zondag 14 augustus 2011

2010

Topact: Rihanna

Rihanna is act van het jaar dankzij haar maar liefst 6 hits en daarmee vergaart ze 1617 punten. Haar successen zijn van groot naar klein: Love The Way You Lie (met Eminem), Only Girl (In The World), Rude Boy, Russian Roulette, Who's That Chick (met David Guetta) en Te Amo. Andere succesvolle acts zijn Bruno Mars (1598 punten, die twee hits met andere acts heeft en twee solo), David Guetta (1497 punten, waarvan Club Can't Handle Me met Flo Rida de succesvolste is), Katy Perry (1438 punten, waarvan California Gurls met Snoop Dogg het topper is), Lady Gaga (1262 punten, waarvan Telephone met Beyonce de uitschieter is), B.o.B (1175 punten, waarvan Nothin' On You met Bruno Mars de grootste is) en op plek #7 John Mayer (1025 punten uit slechts twee hits, waarvan Heartbreak Warfare de uitschieter is). Ook succesvol (in willekeurige volgorde) zijn Pitbul, Ke$ha, Inna, Jason DeRulo, Alicia Keys, Inna en The Black Eyed Peas.

De Nederlandse inbreng wordt in 2010 verzorgd door Caro Emerald, Marco Borsoto, Kane en Di-rect. Di-rect scoort met hun nieuwe zanger vijf hits, maar geen daarvan haalt de hoogste 100. Times Are Changing strandt op 103 in de jaarlijst. Zowel 2 Unlimited (als Ray & Anita; In Da Name Of Love, #6) als The Vengaboys (Rocket To Uranus, #21) maken een bescheiden comeback.Op 12 januari wordt Haïti getroffen door een aardbeving. Nederlandse artiesten, componisten, producers en de muziekindustrie werken op 21 januari massaal mee aan de benefietactie voor Haïti; niet alleen door belangeloos op te treden tijdens de radio en tv uitzendingen, maar ook door de complete opbrengst van één van hun liedjes ter beschikking te stellen aan Giro 555. De vertolking van het nummer No Surrender door Kane en Carice van Houten haalt #1 hit in de Single Top 100 en #3 in de Top 40. Quincy Jones en Lionel Richie blazen op 1 februari het nummer We Are The World nieuw leven in. Het ensemble bestaat voornamelijk uit Amerikaanse artiesten. De single flopt in Nederland.

Het WK Voetbal zorgt in juni en juli voor veel hits. Shakira verzorgt het WK lied van de FIFA, de wereldvoetbalfederatie, en daarmee haalt zij #6 en bereikt nummer 37 in de jaarlijst. K'naan zingt Wavin' Flag, het WK lied van hoofdsponsor Coca Cola, en hij haalt #2 en staat op nummer 43 in de jaarlijst. Ook Wolter Kroes (Viva Hollandia 2010), Youp van 't Hek & Guus Meeuwis (Majesteit), Jan Smit (WK versie van Terug In De Tijd), Gerard Joling (Alweer Een Goal, WK versie van zijn hit Ik Leef Mijn Droom) en Kabouter Plop (Voetbaldans) doen het goed, maar zijn halen alleen de jaarlijst van de Single Top 100. Don't Go Lose It Baby van Hugh Masekela wordt gebruikt in een ING spot tijdens het WK in Zuid-Afrika (geen notering). Maribi van Mafikozolo (geen notering) is te horen aan het begin van Studio Sportzomer, Sunshine van Ginger Ninja wordt gebruikt aan het eind van dat programma (#5, nummer 53 in de jaarlijst). Schouder Aan Schouder van Marco Borsato en Guus Meeuwis is geen voetballied, maar is gekoppeld aan de Albert Heijn reclamespot 'Albert Heijn staat achter Oranje'. Marco Borsato haalt voor de verandering #1 niet met Schouder Aan Schouder (nummer 41 in de jaarlijst) en zijn twee shows in het Amsterdamse Westerpark zijn niet uitverkocht.

Er zijn meer televisieprogramma's die hits opleveren. Sieneke [Peeters] doet mee aan het Eurovisie Songfestival en haalt met Sha-La-Lie (Ik Ben Verliefd) #12 (nummer 115 in de jaarlijst). Sieneke staat op 27 mei in de halve finale van het Eurovise Songfestival, maar ze haalt de finale niet. Ze wordt veertiende uit een veld van zeventien, zo wordt zaterdag 29 mei bekend gemaakt. Lena Meyer-Landrut wint met Satellite voor Duitsland op 29 mei in Oslo het 55ste Eurovisie Songfestival met 246 punten. Ze haalt #31. Belgische Tom Dice (Me And My Guitar) wordt zesde, de beste Vlaamse prestatie ooit. Me And My Guitar stond op één in de tussenstand. Betontimmerman Wesley [Klein] (21) doet mee aan Popstars en daardoor haalt You Raise Me Up #4 (nummer 63 in de jaarlijst). Wesley krijgt een week na zijn overwinning in Popstars een eigen reallifesoap op tv: Popstar Wesley Op weg naar de Top. Het programma is vanaf zaterdag 6 februari vier keer te zien bij SBS6 om 23.15 uur. Jaap [Siewertsz] wint op 29 mei X-factor (Maaike wordt tweede) waarna Don't Stop Believin' #10 bereikt (nummer 104 in de jaarlijst). Ben Saunders is deelnemer aan The Voice Of Holland en hij haalt #11 met If You Don't Know Me By Now (nummer 124 in de jaarlijst). De Amerikaanse tv-serie Glee is vanaf 14 september in Nederland te bekijken via RTL 5. Opmerkelijk is dat elke week de nummers uit de aflevering worden uitgebracht. De eerste track is Don't Stop Believin' van Journey en dat was in 2009 een grote hit in de Verenigde Staten en Australië. Geen van de tracks haalt de Top 40.Internet heeft enige invloed op het koopgedrag van muziekconsumenten. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (alias Draadstaal alias Jurk) roepen hun aanhang op om hun single Zou Zo Graag te kopen. De single haalt #18. Dries Roelvink scoort op 14 augustus 2010 in de Single Top 100 een nummer 1-hit met Alleen Door Jou. Aan het succes gaat een slimme campagne vooraf, waarin Twitter de hoofdrol speelt. Ook zijn optreden bij de Gay Pride (in gele zwembroek) zorgt voor veel aandacht. In de Top 40 heeft het geen enkel effect. In 2010 brengen Bonnie St. Claire en Gerard Joling de track Morgen Wordt Alles Anders uit, daarbij kan een klok van het merk TW Steel gewonnen worden en dat helpt de single naar #2 in de Single Top 100 (geen notering in de Top 40). 

Antonie Kamerling pleegt op 7 oktober zelfmoord. Het uit 1997 stammende Toen Ik Je Zag wordt opnieuw uitgebracht en haalt #16 (als Hero). De groep Room Eleven met zangeres Janne Schra houdt ermee op. Het rond de wereld touren kon hen niet verder meer brengen. 

Covers in 2010: Wesley (You Raise Me Up; Celtic Woman), The Baseballs (Umbrella; Rihanna), Helping Haiti (Everybody Hurts; REM), Artists For Haiti (We Are The World; USA for Africa), Maaike (We Belong To The Night; Ellen Foley), Jaap (Don't Stop Believin'; Journey), Ben L'Oncle Soul (Seven Nation Army; White Stripes), Mads Langer (You Are Not Alone; Olive).

De Free Record Shop is tot dit jaar één van de weinige winkels waar je nog een cd-single kan kopen, maar daar komt in 2010 een einde aan. De winkelketen haalt het product uit zijn assortiment. Daarmee lijkt een definitief einde te komen aan de cd-single in Nederland. De toch al ingestorte verkopen marginaliseren nog verder met het handjevol resterende verkooppunten in Nederland. De Free Record Shop verkoopt nog wel cd-singles bij instore optredens en die worden vooral uitgevoerd door nationale artiesten.

Ook de platenwinkels zelf verdwijnen in rap tempo uit het straatbeeld. Op donderdag 21 oktober 2010 worden de faillissementen uitgesproken van alle bedrijven van de Music Store. Een groot aantal vestigingen van het failliete bedrijf kan nog wel een doorstart maken. De eerste winkel van Mid-Town Records aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg gaat 22 jaar na de opening dicht op 30 oktober 2010. Volgens eigenaar Hans Tieleman doet het illegale downloaden Mid-Town de winkel das om.

Geld verdienen met het verkopen van cd's lukt al jaren niet meer, maar ook touren brengt niet meer het grote geld op. MOJO Concerts maakt in oktober bekend elf medewerkers te moeten ontslaan. Er zijn minder bands op tour en daardoor kan MOJO Concerts 35% minder concerten boeken. In 2010 organiseerde MOJO geen enkel stadionconcert in De Kuip of ArenA. Uit de jaarcijfers van het VNPF, de branchevereniging voor podia en festival, bleek dat maar liefst zestig procent van de Nederlandse podia in 2009 verlies draaide. Bands nemen zo weinig mogelijk risico als ze op tour gaan. Zo gaan ze minder op tour, en willen ze meer geld verdienen. Daarnaast blijven ze vaak korter in dezelfde regio. Onder druk van de recessie vallen de horeca-opbrengsten tegen en als klap op de vuurpijl wordt het festivalseizoen steeds langer. De toekomst van veel Nederlandse poppodia wordt bedreigd door alsmaar oplopende kosten voor gages, programmeringskosten en huisvesting.

Ook de discotheek gaat langzaam dood. Het rookverbod, de economische crisis en de rol van sociale media hebben diepe wonden geslagen in de discothekenbranche. Maar ook de concurrentie van de vele evenementen speelt de branche parten. Het verval is niet van de laatste tijd. Waren er in 1995 nog 453 discotheken, in 2002 waren het er krap vierhonderd. In 2006 liep dat aantal terug naar 323 en in 2010 stokt de teller op 271.

De muzieksite Sellaband gaat in februari failliet. Sinds de oprichting in 2006 verzorgde Sellaband de platenopnames voor 34 artiesten die ieder minimaal 50.000 dollar bij elkaar wisten te halen. Fans die geïnvesteerd hebben in bands die die drempel nog niet hebben gehaald, krijgen na het faillissement hun geld terug omdat hun kapitaal op een aparte bankrekening wordt bewaard. Ook Hind zamelde geld in via Sellaband. De zangeres heeft haar geld al binnen op het moment dat de site failliet gaat.

Muziekdienst Spotify opent op 18 mei haar virtuele deuren voor Nederlandse gebruikers. Via Spotifiy is het mogelijk om muziek te streamen naar een pc of mobiele telefoon. De gratis versie stelt gebruikers in staat om 20 uur muziek per maand te luisteren. Dit wordt onderbroken door reclameboodschappen. Voor 4,99 euro per maand is ongelimiteerde streaming mogelijk zonder advertenties, terwijl bij het premiumlidmaatschap van 9,99 euro per maand ook de optie biedt om de opgebouwde muziekbibliotheek via de mobiele telefoon of zelfs helemaal offline te beluisteren. Het bedrijf heeft nog vlak voor de lancering een overeenkomst bereikt met royaltyorganisatie Buma/Stemra. Ook heeft de dienst deals gesloten met Nederlandse platenlabels zoals Excelsior, waardoor ook muziek van acts als Spinvis en Roosbeef beschikbaar zijn. Spotify lanceert op de eerste dag Schouder Aan Schouder, de nieuwe single van Guus Meeuwis en Marco Borsato.

Q-music start op 3 september met de iTunes Top 30. De lijst is gebaseerd op downloads uit Apple's iTunes store. Uitzending op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Presentatie: Wouter van der Goes. Radio 3FM maakt 2 augustus bekend dat het programma Arbeidsvitaminen verhuist naar Radio 5. Giel Beelen wint op 22 oktober met zijn VARA-programma GIEL! op 3FM de Gouden RadioRing 2010. Beelen was sinds de invoering van de prijs in 2006 ieder jaar genomineerd voor de prijs, maar hij won ‘m nog nooit.

In 2010 worden er 15,1 miljoen fysieke albums (-11,1%), 0,3 miljoen fysieke singles (-34,1%), 1,2 miljoen digitale albums (+22,7%) en 5,7 miljoen digitale singles (+4,7%) verkocht. De tien populairste albums zijn van Caro Emerald met Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, Marco Borsato met Dromen Durven Delen, Nick & Simon met Fier, K3 met Mamase, Jan Smit met Leef, The Baseballs met Strike, John Mayer met Battle Studies, Michael Buble met Crazy Love, Susan Boyle met I Dreamed A Dream en hekkensluiter is Lady Gaga met The Fame. Met de 15 weken die Deleted Scenes From The Cutting Room Floor eind mei op #1 staat, is het album van Caro Emerald de langstgenoteerde #1 ooit voor een debuutalbum. Tracy Chapman stond in 1988 14 weken op de toppositie van de albumlijst. Op vrijdag 20 augustus is het album van Caro Emerald het langst genoteerde nummer 1-album aller tijden. De plaat gaat dan zijn 27e week op 1 in, één weekje langer dan de vorige recordhouder, Thriller van Michael Jackson. Terwijl Michael Jackson in die 26 weken op nummer 1 zo'n 750.000 albums verkocht destijds, staat de teller voor Caro tot dan toe op 150.000. Online muziekwinkel iTunes begint na lange en moeizame onderhandelingen tussen onder andere iTunes-moedermaatschappij Apple en platenmaatschappij EMI, waarvan platenlabel Apple onderdeel, in de week vanaf 16 november met de verkoop van tracks en albums van The Beatles

Ook in 2010
Justin Biebers hitnoteringen in Nederland vallen tegen (Break Your Heart met Ludacris haalt #23), maar overal waar de Canadese zanger komt, vallen hordes meisje in katzwijm. Bieber zorgt voor stijgende oplagecijfers bij tienertijdschriften als BRAVO, dankzij de bijgeleverde levensgrote Bieber-posters; hij lanceert het Bieber-kapsel (naar voren geföhnde pieken die het gezicht omlijsten). *** Anita Doth (38) heeft borstkanker en moet een jaar lang een chemokuur ondergaan. Anita Doth maakt zich net met Ray Slijngaard op voor een comeback. *** Op dinsdag 12 januari overlijdt Henny van Voskuylen (68), de mannelijke helft van het accordeon-duo De Kermisklanten. Hij trad sinds 1969 met zijn vrouw Coby op. Hun grootste hits zijn Zigeunertango (#25 in 1971) en Crazy Accordion (#21 in 1981). *** Teddy Pendergrass (59; 26 maart 1950) overlijdt op woensdag 13 januari in Philadelphia. Als zanger van Harold Melvin & the Blue Notes is hun grootste succes If You Don't Know Me By Now. In 1977 was hij lid van de gelegenheidsformatie Philadelphia All Stars (met Lou Rawls, Billy Paul, The O'Jays, Archie Bell en Dee Dee Sharp) en die haalt #7 met Let's Clean Up The Ghetto. In 1982 raakte hij na een ongeluk met zijn Rolls Royce verlamd vanaf zijn middel. Hij bleef muziek maken, onder meer met Whitney Houston. Hun duet Hold Me haalde #22 in 1986. *** Timor Steffens, danser in de This Is It-show van Michael Jackson, krijgt een rol als dansende barman in de Amerikaanse film Burlesque naast Christina Aguilera en Cher. *** André Rieu staat op nummer 6 op de lijst van best verkopende artiesten ter wereld. Dat blijkt uit het overzicht van omzetcijfers en kaartverkoop dat het Amerikaanse muziekblad Billboard jaarlijks uitbrengt. Rieu behaalde in 2009 een omzet van ruim 95,8 miljoen dollar. Desondanks wordt in februari bekend dat Rieu over het jaar 2008 een verlies heeft geleden van bijna 11 miljoen euro. *** De Canadese folkzangeres Kate McGarrigle (63), bekend van het duo Kate & Anna McGarrigle, overlijdt op maandag 18 januari aan kanker. Haar enige hit in Nederland is Complainte Pour Ste Catherine. *** Werner Theunissen (67), schrijver van de wereldhit Mississippi van Pussycat, overlijdt op 21 januari 2010 in een restaurant in Groot-Brittannië aan een hartaanval. *** Pauly Fuemana (40) overlijdt op 31 januari na een kort ziekbed. Fuemana vormde samen met Alan Jansson het duo OMC (Otara Millionaires Club) en dat scoorde een hit met How Bizarre (#11 in 1996). *** De fluitriff in Down Under van Men at work (#2 in 1982) is volgens de rechter gejat uit het Australische kinderliedje Kookaburra Sits In The Old Gum Tree uit 1935.*** Meidengroep KUS gaat verder als trio. Zangeres Fleur Minjon heeft in goed overleg met de platenmaatschappij en het management besloten de groep te verlaten. *** Doug Fieger (57), zanger en bassist van de band The Knack, die in 1979 een hit scoorde met My Sharona (#20), overlijdt op zondag 14 februari 2010 aan de gevolgen van kanker. *** In maart 2010 haalt B-Yentl het Guinness Book Of World Records: “The longest stay on the Dutch Top 100 Charts lasted 66 weeks, and was achieved by B-Yentl, a.k.a. Marjorie Lammerts (Netherlands) with her single ‘No One But You’ which entered the charts on 22 November 2008 and was still in position as of 27 February 2010”. *** Het boek 'Popmuziek van Dag tot Dag Jaren 70' van Ton van Draanen & Tom Blomberg met een voorwoord van Ad Visser verschijnt op 1 maart. Het staat vol unieke feiten en anekdotes over popmuziek in de seventies. ISBN 978-90-809740-7-4; 24,50 euro. *** Woensdag 3 maart wordt - voorafgaand aan het Buma Harpengala bij de TROS op Nederland 3 om 20.30 - de nieuwe clip van Jan Smit in 3D uitgezonden. Ook het Harpengala is in 3D. Een primeur voor de Nederlandse TV. *** Lolly Vasquez (71), één van de oprichters van de Amerikaanse formatie Redbone, overlijdt op 4 maart aan longkanker. We Were All Wounded At Wounded Knee was #1 in 1973. *** De videoclip Telephone van Lady Gaga is een enorme hit op YouTube. Binnen een week wordt het meer dan 15 miljoen keer bekeken. Beyoncé Knowles heeft een kleine rol in de clip. Voor de clip haalde Lady Gaga inspiratie uit de films van Tarantino. Op zaterdag 15 mei treedt Lady Gaga tijdens haar MonsterBall-tour op in het Geldredome. Het is een groot spektakel, ook al is de zaal niet uitverkocht. *** De Franse zanger en componist Jean Ferrat (79) overlijdt zaterdag 13 maart 2010 in het Franse Aubenas. Jean Ferrat is onder meer bekend van het lied La Montagne (De Berg) dat in het Nederlands wordt gezongen door Wim Sonneveld. *** Zanger-liedjesschrijver Alex Chilton (59) van The Box Tops overlijdt op 17 maart in New Orleans aan een hartaanval. Als 16-jarige zanger van de band The Box Tops had Chilton in 1966 een hit met The Letter. *** Anouk komt met Nobody's Wife op 87 binnen in de Duitse charts. Het succes is te danken aan Jenny Braun, die het nummer zong in de voorrondes van het Duitse nationale songfestival (Unser Star für Oslo). Veel succes had Jenny er niet mee, want ze mocht niet naar het Eurovisie Songfestival. *** Ricky Martin (39, vader van twee kinderen) meldt op 29 maart dat hij een trotse gay is. *** Marja van der Toorn (62), beter bekend als Sugar Lee Hooper (23 februari 1948) overlijdt zondagmorgen 4 april 2010 in Den Haag. Aan het begin van de jaren negentig scoorde Sugar Lee Hooper hits als De Wandelclub en Hooperdepoep. Sugar Lee Hooper en haar vriendin en ex-schoonzuster Andrea van der Knaap trouwden in 2001 en zij was daarmee de eerste Nederlandse artiest in een homohuwelijk. In april 2008 besloot ze haar carrière te beëindigen. *** Malcolm McLaren (64) overlijdt op donderdag 8 april 2010 in New York aan kanker. Hij is bekend om zijn werk met The Sex Pistols, Adam & The Ants en Bow Wow Wow. Zijn grootste hit in Nederland is Something's Jumpin' In Your Shirt uit 1989. *** Teddy Scholten (83) overlijdt op 8 april. Met het lied Een Beetje, een compositie van Dick Schallies met tekst van Willy van Hemert, behaalde Scholten uiteindelijk de eerste plaats op het Eurovisie Songfestival 1959. In 1966 presenteerde Scholten het Nationaal Songfestival. *** Ann Vervoort (33), de voormalige zangeres van de Belgische danceformatie Milk Inc., wordt donderdagnacht 22 april dood aangetroffen in haar woning in het Limburgse Houthalen-Helchteren (België). Volgens de geruchten is ze gestorven aan een overdosis. In Nederland was Walk On Water haar grootste hit (#2 in 2000; 10 in de jaarlijst).*** Rapper Brace wordt door de rechtbank in Amsterdam veroordeelt tot zestien maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Dit vanwege vrijheidsberoving, afpersing en overtreding van de wapenwet. *** Voormalig WOW!-zangeres Joëlle van Noppen is op woensdag 12 mei een van de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli. Van Noppen (20 januari 1980), scoorde in 1997 een hit met het door Bolland & Bolland geproduceerde Keer Op Keer (Loop Maar Naar De Maan) (#16). Na Keer Op Keer hadden Joëlle, Denise Koopal, Jenske Moermond, Mandy Gruijters en Naomi Louwerens nog een hit met Zomer (#26). *** Ronnie James Dio (67) overlijdt op maandag 16 mei 2010. Hij is de zanger van de nummer 1-hit Love Is All van Roger Glover & Guests. *** Bobbejaan Schoepen (85) overlijdt op maandag 17 mei 2010. Modest Schoepen, zoals hij werkelijk heette, was één van de eerste Belgische artiesten die naam maakte in het buitenland. In 1957 was hij de eerste Vlaamse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival met Straatdeuntje. Hij is de stichter van het pretpark Bobbejaanland. *** Crispian St. Peters (71) overlijdt op dinsdag 8 juni 2010. Crispian St. Peters werd op 5 april 1939 geboren als Robin Peter Smith. Hij scoorde in Nederland twee top 5-hits: You Were On My Mind (#5 in 1966) en The Pied Piper (#2 in 1966). *** Gospelmuzikant Walter Hawkins (61) overlijdt zondag 11 juli aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hawkins is vooral bekend van de gospelhit Oh Happy Day uit 1967. *** Take That bestaat sinds donderdag 15 juli weer uit vijf in plaats van vier bandleden als Robbie Williams zich weer bij de groep voegt. *** Babe komt op zaterdag 21 augustus in Denekamp éénmalig bij elkaar op het 40-jarige jubileumfeest van Marga Bult. *** Op zaterdag 24 juli eindigt de Love Parade in Duisburg met 20 doden en 342 gewonden doordat het festivalterrein te klein was, er meer bezoekers kwamen dan gepland en de bezoekers konden alleen door een tunnel weg. De Love Parade begon in 1989 een paar maanden voor de val van de Muur als een betoging voor wereldvrede. *** 23 jaar na dato wordt het officieel: Plastic Bertrand (Roger Jouret) heeft zijn hit Ça Plane Pour Moi niet zelf ingezongen. De enige echte zanger van het nummer is Lou Deprijck, de man achter Plastics succes en tevens voormalige manager van Viktor Lazlo. Lou was ook het boegbeeld van groepen als Lou & The Hollywood Bananas en Two Man Sound. Daarmee scoorde hij hits als Disco Samba, Charlie Brown en Kingston, Kingston. *** Bobby Hebb (72), componist en zanger van Sunny, overlijdt aan longkanker op 3 augustus in zijn woonplaats Nashville in Tennessee. *** Back It Up van Caro Emerald haalt #1 op de Airplay lijst in Italië (en #14 in de gewone lijst), #1 in de Former Yugoslavian Republic of Macedonia, en de playlist van BBC Radio 2. *** Big John Russell (67) overlijdt op zondag 12 september 2010 in zijn woonplaats Leusden. Begin jaren zeventig werd Russell gevraagd een duet te zingen met de Britse zangeres Sue Chaloner. Het duet Swingin' On A Star (#2), een bewerking van een nummer van Bing Crosby, wordt uitgebracht onder de naam Spooky and Sue. De optredens worden niet door Russell gedaan maar door de Arubaan Iwan Groeneveld. Opvolger You Talk Too Much haalde #7 in 1975) In 1976 had Russell een solo-hit met het nummer I Never Loved A Woman The Way That I Love You (#8). In 1981 werd Hokie Pokie (All Over The World) #20. *** Solomon Burke (70) overlijdt op 10 oktober op Schiphol. Burke zou op dinsdag 12 oktober samen met De Dijk optreden in Paradiso in Amsterdam naar aanleiding van hun cd Hold On Tight. Het concert was uitverkocht. *** De Italiaanse zanger Bino (Benedetto Arico; 57) overlijdt op dinsdag 19 oktober 2010 aan een hersentumor. Bino had in 1978 een hit met Mama Leone. *** Zwaantje van de Beld-Pieters (65), de vrouwelijke helft van het duo Jan & Zwaan, overlijdt donderdagmiddag 21 oktober aan kanker. *** Vladimir Arzumanyan wint met het liedje Mama voor Armenië zaterdagavond 20 november in de Wit-Russische hoofdstad Minsk het Junior Eurovisie Songfestival 2010. Senna & Anna die namens Nederland meededen met het lied My Family eindigen op de negende plaats. *** Studio Brussel gaat stoppen met het uitzenden van de Hit 50 van de Ultratop. De lijst was elke zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur te horen op de alternatieve jongerenzender van de Vlaamse openbare omroep VRT. "De meeste muziek uit de Hit 50 staat te ver af van ons dagelijks aanbod", zegt Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel. De vijftig populairste platen van de Ultratop blijven wel elke zondagochtend te horen op de hitzender MNM. *** De Telegraaf meldt dat het Nederlandse duo Bondiboyz met hun nummer La Paay over Patricia Paay bovenaan in de hitlijst van radiostation KBS Korea staat. Het nummer is geïnspireerd op de hit Barbra Streisand van Ducksauce en gebaseerd op het intro van Stars on 45. Patricia is onbekend in Zuid-Korea, maar haar naam schijnt hetzelfde te klinken als een bepaalde vorm van geluk. Andere Nederlandse artiesten die op 1 hebben gestaan in Zuid-Korea zijn Gerard Joling met No More Bolero’s in 1989 en Wouter Hamel met Breezy in 2009. *** Bobby Farrel (61), het boegbeeld van de popgroep Boney M., overlijdt op 30 december in zijn hotelkamer. Farrell viel op in de groep Boney M. door zijn opmerkelijke dansstijl. Hij verliet de band in 1982 en keerde daarna meermaals terug. In 1994 werd hij door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf, omdat hij zijn vrouw had overgoten met benzine en had gedreigd haar in brand te steken. Farrell en zijn echtgenote hadden ruzie over de eigendomsrechten van de naam Boney M. Het stel scheidde later dat jaar. Hoewel de discogroep succesvol was, hield Farrell weinig geld over aan zijn carrière. In 2005 maakte hij hierover een reclamespot voor een verzekeringsmaatschappij op het nummer Daddy Cool. *** A Night Like This van Caro Emerald is volgens SoundAware in 2010 het meest gedraaide Nederlandse nummer op de landelijke radiostations en staat daarmee op de 3e plaats in de Airplay Top 100. Het nummer was maar liefst 4.129 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Hey Soul Sister van Train staat op de eerste plaats gevolgd door This Ain't A LoveSong van Scouting for girls. Het Masker van Nick & Simon is in 2010 het meest gedraaide Nederlandstalige nummer. Het nummer was in dit jaar 1565 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. *** Marco Borsato (nationaal) en Robbie Williams (internationaal) zijn de meest gedraaide acts op de Nederlandse radio in 2010. *** VPRO's song van het jaar is The Cave van Mumford & Sons.


DE TIEN GROOTSTE HITS


1 801 1 25 Hey, Soul Sister - Train
Hey, Soul Sister komt op 13 februari 2010 de Top 40 binnen. Train werd opgericht in 1994. De band bestaat nu uit Patrick Monahan (zang), Scott Underwood (drummer), Jimmy Stafford (gitaar), Johnny Colt (basgitaar sinds 2004), en Brandon Bush (keyboardspeler sins 2004). Eerder maakten ook Charlie Colin (basgitaar tot 2003) en Rob Hotchkiss (gitaar tot 2002) deel uit van de groep. De band is afkomstig uit San Francisco, Californië. In 1998 verscheen hun naar zichzelf vernoemde debuutalbum. De doorbraak kwam met het tweede album Drops of Jupiter uit 2001. Vooral de gelijknamige single wordt wereldwijd een grote hit. In Nederland haalt Drops of Jupiter (Tell me) #3 in 2001. Opvolger Something More blijft in hetzelfde jaar in de tipparade steken.
Train - Hey, Soul Sister
Hey, hey
Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moonbeam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind
 Hey soul sister, ain't the Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey
Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind
Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
The way you can't cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me
Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey
Tonight
Hey, hey
Tonight
Bekijk de clip2 711 2 23 Fight For This Love - Cheryl Cole
Met Girls Aloud haalde Cheryl Cole twee keer de top 10. Fight For This Love is de eerste solosingle van Cheryl Cole. De track komt op 23 januari 2010 in de Top 40 binnen en bereikt op 13 februari de top 10. Cheryl Ann Cole (meisjesnaam Cheryl Ann Tweedy) werd geboren in Newcastle op 30 juni 1983. Ze maakt sinds haar winst in 'Popstars - the Rivals' deel uit van de meidengroep Girls Aloud. Met Girls Aloud haalde ze drie keer de Nederlandse Top 40: Sound Of The Underground (#9 in 2003), No Good Advice (#26 in 2003) en Jump (#8 in 2003). Cheryl is getrouwd met voetballer Ashley Cole. Cheryl Cole werd op 13 december 2008 het winnende jurylid van de vijfde X-Factor-show in Engeland met de zangeres Alexandra Burke die het nummer Hallelujah zong. Ze was ook jurylid in de zesde serie van X-Factor.
Cheryl Cole - Fight For This Love 
Too much of anything can make you sick 
Even the good can be a curse 
Makes it hard to know which road to go down 
Knowing too much can get you hurt 
Is it better? Is it worse? 
Are we sitting in reverse? 
It's just like we're going backwards 
I know where I want this to go
Driving fast but let's go slow 
What I don't wanna do is crash, no
Just know that you're not in this thing alone 
There's always a place in me you can call home 
Whenever you feel like we're growing apart 
Let's just go back, back, back, back, back to the start 
Anything that's worth having 
Is sure enough worth fighting for 
Quitting's out of the question 
When it gets tough gotta fight some more 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
If it's worth having it's worth fighting for 
Now every day ain't gon' be no picnic 
Love ain't a walk in the park 
All you can do is make the best of it now 
Can't be afraid of the dark 
Just know that you're not in this thing alone 
There's always a place in me you can call home 
Whenever you feel like we're growing apart 
Let's just go back, back, back, back, back to the start 
Anything that's worth having 
Is sure enough worth fighting for 
Quitting's out of the question 
When it gets tough gotta fight some more 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
If it's worth having it's worth fighting for 
I don't know where we're heading I'm willing and ready to go 
We've been driving so fast we just need to slow down and just roll 
Anything that's worth having 
Is sure enough worth fighting for 
Quitting's out of the question 
When it gets tough gotta fight some more 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
If it's worth having it's worth fighting for 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
We gotta fight, fight, fight, fight, fight for this love 
If it's worth having it's worth fighting for 
Bekijk de clip 
http://www.youtube.com/watch?v=4umc87T5UMs 

3 708 3 24 Heartbreak Warfare - John Mayer
John Mayer stijgt met Heartbreak Warfare op 20 maart in de vierde week naar 7. Het is Mayers derde Top 40 hit en eerste Top 10 notering. Heartbreak Warfare is afkomstig van zijn in 2009 verschenen vierde studioalbum Battle Studies. De track verscheen op 19 oktober 2009. Heartbreak Warfare van John Mayer wordt de 500e single met nummer 3 als hoogste notering in de geschiedenis van de Top 40. De minst succesvolle nummer 3 is Er Zal D'r Altijd Eentje Winnen van Hans Kraay jr. & Supporters United (1 week 3, 17 punten uit 6 weken). De succesvolste nummer 3 is You've Got Your Troubles van The Fortunes (5 weken 3, 831 punten uit 31 weken). John Clayton Mayer werd geboren in Bridgeport (Connecticut) op 16 oktober 1977. Toen Mayer 17 was, werd hij vanwege een hartritmestoornis opgenomen in het ziekenhuis. Mayer: "That was the moment the songwriter in me was born." Na het afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music in Boston verhuisde hij in 1997 naar Atlanta, Georgia. In 2005 bereikte hij voor het eerst de Nederlandse Top 40 met Daughters (#30). In 2008 coveren Fall Out Boy en John Mayer Michael Jacksons Beat It en daarmee haalden ze tip 3 in Nederland. In 2009 haalde Who Says #18. Naast zanger is Mayer ook stand-up comedian en schrijver; o.a. voor Esquire. Mayer heeft een groot aantal tatoeages, waaronder de letters "SRV", een afkorting van zijn idool Stevie Ray Vaughan.
John Mayer - Heartbreak Warfare
Lighting strike
Inside my chest to keep me up at night
Dream of ways
To make you understand my pain
Clouds of sulfur in the air
Bombs are falling everywhere
It's heartbreak warfare
Once you want it to begin
No one really ever wins
In heartbreak warfare
If you want more love
Why don't you say so
If you want more love
Why don't you say so
Drop his name
Push it in and twist the knife again
Watch my face
As I pretend to feel no pain
Clouds of sulfur in the air
Bombs are falling everywhere
It's heartbreak warfare
Once you want it to begin
No one really ever wins
In heartbreak warfare
If you want more love
Why don't you say so
If you want more love
Why don't you say so
Just say so
How come the only way to know how high you get me
Is to see how far I fall
God only knows how much I'd love you if you'd let me
But I can't break free at all
It's heart, heartbreak
I don't care if we don't sleep at all tonight
Let's just just fix this whole thing now
I swear to God we're going to get it right
If you put your weapon down
Red wine and Ambien
You're talking shit again
It's heartbreak warfare
Good to know it's all a game
Disappointment has a name
It's heartbreak warfare
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=jErySliSYBc

4 698 4 24 Memories - David Guetta featuring Kid Cudi
Op 6 maart stijgt Memories van David Guetta en Kid Cudi naar de top 10. Memories is David Guetta's twaalfde Top 40-hit en derde top 10-hit. Alle drie Nederlandse top 10-hits zijn afkomstig van Davids vierde album One Love dat in augustus 2009 verscheen. Kid Cudi scoort voor de tweede keer een top 10-notering. David Guetta werd geboren in Parijs op 7 november 1967. Op dertienjarige leeftijd startte hij met mixen. De twaalf hits en één tip op rij: Love Don't Let Me Go (#19 in 2002; met Chris Willis), Just a Little More Love (#38 in 20022; met Chris Willis), The World Is Mine (#27 in 2005; met DJ Davis), Love Don't Let Me Go (Walking Away) (tip3 in 2006; met The Egg), Love Is Gone (#14 in 2007; met Chris Willis), Baby When the Light (#15 in 2007; met Cozi), Delirious (#12 in 2008; met Tara McDonald), Tomorrow Can Wait (#21 in 2008; met Chris Willis vs. Tocadisco), Everytime We Touch (#19 in 2008; met Chris Willis, Steve Angello & Sebastian Ingrosso), When Love Takes Over (#2 in 2009; met Kelly Rowland), Sexy Bitch (#3 in 2009; met Akon), One Love (#19 in 2009; met Estelle) en Memories (2010; met Kid Cudi). Scott Ramon Seguro Mescudi werd geboren in Cleveland (Ohio) op 30 januari 1984. Kid Cudi brak door met het nummer Day 'n' Nite uit 2009. De remix van Crookers haalde #4.
David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
All the crazy shit I did
tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me
All the crazy shit I did
tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah...
yeah...
All the crazy shit I did tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me
All the crazy shit I did tonight
those will be the best memories
I just wanna let it go for the night
that would be the best
therapy for me
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah...
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
It's getting late but I don't mind
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah
hey,hey
yeah,yeah...
Bekijk de clip


5 694 2 25 A Night Like This - Caro Emerald
De single A Night Like This kwam op 29 december 2009 de Top 40 binnen. De single A Night Like This stijgt op 13 februari naar 5 om uiteindelijk te pieken op #2. In de Single Top 100 bereikt ze wel #1. De track is geproduceerd door Jan van Wieringen en David Schreurs. A Night Like This wordt gebruikt in de online campagne van 'Martini'. Op 29 januari 2010 komt haar album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor uit. Deze behaalt direct de eerste plaats in de albumlijst en wordt het bestverkochte album van het jaar 2010. Het album was in oktober al 193.070 keer verkocht. Caro Emerald is de artiestennaam van Caroline Esmeralda van der Leeuw. Ze werd geboren op 26 april 1981 in Amsterdam. Ze studeerde jazz en zang aan het conservatorium. Ze slaagde in 2005. Van der Leeuw is één van de zes zangeressen van Les Elles, een close harmony group uit Amsterdam. Daarnaast doet ze regelmatig de achtergrondzang bij het Kinderen voor kinderen-songfestival. Van der Leeuw geeft zangles aan de zangschool van Babette Labeij (bekend als vocal coach bij Popstars en Idols). Op 6 juli 2009 verscheen haar debuutsingle Back It Up (#12). Bij een val van een paard in 2010 breekt ze een ruggenwervel en moet een gipskorset dragen.
Caro Emerald - A Night Like This 
From where you are, 
you see the smoke start to arise, 
where they play cards. 
And you walk over softly moving passed the guards. 
The stakes are getting higher. 
You can feel it in your heart. 
He calls you bluff. 
He is the ace you never thought he played that much. 
And now it's more than all this cards you want to touch. 
You never know if winning this could really be enough. 
Take a look, beyond the moon you see the stars. 
And when you look around, you know the room by heart. 
I have never dreamed it. 
Have you ever dreamed a night like this? 
I cannot believe it. 
I may never see a night like this. 
When everything you think is incomplete. 
Starts happening when you are cheek to cheek. 
Could you ever dream it? 
I have never dreamed, dreamed a night like this. 
How many times, 
have I been waiting by the door to hear these chimes? 
To hear that some one debonaire has just a arrived. 
And opened up to see my world before my eyes. 
That silhouette creates an image on the night I can't forget. 
It has the scent of something special, I can't rest. 
If I resist temptation, oh I know for sure that I will lose the bet. 
I walk away and suddenly it seems I'm not alone. 
In front of me he stands -- I stop, before he goes. 
I have never dreamed it. 
Have you ever dreamed a night like this? 
I cannot believe it. 
I may never see a night like this. 
When everything you think is incomplete. 
Starts happening when you are cheek to cheek. 
Could you ever dream it? 
I have never dreamed, dreamed a night like this. 
I have never dreamed it. 
Have you ever dreamed a night like this? 
I cannot believe it. 
I may never see a night like this. 
When everything you think is incomplete. 
Starts happening when you are cheek to cheek. 
Could you ever dream it? 
I have never dreamed, dreamed a night like this. 
Bekijk de clip 
http://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI6 636 1 19 Alors On Danse - Stromae
Stromae komt met Alors On Danse op 1 mei op 8 binnen. In België (Wallonië), Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland bereikte deze track al de nummer 1 in de charts. Stromae is een anagram van Maestro, de artiestennaam die de Rwandese Belg Paul van Haver koos. Hij werd geboren op 12 maart 1985 in Brussel. Op zijn vijftiende begon hij met rappen. Van 2005-2007 speelde hij in de rapgroep Suspicion. In 2008 begon Stromae een opleiding aan de Belgische filmhogeschool (Fach Cinématographie). Stromae werkte als componist voor o.a. Anggun en Kery James. De Sjonnies komen in juni met de Nederlandse versie Stoelendans, maar die haalt de Top 40 niet.
Stromae - Alors On Danse
Alors on d… (X3)
Qui dit étude dit travail,
Qui dit taf te dit les thunes,
Qui dit argent dit dépenses,
Qui dit crédit dit créance,
Qui dit dette te dit huissier,
Oui dit assis dans la merde.
Qui dit Amour dit les gosses,
Dit toujours et dit divorce.
Qui dit proches te dis deuils car les problèmes ne viennent pas seul.
Qui dit crise te dis monde dit famine dit tiers- monde.
Qui dit fatigue dit réveille encore sourd de la veille,
Alors on sort pour oublier tous les problèmes.
Alors on danse… (X9)
Et la tu t'dis que c'est fini car pire que ça ce serait la mort.
Qu'en tu crois enfin que tu t'en sors quand y en a plus et ben y en a encore!
Ecstasy dis problème les problèmes ou bien la musique.
Ca t'prends les trips ca te prends la tête et puis tu prie pour que ça s'arrête.
Mais c'est ton corps c’est pas le ciel alors tu t’bouche plus les oreilles.
Et là tu cries encore plus fort et ca persiste...
Alors on chante
Lalalalalala, Lalalalalala,
Alors on chante
Lalalalalala, Lalalalalala
Alors on chante (x2)
Et puis seulement quand c’est fini, alors on danse.
Alors on danse (x7)
Et ben y en a encore (X5)
Bekijk de clip

7 615 2 21 Bromance - Tim Berg
Tim Berg stijgt op 24 juli van 11 naar 10 met Bromance. Bromance is een instrumentale track (3'38''). Tim Berg is de artiestennaam voor de twintigjarige Zweed Tim Bergling. Tim Berg werd op 8 september 1989 geboren. Onder de naam Avicii maakte de Zweedse producer ook remixen voor onder andere Tiësto (Escape Me) en David Guetta (One Love).
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=_11S2tNHAP0

8 612 5 21 DJ Got Us Fallin' In Love - Usher featuring Pitbull
Usher feat. Pitbull stijgen op 18 september van 11 naar 9 met DJ Got Us Fallin' In Love. Het is Ushers 14e Top 40-hit en Pitbulls 5de. Usher Raymond IV werd geboren in Dallas (Texas) op 14 oktober 1978. Usher zong al op jonge leeftijd in het kerkkoor van zijn moeder. Hij nam in de jaren erna vaak deel aan talentenjachten en die won hij vaak. In 1992 werd zijn talent herkend door Bryant Reid, de broer van Antonio Reid, co-directeur van LaFace Records. In 1993 verscheen zijn eerste single Call Me A Mack en die kwam op de soundtrack van de film Poetic Justice. In 1994 kwam zijn door Puff Daddy geproduceerde debuutalbum Usher uit. In 1997 scoorde hij met You Make Me Wanna... zijn eerste Top 40-hit (#7). Zijn tweede top 10 hit volgde in 2001 toen Pop Ya Collar #10 bereikte. U Remind Me werd in hetzelfde jaar een nog grotere hit: #3. In 2002 werkt hij samen met P. Diddy & Loon aan I Need A Girl (Part 1) en dat wordt een #3. Zijn samenwerking met Lil' Jon & Ludacris heet Yeah! en dat is in 2004 vier weken lang de #1 in de Top 40. Burn bereikt in hetzelfde jaar #9 en My Boo (met Alicia Keys) #5. In 2005 haalt Caught Up #10. Pitbull is de artiestennaam van rapper Armando Christian Pérez (Miami, Florida, 14 januari 1981). DJ Got Us Fallin' In Love is Pitbulls zesde single en vijfde hit. I Know You Want Me (Calle Ocho) stond in 2009 drie weken #1, Hotel Room Service haalde #10 in 2009. Shut It Down bereikte #19 in 2010 (met Akon) en I Like It #5 (met Enrique Iglesias).
Usher feat. Pitbull - DJ Got Us Falling In Love
Usher (yeah man)
So we back in the club
Get that bodies rockin from side to side (side to side)
Thank God the week is done
I feel like a zombie gone back to life (back to life)
Hands up, and suddenly we all got our hands up
No control of my body
Ain’t I seen you before?
I think I remember those eyes, eyes, eyes, eyes
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Yeah, baby tonight, the DJ got us falling in love again
So dance, dance, like it’s the last, last night of your life, life
Gonna get you right
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Keep downing drinks like this
Not tomorrow that just right now, now, now, now, now, now
Gonna set the roof on fire
Gonna burn this mother fucker down, down, down, down, down, down
Hands up, when the music drops
We both put our hands up
Put your hands on my body
Swear I seen you before
I think I remember those eyes, eyes, eyes, eyes
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Yeah, baby tonight, the DJ got us falling in love again
So dance, dance, like it’s the last, last night of your life, life
Gonna get you right
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
[PITBULL]
In the cover of the music
Get naked baby
I’m sorry chica
Better holla at Tyrone
Let him know how I jump through your foot loop
Scolla chico two can
We’re from the blocka blocka o polaca
Were the boys get loose like wacka flacka
Oh no man, it’s global
Was’ up
Colale flacka
I wanna be your giant, no not your dada
Dale abre ai
Papa Nicholas baby
Let me see
Yo soi un Jaunito
Que stato taito
Yo freco, no OK
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Yeah, baby tonight, the DJ got us falling in love again
So dance, dance, like it’s the last, last night of your life, life
Gonna get you right
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Yeah, baby tonight, the DJ got us falling in love again
So dance, dance, like it’s the last, last night of your life, life
Gonna get you right
Cause baby tonight, the DJ got us falling in love again
Yeah, thank you DJ
Luister

9 603 2 20 Club Can't Handle Me - Flo Rida featuring David Guetta
Flo Rida featuring David Guetta stijgt op 21 augustus van 12 naar 8 met Club Can’t Handle Me. Club Can't Handle Me is Flo Rida's derde single dit jaar. Eerder scoorde hij samen met Alexandra Burke een #8 met Bad Boys en met Three 6 Mafia, Tiesto & Sean Kingston een tip 10 met Feel It. De track is ook David Guetta's derde hit dit jaar. Memories met Kid Cudi haalde #4 en Gettin' Over You met Chris Willis, Fergie & LMFAO bereikte #21. Tramar Dillard, beter bekend als Flo Rida werd geboren in Opa-locka (Florida) op 16 december 1979. Flo Rida rapt al sinds zijn achtste. Flo Rida brak in 2008 door met Low, afkomstig van de soundtrack van de film Step Up 2: The Streets. In de Verenigde Staten haalde de track nummer 1, In Vlaanderen #7. In Nederland verscheen het nummer niet in de hitlijsten. In Nederland werd Right Round in maart 2009 zijn eerste hit (#3; met Ke$ha). Opvolger Sugar haalde #13 in 2009 (met Wynter). David Guetta werd geboren in Parijs op 7 november 1967. In 2002 scoorde hij zijn eerste hit met Love, Don't Let Me Go (#19). 2009 was zijn succesvolste jaar tot nu met vier hits, waarvan When Love Takes Over (#2; met Kelly Rowland) en Sexy Bitch (#3; met Akon) meer dan twintig weken in de Top 40 verbleven.
Flo Rida featuring David Guetta - Club Can't Handle Me You know I know how
To make em stop and stare as I zone out
The club can't even handle me right now
Watchin' you I'm watchin' you we go all out
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
Hey
I own the light and I don't need no help
Gotta be the feeling that scarface player
Stuntin go wild can't handle this plan
Life of the club arrogant like yeah!
Top like money all the girls just melt
Want to many all know me like Twelve
Look like cash and they all just stare
Bottles, Models, standin on chairs
Fall out coz that's the business
All out it's so ridiclous
Zone out so much attention
Scream out I'm in the building (hey! )
They watchin' I know this
I'm rockin I'm rolling
I'm holding, I know it
You know it
You know I know how
To make em stop and stare as I zone out
The club can't even handle me right now
Watchin' you I'm watchin' you we go all out
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
Hey

Still feelin myself I'm like outta control
Can't stop now more shots lets go
Ten more rounds can I get a Kato
Paparazzi trying to make me pose
Came to party to I came no more
Celebrate coz that's all I know
Tip the groupies takin off their clothes
Grand finale' like superbowl
Go hard run the show
That's right wild out got money to blow
More light more ice when I walk in the door
No hype I do it big all over the globe
Yeah!
I said it
Go tell it
Confetti
Who ready?
I'm ready!
You ready!
Lets get it!
You know I know how
To make em stop and stare as I zone out
The club can't even handle me right now
Watchin' you watchin me we go all out
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
You got me watchin' now (hey)
Got my attention now (hey)
Got everybody in the club wanting to know now
I am a ladies man
Come and be my lady and...
We can ball, soo, ahhhhhh
Bring ya body here let me switch up the atmosphere
Take you up out of this club and in my new limo
Fly you all around the world
What you want baby girl
Are you ready to go now!
You know I know how
To make em stop and stare as I zone out
The club can't even handle me right now
Watchin' you watchin' me we go all out
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
(Put your hands up! )
The club can't even handle me right now (yeahhhhh)
(Put your hands up! )
Lets celebrate now
(Put your hands up! )
You know who shut it down!
 

Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=SgM3r8xKfGE


10 596 2 19 California Gurls - Katy Perry featuring Snoop Dogg 
California Girls is Katy's zesde hit in Nederland. California Gurls is een electropop nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Katy Perry en rapper Snoop Dogg. Het is de eerste single van haar nog te verschijnen derde album Teenage Dream. De track is geproduceerd door Max Martin, Dr. Luke en Benny Blanco. Volgens Perry is het nummer een antwoordlied op Empire State of Mind van Jay-Z en Alicia Keys. Het was de bedoeling dat het nummer zou worden uitgebracht op 25 mei 2010, maar nadat fragmenten van het nieuwe album op het internet terechtkwamen, bracht het label het nummer uit op 7 mei 2010. In de tweede week stijgt de single naar 9. In Zwitserland en Italië was het al een nummer 1-hit. Katy Perry is de artiestennaam van Katheryn Elizabeth Hudson (Santa Barbara, 25 oktober 1984). Perry werd in de Verenigde Staten bekend onder haar officiële naam Katy Hudson, maar na 2001 nam ze de artiestennaam Katy Perry aan om verwarring met actrice Kate Hudson te voorkomen. Eind 2007 bracht ze de digitale EP Ur So Gay uit. Toen Perry nog geen hitzangeres was, was ze al te zien in de videoclip Cupid's Chokehold van Gym Class Heroes (#9 in 2007). Ze speelde het vriendinnetje van zanger Travis McCoy, waar zij in het echte leven ook een relatie mee had. Perry's wereldwijde doorbraak kwam in 2008 met het nummer I Kissed A Girl (2 weken #1 in 2008). Hot N Cold staat in 2008 ook 2 weken bovenaan. Daarna scoort ze hits met Thinking Of You (#18 in 2009), Waking Up In Vegas (#12 in 2009). Begin 2010 flopt Starstrukk. Haar samenwerking met Timbaland, If We Ever Meet Again, haalt #11. Snoop Dogg werd geboren als Calvin Cordozar Broadus Jr. in Long Beach (Californië) op 20 oktober 1971. Zijn artiestennaam was oorspronkelijk Snoop Doggy Dogg. California Gurls is zijn vijftiende hit in Nederland. What's My Name was in 1993 de eerste (#11). Drop It Like It's Hot (#5 in 2004), Signs (#3 in 2005; met Charlie Wilson en Justin Timberlake) en Buttons (#6 in 2006; met The Pussycat Dolls) waren zijn drie eerdere top 10-successen.
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
[Snoop Dogg]
Greetings loved ones
Lets take a journey
[Katy Perry]
I know a place
Where the grass is really greener
Warm, wet and wild
There must be something in the water
Sippin' gin and juice
Laying underneath the palm trees
The boys
Break their necks
Try'na to creep a little sneak peek
(at us)
You could travel the world
But nothing comes close
to the golden coast
Once you party with us
You'll be falling in love
Oooooh Oh Oooooh
California girls
We're unforgettable
Daisy Dukes
Bikinis on top
Sun-kissed skin
So hot
We'll melt your popsicle
Oooooh Oh Oooooh
California girls
We're undeniable
Fine, fresh, fierce
We got it on lock
West coast represent
Now put your hands up
Oooooh Oh Oooooh
Sex on the beach
We don't mind sand in our stiletos
We freak
In my jeep
Snoop doggy dog on the stereo
You could travel the world
But nothing comes close
to the golden coast
Once you party with us
You'll be falling in love
Oooooh Oh Oooooh
California girls
We're unforgettable
Daisy Dukes
Bikinis on top
Sun-kissed skin
So hot
will melt your popsicle
Oooooh Oh Oooooh
California girls
We're undeniable
Fine, fresh, fierce
We got it on lock
West coast represent
Now put your hands up
Oooooh Oh Oooooh
[Snoop Dogg]
Tone Tan
Fit and ready
Turn it up cause its gettin' heavy
Wild wild west coast
These are the girls I love the most
I mean the ones
I mean like shes the one
Kiss her
Touch her
Squeeze her buns
The girls a freak
She drives a jeep
In Laguna beach
I'm okay
I wont play
I love the bay
Just like I love LA
Venice beach
and Palm Springs
Summer time is everything
Homeboys
Hanging out
All that a-s
hanging out
Bikinis, tankinis, martinis
No weenies
Just the king and the queeny
Katy my lady
(yeah)
You looking here baby
(uh huh)
Im all up on you
Cause you representing California
(ohhh yeahh)
[Katy Perry]
California girls
We're unforgettable
Daisy Dukes
Bikinis on top
Sun-kissed skin
So hot
will melt your popsicle
Oooooh Oh Oooooh
California girls
We're undeniable
Fine, fresh, fierce
We got it on lock
West coast represent
(West coast, west coast)
Now put your hands up
Oooooh Oh Oooooh
[Snoop Dogg]
(Californiaaa, Californiaaa)
California girls man
I wish they all could be
California girls
(Californiaaa)
I really wish
You all could be
California girls
(Californiaaa, yeah)


PRIJZEN


Edisons
De Edisons 2010 uitgereikt op zondag 3 oktober.
Beste Vrouwelijke Artiest: Caro Emerald
Beste Mannelijke Artiest: Guus Meeuwis
Beste Groep: Kyteman
Beste Song: Kane (No Surrender)
Beste Album: 3JS (Dromers En Dwazen)
Beste Nieuwkomer: Tim Knol
Oeuvre: Rowwen Heze
POPULARITEITSVERKIEZINGENTMF Awards 2010
Uitgereikt in Het Volkspark in Enschede op zaterdag 26 juni 2010.

BESTE LIVE ACT
Kane

BESTE VIDEO
The Opposites ft. Sef & Gers – Broodje Bakpao

BESTE MAN
Jan Smit

BESTE VROUW
Esmée Denters

TMF BORSATO AWARD
Waylon

TMF SUPERCHART AWARD
The Opposites ft. Sef & Gers – Broodje Bakpao

TMF PURE AWARD
The Opposites

TMF DANCE AWARD
TiëstoVPRO's 3VOOR12 Song Van Het Jaar 
De top-10 zoals de lezers en luisteraars van 3VOOR12 die samenstelde.
1 Mumford & Sons - The Cave
2 Arcade Fire - We Used To Wait
3 The National - Bloodbuzz Ohio
4 Moss - I Apologise (Dear Simon)
5 Go Back To The Zoo - Electric
6 De Jeugd Van Tegenwoordig - Sterrenstof
7 Muse - Resistance
8 Pearl Jam - Just Breathe
9 The XX - Islands
10 The Black Keys - Tighten Up

2 opmerkingen: