zondag 14 augustus 2011

1993

Topact: 2 Unlimited
Albumact: Paul de Leeuw


Het mengsel pop, rap en house is de populairste muziekstijl van 1993. Met name 2 Unlimited schrijft geschiedenis door hit na hit te scoren. Ray en Anita reizen de wereld rond. Van No Limit gaan in Groot Brittannië meer dan 800.000 exemplaren over de toonbank. 2 Unlimited krijgt in december een Britse Smash Hit Award voor Beste Dance Act. 2 Unlimited wordt in Nederland act van het jaar. Ze scoren vier top 5 hits van hun album No Limits. Paul de Leeuw heeft 6 hits, daarvan halen Vlieg Met Me Mee (#5, in 1992 was #2 al behaald), Ik Heb Een Euromast (#4), Blijf Bij Mij (#5; met Ruth Jacott) en Ik Wil Niet Dat Je Liegt/Waarheen Waarvoor (#4, zal in 1994 nummer 1 worden) de top 10. Blote Jongens In Het Park/In De Ghetto (#26) en Droomland (#23; met André Hazes) doen het minder goed. 

De carnavalshit van 1993 is Het Grote ... Lied Van C'est Tout & De Kroeg (#12). Het Maastrichts Salon Orkest scoort een hit met Hieringe Biete (#34), waarin stukjes Hallo Meneer De Uil uit De Fabeltjeskrant te horen zijn. Peter Koelewijn komt met Ja Daar Is Romario onder de actnaam Samba Souza (#31). Ruth Jacott scoort een #16-hit met Vrede (Het Wil Nog Niet Zo Lukken), haar Eurovisie Songfestivalnummer. Ze wordt zesde. CB Milton (Clarence Milton Bekker) scoort in mei zijn enige top 10 hit (#10) met Send Me An Angel. Feyenoord wordt landskampioen en Cock van der Palm scoort een hit met Feyenoord Is Onze Kampioen. Op 26 juni 1993 komt De Jazzpolitie binnen met Liefdesliedjes. Deze no. 6 wordt gevolgd door Ze Zijn Terug (#16) en Zolang Je Bij Me Blijft (tip). The Good Men scoren als Klatsch! een hit met Oh Boy (#13). Het nummer zal uitgroeien tot de succesvolste dancehit in de Discodance Top 50. Ronald scoort een hit met Transsexueel (#10). Na 15 jaar komt Tol Hansse met een opvolger van Big City en de heet Big City 1993 (#38). Op 18 december stijgt Het Pizzalied (Effe Wachte) van André van Duin naar 1.

Dance is populair en daarbij springen Haddaway, Culture Beat en Robin S. in het oog Robin S’s Show Me Love staat 18 weken in de Top 40 en toch haalt de New Yorkse burgemeesterssecretaresse de top 10 niet, want de single komt niet verder dan #13, opvolger Luv 4 Luv haalt #4, What I Do Best #21. De S. in haar naam staat voor Stone en ze is een ontdekking van Georgie McFarlane die in 1982 als helft van The Quick een #9 had met The Rhythm Of The Jungle. Andere populaire dance acts zijn Captain Hollywood Project (More And More #4, Only With You #14, All I Want #32 en Impossible #26) en de Belgische dames Def Dames Dope (It's OK, It's All Right #10, Ain't Nothin' To It #13 en Havin' A Good Time #22).


2003 is wederom een goed jaar voor (dansbare) covers. I Will Always Love You (Dolly Parton) scoort in versies van Whitney Houston en Tears 'N Joy. Andere coverhits worden gescoord door: René Klijn (Mr Blue; Yazoo), Rod Stewart (Tom Traubert's Blues; Tom Waits), East Side Beat (Alive And Kicking; Simple Minds), Undercover (Never Let Her Slip Away; Andrew Gold), Billy Ray Cyrus (These Boots Are Made For Walking; Nancy Sinatra), Faith No More (Easy; The Commodores), Pet Shop Boys (Go West #3; Village People), Tina Turner (Disco Inferno; The Trammps), Kim Wilde (If I Can't Have You; Yvonne Elliman), UB40 ((I Can't Help)Falling In Love With You; Elvis Presley), Leila K. (Ça Plane Pour Moi; Plastic Bertrand), Albert West en Roots Syndicate (Mockin' Bird Hill; Migil Five, #14 in 1964). De aan Aids lijdende René Klijn kwam eind 1992 in het nieuws door een uitzending van De Schreeuw van De Leeuw. De zanger liet een onvergetelijke indruk achter en scoort in april 1993 een nummer 1 met de Yazoo-cover Mr. Blue. De single is niet meer verkrijgbaar op vinyl, alleen op cd-single.

Er zijn vele film- en tvhits. Een reclamespotje van Centraal beheer is de aanleiding voor de hit Mockin' Bird Hill. De versie van Roots Syndicate is de succesvolste: #1. Albert West komt tot #24. De Amerikaanse actrice Bobbie Eakes (Macy Sharpe in The Bold And The Beautiful) scoort dankzij tv een #15 met Heaven's Just A Step Away. Ze krijgt vocale hulp van John McCook, ook uit The Bold. KK Travels komt met een houseversie van het thema van de televisieserie Pippi Langkouse: Pippi Longhouse (#20). Vera Mann scoort in 1993 een #9 met Nog één kans, het thema van de RTL4-serie Vrouwenvleugel. Het is een topjaar voor Whitney Houston, zowel de film The Bodyguard als single I Will Always Love You doen het prima. Maar liefst vijf singles uit de film halen de hitparade: I Will Always Love You (9 Weken #1: Van 12 december 1992 tot 20 februari 1993), I'm Every Woman (#3), I Have Nothing (#22), Run To You (#33) en Queen Of The Night (#21).


In april horen we voor het eerst van de Zweedse groep Ace of Base. All That She Wants staat zes weken op vier, een record, en eindigt ook op vier in het jaaroverzicht. Daarna scoren Jenny, Linn en Jonas 'Joker' Berggren en Ulf Ekkberg een #2 met Wheel of fortune, een #5 met Happy nation. The Sign komt op 25 december 1993 binnen en die komt in 1994 tot #3.


Op 6 februari 1993 is het bij de publieke omroep tijd voor een nieuwe hitlijst: de Mega Top 50. De hitparade is ondergebracht in een stichting die betaald wordt door Buma/Stemra, de fonografische industrie en de grammofoonplatendetailhandel. Tot en met 1995 zal Buma/Stemra er financieel bij betrokken blijven. De Top 40 wordt vanaf 23 oktober gesponsord en heet vanaf dan de Rabo Top 40.Op 29 juni 1993 worden bij de NOS op Nederland 3 de eerste Twee meter-sessies van Jan Douwe Kroeske uitgezonden. Tot augustus 1999 blijft de serie op tv.

Op 27 augustus 1993 start de eerste editie van A Campingflight To Lowlands Paradise. In plaats van 15.000 bezoekers komen er 11.000 bezoekers op het festival waar 40 bands zijn geboekt. Optredens van o.a. Smashing Pumpkins, Rage against the machine en Iggy Pop. Slechts 8.000 festivalgangers kamperen de volle drie dagen in de Flevolandse polder. Organisator Mojo besluit het festival desondanks voort te zetten. In de jaren erna zal het aantal bezoekers toenemen. In 1999 kopen 55.000 mensen een kaartje à 160 gulden. Het aantal bands is dan al toegenomen tot 220. In 2003 wordt het te veel, te groot, te nat en te duur. Het festival wordt vanaf 2004 een weekend naar voren gehaald en afgeslankt. In 2007 is het festival uit het dal.
Het op 18 september in het Amsterdamse Bos gehouden Racism beat it-festival wordt een groot succes.

Er worden in Nederland in 1993 36,5 miljoen albums verkocht. Daarnaast gaan er 5,7 miljoen singles over de toonbank. De vinylsingle wordt afgeschaft, de 2 track cd single is de opvolger.Album van het jaar is de soundtrack van The Bodyguard. Nummer 1 albums in 1993: Soundtrack The Bodyguard (11 weken), Eric Clapton met Unplugged (6 weken), BZN met Gold (3 weken), 2 Unlimited met No Limits! (7 weken), Eros Ramazzotti met Tutte Storie (2 weken), U2 met Zooropa (2 weken), UB40 met Promises And Lies (3 weken), 4 Non Blondes met Bigger Better Faster More! (5 weken), Mariah Carey met Music Box (4 weken), Meat Loaf met Bat Out Of Hell II (Back Into Hell) (7 weken) en Bryan Adams met So Far So Good (1 week).


Ook in 1993

De ouders van de vierjarige Jordy uit Frankrijk worden rijk door zijn single Dûr Dûr D'etre Bébé (#3). *** Patrick Waite (24), oprichter en zanger van Musical Youth, overlijdt op 13 februari 1993. De groep uit het Engelse Birmingham stond met Pass The Dutchie (een Jamaicaanse kookpot) vanaf 6 november 1982 vier weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. *** Paul de Leeuw (Ik Heb Een Euromast, #4) en Consolidated & The Yeastie Girls (You Suck, #10) zorgen in maart voor dubbelzinnigheid in de Top 40. *** Ex-Frankie goes to Hollywood zanger Holly Johnson maakt op 14 april officieel bekend besmet te zijn met het Aids-virus. *** Op 9, 10 en 11 mei geeft U2 drie concerten in Ahoy'. In augustus keren ze nog een keer terug in Nederland. *** Op 28 mei 1993 overlijdt Duncan Browne (46) aan kanker. In 1979 scoorde hij een top 10 hit met Wild Places. *** Guns N'Roses geeft op 5 en 6 juni twee totaal uitverkochte openlucht concerten in het Limburgse Landgraaf. *** Prince geeft op 9 en 10 augustus twee concerten in Nederland. *** Op 22 oktober geeft Whitney Houston haar eerste van de in totaal vier concerten in Nederland. *** Paula Abdul wint de rechtszaak tegen Yvette Marine die beweerde dat Paula niet zelf zong op haar debuut-cd. *** Michael Jackson wordt door de 13 jarige Jordi Chandler aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De wereld reageert geschokt en Michael last onmiddellijk enkele show van zijn Dangerous tour af. *** Take That is in Nederland nog niet zo populair als in Engeland. De Britse nummer 1-hit Pray komt hier niet verder dan 36. *** La Danse De Zorba staat in augustus voor de derde keer in de Top 40. Nu in de uitvoering van Atenna. *** Op 8 oktober 1993 overlijdt Manke Nelis (Cornelis Pieters, 73) aan kanker. Hij verloor in 1956 zijn rechterbeen bij een motorongeluk in Frankrijk. In 1987 scoorde hij een top 10 hit met Kleine Jodeljongen (#8). *** Hammer is failliet. Hij moet nog een schuld aflossen van 25 miljoen. *** Soul Asylum valt op met de clip bij Runaway Train. Daarin zijn vermiste kinderen te zien. *** Toy Boy (#35) en Darrell Bell (#25) coveren Careless Whisper van George Michael. *** Clouseau gaat op de Engelse toer met In Every Small Town. Niet succesvol. *** Op 6 november overlijdt de Duitse producer Torsten Fenslau bij een auto-ongeluk. De 29-jarige Torsten was de creatieve leider van Culture Beat. *** Josefin Nillson haalt de tipparade met Heaven And Hell, een nummer geschreven en gecomponeerd door Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA. Benny produceerde tevens. *** Op 4 december overlijdt Frank Zappa (52) aan prostaatkanker. *** Gone Too Soon is in decembere de negende hit (#31) van het album Dangerous van Michael Jackson. *** Cher staat samen met Beavis & Butthead in de hitparade met I Got You Babe: eindstation wordt #9. *** Op 23 december blijkt een song goed voor twee top5 noteringen: het Italiaanse origineel La Solitudine en de Nederlandse versie Ik Wil Niet Dat Je Liegt. *** Op 18 december komt een anonieme zwerver binnen met het christelijke Jesus' Blood Never Failed Me Yet. Tom Waits zingt daarop mee onder productie van de componist Gavin Bryars. Het wordt een #16 in 1994. *** Op 25 december 1993 komt de Belgische zangeres Isabelle A[dam] met haar eerste en enige Nederlandse hit Jij Mag Altijd Op Mij Rekenen de Top 40 binnen (3 weken, #37). *** VPRO's Song van het jaar is Disarm van Smashing Pumpkins.DE TIEN GROOTSTE HITS


1 667 20 1 What's Up - 4 Non Blondes 10-7-1993
In de zomer van 1993 wordt de eerste single van de 4 Non Blondes uitgebracht. What's Up blijkt een schot in de roos. Op 10 juli komt What's Up binnen en de single voert tien weken lang de Top 40 aan en wordt zo de hit van het jaar in punten, maar de meest verkochte single van het jaar 1993 is Mr. Blue van René Klijn (nummer 8 in punten). De cd Bigger, Better, Faster, More uit 1992 wordt ook ontdekt en behaalt vele malen platina in thuisland Amerika, Engeland, Duitsland en Zweden. Hier blijft het echter bij voor 4 Non Blondes, want de tweede single Spaceman kan het succes van What's Up bij lange na niet evenaren (#32). In 1994 zal Dear Mr. President floppen. Niet lang daarna zal Linda Perry besluiten om de band te verlaten om te proberen een solocarrière van de grond te krijgen. Dit betekent het einde van 4 Non Blondes. Linda Perry werd geboren op 15 april 1965. In 1989 is zangeres Linda Perry al een bekende in de cafés van het kustgebied van San Francisco. Linda vormt de dan nog naamloze band samen met bassiste Christa Hillhouse. Het zat de dames aanvankelijk niet mee. Hun allereerste optreden op 7 oktober 1989 moesten ze afzeggen, omdat de omgeving van San Fransisco die dag door een aardbeving werd getroffen. Enkele maanden later werd de band uitgebreid met twee nieuwe bandleden. Gitariste Shanna Hall en drumster Wanda Day maakten van het duo een kwartet. De vier dames waren allen brunettes en daarom besloten ze om hun groep ‘Vier-niet-blondjes’ te noemen. Via optredens in allerlei kleine kroegen en clubs won 4 Non Blondes uiteindelijk een Best Unsigned Band Award. Hierdoor vielen ze voor het eerst op en kwamen ze terecht in het voorprogramma van de rockband Primus. Gitariste Hall verliet de band, Roger Rocha nam haar plaats in. Het viertal dook in 1992 de studio in om te werken aan hun eerste album. Voordat deze opnames begonnen, verliet een tweede bandlid de 4 Non Blondes. Drumster Wanda Day ging en Dawn Richardson verving haar. In 1992 verscheen het album Bigger, Better, Faster, More in de Verenigde Staten. Als producer en songschrijver zal Linda Perry begin 2002 het succes van What’s Up weten te benaderen. Het nummer Get The Party Started (#2 in 2002) uitgevoerd door Pink is van haar hand. Pink scoort in Vlaanderen in 2007 een nummer 1 hit met haar versie van Dear Mr. President. Perry zal ook hits voor Christina Aguilera schrijven.
4 Non Blondes – What’s Up
Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination
And I realized quickly when I knew I should
That the world was made up of this brotherhood of man
For whatever that means
And so I cry sometimes
When I'm lying in bed
Just to get it all out
What's in my head
And I am feeling a little peculiar
And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream at the top of my lungs
What's going on?
And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?
ooh, ooh ooh
and I try, oh my god do I try
I try all the time, in this institution
And I pray, oh my god do I pray
I pray every single day
For a revolution
And so I cry sometimes
When I'm lying in bed
Just to get it all out
What's in my head
And I am feeling a little peculiar
And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream at the top of my lungs
What's going on?
And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?
Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc&ob=av2e


2 585 18 1 What Is Love - Haddaway 17-4-1993
Haddaway heeft drie hits in 1993: What Is Love (#1), Life (#3) en I Miss You (#21 in 1994). What Is Love was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar wordt door Haddaway in een dance-uitvoering op de plaat gezet. Met enorm succes. Haddaway toert over de hele wereld en daarbij wordt hij vergezeld door de Nederlandse Wendy van Dijk als danseres. Haddaway zal in totaal 6 hits scoren. Catch A Fire is in augustus 1995 de laatste (#17). What Is Love 2003 flopt. Nestor Alexander Haddaway werd op 9 januari 1965 op Tobago geboren, maar groeide op in de Verenigde Staten. Hij woonde en werkte sinds de jaren 80 in Duitsland. Haddaway is behalve zanger en danser ook stylist en choreograaf. Hij heeft ook een eigen modebedrijf (Energy).
Haddaway – What Is Love
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
Oh, baby don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Yeah
Oh, I don't know why you're not there
I give you my love, but you don't care
So what is right and what is wrong
Gimme a sign
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
Whoa whoa whoa, oooh oooh
Whoa whoa whoa, oooh oooh
Oh, I don't know, what can I do
What else can I say, it's up to you
I know we're one, just me and you
I can't go on
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
Whoa whoa whoa, oooh oooh
Whoa whoa whoa, oooh oooh
What is love, oooh, oooh, oooh
What is love, oooh, oooh, oooh
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
Don't hurt me
Don't hurt me
I want no other, no other lover
This is your life, our time
When we are together, I need you forever
Is it love
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more (oooh, oooh)
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more
What is love
Oh baby, don't hurt me
Don't hurt me no more (oooh, oooh)
What is love?
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=k_U6mWu1XQA


3 575 17 1 No Limit - 2 Unlimited 6-2-1993
1993 is het jaar van 2 Unlimited. Naast No Limit (#1) zijn ook Tribal Dance (#2), Faces (#2) en Maximum Overdrive (#5) grote hits. De groep is een product van de Belgische producers/componisten Phil Wilde en Jean Paul De Coster. Het Nederlandse gezicht wordt gevormd door Anita Doth en Ray Slijngaard. Anita werkte bij de Dienst Parkeerbeheer in Amsterdam, Ray stond in de keuken op Schiphol. 2 Unlimited is de eerste groep die housemuziek op echte grote schaal tot een internationaal commercieel succes weet te maken. De formule van een mannelijke rapper en een vrouwelijke zangeres met makkelijk in het oor liggende melodieën en stevige dance-ritmes (Eurohouse) domineert de popmuziek in de eerste helft van de jaren 90.
2 Unlimited verovert heel Europa. No Limit haalt ook in Engeland en Italië nummer 1. 2 Unlimited is - gemeten naar verkoopcijfers - de succesvolste Nederlands-Belgische popact in de geschiedenis. In 1992 scoorde 2 Unlimited ook in de Verenigde Staten hun eerste hit. Twilight Zone kwam tot nummer 49 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Hun grootste hit in de Verenigde Staten zullen ze in 1995 scoren als Get Ready For This doorstijgt naar de 38ste plaats. Het debuut-album Get Ready behaalt in de Verenigde Staten de gouden status behaald (meer dan 500.000 verkochte exemplaren). In Engeland en Ierland scoren ze met maar liefst 12 singles achter elkaar een top 20-notering. In 1996 zullen Ray en Anita de groep verlaten na zakelijke en muzikale meningsverschillen met de producers. In 1998 zal 2 Unlimited nieuw leven ingeblazen worden, maar dan met de zangeressen Romy van Ooijen en Marion van Iwaarden. Maar deze nieuwe poging haalde bij lange na niet het succes van begin jaren 90 en de groep gaat al snel uit elkaar. Ray en Anita zullen beiden als soloartiest niet erg succesvol blijken. Ray flopt solo in 1997 met 3x A Day. In 1999 vormt Ray Slijngaard de r&b groep VIP Allstars. De single When It's My Turn haalt #35. Mamacita flopt in juli 1999. Anita presenteert korte tijd een muziekprogramma op TMF en een programma op Radio 538. Later zal ook zij zonder succes een solocarrière beginnen. In 2010 maken Ray en Anita een comeback als Ray & Anita met In Da Name Of Love (#6), maar verdere optredens worden uitgesteldals bij Anita borstkanker wordt ontdekt.
2 Unlimited – No Limit
["A" - Anita]
["R" - Ray]
[R:] Let me hear you say Yeah!
Let me hear you say Yeah!
[A:] No no, no no no no, no no no no, no no there's no limit!
No no, no no no no, no no no no, no no there's no limit!
[A:] No no limits, we'll reach for the sky!
No valley to deep, no maintain to high
No no limits, won't give up the fight
We do what we want and we do it with pride
[R:] Let me hear you say Yeah!
[R:] Hard to the core, I feel the floor
When I'm on the stage, yo, yo'll ask for more
I'm on the ass, I know the last
I work real hard do you like my cash
Tick tick ticka tick take your time
When I'm goin' I'm goin' for mine
Open you ears and you will hear it
I tell you this 'cause there's no limit!
[A:] No no, no no no no, no no no no, no no there's no limit!
No no, no no no no, no no no no, no no there's no limit!
[A:] No no limits, we'll reach for the sky!
No valley to deep, no maintain to high
No no limits, won't give up the fight
We do what we want and we do it with pride
[R:] No limits allowed, cause there's much crowd
Microphone check as I choose my rhyme
I'm playing on the road; I've got no fear
The sound for my mouth is the rap you hear
No valley too deep, no mountain too high
Reach the top, touch the sky!
They tried to diss me cause I sell out
I'm making techno when I am proud!
[A:] No no limits, we'll reach for the sky!
No valley to deep, no maintain to high
No no limits, won't give up the fight
We do what we want and we do it with pride
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=aFd5Cci_pE4


4 559 20 4 All That She Wants - Ace of Base 13-3-1993
Jonas "Joker" Berggren en Ulf "Buddha" Ekberg schrijven de tekst en muziek van All That She Wants. De single wordt geproduceerd door Denniz PoP en wordt een hit over de gehele wereld. In Australië, Zwitserland en Oostenrijk goed voor nummer 1, in Frankrijk en Noorwegen #2 en in thuisland Zweden en Nieuw-Zeeland nummer 3. In Nederland haalt de groep #4. Ook Wheel Of Fortune (#2), Happy Nation (#5) en The Sign halen in 1993 de hitparade. The Sign (#3 in 1994) zal maar liefst zes weken nummer 1 in de Billboard Hot 100 staan en wordt genomineerd voor een Grammy Award. Ook de singles Don't Turn Around (#7) en Living In Danger (#27) groeien in 1994 uit tot successen. In de jaren erna zal het succes snel minder worden: Lucky Love (#15 in 1995), Beautiful Life (#34 in 1996) en Life Is A Flower (#25 in 1998), omdat de muzieksmaak van het publiek veranderd blijkt. In 1987 vormde Jonas Berggren met zijn twee vrienden Johnny Lindén en Nicklas Tränk een groep. Jonas' zussen, Jenny en Malin, kwamen erbij als zangeressen. De band had verschillende namen: Kallinin Prospect (een straat in Moskou), CAD (Computer Aided Disco), en Tech-Noir (Frans voor ‘zwarte technologie', genoemd naar een disco in The Terminator). Eind 1989 verlieten Johnny en Nicklas de groep. In 1990 kwam Ulf Ekberg erbij en toen veranderden ze hun naam in Ace of Base. Ondanks al het succes van Ace of Base met Ulf wordt het blazoen van de band geschaad door onthullingen dat Ulf lid zou zijn geweest van een Neo-Nazigroep in Zweden. Hij heeft deze aantijgingen altijd ontkend. Op 30 november 2007 zal Ulf bekendmaken dat zangeres Linn Berggren de band heeft verlaten.
Ace of Base – All That She Wants
She leads a lonely life
She leads a lonely life
When she woke up late in the morning light
And the day had just begun
She opened up her eyes and thought
Oh what a morning
It's not a day for work
It's a day for catching tan
Just lying on the beach and having fun
She's going to get you
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants - all that she wants
So if you are in sight and the day is right
She's the hunter you're the fox
The gentle voice that talks to you won't talk forever
It is a night for passion
But the morning means goodbye
Beware of what is flashing in her eyes
She's going to get you
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants - all that she wants
Bekijk de video
http://www.youtube.com/watch?v=SjJwqDa1QVI


5 552 17 1 (I Can't Help) Falling In Love - UB 40 22-5-1993
Na de nummer 1 hit Sing Our Own Song in 1986 scoorde UB 40 nog vele grote hits, waaronder Maybe Tomorrow (#3 in 1987), Homely Girl (#2 in 1990) en Kingston Town (#1 in 1990). In 1990 was UB 40 zelfs de succesvolste act van het jaar, ook al stond hun hoogst genoteerde single Kingston Town 'slechts' op 12 in het jaaroverzicht. (I Can't Help) Falling In Love, in 1961 uitgevoerd door Elvis Presley, is de laatste echt grote hit van UB 40 in Nederland. In punten zelfs hun allersuccesvolste. Opvolger Higher Ground haalt in 1993 ook nog #8. Daarna ze nog 5 hits scoren, maar geen daarvan haalt de top 20 nog. In 1997 is Tell Me Is It True hun allerlaatste hit (#26). In 2007 verschijnt het album UB 40 The best of volumes 1 & 2 The Dutch Collection met daarop maar liefst 34 hits.
UB40 – (I Can't Help) Falling In Love
Wise men say, only fools rush in.
But I can't help falling in love with you
Shall I stay? Would it be a sin?
I can't help falling in love with you
As the river flows gently to the sea
Darling so we go, some things were meant to be
Take my hand take my whole heart too
'Cause I can't help falling in love with you
As the river flows gently to the sea
Darling so we go, some things were meant to be
Take my hand take my whole heart too
'Cause I can't help falling in love with you
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=vUdloUqZa7w


6 531 17 1 Mr Vain - Culture Beat 12-6-1993
Culture Beat staat slechts één week op één met Mr Vain, maar blijft wel 17 weken in de lijst. Op het moment dat Got To Get It in 1993 een hit is (#2), komt producer Torsten Fenslau om bij een auto-ongeluk. Zijn broer Frank Fenslau besluit om het productiewerk over te nemen. In 1994 zal Culture Beat nog twee top 10 hits scoren: Anything (#4) en World In Your Hands (#10). In 1995 is Inside Out hun laatste hit (#28). In 1996 halen ze nog drie keer de tipparade (Crying In The Rain, Take Me Away en Walk The Same Line). Mr. Vain Recall komt in 2003 ook tot de tipparade. Culture Beat werd opgericht in 1989 door Torsten Fenslau. In 1989 werd hun eerste single Der Erdbeermund met zang van Jo Van Nelsen meteen een hit en een klassieker van de Duitstalige dancemuziek. In 1990 besluit men desondanks voor een andere genre en voor nieuwe vocalisten. In Nederland scoorde Culture Beat in 1990 een hit met I Like You (#27) en in 1991 met No Deeper Meaning (#4).
Culture Beat – Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr Wrong
Call him Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr wrong
Call him insane
He'd say, I know what I want
And I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
Call me Raider call me Wrong
Call me insane call me Mr Vain
Call me what ya like
As long as you call me time and again
Feel the presence of the aura of the man
None to compare
Loveless dying
For a chance just to touch a hand
Or a moment to share
Can't deny the urge that makes them
Want to lose themselves to the debonair one
Hold me back the simple fact is
That I'm all that and I'm always near
One sexy can't perplex me now
You know who'raw
As if you didn't know before
I know what I want and I want it now
I want you then I want a little more
Call him Mr Raider call him Mr Wrong
Call him Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr wrong
Call him insane
He'd say, I know what I want
And I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
Mr Wrong, Mr Wrong, Mr Raider, Wrong
Girls are all over the world
They hope and pray and die for men
Like me cause I'm the one
Begotten son that breaks the mould
Get a look at male epitome
Style has never seen
That makes you want to grab and hold
And squeeze real tight
Whose gonna be the one to save
You from yourself
When you wanna take a bite
Please oh baby please
You beg you want you say
You got to get some caught
Up in the charm that I laid on thick
And now there's nowhere
To run on the hook of my line
Yeah I keep many females
Longing for a chance to win my heart
With s.e.x and plenty
Call him Mr Raider call him Mr Wrong
Call him Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr wrong
Call him insane
He'd say, I know what I want
And I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr Wrong
Call him Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr wrong
Call him insane
He'd say, I know what I want
And I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr Wrong
Call him Mr Vain
Call him Mr Raider call him Mr wrong
Call him insane
He'd say, I know what I want
And I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
I know what I want and I want it now
I want you 'cause I'm Mr Vain
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=cvgUdrzGNys


7 489 15 2 Open Sesame - Leila K 13-2-1993
De Zweedse rapster Leila El Khalifi had in 1990 samen met Rob 'n' Raz al een nummer 2 gescoord met Got To Get. In 1993 doet ze dat dik over en scoort met Open Sesame haar grootste hit. Opvolger Ça Plane Pour Moi haalt #24. Daarna zal ze geen hits meer scoren. Electric zal een tip worden in december 1995. Leila K (Leila El Khalifi, 6 september 1971) is een Zweedse van Marokkaanse afkomst. Ze kreeg al jong problemen op school. Haar ouders stuurden haar naar een school in Marokko, maar omdat ze niet in het systeem paste, was ze na een jaar weer terug in Zweden. Leila K's wilde levensstijl zal haar in financiële problemen brengen. In 1994 verdient ze niet veel geld, maar aan het eind van het jaar zal de Zweedse belasting wel zo'n 14.000 euro van haar eisen. In 1998 maakt de staatszender SVT een documentaire over het verloop van Leila K’s carrière. De special heet Fuck You, Fuck You Very Much. De titel verwijst naar een uitspraak van Leila tijdens de Zweedse Grammy Awards in 1996. In 2003 meldt de Zweedse krant Expressen dat Leila K. dakloos leeft in de straten van Stockholm en moet stelen om eten te kunnen betalen. In 2004 wordt geschreven dat ze in de gevangenis zit en in 2007 zou Leila K werken als badjuffrouw in een regionaal zwembad in het oosten van Zweden.
Leila K – Open Sesame
Jump around
If your mind can't work
Them a call me, Leila K
I mean I take it easy
Drop raggamuffin,
Like me sitting pretty
Me got me chased, come on
And contest me
Abrakadabra me say
Open sesame
1 2 3 now catch it,
Now licky licky, come down
Lyrics a flash
From the girlie, girlie
Abrakadabra me say
Open sesame (6x)
Jump around if your mind can't work
Zongazon, zongazongaze (4x)
Bom, say this a say that say
Widdely dang ding (3x), come
Me say abrakadabra
Me say open sesame
Born catch, them call me, Leila K,
I mean I take it easy
Drop raggamuffin
Like me sitting pretty
But they can't catch me
Abrakadabra me say
Open sesame
1 2 3 now catch it,
Now licky, licky
Come down lyrics a flash
From the gerlie, gerlie
Bounce back and catch up
They can't catch me
Abrakadabra me say
Open sesame's
Gonna let ya (3x)
Dengaza dengazadeddely
Deng ding come mi say
Abrakadabra me say open sesame's gonna let ya (3x)
Dengazo dengazodiddely deng ding
Come mi say
Jump around
If your mind can't work (7x)
Abrakadabra me say
Open sesame
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=0Wgh01d59do


8 477 15 1 Mr. Blue - René Klijn 20-3-1993
De single Mr. Blue is niet meer verkrijgbaar op vinyl, alleen op cd-single en wordt de bestverkochte single van 1993, maar in punten ‘slechts’ nummer 8. René Klijn (Den Haag, 8 september 1962; 5 september 1993) is een Nederlands zanger en fotomodel. Klijn maakte in de jaren '80 deel uit van de boyband Bam To Bam Bam. In in 1989 had Bam To Bam Bam een tipnotering met de Left Side-cover Like A Locomotion. Ook doet de groep dan mee aan het Nationaal Songfestival. Klijn raakte bij het grote publiek bekend toen hij op 28 november 1992 te gast was in het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. Klijn vertelde in die uitzending openhartig over zijn ziekte aids. De uitzending werd beloond met de Bronzen Roos op het Festival van Montreux en de Zilveren Medaille TV programs and Promotion Award op het New York Festival. Aan het eind van de uitzending bij De Leeuw zong Klijn het lied Mr. Blue, oorspronkelijk gezongen door Yazoo. In 1993 komt Mr. Blue op single uit. De opbrengsten van de single worden door Klijn geschonken aan het AIDS-Fonds. Op 5 september 1993, drie dagen voor zijn 31ste verjaardag, overlijdt Klijn aan de gevolgen van aids. Hij wordt gecremeerd en zijn as wordt door Paul de Leeuw in de Hudsonbaai in New York uitgestrooid.
René Klijn – Mr. Blue
Winter sounds the crying
Like an old man slowly dying
And the only sound, the wind that fills the trees
Even colder comes the moon
And though it never seems too soon
A sudden stillness as the rainfall starts to freeze
I'm Mr. Blue
I'm here to stay with you
And no matter what you do
When you're lonely
I'll be lonely too
I'll come to you at night
When all the world is sleeping tight
And lie beside you, till the early morning dew
You can't hear me, you can't see
But you can feel me when you read
The folded letter she left addressed to you
I'm Mr. Blue
I'm here to stay with you
And no matter what you do
When you're lonely
I'll be lonely too
A young girl, she is shaded
Bears the scars that never faded
Of the baby that was born on Christmas Day
While the heavens sing their song
A child's life is never long
'Cos the food supplies will only last a day
I'm Mr. Blue
I'm here to stay with you
And no matter what you do
When you're lonely
I'll be lonely too
Patriot emotion
Is the cause of the commotion
After all there's really no-one here to blame
Soldiers taking orders, 'cos we must defend the borders
Of our nation (and the other side's the same)
I'm Mr. Blue
I'm here to stay with you
And no matter what you do
When you're lonely
I'll be lonely too
Bekijk René Klijn en Paul de Leeuw
http://www.youtube.com/watch?v=5i_18DR4WlE&feature=fvst
Bekijk René Klijn in Countdown
http://www.youtube.com/watch?v=bKKXiBNtWw0


9 476 15 2 Living On My Own - Freddie Mercury 31-7-1993
Freddie Mercury werd op 5 september 1946 geboren als Frederick Bulsara. Met Queen scoorde hij vele hits. Solo had hij er in Nederland vijf. The Great Pretender (#9 in 1987) was bij leven zijn grootste, na zijn overlijden op 24 november 1991 scoort hij in 1993 zijn allergrootste solohit met Living On My Own (#2).
In 1986 was Queen op tournee en die eindigde in het Knebworthpark in Stevenage op 9 augustus 1986. Dat bleek achteraf het laatste live optreden van Queen met Freddie. Mercury verklaarde dat niemand meer zat te wachten op oude mannen op het podium (hij werd dat jaar 40). Eind jaren '80 verscheen Freddie nog maar zelden in de openbaarheid. In 1991 kwam de cd Innuendo uit. De begeleidende videoclip van het titelnummer gaf vooral computeranimaties te zien. Inmiddels werden de geruchten dat Mercury AIDS had steeds sterker. In de zomer van 1991 verscheen de videoclip van I'M Going Slightly Mad. Ondanks de make-up en pruik was daarin duidelijk te zien dat hij sterk vermagerd was. Hierna kwam These Are The Days Of Our Lives Uit. In deze clip was overduidelijk te zien dat hij ernstig ziek was. Achteraf werd bekend dat het maken van de clip heel veel energie van hem had geëist, want Mercury had inderdaad aids. Pas op 23 november 1991, één dag voor zijn overlijden, werd dit officieel bekend gemaakt. Freddie Mercury stierf op 24 november 1991 rond 19.00 uur in zijn Londense huis aan longontsteking, als complicatie van aids. Hij werd 45 jaar oud. In de laatste maanden van zijn leven voltooide hij enkele songs voor de laatste Queen-cd Made In Heaven. Die cd kwam in november 1995 uit. Op Paasmaandag 20 april 1992 organiseerden de drie overgebleven leden van Queen een herdenkingsconcert ter nagedachtenis van Freddie Mercury in het Londense Wembley Stadion. Door middel van het Freddie Mercury Tribute Concert moest geld ingezameld worden voor de Mercury Phoenix Trust, een fonds opgericht ter nagedachtenis van de zanger en met als doel de bestrijding van aids door middel van medisch onderzoek en publieke voorlichting. Op 25 november 1996, vijf jaar na zijn dood, wordt een standbeeld van Freddie Mercury onthuld in Montreux. Daar kwam hij bijzonder graag en hij heeft er ook enige tijd gewoond. Vanaf 2003 wordt - in het weekend dat het dichtste bij Freddie's verjaardag valt – het Freddie Mercury's Montreux Memorial Day muziekfestival georganiseerd.
Freddie Mercury – Living On My Own
Sometimes I feel I'm gonna break down and cry (so lonely)
Nowhere to go, nothing to do with my time
I get lonely, so lonely, living on my own
Sometimes I feel I'm always walking too fast (so lonely)
And everything is coming down on me, down on me
I go crazy, oh so crazy, living on my own (living on my own)
Dee do de de, dee do de de
I don't have no time for no monkey business
Dee do de de, dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah Got to be some good times ahead
Sometimes I feel nobody gives me no warning
Find my head is always up in the clouds in a dream world
It's not easy living on my own, my own, my own
Dee do de de (lonely), dee do de de (lonely)
I don't have no time for no monkey business
Dee do de de, dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead
Dee dup de dup de dup... .. .come on baby!
Dee do de de, dee do de de
I don't have no time for no monkey business
Dee do dc de, dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead
Dee dup de dup de dup, hey...
Living on my own, living on my own
Living on my own, living on my own, oh!
Bekijk de video
http://www.youtube.com/watch?v=BjwZ_9n4DVE&feature=fvst


10 427 12 1 I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) - Meat Loaf 09-10-1993
Marvin Lee Aday werd op 27 september 1947 geboren. Hij kreeg op school de bijnaam Meat Loaf (gehaktbrood) vanwege zijn omvang. Meat Loaf heeft geen psychische problemen met zijn omvang, maar doordat hij zich tijdens optredens helemaal geeft, moet hij daarna met extra zuurstof op de been worden geholpen. In 1978 had zijn eerste nummer 1 met Paradise By The Dashboard Light. In 1993 is daar de tweede. Opvolger Rock And Roll Dreams Come Through zal in 1994 #26 halen. In 1995 haalt hij voor het laatst de Top 40 met I'd Lie For You (And That's The Truth) (#10).
Meatloaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)
And I would do anything for love
I`d run right into hell and back
I would do anything for love
I`d never lie to you and that`s a fact
But I`ll never forget the way you feel right now,
Oh no, no way
And I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
Anything for love
Oh, I would do anything for love
I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
Some days it don`t come easy
Some days it don`t come hard
Some days it don`t come at all, and these are the days that never end
Some nights you`re breathing fire
Some nights you`re carved in ice
Some nights you`re like nothing I`ve ever seen before or will again
Maybe I`m crazy, but it`s crazy and it`s true
I know you can save me, no-one else can save me now but you
As long as the planets are turning
As long as the stars are burning
As long dreams are coming true
You`d better believe it, that I would do
Anything for love
And I`l be there until the final act
I would do anything for love, and I`ll take a vow and seal a pact
But I`ll never forgive myself if we don`t go all the way, tonight
I would do anything for love
Oh, I would do anything for love
Oh, I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
Some days I pray for silence
Some days I pray for soul
Some days I just pray to the god of sex and drums and rock `n` roll
Some nights I lose the feeling
Some nights I lose control
Some nights I just lose it all when I watch you dance and the thunder rolls
Maybe I`m lonely, that`s all I`m qualified to be
That`s just one and only, the one and only promise I can keep
As long as the wheels are turning
As long as the fires are burning
As long as your prayers are coming true
You`d better believe it, that I would do
Anything for love
And you know it`s true and that`s a fact
I would do anything for love, and there`ll never be no turning back
But I`ll never do it better than I do it with you. So long, so long
I would do anything for love
Oh, I would do anything for love
Oh, I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
No, no, no, I won`t do...
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do that
I would do anything for love
Anything you`ve been dreaming of, but I just won`t do...
But I`ll never stop dreaming of you ev`ry night of my life, no way
I would do anything for love
Oh, I would do anything for love
I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
Girl:
Will you raise me up? will you help me down?
Will you get me right out of this godforsaken town?
Will you make it all a little less cold?
Boy:
I can do that
I can do that
Girl:
Will you hold me sacred? Will you hold me tight?
Can you colourise my life, I`m so sick of black and white?
Can you make it all a little less old?
Boy:
I can do that
Oh no, I can do that
Girl:
Will you make me some magic with your own two hands?
Will you build and emerald city with these grains of sand?
Can you give me something I can take home?
Boy:
I can do that
I can do that
Girl:
Will you cater to every fantasy I got?
Will you hose me down with holy water, if I get too hot?
Will you take me places I`ve never known?
Boy:
I can do that
Oh no, I can do that
Girl:
After a while you`ll forget everything
It was a brief interlude and a midsummer night`s fling
And you`ll see that it`s time to move on
Boy:
I won`t do that
I won`t do that
Girl:
I know the territory, I`ve been around
It`ll all turn to dust and we`ll all fall down
Sooner or later you`ll be screwing around
Boy:
I won`t do that
No, I won`t do that
Anything for love
Oh, I would do anything for love
I would do anything for love, but I won`t do that
No, I won`t do that
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=9X_ViIPA-Gc&ob=av2e
PRIJZEN


Edisons 1993
Act-Album- Categorie
Arrested Development - 3 Years, 5 Months And 2 Days In The Life Of … - Dance/Rap
Guru - Jazzmatazz - Dance/Rap
Beau Hunks - The Beau Hunks Play The Original Laurel & Hardy Music -Extra/Bijzondere Documentaire En Historische Waarde 
Billy Holiday - The Complete Billy Holliday - Extra/Bijzondere Documentaire En Historische Waarde
Elvis Costello & Brodsky Quartet - The Juliet Letters - Extra/Bijzondere Produktie, Vernieuwend
Rage Against The Machine - Rage Against The Machine -Extra/Bijzondere Produktie, Vernieuwend
Anthrax - Sound Of White Noise - Hardrock/Heavy Metal
Kronos Quartet - Pieces Of Africa - Instrumentaal
Branford Marsalis - I Heard You Twice - Jazz Instrumentaal
Shirley Horn - Here's To Life - Jazz Vocaal
Ja Zuster, Nee Zuster - Ja Zuster, Nee Zuster - Kinderrepertoire 
Paul de Leeuw - Van U Wil Ik Zingen - Kleinkunst
Gerard Cox - Leuk Voor Later - Luisterlied
Eric Clapton - OST Rush - Musical/Film
Willeke Alberti - 'N Beetje Mazzel - Nederlands Levenslied
Eric Clapton - Unplugged - Pop/Mor Buitenlandse Herkomst
Mathilde Santing - Texas Girl & Pretty Boy - Pop/Mor Nederlandse Herkomst
The Jayhawks - Hollywood Town Hall - Pop/Rock Buitenlandse Herkomst
Aerosmith - Get A Grip - Pop/Rock Buitenlandse Herkomst
The Scene - Open - Pop/Rock Nederlandse HerkomstConamus Exportprijs 1993
Candy Dulfer voor het album Sax-A-Go-Go


Gouden Harpen 1993
Peter van Asten, De Dijk, Joop van den Ende


Zilveren Harpen 1993
De Jazzpolitie, Valencia
POPULARITEITSVERKIEZING


Hitkrant Poppoll 1993
De uitslagen van de Hitkrant Poppoll die eind 1993 gehouden wordt. Er zijn 1.000 mannelijke inzenders en 3.000 vrouwelijke. De gemiddelde leeftijd is 15,6 jaar oud.


Binnenland


Beste Zanger
1 Rene Froger 26,2%
2 Paul De Leeuw 9,5%
3 Ray Slijngaard (2 Unlimited) 9,4%
4 René Klijn 4,2 %
5 Barry Hay (Golden Earring) 2,6%


Beste Zangeres
1 Ruth Jacott 19,4%
2 Anita Doth (2 Unlimited) 16,0%
3 Anita Meyer 12,0%
4 Vera Mann 4,4 %
5 Monique Klemann (Loïs Lane) 3,4%


Beste Groep
1 2 Unlimited 46,6%
2 Lois Lane 7,2%
3 De Jazzpolitie 5,4%
4 Caught In The Act 4,4%
5 Golden Earring 4,2%


Beste Single
1 No Limit- 2 Unlimited 15
2 Tribal Dance - 2 Unlimited 9,2
3 Faces - 2 Unlimited 8
4 Maximum Overdrive - 2 Unlimited 7,4
5 Slave To The Music - Twenty 4 Seven 6,4


Beste Album
1 No Limits - 2 Unlimited 30,2
2 Gotcha! Gotcha! Gotcha! - Gotcha!9,8
3 The Power Of Passion - René Froger 5,8
4 De Jazzpolitie - De Jazzpolitie 4,7
5 Sweet Hellos & Sad Goodbyes - René Froger 4,6


Beste Videoclip
1 Tribal Dance - 2 Unlimited 17,6
2 Maximum Overdrive - 2 Unlimited 10,6
3 No Limit - 2 Unlimited 8,4
4 Calling Out Your Name - René Froger 5,6
5 The Magic Friend - 2 Unlimited 3,2


Buitenland


Beste Zanger
1 Meat Loaf 13,2%
2 Bryan Adams 10,2%
3 Phil Collins 9,4%
4 Michael Jackson 9,2%
5 Axel Rose (Guns 'N Roses) 5,4%


Beste Zangeres
1 Mariah Carey 30,6 %
2 Whitney Houston 19,6%
3 Janet Jackson 10,2%)
4 Gloria Estefan 6,6%
5 Tina Turner 4,6%


Beste Groep
1 Bon Jovi 10,8%
2 Guns 'N Roses 8,2%
3 Take That 7,2%
4 4 Non Blondes 5,8%
5 Soul Asylum 5,6%


Meestbelovend
1 Take That (12,4 %)
2 Soul Asylum (8,8 %)
3 4 Non Blondes (8,6 %)
4 Urban Cookie Collective (7,0 %)
5 Ace Of Base (6,6 %)


Beste Single
1 I'd Do Anything For Love - Meat Loaf 19,4
2 Runaway Train - Soul Asylum 7,6
3 I Will Always Love You - Whitney Houston 6,6
4 The Key The Secret - Urban Cookie Collective 6,4
5 Cryin' - Aerosmith 4,6


Beste Album
1 Keep The Faith - Bon Jovi 15,2
2 The Bodyguard - Whitney Houston Ea. 9,3
3 Music Box - Mariah Carey 9,1
4 Happy Nation - Ace Of Base 8,6
5 Everything Changes 6,4


Beste Videoclip
1 I'd Do Anything For Love - Meat Loaf 19,4
2 Runaway Train - Soul Asylum 16,2
3 Cryin' - Aerosmith 9,6
4 If - Janet Jackson 5,8
5 Relight My Fire - Take That & Lulu 4,6


VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing

1. (463) Smashing Pumpkins - Disarm
2. (441) Breeders - Cannonball
3. (428) Rage Against The Machine - Killing in the Name
4. (330) Björk - Human Behaviour
5. (183) Nirvana - Heart Shaped Box
6. (175) Lemonheads - Into You Arms
7. (172) Pearl Jam - Go
8. (159) Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way
9. (142) Buffalo Tom - I'm Allowed
10 (141) Soul Asylum - Runaway Train

Geen opmerkingen:

Een reactie posten