zondag 14 augustus 2011

1979

Topact: Abba
Albumact: Julio Iglesias


Na het topjaar 1978 is het even slikken voor de platenindustrie. Geen topfilms als Saturday Night Fever en Grease, geen nieuwe topsterren en dus geen recordverkopen meer. Dat het met de muziekindustrie niet zo goed gaat is ook te zien aan de verlaagde normen om in aanmerking te komen voor een gouden en platina plaat. Vanaf 1979 heb je aan 150.000 stuks al genoeg. Om een gouden plaat te krijgen moet je 100.000 stuks verkopen. Zoals de punk in 1977 aan Nederland voorbij was gegaan, zo doet ook de new wave het niet bijzonder goed. Op 15 december 1979 doet een stroming zijn intrede die in de decennia erna voor talloze nummer 1-hits zal zorgen: de rap. Rapper's Delight van The Sugarhill Gang zal de boeken in gaan als de eerste raphit in Nederland.


In 1979 is ABBA, dé groep van de jaren zeventig, weer helemaal terug aan de top. De Zweedse band scoort maar liefst vijf hits, waaronder de nummer 1 hit Chiquitita. De opbrengst van die single gaat naar UNICEF. A Song To Gift is de titel van het grote liefdadigheidsconcert dat op 9 januari 1979 in het gebouw van de Verenigde Naties in New York voor UNICEF wordt gehouden. Er zijn optredens van o.a. Rod Stewart, The Bee Gees, Earth Wind & Fire, John Denver, Kris Kristofferson, Donna Summer, Olivia Newton-John en ABBA. Ook de opbrengsten van D'ya Think I'm Sexy van Rod Stewart en Too Much Heaven van The Bee Gees gaan naar UNICEF. De benefietavond brengt een half miljoen dollar op. ABBA begint op 15 september 1979 in Amerika aan haar wereldtournee. Op 24 oktober 1979 geeft ABBA een concert in Ahoy' in Rotterdam voor een meer dan enthousiast publiek. Het is het tweede en laatste optreden van ABBA in Nederland. Daarvoor interviewt Ad Visser de groep voor TopPop. Op 15 november 1979 zal het laatste optreden in Dublin plaatsvinden. Er zijn meer geëngageerde sterren in 1979: Bob Marley (Stir It Up #2, opvolger Is This Love flopt), Third World (Now That We Found Love) en The Police. De in 1977 opgerichte The Police zet de eerste stappen op een rijke hitlijst. Ze scoren maar liefst 5 keer: So Lonely (#31), Roxanne (#21), Can't Stand Losing You (#9), Message In A Bottle (#2) en Walking On The Moon (#9). Ook de Nederlandse formatie Teach In laat zich van zijn sociale kant zien en scoort een top 10 hit met Greenpeace. De opbrengst is voor de gelijknamige organisatie. Bijzonder is dat de plaat in dezelfde week Steunplaat (NOS), Favorietschijf (NCRV), Paradeplaat (TROS) en Alarmschijf (VOO) is. De Noord-Ierse groep The Boomtown rats scoort een nummer 1 hit met I Don't Like Mondays. Een song van Bob Geldof, gebaseerd op het antwoord dat de Amerikaanse tiener Brenda Spencer gaf op de vraag waarom ze elf klasgenoten had doodgeschoten.


Disco is veruit de belangrijkste stroming in 1979. ABBA kiest met het album Voulez-Vous voor de disco-benadering en continueert zo het succes. De hardrock-formatie Kiss had in Nederland nog geen hits gehad, maar nadat zij met het album Dynasty en de single I Was Made For Loving You ook op de discotour gaan, staan ze al snel op nummer een. Ook Sure Know Something schopt het tot de top 3. Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic produceren vele hits; voor Chic (#2 met Le Freak, #14 met I Want Your Love, #17 met Good Times en #23 met My Forbidden Lover) en voor Sister Sledge (de vier zussen scoorden drie hits: He's The Greatest Dancer #16, We Are Family #14, Lost In Music #15). Producent Frank Farian scoort met Boney M. (Mary's Boy Child, Hooray! Hooray! It's A Holi Holiday #1, El Lute/Gotta Go Home #2, I'm Born Again/Bahama Mama) en Eruption (One Way Ticket #4). Boney M is in januari de eerste zwarte groep die optreedt in Rusland. Andere disocohits komen van Peaches & Herb, Amii Stewart (Knock On Wood, #7, Jealousy), Anita Ward en de Pointer Sisters. The Village People scoort twee nummer 1 hits: YMCA in januari en In The Navy in april. The Village People (letterlijk: de dorpslui of de nichten) zijn in 1979 heel populair. Randy Jones gaat verkleed als cowboy, David Hodo als bouwvakker, Felipe Rose als Indiaan, Glenn Hughes als motorgek, Alexander Briley als soldaat en leadzanger Victor Willis als politieman. De dubbelzinnigheden zijn zo aangekleed dat zowel homo's als hetero's er plezier van hebben. Het motto van producer Jacques Morali, ook verantwoordelijk voor successen van Patrick Juvet en Richie Family, is: 'macho's om te zoenen, mannen waarmee iedere vrouw zou willen weglopen.' Donna Summer is de koningin van disco met in 1979 drie hits (Hot Stuff #14, Bad Girls #7 en No More Tears #20 met Barbra Streisand), maar Gloria Gaynor doet ook een gooi naar die titel met het emancipatoire I Will Survive (#4). Britse Shirley Bassey bezingt haar glamourleven in This Is My Life en scoort haar grootste hit (#4). Earth, Wind & Fire scoort met hun mix van soul, funk en disco vier top 20-hits in 1979: September (#18), Boogie Wonderland (#4; met Emotions), After The Love Has Gone (#20) en Star (#9). Zanger van dienst is Maurice White. Toch is het niet allemaal goud wat disco brengt. De film The Wiz flopte. De single A Brand New Day van The Wiz Stars brengt het wel tot nummer 1.


Ook de jaren vijftig muziek doet nog van zich spreken. De formatie Racey, een product van Nicky Chinn en Mike Chapman die ook al Mud en Smokie groot maakten, scoort een nummer 1 met Lay All Your Love On Me. Racey begint op 24 mei in Stadskanaal aan een korte Nederlandse tournee, die daarna Tilburg, Coevorden, Gennep, Amsterdam en Marum aandoet. Mike Chapman verzekert zijn oren in 1979 voor 20 miljoen gulden. Jerry Lee Lewis, die in 1957 doorbrak met A Whole Lotta Shakin'going On en Great Balls Of Fire, scoort een #17 met zijn versie van Save The Last Dance For Me. Op 31 maart 1979 komt de Nederlandse familiegroep Familee, bestaande uit de broers en zussen Arthur, Hans, Jack, Marian, Jos en Marijke van der Lee, de Top 40 binnen met The Story Of Buddy Holly (#31); een nummer over Buddy met een medley van hits.


Met de Nederpop gaat het goed: Golden Earring (The Twilight Zone), Massada (Arumbai #2, Unknown Destination #35), Vitesse (Rock And Roll Band #29), Earth & Fire (Weekend), Luv’ en Herman Brood zorgen voor Nederlandse inbreng. In het Duitse tv-programma Musikladen krijgt Luv' een gouden plaat uitgereikt voor de verkoop van 600.000 exemplaren van You're The Greatest Lover. Earth & Fire scoort hun grootste (internationale) hit uit hun carrière met Weekend. De single staat vanaf 15 december 3 weken op 1. Geholpen door het blauwe pakje dat Jerney Kaagman in TopPop droeg (en in 2008 tijdens Idols IV). In 1980 zal Weekend in heel Europa een hit worden. Theo van Es, ex-zanger van The Shoes, scoort als Theo Vaness een #32 hit met As Long As It's Love; een pleidooi voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit in navolging van het succes van de Village People. Met I'm A Bad Bad Boy bereikt hij zelfs de Amerikaanse Billboard Dance Chart. In 1979 debuteert het zestal Dolly Dots met de hits Boys (Tell It All About) (#9), Radio (#11) en (They Are) Rollerskating (#13). Het begin van een lange, uiterst succesvolle carrière, die in 1984 het hoogtepunt zal beleven. Herman Brood, de Godfather van de Nederlandse rock and roll, staat vrijwel elke week in de popbladen met een of andere stunt of uitspraak. Hij haalt zelfs het NOS journaal nadat hij op Schiphol landt na de tour door de VS. Herman Brood staat in 1979 met vier hits en de film Cha cha in de belangstelling. Hij staat op het toppunt van zijn roem en Still Believe (#30), Maakt Van Uw Scheet Een Donderslag (met de Breedbekkikkers, #17), Never Be Clever (#9) en I Love You Like I Love Myself (#13) halen de Top 40. De Amerikaanse zangeres Lene Lovich speelt een rol in de Herman Brood-film Cha Cha. Ze scoort drie hits in 1979 (en daarna geen meer): Lucky Number (#3), Say When (#19) en Bird Song (#30). Ook de van geboorte Oostduitse zangeres Nina Hagen profiteert van haar filmhuwelijk met Herman Brood. Zij is een beroemdheid, niet met singleshits – Unbeschreiblich Weiblich flopt - maar door haar opera-achtige manier van zingen en haar bizarre uiterlijk.


Ellen Foley scoorde in 1978 als onderdeel van een duo met Meat Loaf een nummer 1 (Paradise By The Dashboard Light). In 1979 scoort ze solo een tophit met We Belong To The Night (#11 in het jaaroverzicht) en ook What's A Matter Baby bereikt de top 10. Olivia Newton-John en John Travolta, de supersterren van 1978, scoren geen nieuwe hits meer. Olivia kwam eind 1978 al binnen met A Little More Love en die haalt in 1979 #3. Opvolger Totally Hot flopt in maart. Johns single Big Trouble flopt ondanks de oplage op blauw vinyl. John Travolta is nog wel het onderwerp van een top 10 hit van de Nederlandse Sandy (Anita Weijers), die zingt Ik Ben Verliefd Op John Travolta. De single verschijnt ook in het Duits (Ich Bin Verliebt In John Travolta), Frans (Mon Grand Amour C'est John Travolta) en Engels (Mama, I'm In Love (With John Travolta)). Sandy scoort nog 2 hits in 1979: Tot Ziens Mijn Lieve Kleine Teddybeer (#17) en Doe De Hoela Hoep (#19). Ook in 1980 en 1981 zal ze nog zowel een hit als een tip scoren.Marjon van Rijn krijgt te horen dat ze niet langer TopPop mag presenteren. Ook Krijn Torringa moet het veld ruimen (hij is te oud). Op 29 oktober 1979 maakt TopPop opnamen van Weekend van Earth & Fire. Jerney Kaagman draagt een blauwleren pak en baart daarmee veel opzien.

De Spaanse Julio Iglesias krijgt hulp van de tv. Een muziekspecial zorgt voor een nummer 1 album en de single Quereme Mucho. Julio wordt de albumact van het jaar 1979. De bestverkopende albums van 1979 zijn Breakfast In America van Supertramp, Voulez-Vous van ABBA, I Am van Earth, Wind & Fire, Dynasty van Kiss en Outlandos D'Amour van The Police. Ook John Denver doet het goed en zelfs een singlesact als Luv' heeft drie goedlopende albums.


Ook in 1979

Op 1 februari gaat de film Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band draaien in de Nederlandse bioscopen. Ondanks medewerking van The Bee Gees en Peter Frampton flopt de film wereldwijd. *** Op 2 februari 1979 sterft Sid Vicious in het Chelsea Hotel in New York aan een overdosis heroïne. Daardoor kon hij niet meer voorkomen voor het doodslaan van zijn vriendin Nancy Spungen op 12 oktober 1978 *** Xandra (Sandra Reemer) wordt twaalfde op het Eurovisie Songfestival met Colorado. Israël wint met Hallelujah uitgevoerd door Gali Atari & Milk and Honey. *** Alice Cooper raakte verslaafd aan de drank. In 1979 zal zijn single How You Gonna See Me Now, de weerslag van zijn strijd tegen de alcoholverslaving, #7 halen. *** Mick Jagger scoort samen met Peter Tosh een nummer 1 hit met Don't Look Back. *** Art Garfunkel scoort solo een #1 met Bright Eyes. Dat nummer komt uit de film Watership Down en de animatieclip met de konijntjes valt op. *** Ook The Shadows hebben - zonder Cliff Richard - een nummer 1 met Theme From The Deerhunter, maar in de film zelf is de versie van The Shadows niet te horen. *** Cheap Trick (met zanger Robin Zander en gitarist Rick Nielsen) scoort een nummer 1 hit met het live in Tokio opgenomen I Want You To Want Me, nadat de single in 1977 was geflopt. Ook Surrender (#12) en Dream Police (#32) halen de hitparade. Ain't That A Shame flopt. *** Frank Mills scoort een #11 met Music Box Dancer, een tune van de NCRV. *** The New Dutch Organ Group haalt #18 met Holland Disco, een nummer dat op radiozender Mi Amigo 272 gebruikt wordt om het uur vol te maken voor het nieuws begint. Het is een medley van hits gespeeld op een draaiorgel. Een Nederlandse productie van Jerry Puter. *** Voor een sensuele noot in het muziekjaar 1979 zorgt het Franse reggaeduo Baba & Roody. Hun Hacka Tacka Music staat vanaf 23 juni 8 weken in de Top 40 en haalt #11. Op kant B staat de Franse versie; volgens het hoesje heet die La Musique Erotique, volgens het label op de single La Musique Exotique. Ze zingen beide varianten. In een tvopname (niet voor TopPop) zakt het topje van Baba over haar tepels, waarover veel kijkers schande spreken. Dingetje haakte in met Rasta Met Een Rumboon ("Geef ‘m nog eens aan, pak ‘m uit het celofaan. Rasta met een Rumboon, aha, aja") maar die bereikt de tipparade niet eens. *** Mac Kissoon neemt in Nederland zijn album Mac Kissoon op. Dat resulteert in drie hits: Lavender Blue (#4), Surprise Surprise (#31) en Love And Understanding (#2; als Mac Kissoon & Family). Hierna bereikt hij nimmer de Top 40 weer. *** Herman Brood laat zich naakt fotograferen voor het Amerikaanse blad Playgirl.Op 13 december 1979 gaat de film Cha Cha van Herbert Curiël in première in Bellevue in Amsterdam. De hoofdrollen zijn voor Herman Brood en Nina Hagen, die in de film met elkaar trouwen.*** Op 29 juni 1979 overlijdt Little Feat-zanger Lowell George in een hotel in Arlington, Virginia, aan een overdosis heroïne. Op 30 juni komt zijn enige solohit Cheek To Cheek de Top 40 binnen. Het wordt een #10 hit. *** Op 12 juli 1979 overlijdt Minnie Ripperton (41) aan kanker. In 1975 had ze een #9 met Lovin' You. Haar stem had een bereik van viereneenhalf tot vijf octaven. Minnie was zowel sopraan (hoge vrouwenstem) als alt (lage vrouwenstem). *** Op 31 juli 1979 trouwt zangeres Patty 
Brard van Luv' met Ron Brandsteder. In 1981 gaan zij uit elkaar. *** De van 16 tot en met 22 juli geplande tournee van Eruption gaat niet door, omdat zangeres PreciousWilson de groep heeft verlaten. *** Meest succesvolle act in de Europarade van het jaar 1979 is ABBA met in totaal 5 hits, die samen 46 weken genoteerd staan en 1136 punten binnenhalen. Meest succesvolle single is Born To Be Alive van de
Belg Patrick Hernandez. Een van zijn danseressen zal zijn succes later ruimschoots overtreffen. Haar naam is... Madonna.


DE TIEN GROOTSTE HITS


1 542 17 1 I Was Made For Lovin' You - Kiss 23-6-1979
De Amerikaanse hardrockgroep met spektakelshows en geschminkte gezichten gaat in 1979 op de discotoer en dat levert hun eerste en enige nummer 1 hit op. Vanwege de discomuziek haken veel fans van het eerste uur af. Vanaf 4 augustus staan ze vier weken bovenaan de lijst. In 1979 halen Gene Simmons, Paul Stanley, Ace Frehley en Peter Criss (line up tot en met 1981) ook nog #3 met Sure Know Something. Daarna zullen ze nog 4 hits scoren waarvan Unholy/God Gave Rock'n Roll To You in 1992 de laatste is. Kiss werd in 1972 opgericht in New York, maar het idee voor de groep stamt al uit 1970 toen Gene Simmons en Paul Stanley samen in een band speelden. De naam Kiss werd geboren nadat Albatross en Fuck waren afgekeurd. In 1974 verscheen het eerste album Kiss. Ze kregen veel kritiek op hun logo met de dubbele S, die veel leek op de typografie ten tijde van nazi-Duitsland. In Amerika heeft de groep in 1975 met Rock And Roll At Nite zijn eerste hit. Nadat in de VS het door drummer Peter Criss voor zijn vrouw Lydia geschreven Beth een hit werd, maakte de groep zijn geluid commerciëler. Op 28 juni 1977 verscheen een stripboek op de markt met Kiss in de hoofdrol. Er werd verteld dat de in dat boek gebruikte rode inkt een klein beetje bloed van elk van de Kiss-leden bevat. Van het boek worden 400.000 exemplaren verkocht. In 1978 verscheen een tweede stripboek en de tekenfilm 'Kiss meets the phantom of the park'. Toen in 1978 de Kiss-bandleden elk een - niet goed verkopend - soloalbum uitbrachten, bleek die van Paul Stanley het meest te klinken als het groepsgeluid. In 1983, als de populariteit tanende blijkt, worden de maskers tijdelijk afgedaan. Hierna neemt de populariteit weer toe. Paul Stanley en Gene Simmons zijn dan de enige twee overgebleven bandleden. Paul Stanley werd geboren als Stanley Harvey Eisen in The Bronx (New York) op 20 januari 1952 en is zanger en gitarist. Zijn alter ego in Kiss is Starchild. Samen met Gene Simmons (Haifa, Israël, 25 augustus 1949) is Paul Stanley verantwoordelijk voor de meeste nummers die Kiss opneemt.
Kiss – I Was Made For Lovin’ You
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Tonight I wanna give it all to you
In the darkness
There's so much I wanna do
And tonight I wanna lay it at your feet
'Cause girl, I was made for you
And girl, you were made for me
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me
Tonight I wanna see it in your eyes
Feel the magic
There's something that drives me wild
And tonight we're gonna make it all come true
'Cause girl, you were made for me
And girl I was made for you
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can give it all to you baby
Can you give it all to me
Oh, can't get enough, oh, oh
I can't get enough, oh, oh
I can't get enough
Yeah, ha
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me
Oh, I was made, you were made
I can't get enough
No, I can't get enough
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can't get enough of you baby
Can you get enough of me
I was made for lovin' you baby
You were made for lovin' me
And I can give it all to you baby
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=CmELf8DJAVY


2 504 16 1 Quiereme Mucho - Julio Iglesias 28-7-1979
Julio Iglesias was in 1972 goed voor de single van het jaar met Un Canto A Galicia, zeven jaar later herhaalde hij die topprestatie bijna. Quiereme Mucho is een nummer dat in de jaren dertig was geschreven door Gonxalo Roig. Jimmy Dorsey had er een hit mee in 1941 en Koos Alberts zal er in 1984 een hit mee scoren als Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten. Quiereme Mucho staat vanaf 1 september 5 weken op nummer 1 in Nederland. In Vlaanderen wordt het de plaat van het jaar. Julio’s nummer 1 hit wordt voorafgegaan door de #20 Por Un Poco De Tu Amor, daarna scoort hij ook nog een #12 met Quiereme. In de jaren daarna zingt Julio duetten met Willie Nelson, Diana Ross, Stevie Wonder en Dolly Parton. In 1984 levert dat twee top 10 hits op: To All The Girls I've Loved Before met Willie Nelson haalt #3, All Of You met Diana Ross komt tot 7. Daarna scoort hij geen top 10 hits meer. Niet gek voor een zanger die in 1959 afgewezen werd voor het schoolkoor, eerst voetballer was en een Eurovisie Songfestival-verleden heeft (Gwendoline in 1970). Julio’s zoon Enrique staat exact 21 jaar later 1 week op nummer 1 in Nederland (samen met Whitney Houston) met Could I Have This Kiss Forever.
Julio Iglesias – Quireme Mucho
Quiereme mucho
dulce amor mio
que amante
siempre te adoraré
Yo con tus besos
y tus caricias
mis sufrimientos acallaré.
Cuando se quiere de veras
como te quiero yo a ti
es imposible mi cielo
tan separados vivir.
Cuando se quiere de veras
como te quiero yo a ti
es imposible mi cielo
tan separados vivir
tan separados vivir.
Yo con tus besos
. . .
Cuando se quiere de veras
Luister
http://www.youtube.com/watch?v=MGm6b3SQguk


3 459 14 1 Bright Eyes - Art Garfunkel 5-5-1979
Bright Eyes is afkomstig uit de film Waterschapsheuvel, naar het boek van Richard Harris. Het door Mike Batt (later de ontdekker van Katie Melua) geschreven nummer staat vanaf 2 juni vijf weken op nummer 1 in Nederland. Zeker geholpen door de promotieclip met de konijntjes. In de Nationale Hitparade is het de single van het jaar. In Amerika wordt het geen hit. In 1981 zal Art zijn tweede en laatste solohit scoren met A Heart In New York (#29). Arthur Ira Garfunkel werd geboren in Queens (New York) op 5 november 1941. Hij werd vooral bekend als helft van het duo Simon and Garfunkel (met Paul Simon). In 1970 gingen Simon & Garfunkel uit elkaar door onenigheid. Nadat Art in 1973 een aantal jaren had geacteerd, begon hij met een solocarrière als liedjesschrijver en zanger. Na twintig jaar zullen Art Garfunkel en Paul Simon in 2003 voor het eerst weer bij elkaar komen voor een tour door Amerika. Paul Simon heeft in de Top 40 nooit de nummer 1 gehaald, You Can Call Me Al zal in 1986 tot nummer 2 komen.
Art Garfunkel – Bright Eyes
Is it a kind of dream,
Floating out on the tide,
Following the river of death downstream?
Oh, is it a dream?
There's a fog along the horizon,
A strange glow in the sky,
And nobody seems to know where you go,
And what does it mean?
Oh, is it a dream?
Bright eyes,
Burning like fire.
Bright eyes,
How can you close and fail?
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes.
Is it a kind of shadow,
Reaching into the night,
Wandering over the hills unseen,
Or is it a dream?
There's a high wind in the trees,
A cold sound in the air,
And nobody ever knows when you go,
And where do you start,
Oh, into the dark.
Bright eyes,
burning like fire.
Bright eyes,
how can you close and fail?
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
bright eyes.
Bright eyes,
burning like fire.
Bright eyes,
how can you close and fail?
How can the light that burned so brightly
Suddenly burn so pale?
Bright eyes
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=MODq81_cDKI


4 416 13 1 Chiquitita - ABBA 27-1-1979
Begin 1979 vertrekt ABBA naar het UNICEF gala in New York. Daar zingen ze Chiquitita. De single komt tegelijk met het bericht dat het huwelijk van Agnetha en Björn ten einde is, maar de groep verklaart door te zullen gaan met muziekmaken. ABBA staat vanaf 3 maart een week bovenaan met Chiquitita. In april 1979 komt het album Voulez-Vous uit met als single Does Your Mother Know, waarop Björn als leadzanger te horen is (#4). De titelsong wordt ook een #4. In september gaat ABBA op wereldtournee. Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight) wordt een #2-hit (en voor A*Teens een #27 in 1999 en met dank aan een sample in Hung Up een nummer 1 voor Madonna 26 jaar later). De tournee eindigt in Ierland in november 1979 en wordt gevolgd door de komst van de single I Have A Dream (#14 in 1979, #1 in 1980). 1980 zal een nóg beter jaar voor ABBA worden. Chiquitita heette aanvankelijk In The Arms Of Rosalita. Frida en Agnetha deelden de lead vocals, maar toen het nummer Chiquitita werd, kreeg Agnetha de hoofdrol. Er wordt ook een Spaanstalige versie opgenomen.
ABBA - Chiquitita
Chiquitita, tell me what's wrong
You're enchained by your own sorrow
In your eyes there is no hope for tomorrow
How I hate to see you like this
There is no way you can deny it
I can see that you're oh so sad, so quiet
Chiquitita, tell me the truth
I'm a shoulder you can cry on
Your best friend, I'm the one you must rely on
You were always sure of yourself
Now I see you've broken a feather
I hope we can patch it up together
Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars they're leaving
You'll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
So the walls came tumbling down
And your love's a blown out candle
All is gone and it seems too hard to handle
Chiquitita, tell me the truth
There is no way you can deny it
I see that you're oh so sad, so quiet
Chiquitita, you and I know
How the heartaches come and they go and the scars they're leaving
You'll be dancing once again and the pain will end
You will have no time for grieving
Chiquitita, you and I cry
But the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Bekijk ABBA in de sneeuw
http://www.youtube.com/watch?v=p4QqMKe3rwY&ob=av2e


5 411 12 1 Theme From Deer Hunter (Cavatina) – The Shadows 16-6-1979
In 1979 wordt The Shadows opnieuw erg populair dankzij hun cover van de John Williams-instrumental Cavatina. The Shadows staan zonder Cliff Richard vanaf 14 juli drie weken op één in Nederland met Theme From Deer Hunter (Cavatina). Het is hun grootste en tevens laatste hitsingle. The Shadows is een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50. Als band legden ze de basis voor de klassieke line-up; bestaande uit een sologitaar, een slaggitaar, een basgitaar en drums. The Shadows was jarenlang de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard en het voorbeeld voor talloze gitaristen, waaronder Mark Knopfler, Pete Townshend, Frank Zappa en Brian May. Theme From Deer Hunter is in Nederland de eerste van drie nummer 1-hits (allen voor een week) die Vietnam als onderwerp hebben. In 1983 zal Goodnight Saigon van Billy Joel volgen en in 1985 het nummer 19 van Paul Hardcastle.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=yZHfOtuTjm0


6 410 13 1 Lay Your Love On Me - Racey 17-2-1979
De eerste single Baby It's You deed in Nederland niets, maar opvolger Lay Your Love On Me wordt een #1 hit in Nederland. Some Girls doet het ook goed (#3), maar Boy Oh Boy en Such A Night floppen in 1979. Alleen in 1981 halen ze nog eens de Top 40 met Runaround Sue (#14). De Engelse band Racey (gitarist Phil Fursdon, zanger Richard Gower, basgitarist Pete Miller en drummer Clive Wilson) werd in 1977 te Weston-super-Mare opgericht. De groep werd ontdekt en geproduceerd door de producers Nicky Chinn en Mike Chapman, die eerder Mud, Sweet en Smokie naar grote successen hadden geleid. Nu spelen ze in op de rock ‘n’ roll-revival (Grease). Voor Nicky Chinn is Lay Your Love On Me zijn laatste nummer 1 hit. Mike Chapman zal solo in 1984 nog de nummer 1-hit Love Is A Battlefield van Pat Benatar produceren.
Racey – Lay Your Love On Me
When I met you
you were seventeen
not just another teenage queen
and then I took you
ev'rywhere you've been
in and out of love
then back again
now.
When I very first saw
you baby I knew
ooh
darling it had to be you
you're the one who
takes me higher
ooh
baby set my heart on fire.
Come on baby lay your love on me
ooh baby let your
love go free now
come on baby lay your love on me
Baby
baby
baby
got the love I need
now.
Now i've tasted your sweet lips
ooh
darling I know what I miss
you gave me more than I
would ever take
with ev'ry word and
ev'ry move you make
now.
I can't believe that
after all this time
I got ev'ry
little thing I
ever hoped to
find
whatever you got
I can't let up
it's you baby it's
you that I love.
Come on baby lay your love on me
Bekijk Lay Your Love On Me
http://www.youtube.com/watch?v=ofDCsRhT57o
Bekijk Some Girls
http://www.youtube.com/watch?v=i15ALD6fsUU


7 401 14 1 (You Gotta Walk) Don't Look Back - Peter Tosh 6-1-1979
In 1978 tekende Peter Tosh een overeenkomst met The Rolling Stones. Tosh trad op als openingsact bij de wereldtournee van The Rolling Stones. De samenwerking resulteert in de single Don’t Look Back, waarop Mick Jagger meezingt. Vanaf 10 februari is de single drie weken lijstaanvoerder in de Nederlandse Top 40. Voor de fans van beide artiesten is het jammer dat Mick Jagger op Pinkpop 1979 weigert om het podium te betreden en met Peter Tosh het duet te zingen. Peter Tosh zal later toegeven dat hij Mick Jagger eigenlijk alleen maar gebruikt heeft om zichzelf bekender te maken. In 1979 haalt I'M The Toughest #17 en in 1983 zal Johnny B Goode #5 bereiken. Johnny B. Goode is een cover van een nummer van Chuck Berry. Peter Tosh werd geboren als Winston Hubert McIntosh op 9 oktober 1944. Als tiener werd hij bekend als oprichter van The Wailing Wailers; met Bob Marley. Buiten de releases met de groep nam hij ook een aantal solosingles op.Hij veranderde z’n artiestennaam van McIntosh via Touch naar Tosh. In 1974 verliet hij The Wailers. Tosh’ leefstijl brengt hem vaak in problemen met de wet, en meer dan eens zat hij in de gevangenis voor illegaal bezit van marihuana. Op 11 september 1987 wordt hij vermoord tijdens een overval in zijn huis in Jamaica.
Peter Tosh & Mick Jagger - (You've Gotta Walk)Don't Look Back
(You've Gotta Walk)Don't Look Back
If it's love that you're running from
There is no hiding place
Just your problems, no one else's problems
You just have to face
If you just put your hand in mine
We're gonna leave all our troubles behind
Gonna walk and don't look back(2x)
(CHORUS)
Now if your first lover let you down
There's something that can be done
Don't kill your faith in love
Remembering what's become
CHORUS
Places behind you
There to remind you
Now if your first lover let you down
There's something that can be done
Gonna heal your faith in love
Remembering what's been done
CHORUS
(Talking):
How far you been walkin' now
About 100 miles
You still got some more to walk
I know, I got a little more to go
I'm gettin' kind of tired but I got to keep on walkin'
I'm walkin' barefoot
You've got to walk and don't look back
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=3o4Fgh0KW_4


8 396 12 1 Fire – The Pointer Sisters 17-2-1979
Fire, een compositie van Bruce Springsteen, staat vanaf 10 maart vier weken op een in Nederland. Na Fire haalt Happiness ook de top 10 (#6). Er zullen nog drie top 10 hits volgen: Should I Do It in 1981 (#9), Automatic (#6) en Jump (For My Love) (#10) beiden uit 1984. Na april 1985 (Neutron Dance, #36; uit de film Beverly Hills Cop II) scoren ze in Nederland geen hits meer. De Amerikaanse familiegroep The Pointer Sisters werd opgericht in 1971 en bestaat uit de zussen Ruth, Anita, June en Bonnie Pointer. Bonnie verliet de groep in 1978. Bonnie Pointer haalt solo tussen 1979 en 1985 drie keer de tipparade.
Pointer Sisters - Fire
I'm driving in my car.....I turn on the radio
I'm pulling you close.......you just say no
You say you don't like it......but you know I’m a liar
'Cause when we kiss.....Fire
Late at night......I'm takin' you home
I say I wanna stay you say you wanna be alone
You say you don't love me girl you can't hide your desire
'Cause when we kiss, Fire
You had a hold on me right from the start
A grip so tight I couldn't tear it apart
My nerves all jumpin' actin' like a fool
Well your kisses they burn but your heart stays cool
Romeo and Juliet, Samson and Delilah
Baby, you can bet their love didn't deny
Your words say split but your words they lie
'Cause when we kiss, Fire
Fire
hot kisses like, fire
burn me up this, fire
I like what you do to my, fire
Talk to me with, fire
Talk to me burn in me with, fire
Take me home with, fire
Kisses like, fire
Kisses like, fire
Bekijk Fire (met Ferry Maat als presentator)
http://www.youtube.com/watch?v=F9MwntYZG0E


9 393 13 1 Reunited - Peaches & Herb 26-5-1979
Linda Green is al de derde Peaches waarmee ex-politieman Herb aan de weg timmert en met veel succes. Vanaf 7 juli staan Peaches & Herb een week op 1 in Nederland. In Amerika staat de single twee weken op 1 en in Vlaanderen ook twee weken. Ook Shake Your Groovy Thing (#20) en We'Ve Got Love (#21) halen de Top 40 in 1979. Vlak na Reunited zal het duo uit elkaar gaan.
Peaches & Herb - Reunited
I was a fool to ever leave your side
Me minus you is such a lonely ride
The breakup we had has made me lonesome and sad
I realize I love you
'Cause I want you bad, hey, hey
I spent the evening with the radio
Regret the moment that I let you go
Our quarrel was such a way of learning so much
I know now that I love you
'Cause I need your touch, hey, hey
Reunited and it feels so good
Reunited 'cause we understood
There's one perfect fit
And, sugar, this one is it
We both are so excited
'Cause we're reunited, hey, hey
I sat here staring at the same old wall
Came back to life just when I got your call
I wished I could climb right through the telephone line
And give you what you want
So you will still be mine, hey, hey
I can't go cheating, honey, I can't play
I found it very hard to stay away
As we reminisce on precious moments like this
I'm glad we're back together
'Cause I missed your kiss, hey, hey
Reunited and it feels so good
Reunited 'cause we understood
There's one perfect fit
And, sugar, this one is it
We both are so excited
'Cause we're reunited, hey, hey
Yeah, yeah, yeah
Ba-a-a-by
Lover, lover, this is solid love
And you're exactly what I'm dreaming of
All through the day
And all through the night
I'll give you all the love I have
With all my might, hey, hey
Reunited and it feels so good
Reunited 'cause we understood
There's one perfect fit
And, sugar, this one is it
We both are so excited
'Cause we're reunited, hey, hey
Bekijk Reunited
http://www.youtube.com/watch?v=rGQi9mz4upo


10 374 13 1 A Brand New Day – The Wiz Stars 
featuring Diana Ross and Michael Jackson 8-9-1979
The Wiz (1978) is de verfilming van de gelijknamige Broadway musical uit 1975. Opvallend is dat de rolbezetting geheel Afro-Amerikaans is. Gezichtsbepalend voor de film zijn Diana Ross in de rol van Dorothy en Michael Jackson als de vogelverschrikker. De film is financieel geen succes, maar de single A Brand New Day is dat wel. Vier weken op 1 vanaf 6 oktober. Opvolger Ease On Down The Road staat in november in de tipparade. Diana Ross en Michael Jackson zijn twee topartiesten uit de Motown-stal, maar A Brand New Day komt niet uit op het Motown-label, maar op MCA Records. De eerste Nederlandse Motown nummer 1 hit zal pas in 1981 volgen met Michael Jacksons One Day In Your Life.
The Wiz Stars – A Brand New Day
Everybody look around
'Cause there's a reason to rejoice you see
Everybody come out
And let's commence to singing joyfully
Everybody look up
And feel the hope that we've been waiting for
Everybody's glad
Because our silent fear and dread is gone
Freedom, you see, has got our hearts singing so joyfully
Just look about
You owe it to yourself to check it out
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Everybody be glad
Because the sun is shining just for us
Everybody wake up
Into the morning into happiness
Hello world
It's like a different way of living now
And thank you world
We always knew that we'd be free somehow
In harmony
And show the world that we've got liberty
It's such a change
For us to live so independently
Freedom, you see, has got our hearts singing so joyfully
Just look about
You owe it to yourself to check it out
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Everybody be glad
Because the sun is shining just for us
Everybody wake up
Into the morning into happiness
Hello world
It's like a different way of living now
And thank you world
We always knew that we'd be free somehow
In harmony
And show the world that we've got liberty
It's such a change
For us to live so independently
Freedom, you see, has got our hearts singing so joyfully
Just look about
You owe it to yourself to check it out
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Can't you feel a brand new day?
Luister
http://www.youtube.com/watch?v=wcfLbNahPUA
PRIJZEN
Edisons 1979
Naam - Album - Categorie
Lee Towers - Defenitelee - Buitenlands Zang
Don Williams - Expressions - Country & Western
Dr. R. Schuursma - Fascisme En Bezetting - Extra
Jim Morrison & The Doors - An American Prayer - Extra
Flairck - Variaties Op Een Dame - Instrumentaal
Stan Getz - Another World - Jazz
Kabaret Ivo De Wijs - Formule 2 - Kabaret/Theater
Herman van Veen - Alfred J. Kwak - Kinderrepertoire
Chet Atkins & Les Paul - Chester And Lester - Middle Of The Road Instrumentaal
Cleo Laine - Gonna Get Through - Middle Of The Road Vokaal
Quincy Jones - The Wiz -Musical/Film
Wim Hogenkamp - Heel Gewoon - Nederlands Zang
Kayak - Phantom Of The Night - Pop
10cc - Bloody Tourists - Pop
Roxy Music - Manifesto - Pop
James Taylor - Flag - Singer/Songwriter
Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light - Single Van Het JaarConamus Exportprijs 1979
Luv' voor het hele oeuvre, Hans van Hemert, Piet Souer, Pim ter Linde


Gouden Harpen 1979
Willem Duys, Toon Hermans, The Ramblers, Gerard van Krevelen


Zilveren Harpen 1979
Herman Brood & His Wild Romance, Flairck, Massada
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Muziek Expres Pop-Poll 1979


Groep
1 3 Herman Brood & His Wild Romance 28,9
2 1 Golden Earring 24,8
3 - Vitesse 8,1
4 5 Massada 7
5 - Earth & Fire 5,7
6 4 Sweet d'Buster 4,6
7 - Kayak 3,8
8 2 Gruppo Sportivo 3,7
9 - Luv' 2,4
10 - Phoney & The Hardcore 1,1


Zanger
1 2 Herman Brood 54,9
2 1 Barry Hay 14,8
3 - George Kooymans 2,2
4 - Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) 2,1
5 - Lee Towers 2
6 4 Boudewijn De Groot 1,8
7 - Rob De Nijs 1,8
8 - Herman Van Boeyen (Vitesse) 1,7
9 - Bertus Borgers (Sweet d'Buster; in 1975 saxofonist bij Golden Earring) 1,6
10 5 Kaz Lux 1,5


Zangeres
1 2 Jerney Kaagman 29,2
2 1 Patricia Paay 18,8
3 - Hanneke Kappen (White Honey) 12,5
4 - Margriet Eshuijs 7,7
5 5 Maggie Mcneal 5,3
6 4 Meike Touw 3,2
7 3 Josée Van Iersel 2,4
8 - Sandy 1,7
9 - Floor Van Zutphen 1,3
10 - Zangeres Zonder Naam 0,9


Gitarist
1 3 Danny Lademacher (Herman Brood & His Wild Romance) 24,2
2 1 Jan Akkerman 24,1


Bassist
1 1 Rinus Gerritsen 32,9
2 - Freddie Cavalli (Herman Brood & His Wild Romance) 12,3


Drummer
1 1 Ceasar Zuiderwijk 31,7
2 2 Herman Van Boeyen 31,4


Toetsenman
1 2 Robert Jan Stips 37,9
2 3 Herman Brood 19,9
3 1 Rick Van Der Linden 18,4


Andere Instrumentalist
1 1 Thijs van Leer 24,8
2 5 Bertus Borgers (Sweet D'buster) 22,9


Meest Belovende Groep
1 - Vitesse 20,4
2 - Phoney & The Hardcore 10,7
3 3 Massada 9,2
4 - White Honey 7,6
5 - New Adventures 7,5
6 2 Herman Brood & His Wild Romance 6,9
7 - Earth & Fire 3,4
8 - Golden Earring 3,3
9 - Sweet D'buster 2,1
10 - Dolly Dots 2,1


Meest Belovende Zanger
1 1 Herman Brood 30,5
2 - Erik Strack (Phoney And The Hardcore) 9,5


Herman Brood neemt de door Eric Strack van Schijndel geschreven nummers I Love You Like I Love Myself, Hot Talk en Never Enough op. Daardoor gaat het met Stracks band Phoney And The Hardcore voor de wind; ze treden landelijk veel op. Begin 1980 zullen ze hun tweede elpee opnemen in Amerika met Amerikaanse sessie muzikanten. Dit wordt echter geen succes. In 1981 bereikt de single Sorrow de tipparade. Korte tijd later valt de groep uit elkaar.
3 - Herman Van Boeyen (Vitesse) 3,5


4 - Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) 2,9
5 - Willem Duyn 2,4
Willem Duyn scoort in 1979 een hit met Willem, een bewerking door Joost Nuissl van Darlin' van Frankie Miller (1978).
6 - Geo 2,3
7 - Barry Hay (Golden Earring) 2,2
8 - Benny Nijman 2,2
9 - Tol Hansse 2,2
10 5 Johnny Manuhutu 2,1


Meest Belovende Zangeres
1 - Hanneke Kappen (White Honey) 16,2
2 - Margriet Eshuijs 8,4
3 - Jerney Kaagman 7,6
4 4 Patricia Paay 7
5 - Maggie Mcneal 6,2
6 - Sandy 5,7
7 - Floor van Zutphen 4,5
8 - Kimm 3,7
9 2 Dee Dee 2,5
10 - Meike Touw 1,2


Elpee
1 Cha Cha - Herman Brood 22,7
2 No Promises, No Debts - Golden Earring 12,9
3 Pukul Tifa - Massada 7
4 Rock Invader - Vitesse 5,8
5 2 Shpritsz - Herman Brood 4,9


Hitsingle
1 Weekend Love - Golden Earring 18,9
2 I Love You Like I Love Myself - Herman Brood & His Wild Romance 17,1
3 Never Be Clever - Herman Brood & His Wild Romance 7,9
4 Arumbai - Massada 6,5
5 1 Saturday Night - Herman Brood & His Wild Romance 6,4


Platenproducer
1 Peter Koelewijn 17,5
2 Alfred Lagarde 13,6
3 Hans Van Hemert 13,4
4 Robert Jan Stips 9,7
5 George Kooymans 6,6


Disc-Jockey
1 1 Alfred Lagarde 32,4
2 4 Frits Spits 17,6
3 - Felix Meurders 9,8
4 - Lex Harding 7,1
5 5 Ad Visser 3,9


Radioprogramma
1 1 Betonuur 24
2 - Avondspits 16,8
3 5 Veronica Top 40 12,7
4 - Raufaser 7,9
5 2 Tros Top 50 3,2


Tvomroep
1 VOO 52,3


Tvprogramma
1 3 Countdown 40
2 1 TopPop 15,4
3 - Op Hun Pik Getrapt 7,8
4 2 Tros Top 50 4,8
5 - Popkrant 4


Platenhoes
1 Cha Cha 18,8
2 No Promises, No Debts 11,4
3 Phantom Of The Night 7,6
4 Phoney Hits 4,6
5 Reality Fills Fantasy 3,6


Poppersoonlijkheid
1 Herman Brood 58,6
2 George Kooymans 3,5


Tvpersoonlijkheid
1 1 Ad Visser


Buitenland


Groep
1 - The Police 25,9
2 5 Kiss 9,8
3 1 Queen 8,8
4 2 Rolling Stones 6,2
5 3 Status Quo 5,6
6 - Van Halen 3,5
7 - Fleetwood Mac 3
8 - Blondie 2,4
9 - ABBA 2,4
10 - Supertramp 2,2


Zanger
1 - Gordon Summer (Sting) 13,8
2 1 Freddie Mercury (Queen) 10,9
3 2 David Bowie 6,3
4 3 Mick Jagger 5,8
5 - Paul Stanley 4,4
6 - Rod Stewart 2,9
7 - Michael Jackson 2,7
8 - David Lee Roth 2,5
9 5 Bob Dylan 1,9
10 - Bob Marley 1,6


Zangeres
1 1 Kate Bush 25,7
2 - Ellen Foley 20
3 3 Deborah Harry 9,6
4 4 Donna Summer 7,9
5 - Nina Hagen 5,8
6 5 Stevie Nicks 4,4
7 - Patti Smith 3
8 2 Linda Ronstadt 2,7
9 - Annie Golden (The Shirts) 2,3
10 - Lene Lovich 1,7


Gitarist
1 1 Brian May (Queen) 11,7
2 - Andy Summers (The Police) 10,6
3 2 Carlos Santana 7,7
4 3 Ritchie Blackmore 7,7
5 - Ace Frehley (Kiss) 4,3
6 - Mark Knopfler (Dire Straits) 4,3
7 - Edward Van Halen 4,2
8 - Rick Parfitt (Status Quo) 3,5
9 - Keith Richard (Rolling Stones) 3,2
10 5 Francis Rossi (Status Quo) 2,7


Bassist
1 - Gordon Summer (Sting) 24,1
2 3 Gene Simmons (Kiss) 12,8


Drummer
1 - Stewart Copeland (The Police) 24,2
2 1 Roger Taylor 15,4
3 - Peter Criss (Kiss) 7,1


Toetsenman
1 1 Freddie Mercury 8,1
2 - Jimmy Destri 5,6
6 - Jean Michel Jarre 4,1
7 - Stevie Wonder (3,7)
10 - Benny Andersson (Abba) 2,6


Andere Instrumentalist
1 1 Mike Oldfield 13
3 - Jean Michel Jarre 3,7


Meest Belovende Groep
1 - The Police 44,2
2 - Boomtown Rats 6,2
3 - Kiss 4
4 4 The Shirts 3,2
5 3 Queen 2,8
6 - Xtc 2,7
7 - Fischer Z 2,5
8 - Van Halen 2,3
9 - The Specials 2,2


The Specials zullen in 1981 een hit scoren met Ghost town. De groep valt door ruzie uit elkaar, waarna drie leden de Fun Boy Three oprichten.
10 - The Knack 1,5
Meest Belovende Zanger
1 - Gordon Summer 20,5
2 - Joe Jackson 6,5
3 - Michael Jackson 4,7
4 2 Freddie Mercury 4,2
5 - Bob Geldof 3,4
6 - Julio Iglesias 2,6
7 - Randy Vanwarmer 2
8 5 Meat Loaf 2
9 - Steve Forbert 1,9
10 - Robert Palmer 1,7


Meest Belovende Zangeres
1 - Ellen Foley 39,1
2 1 Kate Bush 12,9
3 - Lene Lovich 6,7
4 - Annie Golden (The Shirts) 6,3
5 - Nina Hagen 3,5
6 - Deborah Harry 2,9
7 - Donna Summer 2,1
8 - Rickie Lee Jones 1,6
9 - Amii Stewart 1,6
10 - Patti Smith 1,1


Elpee
1 Outlandos D'amour - The Police 12
2 Regatta De Blanc - The Police 11,5
3 Live Killers - Queen 5,9
4 Breakfast In America - Supertramp 4,5
5 Tusk - Fleetwood Mac 4,4


Hitsingle
1 Message In A Bottle - The Police 13,1
2 Roxanne - The Police 7,5
3 Crazy Little Thing Called Love - Queen 6,4
4 So Lonely - The Police 5,4
5 I Was Made For Lovin' You - Kiss 5,4


Platenproducer
1 Todd Rundgren 6
2 Mike Chapman 4,8
3 Roy Thomas Baker 4,7
4 Chinn & Chapman 4,2
5 Kim Fowley 1,7


Discjockey
1 Wolfman Jack 21,8
2 John Peel 16,8


Radioprogramma
1 Top 30 (Luxemburg) 7,6


Tvprogramma
1 Rock Palast 20,6


Film
1 Hair 14,2


Filmster
1 Roger Moore 16
2 - Gordon Summer 7
4 - Barbra Streisand 3,4
5 5 Annie Golden 3


Platenhoes
1 Tusk - Fleetwood Mac
2 Whatever You Want - Status Quo 5,4
3 Live Killers - Queen 5
4 I Am - Earth, Wind & Fire 4,8
5 Breakfast In America 4,4


Poppersoonlijkheid
1 Gordon Summer (Sting) 10,6
5 Gene Simmons (Kiss)


Hitkrants Populariteitspoll 1979


Binnenland


Zanger
1 (3) Herman Brood 32,5 (15,0)
2 (4) Barry Hay 15,0 (13,0)
3 (1) Rob De Nijs 6,0 (18,0)
4 Herman Van Veen 3,5
Overigen 43,0


Zangeres
1 (1) Patricia Paay 31,5 (71,3)
2 (5) Jerney Kaagman 29,5 (1,8)
3 (2) Maggie Macneal 12,2 (5,9)
4 Hanneke Kappen (White Honey) 11,0
5 Margriet Eshuys 4,3
Overigen 11,5


Instrumentalisten


Gitarist
1 George Kooymans (Golden Earring) 27,6
2 Danny Lademacher (Wild Romance) 21,0
3 Jan Akkerman 20,2
4 Frederik Puntdroad (Normaal) 4,5
Overigen 26,7


Bassist
1 Rinus Gerritsen (Golden Earring) 40,8
2 Freddy Cavalli (Wild Romance) 17,9
3 Toerroe Leerdam (Massada) 6,5
4 Peter Van Straten (Vitesse) 5,5
Overigen 29,3


Drummer
1 Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) 42,6
2 Herman Van Boeyen (Vitesse) 17,1
3 Peter Walrecht (Wild Romance) 7,9
4 Cees 'Ani' Meerman (Ex-Wild Romance) 6,0
Overigen 26,4


Meestbelovende Nieuwe Artiest
1 Eric Strack van Schijndel (Phoney & The Hardcore) 7,3
2 Ton Van Der Meer (Gestoordt) 4,5
3 Huzo Sinzheimer (Meteors) 1,1
Overigen en ongeldig 45,7


Meestbelovende Nieuwe Artieste
1 Hanneke Kappen (White Honey) 26,6
2 Sandy 26,0
3 Gemma Van Eck (Babe) 1,7
Overigen en ongeldig 45,7


Meestbelovende Nieuwe Groep
1 New Adventures 26,0
2 Dolly Dots 15,6
3 White Honey 13,3
4 Phoney & The Hardcore 9,3
5 Buddy Odor Stop 5,8
Overigen en ongeldig 30,0


Single
1 Weekend - Earth & Fire 26,5
2 Weekend Love - Golden Earring 21,2
3 I Love You Like I Love Myself - Herman Brood & His Wild Romance 11,8
4 Arumbai - Massada 5,7
5 Come On - New Adventures 4,1
Overigen 30,7


Elpee
1 Reality Fills Fantasy - Earth & Fire 17,4
2 No Promises, No Debts - Golden Earring 17,0
3 Cha Cha - Herman Brood & His Wild Romance 13,0
4 Pukul Tifa - Massada 8,5
5 D'n Achterhoek Tsjoek - Normaal 6,5
Overigen 38,9


Buitenland


Zanger
1 (2) Freddie Mercury (Queen) 24,5 (17,5)
2 Gordon 'Sting' Summer (The Police) 11,1
3 Michael Jackson 7,1
4 Julio Iglesias 4,0
5 (5) Rod Stewart 3,6 (3,8)


Zangeres
1 Ellen Foley 31,9
2 (2) Kate Bush 17,5 (22,8)
3 (3) Donna Summer 13,3 (22,5)
4 (4) Deborah Harry (Blondie) 7,2 (8,1)
5 Annie Golden (The Shirts) 4,9


Groep
1 The Police 22,3
2 (1) Queen 22,1 (22,1)
3 (3) Abba 15,2 (10,3)
4 (5) Status Quo 7,4 (8,0)
5 Kiss 5,9
Overigen 27,1


Hardrock-Groep
1 (1) Status Quo 26,5 (31,7)
2 (4) Kiss 23,3 (5,9)
3 Van Halen 12,5
4 Queen 8,2
5 (2) Ac/Dc 7,8 (28,6
6 Cheap Trick 4,7
Overigen 17,0


Disco-Groep
1 (4) Earth, Wind & Fire 23,1 (8,9)
2 Chic
3 Sister Sledge 11,6
4 (3) Boney M 7,6 (14,7)
5 Kiss 5,3
Overigen 32,0


Instrumentalist


Gitarist
1 Brian May (Queen) 28,6
2 Andy Summers (The Police) 9,8
3 Bjorn Ulvaeus (Abba) 6,9
4 Ritchie Blackmore (Rainbow) 4,9
Rick Parfitt (Status Quo) 4,9
Carlos Santana 4,9
Overigen 40,0


Bassist
1 John Deacon (Queen) 31,1
2 Gordon 'Sting' Summer 23,1
3 Gene Simmons (Kiss) 11,3
4 Alan Lancaster (Status Quo) 8,5
Overigen 26,0


Drummer
1 Roger Taylor (Queen) 25,2
2 Stuart Copeland (The Police) 23,1
3 John Coghlan (Status Quo) 10,1
4 Peter Criss (Kiss) 9,2
Overigen 36,1


Meestbelovend
Meestbelovende Nieuwe Artiest
1 Freddie James 34,7
2 Mike Batt 9,6
3 Joe Jackson 7,3
4 Bob Geldof (Boomtown Rats) 3,2
Overigen en ongeldig 45,2


Meestbelovende Nieuwe Artieste
1 Ellen Foley 66,0
2 Amii Stewart 6,8
3 Cory Daye 4,7
4 Viola Wills 4,3
Overigen En Ongeldig 18,2


Meestbelovende Nieuwe Groep
1 XTC 11,9
2 Boomtown Rats 6,6
3 Fischer Z 4,9
4 The Knack 3,7
Overigen en ongeldig 72,9


Single
1 Crazy Little Thing Called Love - Queen 22,4
2 Message In A Bottle - The Police 13,0
3 I Was Made For Lovin' You - Kiss 8,6
4 Gimme Gimme Gimme - ABBA 8,2
5 Whatever You Want - Status Quo 6,5
Overigen 44,8


Elpee
1 Live Killers - Queen 16,1
2 Regatta De Blanc - The Police 13,0
Voulez-Vous - ABBA 13,0
3 Outlandos D'amour - The Police 7,8
4 Whatever You Want - Status Quo 6,5
5 Breakfast In America - Supertramp 6,1
Overigen 37,5

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen