zondag 14 augustus 2011

1980

Topact: ABBA
Albumact: BZN


1980 is een rustig popjaar; geen nieuwe stromingen, geen echt grote schandalen, wel veel geruchten. De platenverkopen dalen verder, maar de cassetterecorder verkoopt beter. Ook verschijnen er vele verzamelelpees op de markt.


1980 is een jaar waarin pop en disco succesvol blijven. Daarnaast scoren rockabilly (Matchbox, Stray Cats) en ska (The Specials, Madness, The Selecter, The Beat) behoorlijk. Ska is razendsnelle dansmuziek met een houterig ritme. De muzikanten gaan gekleed in zestiger jaren-kloffies: broeken met smal toelopende pijpen en colbertjes en maffe hoedjes. Vaak zwart-wit; kleding en samenstelling van de band. Ook synthesizer-muziek begint aan een opmars. Nederland loopt in 1980 voorop met de nieuwe muziekstroming die de naam rap draagt. Rapper's Delight van de Sugarhill Gang (Wonder Mike, Big Bank Hank, en Master Gee), bereikt in Nederland als eerste land ter wereld een nummer 1-notering. In 1989 zal de remix van Rapper's delight een nummer 23 hit worden. Op 12 januari 1980 komt de tweede raphit binnen: Rap-O-Clap-O van Joe Bataan (Peter Nitollano) zal in 9 weken tijd tot nummer 2 komen. Opvolger Sadie (She Smokes) staat in maart twee weken in de Top 40 (#33). Ondanks deze rapsuccessen zal de stroming pas aan het eind van de jaren tachtig echt gaan bloeien.


ABBA is net als in 1976 en 1979 de populairste act van het jaar. Ze bereiken met drie singles #1: I Have A Dream, The Winner Takes It All en Super Trouper. The Winner Takes It All wordt de single van het jaar. ABBA weet dus ook in de jaren tachtig succesvol te blijven. BZN, Queen en Diana Ross beginnen het nieuwe decennium ook goed. Voor Diana Ross wordt 1980 het beste jaar uit haar carrière. Onder leiding van de producers Bernard Edwards en Nile Rodgers scoort ze twee #2-hits: Upside Down en My Old Piano.
Barbra Streisand heeft onder leiding van The Bee Gees ook haar beste muziekmoment: Woman In Love wordt haar eerste nummer 1 hit en ook het album Guilty doet het goed. Olivia Newton-John is na een jaartje afwezigheid terug met Xanadu, een bijzonder succesvolle titelsong van een film die het niet erg goed doet. Ze krijgt op lp en single hulp van het Electric Light Orchestra (ELO). Van het album komt ook haar vierde Amerikaanse nummer 1 hit Magic.


In 1980 spelen de leden van The Village People in de film Can't Stop the Music. De groep scoort geen hits. De film doet het niet best. Ook Roadie met Meat Loaf (en Blondie en Alice Cooper) doet het niet zo goed als verwacht. Breaking Glass met Hazel O'Connor en Fame vallen nauwelijks op. Fame wordt drie jaar later wel een hit door de gelijknamige serie.


Vrouwen zijn sterk vertegenwoordig in de hitlijsten: Ellen Foley (What's A Matter Baby, #7), Barbra Streisand, Diana Ross, Stephanie Mills, Randy Crawford (One Day I'll Fly Away) scoren grote hits.
Janis Ian scoort haar enige hits in Nederland: Fly Too High uit 1979 haalt #5, The Other Side Of The Sun #30 en samen met Conny Vandenbos scoort ze met Don't Leave Tonight (#22).


Kinderstemmen doen het goed in 1980. Het jaar begint met twee hits die al in 1979 waren binnengekomen: David's Song van de uit Ierland afkomstige The Kelly Family en I Have A Dream van ABBA (3 weken #1 vanaf 12 januari). Lenny Kuhr scoort samen met het Franse kinderkoor Les Poppys haar grootste hit uit haar carrière met Visite (binnenkomst op 8 maart 1980; 12 weken, #2). Oscar Harris komt op 15 maart binnen met Song For The Children en daarmee scoort Oscar zijn op een na grootste hit (13 weken Top 40, #3). Op 22 november komt The Time Is Now van Children Of The World binnen; een gelegenheidsplaat van het Amerikaanse kinderkoor The Little Angels met zang van Ellen Foley en Jimmy Hall (#19). Het koorjaar 1980 eindigt met Kinderen Voor Kinderen, dat op 5 december 1980 door de VARA voor het eerst uitgezonden wordt.


Maywood (Doetie en Alie de Vries) wordt de best scorende Nederlandse singlesact van 1980. Late At Night wordt een nummer 1-hit en Mother How Are You Today en Give Me Back My Love doen het ook goed. Doetie noemt zich Karen en is de donkerharige, blonde Alie neemt de artiestennaam Alice aan. Bonnie St. Claire scoort drie hits: Het Grote Sprookjeslied (met diverse artiesten #24), Pierrot (#5) en Bonnie Kom Je Buiten Spelen (#19). Willy Alberti komt met Juliana Bedankt ter gelegenheid van haar afscheid als koningin op 30 april 1980 en André van Duin reageert daarop met Willy Alberti Bedankt. Babe, Dolly Dots en Luv' blijven populair. Luv' zal eind 1980 uit elkaar vallen. Babe scoort nimmer een top 10 hit. Voor Herman Brood & His Wild Romance wordt 1980 een desastreus jaar. De Wild Romance wordt opgedoekt, de elpee Wait A Minute verkoopt slecht, Brood probeert andere muzikanten en werkt tenslotte met de groep Vitesse. Het loopt allemaal op niets uit. Massada haalt de eerste plaats met Sajang é. De opbrengst van de verkoop in Nederland gaat naar Novib voor de actie ‘Gast aan tafel’ ten behoeve van kinderen in de Derde wereld. Het nummer is afkomstig uit het Veronica-tv-programma ‘Mijn naam is vandaag’. Entertainer Dolf Brouwers beter bekend als Sjef van Oekel uit VPRO programma's Van Oekels Discohoek en Waldolala, scoort een hit met Oei Oei, Dat Was Lekker (#33). Actrice Lidy Sluyter speelde een zangeres in de hittelevisieserie Duel in de diepte. Haar poptrio met de tweeling Jan en Robert Keller heette Chips en daarmee stond ze vanaf 3 mei 1980 5 weken in de Top 40 met You Name It I'll Do It (#26). In Amerika wint Ronald Reagan van Jimmy Carter bij de presidentsverkiezingen. In Nederland komen Bolland & Bolland met het trio Tiffany en die kozen voor de liefde met Presidential Suite (#27). Lorenzo Mills en Robin Lent zijn van oorsprong Amerikanen en zij vormden het Nederlandse duo Max & Specs. Met Don't Come Stoned And Don't Tell Trude halen ze #13. De Amerikaans-Nederlandse groep Van Halen - met de broers Eddie en Alex van Halen die in Nijmegen geboren zijn - scoren hun eerste en grootste hit met Runnin' With The Devil (#8). Diverse artiesten scoren een #24 hit (5 weken) met Het Grote Sprookjeslied. Te horen zijn Corry Konings, Bonnie St. Claire, Sandy, Alexander Curly, Willem Duyn en Nico Haak.


Rock 'n' roll beleeft weer een revivial. De Britse groep Matchbox, met Graham Fenton als zanger, scoort drie hits: Buzz Buzz A Diddle It (#4), Midnite Dynamos (#3) en When You Ask About Love (#30). Daarna scoorde Matchbox slechts nog 2 tips in 1981 en 1 in 1983. De Amerikaanse rock 'n' rollzanger Rocky Burnette haalt #12 met Tired Of Toein' The Line. Cara Mia van Jay & The Americans wordt heruitgebracht. In 1965 kwam de single niet hoger dan 34, in 1980 wordt de toppositie gehaald. Opvolger Come A Little Bit Closer stamde uit 1964 en bereikte in 1965 #13, in 1980 flopt de single. Jay & The Americans bestaan dan al jaren niet meer.


Country is ook vrij populair in 1980. Kenny Rogers scoort met Coward Of The Country (#7) en Lady (#16), Linda Ronstadt met Hurt So Bad (#34) en Eddie Rabbitt met Drivin' My Life Away (#27).


Rob de Nijs staat in 1980 onverwachts bovenaan de lp top 100 van het jaar met Met Je Ogen Dicht. Vanaf 14 juni staat het album 5 weken 1 in Nederland. Geen van de singles die van het album zijn gehaald, scoren goed. Rob de Nijs krijgt op 10 september 1980 uit handen van Cliff Richard een platina plaat (100.000 stuks) voor Met Je Ogen Dicht. Op 11 oktober stijgt Guilty van Barbra Streisand naar nummer 1, dat is het eerste nummer 1 album van een solo-zangeres in Nederland. Bijna elf jaar na het begin van de lijst. Uiterst succesvolle albums naast die van Rob de Nijs zijn My Favourites van Janis Ian, Homo Sapiens van Robert Long, Grootste Hits van BZN, Hey van Julio Iglesias, Xanadu van Olivia Newton-John & ELO, Maywood van Maywood, Diana van Diana Ross en Dromentrein van Lenny Kuhr. In verkoop (niet qua punten) is BZN het succesvolste album van het jaar met Grootste Hits. Schorpioen Gary Fane (Gerrie Veen) zorgt met Horoscope voor een opvallend conceptalbum. Gary werd benaderd voor een film van 20 minuten met als titel Het Watermantijdperk. Toen hij daarvoor de song Aquarius schreef, besloot hij de hele dierenriem af te werken.


Ook in 1980

Veronica en Hitkrant organiseren in januari een briefkaartenactie om Status Quo naar Nederland te halen. Het management van de Britse groep
wil niet, omdat zij overexposure vrezen. De hele Europese tour van Status Quo wordt in februari afgelast, omdat gitarist Rick Parfitt een knieblessure heeft. 
Status Quo neemt in oktober een gouden plaat in ontvangst voor Whatever You Want. Drummer John Coughlan trekt vaak te pas en te onpas zijn 
broek uit, zo meldt Hitkrant. *** 
Na een avondje flink doorzakken en het roken van benevelende waar wordt AC/DC-zanger Bon Scott op 19 februari 1980 dood in zijn auto in de binnenstad van Londen aangetroffen. De als Ronald Belford in Schotland geboren zanger is 33 jaar geworden. Met Whole Lotta Rosie hadden ze in 
1978 een nummer 3-hit. *** 
In februari 1980 maakt de Amerikaanse zangeres Barbara Markay de tongen los met haar single It's All Rite... De tekst en de volledige titel daarvan luidt: It's All Rite To Fuck All Nite. Ze haalt #21 met haar nummertje van 3'36'' over neuken, zuigen en klaarkomen. Op kant 2 stond de gecensureerde versie: It's All Rite To Truck All Nite. Die was voor de a
irplay iets beter geschikt. *** 
Vanaf april 1980 draait Frits Spits regelmatig Cara Mia van Jay & The Americans in De Avondspits. Jay Black komt naar Nederland en vanaf 21 juni 1980 staat de single drie weken op nummer 1 in Nederland. In 1965 kwam de single niet verder dan 34. *** Johnny Logan wint voor Ierland met What's Another Year het Eurovisie Songfestival en scoort een #
3. Opvolger In London flopt. In 1987 wint Johnny weer het songfestival. Dan scoort hij weer een #3, maar dan met Hold Me Now. *** 
Boney M scoort met I See A Boat (On The River) hun allerlaatste top 10 hit (#7). Boney M. zet ook Felicidad (Margherita) op de plaat. Dat nummer wordt als Margherita in de uitvoering van de Italiaanse discogroep Massara vanaf 30 augustus een hit in Nederland (#10). Boney M's hitformule blijkt in november echt uitgewerkt als de dertiende hitsingle Children Of Paradise maar tot nummer 28 komt. Niet alleen de hitformule van paradepaard Boney M is uitgewerkt, alle producties van Frank Farian scoren minder. De LP Super Disco Party Vol. 4 met 14 nummers van Boney M., Eruption, Precious Wilson en Gilla bevat maar één top 10 hit en dat was op de voorgaande delen wel anders. *** De hit Funky Town van Lipps Inc. is vervaardigd met de synthesizer, evenals De Vogeltjesdans van De Electronica's. Nog meer vogeltjes, maar dan echte, zijn te horen op Et Les Oiseaux Chantaient van de Zwitserse act Sweet People (#10). *** Opvallende platen in 1980 komen van Telly 'Kojak' Savalas (Some Broken Hearts Never Mend) en Freddy Aguilar (Anak). Anak was een plaat in Tagalog. Hij is de enige act van de Filipijnen die tot dan toe in de Top 40 had gestaan. In 1984 haalt hij de tipparade met Magdalena. *** Bob Marley scoort in 1980 wederom een #2. Dit keer met Could You Be Loved. Zijn laatste hit bij leven. Bob Marley overlijdt op 11 mei 1981. Zijn vrouw Rita Marley soorde in 1982 een #4 met One draw. Hun zoon Ziggy haalde #4 in 1988 met Tomorrow people. *** The Detroit Spinners scoren twee top 10 hits: Working My Way Back To You (#2) en Cupid-I've Loved You For A Long Time (#8). Hierna scoren ze nooit meer in Nederland. *** In oktober 1980 ligt de tipparade onder vuur. Dennie Christian en zijn manager Harry Thomas spannen een kort geding tegen de Stichting Nederlandse Top 40 aan. Dit verliezen ze, maar ze zorgen er wel voor dat de single Vrijheid En Vrede verplicht wordt opgenomen in de tipparade. Thomas en Christian dienen ook een klacht in bij het ministerie van CRM omdat zij de samenstellers van de Tipparade verdenken commerciële belangen te hebben. Ook wordt een aanklacht ingediend bij de EEG ministerraad omdat produkten van een buurland worden geboycot. De single Vrijheid En Vrede (Freundschaft Und Liebe) wordt namelijk door Dennie samen met de leden van Scouting Nederland en de Deutsche Pfadfinderschaft St. George half in het Duits gezongen. In 1980 brengt Harry Thomas ook het boek "Harry Thomas presenteert Schlagerfestival" uit bij uitgeverij Panda. Het boek dat onverbloemd een kijkje in de schlagerwereld geeft, wordt ook in het Duits vertaald. *** Ian Curtis pleegt zelfmoord door zich op te hangen. Ian Kevin Curtis (Stretford, 15 juli 1956 – Macclesfield, 18 mei 1980) was de zanger van de groep Joy Division, die hij oprichtte in 1977 in Manchester. De overige leden van Joy Division richtten later New Order op. *** Tussen 7 juli en 9 augustus 1980 neemt The Police in de Hilversumse Wisseloord Studio het derde album Zenyatta Mondatta op. *** Op 25 juli 1980 is drummer Eric Carr voor het eerst met make up te zien als opvolger van Peter Criss bij Kiss. Peter Criss vertrok naar eigen zeggen omdat hij bang was dat er ongelukken zouden gebeuren tijdens de explosieve optredens. *** Ria Thielsch, fotomodel, wordt in september uit 55 kandidaten uit binnen- en buitenland gekozen als vervangster van Patty Brard bij Luv'. *** Op 8 december 1980 schiet Mike Chapman John Lennon met vijf kogels van dichtbij dood. John had net een comebacksingle met (Just Like)Starting Over, die kwam op 22 november 1980 de Top 40 binnen en deze zal #8 halen. *** Op 25 december 1980 komen Louis Neefs (43) en zijn vrouw Liliane bij een verkeersongeluk om het leven. In Nederland had hij in 1972 een #10 met Margrietje (De Rozen Zullen Bloeien). Louis' zoon Günther zal in Vlaanderen later een populaire zanger worden. *** Zanger Tim Hardin (39) overlijdt op 29 december aan een overdosis. How Can We Hang On To A Dream behaalde in 1967 #5 en in 1987 #4 door gebruik op de soundtrack van Zoeken Naar Eileen.


DE TIEN GROOTSTE HITS


1 470 14 1 The Winner Takes It All - ABBA 2-8-1980
ABBA is de eerste act die twee keer de single van het jaar wist af te leveren. Na Dancing Queen in 1976, is het in 1980 opnieuw raak. The Winner Takes It All staat vanaf 23 augustus zes weken aan de top. Na I Have A Dream (drie weken) is het de tweede nummer 1 in 1980 en Super Trouper zal aan het eind van het jaar nog volgen (twee weken). Na 1980 scoort ABBA nog vele hits tot begin 1983. Dan zal de groep uit elkaar gaan - zij het nooit officieel. Hoewel Björn en Benny nog altijd vrienden zijn en nauw samenwerken bij het maken van musicals en Agnetha en Frida ook nog zingen, is de kans op een reünie nul procent. In 1999 treden ze samen op tijdens een feestje voor ABBA-secretaresse Görel Hanser en in 2004 verlenen ze alle vier hun medewerking aan een jubileumclip ter gelegenheid van 50 jaar Eurovisie songfestival. Daarna slaan ze, ook in 2004, een aanbod af om voor een miljard dollar 100 concerten af te werken. De opnamen voor The Winner Takes It All starten op 2 juni onder de werktitel The Story Of My Life.
ABBA – The Winner Takes It All
I don’t wanna talk
About the things we’ve gone through
Though it’s hurting me
Now it’s history
I’ve played all my cards
And that’s what you’ve done too
Nothing more to say
No more ace to play
The winner takes it all
The loser standing small
Beside the victory
That’s her destiny
I was in your arms
Thinking I belonged there
I figured it made sense
Building me a fence
Building me a home
Thinking I’d be strong there
But I was a fool
Playing by the rules
The gods may throw a dice
Their minds as cold as ice
And someone way down here
Loses someone dear
The winner takes it all
The loser has to fall
It’s simple and it’s plain
Why should I complain.
But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say
Rules must be obeyed
The judges will decide
The likes of me abide
Spectators of the show
Always staying low
The game is on again
A lover or a friend
A big thing or a small
The winner takes it all
I don’t wanna talk
If it makes you feel sad
And I understand
You’ve come to shake my hand
I apologize
If it makes you feel bad
Seeing me so tense
No self-confidence
But you see
The winner takes it all
The winner takes it all......
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=92cwKCU8Z5c&ob=av2n


2 466 26 8 De Vogeltjesdans - Electronica's 28-6-1980 1981-227
De Electronica's zijn een dansorkest uit Limburg dat het uit Zwitserland afkomstige liedje aangeboden krijgt van platenlabel Telstar. De plaat komt 28 juni de Top 40 binnen en blijft uiteindelijk 26 weken in 1980 in de lijst (en nog 3 weken in 1981). Nummer 8 is de hoogst bereikte placering. De Vogeltjesdans was oorspronkelijk de B-kant van de geflopte single Radio 2000, maar in 1980 wordt het de op een na succesvolste single van het jaar. In 1981 zal het de best verkochte single van het jaar in West Duitsland worden onder de titel Dance Little Bird. [CHECKEN]. Opvolger De Poesjesdans zal in juli 1981 floppen.
In navolging van de synthesizer-vogelgeluiden komt de Zwitserse formatie Sweet People met Et Les Oiseaux Chantaient (... En De Vogels Zongen). Dat wordt een #10.
Bekijk een optreden
http://www.youtube.com/watch?v=OuJl1T-trLw


3 463 16 1 Xanadu - Olivia Newton-John & ELO 27-9-1980
De film Xanadu, waarin Olivia Newton-John een rol speelt, wordt geen succes. De titeltrack van de gelijknamige film doet het veel beter. De single staat vanaf 2 augustus drie weken aan de top van de Top 40.
Olivia Newton-John werd geboren op 26 september 1948 in Cambridge (Groot-Brittannië), maar verhuisde met haar familie naar Australië toen ze vijf was. In de jaren zestig keerde Olivia Newton-John terug naar Groot-Brittannië. Ze begon haar muzikale carrière in de groep Toomorrow. In 1974 vertegenwoordigde ze Groot-Brittannië op het Eurovisiesongfestival. Korte tijd later verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Ook daar kreeg ze een succesvolle zangcarrière. Als actrice kreeg Olivia grote bekendheid in de film Grease, waarin ze de hoofdrol vervulde naast John Travolta. Electric Light Orchestra (ELO) werd opgericht in 1971 door Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan en kwam voort uit The Move. De band gebruikte instrumenten als de cello en de viool om een meer klassiek geluid te krijgen. Roy Wood verliet de groep kort na het verschijnen van het debuutalbum Electric Light Orchestra. In 1980 produceert ELO de halve soundtrack van de musical-film Xanadu. In 1981 komt ELO met het album Time. Dit album bevat onder meer de hits Hold On Tight en Twilight. Het intro van het nummer Here Is The News wordt in Nederland bij een groot publiek bekend als de herkenningstune van de VPRO. In 1986 komt ELO, dat op dat moment nog uit drie personen bestaat, met het laatste album Balance of Power. Hierna gaan de laatste groepsleden ieder hun eigen weg. In 1990 vormt drummer Bev Bevan Electric Light Orchestra Part Two, een groep die behalve hemzelf geen leden van ELO bevatte. Eind jaren '90 verlaat Bevan de groep. De overgebleven groepsleden gaan verder onder de naam The Orchestra. Jeff Lynne richt in 2001 ELO opnieuw op met verder een compleet nieuwe groepssamenstelling.
Olivia Newton-John & ELO – Xanadu
Xanadu
Xanadu
(Now we are here)
In Xanadu
Xanadu your neon light will shine
For you Xanadu
Yeh yeh
A place
Where nobody dared to go
The love that we came to know
They call it Xanadu
And now
Open your eyes and see
What we have made is real
We are in Xanadu
**A million lights are dancing
And there you are
A shooting star
An everlasting love
And you're here with me
Eternally
*Repeat
The love the dream the echoes of long ago
You needed the world to know
They are in Xanadu
The dream the love that came through a million years
That lives on through all the tears
It came to Xanadu
**Repeat
Xanadu
Xanadu
(Now we are here)
In Xanadu
Xanadu
Xanadu
(Now we are here)
In Xanadu
Now that I'm here
Now that you're near
In Xanadu
Now that I'm here
Now that you're near
In Xanadu
Xanadu
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=7m1UWSD-FaA


4 456 13 1 Woman In Love - Barbra Streisand 1981-312
De elpee Guilty is in 1980 wereldwijd een succes. Het is Barbra's eerste echte popplaat. De samenwerking met Barry Gibb is vooral te horen in de titelsong. De single staat vanaf 18 oktober zes weken op nummer één. In 1980 is Barbra ook bezig met de voorbereiding van haar ambitieuze filmproject Yentl, maar die film zal pas in 1983 de bioscoop halen.
Barbra Streisand – Woman In Love
Life is a moment in space
When the dream is gone
It's a lonelier place
I kiss the morning goodbye
Down inside, you know we never know why
The road is narrow and long
When eyes meet eyes
And the feeling is strong
I turn away from the wall
I stumble and fall
But I give you it all
I am a woman in love
And I'd do anything
To get you into my world
And hold you within
It's a right I defend
Over and over again
What do I do
With you eternally mine
In love there is no measure of time
We planned it all at the start
You and I live in each other's heart
We may be oceans away
You'll feel my love
I hear what you say
No truth is ever a lie
I stumble and fall
But I give you it all
I am a woman in love
And I'd do anything
To get you into my world
And hold you within
It's a right I defend
Over and over again
What do I do
I am a woman in love
And I'm talking to you
You know I know how you feel
What a woman can do
It's a right I defend
Over and over again
I am a woman in love
And I'd do anything
To get you into my world
And hold you within
It's a right I defend
Over and over again
Beluister Woman In Love
http://www.youtube.com/watch?v=BHqAllSQ_eM


5 453 15 1 Funkytown - Lipps, Inc. 26-4-1980
Lipps, Inc. is een project van de Amerikaanse producent Steven Greenberg. Cynthia Johnson zingt de track in. Omdat er geen videoclip is, danst en playbackt Debbie Jenner het nummer in TopPop. Debbie zal aan het eind van 1980 als Doris D. & The Pins de Top 40 binnenkomen om in 1981 heel succesvol te worden. Lipps, Inc. flopt in oktober met opvolger How Long. In 1987 zal Pseudo Echo een cover opnemen van Funkytown, die scoort buiten Nederland heel goed. Steven Greenberg zal in 2004 de Britse zangeres Joss Stone ontdekken.
Lipps Inc – Funkytown
Gotta make a move to a
Town that's right for me
Town to keep me movin'
Keep me groovin' with some energy
Well, I talk about it
Talk about it
Talk about it
Talk about it
Talk about, Talk about
Talk about movin
Gotta move on
Gotta move on
Gotta move on
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Gotta make a move to a
Town that's right for me
Town to keep me movin'
Keep me groovin' with some energy
Well, I talk about it
Talk about it
Talk about it
Talk about it
Talk about, Talk about
Talk about movin
Gotta move on
Gotta move on
Gotta move on
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Won't you take me to
Funkytown
Bekijk een optreden in Disco
http://www.youtube.com/watch?v=r_krgBgGlXE
Bekijk Funkytown van Pseudo Echo
http://www.youtube.com/watch?v=VnejLmQGYhg


6 429 14 1 Crying - Don Mclean 19-1-1980
De Amerikaanse singer/songwriter Don McLean werd geboren op 2 oktober 1945. In 1972 had hij een #11 met American Pie en een #17 met Vincent (over Vincent van Gogh) en in 1973 haalde Dreidel #16. Crying was een nummer van Roy Orbison en dat wordt in 1980 zijn grootste hit in Nederland. En zijn laatste, want opvolger Castles In The Air (met Jordannaires) zal floppen in december 1981. In 2007 verschijnt de cd/dvd 'The Legendary Don Mclean' (Capitol UK). Daar staan niet alleen zijn hits als American Pie, Vincent en Crying op, maar ook het nieuwe nummer In A Museum. Als bonus staat op de dvd het nog niet eerder op dvd verschenen concert Live At The Dominion Theatre uit 1982.
Don McLean - Crying
I was all right for a while
I could smile for a while
then I saw you last night
you held my hand so tight
when you stopped to say hello
then you wished me well, you couldn’t tell that I’d been
Crying over you
Crying over you
then you said „so long“
left me standing all alone
alone and crying
crying, crying, crying
it’s hard to understand
that the touch of your hand
can start me crying
I thought that I was over you
but it’s true, oh so true
I love you even more than I did before
but darling, what can I do?
oh you don’t love me
and I’lla lways be
Crying over you
Crying over you
yes, now you’re gone
and from this moment on
I’ll be crying, crying
crying, crying
I’m crying, crying
over you
Bekijk Crying
http://www.youtube.com/watch?v=XjMNOouIb0k


7 428 14 2 Upside Down - Diana Ross 26-7-1980
Onder productionele leiding van Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic scoort Diana Ross twee nummer twee hits in Nederland. Upside Down wordt daarvan de grootste hit. Diana Ross werd op 26 maart 1944 als Diane Earle geboren. Van 1961 tot 1969 was ze de belangrijkste zangeres bij The Supremes. Met The Supremes werd de #2 met Where Did Our Love Go in 1964 haar grootste hit. Ze speelde in de jaren zeventig in de films Mahogany, Lady Sings The Blues en The Wiz. Haar eerste solohit was Theme From Mahogany (Do You Know Where You Going To) (#4 in 1976). Samen met Michael Jackson en Nipsey Russell haalde ze in 1979 als The Wiz Stars nummer 1 met A Brand New Day. Upside Down is in 1980 een nummer 2. Ook opvolger My Old Piano haalt #2. In 1981 zal ze een #4 scoren samen met Lionel Richie (Endless Love) en haar eerste en enige solonummer 1 hit met Why Do Fools Fall In Love. Muscles zal #10 bereiken in 1982. In 1984 zingt ze All Of You met Julio Iglesias naar #7 en Touch By Touch tot #10. In 1992 zal ze haar laatste top 10 notering halen met When You Tell Me That You Love Me (#6).
Diana Ross – Upside Down
I said upside down
You`re turning me
You`re giving love instinctively
Around and round you`re turning me
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Instinctively you give to me
The love that I need
I cherish the moments with you
Respectfully I see to thee
I`m aware that you`re cheating
When no one makes me feel like you do
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
I know you got charm and appeal
You always play the field
I`m crazy you are mine
As long as the sun continues to shine
There`s a place in my heart for you
That`s the bottomline
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Instinctively you give to me
The love that I need
I cherish the moments with you
Respectfully I see to thee
I`m aware that you`re cheating
But no one makes me feel like you do
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down
Boy, you turn me
Inside out
And round and round
Upside down you`re turning me
You`re giving love instinctively
Around and round you`re turning me
I see to thee respectfully
Upside down you`re turning me
You`re giving love instinctively
Around and round you`re turning me
I see to thee respectfully
I said a upside down you`re turning me
You`re giving love instinctively
Around and round you`re turning me
Luister naar Upside Down
http://www.youtube.com/watch?v=4GtyMeEcPPE


8 423 13 1 Sun of Jamaica - Goombay Dance Band 29-3-1980
De Duitse formatie Goombay Dance Band maakt Caribische muziek. Middelpunt van de band is Oliver Bendt, die van kinds af aan actief was in de muziek. Naast hun nummer 1 hit Sun Of Jamaica scoren ze in 1980 ook nog een #6 met Aloha Oe (Until We Meet Again). In 1982 volgt de #4 Seven Tears, waarvan Arne Jansen de Nederlandstalige bewerking Zeven Brieven (#17) maakt.
Goombay Dance Band – Sun of Jamaica
Long time ago, when I was a young boy
I saw that movie "Mutiny on the Bounty"
Starring my idol, Marlon Brando
And I felt a yearning for that great adventure
So many nights I woke up out of a dream
A dream of blue seas, white sands,
Paradise birds, butterflies and beautiful warm-hearted girls
Sun of Jamaica, the dreams of Malaika
Our love is my sweet memory
Sun of Jamaica, Blue Lady Malaika
Some day I'll return, wait and see
Walk in the sand and I'm happy with you
We shall be loving and true
Oh I sure love Malaika
With all of my heart
I will always be faithful and true, yeah true
But now as I grew older
This buring desire became so strong
That I bought me a ticket to fly over there
And then I found you
And we found an eternal love right from the beginning
Stars falling down from the sleepy lagoon
Palms swaying under the moon
We were swimming out into the calm, crystal sea
In that fateful night I thought to myself
I'll do everything I can, save every dime
And one day I'll return, come back home to you
And then I'll stay forever, forever
Sun of Jamaica, the dreams of Malaika
Our love is my sweet memory
Sun of Jamaica, Blue Lady Malaika
Some day I'll return, wait and see
Walk in the sand and I'm happy with you
We shall be loving and true
Oh I sure love Malaika
With all of my heart
I will always be faithful and true, yeah true
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=4mZIrnD4kOQ


9 412 14 1 You And Me - Spargo 15-3-1980
Spargo maakt een voor 1980 verfrissende mix van funk en disco. You And Me haalt nummer 1. Spargo scoort in 1980 ook met Head Up To The Sky (#5) en Sometimes (#23). Ook in West-Duitsland wordt You And Me een grote hit (#14 in 1980). Daar doet ook Hip Hap Hop het goed (#15 in 1982). Spargo werd opgericht in 1975 door de Amsterdammers Ellert Driessen, Hans Elbersen, Jef Nassenstein en Leander Lammertink. Eind jaren zeventig voegde de van oorsprong Amerikaanse zangeres Lilian Day Jackson, die o.a. bij Hans Dulfer had gezongen, zich bij de groep. Met haar als leadzangeres kreeg de groep zijn kenmerkende geluid. Elbersen heeft dan ondertussen de band reeds verlaten wegens problemen met Leander Lammertink. Spargo scoort begin jaren '80 nog enkele grote hits in Nederland, maar slaagt er niet in het succes van You And Me te benaderen; One Night Affair haalt #4 in 1981, Just For You #5 in 1981, Hip Hap Hop #5 in 1982, maar daarna worden de hits kleiner. De groep zal in 1985 stoppen. Ellert Driessen componeert daarna vooral liedjes voor anderen, waaronder Banger Hart van Rob de Nijs en No Goodbyes van Linda Wagenmakers. Eind jaren '90 komt Spargo weer bij elkaar voor optredens. Dat levert een tipnotering op met Indestructible in 1997. Ruud Mulder zal in 1990 samen met Angela Groothuizen de formatie Angela & The Rude vormen. Zij scoren in 1990 met Pressure een #22 en in 1991 een #32 met Young Souls. Jan-Paul Driessen, broer van Ellert, scoort in 1981 een #8 met My Feet Won’t Move.
Spargo – You And Me
Baby, can't you see
I wanna talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover
Baby, can't see you
I wanna talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover soon
Walkin' through the rain
Feelin' so much better (Ooohooohooohooo)
Wash away the pain
Tryin' to forget her (Ooohooohooohooo)
'Cause you know what she said
Baby, can't you see
We're not good for each other
Baby, you and me
Can't play mother and father
I just can't be free
When you're sayin': "What's the matter?"
Baby, you and me
We just cannot be together
Baby, can't you see
I wanna talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover
Baby, can't see you
I wanna talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover soon
Ooohooo...
Walkin' through the rain
Feelin' that I miss him (I knew you'd gonna miss me)
Got a lot of pain
'Cause I can't be with him
But you can be with me, oh yeah!
One day you will see
You got to show your emotions
Give your heart to me
We'll love each other with devotion, yeah
Baby, now I see (Now you see)
We are birds of feather
Baby, you and me
We just got to be together
Baby, can't you see
I want to talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover
Baby, can't see you
I wanna talk it over
Baby, you and me
We'll find a four leaf clover soon
Baby, now we see
We were meant for each other
Baby, you and me
Can play mother and father
Baby, now we see
We were meant for each other
Baby, you and me
Can you play mother and father
Baby, now we see
You and me
Now we see
We were meant for each other
Ooohooohooo, you and me
Can play mother and father
Now, now, now we see
You, you, you and me, now
Now, now, now we see, now
You, you, you, you and me
Together again, yeaheah!
Now we see
I'm so mad, I'm so mad
I'm so mad about you, yeah
Now we see
I wanna be with you all my life
I'm so mad, I'm so mad
I'm so mad about you, yeah
Now we see
To-together
Now we see
Bekijk de TopPop opname van You And Me
http://www.youtube.com/watch?v=uWX7_adYfkA


10 410 14 1 Late At Night - Maywood 14-6-1980
De zussen Dottie en Alie de Vries kiezen Karen Wood en Alice May als artiestennamen. In december 1979 haalde hun eerste single You Treated Me Wrong #32. In 1980 scoort het popduo drie hits: Mother How Are You Today (#11), Late At Night (#1) en Give Me Back My Love (#5). Behalve in Nederland breekt Maywood ook in het buitenland door. Er worden platen uitgebracht in vele landen en op festivals in West-Duitsland, Polen, Japan en Korea worden er prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept. Ook toert Maywood uitgebreid door Zweden (Late At Night bereikt daar #7), Finland, Bulgarije, Indonesië en de Sovjet-Unie. In Spanje en Midden-Amerika verschijnt een elpee met in het Spaans vertaald materiaal. Door Stichting Conamus wordt Maywood onderscheiden met de Zilveren Harp. In 1981 zullen ze o.a. de #3 Rio binnenhalen. Na 1982 zal het succes afnemen en wisselen de dames ook regelmatig van platenmaatschappij; van EMI naar Philips, Mercury, Polydor, Dureco en Red Bullet. Hun laatste hit wordt Ik Wil Alles Met Je Delen (#36 in 1990), waarmee Maywood meedoet aan het Eurovisie songfestival. Door hoogoplopende ruzies zal het duo daarna uiteenvallen. Verzoeningspogingen lopen op niets uit.
Maywood – Late At Night
Between eight and half past seven
This place is awful quiet -
Have to do my shoppin'
Take care of my diet.
I run around in circles
And never see a soul.
Late at night -
Early in the morning light
You can see
see them all.
Late at night -
Early in the morning light
You can feel
feel them all.
Wonder what they're doing
This hour of the day.
What will be their temper
And what will be their pay
Is there another meeting 'bout
How to change the world?
Late at night
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=jcXdN4duC3Y
PRIJZEN


Edisons 1980
Naam - Album - Categorie
Gé Titulaer - What's New - Buitenlandse Zang
Lee Clayton - Naked Child - Country & Western
Flairck - Gevecht Met De Engel - Instrumentaal
Dexter Gordon/ Johnny Griffin - Great Encounters - Jazz
Robert Long - Homo Sapiens - Kabaret/Theater
David Sanborn - Hideaway - Middle Of The Road Instrumentaal
Charles Aznavour - Autobiographie - Middle Of The Road Vokaal
Stevie Wonder - Journey Through The Secret Life Of Plants - Musical/Film
Boudewijn de Groot - Van Een Afstand - Nederlandse Zang
Lancee - Models - Pop
Joe Jackson - I'm The Man - Pop
J.D. Souther - You're Only Lonely - Singer/Songwriter
Spargo - You And Me - Single Van Het Jaar
Cliff Richard - We Don't Talk Anymore - Single Van Het Jaar
Jasperina de Jong
Margriet EshuisConamus Exportprijs 1980
Earth & Fire voor het hele oeuvre


Gouden Harpen 1980
Earth & Fire (Jerney Kaagman, Gerard & Chris Koerts, Bert Ruiter, Ad Tamboer)
Ramses Shaffy
Ramses Shaffy werd op 29 augustus 1933 geboren in Neuilly-sur-Seine, een voorstadje van Parijs. Zijn alleenstaande moeder is een Poolse gravin van Russische afkomst en zijn vader een Egyptische diplomaat. Hij ging naar de Toneelschool en kwam bij de Nederlandse Comedie terecht. In 1964 richtte hij Shaffy Chantant op, een theatergezelschap met o.a. Liesbeth List en Louis van Dijk. De jaren zeventig werden gekenmerkt door alcohol. Begin jaren tachtig zal hij zich aansluiten bij Bhagwan. Pieter Fleury maakt in 2002 de met een Gouden Kalf onderscheiden documentaire Ramses, Oú Est Mon Prince? Ramses zelf wordt onderscheiden met de Radio 2 Zendprijs.


Zilveren Harpen 1980
Sietse Dolstra, Margriet Markerink, New Adventures, Ad Visser
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Muziek Expres Pop-Poll 1980


Binnenland
Groep
1 2 Golden Earring 31,2
2 - New Adventures 8,8
3 - Normaal 8,2
4 - Meteors 6,6
5 5 Earth & Fire 4,8
6 - Spargo 4,6
7 3 Vitesse 4
8 7 Kayak 3,2
9 1 Herman Brood & His Wild Romance 3
10 - Urban Heroes 2,4


Zanger
1 2 Barry Hay 24,4
2 1 Herman Brood 14
3 7 Rob De Nijs 6,4
4 - Hugo Sinzheimer 5,4
5 - Buizen Berend 4,8
6 6 Boudewijn De Groot 4,2
7 - Peter Bootsman 3,4
8 - Benny Nijman 3,3
9 3 George Kooymans 2,6
10 - Raymond Van Het Groenewoud 2


Zangeres
1 1 Jerney Kaagman 32
2 2 Patricia Paay 11,6
3 4 Margriet Eshuijs 5,6
4 3 Hanneke Kappen 4,6
5 6 Meike Touw 4,2
6 - Lilian Jackson (Spargo) 4
7 - Gina De Bruin 3,4
8 - Bonnie St. Claire 3,2
9 5 Maggie Mcneal 2,2
10 - Anja Nodelijk 2


Gitarist
1 3 George Kooymans 22,6
2 1 Danny Lademacher 18,6
3 2 Jan Akkerman 15,8


Bassist
1 1 Rinus Gerritsen 36,2


Drummer
1 1 Cesar Zuiderwijk 43,6


Instrumentalist
1 Robert Jan Stips 21,1


Disc Jockey
1 2 Frits Spits 27,4
2 1 Alfred Lagarde 20,6
3 3 Felix Meurders 9,8
4 4 Lex Harding 6,8
5 - Hanneke Kappen 4,8


Meest Belovende Zanger
1 8 Benny Nijman 10,4
2 - Hugo Sinzheimer 7,8
3 2 Serik Strack 6
4 - Gary Fane 5,3
5 1 Herman Brood 5,2
6 - Tony Van Den Berg 4,6
7 7 Barry Hay 4
8 - Raymond Van Het Groenewoud 3,8
9 - Peter Bootsman 2,8
10 - Ellert Driessen 2,2


Meest Belovende Zangeres
1 3 Jerney Kaagman 8
2 - Gina De Bruin 6,3
3 - Anja Nodelijk 6,2
4 4 Patricia Paay 6
5 - Margriet Markerink 5,6
6 10 Meike Touw 5
7 2 Margriet Eshuijs 3,8
8 - Bonnie St. Claire 3,7
9 - Lilian Jackson 3,4
10 1 Hanneke Kappen 3,2


Meest Belovende Groep
1 - Hollander 16,4
2 5 New Adventures 9,2
3 - Meteors 7,6
4 - Mo 6,4
5 - Nits 5,8
6 - Spargo 4,2
7 - Urban Heroes 3,4
8 8 Golden Earring 3,3
9 1 Vitesse 3,2
10 - Mark Foggo & The Secret Meeting 2,6


Elpee
1 Prisoner Of The Night - Golden Earring 12,2
2 Hunger - Meteors 8,2
3 Hoken Is Normaal - Normaal 7,8
4 New Adventures - New Adventures 7
5 Good Time Spirit - Spargo 3,4


Hitsingle
1 Long Blond Animal - Golden Earring 18,6
2 Together Too Long - Meteors 7,2
3 You And Me - Spargo 6,2
4 Weekend - Earth & Fire 3,4
5 Good Enough To Rock 'N' Roll - Hollander 3


Platenproducer
1 5 George Kooymans 13
4 - Pim Koopman 9


Poppersoonlijkheid
1 1 Herman Brood 27,6


Radioprogramma
1 2 Avondspits 21,8
2 1 Betonuur 17
3 3 Veronica Top 40 11,2
4 4 Raufaser 7
5 - Stampij 6,2


Tvprogramma
1 1 Countdown 41,6
2 3 Koot En Bie 16,2
3 2 Toppop 13,2


Omroep
1 1 VOO 56,2


Platenhoes
1 Prisoner Of The Night - Golden Earring 10,8
2 Hunger - Meteors 8,6
3 Wait A Minute - Herman Brood 5,8
4 Hoken Is Normaal - Normaal 5,4
5 New Adventures - New Adventures 5,2


Buitenland


Groep
1 1 The Police 13,6
2 2 Kiss 8,6
3 4 Rolling Stones 7,8
4 3 Queen 6,4
5 10 Supertramp 5,4
6 5 Status Quo 4,8
7 - Pink Floyd 4,2
8 6 Van Halen 4
9 - AC/DC 3
10 9 ABBA 2,8


Zanger
1 1 Gordon Summer 11,2
2 3 David Bowie 9,2
3 2 Freddie Mercury 7,6
4 5 Paul Stanley 6,6
5 8 David Lee Roth 5
6 - Joe Jackson 4,6
7 4 Mick Jagger 4,5
8 - Bruce Springsteen 3,8
9 - Ronnie James Dio 3
10 - Stevie Wonder 2,6


Zangeres
1 1 Kate Bush 33,4
2 3 Deborah Harry 9,2
3 2 Ellen Foley 6,8
4 - Diana Ross 5,8
5 - Barbra Streisand 5,7
6 - Pat Benatar 4,6
7 - Olivia Newton-John 4
8 4 Donna Summer 3
9 - Randy Crawford 2,8
10 - Chrissie Hynde (The Pretenders) 2


Gitarist
1 2 Andy Summers (The Police) 10,4
2 1 Brian May (Queen) 9
3 5 Ace Frehley (Kiss) 8,8


Bassist
1 1 Gordon Summer 17,6
2 2 Gene Simmons 14,4


Drummer
1 1 Stewart Copeland 21,8
9 3 Peter Criss


Instrumentalist
1 1 Mike Oldfield 12,4
2 3 Jean Michel Jarre 4,8


Disc-Jockey
1 1 Wolfman Jack 17,2


Meest Belovende Zanger
1 2 Joe Jackson 11,2
2 10 Robert Palmer 5,2
3 - Bruce Springsteen 4,2
4 - Raymond Van Het Groenewoud 4
5 1 Gordon Summer 3,2
6 - David Bowie 3,1
7 4 Freddie Mercury 2,6
8 - David Lee Roth 2,4
9 - George Benson 1,6
10 - Leo Sayer 1,4


Meest Belovende Zangeres
1 2 Kate Bush 14,4
2 - Pat Benatar 8,8
3 - Randy Crawford 8,4
4 1 Ellen Foley 4,8
5 - Barbra Streisand 4,4
6 6 Deborah Harry 3,8
7 - Sue Saad 3,4
8 - Chrissie Hynde 2,8
9 - Diana Ross 2,7
10- Stephanie Mills


Meest Belovende Groep
1 - Madness 8,6
De naam Madness verwijst naar een liedje van Prince Buster, de Jamaicaanse aartsvader van de ska.
2 - The Cure 6,8
3 - The Police 6,4
4 Snif 'N The Tears 5,6
5 9 Specials 3,8
6 - Iron Maiden 3,4
7 7 Fischer Z. 3,2
8 - Kiss 2,8
9 - Van Halen 2,6
10 - Krokus 2


Elpee
1 Zenyatta Mondatta - The Police 14
2 Paris - Supertramp 12
3 The Game - Queen 10,8
4 The Wall - Pink Floyd 9,2
5 Never Forever - Kate Bush 8


Hitsingle
1 Don't Stand So Close To Me - The Police 10,8
2 Woman In Love - Barbra Streisand 10,4
3 Runnin' With The Devil - Van Halen 9,6
4 Ashes To Ashes - David Bowie 8,4
5 Drivers' Seat - Sniff 'N The Tears 8


Platenproducer
1 4 Chinn & Chapman
5 - Robert Stigwood


Poppersoonlijkheid
1 2 Mick Jagger 10,6


Radioprogramma
1 1 Top 30 (Luxemburg)
4 - BRT Top 30 5,2


Tvprogramma
1 1 Rock Palast 33,4
2 3 Musikladen 5


Film
1 The Shining 12
2 Zombies 6,6
3 Xanadu 6


Filmster
1 - Olivia Newton-John 17,2
2 - Jack Nicholson 14,6


Platenhoes
1 Never Forever - Kate Bush 14,8
2 Unmasked - Kiss 10,8
3 Zenyatta Mondatta - The Police 10,2
4 Emotional Rescue - Rolling Stones 10
5 Paris - Supertramp 7,2


Hitkrants Poppoll 1980


Binnenland
Zanger
1 (3) Rob De Nijs 19,7 (6,0)
2 (2) Barry Hay 18,1 (13,0)
3 Benny Neyman 12,8
4 (1) Herman Brood 7,5 (32,5)
5 George Baker 5,3
Hugo Sinzheimer en Gary Fane 3,3


Zangeres
1 (1) Patricia Paay 24,8 (31,5)
2 (2) Jerney Kaagman 22,5 (29,5)
3 Bonnie St. Claire 19,2
4 Conny Vandenbos 4,5
5 (5) Margriet Eshuys 4,0 (4,3)
6 Karin May 3,7
Overigen 25,0


Groep
1 (1) Golden Earring 29,0 (27,2)
2 Maywood 11,3
3 Spargo 10,7
4 (2) Earth & Fire 6,4 (18,4)
5 Dolly Dots 5,8
Luv' 4,9
Overigen 36,8


Hardrock-Groep
1 (2) Golden Earring 40,1 (20,2)
2 (6) New Adventures 13,1 (5,8)
3 (1) Normaal 9,2 (22,2)
4 Meteors 5,0
5 (3) Vitesse 3,9 (15,2)
Overigen 28,7


Soul/Disco-Groep
1 Spargo 69,4
2 (1) Dolly Dots 9,5 (36,3)
3 (2) Luv' 6,7 (19,4)
4 Max 'N Specs 5,2
5 Earth & Fire 2,4
Overigen 7,1
Massada 1,9


M.O.R. Act
1 Dolly Dots 22,9
2 Luv' 22,0
3 Maywood 17,1
4 BZN 10,0
5 Spargo 6,9
Overigen 21,1
De Electronica's 3,7, Babe 3,4


Instrumentalist
1 George Kooymans (Earring) 24,5
2 Cesar Zuiderwijk (Earring) 7,5
3 Thijs Van Leer 7,5
4 Jan Akkerman 6,0
5 Robert-Jan Stips 4,8
Ellert Driessen 4,5


Meestbelovende Nieuwe Artiest
1 Gary Fane 57,1
2 Benny Neyman 22,9
3 Hugo Sinzheimer (Meteors) 4,8
4 Mark Foggo 1,5
5 Max (Max 'N Specs) 1,4
Skip Vanroy 1


Meestbelovende Nieuwe Artieste
1 Anja Nodelijk (Renée) 13,1
2 Suzanne Michaels 12,8
3 Margriet Markerink 10,7
4 Ria Thielsch (Luv') 9,3
5 Doris D. 5,5
Overigen 48,6
Lidy Sluyter (Chips) En Lilian (Spargo) 3,6


Meestbelovende Nieuwe Groep
1 The Mo 14,9
2 Spargo 14,3
3 Maywood 12,2
4 Hollander 8,6
5 Bloem 7,3
Overigen 42,7
Max 'N Specs 6,5, Renée 5,5


Single
1 You And Me - Spargo 18,6
2 Long Blond Animal - Golden Earring 15,7
3 Give Me Back My Love - Maywood 6,0
4 Late At Night - Maywood 4,8
5 My Number One - Luv' 4,3
Overigen 50,6
De Vogeltjesdans 2,7


Elpee
1 Prisoner Of The Night - Golden Earring 16,3
2 Maywood - Maywood 11,5
3 Met Je Ogen Dicht - Rob De Nijs 9,1
4 Green Valleys - BZN 7,7
5 Op Hun Pik Getrapt - Koot & Bie 6,7
Overigen 48,7
Good Time Spirit - Spargo 6


Buitenland


Zanger
1 (5) Rod Stewart 16,0 (3,6)
2 (1) Freddie Mercury 12,2 (24,5)
3 (2) Sting 11,5 (11,1)
4 Cliff Richard 8,0
5 David Bowie 7,7
Overigen 44,6
Stevie Wonder 6,7


Zangeres
1 (2) Kate Bush 23,4 (17,5)
2 Diana Ross 14,6
3 Barbra Streisand 12,0
4 Olivia Newton-John 9,3
5 (1) Ellen Foley 7,7 (31,9)
Overigen 33,0
Debbie Harry 6,6


Groep Algemeen
1 (3) ABBA 32,9 (15,2)
2 (1) The Police 13,9 (22,3)
3 (2) Queen 9,3 (22,1)
4 (4) Status Quo 5,1 (7,4)
5 (5) Kiss 4,6 (5,9)
Overigen 34,2
Rolling Stones 3,3


Hardrock-Groep
1 (1) Status Quo 41,1 (26,5)
2 (3) Van Halen 19,4 (12,5)
3 (2) Kiss 18,5 (23,3)
4 (4) Queen 7,5 (8,5)
5 (5) AC/DC 6,3 (7,8)
Overigen 7,2
Rolling Stones 2,2


Soul/Disco-Groep
1 (1) Earth, Wind & Fire 24,7 (23,1)
2 Jacksons 15,2
3 (2) Chic 10,8 (20,4)
4 (4) Boney M 9,8 (7,6)
5 Lipps Inc. 6,0
Overigen 33,5
Commodores 5,4


M.O.R. Act
1 ABBA 38,8
2 Boney M 10,7
3 Nolans 4,7
4 Guys 'N Dolls 2,3
5 Matchbox 2,1
Overigen 42,0
Blondie 1,1


Instrumentalist
1 Benny Andersson (ABBA) 10,3
2 Brian May (Queen) 7,2
3 Mike Oldfield 5,1
4 Stewart Copeland (The Police) 4,9
5 Rick Parfitt (Status Quo) 3,9
Overigen 68,6
Björn (ABBA) 3,3


Meestbelovende Nieuwe Artiest
1 Freddie Aguilar 11,4
2 Roland Kaiser 6,3
3 Eddy Grant 5,2
4 Peter Criss 4,1
5 Telly Savalas 3,8
Overigen 69,2
Johnny Logan 3


Meestbelovende Nieuwe Artieste
1 Stephanie Mills 24,9
2 Randy Crawford 23,3
3 Kelly Marie 17,6
4 Pat Benatar 6,1
5 France Gall 5,6
Overigen 22,5
Patti Labelle 1,6


Meestbelovende Nieuwe Groep
1 The Korgis 14,7
2 Madness 10,2
3 Sniff 'N The Tears 9,9
4 Air Supply 6,9
5 Matchbox 4,8
Overigen 53,5
Lipps Inc. 4,6


Single
1 The Winner Takes It All - ABBA 21,0
2 Woman In Love - Barbra Streisand 7,7
3 Another One Bites The Dust - Queen 5,8
4 Don't Stand So Close To Me - The Police 5,3
5 What You're Proposin' - Status Quo 3,7
Overigen 56,5
Super Trouper - ABBA 3,5
Xanadu - ELO & Olivia Newton-John 2,4
Runnin' With The Devil - Van Halen 2,4?


Elpee
1 Super Trouper - ABBA 27,6
2 The Game - Queen 6,8
3 Guilty - Barbra Streisand 6,0
4 Never Forever - Kate Bush 5,2
5 Live In Paris - Supertramp 2,9
Xanadu - Diverse Artiesten 2,9
Overigen 48,6
Just Supposin' - Status Quo 2,1

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen