zondag 14 augustus 2011

2000

Topact: Jody Bernal
Albumact: The Corrs


Het hitjaar begint met de nummer 1-hit Binnen van Marco Borsato, de eerste nummer 1 van het nieuwe millennium en de Doe Maar-revival wordt in januari ingeluid met de coverversie van De Bom door The Postmen & Def Rhymz (#3). Op 8 april komt Doe Maar zelf met twee nieuwe singles de Top 40 binnen: Watje op nummer 9 en Als Niet Als op 31. Op 2 mei 2000 geeft Doe Maar het eerste van 16 uitverkochte concerten in Ahoy'. Het nieuwe album Klaar komt tot nummer 1. In totaal scoren ze met 6 albums. De hitlijsten staan sowieso vol met oudgedienden. Carlos Santana (53) haalt #2 met Maria Maria en Tom Jones (60) scoort een grote hit samen met Mousse T. (Horny, #10).


Een Nederlandse zomerhit die vanuit het niets de hitlijsten bestormt is Que Si Que No van Jody Bernal. De single staat 23 weken achtereen in de top 10 en zeven weken op nummer 1. Jody scoort met Oh Bambolero ook een top 3 hit. Jody Bernal wordt daardoor ook topact van het jaar. The Vengaboys hebben vier hits in 2000: Kiss (When The Sun Don't Shine), Shalala Lala, Uncle John From Jamaica en Cheekah Bow Wow (That Computer Song). Het succes van The Vengaboys loopt in de zomer van 2000 terug. Uncle John From Jamaica is al na negen weken Top 40 verdwenen. Het wordt nog wel hun zevende opvolgende top 10 hit. Opvolger Cheekah Bow Wow (That Computer Song) doet het nog minder: de single komt niet hoger dan nummer 32. In 2001 scoren ze geen enkele hit meer. Twarres scoort met hun debuutsingle Wêr Bisto de allereerste Friestalige nummer 1 hit sinds het bestaan van de hitlijsten. Van de single gaan meer dan 75.000 stuks over de toonbank. Mirjam Timmer en Johan van der Veen zullen in 2001 nog twee hits scoren met She Couldn't Laugh (#4) en Children (#20). Twarres is ook succesvol buiten de landsgrenzen en bereikt #26 in het jaaroverzicht met de grootste hits van 2000 in de Vlaamse Ultratop. Alice Deejay scoort drie hits, maar alleen Will I Ever haalt de top 10. Kane scoorde in 1999 een klein hitje met Where Do I Go Now, maar in 2000 breken door met drie hitsingles: Can You Handle Me (#10), I Will Keep My Head Down (#12) en Damn Those Eyes (#28). Uit Brabant komen in 2000 hits van Krezip (I Would Stay), Vals Licht (Het Licht #37), Fred van Boeschoten ((Dès 'n) Schôôn Waoge, #22) en Abel (Onderweg).


E-Type verzorgt het officiële thema van het in Nederland en België gehouden EK. Campione 2000 van E-Type bereikt #4. De single 1 2 3 4 Dennis Bier van Harry Vermeegen haalt #27. Jiskefet scoort een #12 met Oh Oh Oh Oranje, een cover van Mississippi van Pussycat.

2000 is een goed jaar voor muziek uit Finland. De zevenmansformatie The Leningrad Cowboys scoren in 2000 een #32 met Happy Being Miserable. De metalband Him (His Infernal Majesty) scoort een #18 met Join me. De Finse danceproducer Darude (Ville Virtanen) scoort in 2000 twee hits: Sandstorm (#14) en Feel the beat (#24). Het succesvolst zijn de Bomfunk MC's (Freestyler #1, B Boys And Flygirls #13). Ook Belgische acts doen het goed in 2000: Scoop (Drop It, Rock The House; een project van Daniël Moerenhout en Jan Vervloet), Milk Inc (Walk On Water, Land Of The Living), de D-Devils (The 6th Gate, geen Top 40) en K3. K3, bestaande uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts, komen op 2 september 2000 voor het eerst de Top 40 binnen met Heyah Mama. Met een kleine onderbreking staat de single 14 weken in de Top 40 met #18 als hoogste notering. Het begin van een uiterst succesvolle carrière gericht op kinderen van 8-12 jaar.


Muziek van vrouwelijke artiesten doet het goed in 2000. Britney Spears heeft vier hits, waarvan drie de top 5 halen, daardoor wordt ze singles-act #2. Daarnaast zijn er ook grote hits voor Madonna, Anouk, Whitney Houston (If I Told You That #19; met George Michael, Could I Have This Kiss Forever #1; met Enrique Iglesias), Destiny's Child (Say My Name #4, Jumpin' Jumpin' #5 en Independent Women part 1 #2), Jennifer Lopez en Christina Aguilera (What A Girl Wants, Come On Over Baby).


De tv-programma's Big Brother 2, De Bus en Alles Voor De Band leveren vele flops, maar toch ook een enkel succes. 'Big Brother' Ruud (seizoen 1) komt met de flop Some Hearts Never Mend, een cover van Kojak. Big Brother 2 heeft als geflopt themalied Kijk van Gordon en De Sjonnies floppen met Opa Koos, maar de andere realityshow De Bus levert vijf singles op. Buspassagier Iwan covert Een Bossie Rooie Rozen, die brengt het in de verkooplijst tot #8, maar haalt de Top 40 niet. De Golden Earring maakt onder de actnaam Titelmuziek De Bus de single Miles From Nowhere, maar ook die haalt de Top 40 niet. Ook DJ Madman flopt met Sex In De Bus en hetzelfde lot ondergaat Erica Young met het nominatielied Voel Wat Ik Voel. Jop Nieuwenhuizen daarentegen scoort een #1 met Jij Bent De Zon. Barkeeper/bedrijfsleider Jop Nieuwenhuizen zingt in het tvprogramma De Bus dat nummer steeds voor mede-passagiere Antonette. Samen met zijn Antonette neemt Jop later in het jaar het nummer Pluk De Dag op, dat niet verder komt dan de 26ste plaats. De relatie met Antonette zal geen stand houden, Jop houdt op met optreden en start Bar Dancing De Koets in Zeist. Het RTL 4 talentenzoekprogramma Alles Voor De Band doet het niet best op tv, maar is wel een voorbode van Starmaker dat in 2001 wel succes zal brengen. De groep Follow That Dream, geformeerd door Rob en Ferdi Bolland, scoren een #25 met Follow That Dream.

Dance is uiterst succesvol met de Bomfunk MC's, Scoop, Milk Inc., Darude en DJ Jurgen. Superstring (#3) van Cygnus X is het anthem van dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. William Orbit maakt klassiek dansbaar en haalt #7 met Barber's Adagio For Strings.


Nieuw en succesvol zijn Craig David (vier top 10-hits: Re-Rewind The Crowd Say Bo Selecta #4 met The artful dodger, Fill Me In #5, 7 Days #6 en Walking Away #7), Eminem (Forgot About Dre/Still Dre, met Dr.Dre #19, The Real Slim Shady #6, The Way I Am #13, Stan; met Dido rond de jaarwisseling #2), Sonique (It Feels So Good #5, Sky #34), Alessandro Safina (tenor die een #3 scoort met Luna), Pink (There You Go #8, Most Girls #23), Kosheen (Hide u #4 en Catch #16), Krezip (I Would Stay #1) en K3 (Heyah Mama #18).


Coverhits zijn er voor Madonna (American Pie; Don Mclean), Rollergirl (Dear Jessie; Madonna), Gabrielle (Rise; Bob Dylan), Black Legend (You See The Trouble With Me; Barry White), Aaron Carter (I Want Candy; Bow Wow Wow - Aaron is het jongere broertje van Nick die bij The Backstreet Boys zingt), Mariah Carey & Westlife (Against All Odds; Phil Collins), Eminem (Stan; Dido), Melanie C & Lisa Lopes (Never Be The Same Again), Whitney Houston & George Michael (If I Told You), Whitney Houston & Enrique Iglesias (Could I Have This Kiss Forever), Five & Queen (We Will Rock You), Freddie Mercury & Montserrat Caballé (Guide Me Home), Wyclef Jean & Mary J. Blige (911), Kylie Minogue & Robbie Williams (Kids).


In 2000 besluit Radio 538 het roer om te gooien. Edwin Evers en & Jeroen van Inkel komen het station versterken.


Er worden 5,4 miljoen singles verkocht, goed voor 26 miljoen euro omzet. Dat het met de muziekindustrie niet zo goed gaat is te zien aan de opnieuw verlaagde normen om in aanmerking te komen voor een gouden en platina plaat. Vanaf 1992 tot en met 1999 was een verkoop van 75.000 stuks goed voor platina, vanaf 2000 heb je aan 60.000 stuks al genoeg. Om een gouden plaat te krijgen hoef je geen 50.000 stuks meer te verkopen, maar 40.000 stuks.


The Corrs scoren in 2000 met vier albums in de Album Top 100 en worden de topact bij de albums. Unplugged is daarvan de succesvolste. Ook Andrea Bocelli heeft vier hitalbums. Santana, André Hazes, Alanis Morissette, Red Hot Chili Peppers, Ilse Delange, Anouk, Britney Spears en Doe Maar maken de top 10 albumacts vol. Prinses Christina scoort op 18 oktober al een hit met My Christmas Album.


Ook in 2000
De zangeres Anneke Grönloh spant een rechtszaak aan tegen Universal Music over de niet uitbetaalde royalty's. De rechter oordeelde dat de claim van Grönloh verjaard was. *** The Backstreet Boys zijn succesvol, maar na elf top 5 hits komt The One in juli niet hoger dan nummer 17. *** De leden van The Spice Girls scoren in 2000 ook solo hits. Daarbij is Melanie C veruit de succesvolste. Zij scoort drie hits: Never Be The Same Again (#1; met Lisa 'Left Eye' Lopes), I Turn To You (#1) en op 23 december verschijnt If That Were Me. De andere girls zijn minder succesvol. Victoria Beckham neemt samen met The True Steppers & Dane Bowers de single Out Of Your Mind op en dat wordt een #16. Emma Bunton maakt met Tin Tin Out de cover What I Am, maar die flopt. *** Annie Palmen (73) overlijdt op 15 januari 2000. Zij werd al enkele jaren verpleegd omdat zij dement was geworden. *** Op 14 maart overlijdt C. Jerome. Claude Dhotel had in 1974 een #6 met C'est Moi. *** Ian Dury (57) overlijdt op 27 maart 2000 aan de gevolgen van leverkanker. In 1978 stond hij op #10 met Sex And Drugs And Rock 'N Roll. In 1979 op #9 met Hit Me With Your Rhythm Sticks. *** Op 22 april 2000 overlijdt de Zuid-Afrikaanse zangeres/actrice Margaret Singana (Margaret M'cingana, 62) na een lang ziekbed. In 1989 had ze een nummer 1 met We Are Growing (Shaka Zulu). *** Op 27 april 2000 overlijdt de Amerikaanse zangeres Vicki Sue Robinson aan kanker. In 1976 had ze een #12-hit met Turn The Beat Around. *** Op 28 april 2000 overlijdt D.C. Lewis (53, Ruud Eggenhuizen). *** Linda Wagenmakers doet mee aan het Eurovisie Songfestival met No Goodbyes op de avond van de vuurwerkramp in Enschede. Ze wordt twaalfde. haar single staat met een pauze in totaal 10 weken in de Top 40 en haalt #22. *** Pieter Goemans (75) overlijdt op 8 juli 2000 aan beenmergkanker in Ziekenhuis Amstelveen. Hij componeerde en/of vertaalde o.a. Aan De Amsterdamse Grachten van Wim Sonneveld, de Ploem Ploem Jenka van Trea Dobbs en Een Doodgewone Kat van Joël. *** De Nederlandstalige groep Sushi Kids zingt oude ABBA-hits. Hun debuutalbum komt tot nummer 76. *** Op 30 juni 2000 worden 8 mensen doodgedrukt in het gedrang voor het podium tijdens het concert van Pearl Jam in het Deense Roskilde. De menigte probeerde dichter bij het podium te komen. Onder de slachtoffers is een 23-jarige Nederlander uit Heesbeen in Noord-Brabant. Pearl Jam gaat door. De bandleden overwEgen na de dood van negen fans om te stoppen. *** Op 16 september 2000 overlijdt Mieke Bos die tot in 1963 zangeres was van het Limburgse duo De Selvera's. In augustus 1957 was De Postkoets een #2. *** De band MAX doet een succesvolle poging om het Nederlands record aantal optredens op een dag te verbreken. Ze treden op in veertien Free Record Shops. Een hit levert het niet op. *** Het RTL4 programma Follow That Dream gaat van start. Een vakkundige jury kiest uit een aantal kandidaten de leden van een nieuwe girl-boyband. Winnaars Vanessa, Rosa, Pete, Linda en Ben worden met de camera gevolgd. De single van Follow That Dream wordt ondanks alle promotie geen grote hit: nummer 25 is de hoogst bereikte notering.Ben Saunders wordt tien jaar later alsnog een ster. *** Lee Towers verzorgt op 24 oktober 2000 zijn laatste Gala Of The Year. Hij wil het rustiger aan doen.*** GTST-leden Winston Post, Johnny de Mol, Aukje van Ginneken en Chanella Hodge beginnen een bandje met de naam Good Times. Ongelofelijk haalt #35 in 2001. *** Op 19 december 2000 komt zangeres Kirsty MacColl om het leven bij een speedbootongeluk. In 1981 scoorde ze haar enige Nederlandse hit met There's A Guy Works Down The Chips Shop Swears He's Elvis (#16). *** VPRO's Song van het jaar: Krezip met I Would Stay.


DE TIEN GROOTSTE HITS


1 936 26 1 Que Si, Que No - Jody Bernal 1-7-2000
In 1999 bracht Jody Bernal een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia. Als afscheidscadeau kreeg hij een cd met Spaanstalige nummers mee. Een van de nummers daarop was Que S,i Que No. Het nummer Que Si Que No is in Colombia bekend als een kinderliedje. De oorspronkelijk versie heet Nunca Te Decides en is van El Simbolo. Jody Bernal schreef een eigen versie van het nummer en dat bracht hij ten gehore in het televisieprogramma Your Big Break; een RTL 4-talentenjacht gepresenteerd door Fabienne de Vries. Hoewel hij de talentenjacht niet won (dat deed Judith Jobse), werd het nummer als gevolg van enthousiaste reacties op single uitgebracht. Jody Bernal staat vijf weken op nummer 1 met Que Si Que No. Daarna staat hij acht weken op 2 en vervolgens nog twee weken op 1. De single verblijft maar liefst 23 opeenvolgende weken in de top 10. In 2001 staat de single nog 3 weken genoteerd. Het nummer groeit uit tot de best verkochte van 2000 en een van de meest succesvolle Spaanstalige single ooit. In het overzicht van de meest succesvolle Top 40-hits aller tijden staat de single in de top 10. In de Mega Top 100 staat de single het recordaantal van 15 weken op 1. Ook Vlaanderen valt voor Jody Bernal; hij staat op 10 in het jaaroverzicht met de grootste hits van 2000 van de Vlaamse Ultratop 50. Jody Bernal (12 november 1981) werd geboren in Bogota, Colombia. Toen hij zes maanden was, werd hij door een Nederlandse familie geadopteerd. Hij groeide op in Delft, waar hij lid werd van het jongenskoor de Buddy's. Opvolger Oh Bambolero wordt in 2001 ook een grote hit (#3). In 2001 doen ook Un Beso Mas (#10) en Dreams (#9) het goed. In 2002 is Me & You, een duet met Belle Perez zijn laatste hit (#9). Later singles floppen. In 2006 zal hij een comeback maken door zijn deelname aan het SBS6-programma Sterren Dansen Op Het IJs. Hij verliest in de finale van Hein Vergeer, maar krijgt wel een contract aangeboden bij Holiday on Ice. In 2008 laat Jody samen met Baychev ook muzikaal weer van zich horen met Shiki Boom Boom. In 2010 zal Jody Bernal te zien zijn in de speelfilm New Kids Turbo.
Jody Bernal - Que Si Que No
Escuchame mi amor
tu sabes lo que quiero
Me dices que no entiendes
Se que estas mintiendo
Te pido por favor
Me trates como un tonto
Decides de una vez
Me estas volviendo loco
Chorus:
Que si, Que no
Que nunca te decides
Yo se que tu me quieres
Y no me lo dices
Que Si, Que no
Que nunca te decides
Tu sabes lo que quiero
Y aun no me lo dices
Que Si, Que no
Que nunca te decides
Tu sabes que lo quieres
Y no se lo dices
Que Si, Que no
Que nunca te decides
Tu sabes lo que quieres
Y aun no se lo dices
Eschuchame mi amor
te pido un alegria
Te ruega todo el dia
Te ruega todo el dia
Te pido por favor
Me tienes como un tonto
Regando tien to loco
Regando tien to loco
Chorus:
Que si, Que no
Que nunca te decides
Yo se que tu me quieres
Y no me lo dices
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=Bq285aruIaI


2 591 21 3 I'm Outta Love - Anastacia 1-7-2000
Medio 2000 verschijnt van Anastacia haar debuutalbum Not That Kind uitgebracht. Als eerste single verschijnt het nummer I'm Outta Love en dat wordt de een na grootste hit van het jaar. Opvolger Not That Kind bereikt #26. In de jaren erna heeft ze vele grote hits zoals Paid My Dues (#4 in 2001), One Day In Your Life (#8 in 2002), Left Outside Alone (#2 in 2004) en Sick And Tired (#2 in 2004). Anastacia Lyn Newkirk (New York, 17 september 1973) zingt naar eigen mening sprock: een mix van soul, pop en rock. Anastacia komt uit een muzikale familie. Haar vader was zanger in het nachtclubcircuit, haar moeder was actrice. Ze danste ze onder meer in Salt 'N’Pepa's videoclip Twist And Shout en deed in 1998 mee aan het programma The Cut op MTV. Anastacia haalde de finale van het programma en dat leverde haar een platencontract op bij Epic Records/Sony Music. Medio 2002 zal Anastacia het nummer Boom! opnemen, het officiële thema-lied voor de FIFA World Cup (#40). In 2003 wordt borstkanker bij de zangeres vastgesteld. De operatie verloopt voorspoedig en artsen slagen erin het kwaadaardige gezwel uit Anastacia's borst te verwijderen. Ze richt daarop een fonds op ten behoeve van jonge vrouwen met borstkanker. Begin 2004 maakt Anastacia een muzikale comeback met het album Anastacia en de single Left Outside Alone (#2). Ze scoort in 2005 een grote hit met Everything Burns (#7), een duet met Ben Moody opgenomen voor de speelfilm The Fantastic Four. Begin 2006 is I Belong To You, een duet met Eros Ramazzotti, een succes (#7). Op 21 april 2007 trouwt Anastacia met haar bodyguard Wayne Newton.
Anastacia – I’m Outta Love
Now baby come on
Don't claim that love you never let me feel
I should've known
'Cause you've brought nothing real
Come on be a man about it
You won't die
I ain't got no more tears to cry
And I can't take this no more
You know I gotta let it go
And you know
I'm outta love
Set me free
And let me out this misery
Just show me the way
To get my life again
'Cause you can't handle me
I'm outta love
Can't you see
Baby that you've gotta set me free
I'm outta love
Said how many times
Have I tried to turn this love around?
But every time you just let me down
Come on be a man about it
You'll survive
True that you can work it out all right
Tell me
Yesterday did you know
I'd be the one to let you go?
And you know
I'm outta love
Set me free
And let me out this misery
Just show me the way
To get my life again
'Cause you can't handle me
I'm outta love
Can't you see
Baby that you've gotta set me free
I'm outta love
Let me get over you
The way you've gotten over me too, yeah
Seems like my time has come
And now I'm moving on
I'll be strong yeah
I'm outta love
Set me free
And let me out this misery
Just show me the way
To get my life again
'Cause you can't handle me
I'm outta love
Can't you see
Baby that you've gotta set me free
I'm outta love
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=TnOy6HEf7HU&ob=av2e


3 568 18 1 I Would Stay - Krezip 1-7-2000
Krezip werd in 1997 opgericht. Eind 1999 tekende de band een platencontract met Warner Music. Krezip breekt door dankzij het optreden op Pinkpop 2000 waar ook de video van I Would Stay wordt opgenomen. Krezip, de bandnaam betekent niets, bestaat dan uit de zussen Jacqueline en Anne Govaert, Annelies Kuijsters, Joost van Haaren, Thomas Holthuis en Thijs Romeijn. De bandleden zijn tussen 16 en 23 jaar als hun debuut uitkomt. Opvolger All Unsaid flopt, maar dat komt vooral door het succes van het album, want dat wordt het op een na best verkopende van het jaar. I Would Stay is in Vlaanderen de single van het jaar in de Ultratop. Het album eindigt in Vlaanderen op #3 in de jaarlijst achter Live en K3. In 2002 zullen de singles You Can Say (#18) en Promise (#16) de Nederlandse Top 40 halen. In 2004 wordt gitarist Thomas Holthuis opgevolgd door Jan Peter Hoekstra en drummer Thijs Romeijn door Bram van den Berg. In 2004 wordt Krezip, tegelijk met andere Nederlandse bands, door hun platenmaatschappij Warner Music op straat gezet. Daarop sluiten de bandleden in 2005 een nieuw contract met Sony BMG. Eerste single Out Of My Bed wordt een #9. Daarna scoren ze hits met Don't Crush Me (#22 in 2005), I Apologize (#30 in 2005), Plug It In & Turn Me On (#21 in 2007) en All My Life (#7 in 2007). Afscheidssingle Sweet Goodbyes komt op 21 februari 2009 binnen, houdt het 25 weken uit met #2 als hoogste notering. Op 27 juni 2009 geeft de band haar laatste concert in de Heineken Music Hall.
Krezip - I Would Stay
If this is true, I thought then, what will I think?
Will I stay, but rather I would get away
I'm scared that I won't find a thing
And afraid that I'll turn out to be alone, but I
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
Have to see, have to know that I can be myself, yeah
And if I could, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you, yeah
I see it all, I'm sure, but do I know what's right?
I thought I knew, but it turns out the other way
I am scared that I won't find a thing
And afraid that I'll turn out to be alone, but I
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
I have to see, have to know that I can be myself
And if I could, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you
I want to tell you, why would I try to?
You are all that I can see now, why would I try to?
And I want to tell you, why would I try to?
You are all I can see now, I know I'll try to
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
I have to see, have to know that I can be myself
But if I could, yeah, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you, like you
If this is true, I thought then, what will I think?
Will I stay, but rather I would get away
I'm scared that I won't find a thing
And afraid that I'll turn out to be alone, but I
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
Have to see, have to know that I can be myself, yeah
And if I could, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you, yeah
I see it all, I'm sure, but do I know what's right?
I thought I knew, but it turns out the other way
I am scared that I won't find a thing
And afraid that I'll turn out to be alone, but I
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
I have to see, have to know that I can be myself
And if I could, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you
I want to tell you, why would I try to?
You are all that I can see now, why would I try to?
And I want to tell you, why would I try to?
You are all I can see now, I know I'll try to
I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry
I have to see, have to know that I can be myself
But if I could, yeah, I would stay
And if they're not, not in my way
I'll stay here in the distance
But I'll grow up to be just like you, yeah
I'll grow up to be just like you, like you
Bekijk I Would Stay
http://www.youtube.com/watch?v=kfrGFGHU6YA&ob=av2n


4 534 17 1 Onderweg - Abel 5-2-2000
Abel liet in oktober 1999 voor het eerst van zich horen middels het nummer Drie Dagen Zon, maar die haalde de hitparade niet. Op 5 februari 2000 komt Onderweg van Abel met zanger Joris Rasenberg de Top 40 binnen. De single houdt het 17 weken vol en komt tot nummer 1. Opvolger Neem Me Mee komt niet hoger dan 22 en daarna is het singlesucces voorbij. Hun album De Stilte Voorbij staat op #71 in de verkoopjaarlijst. Abel staat met Onderweg ook op 5 in het jaaroverzicht van de grootste hits in de Vlaamse Ultratop. Abel wordt bij de TMF Awards uitgeroepen tot Meest Belovende Act. The Acting Crowd werd in 1996 in Effen opgerichten door zanger/gitarist Joris Rasenberg, toetsenist Freek Imbens en basgitarist Robert Stobbelaar, die elkaar al van de middelbare school kenden – en een drummer. In 1997 kiezen de bandleden voor de naam Abel, naar de gelijknamige film van Alex van Warmerdam, en voor het genre Nederlandstalige popmuziek. De eerste demo, die in eigen beheer werd opgenomen, levert Abel een platencontract op. Wanneer de drummer besluit ermee te stoppen en de groep een vervanger en een tweede gitarist zoekt, valt de keuze op drummer Emiel Drost (Fixation) en gitarist Maarten van Damme (ex-Mary Jane). In 2001 en 2002 begint de leegloop binnen de band waarna alleen Joris Rasenberg en de later toegetreden toetsenist Eric Smans overblijven. Eind 2002 heeft men vervangers gevonden in bassist Bas de Groot, drummer Jasper van Hulten en gitarist Tim Eijmaal, maar het tweede album Doen En Laten gaat onopgemerkt aan het grote publiek voorbij. In de Coen & Sander-show wordt Onderweg van Abel op 17 december 2009 met 30% van de stemmen uitgekozen tot grootste one hit wonder van het eerste decennium van de 21ste eeuw. 
Abel – Onderweg
Ik doe de deur dicht
straten lijken te huilen
wolken lijken te vluchten
Ik stap de bus in
mensen lijken te kijken
maar ik wil ze ontwijken
voordat ze mij zien
Het is allang verleden tijd
dat je mijn verjaardag niet vergat
je onvoorwaardelijk koos voor mij
Ik zie de velden
langs mij heen gaan huizen
het is stil achter de ruiten
je kan mij zien
In blauw verlichte treinen
je hart is zo dicht bij me
maar het klopt niet
Het is allang verleden tijd
je zwarte haren en je lach
dat je hele wereld voor mij was
er zit een veel te diep in mij
dat ik mocht delen wat jij had
je door me haren ging en zei:
je kent mijn stem niet
wie ik ben is wat je nu ziet
wil je dansen met illusies, in gedachte
ben je verder dan het heden
wil je terug naar je verleden
zegt je dat iets
Het is allang verleden tijd
rode wijn op het terras
dat je hele wereld voor mij was
er zit een veel te diep in mij
Maar ik vergat hoe jij me zag
dat ik zo anders ben dan jij
Ik loop de straat in
maar het zal me nooit verwarmen
omdat het mij niet kan omarmen
wie zou mij zien
Het liefst zou ik willen schreeuwen
ik zou oneindig willen schreeuwen
maar het gaat niet
Jij bent niet alleen van mij
kan de wereld laten zien
dat het zo beter is misschien
het is allang verleden tijd
Dat ik vergat hoe jij me zag
en ik zo anders ben dan jij
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=-WNo6YdN8u0


5 531 16 1 Freestyler - Bomfunk MC's 11-3-2000
In 1999 scoorde de Bomfunk MC's in Finland een grote hit met het nummer Freestyler. In 2000 verovert dit nummer de rest van Europa en wordt in onder meer Duitsland, Denemarken en Nederland een nummer 1-hit. Opvolger B Boys And Fly Girls haalt #13. De Finse hiphop- en housegroep Bomfunk MC's werd opgericht in 1998. De Bomfunk MC's bestaan uit Raymond Ebanks alias B.O.W. (Brother of Words), Ismo Lappalainen alias DJ Gismo, Ari Toikka (drums) en Ville Makinen AKA Mr Villy (basgitaar/keyboards). In 2002 zal DJ Gismo de groep verlaten, waarna Riku Pentti en Okke Kuomolainen hem vervangen.
Bomfunk MC's - Freestyler
Freestyler
Rock the microphone
Straight from the top of my dome
Freestyler
Rock the microphone
Carry on with the freestyler
I gotz to hmmm
To throw on and go on
You know I gotz to flow on
Selectors on ya radio play us
Cause we're friendly for ozone
But that's not all so hold on, tight
As I rock the mic right
Oh, excuse me, pardon
As I synkronize with the analyzed upcomin' vibes
The session, let there be a lesson
Question, you carry protection
Or will your heart go on
Like Celine Dion
Karma Chameleon
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Styles, steelos
We bring many kilos
So you could pick yours
From the various
Ambitious, nutricious, delicious, delirious or vicious
Just tell us
We deliver anything from a capellas
To best sellers, suckers get jealous
But their soft like marshmellows
You know they can't handle us
Like Debbie does Dallas
Yeah, we come scandalous
So who tha fuck is Alice
Is she from Buckingham Palace?
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Freestyler
Rock the microphone
Straight from the top of my dome
Freestyler
Rock the microphone
Carry on with the freestyler
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Yeah, straight from the top of my dome
As I rock the, rock the, rock the, rock the, rock the microphone
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=ymNFyxvIdaM&ob=av2e


6 509 19 4 Shackles (Praise You) - Mary Mary 22-4-2000
Mary Mary is een Amerikaans r&b gospelduo bestaande uit de zussen Erica en Tina Atkins. Shackles is geproduceerd door Warryn Campbell en wordt wereldwijd een grote hit. Van Australië (#2) en Nieuw Zeeland (#8) tot Frankrijk (#13), Noorwegen (#5) en Zweden (#11). Opvolger I Sings met B BJ flopt in oktober. Erica en Tina blijven daarna een mix van gospel, urban, big band en r&b maken, maar halen daar geen Top 40 meer mee.
Mary Mary – Shackles
Whoo!
It sure is hot out here
Ya know?
I don't mind thought
Just glad to be great
Know what I'm saying, uh!
Take the shackles off my feet so I can dance
I just wanna praise you
(What'cha wanna do?)
I just wanna praise you
(Yeah, yeah)
You broke the chains now I can lift my hands
(Uh feel me?)
And I'm gonna praise you
(What'cha gon do?)
I'm gonna praise you
In the corners of mind
I just can't seem to find a reason to believe
That I can break free
Cause you see I have been down for so long
Feel like the hope is gone
But as I lift my hands, I understand
That I should praise you through my circumstance
Chorus:
Take the shackles off my feet so I can dance
I just wanna praise you
I just wanna praise you
You broke the chains now I can lift my hands
And I'm gonna praise you
I'm gonna praise you
Everything that could go wrong
All went wrong at one time
So much pressure fell on me
I thought I was gon lose my mind
But I know you wanna see
If I will hold on through these trials
But I need you to lift this load
Cause I can't take it anymore
Repeat Chorus
Been through the fire and the rain
Bound in every kind of way
But God has broken every chain
So let me go right now
Repeat Chorus (3x)
Take them off
What'cha gonna do, yeah
Repeat Chorus fade out
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=V7eZD3TKn_M


7 508 19 5 It Feels So Good - Sonique 29-4-2000
In 2000 scoort DJ Sonique een grote wereldhit met het nummer It Feels So Good. Opvolger Sky haalt #34. I Put A Spell On You (2001) en Alive (2003) halen de hitparade niet. Sonique werd geboren als Née Sonia Clarke in Londen op 21 juni 1968. De eerste plaat die ze ooit kocht was Donna Summers I Feel Love en dat was volgens eigen zeggen het begin van haar muzikale carriere. Sonique kwam pas echt in de spotlights te staan toen ze zong op de nummers van Mark Moore's S-Express; op de nummers Nothing To Lose en Find´Em, Fool´Em, Forget´Em" in 1990 en 1992. Ze besloot in die tijd dat ze DJ wilde worden.
Sonique – It Feels So Good
You always make me smile when I'm feeling down
You give me such a vibe, I is totally bonafide, mmm
It's not the way you walk, and it ain't the way you talk
It ain't the job you got, that keeps me satisfied
[chorus]Your love it feels so good, and that what takes me high
Higher than I've been before and your love, it keeps me alive
Thought I should let you know, that your touch it means so much
When I'm alone at night, it's you I'm always thinkin' of Ooh ooh baby
Oh won't you understand how I feel yeah deep inside
Uh huh, you made feel all I need to feel
Yes in my heart
[repeat chorus]
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=hVzvdCKuu4w


8 494 20 3 You Sang To Me - Marc Anthony 13-5-2000
You Sang To Me staat 20 weken in de Top 40 en bereikt als hoogste notering nummer 3. Hierna scoort Marc Anthony geen enkele hit meer. Marc Anthony (Marco Antonio Muñiz) werd geboren in New York City op 16 september 1968. In 1998 liet Broadway-ster Marc Anthony voor het eerst van zich horen. Met de Australische zangeres Tina Arena scoorde hij een #4 hit met I Want To Spend My Lifetime Loving You uit de film The Mask Of Zorro. Eind 1999 haalde I Need To Know #14. In 2004 zal hij trouwen met zangeres Jennifer Lopez. In juli 2011 kondigt het stel aan te gaan scheiden.
Marc Anthony – You Sang To Me
Oh...
I just wanted you to comfort me
When I called you late last night you see
I was fallin' into love
Yes, I was crashin' into love
Oh of all the words you sang to me
About life, the truth and being free, yeah
You sang to me, oh how you sang to me
Girl, I live off how you make me feel
So I question all this being real
'Cause I'm not afraid to love
For the first time I'm not afraid of love
Oh, this day seems made for you and me
And you showed me what life needs to be
Yeah, you sang to me, oh you sang to me
All the while you were in front of me I never realized
I just can't believe I didn't see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
How I long to hear you sing beneath the clear blue skies
And I promise you this time I'll see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
Just to think you live inside of me
I had no idea how this could be
Now I'm crazy for your love
Can't believe I'm crazy for your love
The words you said you sang to me
And you showed me where I wanna be
you sang to me, oh you sang to me
All the while you were in front of me I never realized
I just can't believe I didn't see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
How I long to hear you sing beneath the clear blue skies
And I promise you this time I'll see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
All the while you were in front of me I never realized
I just can't believe I didn't see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
How I long to hear you sing beneath the clear blue skies
And I promise you this time I'll see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
All the while you were in front of me I never realized
I just can't believe I didn't see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
When you sing to me
How I long to hear you sing beneath the clear blue skies
And I promise you this time I'll see it in your eyes
I didn't see it, I can't believe it
Oh but I feel it
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=MY4YJxn-9Og&ob=av2n


9 474 18 5 Nothing Else Matters (live) - Metallica with Michael Kamen conducting The San Francisco Symphony Orchestra 18-12-1999 (1992-22) 1999-227
In 1992 haalde de studioversie van Nothing Else Matters #5. Hun grootste hit wordt de live versie van Nothing Else Matters, die houdt het in 1999 en 2000 in totaal 20 weken uit met nummer 5 als hoogste notering. In 2003 zal Metallica nog twee hits scoren met St. Anger (#22) en Frantic (#32). Lucie Silvas zal in 2005 een cover opnemen. Haar versie van Nothing Else Matters haalt #12. Metallica is een Amerikaanse hardrockband, oorspronkelijk bestaand uit James Hetfield, Kirk Hammett, Cliff Burton en Lars Ulrich. Cliff Burton overleed op 27 september 1986 bij een busongeluk. In 2001 verlaat de hem vervangende bassist Jason Newsted de band na een conflict met zanger James Hetfield. In augustus 1991 haalde Metallica hun eerste Top 40-notering met Enter Sandman (#12). In 1994 scoren ze een #3 met One en in 1996 een #9 met Until It Sleeps. Vanaf 2003 bestaat de groep uit James Hetfield (zang/slaggitaar vanaf begin in 1981), Lars Ulrich (drums vanaf begin), Kirk Hammett (leadgitaar sinds 1983) en Robert Trujillo ( basgitaar sinds 2003).
Metallica - Nothing Else Matters
So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
Cause nothing else matters
Never opened myself this way
Life is ours, we do it our way
All these words I just don't say
Cause nothing else matters
Never cared for what they do, No
Never cared for what they know, No
But I know
So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
Cause nothing else matters
Never cared for what they do, No
Never cared for what they know, No
Never cared for what they do, No
But I know
Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
And nothing else matters, Oh
So close, no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
Cause nothing else matters
Cause nothing else matters
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=scDdiHIP4ag


10 473 16 2 Walk On Water / Milk Inc 9-9-2000 2001-205
Milk inc. had in 1997 al een tip gescoord met La Vache. Met Walk On Water houden ze het in totaal 19 weken vol in de Top 40. Opvolger Land Of The Living haalt #23. In 2001 zal nog Livin' A Lie (#38) volgen. Milk inc. is een Belgisch dancecollectief betaande uit producers Regi Penxten, Phil Vandueren en John Miles jr. en zangeres Linda Mertens. John Miles jr. is de zoon van de maker van Music (#2 in 1976 en #5 in 1982).
Milk Inc - Walk On Water
There was a time
When nothing would last
There was a time
I held on to the past
I would walk on water
Just to be with you
Walk on water
Just to be with you
Split the ocean
Cross the sea
Walk on water
If you believe
There was a time
I lost my faith
There was a time
I could only hate
You are my shepherd
You are my guide
I follow your dark eyes
Right into the night
You are my savior
You took control
You came and touched my soul
I would walk on water
Just to be with you
Walk on water
Just to be with you
Split the ocean
Cross the sea
Walk on water
If you believe
There was a time
When nothing would last
There was a time
I held on to the past
You are my shepherd
You are my guide
I follow your dark eyes
Right into the night
You are my savior
You took control
You came and touched my soul
But why are you still overshadowed by a doubt
If only you could see the love that carries me
I would walk on water
Just to be with you
Walk on water
Just to be with you
Split the ocean
Cross the sea
Walk on water
If you believe
I would walk on water
Just to be with you
Walk on water
Just to be with you
Split the ocean
Cross the sea
Walk on water
If you believe
I would walk on water
Just to be with you
Walk on water
Just to be with you
Split the ocean
Cross the sea
Walk on water
If you believe
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=CAuCYfY73Wc&ob=av2n
PRIJZEN


Edisons 2000
Naam-Album-Categorie
Anouk - Beste Nederlandse Groep/Artiest(e) Van Het Jaar
Live - The Distance To Here - Groep Internationaal
Bløf – Boven - Groep Nationaal
Korn - Issues - Groep/Artiest Alternative
Basement Jaxx - Remedy - Groep/Artiest Dance Nationaal/Internationaal
Destiny's Child - The Writing On The Wall - Groep/Artiest R&B Nationaal/Internationaal
Slagerij Van Kampen - Add Up To The Actual Size - Instrumentaal
Acda & De Munnik - Op Voorraad Live - Kleinkunst
Stef Bos - Zien - Luisterlied
Macy Gray - On How Life Is - Nieuwe Artiest/Groep Internationaal
City To City - The Road Ahead - Nieuwe Artiest/Groep Nationaal
Status Quo - Oeuvre
André Hazes - Oeuvre
The Vengaboys - We're Going To Ibiza - Single Van Het Jaar
Notting Hill - Soundtrack Of Musical
Tom Jones - Reload - Zanger Internationaal
Paul de Leeuw - Stille Liedjes - Zanger Nationaal
Shania Twain - Come On Over - Zangeres Internationaal
Anouk - Urban Solitude - Zangeres Nationaal
Lils Mackintosh - Black Girl
Cassandra Willson - Traveling Miles
New Cool Collective - Big
Branford Marsalis - Quartet Requiem
Duke Ellington - Bijzondere Uitgaven Van Historische AardConamus Exportprijs 2000: The Vengaboys


Gouden Harpen 2000
Stef Bos


Zilveren Harpen 2000
Krezip, Bauer, Niet Uit Het Raam (NUHR)
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Mega Award 2000: Krezip


Hitkrant Award 2001 (=Hitkrant Poppoll 2000)
Hitkrant vult in elke categorie drie namen in. Je kan wel een vrije keus toevoegen. Uitgereikt op 18 februari 2001 in Paradiso. Geen lijstje met winnaars in het blad. Winnende namen alleen van foto’s af te leiden, derhalve niet compleet.


Binnenland
Zanger: Jody Bernal (Paskal van Bløf, Dinand van Kane)
Zangeres: Anouk, Ilse Delange, Sarah
Popgroep: Abel (De Kast, Doe Maar)
Rockgroep: Kane, Van Dik Hout, Krezip
Meest Belovend: Twarres, Krezip, Jody Bernal
R&B Acts: Re-Play (Sat-R-Day, Deanté)
Dance Act: Alice Deejay, Vengaboys, DJ Jean
Single/Videoclip: -Jody Bernal
Album:
Dj: Barry Paf
Mannelijk Idool NL en I: Jody Bernal


Buitenland
Zanger: Robbie Williams, Ricky Martin, Craig David
Zangeres: Jennifer Lopez, Britney Spears, Melanie C.
Popgroep: Backstreet Boys, Five, Westlife


Rockgroep: Limp Bizkit, The Offspring, Bon Jovi


R& B Act: Eminem, Destiny's Child, Sisqo
Meestbelovend: Craig David, Girl Thing, Samantha Mumba
Dance Act: Milk Inc. (Bomfunk MC's, The Artful Dodger)
Single/Videoclip:
Album:


TMF Awards 2001 (=2000)
Beste Zanger: Marco Borsato, Robbie Williams
Beste Zangeres: Anouk, Jennifer Lopez
Beste Popgroep: Bløf, Backstreet Boys
Beste Nieuwkomer: Judith, Anastacia
Beste Album: Krezip (met Nothing Less), Eminem (met Marshall Mathers)
Beste Single: Krezip (met I Would Stay), Destiny's Child
Beste R&B: Replay, Destiny's Child
Beste Rap: Def Rhymz, Eminem
Beste Dance-Act: Ferry Corsten, Milk Inc.
Beste Rock: Kane, Bon Jovi
Beste Videoclip: Kane, Robbie Williams
Beste Live-Act: Kane, Robbie Williams
Lifetime Achievement: Janet JacksonVPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing
1. (804) Krezip - I Would Stay
2. (777) U2 - Beautiful Day
3. (699) Dreadlock Pussy - Choke
4. (549) Green Lizard - Turn Around
5. (544) Trockener Kecks - Niemand Thuis
6. (538) Moby - Why Does My Heart Feel So Bad?
7. (527) Radiohead -Idioteque
8. (476) Coldplay - Yellow
9. (424) Madonna - Music
10. (377) Deftones - Change (In The House Of Flies)

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.com

  BeantwoordenVerwijderen