zondag 14 augustus 2011

2007

Topact: Nelly Furtado


2007 is een jaar waarin Nederlandstalig en jump de toon aangeven met Jeroen van der Boom, Gerard Joling, André Hazes en Jeckyll & Hyde. Mika en Nelly Furtado zijn internationale smaakmakers.


In 2007 breekt de jumpsound door Jeckyll (Maarten Vorwerk) & Hyde (Ruud van IJperen). Jump bevat vrolijke melodieën en een harde bass met een snelheid tussen 140 en 145 beats per minute (bpm). Freefall van Jeckyll & Hyde staat op 31 maart op nummer 1 in de Top 40 (2 weken) en ook opvolger Time: Flies (#10) doet het goed. Andere grote jumphits zijn Me So Horny van DJ Porny (Marvin Kruijs; #7) en Patrick Jumpen (Patrick Pereira) met de tracks Holiday (#5) en The Secret (#13). TMF zendt een programmareeks uit met een jumpcursus en ingezonden filmpjes. De jumpers klagen over ex-politicus Hilbrand Nawijn die met Hey Jumpen hun imago verziekt (geen notering).


Gerard Joling heeft zijn succesvolste jaar uit zijn carrière met vier hitsingles (Blijf Bij Mij – met André Hazes, Maak Me Gek, Maar Vanavond, en Can You Feel It – met René Froger, Gordon en John Marks) en het nummer 1-album Maak Me Gek. Ook Nelly Furtado heeft vier hits in 2007: All Good Things (Come To An End), Say It Right, Give It To Me – met Timbaland & Justin Timberlake, en Te Busque – met Juanes. Nelly Furtado is daarmee de meest succesvolle act van het jaar. Drie keer raak is het voor Jan Smit (Dan Volg Je Haar Benen, Cupido, en Op Weg Naar Geluk), Mika (Grace Kelly, Relax, Take It Easy, en Big Girl (You Are Beautiful), Shakira (Beautiful Liar – met Beyonce, Pure Intuition, en Illegal – met Carlos Santana), Justin Timberlake (What Goes Around… Comes Around, Give It To Me – met Timbaland & Nelly Furtado, en Love Stoned) en Rihanna (Umbrella – met Jay Z, Don’t Stop The Music, en Shut Up And Drive).

Slechts één hit, maar toch veruit de meest besproken artieste van het jaar wordt Amy Winehouse. De Britse soulzangeres lanceert in januari haar succesalbum Back To Black met de hitsingle Rehab (#17), maar baart daarna vooral opzien met afzeggingen, dronken uitspattingen en zelfmutilatie. De Nederlandse optredens op Pinkpop en North Sea Jazz zegt ze af, maar op 22 oktober 2007 geeft ze wel een concert in de Heineken Music Hall. In november besluit Amy om alle concerten voor december te annuleren. In december haalt het album de platina status in Nederland. In 2011 zal ze overlijden.


Popbattles en series op tv zorgen voor enkele hits in de Top 40. De singles van de deelnemers aan So You Wanna Be A Popstar (SBS; eerste editie vanaf 17 maart tot en met 18 mei 2007) halen weliswaar hoge noteringen, maar zakken ook heel snel uit de hitlijst. Winnaar Erik Hulzebosch weet met Extase (Zonder Jou) #7 te halen, Sascha Visser (tweede) haalt ook #7 met Ik Wil Met Je Mee, en Roxeanne Hazes (vierde; dochter van André) komt tot # 4 met Ik Hou Van Jou. Viktor Brand (die derde wordt), brengt geen single uit. Deelnemer Hilbrand Nawijn (zevende) haalt de Top 40 niet met Hey Jumpen. Hulzebosch’ opvolger Geloof Me flopt.
Maaike [Jansen] (17) wint op zaterdag 27 oktober 2007 de tweede editie van So You Wanna Be A Popstar. Maaike zingt Don't Look For Me en daarmee haalt ze #5. Tessa [van Tol] (16) verliest de finale. Haar single I Put My Trust In You komt pas in december uit op single, maar die flopt. DJ
Edwin Evers wint met steun van zangeres Berget Lewis op maandagavond 30 april de finale van de zangwedstrijd Just The Two Of Us (televisiezender Tien). Ze nemen het op tegen Monique Smit (de zus van Jan) en Xander de Buisonjé. Monique Smit haalt met Wild de hitlijst (#11). Winnaar Edwin Evers brengt geen single uit.
De Nickelodeon tv-serie Het Huis Anubis levert een nummer 1 hit op in februari. De single Het Huis Anubis wordt gezongen door actrice Loek Beerink, maar wordt uitgebracht onder de naam van de rol die ze in de serie speelt: Nienke. De Friese zangeres Nienke (geen hits) is daar niet blij mee. Opvolger Hij wordt uitgebracht onder de naam Het Huis Anubis en dat wordt in juni een #3.
Voor het televisieprogramma In duet met Hazes zingt André Hazes jr. het lied Bedankt Mijn Vriend van zijn in 2004 overleden vader in. Het duet tussen vader en zoon komt op 13 oktober 2007 op nummer één in de Nederlandse Top 40. Hazes junior is de broer van Roxeanne Hazes, die ook in 2007 haar eerste hit scoort. De Gouden Kooi-bewoners Huub (Nooit Meer Naar Huis) en Brian (Wat Je Doet) bestrijden elkaar met een single, die te downloaden is via internet, maar dit levert geen Top 40-hit op.

Volendam is in 2007 goed voor veel muzikaal nieuws. In 2007 neemt BZN, na een carrière van 42 jaar, afscheid van het publiek met de single Goodbye (#22) en het album Adieu BZN – The Last Show (#24 in de albumjaarlijst). Andere Volendamse hits zijn er voor Jan Smit en Monique Smit (Wild), Nick & Simon (Herwinnen, Kijk Omhoog en Pak Maar M’n Hand). De 3J’s (Jaap de Witte, Jaap Kwakman en Jan Dulles) brengen wel singles uit, maar die halen de Top 40 nog niet.


Nieuw en succesvol Nederlands zijn Dennis (Denise van Donselaar, #30-hit: Today), Roel van Velzen (nummer 1 album Rewind in maart) en Leaf (Utrechts vijftal met zangeres Annemarie Brohm, #8-hit: Wonderwoman). Uiterst kort succesvol is cabaretier Theo Maassen als zanger. Hij scoort met Lauwe Pis dat hij samen met Fons Merkies & De Kapotte Kontjes opnam een carnavals-nummer 1-hit in de Top 40. Lauwe Pis is met een verblijf van zes weken en 150 behaalde punten de minst succesvolle nummer 1-hit uit de geschiedenis van de Top 40.


Drie nieuwe muziekprogramma’s op de Nederlandse tv: vanaf 8 juni Doe Maar Normaal vol grappige en bizarre weetjes over muzieksterren van toen en nu, vanaf 9 juni RTL Musicworld waarin op RTL 5 artiesten uit verschillende muziekstijlen live optreden, en Tien komt op 23 juni met Hollandse Hitmix waarin diverse Nederlandse artiesten hun nummers ten gehore brengen. Het programma is behalve op Tien te zien op negentien regionale televisiezenders. Geen van de programma’s is succesvol.


Concertkaartjes worden steeds duurder om de dalende cd-verkoop te compenseren. Desondanks verkopen vele concerten uit. Een nieuwe bedreiging voor legale organsisatoren/verkopers zijn de zwarte kaartjes (secondary ticketing). Een kaartje voor Lowlands kostte bijvoorbeeld officieel 125 euro, maar op internet is 200 euro geen uitzondering.


Veel uiteengevallen bands komen weer samen in 2007: The Police, Genesis (met Phil Collins, maar zonder Peter Gabriel), Crowded House, The Verve, Van Halen (met David Lee Roth, maar zonder bassist Michael Anthony) en de Dolly Dots. Het publiek ziet de herenigingen graag en koopt massaal kaartjes.
In mei 2007 geven de zes Dolly Dots maar liefst drie succesvolle reünieconcerten in Ahoy. In juli komt het album Reunieconcert Ahoy 2007 op 1 binnen in de Mega Album Top 100.
Op 13 en 14 september geeft The Police concerten in de Amsterdam ArenA. In het voorprogramma treedt de band Fiction Plane op. Zanger/gitarist Joseph Sumner (23 november 1976) is de zoon van Sting, zanger/gitarist van the Police.
In Engeland treedt Led Zeppelin eenmalig op.2007 is geen goed jaar voor de muziekindustrieInvesteringsbedrijf Terra Firma neemt voor 3,2 miljard pond EMI over. Platenmaatschappijen zijn sinds de komst van internet hun unique selling point - distributie - kwijt. Fysieke singles zijn nauwelijks nog aan de man te brengen. Met een verkoop van slechts duizend singles mag je al spreken van een flinke hit. Het aantal legale downloads kan de gedaalde verkoop van fysieke dragers zeker niet compenseren. In 2007 is de verhouding fysiek-download 30/70. Het aantal fysiek verkochte exemplaren gaat 37 procent omlaag tot 1 miljoen stuks, omdat ketens als V&D, Media Markt en Van Leest nog maar heel weinig doen aan het verkopen van singles of daar inmiddels mee zijn gestopt. Alleen de Free Record Shop doet de cd-single nog niet in de ban. Fysiek succes blijkt in 2007 vooral voor Jannes en Het Huis Anubis heel belangrijk. Laat De Zon Maar Schijnen van Jannes en Hij van Het Huis Anubis hebben beide helemaal niet in de Mega Download Top 50 gestaan.

Dat de meeste mensen niet willen betalen voor digitale muziek blijkt uit het experiment van Radiohead met hun nieuwe cd In Rainbows. De liefhebber mag ervoor betalen wat hij het waard vindt en dat is niet veel: van de klanten had 62 procent er helemaal niets voor over en de 38 procent die wel betaalde, legde iets meer dan vier euro per cd neer. Daarmee komt de gemiddelde prijs op ongeveer 1 euro 45 uit. Normaal gesproken houdt een artiest ongeveer 1 euro 75 over aan elke cd die wordt verkocht…


Pictures, het album van Katie Melua, is het best verkochte album van 2007. De cd is aan het eind van het jaar ruim 130.000 keer besteld door handelaren in Nederland. Call Me Irresponsible van de Canadese zanger Michael Bublé eindigt op twee, Symphonica In Rosso van Paul de Leeuw op vijf. Marco Borsato houdt het in 2006 met zijn cd Symphonica In Rosso slechts één week bovenaan vol en komt tot #11 in het jaaroverzicht. Van zowel Marco als Paul de Leeuw komt gelijktijdig een album en een dvd uit, die beide op #1 belandden. De dvd van Paul staat in de Muziek DVD Top 50 over 2007 op #4, die van Marco op #1. Marco stond daar vorig jaar ook al. Marco blijkt dus op dvd populairder en Paul op cd. Opvallende albumhits zijn er voor The Eagles (terug na 28 jaar) met Long Road Out Of Eden, Gloria Estefan met 90 Millas (Spaanstalig album) en Paul Potts met One Chance. Mobiele telefoonverkoper Paul Potts verbijstert de jury van het ITV-tvprogramma Britain's Got Talent met zijn operazangkunsten en wint de finale. Op zijn 37ste verovert hij eerst de Engelse en daarna de Nederlandse albumchart.

Ook in 2007

De Nederlandse zangeres Esmee Denters sleept in februari een platencontract binnen door op You Tube filmpjes te uploaden van zichzelf terwijl ze hits covert. Ze krijgt steun van Justin Timberlake en komt met haar succesverhaal zelfs in de Oprah Winfrey show. *** Maar liefst 28 artiesten verlenen hun medewerking aan Make Some Noise, een album vol Lennon-covers. De opbrengsten van het op 22 juni 2007 verschijnende album komen geheel ten goede aan de aktie van Amnesty in Darfur. Het nummer Working Class Hero van Green Day wordt uitgebracht op single, maar die reikt in juli niet verder dan tip 14. *** Live Earth (07 07 07) wordt de best bekeken live-internetuitzending aller tijden. In Nederland bekijken ruim 200.000 mensen de livestreams via MSN.nl en Chatfood in Windows Live Messenger. *** Op 20 juli verschijnt in Nederland het nieuwe Prince studioalbum Planet Earth.Sony BMG Engeland brengt Planet Earth niet uit aangezien het album gratis bij The Mail On Sunday wordt weggegeven in een oplage van 2 miljoen stuks. De muziekindustrie is daar niet blij mee: ‘devaluatie van muziek’, ‘een belediging voor de industrie’ en ‘The artist formerly available in record stores’ zijn enkele van de commentaren. Op 1 augustus begint Prince aan een reeks van 21 concerten in Londen en die zijn allemaal uitverkocht. Ook de 200.000 bezoekers bij die concerten krijgen het album gratis. Dit voorbeeld krijgt in België twee keer navolging. De Vlaamse krant De Morgen geeft zaterdag 13 oktober de cd Shine van Sarah Bettens weg in samenwerking met Universal Music en op woensdag 21 november zit bij het Vlaamse weekblad Knack gratis een exemplaar van Morehead, de nieuwe cd van Gabriel Rios. *** Net als in 2001, 2002, 2003, 2005 en 2006 is BLØF ook in 2007 de meest gedraaide nationale artiest. BLØF ontvangt in 2007 vier 3FM Awards, een drievoudig platina-award voor het album Umoja én scoort een nummer 1-hit met de filmsong Alles Is Liefde. In het internationale overzicht komt Nelly Furtado op de eerste plaats binnen. *** De single Wonderwoman van Leaf is de meest gedraaide Nederlandse plaat van 2007 op Radio 3FM. De band ontvangt daarom op 26 april 2008 De Schaal Van Rigter. *** VPRO’s 3voor12 Song Van Het Jaar is Smokers Outside The Hospital Door van Editors.
DE TIEN GROOTSTE HITS


1 801 1 25 Jij Bent Zo - Jeroen van der Boom
Een platenbusiness-vriend van Jeroen van der Boom zei al tijden dat Jeroen Nederlandstalig moest gaan zingen. Zijn producer Edwin van Hoevelaak had via via het nummer Silencio van de Spaanse zanger David Bisbal in handen gekregen en die liet het aan Jeroens vriend horen. Die was er wild van en Jeroen was dat ook. De pakkende tekst komt van musicalster Tony Neef, die had Jeroen iets eerder verteld dat hij zich meer wilde toeleggen op het tekstschrijven. Op 22 juni 2007 komt de single officieel uit. Radio 3FM en Q Music pakken de single op en zo groeit de hit uit tot #1. Niet alleen in Nederland (twee weken), maar ook in de Vlaamse Ultratop 50 (twee weken). De single bereikt in Nederland de gouden status (25.000 exemplaren). De single komt op 30 juni 2007 de tipparade binnen en op 7 juli de Top 40. Het hitverloop: tip(20) 26 18 11 4 3 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 4 6 8 9 14 16 18 27 40. Na twee weken op nummer 1 vertoefd te hebben, bleef de plaat maar liefst negen weken lang op nummer 2 hangen. Daarmee verbeterde Van der Boom het record van Non Non Rien N'a Changé van Les Poppys uit 1971 en Que Si Que No van Jody Bernal uit 2000, die beiden 8 weken onafgebroken op nummer 2 stonden. Op 12 september 2007 krijgt Jeroen de Pluim van de Duim award uit handen van Juan da Silva, directeur Inkoop van Free Record Shop. Hij krijgt deze award voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandse popmuziek met zijn hit Jij Bent Zo. Tijdens Jeroens concert in de Heineken Music Hall op 5 november brengt Jeroen zijn hit samen met David Bisbal. Op 15 december 2007 bereikt zijn tweede single Eén Wereld ook de nummer 1. In april 2008 haalt Betekenis #2. Het album Jij Bent Zo verschijnt in april 2008 en is in drie dagen ook goed voor goud (30.000 stuks). Jeroen van der Boom werd geboren op 22 juni 1972 in Nijmegen. Al tijdens zijn middelbare schooltijd stond Jeroen van der Boom al op het podium. Samen met een schoolvriend speelde hij in het bandje The Travellers. Na zijn studie begon zijn werk in de showbizz. Eind 1996 werd hij gevraagd als presentator van het tv-programma Real TV, wat later werd omgedoopt tot Explosief. Na Explosief presenteerde hij ook het muziekprogramma 15 Miljoen Mensen, Barney's Dart Show (samen met darter Raymond van Barneveld) en Domino Day. In 2002 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op: Rebeltv & events. Nadat hij eerder al een rol speelde in de theatershow Barcelona, opgevoerd in Event Centre Aalsmeer, werd hij in 2004 gevraagd voor de dinnershow Novomundo. Tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatieserie Café de Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door. Daar imiteerde hij stemmen van onder andere Gerard Joling. Ook zIt hij in 2007 bij het cabaret van Koppensnellers, onder leiding van Jack Spijkerman. In 2006 nam hij een cd op met covers van o.a. Don't Stop Me now (Queen) en Wonderful Tonight (Eric Clapton), maar dan in een jazzy uitvoering. Tom Jones hoort Jeroens versie van She's A Lady en daarop wordt hij uitgenodigd om tijdens diens optreden in de Heineken Music Hall op 21 april 2007 het voorprogramma te verzorgen. Muzikaal gezien zijn origineel en cover identiek, maar de tekst is totaal anders. Silencio vertelt over de pijn van de zanger nadat een relatie is uitgegaan. Jeroen van der Boom bezingt in de Nederlandse versie dat zijn vriendin en hij erg van elkaar verschillen en het eigenlijk nooit eens zijn, maar toch houdt hij van haar.
Jeroen van der Boom – Jij Bent Zo
Zeg ik nee, zeg jij ja.
En wil ik gaan slapen,
wil jij ineens graag en oh
Zeg ik stop ga jij toch,
Nog even door
En ik krijg geen gehoor.
Stroomt het bier uit de kraan,
wil jij naar huis.
Zeg ik laten we gaan,
geef jij niet thuis .
Maar het kan me niet schelen, want
Jij bent zo
Ik heb je dan ook nooit anders gekend, en zo
zou ‘k jou ’t liefste houden.
Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment, oh
Ook al doe je geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Zal ik jou ooit begrijpen
Ik zou het niet willen
Ik hou van je grillen
Jij maakt dat ik nooit een dag
niet heb geleefd
Dus verras me maar weer
Ook al doet het soms zeer
En is wit in de mode
draag jij zwart
Weet je ’t zeker
dan nog volg jij je hart
Iedereen zou zich schamen, maar
Jij bent zo
Ik heb je dan nooit anders gekend, en zo
zou ik jou ’t liefste houden
Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment, en oh
Ook al doe je geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
wil ik verder leven samen met jou
Ik wil je echt niet anders
Ook al wil je meer tijd voor jou alleen
Toch voel ik me met jou zo samen een
Want ik weet dat je van me houdt
Jij bent zo
Ik heb je dan ook nooit anders gekend, en zo
Zou ‘k jou t liefste houden
Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment, oh
Ook al doe je geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend zo
Wil ik verder leven samen met jou
Jij bent zo
Met jou verveel ik me geen moment, oh
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend zo
Wil ik verder leven samen
Bekijk Jij Bent Zo
http://www.youtube.com/watch?v=nDCQtHygN1A


2 730 1 23 Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren) - André Hazes & Gerard Joling
In 1989 stond No More Bolero’s op vier in de jaarlijst. Gerard Joling scoort in 2007 eerst een superhit met de kroegkraker Maak Me Gek (#14 in de jaarlijst). De opvolgende single Blijf Bij Mij (4'01') verschijnt op 4 mei 2007 en is afkomstig van het album Maak Me Gek. In de Nederlandse Top 40 komt het nummer binnen op nummer 3 en stijgt de week erna naar de eerste positie. Daar blijft de single elf weken staan, waarna Jeroen van der Boom met Jij Bent Zo het duo van de troon stoot. De single is daarmee de grootste hit van Gerard Joling. In verkoop is het zelfs de succesvolste single van 2007. Blijf Bij Mij is geschreven door Enzo Ghinazzi, Danielle Pace, Paolo Barabani en André Hazes.De oorsprong van het nummer ligt in Italië. Blijf Bij Mij is een Nederlandse bewerking van het nummer Forse van de Italiaanse zanger Enzo ‘Pupo’ Ghinazzi uit 1979. Begin jaren tachtig werd het nummer gecoverd door de Argentijnse zanger Sabú (Quizas si, Quizas no). In 1988 nam André Hazes het nummer als Blijf Bij Mij op voor zijn album Liefde, Leven, Geven. Het nummer was de eerste single die van dat album uitgebracht werd, maar wel onder de afwijkende titel Blijf Maar Hier (tip). Gerard: “Als kleine jongen was André al mijn grote voorbeeld. Ik heb altijd een enorm respect gehad voor die man. Hazes waardeerde op zijn beurt mijn uitgesprokenheid. En hij vond mij een topzanger die recht uit zijn hart zong”. Joling neemt Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren) op voor zijn album, omdat het een van zijn persoonlijke favorieten is. Een week voordat het album af moest zijn, krijgt hij toestemming van de erven van Hazes om het nummer - waarin originele vocalen van Hazes verwerkt zijn - ook daadwerkelijk op het album te zetten. Aanvankelijk is het helemaal niet de bedoeling om het nummer ook op single uit te brengen. Maar doordat het nummer veel werd aangevraagd, kon het niet uitblijven. Voor Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren) wordt een videoclip gemaakt. In de clip is een oud optreden van André Hazes te zien, waar hij de oorspronkelijke versie van het nummer zingt. In de zwart/wit-beelden is Gerard Joling gemonteerd, zodat het lijkt alsof ze samen op één podium staan. Voor Hazes is Blijf Bij mij zijn tweede nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Als onderdeel van een kwartet heeft Gerard in de zomer van 2007 ook een #8-hit met Can You Feel It; daarop zijn ook René Froger, Gordon en John Marks te horen. Ook scoort hij met Maar Vanavond.
André Hazes & Gerard Joling – Blijf Maar Bij Mij
Zo maar een plein, zo maar een bar
Zo maar wat wijn, zo maar in de war
Zo maar jij die naaste me zit, ach zo maar jij die ik zo aanbidt
Dit zijn voor mij de allermooiste uren
Dat kan voor mij niet lang genoeg duren
Niets zeggen maar alleen elkaar bekijken
Ja echt dat is waar voor ik wil bezwijken
Ik zou hier al mijn tijd voor willen geven
Je kent me niet tog hoor je in me leven
Het is misschien wel veel wat ik zou willen
Alleen voor jou wil ik mijn tijd verspillen
Blijf bij mij
Het zou te mooi zijn als jij dit nu aan mij vroeg
Ga niet weg
Nee van jou krijg ik immers nooit genoeg
Blijf bij mij
Het zou te mooi zijn als jij dit nu aan mij vroeg
Ga niet weg
Nee van jou krijg ik immers nooit genoeg
Ik weet niet eens je naam toch ben je bij me
Ik ben nu een gedicht voor jou aan het rijmen
En elke dag zit ik op jou te wachten
Van jou heb ik al slapeloze nachten
Weet niet te zeggen of uit te leggen
Sluit ik mijn ogen, kom ik je tegen
Dit zijn voor mij de allermooiste uren
Dat kan voor mij niet lang genoeg duren
Niets zeggen maar alleen elkaar bekijken
Ja echt dat is waar voor ik wil bezwijken
Ik zou hier al mijn tijd voor willen geven
Je kent me niet tog hoor je in me leven
Het is misschien wel veel wat ik zou willen
Alleen voor jou wil ik mijn tijd verspillen
Dit zijn voor mij de allermooiste uren
Dat kan voor mij niet lang genoeg duren
Niets zeggen maar alleen elkaar bekijken
Ja echt dat is waar voor ik wil bezwijken
Ik zou hier al mijn tijd voor willen geven
Je kent me niet tog hoor je in me leven
Het is misschien wel veel wat ik zou willen
Alleen voor jou wil ik mijn tijd verspillen
Bekijk Blijf Bij Mij
http://www.youtube.com/watch?v=HwY5HQMFkP8&feature=fvsr


3 637 1 20 Freefall - Jeckyll & Hyde
De jumpsound breekt in 2007 definitief door. Jeckyll (Maarten Vorwerk) & Hyde (Ruud van IJperen) zijn de succesvolste beoefenaars van het genre. Freefall is de opvolger van Frozen Flame die na 21 weken nog op #40 staat in de Nederlandse Top 40 als Freefall op #11 binnenkomt. Freefall van Jeckyll & Hyde staat op 31 maart op nummer 1 in de Top 40 (2 weken) en ook opvolger Time: Flies (#10) doet het goed. Ook in Vlaanderen (#20) en Finland (#7) wordt Freefall een hit. De bij Freefall behorende videoclip gaat verder waar die van Frozen Flame ophield. Jeckyll & Hyde (LEGO-poppetjes die stop-motion bewegen) racen in hun (lego)auto's naar een computer om naar filmpjes van jumpers te kijken. De vier jumpers zijn een deel van de podium-act van Jeckyll & Hyde. Freefall is een van de weinige instrumentale nummer 1-hits in Nederland (zonder zang). Jump bevat vrolijke melodieën en een harde bass met een snelheid tussen 140 en 145 beats per minute (bpm).
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=t3i7ZkXfgPo


4 617 2 20 Say It Right - Nelly Furtado
In 2007 scoort Nelly Furtado eerst een nummer 1-hit met het door Chris Martin geschreven All Good Things (Come To An End). Say It Right is de vierde single van het album Loose. In de Verenigde Staten was het de derde single van het album en daar kwam het al in 2006 uit. Say it Right wordt – ook al is het geen nummer 1 hit - Furtado's meest succesvolle single; het lied verblijft vier weken op de tweede plaats. Later in 2007 zingt ze samen met Justin Timberlake op Timbalands single Give It To Me. De videoclip bij Say It Right is op verschillende plaatsen in Los Angeles opgenomen door het Britse duo Rankin & Chris eind oktober 2006. Furtado zingt en danst in de clip met dansers op de achtergrond. Ook zingt zij in het oor van Timbaland bij een close up. Nelly Kim Furtado werd geboren in Victoria (Canada) op 2 december 1978 als een van de drie kinderen van Portugese ouders, die oorspronkelijk van de Azoren afkomstig waren. Op 9-jarige leeftijd leerde ze trombone en ukelele spelen en twee jaar later keyboard. Op haar dertiende componeerde ze haar eerste eigen liedjes. Daarop vormde ze een triphopgroep genaamd Nelstar. In 2001 scoorde ze haar eerste hits met I'm Like A Bird (#4) en Turn Off The Light (#7). Nelly Furtado won in 2002 een Grammy Award voor de beste vrouwelijke popzangeres met I'm Like A Bird. Op 20 september 2003 beviel Furtado van dochter Nevis. Het nummer Força van haar tweede album Folklore werd uitgekozen als het officiële lied van het EK 2004 in Portugal.
Nelly Furtado – Say It Right
In the day, In the night,
Say it right, Say it all,
You Either got it, or you don't,
You either stand, or you fall,
When your will, is broken,
When it slips, from your hand,
When there's no, time for joking,
There's a hole, in the plan..
Oh you don't mean no nothing at all to me, (aye)..(aye)
No you don't mean no nothing at all to me,
But you've got what it takes to set me free,
Oh you could mean everything to me.
I could say (say)
That i'm not (not)
Lost (lost)
As I thought (thought)
I could say (say)
That i don't (don't)
Love the light (light)
And the dark (love the light)
I could say (say)
That i don't (don't)
Know that I (I)
Am alive (alive)
And i'll love (love)
What I feel (feel)
I could show (show you)
You tonight (you tonight)
Oh you don't mean no nothing at all to me, (aye)..(aye)
No you don't mean no nothing at all to me,
But you got what it takes to set me free
Oh you could mean everything to me.
From my hands,I could give you,
Something, that I made,
From my mouth,I could sing you,
Another brick,that I laid,
From my body, (from my body)
I could show you, (i could show you)
Of a place, (a place)
God knows, (that only God knows)
You should know,this place is holy,
Do you really,wanna go? (two, three, four)
(you don't mean no nothing at all to me)
(you don't mean no nothing at all to me)
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=6JnGBs88sL0&ob=av2e


5 608 1 18 Relax (Take It Easy) - Mika
Relax (Take It Easy) is de opvolger van Grace Kelly die op nummer 6 in de jaarlijst staat. Relax (Take It Easy) staat tien weken op de eerste plaats van de Mega Download Top 50 en is de bestverkochte download van 2007. Ook de derde single Big Girl (You Are Beautiful) scoort hoog. Alle singles zijn afkomstig van het album Life In Cartoon Motion dat eindigt op de zesde plek in het album-overzicht over 2007. Relax, Take It Easy is in feite de debuutsingle van Mika, maar bij de eerste release in 2006 flopte het nummer zonder in de hitlijsten te hebben gestaan. Echter na het succes van de single Grace Kelly in 2007, kwam Relax weer in beeld. In de Nederlandse Top 40 stond het nummer vanaf eind augustus zeven weken bovenaan. Het nummer maakt gebruik van de melodie van het nummer (I Just) Died In Your Arms van Cutting Crew (#9 in 1986).
Mika – Relax (Take It Easy)
Took a right to the end of the line
Where no one ever goes.
Ended up on a broken train with nobody I know.
But the pain and the (longings) the same.
(Where the dying
Now I’m lost and I’m screaming for help.)
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.
It’s as if I’m scared.
It’s as if I’m terrified.
It’s as if I scared.
It’s as if I’m playing with fire.
Scared.
It’s as if I’m terrified.
Are you scared?
Are we playing with fire?
Relax
There is an answer to the darkest times.
It’s clear we don’t understand but the last thing on my mind
Is to leave you.
I believe that we’re in this together.
Don’t scream – there are so many roads left.
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do.
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you.
It’s as if I’m scared.
It’s as if I’m terrified.
It’s as if I scared.
It’s as if I’m playing with fire.
Scared.
It’s as if I’m terrified.
Are you scared?
Are we playing with fire?
Relax
Relax
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA


6 594 4 22 Mika - Grace Kelly
Michael Holbrook Penniman (Mika) schreef Grace Kelly toen hij boos was omdat platenmaatschappijen hem niet wilden hebben zoals hij was. Ze wilden een soort Robbie Williams van hem maken en daar had hij geen zin in. Mika (uitgesproken als Mie-ka) werd op 18 augustus 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn moeder is een Libanese, zijn vader Amerikaans. Hij komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Paloma, Yasmine en Allegra). Mika is de middelste van de vijf. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij negen jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Hier ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen. Over zijn seksualiteit wordt flink gespeculeerd. In 2007 blijft hij er nog mysterieus over doen: "Ik praat niet over zaken die te maken hebben met mijn seksualiteit. Ik vind ook niet dat ik dat moet. Mensen vragen het constant aan me. Maar ik zie het nut er niet van in. Om te overleven heb ik gewoon mijn mond gehouden over bepaalde gedeeltes van mijn leven, zoals mijn seksualiteit, zeker zo vroeg aan het begin van mijn carrière."
Mika – Grace Kelly
I wanna talk to you
{The last time we talked, Mr. Smith, you reduced me to tears}
Do I attract you?
Do I repulse you with
my greasy smile?
Am I too dirty?
Am I too flirty?
Do I like what you like?
I could be wholesome
I could be loathsome
I guess I'm a little bit shy
Why on't you like me?
Why don't you like me
Without making me cry?
I tried to be like Grace Kelly (mmmmm)
But all her looks were too sad
So I tried a little Freddie (mmmmm)
I've gone identity mad!
I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why dont you walk out the door?
{Getting angry doesn't solve anything}
How can I help it?
How can I help it?
How can I help what you think?
Hello my baby
Hello my baby
Putting my life on the brink
Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why don't you like yourself?
Should I bend over?
Should I look older
Just to be put on your shelf?
I tried to be like Grace Kelly (mmmmm)
But all her looks were too sad
So I tried a little Freddie (mmmmm)
I've gone identity mad!
I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why dont you walk out the door?
Say what you want to satisfy yourself
But you only want,
What everybody else says you should want
I tried to be like Grace Kelly (mmmmm)
But all her looks were too sad
So I tried a little Freddie (mmmmm)
I've gone identity mad!
I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why dont you walk out the door?
Ooooooooh
Ka-ching-a!
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA


7 571 3 20 Big Girls Don't Cry - Fergie
Fergie schrijft het nummer Big Girls Don't Cry voor The Dutchess, haar debuutalbum als solo-artiest. Big Girls Don't Cry is de vierde single van dat album en veruit het succesvolste, want London Bridge, Fergalicious en Glamorous flopten. In juli 2007 treedt Fergie op met het nummer tijdens het Concert for Diana en tijdens Live Earth. Big Girls Don't Cry komt binnen op 18 augustus en staat vier weken op 3. Opvolger Clumsy flopt weer. Stacy Ann Ferguson, bijgenaamd Fergie, werd geboren in Whittier (California) op 27 maart 1975. Ze werd bekend als zangeres van The Black Eyed Peas. Stacy Ann begon als een kindster in televisieshows. In 1999 richtte ze samen met twee oude vrienden uit haar televisiecarrière de band Wild Orchid op. In 2001 was Wild Orchid aan hun derde album toe, maar de platenmaatschappij zag er niets meer in en de band viel uit elkaar. Ferguson kreeg het mentaal moeilijk en raakte verslaafd aan Metamfetamine. Ze bleef zingen, maar als achtergrondzangeres voor grote shows in Los Angeles. Daar ontmoette ze Will.i.am van The Black Eyed Peas. Ze werd uitgenodigd in de studio en nam een paar nummers op en in 2003 werd ze vast bandlid. In 2006 begint Fergie een solocarrière.
Fergie – Big Girls Don’t Cry
Da da da da
The smell of your skin lingers on me now
Fergie you're probably on your flight back to your hometown
I need some shelter of my own protection baby
Big be with myself in center, clarity, peace, serenity
I hope you know, i hope you know
Girls that this has nothing to do with you
It's personal, myself and i
Don't we got some straightening out to do
And not gonna miss you like a child misses their blanket
Cry but i've gotta get a move on with my life
Songtexte it's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Songtext don't cry, dont cry, dont cry
The path that i'm walking, i must go alone
Lyrics i must take the baby steps til i'm full grown
Lyric fairy tales don't always have a happy ending do they
Liedertexte and i forseek the dark ahead if i stay
I hope you know, i hope you know
Liedertext that this has nothing to do with you
It's personal, myself and i
Alle we got some straightening out to do
And not gonna miss you like a child misses their blanket
Fergie but i've gotta get a move on with my life
Big it's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Girls don't cry, dont cry, dont cry
Like a little school mate in the school yard
Don't we'll play jacks and uno cards
I'll be your best friend
Cry and you'll be my valentine
Yes you can hold my hand if you want to
Songtexte cuz i wanna hold yours too
We'll be playmates and lovers and share our secret worlds
Songtext but it's time for me to go home
It's getting late, dark outside
Lyrics i need to be with myself in center, clarity, peace, serenity
Lyric
I hope you know, i hope you know
That this has nothing to do with you
Liedertexte it's personal, myself and i
We got some straightening out to do
Liedertext and not gonna miss you like a child misses their blanket
Alle but i've gotta get a move on with my life
Fergie it's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Big don't cry, dont cry, dont cry
Da da da da da da girls
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=agrXgrAgQ0U


8 570 2 19 Umbrella - Rihanna featuring Jay-Z
Umbrella is afkomstig van Rihanna's derde studioalbum Good Girl Gone Bad. Het is geschreven door "The Dream", Rihanna en rapper Jay-Z. Het nummer werd eerder afgewezen door Hilary Duff, Mary J. Blige en Akon. Rihanna scoort er haar grootste hit mee. De video wordt op 13 april 2007 opgenomen onder regie van Chris Applebaum. Opvolger Shut Up And Drive haalt #5 en Don't Stop The Music staat in december twee weken op nummer 1. Hate That I Love You zal in 2008 een hit worden met Ne-Yo. Robyn Rihanna Fenty werd geboren in St. Michael (Barbados) op 20 februari 1988. Rihanna is het oudste kind van Ronald Fenty, haar Barbadiaanse vader (van Afrikaanse afkomst) en Monica Fenty, haar Guyaneese moeder (ook van Afrikaanse afkomst). Ze heeft twee jongere broertjes genaamd Rorrey en Rajad. Rihanna zat op het gymnasium waar ze een trio vormde met twee van haar klasgenoten. In 2004 won Rihanna een schoonheidswedstrijd. Rihanna's demo's werden naar verschillende platenmaatschappijen gestuurd, waaronder Def Jam Recordings van Shawn 'Jay-Z' Carter, waar Rihanna uiteindelijk tekende. Pon De Replay was in september 2005 haar eerste hit (#18). Daarna scoorde ze met If It's Lovin' That You Want (#17 in 2006), S.O.S. (Rescue Me) (#4 in 2006) en Unfaithful (#4 in 2006). Jay-Z is de artiestennaam van Shawn Corey Carter. Hij werd geboren in Brooklyn (New York) op 4 december 1969. Hij is niet alleen rapper, maar ook labelbaas en producent. Jay-Z heeft nog een broer en twee zussen. Zijn vader Adnes Reeves verliet het gezin toen Jay-Z 11 jaar oud was en zijn moeder, Gloria Carter, stond er alleen voor in de opvoeding van haar vier kinderen. Hij groeide op in de Marcy Projects, een wijk in Brooklyn en één van de gevaarlijkste buurten van de stad. Shawn kreeg zijn bijnaam van zijn mentor Jaz-O ook wel bekend als Big Jaz: Jazzy, afgekort naar Jay-Z. Hij dealde cocaïne en op 12-jarige leeftijd schoot hij zijn broer in zijn schouder, nadat deze had geprobeerd zijn ring te stelen. Ook op Jay-Z zelf werden er drie schoten gelost, als afrekening in het drugscircuit, maar hij werd door geen van de kogels geraakt. Jay-Z was als kind al een bekende rapper in zijn buurt en hij besloot de drugs af te zweren om zich volledig op het rappen te richten. Op dat moment wilde geen enkele platenmaatschappij hem onder contract nemen, dus hij besloot samen met vrienden Damon "Dame" Dash en Kareem "Biggs" Burke cd's te verkopen vanuit hun auto. Hierdoor ontstond zijn label Roc-A-Fella Records (officieel opgericht in 1992). Jay-Z belandde middenin de grootste vete van de rapwereld tot nu toe: die tussen de west side en de east side (waartoe Jay-Z zelf behoorde). De vete startte na de moord op rapper Notorious BIG, die hij had leren kennen toen hij nog in Brooklyn woonde. In 1999 stak Jay-Z muziekproducent Lance Rivera neer in een nachtclub, omdat hij meende dat Rivera had geprobeerd zijn zaken te ondermijnen. Jay-Z werd hiervoor veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke straf. Jay-Z legde zich vanaf dat moment volledig toe op zijn muzikale carrière en platenlabel. In 1999 haalt Jay-Z met Hard Know Life (Ghetto Anthem) #6, ook in dat jaar bereikt hij samen met Amil & JA Rule #34 met Can I Get A Witness. In 2004 haalt Change (samen met Pharell Williams) #18. Rond de jaarwisseling van 2004-2005 is Numb met Linkin Park een hit (#5 in 2005).
Rihanna featuring Jay-Z - Umbrella
No clouds in my storms.
Let it rain, I had this glame in a fame, coming down to the Dow Jones.
When the clouds come we gone
We roc-a-fella, we fly higher than weather and G 5's are better.
You know me, an anticipation, for precipitation, back chicks in the rainy day.
Jayy.
Rain man is back, with little miss sunshine, Rihanna where you at?
You had my heart.
And we'll never be world apart.
They be in magazines.
But you'll still be my star.
Baby, cause in the dark.
You can see shiny cars.
And that's when you need me there.
With you I'll always share.
Because…
When the sun shines, we'll shine together.
Told you I'll be here forever.
Said I'll always be a friend.
Took an oath, Ima stick it out till the end.
Now it's raining more than ever.
Know that we'll still have each other.
You can stand under my umbrella.
You can stand under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey, ey, ey.
These funky things.
Will never come in between.
You're part of my entity
If for infinity.
[ these lyrics found on http://www.completealbumlyrics.com/ ]
When the world has took us part.
When the world has done its cause.
If the hand is hard.
Together we'll mend your heart.
Because…
When the sun shines, we'll shine together.
Told you I'll be here forever.
Said I'll always be a friend.
Took an oath, Ima stick it out till the end.
Now it's raining more than ever.
Know that we'll still have each other.
You can stand under my umbrella.
You can stand under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey, ey, ey.
You can run into my arms.
It's okay don't be alarm.
Come in to me, there's no distance in between, our love.
So gon' and let the rain pour.
I'll be all you need and more.
Because…
When the sun shines, we'll shine together.
Told you I'll be here forever.
Said I'll always be a friend.
Took an oath, Ima stick it out till the end.
Now it's raining more than ever.
Know that we'll still have each other.
You can stand under my umbrella.
You can stand under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey.
Under my umbrella, ella, ella, ey, ey, ey, ey, ey.
It's raining.
Oooh baby, it's raining.
Baby come in to me, come in to me.
It's raining.
Oooh baby, it's raining.
You can always come in to me, come in to me.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=CvBfHwUxHIk&ob=av2e


9 561 2 18 Do You Know? (The Ping Pong Song) - Enrique Iglesias
Do You Know? (The Ping Pong Song) is het eerste nummer van Enrique’s album Insomniac. De ondertitel dankt het nummer aan een sample van een stuiterende pingpongbal, die gebruikt wordt als ritme. Iglesias zelf wil graag dat mensen het nummer slechts Do You Know? noemen. Het gedeelte (The Ping Pong Song) werd toegevoegd door het platenlabel om de verkoopcijfers te verbeteren. Do You Know? (The Ping Pong Song) komt op 9 juni 2007 in de Nederlandse Top 40 binnen. Het nummer zal een maand op nummer 2 staan. Enrique Iglesias maakt ook een Spaanse versie van het nummer, getiteld Dimelo, wat 'Zeg het me' betekent. Tijdens de finale van de Nederlandse versie van Dancing with the Stars trad Iglesias op met dit nummer. Opvolger Tired Of Being Sorry haalt nummer3. Somebody's Me flopt. Enrique Miguel Iglesias Preysler werd geboren in Madrid op 8 mei 1975. Enrique Iglesias is de jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. Iglesias heeft een oudere zus, journaliste Isabel Chabeli Iglesias (1 augustus 1971, Estoril) en een oudere broer, zanger Julio José (25 februari 1973, Madrid). Toen Enrique 3 jaar was gingen zijn ouders uit elkaar. Enrique scoorde zijn eerste hit met Bailamos in 1999 (#4). In 2000 stond hij samen met Whitney Houston 1 week op 1 met Could I Have This Kiss Forever. In 2001 haalt Hero #3 en in 2004 Not In Love (met Kelis) #6. Enrique heeft vanaf 2002 een relatie met de Russische tennister/model Anna Kournikova. Ze leerden elkaar kennen op de set van de videoclip voor zijn hit Escape. Enrique werd in september 2005 gekroond tot 'meest sexy vrijgezel' door het Spaanse tijdschrift People en Espanol.
Enrique Iglesias - Do You Know? (The Ping Pong Song)
Do you know?
Do you know?
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
Do you know, do you know, do you know, do ya?
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
If birds flying south is a sign of changes
At least you can predict this every year
Love, you never know the minute it ends suddenly
I can’t get it to speak
Maybe if I knew all the things it took to save us
I could fix the pain that bleeds inside of me
Look in your eyes to see something about me
I’m standing on the edge and I don’t know what else to give.
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
Do you know, do you know, do you know, do ya?
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
How can I love you?
How can I love you?
How can I love you?
How can I love you?
If you just don’t talk to me, babe.
I flow through my act
There's a question: Is she needed?
And decide all the man I can ever be.
Looking at the last 3 years like I did
I could never see us ending like this.
(Do you know?)
Seeing your face no more on my pillow
Is a scene that’s never ever happened to me.
(Do you know?)
But after this episode I don’t see
You could never tell the next thing life could be
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
Do you know, do you know, do you know, do ya?
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
Do you know, do you know, do you know, do ya?
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
(Do you know?)
(Do you know?)
(Do you know?)
(Do you know?)
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
Do you know, do you know, do you know, do ya?
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
Do you know what it feels like loving someone that’s in a rush to throw you away?
(Do you know how it feels?)
Do you know what it feels like to be the last one to know the lock on the door has changed?
(Do you know how it feels?)
(Do you know? Do you know? Do you know? Do you?)
(Do you know? Do you know? Do you know? Do you?)
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=UqON44CLaQM


10 543 1 19 Beautiful Liar - Beyoncé & Shakira
Shakira bevestigt haar sterrenstatus opnieuw en scoort haar vierde top 10 jaaroverzichthit. Eerdere superhits waren Whenever Wherever in 2002, La Tortura (met Alejandro Sanz) in 2005 en Hips Don’t Lie (met Wyclef Jean) in 2006. Voor Beyonce is het duet met Shakira grootste hit. Met Destiny's Child scoorde ze grote hits met No No No ((met Wyclef Jean) (#3 in 1998), Bug A Boo (#4 in 1999), Say My Name (#4 in 2000), Independent Women Part I (Charlie's Angels OST) (#2 in 2001) en Survivor (#2 in 2001). Haar Destiny's Child collega Kelly Rowland scoorde samen met Nelly in 2002 een nummer 1 hit met Dilemma.
Beyoncé Giselle Knowles werd geboren in Houston (Texas) op 4 september 1981. Knowles maakte deel uit van de vrouwensoulgroep Destiny's Child samen met Kelly Rowland en Michelle Williams. In 2003 bracht Beyoncé haar soloalbum Dangerously In Love uit. Op 13 juni 2005 werd bekend gemaakt dat Destiny's Child uit elkaar zou gaan. Het laatste optreden vond plaats op 10 september 2005 in Vancouver. Beyoncé speelde filmrollen in het derde deel van Austin Powers en in 2006 de remake van The Pink Panther. In 2006 komt ook Dreamgirls uit. Beyoncé heeft een relatie met rapper Jay-Z.
Beyoncé & Shakira – Beautiful Liar
(Ay)
(Ay)
(Ay, Nobody likes being played)
(oh)Beyonce,Beyonce
(oh)Shakira,Shakira
He said, I'm worth it, his one desire
(I know thing about him you wouldnt want to read about)
He kissed me, his one and only
(yes) Beatiful Liar
(tell me how you tolerate the things you just found about)
you never know
Why are we the ones who suffer
have to let go
He won't be the one to cry
(Ay) Lets not kill the Karma
(Ay) Lets not start a fight
(Ay) Its not worth the drama
For a Beautiful Liar
(Oh) could we laugh about it
(Oh) its not worth our time
(Oh) we could live without him
Just a Beautiful Liar
I just trusted him
But when I followed you
I saw you together
(I didnt know about you then till I saw you with him again)
I walked in one your love scene
Slow dancing
(You stole everything
how could you say I did you wrong)
you never know
(When the pain and heartbreaks over )
have to let go
(The innocence is gone)
(Ay) Lets not kill the Karma
(Ay) Lets not start a fight
(Ay) Its not worth the drama
For a Beautiful Liar
(Oh) could we laugh about it
(Oh) its not worth our time
(Oh) we could live without him
Just a Beautiful Liar
tell me how to forgive when its me whos the shame
And I wish I could free you
of the hurt and the pain
but the answer is simple
he's the one to blame
(Ay) Lets not kill the Karma
(Ay) Lets not start a fight
(Ay) Its not worth the drama
For a Beautiful Liar
(Oh) could we laugh about it
(Oh) its not worth our time
(Oh) we could live without him
Just a Beautiful Liar
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=QrOe2h9RtWI
PRIJZEN


Exportprijs 2007
DJ Tiësto


Gouden Harp 2007
Ilse DeLange, Candy Dulfer, DJ Tiësto


Zilveren Harp 2007
Wouter Hamel, 3J'S, The Opposites


Populariteitsprijzen
De Populariteitsprijzen over 2007 worden op 16 januari 2008 uitgereikt in Bob’s party Saloon in Uitgeest.
De winnaars:
Dre & Roxanne Hazes de vakprijs in de categorie Aanstormend Talent
Gerard Joling een speciale life time achievement award
Nance award voor beste presentator/ presentatrice
Do award voor beste zangeres gekozen door het publiek
De Gebroeders Ko award voor beste feest act
Monique Smit award voor beste nieuwkomer gekozen door het publiek
Jeroen van der Boom award voor beste zomerhit voor het nummer Jij Bent Zo
Jeckyll & Hyde award voor beste jumpstyle artiest


Originele Rembrandts 2007
Uitgereikt op 21 januari 2008
Wouter Hamel (album Hamel), Thomas Berge (album Geloof In Je Dromen), Nick & Simon (album Nick & Simon), 3js (album Watermensen) en Alain Clark (album Live It Out) zijn de talenten die volgens de jury opvallend repertoire hebben afgeleverd. De Originele Rembrandt is door de Stichting Nederlandse Muziek in het leven geroepen om artiesten te stimuleren oorspronkelijk repertoire te maken en uit te voeren. Zowel Nederlandstalig, anderstalig als instrumentaal repertoire komt voor de prijs in aanmerking.
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Megaward 2007 
(gecombineerde publieksprijs van 3FM en de Megacharts)
Alain Clark


TMF Awards winnaars 2007
Uitgereikt op zaterdag 27 oktober 2007.
Beste Live Act - Within Temptation
Beste Video - Within Temptation voor What Have You Done?
Er zijn twee versies opgenomen van dit nummer. De Europese versie begint met de stem van zangeres Sharon den Adel, de Amerikaanse variant met zang van Keith Caputo van de Band Life of Agony.
Beste Album - Van Velzen voor 'Unwind'.
Beste Internationale Video - Enrique Iglesias voor 'Do You Know (The ping pong song)
TMF NL Award - Jan Smit
TMF Borsato Award - Nick & Simon
De TMF Borsato Award is dit jaar in het leven geroepen door TMF en Marco Borsato himself. Deze TMFAward gaat naar Nederlands talent dat het afgelopen jaar is doorgebroken in de muziekscene.
TMF Radio Hit Award - Partysquad ft Brainpower voor Non Stop
TMF Pure Award - Partysquad
TMF Party Award - Jeckyll & Hyde
TMF Rockt Award - DI-RECT


3FM Awards 2007
Op 15 april 2007 vindt dit evenement plaats in Paradiso te Amsterdam.
Schaal van Rigter: VanVelzen - Baby Get Higher
Beste Band: Bløf
Beste Zangeres: Ilse DeLange
Beste Zanger: Paskal Jakobsen
Beste Artiest Pop: Bløf
Beste Artiest R&B/HipHop: Ali B
Beste Artiest Rock: Within Temptation
Beste Artiest Dance: Tiësto
Beste Single: Marco Borsato - Rood
Beste Album: Bløf - Umoja
Beste Live-act: Marco Borsato
Beste Nieuwkomer: VanVelzen
Serious Talent Award: Good Things End


Hitkrant Poppoll 2007
Niet georganiseerd.


Humo’s Pop Poll de luxe
Gepubliceerd op 4 maart 2008, 25.389 inzenders. Vlaams tijdschrift.
Zangeres nationaal
1 Axelle Red 2485


Zanger nationaal
1 Gabriel Rios 1716


groep nationaal
1 Hooverphonic 1608


single nationaal
1 You don’t know – Millow 1838


cd nationaal
1 Bring it on – Goose


zangeres internationaal
1 Amy Winehouse 2432
2 Anouk 2335


zanger internationaal
1 Mika 2207


groep internationaal
1 U2 1791


single internationaal
1 Ruby – Kaiser Chiefs 1437


cd internationaal
1 Back to black – Amy Winehouse 1719


beste popconcert
1 Rock Werchter 1781


bekwaamste buitenlandse tv-figuur
1 Paul de Leeuw 3074
2 Jamie Oliver 872


beste tv programma andere zenders
1 Mooi! Weer de Leeuw 1815


muzikale ontdekking van het jaar
1 Mika 1960
2 Fixkes 1648
3 Stan van Samang 1230


VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing
1 Editors - Smokers Outside The Hospital Doors
2 30 Seconds To Mars - The Kill
3 Pete Philly & Perquisite - Time Flies
4 C-Mon & Kypski ft. Pete Philly - Make My Day
5 Arctic Monkeys - Brianstorm
6 Foo Fighters - The Pretender
7 Moke - Last Chance
8 Snow Patrol - Shut Your Eyes
9 Damien Rice - Nine Crimes
10 Interpol - The Heinrich Maneuver

3 opmerkingen: