zondag 14 augustus 2011

1964

De invasie van Britse popartiesten begint in 1964. Het is ook het jaar dat Nederland ophoudt braaf te zijn. De twee concerten van The Beatles en The Rolling Stones zetten de jeugd in vuur en vlam. The Beatles scoren in 1964 hun eerste Nederlandse hits. Maar dat worden er wel 12 in 1 jaar. I Want To Hold Your Hand is daarvan de grootste (#1). Can't Buy Me Love (#2), She Loves You (#6), A Hard Day's Night (#1), All My Loving (#5), Long Tall Sally (#7), I Should Have Known Better (#2), If I Fell (#3), Roll Over Beethoven (#18), Twist And Shout (#16), And I Love Her (#18) en From Me To You (#30) volgen (genoteerd in afnemende hitvolgorde).


Door de BBC wordt op 1 januari 1964, om zes over half zeven ’s avonds, de allereerste aflevering van Top Of The Pops uitgezonden. Dit programma wordt vanuit een oude kerk in Manchester gepresenteerd door Jimmy Savile. The Rolling Stones openen de show met I Wanna Be Your Man. Hierna volgen Dusty Springfield met I Only Want To Be With You, The Dave Clark Five met Glad All Over (#6), The Hollies met Stay en The Swinging Blue Jeans met Hippy Hippy Shake (#7). Tot slot van de eerste Top Of The Pops worden filmfragmenten getoond van Cliff Richard & The Shadows, Freddie & The Dreamers en The Beatles. Die spelen I Want To Hold Your Hand (#1).


Op 2 februari 1964 presenteert Craig Douglas de 'scopitone', de voorloper van de videoclip. Het is een jukebox met een ingebouwde mogelijkheid om naar een nummer te luisteren en tegelijkertijd de groep of artiest te zien. Het wordt geen succes.


Op 15 februari 1964 komen het Israëlische echtpaar Esther & Abi Ofarim binnen met One More Dance (Darling go home; your husband is worse). Met tussenpozen houdt de single het 14 weken uit en komt tot #8. Esther trad ook op in de tv-show van Rudi Carrell waarvoor hij een Gouden roos op het tv-festival in Montreux won. In 1968 scoren ze een #1 met Cinderella Rockafella. Daarna gaat het duo uit elkaar.


Willeke Alberti krijgt op 2 maart 1964 in Hamdorff in Laren haar eerste gouden plaat uitgereikt. Van Spiegelbeeld zijn 100.000 exemplaren verkocht. Spiegelbeeld is geschreven door Darrell Edwards als Tender
Years.


Op 29 maart 1964 gaat Radio Caroline vanaf de Noordzee als eerste piratenzender de lucht in. In de Benelux is daardoor veel actuelepopmuziek te beluisteren.


Op 4 april komt de Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti binnen met Non Ho L'eta Per Amarti, waarmee ze het Eurovisie songfestival won. 26 weken lang staat ze in de hitparade met #2 als hoogste. Opvolger Il primo bacio komt tot #33. In 1974 doet ze weer mee aan het songfestival, dan wordt ze tweede achter ABBA.


Chubby Checker trouwt op 12 april 1964 met Rina Lodders uit Haarlem (Miss World 1962).


De zestienjarige Jamaicaanse zangeres Millie [Small] (6 oktober 1946) is op 16 mei 1964 de eerste act die een hit scoorde met een reggaeplaat: My Boy Lollipop staat 22 weken genoteerd en haalt #9.


Op 25 mei 1964 moet bassist Rick Huxley van The Dave Clark Five behandeld worden voor snijwonden in zijn gezicht. Die zijn hem toegebracht door 5000 dol geworden fans in Washington. In Nederland scoren ze in 1964 drie hits Glad All Over (#6), Bits And Pieces (#12) en Can't You See That She's Mine (#20).


Op 30 mei 1964 begint Hello Dolly aan een verblijf van 22 weken in de hitparade. Nummer 3 is de hoogst bereikte positie voor trompettist-zanger Louis 'Satchmo' Armstrong in Nederland. In Amerika scoort de dan 63-jarige jazzlegende (4 augustus 1901) een nummer 1.


Op 6 juni 1964 verzorgen The Beatles - zonder een zieke Ringo Starr, maar met Jimmy Nicol - hun enige optreden in Nederland in Blokker.


Op 13 juni 1964 komt A World Without Love van Peter & Gordon de hitparade binnen. Het door Paul McCartney geschreven nummer haalt #20. In 1966 schrijft Paul ook hun grootste hit Woman (#15). Paul is dan de zwager van Peter, want hij heeft een relatie met Peters zus Jane Asher. Peter produceert in de jaren zeventig onder andere Linda Ronstadt.


Nederland wint op 18 juli 1964 het jaarlijkse liedjesfestival in Knokke. De zangeressen Shirley Zwerus, Ilonka Biluska, Trea Dobbs, Rita Hovink en Willeke Alberti winnen van de Belgische ploeg. De eerste overwinning voor Nederland in de zes jaar dat het feest in het Casino van Knokke plaatsvindt.


Op 31 juli 1964 komt countryzanger Jim Reeves, die eigenlijk honkballer wilde worden, om het leven bij een vliegtuigongeluk. Jim (39) zat zelf in dikke mist achter de stuurknuppel.


Op 8 augustus 1964 moeten de Rolling Stones hun concert in het Scheveningse Kurhaus afbreken omdat overenthousiaste fans het meubilair slopen en het podium bestormen. Een docu over The Rolling Stones in Scheveningen is te zien op http://members.chello.nl/d.vos35/stones.htm


Op 10 oktober 1964 wordt de eerste Willy & Willeke Alberti Show uitgezonden. Als gasten onder andere Imca Marina en André van Duin.


Op 28 november 1964 komt schrijver Jan Cremer de hitparade binnen met Boom Boom (#33).


Op 11 december 1964 viert Sam Cooke het feit dat zijn live lp in de Amerikaanse hitparade staat. Sam Cooke ontmoet Elisa Boyer, die met een aantal van Sams kledingstukken een motelkamer verlaat. Sam Cooke (29) gaat erachter en wordt doodgeschoten door Bertha Franklin, de manager van het hotel, die
denkt dat Sam Cooke het meisje wil verkrachten.


Ook in 1964
Lulu (15) scoort een hit met Shout. *** De zingende Belgische non Jeanine Deckers scoort als Soeur Sourire in 1964 een #6 met Dominique. In de VS haalt ze als The Singing Nun nummer 1. Deckers pleegt op 31 maart 1985 zelfmoord. Een danceversie van Dominique wordt in 1995 door de Nederlandse act Soeur Plus op de plaat gezet (#18). *** Wereldkampioenen kunstrijden Marika Kilius en Hans-Jürgen Baumler scoren twee hits met Wenn Die Cowboys Traümen (#29) en Honeymoon In St. Tropez (#21).
DE TIEN GROOTSTE HITS
In 1964 heeft Tuney Tunes een oplage van 33.500, Muziek parade 100.000 en Muziek expres 174.000 exemplaren.


Muziek Expres jaarlijst 1964
Deze lijst is samengesteld op basis van de maandelijkse Top 30 uit het blad Muziek Expres.


1 186 1 7 Vous Permettez, Monsieur? - Adamo
Het succes van Adano in Nederland is mede te danken aan het indrukwekkende optreden van de complete familie Adamo in het populaire televisieprogramma Voor De Vuist Weg van Willem Duys. Op 20 maart 1964 zingt Adamo Vous Permettez, Monsieur? met al zijn broertjes en zusjes. In het voorjaar van 1964 wordt Vous Permettez, Monsieur? in Nederland de meest overtuigende nummer 1-hit van het jaar. In 1964 scoort hij drie hits in Nederland. Naast de nummer 1 Vous Permettez, Monsieur? ook met Quand Les Roses (#2) en Tombé La Neige (#10). Salvatore Adamo werd geboren op 1 november 1943 in het Siciliaanse dorp Comiso. In 1947 emigreerde de familie naar België. Op 1 januari 1960, de dag waarop de laatste van de zeven kinderen Adamo werd geboren, won hij een talentenjacht van Radio Luxemburg. Er werden al snel enkele grammofoonplaten uitgebracht, maar het grote publiek zat nog niet op hem te wachten. De tocht langs theaters en platenmaatschappijen in Parijs leidde in 1963 uiteindelijk tot de release van de single Sans Toi, Ma Mie die in vele landen een grote hit werd. Daarna raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Adamo, met zijn imago van ideale schoonzoon, haalde in 1963 voor het eerst de Nederlandse hitparade met Sans Toi Ma Mie/ Amour Perdu (#23) en N'est Ce Pas Merveilleux (#25). 
Adamo - Vous permettez, Monsieur?
Aujourd'hui, c'est le bal des gens bien
Demoiselles, que vous êtes jolies!
Pas question de penser aux folies
Les folies sont affaires de vauriens
On n'oublie pas les belles manières
On demande au papa s'il permet
Et comme il se méfie des gourmets
Il vous passe la muselière
Vous permettez, Monsieur
Que j'emprunte votre fille?
Et, bien qu'il me sourie
Moi, je sens qu'il se méfie
Vous permettez, Monsieur?
Nous promettons d'être sages
Comme vous l'étiez à notre âge
Juste avant le mariage
Bien qu'un mètre environ nous sépare
Nous voguons par-delà les violons
On doit dire, entre nous, on se marre
À les voir ajuster leurs lorgnons
Vous permettez, Monsieur
Que j'emprunte votre fille?
Et, bien qu'il me sourie
Moi, je sens qu'il se méfie
Vous permettez, Monsieur?
Nous promettons d'être sages
Comme vous l'étiez à notre âge
Juste avant le mariage
Que d'amour dans nos mains qui s'étreignent!
Que d'élans vers ton coeur dans le mien!
Le regard des parents, s'il retient
N'atteint pas la tendresse où l'on baigne
Vous permettez, Monsieur
Que j'emprunte votre fille?
Et, bien qu'il me sourie
Moi, je sens qu'il se méfie
Vous permettez, Monsieur?
Nous promettons d'être sages
Comme vous l'étiez à notre âge
Juste avant le mariage
Nous promettons d'être sages
Comme vous l'étiez à notre âge
Juste avant le mariage
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=O70E5PYved4


2 157 2 6 De Winter Was Lang - Willeke Alberti
Ook al is De Winter Was Lang (Blue River) geen nummer 1 voor Willeke, het is wel haar grootste hit in een jaaroverzicht. Willeke scoort in Nederland in totaal 20 hits, waarvan er 10 de top 10 halen, waaronder 1 nummer 1. Haar tien grootste successen zijn: Norman (#3 in 1962), Sei rimasta sola (#8 in 1963; met Willy), De winter was lang (#2 in 1964), Spiegelbeeld (#1 in 1964), Mijn dagboek (#2 in 1964), Vanavond om kwart over zes ben ik vrij (#10 in 1965; met Willy), Dat afgezaagde zinnetje (#2 in 1967; met Willy), Carolientje (#5 in 1977), Gebabbel (#2 in 1992; met Paul de Leeuw) en Ome Jan (#10 in 1993).
Willeke Alberti - De winter was lang
De winter was lang zonder jouw liefde
De winter was koud zonder jouw lach
Al sinds de herfst ben jij weg van mij zo ver hier vandaan
Zeg wanneer kom je weer, dan is het zomer voortaan
De winter was lang zonder jouw liefde
De winter was koud zonder jouw lach
Kom in de lente en geef mij je warmte zolang als ik leef
De winter was lang, eenzaam en koud
Kom in de lente en geef mij je warmte zolang als ik leef
De winter was lang, eenzaam en koud
De winter was lang, eenzaam en koud
Bekijk De Winter Was Lang
http://www.youtube.com/watch?v=RyIijFRsDNA


3 147 2 6 Quand Les Roses - Adamo
Salvatore Adamo werd geboren in Comiso op Sicilië op 1 november 1943. Toen Adamo vier jaar oud was verhuisde hij met zijn familie naar het Belgische Bergen, waar zijn vader in de mijnen ging werken. Adamo leerde Frans. Gedurende zijn schooljaren zong hij in het kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. In 1962 bracht hij zijn eerste plaat uit, nadat hij daarvoor in Frankrijk een muziekwedstrijd had gewonnen. Hij zingt voornamelijk in het Frans, maar ook in het Nederlands, Engels, Italiaans, Japans en Duits. Adamo heeft in 1964 vijf hits: Vous Permettez, Monsieur ? (#1), Quand Les Roses (#2), Tombé La Neige (#10), Dolce Paola (#7), Ma Tête (#28). In 1965 heeft hij er wederom vijf: Les Filles Du Bord Du Mer (#5), Dolce Paola
(#4), La Nuit (#18), Elle (#31) en She Was An Angel (#31). In 1967 is Inch Allah (#35) zijn laatste hit in Nederland. In de Arabische wereld wordt Inch' Allah geboycot en Adamo zelf ook. Hoewel het nummer een requiem is voor 6 miljoen zielen die geen marmeren mausoleum hebben (WO II) en niet gaat over de situatie van de Palestijnen/Arabieren, vindt de Arabische wereld het nummer te pro-Israëlisch: "Dieu de l'enfer ou Dieu du ciel/Toi qui te trouve où bon te semble/Sur cette terre d'Israël/Il y a des enfants qui remblent/Inch'Allah, Inch'Allah/Inch'Allah, inch'Allah (...) is oui j'ai vu Jérusalem/Coquelicot sur un rocher/J'entends toujours ce requiem/Lorsque sur lui je suis penché (...)"
Adamo blijft na zijn laatste Nederlandse hit altijd als zanger-componist actief, ofschoon hij na een hartoperatie in mei 1984 noodgedwongen een rustpauze moet inlassen.
Adamo - Quand Les Roses
Quand les roses fleurissaient
Sortaient les filles
On voyait dans tous les jardins
Danser les jupons
Oui les roses se fanaient
Rentraient les filles
Pour passer dans leurs doux écrins
Le temps des flocons
C'était charmant, c'était charmant
C'était charmant le temps des roses
Quand on y pense paupières clauses
Mais les roses d'aujourd'hui
Sont artificielles
Et les filles vont cueillir
Des fleurs été comme hiver
Elles ne supportent plus
L'ennui ces demoiselles
Elles se griment le corps et le coeur
Et vont prendre l'air
Beluister Quand Les Roses
http://www.youtube.com/watch?v=9nih_2OMGpM


4 138 1 6 I Want To Hold Your Hand - The Beatles
The Beatles hadden in 1963 alleen succes in het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Vanaf januari 1964 verovert de groep ook de rest van de wereld. In Australië, de Verenigde Staten, de rest van Europa en Azië worden The Beatles plots heel populair. In maart 1964 staan ze voor het eerst op de voorkant van het Nederlandse popblad Muziek Expres. The Beatles worden beschouwd als (een van) de populairste en
invloedrijkste bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Ze zijn actief van 1962 tot en met 1969. De reacties van hun tienerpubliek bereiken binnen korte tijd een hysterische omvang ('Beatlemania'). Tijdens de
tweede helft van hun carrière verrichten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarmee ze in bredere kring lof oogsten. The Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney zijn de belangrijkste componisten van het
viertal. Naast dit tweetal bestaat de groep uit George Harrison en Ringo Starr. De ontwikkeling van The Beatles begon op 6 juli 1957 toen John Lennon, tussen de optredens van zijn groep The Quarrymen door op een festival in Woolton, Liverpool, Paul McCartney ontmoette. Die bracht op zijn beurt weer schoolvriendje George Harrison mee. Na ontelbare personeelswisselingen binnen de groep, waarbij de belangrijkste ex-leden Stuart Sutcliffe (overleden in april 1962) en Pete Best zijn, werden de uiteindelijke The Beatles gevormd in 1962. Toen werd drummer Pete Best vervangen door Ringo Starr. Starr, wiens echte naam Richard Starkey is, speelde daarvoor bij Rory Storm and the Hurricanes, ook uit Liverpool. Het blijf in 1964 niet alleen bij eigen succes, want Lennon & MCartney schrijven het nummer A World Without Love. Zij willen het zelf niet op de plaat zetten en geven het aan Peter & Gordon. Onder productionele leiding van Paul McCartney scoren zij in 1964 een #18. Tot begin 1967 scoren Peter Asher en Gordon Waller nog 5 hits in Nederland waarvan Woman in 1965 de grootste is (#15).
The Beatles - I Want To Hold Your Hand
Oh yeh, I'll tell you something
I think you'll understand
When I'll say that something
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
Oh please, say to me
You'll let me be your man
And please, say to me
You'll let me hold your hand
You'll let me hold your hand
I wanna hold your hand
And when I touch you I feel happy inside
It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide
Yeh, you've got that something
I think you'll understand
When I'll say that something
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
And when I touch you I feel happy inside
It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide
Yeh, you've got that something
I think you'll understand
When I'll feel that something
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
I wanna hold your hand
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=lfsvE4j4ExA
5 124 3 6 La Mamma - Corry Brokken
La Mamma - Charles Aznavour
Charles Aznavour haalde in 1962 voor het eerst de Nederlandse hitparade met Esperanza (#27), in 1963 voegde hij daar For Me.. Formidable (#17) en Les Comedians (#28) aan toe. La Mamma wordt in 1964 zijn grootste hit (#4). Daarna haalt hij nog vier keer de Top 40: Yesterday When I Was Young (#3 in 1971), The Old Fashioned Way (#4 in 1973), She (#18 in 1974) en Mes Emmerdes (#27 in 1976). Charles Aznavour (Chahnour Varinag Aznavourian) werd geboren in Parijs op 22 mei 1924. Ondanks een verlamming van een van zijn stembanden, weet hij met zijn stem miljoenen mensen te vervoeren met de vertolking van zijn eigen composities. Hij krijgt vaak het predikaat 'Frank Sinatra van Frankrijk' opgespeld. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven, meer dan honderd albums uitgebracht en in zestig films gespeeld. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland de bekendste Franse zanger. Hij heeft opgetreden in de prestigieuze Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld. Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Edith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Québec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.
Een van zijn bekendere nummers is Un Enfant De Seize Ans, dat later door Boudewijn de Groot vertaald en gezongen werd Als Een Meisje Van 16. De song Comme Ils Disent haalde indertijd het nieuws vanwege het verhaal dat gaat om het leven als travestiet. In het Verenigd Koninkrijk scoort hij in 1974 een #1 hit met She.
In 2008 verschijnt '100 Chansons' van Charles Aznavour in een box met 5 CD’s.


Corry Brokken (Breda, 3 december 1932) wint tweemaal een Edison, in 1963 en in 1995. In 1964 scoort Corry Brokken een hit met haar versie van La Mamma. Tussen 1961 en 1972 presenteert Corry Brokken televisieshows op de Nederlandse televisie. In 1971 brengt ze haar (voorlopig) laatste album uit, geproduceerd door Willem Duys. In 1976 presenteert Corry Brokken het Eurovisiesongfestival, nadat Teach-
In in 1975 het festival voor Nederland had gewonnen. In datzelfde jaar begint Corry Brokken met een studie rechten. Na deze studie wordt ze aanvankelijk advocaat, in 1988 wordt ze geïnstalleerd als (plaatsvervangend) rechter in 's-Hertogenbosch. In 1996 maakt Corry Brokken een comeback met een nieuwe cd.


Charles Aznavour – La Mamma
Ils sont venus
Ils sont tous là
Dès qu'ils ont entendu ce cri
Elle va mourir, la mamma
Ils sont venus
Ils sont tous là
Même ceux du sud de l'Italie
Y a même Giorgio, le fils maudit
Avec des présents plein les bras
Tous les enfants jouent en silence
Autour du lit ou sur le carreau
Mais leurs jeux n'ont pas d'importance
C'est un peu leurs derniers cadeaux
A la mamma
On la réchauffe de baisers
On lui remonte ses oreillers
Elle va mourir, la mamma
Sainte Marie pleine de grâces
Dont la statue est sur la place
Bien sûr vous lui tendez les bras
En lui chantant Ave Maria
Ave Maria
Y a tant d'amour, de souvenirs
Autour de toi, toi la mamma
Y a tant de larmes et de sourires
A travers toi, toi la mamma
Et tous les hommes ont eu si chaud
Sur les chemins de grand soleil
Elle va mourir, la mamma
Qu'ils boivent frais le vin nouveau
Le bon vin de la bonne treille
Tandis que s'entrassent pêle-mêle
Sur les bancs, foulards et chapeaux
C'est drôle on ne se sent pas triste
Près du grand lit et de l'affection
Y a même un oncle guitariste
Qui joue en faisant attention
A la mamma
Et les femmes se souvenant
Des chansons tristes des veillées
Elle va mourir, la mamma
Tout doucement, les yeux fermés
Chantent comme on berce un enfant
Après une bonne journée
Pour qu'il sourie en s'endormant
Ave Maria
Y a tant d'amour, de souvenirs
Autour de toi, toi la mamma
Y a tant de larmes et de sourires
A travers toi, toi la mamma
Que jamais, jamais, jamais
Tu nous quitteras


Corry Brokken - La Mamma
Zij is zigeunerkoningin
Zij heeft de trots van een vorstin
En toch zegt iedereen la Mamma
Zij is de moeder wijs en goed
Van kinderen met zigeunerbloed
Maar ook haar onderdanen zijn
Verstrooid als zand in de woestijn
Zij voelen hoe dat weet men niet
Het lijkt of men het voorziet
En de zigeunerkaravaan vertrekt
Komt overalvandaan naar la Mamma
Over de bergen, het ravijn
Zij moeten bij la Mamma zijn
Het wordt de laatste reis, la Mamma
En elke voerman maant tot spoed
Men weet, men voelt in elke stoet
En zacht weemoedig klinkt een lied
Van stil verdriet
Av‚ Maria, Av‚ Maria
La Mamma wacht dat voelt een kind
Ze gaan gedragen door de wind
Zo als het altijd is gegaan
Ze komen overal vandaan
Ze zijn op tijd, staan om haar heen
Ze lieten haar zo vaak alleen
Maar nu is iedereen bij Mamma
Haar zwarte haar werd zilvergrijs
Haar hart was mild, haar liefde wijs
Het afscheid valt haar nu niet zwaar
Ze kwamen allemaal voor haar
Nog eenmaal gaat haar blik in 't rond
Naar Georgio, eens een vagebond
En Mario de gitarist
La Mamma heeft ze zo gemist
Oh la Mamma
Zij was zigeunerkoningin
Zij had de trots van een vorstin
En toch zei iedereen la Mamma
Zij was de moeder wijs en goed
Van kinderen met zigeunerbloed
Zij staan nu allen om haar heen
La Mamma laat ze nu alleen
Av‚ Maria
Zij slaan een kruis en bidden zacht
Haar laatste dag wordt eeuwig nacht
Een laatste kus, zij moeten gaan
Zij kwamen overal vandaan
Maar haar beeld, haar hart, haar geest
Zal bij hen zijn
Bekijk La Mama van Corry Brokken
http://www.youtube.com/watch?v=oikQvRLRDoU
Luister naar La Mamma van Charles Aznavour
http://www.youtube.com/watch?v=eglvYDSX2_k


6 121 2 5 Can't Buy Me Love - The Beatles
The Beatles scoren in 1964 hun eerste Nederlandse hits. Maar dat worden er wel 12 in 1 jaar. I Want To Hold Your Hand is daarvan de grootste (#1). Can't Buy Me Love (#2), She Loves You (#6), A Hard Day's Night (#1), All My Loving (#5), Long Tall Sally (#7), I Should Have Known Better (#2), If I Fell (#3), Roll Over Beethoven (#18), Twist And Shout (#16), And I Love Her (#18) en From Me To You (#30) volgen (genoteerd in afnemende hitvolgorde). Op 6 juni 1964 geven The Beatles hun enige optredens in Nederland. In een veilinghal in Blokker treden ze twee keer op een dag op. Ringo Starr is dan ziek, in zijn plaats speelt drummer Jimmy Nicol. The Beatles zijn door het geschreeuw van de fans nauwelijks te horen. Daarna breekt de groep defintief door en dan is Nederland te klein voor The Beatles. Op 6 juli 1964 gaat The Beatles-film A Hard Day's Night in première in London Pavilion Theatre.
The Beatles - Can't Buy Me Love
Can't buy me love, love
Can't buy me love
I'll buy you a diamond ring my friend if it makes you feel alright
I'll get you anything my friend if it makes you feel alright
'Cause I don't care too much for money, money can't buy me love
I'll give you all I got to give if you say you love me too
I may not have a lot to give but what I got I'll give to you
I don't care too much for money, money can't buy me love
Can't buy me love, everybody tells me so
Can't buy me love, no no no, no
Say you don't need no diamond ring and I'll be satisfied
Tell me that you want the kind of thing that money just can't buy
I don't care too much for money, money can't buy me love
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=q8zx68HENIA


7 121 3 5 Non Ho L'eta Per Amarti - Gigliola Cinquetti
Gigliola Cinquetti (Verona, 20 december 1947) is een Italiaanse zangeres. Op 16-jarige leeftijd won ze het San Remo Festival met het liedje Non Ho L'eta. In die tijd plaatste de winnaar zich zo voor het Eurovisie Songfestival waar ze in Kopenhagen namens Italië aantrad. Ze haalt de eerste overwinning voor Italië binnen, in het Verenigd Koninkrijk komt ze in de top-20 van de hitparade (#17). In Nederland haalt ze #3 en
het is haar enige Nederlandse hit. In 1974 neemt ze opnieuw deel aan het songfestival met het liedje Sì. Ze wordt tweede achter ABBA. Haar Engelse vertaling Go (Before You Break My Heart) haalt in het Verenigd Koninkrijk een plaats in de top 10 (#8). Na de Eurovisie overwinning van Toto Cutugno in Zagreb presenteert Gigliola samen met Toto het Eurovisiesongfestival 1991 in Rome. Haar presentatie valt buiten Italië niet erg in de smaak, doordat er continu door elkaar heen gepraat wordt en de puntentelling ook
in het Italiaans plaatsvindt.
Gigliola Cinquetti - Non ho l'eta per amarti
Non ho l'età, non ho l'età per amarti
Non ho l'età per uscire sola con te
E non avrei, non avrei nulla di dirti
Perchè tu sai molte più cose di me
Lascia ch'io viva un amore romantico
Nell'atesa che venga quel giorno
Ma ora no
Non ho l'età, non ho l'età
Per amarti, non ho l'età
Per uscire sola con te
Se tu vorrai, se tu vorrai aspettarmi
Quel giorno avrai tutto il mio amore per te
Lascia ch'io viva un amore romantico
Nell'atesa che venga quel giorno
Ma ora no
Non ho l'età, non ho l'età per amarti, non ho l'età
Per uscire sola con te
Se tu vorrai, se tu vorrai aspettarmi
Quel giorno avrai tutto il mio amore per te
Bekijk een opname
http://www.youtube.com/watch?v=FBTz2K-ruRg


8 110 3 5 Liebeskummer Lohnt Sich Nicht - Siw Malmkwist
De Zweedse zangeres Siw Malmkwist werd op 31 december 1936 geboren. Ze scoorde in 1961 haar eerste twee hits: Danke Für Die Blumen (#17) en Schade Schade Schade (#27). In 1964 heeft Siw haar grootste hit in Nederland als Liebeskummer Lohnt Sich Nicht de derde plaats haalt. In februari 1965 haalt ze #39 met Küss Nie Nach Mitternacht. In september 1968 flopt Der Bunte Harlekine.
Siw Malmkwist - Liebeskummer lohnt sich nicht
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Schade um die Tränen in der Nacht
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Weil schon morgen dein Herz darüber lacht
Im Hof da spielte sie
Mit Joe von vis-a-vis
Doch dann zog er in eine andre Stadt
Wie hat sie da geweint
Um ihren besten Freund
Da gab ihr die Mama den guten Rat:
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Schade um die Tränen in der Nacht
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Weil schon morgen dein Herz darüber lacht
Mit 18 traf sie Jim
Sie träumte nur von ihm
Zum erstenmal verliebt das war so schön
Doch Jim der war nicht treu
Und alles war vorbei
Da konnte sie es lange nicht versteh'n
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Schade um die Tränen in der Nacht
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Weil schon morgen dein Herz darüber lacht
Bis dann der eine kam
Der in den Arm sie nahm
Nun gehn sie durch ein Leben voller Glück
Und gibts von Zeit zu Zeit
Mal einen kleinen Streit
Dann denkt sie an das kleine Lied zurück
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Schade um die Tränen in der Nacht
Liebeskummer lohnt sich nicht my Darling
Weil schon morgen dein Herz darüber lacht
Weil schon morgen mein Herz darüber lacht
Bekijk een opname
http://www.youtube.com/watch?v=pqWcwg3TcLI


9 109 2 4 Nimm Deine Weisse Gitarre - Gert Timmerman
Gert Timmerman scoort solo zeven hits: Blume Von Tahihi #1 in 1963, Ik Heb Eerbied Voor Jouw Grijze Haren #2 in 1963, Nimm Deine Weisse Gitarre #2 in 1964, Een Moederhart Een Gouden Hart / Stem Van Mijn Hart #8 in 1964, Schommelstoel #7 in 1965, Ave Maria No Morro #14 in 1966 en Brandend Zand
#6 in 1970. Met zijn vrouw Hermien scoort hij zes hits: In Der Mondhellen Nacht / Der Bunte Hochzeitswagen #6 in 1964, Mondhelle Nacht #7 in 1965, Corsica D'Amore #18 in 1966, Jij Alleen #22 in 1967, Olé In Mexico #31 in 1967 en Shalalie Shalala #23 in 1972. De laatste titel is de klassieker 'Alle
duiven op de Dam'.
Gert Timmerman - Nimm Deine Weisse Gitarre
Nimm deine weisse Gitarre
Hör auch die Geigen der Nacht
Wenn unter südlichen Sternen die Liebe erwacht.
Spiel auf der weisse Gitarre ein Andalusisches Lied.
Dann will ich singen für dich die ganze Nacht
beim rote Wein und ich will mit dir glücklich sein.
Spiel auf der weisse Gitarre,ein Andalusisches Lied.
Dann will ich singen für dich die ganze Nacht
beim rote Wein und ich will mit dir glücklich sein.
Bekijk Nimm Deine Weisse Gitarre
http://www.youtube.com/watch?v=TnrbD9rtxf0


10 107 1 4 Tes Tendres Années - Johnny Hallyday
Spiegelbeeld - Willeke Alberti
In Nederland zijn er twee hitversies van Tender Years van componist George Jones in omloop. Hallyday's Franse versie Tes Tendres Années staat tegelijk genoteerd met de Nederlandstalige uitvoering van Willeke
Alberti: Spiegelbeeld. Johnny Hallyday siert regelmatig de popbladen in Nederland. In Nederland scoort Johnny alleen eind 1963 en in 1964 hits: Tes Tendres Années haalt #1 in 1964, Pour Moi La Vie Va Commencer haalt ook #1 en Ma Guitarre #29. De populariteit van Johnny Hallyday blijft daarna beperkt tot (Franstalig) Europa. Johnny Hallyday werd als Jean-Philippe Smet geboren op 15 juni 1943 in Parijs (Frankrijk). Afgestaan door beide ouders groeide hij op bij een tante die reeds twee dochters had. Een van deze dochters, een ballerina, was getrouwd met de Amerikaan Lee Halliday. Hij nam Jean-Philippe onder
zijn hoede en introduceerde hem in de muziekwereld. Jean-Philippe, net 16 jaar, veranderde zijn naam in Johnny en adopteerde met een kleine correctie de achternaam van zijn mentor. In 1960 werd zijn eerste hit
Laisse Les Filles uitgebracht. Het succes van Johnny wordt vooral toegeschreven aan zijn ruige act op het podium; een combinatie van Presley's heupwiegen en het rebelse van James Dean. Bovendien is hij de
eerste Franstalige zanger die zich aan de rock-and-roll-stroming waagt. Na zijn tv-debuut op 18 april 1960 in 'L'école Des Vedettes' lag Frankrijk aan zijn voeten. Binnen twee jaar werd hij Frankrijks bestbetaalde
artiest. Volop genietend van de voordelen die daarmee gepaard gaan: snelle auto's, dure huizen en bossen vrouwen. Johnny is maar liefst vijf keer getrouwd geweest. Zijn meest opzienbarende huwelijk was dat met zangeres Sylvie Vartan (geen hits in Nederland).


Willeke Alberti werd op 3 februari 1945 in Amsterdam geboren als Willy Albertina Verbrugge. Met voornamelijk uit het buitenlands vertaald materiaal werd zij een van Nederlands eerste tienersterren. Met de single Norman belandde ze in 1962 op nummer 3 in de hitlijst. Spiegelbeeld is in 1963 een nummer 1 hit.


Johnny Halliday - Tes Tendres Années
Tu me dis que tu l'aimes
Je sais, oui tu dis vrai
Et pourtant moi je t'aime
Bien plus fort en secret
Un matin quand il partira
Quand tu pleureras
Dis-toi bien que tu vivais
Tes tendres années
Dans tes yeux la lumière
N'est là que pour lui
Le sais-tu ? La lumière
Ça n'est pas infini
De ne voir en lui qu'un espoir
Au jour des regrets
Dis-toi bien que tu vivais
Tes tendres années
Si mon cœur ne peut être
Pour toi le premier
J'attendrai afin d'être
Dans ta vie le dernier
Je serai dans ton avenir
Loin des souvenirs
Pour te faire oublier
Tes tendres années
Oui je serai dans ton avenir
Loin des souvenirs
Pour te faire oublier
Tes tendres années


Willeke Alberti – Spiegelbeeld
Spiegelbeeld vertel eens even
Ben ik heus zo oud als jij
Is het waar, ben ik twintig
Is m'n tienertijd voorbij
'k Ben wel jong maar ik ben toch niet zo jong meer als ik was
'k Ging zo graag nog een keertje
Terug naar de klas (naar de kla-ha-has)
Spiegelbeeld 'k kan je haten
Want je geeft geen dag terug
Waarom gaan toch die jaren
Als je jong bent zo vlug
'k Ben wel jong maar er is toch al zoveel herinnering
Spiegelbeeld uit al die jaren
Vergeet ik geen ding (geen di-hi-hing)
Spiegelbeeld m'n eerste vriendje
Was een joch zo oud als ik
'k Kreeg van hem m'n eerste zoentje
't Was een heerlijk ogenblik
'k Ben wel jong maar dat zou ik nog zo graag eens overdoen
Quick quick slow, de eerste dansles
Wat was ik nog groen
'k Heb alleen nog wat foto's en die zeggen 't me weer
't Is voorbij, m'n eerste baljurk
Die draag ik niet mee-he-heer (niet mee-he-heer)


Bekijk Tes Tendres Années
http://www.youtube.com/watch?v=rNudkfRmY8M
Bekijk Spiegelbeeld
http://www.youtube.com/watch?v=hV0SgRP1YiM
Tuney Tunes jaarlijst 1964
Samengesteld aan de hand van lijsten uit het blad Tuney Tunes.


1 Vous Permettez, Monsieur? - Adamo
2 Quand Les Roses - Adamo
3 De Winter Was Lang - Willeke Alberti
4 I Want To Hold Your Hand - The Beatles
5 Can't Buy Me Love - The Beatles


6 This Land Is Your Land - Trini Lopez
In oktober 1963 kwam Trini Lopez naar Nederland voor een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. In het voorprogramma stonden ZZ & De Maskers. Lopez komt in februari 1964 voor een tweede optreden naar Nederland. Trini Lopez scoort in 1964 hits met Kansas City, Jailer Bring Me Water, Goody Goody en Bye, Bye Blondie. Bij Tuney Tunes is This Land Is Your Land zijn grootste hit. In 1965 worden Adalita (#9) en Lemon Tree (#21) zijn laatste Nederlandse hits. Trini Lopez werd geboren op 15 mei 1937 in Dallas, Texas. Trini leerde gitaar spelen van zijn vader. Trini verliet High School, omdat zijn vader financiële steun nodig had. Op 18-jarige leeftijd nam hij zijn eerste single The Right To Rock op. Zijn carrière begon op gang te komen toen hij met Buddy Holly in contact kwam. Met If I Had A Hammer breekt hij in 1963
wereldwijd door. In Nederland wordt het een #1 in 1963 en ook in 1964 staat de single nog hoog in de hitparade.
Trini Lopez – This Land Is Your Land
This land is your land, this land is my land
From California to the New York island
From the Redwood forests, to the Gulf stream waters
This land belongs to you and me
As I went rollin'
That river of a highway
I saw above me that endless skyway
I saw below me that golden valley
Yes, this land belongs to you and me
This land is your land, this land is my land
From California to the New York island
From the redwood forests, to the Gulf stream waters
This land belongs to you and me
I rode and rambled
I followed my footsteps
Crossed the golden sands of your diamond deserts
And all around me a voice kept saying
Oh, this land belongs to you and me
This land is your land, this land is my land
From California to the New York island
From the redwood forests, to the Gulf stream waters
This land belongs to you and me
I heard my daddy sing about a river
Where he built a landing in the plane
He sang of people above my lantern
He said this land was built for you and me
This land is your land, this land is my land
From California to the New York island
From the redwood forests, to the Gulf stream waters
This land belongs to you and me
Bekijk If I Had A Hammer
http://www.youtube.com/watch?v=7SCt8JPAkgU

7 Pour Moi La Vie Va Commencer - Johnny Hallyday
Bij Tuney Tunes is Pour Moi La Vie Va Commencer de grootste hit van Johnny
Hallyday in 1964.
Johnny Hallyday - Pour Moi La Vie Va Commencer
Pour moi la vie va commencer
En revenant dans ce pays
Là où le soleil et le vent
Là où mes amis mes parents
Avaient gardé mon coeur d'enfant
Pour moi la vie va commencer
Et mon passé sort de l'oubli
Foulant le sol de la prairie
Chevauchant avec mes amis
Pour moi la vie va commencer
Pour moi la vie va commencer
Je peux voir descendre la nuit
Sans avoir peur d'être surpris
Tandis qu'au loin comme un troupeau
Passent les ombres des chevaux
Pour moi la vie va commencer
Et sous le ciel de ce pays
Sans jamais connaître l'ennui
Mes années passeront sans bruit
Entre le ciel et mes amis
Pour moi la vie va commencer
Pour moi la vie va commencer
Pour moi la vie va commencer
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=YTJoJRTb0L8
8 Non Ho L'éta - Gogliola Cinquetti
9 La Mama (Zij Kwamen Overal Vandaan) - Corry Brokken
10 Nimm Deine Weisse Gitarre - Gert Timmerman
PRIJZEN


Edison 1964
Naam - Album - Categorie
Jasperina de Jong - Call Girl - Cabaret
Georges Brassens - Dix And De Brassens - Frans Chanson
Quincy Jones - Quincy Jones - Instrumentaal Internationaal
Malando - Malando's Beroemdste Tango's - Instrumentaal Nederlands
Adamo - Vous Permetez, Monsieur ? - Internationaal Teen-Age
Coleman Hawkins - Today And Now - Jazz
Rob de Nijs - Dit Is Rob De Nijs - Nederlands Teen-Age
Barbara Streisand - First Album - Vocaal Internationaal
Lia Dorana - Kiss Me Kate - Vocaal Nederlands
Herman Broekhuizen
Gouden Harpen 1964
Rine Geveke, Max van Praag, Lex van Weren, Jack Bess (posthuum).
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Tuney Tunes poll 1964
In december 1964 is het voor de laatste keer tijd voor een poll van het tijdschrift Tuney Tunes. Ook al zal het blad nog blijven bestaan; vanaf 1 januari 1965 gaat het blad hand in hand met Muziek Expres op uitgeversniveau. Tuney Tunes wordt voortgezet als Popfoto vanaf augustus 1966.


Nederland


zangeres
1 Willeke Alberti 38
2 Trea Dobbs 31
3 Shirley Zwerus 11
4 Anneke Grönloh 7
5 Imca Marina 5
6 Cisca Peters 2
7 Corrie Borkken 1
7 Rita Reys 1


zanger
1 Rob de Nijs 39
2 Johnny Lion 37
3 Gert Timmerman 5
4 Johnny Kendall 2
4 Edwin Rutten 2
4 John Lamers 2
5 Willy Alberti 1
5 Don Mercedes 1


vokale groep
1 ZZ En De Maskers 21
2 Blue Diamonds 19
3 Cocktail Trio 13
4 Fouryo's 12
4 Johnny Kendall & The Heralds 12
5 Sweet Sixteen 2
5 Sunbeams 2
5 Bibits 2
6 The Telstars 1


instrumentale groep
1 Jumping Jewels 66
2 Trio Pim Jacobs 9
3 ZZ En De Maskers 8
4 The Lords 7
5 Johnny Kendall & The Heralds 2
5 René And His Alligators 2
5 Crazy Rockers 2


groot orkest (meer dan 6 leden)
1 VARA-Dansorkest (& Ramblers) 27
2 De Zaaiers 13
3 Dutch Swing College Band 12
3 Malando 12
4 Metropole Orkest 11
4 The Skymasters 11
5 Jack Bulterman 5
6 Willy Schobben 4


disc-jockey
1 Joost de Draayer 48
2 Herman Stok 31
3 Jos Brink 11
4 Cees van Zijtveld 6


radioprogramma
1 Tijd Voor Teenagers (VARA) 30
2 Veronica's Teenager Muziek Expres 25
3 Joost Mag Het Weten (Veronica) 17
4 Tussen 10+ En 20- (AVRO) 10
5 Cliff Richard Show (Veronica) 3
5 Elvis Presley Show (Veronica) 3
5 Radio Veronica Algemeen 3
5 Seven O'clock Show (Veronica) 3
6 Op Tiener Toeren (NCRV) 1
6 Teenbeat Club (Veronica) 1
6 Jukebox (Veronica) 1


tvprogramma
1 Top Of Flop (VARA) 54
2 Rooster (AVRO) 8
3 Rudi Carrellshow (VARA) 7


topsong
1 De Winter Was Lang 29
2 Spiegelbeeld 14
3 Wit Satijn 10
4 Loop Naar De Maan 7
4 La Mamma 7
5 Mijn Dagboek 6
5 Harlekino 6
6 Draai 797204 5
7 Hup, Hup, Hup 4
7 Parel Van De Zuidzee 4


Buitenland


zangeres
1 Francoise Hardy 26
2 Connie Francis 17
3 Dusty Springfield 11
4 Cilla Black 10
5 Brenda Lee 5
6 Doris Day 4
6 Gitte 4
6 Gigliola Cinquetti 4
6 Caterina Valente 4
7 Conny Froboess 3
7 Helen Shapiro 3
8 Manuela 1


zanger
1 Cliff Richard 37
2 Adamo 33
3 Elvis Presley 18
4 Roy Orbison 4
5 Trini Lopez 2
6 Buddy Holly 1
6 Jim Reeves 1
6 Johnny Hallyday 1


vokale groep
1 The Beatles 47
2 Rolling Stones 18
3 The Shadows 13
4 Everly Brothers 5
5 Four Seasons 2
5 Les Surfs 2
6 Dave Clark Five 1


instrumentale groep
1 The Shadows 67
2 The Beatles 13
3 The Rolling Stones 6
4 Spotnicks 3
5 Dave Brubeck Quartet 1


groot orkest (meer dan 6 leden)
1 Norrie Paramor 17
2 Billy Vaughn 16
3 Mr. Acker Bilk 9
3 Mitch Miller 9


disc-jockey
1 Chris Howland 27
2 Barry Alldis 14
3 Jimmy Savile 9
en verder o.a. Guy Mortier 7.. Tony Blackburn 2


radioprogramma
1 Radio Luxemburg Engelse programma's 23
2 Top Twenty (Radio Luxemburg) 17
2 Toppers voor tieners (BRT) 17
3 10 & 20 disc club 5


tvprogramma
1 Bonanza 21
2 Dick van Dyke show 18
3 Beverly Hillbillies 11


topsong
1 Vous Permettez Monsieur 14
2 A Hard Day's Night 13
3 On The Beach 8
4 Quand Les Roses 7
5 Pretty Woman 5
6 Constantly 4
6 It's All Over Now 4
6 I Want To Hold Your Hand 4
7 Such A Night 3
8 Can't Buy Me Love 2
9 I Should Have Known Better 1
9 She Loves You 1
M.E.'s Populariteitsverkiezingen 1964
De oproep staat in oktober 1964, de resultaten worden gepubliceerd in december 1964. Opgemaakt en gecontroleerd door een notaris.


Nederland


zangeres
1 Willeke Alberti 35,6
2 Trea Dobbs 29,4
3 Shirley Zwerus 10,0
4 Anneke Grönloh 8,0
5 Imca Marina 3,5
6 Corrie Brokken 2,3
7 Rita Reys 2,3
8 Ciska Peters 2,1
9 Liesbeth List 1,0
18 overigen 5,8


zanger
1 Rob de Nijs 43,3
2 Johnny Lion 35,5
3 Johnny Kendall 3,6
4 John Lamers 2,6
5 Gert Timmerman 2,3
6 Edwin Rutten 2,2
7 Gerry Rix 2,2
8 Willy Alberti 1,6
9 Bob Bouber 1,5
10 Don Mercedes 1,1
27 overigen 4,1


vokale groep
1 Blue Diamonds 20,2
2 ZZ En De Maskers 19,7
3 Johnny Kendall & The Heralds 16,4
4 Cocktail Trio 13,1
5 Fouryo's 13,0
6 The Lords 3,3
7 The Telstars 2,1
8 Sweet Sixteen 2,0
9 The Shephards 1,3
10 The Sunbeams 1,1
11 The Bibits 1,0
45 overigen 6,8


jazz orkest
1 Dutch Swing College 66,9


groot orkest
1 VARA-dansorkest 29,2


combo
1 The Jumping Jewels 55,9


radioprogramma
1 Tijd Voor Teenagers 27,3


disc jockey
1 Joost de Draaier 46,4
2 Herman Stok 27,6
3 Jos Brink 14,5


tvprogramma
1 Top Of Flop 54,7


Top-Song 1964
1 De Winter Was Lang 32,1
2 Spiegelbeeld 12,7
3 Wit Satijn 8,5
4 La Mamma 7,1
5 Loop Naar De Maan 5,2
6 Hup, Hup, Hup 4,5
7 Mijn Dagboek 4,1
8 Ik Heb Genoeg Van Jou 2,4
9 O, Het Spijt Me 1,8
10 Parel Van De Zuidzee 1,7
11 Harlekino 1,6
12 Draai 797204 1,4
13 Afscheid 1,1
89 overigen 15,8


zangeres
1 Cilla Black 22,2
2 Francoise Hardy 20,2
3 Dusty Springfield 13,6
4 Connie Francis 12,0
5 Brenda Lee 5,2
6 Dionne Warwick 3,0
7 Doris Day 2,9
8 Helen Shapiro 2,6
9 Manuela 2,2
10 Gitte 1,5
11 Leslie Gore 1,4
12 Connie Froboess 1,3
13 Gigliona Cinquetti 1,1
14 Catharina Valente 1,1
15 Esther Ofarim 1,0
40 overigen 8,7


zanger
1 Cliff Richard 39,2
2 Adamo 17,8
3 Elvis Presley 16,0
4 Roy Orbison 6,8
5 Jim Reeves 1,9
6 Buddy Holly 1,8
7 Johnny Hallyday 1,5
8 Trini Lopez 1,5
9 Chuck Berry 1,4
10 Fats Domino 1,2
54 overigen 10,9


vokale groep
1 The Beatles 48,9
2 The Rolling Stones 13,1
3 The Shadows 11,8
4 Les Surfs 5,3
De kindersterretjes Les Surfs bestaan uit de broertjes en zusjes Nicole, Dave, Rocky, Pat, Coco en Monique.
5 Dave Clark Five 3,2
6 Searchers 2,1
7 Everly Brothers 1,8
8 Four Seasons 1,8
9 Honeycombs 1,4
10 Jordanaires 1,3
43 overigen 9,3


jazz-orkest
1 Dave Brubeck 46,8


groot orkest
1 Norrie Paramour 22,7


combo
1 Shadows 63,4


radioprogramma
1 Top twenty (LUX) 19,8


disc jockey
1 Chris Howland 21,4


tvprogramma
1 Bonanza 30,0


top song 1964
1 It's Been A Hard Days Night 11,7
2 On The Beach 11,5
3 Vous Permettez, Monsieur? 9,8
4 Constantly 7,1
5 Such A Night 5,8
6 I Should Have Known Better 5,3
7 It's All Over Now 4,8
8 I Want To Hold Your Hand 3,4
9 Pretty Woman 2,6
10 House Of The Rising Sun 2,3
11 Kissing Coussins 2,2
12 Quand Les Roses 2,1
13 Tell Me 1,9
14 She Loves You 1,5
15 If I Fell 1,5
16 It's Over 1,3
17 Have I The Right 1,3
18 Long Tall Sally 1,3
19 Anyone Who Had A Heart 1,2
20 Can't Buy Me Love 1,2
21 All My Loving 1,1
131 overigen 19,1


filmster
vrouw
1 Doris Day 26,3
2 Sophia Loren 14,9
3 Natalie Wood 11,0


man
1 Cliff Richard 24,7
2 George Chakiris 20,4
3 Elvis Presley 16,2

1 opmerking:

  1. Leuk,
    Ik heb je blog net gevonden omdat ik met een aantal anderen blog over de top2000/2011. Misschien aardig om daar ook eens op te kijken... http://t.co/MtNjo0iL

    #schrijftop2000

    BeantwoordenVerwijderen