonder if you know
How it really feels
To be left outside alone
When it's cold out here
Well maybe you should know
Just how it feels
To be left outside alone
To be left outside alone
All my life I've been waiting
For you to bring a fairytale my way
Been living in a fantasy without meaning
It's not okay I don't feel safe
I need to pray
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=uzR5jM9UeJA&ob=av2e


10 487 1 15 Yeah - Usher 13-3-2004
Usher werd bekend door zijn album My Way uit 1997, maar vooral het album Confessions uit 2004 maakt hem een ster. Vergezeld van het album komt Yeah uit, een single met Ludacris en Lil' Jon. Yeah groeit uit tot een van de grootste hits van het jaar. In de clip van Yeah waarin ook Ludacris en Lil' Jon te zien zijn, introduceert Usher enkele danspasjes die in de hiphopwereld al langer bekend waren. Dit zijn onder andere de thunderclap en de rockaway. In 2004 halen Usher & Alicia Keys #5 met My Boo en solo haalt hij #9 met Burn en #14 met Confessions Pt. 2. Usher Raymond IV werd geboren in Chattanooga (Tennessee) op 14 oktober 1978. Usher kwam voor het eerst in aanraking met zang toen hij in het kerkkoor mocht gaan zingen van zijn moeder. Met hulp van Sean Combs (Puff Daddy) rolde Usher de r&b-wereld in. Usher scoorde in 1993 met I Want You zijn eerste Nederlandse hit (#34). Daarna scoorde hij o.a. de grote hits You Make Me Wanna (#7 in 1997), U Remind Me (#3 in 2001) en I Need A Girl (Part One) met P. Diddy & Loon (#3 in 2002). In 2005 zal Caught Up (#10) zijn laatste hit worden. Usher speelt ook enkele bijrollen in films. Zijn debuut maakte hij in de horrorfilm The Faculty (1998). Even daarvoor had Usher een kleine rol in de sitcom Moesha. In 2006 zal Usher de rol van Bully Flynn op zich nemen in de Broadwaymusical Chicago, maar na een paar dagen wordt hij ziek.
Usher feat Lil' Jon, Ludacris -Yeah
[Usher:] 
Peace up! A Town Down! 
[Lil' Jon:] 
Yeah, (Yeah!) OK!
(Usher! Usher! Usher! Usher!)
[Lil' Jon:] 
Lil' Jon!
[Usher:]
Yeah, Yeah, Yeah! Yeah, Yeah! Yeaah!
Yeah, Yeah, Yeah! Yeah, Yeah! Yeaah!
[Usher (Verse 1):]
Up in the club with my homies, tryna get a lil' V-I, but keep it down on the low key, 'cause you know how it is.
I saw shorty she was checkin' up on me, from the game she was spittin' in my ear you would think that she knew me.
So we decided to chill 
Conversation got heavy, she had me feelin' like she's ready to blow!
(Watch Out! Oh! Watch Out!)
She's saying "Come get me! Come get me",
So I got up and followed her to the floor, she said "Baby, let's go",
That's when I told her I said 
[Usher (Chorus):]
Yeah (yeah) Shorty got down low and said come and get me 
Yeah (yeah) I got so caught up I forgot she told me 
Yeah (yeah) Her and my girl used to be the best of homies
Yeah (yeah) Next thing I knew she was all up on me screaming: 
Yeah, Yeah, Yeah! Yeah, Yeah! Yeaah!
Yeah, Yeah, Yeah! Yeah, Yeah! Yeaah!
[Usher (Verse 2):]
So she's all up in my head now, got me thinking that it might good idea to take her with me,
'Cause she's ready to leave (ready to leave)
But I gotta keep it real now, 'cause on a one to ten she's a certified twenty, but that just ain't me. Hey.
Because I don't know if I take that chance just where it's gonna lead,
But what I do know is the way she dance makes shorty alright with me.
The way she (get low!)
I'm like yeah, just work that out for me.
She asked for one more dance and I'm
Like yeah, how the hell am I supposed to leave?
And I said 
[Chorus]
[Lil' Jon:]
Hey, Luda! 
[Ludacris (Verse 3):]
Watch out!
My outfit's ridiculous, in the club lookin' so conspicuous.
And Rowl! These women all on the prowl, if you hold the head steady I'm a milk the cow.
Forget about the game, I'm a spit the truth, I won't stop till I get 'em in they birthday suits. 
So gimmie the rhythm and it'll be off with their clothes, then bend over to the front and touch your toes.
I left the Jag and I took the Rolls, if they aint cutting then I put em on foot patrol.
How you like me now, when my pinky's valued over three hundred thousand,
Lets drank you the one to please, Ludacris fill cups like double D's.
Me and Ursh once more and we leave 'em dead, we want a lady in the street but a freak in the bed to say 
[Chorus]
[Ludacris (Bridge):]
Take that and rewind it back, Lil' Jon got the beat to make ya booty go (clap) 
Take that and rewind it back, Ursher got the voice to make ya booty go (clap) 
Take that and rewind it back, Ludacris got the flow to make ya booty go (clap) 
Take that and rewind it back, Lil' Jon got the beat to make ya booty go (clap) 
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=AyIX_Pn7Ij0
PRIJZEN


Edisons
Act-Album-Categorie
Ilse DeLange - Clean Up - Zangeres nationaal
Frans Bauer - ‘N Ons Geluk - Zanger nationaal
Dido - Life for rent - Zangeres internationaal
Robbie Williams - Live Summer 2003 - Zanger internationaal
Bløf - Omarm - Groep nationaal
Simply Red - Home - Groep internationaal
Hind - Around the world - Nieuwe artiest/groep nationaal
Evanescence - Fallen - Nieuwe artiest/groep internationaal
50 Cent - Get rich or die tryin' - R&B / Hiphop
Moloko - Statues - Dance
White Stripes - Elephant - Alternative
Phil Collins - Brother Bear - Soundtrack / Musical
Veldhuis & Kemper - Half zo echt - Kleinkunst / Luisterlied
George Michael - Oeuvreprijs internationaal
Frank Boeijen - Oeuvreprijs nationaal
Kane - Live in Rotterdam - DVD
Di-rect - Over the Moon - Album van het jaar (publieksprijs)
Heideroosjes - Damclub Hooligan - Single van het jaar (publieksprijs)
Johnny Hoes - Och was ik maar... - Bijzondere uitgave van historische aard
Toon Hermans - Verzameld werk Bijzondere uitgave van historische aard
Jacques Brel - L'Integrale - Bijzondere uitgave van historische aard
Gouden Harpen 2004
Friso Wiegersma, Lenette van Dongen, Jan Akkerman


Zilveren Harpen 2004
Alain Clark, Ali B., Kaspar van Kooten, The Sheer
POPULARITEITSPRIJZEN
TMF Awards 2005 (=2004)
Uitgereikt op 1 april 2005
Beste Mannelijke Artiest Nationaal: Marco Borsato
Beste Mannelijke Artiest Internationaal: Usher
Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal: Anouk
Beste Vrouwelijke Artiest Internationaal: Anastacia
Beste Popgroep Nationaal: Di-Rect
Beste Popgroep Internationaal: Destiny's Child
Beste Rock Nationaal: Within Temptation
Beste Rock Internationaal: Good Charlotte
Beste Dance Nationaal: Tiësto
Beste Dance Internationaal: Special D
Beste Urban Nationaal: Lange Frans En Baas B
Beste Urban Internationaal: Alicia Keys
Beste Nieuwe Artiest Nationaal: Ali B
Beste Nieuwe Artiest Internationaal: Natasha Bedingfield
Beste Video Nationaal: Zinloos - Lange Frans En Baas B
Beste Video Internationaal: I Want More - Faithless
Beste UK Act: Girls Aloud
538 Single Award: Tiësto
Artist Of The Decade: Marco Borsato


Hitkrant Poppoll 2004
Ingevuld staan drie of vier namen, single/clip en album open. Geen winnaars in blad, wel winnaars TMF Awards in april 2005
Binnenland
Zanger: Marco Borsato, Frans Bauer, Boris
Zangeres: Anouk, Do, Kim-Lian, Maud
Pop: Men2B, Raffish, Blof, Chipz
R&B: Alain Clark, Re-Play, K-Liber, Brace
Rock: Within Temptation, Di-Rect, Kane, Intwine
Rap: Ali B, Lange Frans en Baas B, Brainpower, Def Rhymz
Dance: Tiesto, DJ Jean, Dj José, DJ Chuckie
Nieuwkomer: Ali B, Lange Frans en Baas B, Boris, K-Liber
Single/Clip:
Album:
Buitenland
Zanger: Robbie Williams, Justin Timberlake, Usher, Brian Mcfadden
Zangeres: Christina Aguilera, Britney Spears, Hilary Duff, Beyoncé
Pop: Black Eyed Peas, Maroon5, Sugababes, Blue
Rock: Good Charlotte, Bust, Linkin Park, The Rasmus
R&B: Destiny's Child, Alicia Keys, Christina Milian, NERD
Rap: Eminem, 50 Cent, Nelly, Kanye West
Dance: Special D, Danzel, Scooter, Freestylers
Nieuwkomer: Maroon5 Keane, Jojo, Natasha Bedingfield
Single/Clip:
Album:


VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing
1. (7573) Franz Ferdinand - Take Me Out
2. (2523) U2 - Vertigo
3. (2183) N*E*R*D - She Wants to Move
4. (2152) The Killers - Somebody Told Me
5. (1612) Soulwax - Any Minute Now
6. (1553) Interpol - Evil
7. (1489) The Veils - Lavinia
8. (1339) Snow Patrol - Run
9. (1319) The Von Bondies - C'mon C'mon
10. (1263) OutKast - Roses

3 opmerkingen: