zondag 14 augustus 2011

2003

Topact: Robbie Williams


2003 is het jaar van de tv-talentenjacht Idols. In Nederland wordt het programma een waar kijkcijferkanon. Er kijken gemiddeld 2 miljoen mensen naar iedere aflevering. Het programma levert diverse nieuwe sterren op onder wie winnaar Jamai en verliezend finalist Jim. In 2003 zijn in de hitparade de resultaten zichtbaar van de op 1 november 2002 begonnen talentenjacht, waarin de hoofdprijs een platencontract is voor drie jaar. Op 8 maart 2003 wint Jamai Loman de finale van Idols, naar een concept van de Britse Simon Fuller. Jamai scoort een nummer 1 met Step Right Up. Er gaan meer dan 300.000 singles over de toonbank en daarmee wordt het de best verkochte single van het jaar (ook al staat hij in het Top 40 jaaroverzicht slechts op nummer 19). Ook scoort Jamai een nummer 7 met When You Walk In The Room, een duet met Idols deelneemster Dewi Pechler. Dewi scoort solo ook nog met Left Of Center (#7). De uitbreng van haar eerste single gaat op 15 september gepaard met de aftrap van een kleurrijke campagne van Vodafone waarin Dewi en haar muziek centraal staan. In 2004 scoort Dewi nog een #26 met Amazing en in 2007 zal Dewi de achtergrondvocalen verzorgen op het debuutalbum Fearless van Idols 3-finaliste Floortje Smit. Jamai zal in 2004 floppen met Wango Tango. Verliezend finalist Jim Bakkum heeft de beste papieren: hij scoort #1 met Tell Her, een #2 met This Love Is Real en een #23 met The Way It Goes. In 2004 zal hij nog 2 hits aan zijn succesverhaal toevoegen en daarna nog vele. Hind scoort eeen hit met Summer All Over Again (#11). In 2004 haalt ze #31 met Weak en #29 in 2005 met Give Me A Sign. Marieke heeft een hitsingle met Just Be Happy (#10). In 2004 zal Marieke nog #33 halen met I'm A Fool. Bas & Joel komen met Burnin' Heart, maar die flopt. De single Here We Are van de tien finalisten samen staat vanaf 26 april slechts 2 weken in de Top 40 en komt niet verder dan #38. Uit de voorronden komt Tim (Vicious) maar die haalt de hitparade niet met zijn Sid Vicious versie van My Way. Roger Peterson had zich voortijdig teruggetrokken uit het Idols-circus. Hij scoort met zijn band Intwine een #3 met Happy, een #22 met Way Out en een #32 met Get Outta My Head. In 2004 haalt Cruel Man #7. Idols-presentatrice Tooske Breugem boekt hitsucces met haar latere man Bastiaan Ragas. Het nummer Alles uit de musical De 3 Musketiers wordt een #2. Cabaretiers Veldhuis & Kemper willen ook wel Jim of die Henk-Jan Smits uit de jury zijn en daarover zingen ze in de hit Ik Wou Dat Ik Jou Was (#2). De single krijgt een persiflage van De Hooglanders met Ik Dacht Dat Jij Een Vrouw Was, maar die haalt de tipparade niet.

Rap is uiterst succesvol met acts als 50 Cent [Curtis Jackson] (In Da Club #2, 21 Questions #8 en P.I.M.P. #8), Sean Paul (Make It Clap #24, Get Busy #1, Breathe #4, Like Glue #23, I'm Still In Love With You, tip), Lumidee (Never Leave You (Uh-Ooh) #1), Nelly & Timberlake (Work It #17), Busta Rhymes & Mariah Carey (I Know What You Want, #6), Obie Trice (Got Some Teeth #17), Nelly, P. Diddy en Murphy Lee (Shake Ya Tailfather #20), Beyonce Featuring Jay Z (Crazy In Love #2, 03 Bonnie & Clyde #9), Beyonce & Sean Paul (Baby Boy, #8), Ja Rule featuring Bobby Brown (Thug Lovin, #36), Ja Rule Featuring Ashanti (Mesmerize #38) en B2K Featuring P. Diddy (Bump Bump Bump #10).


De tv zorgt voor de definitieve doorbraak van Frans Bauer. Op 1 oktober 2003 is de eerste aflevering van de real life soap De Bauers te zien. In de serie worden Frans Bauer en zijn gezin gevolgd bij de voorbereidingen van de concerten in Ahoy' eind oktober 2003. Als leader wordt Heb Je Even Voor Mij uit 2002 gebruikt. In 2002 een #34, in 2003 een #1. DJ Maurice komt met een cover en die zal het in 2004 tot #21 schoppen.


2003 is ook een succesjaar voor Thijs Verwest. Hij wint tijdens het Noorderslag Festival de Popprijs. Later mag hij ook een TMF, MTV en Dancestar USA Award in ontvangst nemen en wordt hij voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest populaire dj ter wereld door de lezers van het Britse DJ Magazine. Tiësto bevestigt zijn populariteit door als eerste dj een solo-optreden te geven in een stadion. Op 10 mei verzorgt hij een acht uur durende set in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. Hij scoort een #2 hit met Traffic. Ook remixt hij Rain Down On Me van Kane. Kane verzorgt optredens in Ahoy', de Pepsi Stage, Amsterdam Arena en de Heineken Music Hall. Ch!pz is een vooropgezet concept met veel succes. Peter (19) is de straatjongen met het kleine hart, Kevin (18) is de sportieve, ideale schoonzoon, Rach-l (19) is de vamp in wording en Cilla (17) is de belezen dierenvriendin. Het viertal Ch!pz begint met Ch!Pz In Black (Who You Gonna Call) aan hun (inter)nationale succesverhaal. De single haalt #2 in de Top 40 en zelfs nummer 1 in de Singles Top 100. Een opmerkelijke prestatie aangezien de single alleen bij de zenders The Box en Fox Kids gedraaid wordt. TMF/MTV weigert om politieke redenen: MTV is eigenaar van Nickleodeon en dat is de concurrent van Fox Kids waar Ch!pz groot werd. Opvolger Cowboy haalt zowel in de Top 40 als Singles Top 100 nummer 1. Ook zeer populair is de gothic-band Within Temptation. Hun album Mother Earth behaalt in Nederland de platina status en bereikt in Duitsland ook de hitparade. De Nederlandse zanger Danny Vera bereikt in 2003 de eerste plaats in de Turkse hitparade met My Confession. Hij scoort niet in Nederland. Op 16 augustus 2004 zal Danny Vera opnieuw op 1 in Turkije staan, dan met Innocence.


Covers: Phil Collins (Can't Stop Loving You; Leo Sayer), Girls Aloud (Jump; Pointer Sisters), Sugababes (Shape Of My Heart; Sting) Jan Wayne (More Than A Feeling; Boston), Celine Dion (I Drove All Night; Cyndi Lauper), 56K Feat. Bejay (Save A Prayer; Duran Duran), Thicke (When I Get You Alone; Walter Murphy), Beef (Alice I Want You Just For Me; Full Force), René Shuman & Angel Eye (Don't Be Cruel; Elvis Presley), Outlandish (Aicha; Khaled), Limp Bizkit (#4 met Behind Blue Eyes; The Who), Gary Jules (Mad World; Tears For Fears), Clokx (Clocks; Coldplay), Blue & Elton John (Sorry Seems To Be The Hardest Word; Elton John, Nena & Kim Wilde (Irgendwie Irgendwo Irgendwann; Nena), Jamai & Dewi (When You Walk In The Room; Paul Carrack). Op 11 januari 2003 komen de Spaanse DJ Sammy en de Nederlandse zangeres Do binnen met de Candlelight mix van Heaven, de song van Bryan Adams. De single stond in de originele versie vanaf 9 februari 2002 16 weken in de Top 40 en kwam toen tot #16. In 2003 staat de single er 13 weken in en komt tot #5. Op 25 januari 2003 komt een tweede nieuwe versie - unplugged - binnen. Die versie van Do alleen staat 13 weken in de lijst en komt tot #10. Er zijn drie versies van Papi Chulo (Te Traigo El Mmmmmm) verkrijgbaar, maar alleen de versie van Spaanse Lorna haalt de Top 40: #4.

Internet en muzikaal succes krijgen een inniger relatie. Downloaden wordt een steeds belangrijkere manier om muziek te verkopen. Op 24 april 2003 wordt daarom de eerste officiële Britse downloadhitparade samengesteld. Beautiful van Christina Aguilera voert de lijst aan, met Clocks van Coldplay als nummer 2. Nielsen SoundScan, dat in de VS de fysieke muziekverkopen registreert en de bron is voor de hitlijsten van het vakblad Billboard, gaat ook downloads meetellen. Zij meet daartoe de verkoop van digitale bestanden bij legale uitwisselingsplatforms als Apple's iTunes, pressplay, MusicNet, Liquid Audio en Listen.com. In Nederland wordt Pavement Cracks van Annie Lennox voor €1,15 alleen als download verkocht. Het nummer is niet in de winkel te koop. De single telt niet mee voor de hitlijsten. De single is verkrijgbaar via www.freerecordshop.nl, www.vanleest.nl en www.fame.nl. In 2003 gaat de profielensite MySpace op internet de lucht in. Het wordt een wereldwijd populair contactnetwerk. Amateurbands promoten zichzelf massaal. De Engelse band Arctic Monkeys zal een groot deel van hun succes aan MySpace danken.In de eerste week van het jaar transformeert de Mega Top 100 in de Mega Top 50. Mega Charts stopt ook met het verspreiden van gedrukte exemplaren, maar vanaf week 18 worden speciaal voor verzamelaars gedrukte exemplaren van de Top 40 en de Mega Top 50 uitgegeven in een zeer kleine oplage. De gedrukte exemplaren bestaan uit twee aparte vellen; eentje met de Top 40 en eentje met de Mega Top 50. De VPRO zendt maandag 8 september voor de laatste keer de Moordlijst uit op 3FM. De VPRO en OOR werkten sinds 1991 samen aan de Moordlijst. De lijst werd iedere week samengesteld uit de
voorkeuzelijstjes van zo'n zestig muziekjournalisten in Nederland en verscheen tweewekelijks in OOR en de
laatste jaren ook wekelijks op 3VOOR12. Gebrek aan uitzenduren en een prioriteit voor journalistiek werk op de overgebleven uren leiden tot deze beslissing.
De commerciële radiostations krijgen in 2003 te maken met een een grote financiële klap: de veiling van de FM-frequenties door het Ministerie van Economische Zaken. Om het geld terug te verdienen, richten de zenders zich allemaal op dezelfde voor adverteerders belangrijke doelgroepen, met als gevolg dat op alle populaire radiostations steeds meer dezelfde muziek klinkt. In 2007 zullen alleen Radio 538 en Sky Radio winstgevend blijken. Stations als ID & T Radio, Yorin FM en Caz! zullen dan al overgenomen of opgedoekt zijn. Op 31 augustus verschijnt Radio Veronica weer in de ether. Rond 9 uur wordt het programma van Radio 103 FM (eigendom van Sky Radio) omgezet in Radio Veronica. De nieuwe kennismaking met Radio Veronica vloeit voort uit een overeenkomst tussen de vereniging Veronica, SBS en Sky Radio. Chiel Montagne richt de Montagne Omroep Nederland (MON) op. Hij wil voor 1 maart 50.000 leden gaan werven om als aspirant-omroep het publieke omroepbestel binnen te komen. De MON wil Nederlandstalige muziekprogramma's gaan uitzenden via radio en televisie. De zender zal het niet halen.
De Zeeuwse popgroep Bløf is in 2003 voor het derde jaar op rij de meest gedraaide Nederlandse band op radio en televisie. De Britse popster Robbie Williams staat bovenaan de lijst met meestgehoorde internationale artiesten die de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA) woensdag 23 juni 2004 zal publiceren. Shania Twain brengt dinsdag 25 februari 2003 een bezoek aan Sky Radio 100.7 FM. De Canadese zangeres ontvangt de Sky Radio Airplay Award voor haar single You’re Still The One. De single is maar liefst 2.500 keer op Sky Radio te horen geweest.


Er worden 3,2 miljoen singles verkocht, goed voor 14 miljoen euro omzet.


Norah Jones is verantwoordelijk voor het album van het jaar met Come Away With Me. Ze blijft Escapology van Robbie Williams, A Rush Of Blood To The Head van Coldplay, Justified van Justin Timberlake, Stripped van Christina Aguilera, Home van Simply Red, Get Rich Or Die Tryin' van 50 Cent, Blauwe Ruis van Bløf, The Eminem Show van Eminem en Onderweg van Marco Borsato ruimschoots voor.


Ook in 2003
In oktober is glamrock weer populair met de Britse formatie The Darkness. Zij scoren een #15 met I Believe In A Thing Called Love en een kersthit met Christmas Time (Don't Let The Bells End) (#10). *** Actrice Jennifer Love Hewitt scoort twee hits: Can I Go Now (#8) en Barenaked (#33). *** Het Friese duo Twarres stopt ermee. *** Jacques Zwart (57), zanger van Het en bekend van de klassieker Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan, krijgt een hartaanval. *** Na een langdurige ziekte overlijdt Vals Licht -drummer Johann de Groot (36). *** Het Nationaal Pop Instituut neemt het initiatief tot een nieuwe prijs: De Duiveltjes, een prijs voor de beste muzikanten van het afgelopen jaar, gekozen door hun collega's. De winnaars zijn: Paskal Jakobsen ( Bløf , beste zanger), Wouter Planteijdt (o.a. Sjako! , beste gitarist), Koen Lommerse ( Beef! , beste bassist), Bart Nederhand ( Peter Pan Speedrock , beste drummer), Nico Brandsen (o.a. OLaBOLA , Fishpot , beste toetsenist), DJ Tiësto (beste dj) en 013 (beste podium). *** Tasha's World krijgt in Londen een prestigieuze EMMA-Award uitgereikt. *** Zanger, producer en platenbaas Johnny Hoes viert het feit dat hij 65 jaar in het vak zit en ontvangt een speciale Edison Oeuvreprijs op
woensdagavond 8 oktober in het tv-programma Barend en Van Dorp. *** AVRO Radio 2, het Algemeen Dagblad en het Nationaal Pop Instituut schrijven een verkiezing uit voor het beste Nederpopalbum aller tijden. In totaal 59.000 mensen brengen hun stem uit. World Of Hurt van Ilse DeLange eindigt op de eerste plaats. *** Op zondag 12 januari overlijdt Bee Gee Maurice Gibb (53) aan een hartaanval na een spoedoperatie aan zijn ingewanden. Solo had hij een tip in 1970 met Railroad. *** In Bob’s Party Saloon in Uitgeest is op 27 januari 2003 het allerlaatste optreden van K-Otic. *** Op 22 februari komt The Sound Of The Underground van Girls Aloud binnen (#9). De Britse meidengroep won eind 2002 de Britse versie van Popstars-The Rivals. *** Marco Borsato breekt een record in Vlaanderen: met zijn greatest hits
cd Onderweg staat hij sinds de release in maart 2002 maar liefst 17 weken op nummer 1 in Vlaamse Ultratop
Charts. Het vorige record stond op naam van Andrea Bocelli die in 1996 met het album ‘Bocelli’ de album
lijst 15 weken lang aanvoerde. Marco’s cd haalt de triple platina status in Vlaanderen met meer dan 150.000
verkochte exemplaren. *** De door Yorin uitgezonden documentaire Living With Michael Jackson wordt in Nederland door 1,3 miljoen mensen bekeken; een kijkdichtheid van 10,2. In de documentaire doet Jackson uitspraken over zijn kinderen en over het slapen met jongens. Over het laatste benadrukt hij dat het niets seksueels is maar pure liefde. “Ik stop ze in, geef ze melk en koekjes en lees een verhaaltje voor als het
bedtijd is”, aldus Jackson in het interview met Martin Bashir. *** Esther Hart wint op 1 maart overtuigend van Gordon en Arwin Kluft en vertegenwoordigt Nederland met One More Night in Riga. *** Sita wordt bij de internationale muziekwedstrijd Eurobest één na laatste. Eurobest is een wedstrijd tussen artiesten die zijn voortgekomen uit programma’s als Starmaker en Staracademy. De competitie vindt plaats op dinsdag 25 maart 2003 en er doen negen landen aan mee. Een vakjury verkiest Spanje tot winnaar. *** Platenproducer Jacques Zwart (56) overlijdt op 1 april tijdens een vakantie met zijn vriendin Marga Scheide (Luv’) op het Spaanse eiland Ibiza. Hij scoorde als zanger bij Het een hit met Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan. *** Soullegende Edwin Starr (Charles Hatcher, 61) overlijdt op woensdag 2 april vermoedelijk aan een hartaanval.Starrs grootste succes was de single War. *** De Amerikaanse zangeres Little Eva (Eva Narcissus Boyd, 58) overlijdt op 10 april 2003 leeftijd aan kanker. The Locomotion is haar grootste
succes. *** Jazz- en blueszangeres Nina Simone (70) overlijdt op zondag 20 april 2003 in haar huis in
het zuiden van Frankrijk. Zij werd vooral bekend door My Baby Just Cares For Me (#1 in 1987) en Ain’t Got No… I Got Life (#1 in 1969). *** Sertab Erener wint op 24 mei voor Turkije met Every Way That I Can het 48ste Eurovisie Songfestival. Ze zal een zevende plaats in de Top 40 bereiken. Na Turkije was het België dat verrassend beslag legde op de tweede plaats, die werd behaald door de in een imaginaire taal zingende folkgroep Urban Trad met Sanomi). Het Russische duo t.A.T.u. (Ne Ver, Ne Boisia) werd derde. De Nederlandse Esther Hart eindigt met One More Night op een dertiende plaats. Een panel van oud-winnaars roept Esther Hart wel uit tot beste zangeres van het festival. *** De Britse producent Mickie Most (64) overlijdt op 30 mei 2003 aan kanker. Most werkte in de jaren zestig, zeventig en tachtig o.a. met The Animals, The Sweet, Suzi Quatro en Jeff Beck. *** EMI Music koopt STER-zendtijd in. Op 13 juni is de nieuwe videoclip There There van Radiohead te zien in een reclameblok op Nederland 3. Een primeur, maar het levert geen resultaat op in de Top 40. *** Barry White (58) overlijdt in Los Angeles op vrijdag
4 juli 2003 als gevolg van nierproblemen. *** Before You Let Me Go/Rain Down On Me van Kane staan samen op één single, maar krijgen elk een aparte notering in de Top 40. Before You Let Me Go van Kane met Ilse DeLange komt op 5 juli 2003 binnen en staat 10 weken genoteerd met 4 als toppositie. Rain Down On Me komt in de dj Tiësto remix op 12 juli 2003 binnen en staat 12 weken genoteerd met 6 als hoogste notering. *** Op 19 juli 2003 haalt The Anthem 2003 van Sensation de hitparade. De maker is Rank 1 en hij haalt #10. *** De Hermes House Band International (met Judith Ansems) behaalt samen met DJ
Ötzi nummer 2 in de Franse hitparade met het nummer Live Is Life; een cover van Opus. In Nederland kwam de single Live Is Life in november 2002 niet verder dan de tipparade. *** In Frankrijk overlijdt zanger André Claveau (91). In het jaar 1958 won hij als eerste Fransman het Songfestival. Het nummer Dors Mon Amour kreeg 27 punten op het liedjesfestival dat op 12 maart 1958 werd gehouden in Hilversum. *** Op vrijdag 1 augustus 2003 overlijdt de Franse actrice Marie Trintignant (1962) na een dodelijke klap van haar
vriend Bertrand Cantat, zanger van de Franse band Noir Désir. *** Schrijver en dichter Willem Wilmink
(66) overlijdt op zaterdagavond 2 augustus in zijn woonplaats Enschede. Hij was onder andere
verantwoordelijk voor de tekst van de top 10-hit Hilversum 3 van Herman van Veen. *** Op 23
augustus komt Laidback Luke (Luke van Scheppingen) binnen met MC Marxman. Hun single We Cannot Get Enough is het thema van Dance Valley 2003. Het wordt #28. *** Op vrijdag 29 augustus overlijdt Johann de Groot (36), drummer van Vals Licht. In 2000 werd hun single Het Licht een #37-hit. *** Op 29 augustus 2003 zingt Madonna met Christina Aguilera en Britney Spears haar hit Like A Virgin. De kus van Madonna en haar collega's is weken voer voor de bladen. Op 30 september 2003 zal de single Me Against The Music van Madonna en Britney op de radio in première gaan. *** Op 3 september 2003 tekent Justin Timberlake een deal met McDonald's. Zijn track I'm Lovin' It wordt de nieuwe slagzin. Op 29 november zal de gelijknamige single de Top 40 binnenkomen; een nummer 13 in wording. *** Johnny Cash overlijdt vrijdag 12 september in een ziekenhuis in zijn woonplaats Nashville in de staat Tennessee. Hij was opgenomen wegens buikklachten en diabetes. *** Op zondag 14 september wordt de Sterrenbeurs gelanceerd. Een spel waarbij je artikelen kunt verdienen door te handelen in aandelen van sterren. Het is een samenwerking tussen Noordzee 100.7 FM, Sp!ts, SBS6, Neckermann, Lotto en Princess. Op Sterrenbeurs.nl kunnen mensen in ieder geval tot 9 december handelen in aandelen van sterren. Als een ster het goed doet stijgen de aandelen en omgekeerd. Onder de eerste 150 allerpopulairste Nederlanders zaten vele artiesten, waaronder Candy Dulfer, Carola Smit & Jan Keizer, Corry Konings, Hind Laroussi-Tahiri, Jamaï Loman, Dewi Pechler en Jim Bakkum. Sita stond niet op de nominatielijst, maar behaalt genoeg stemmen om toch toegelaten te worden. Het spel flopt ondanks de vele sponsors. *** Ondanks weigering van TMF en radiostations om de single Ch!Pz In Black te laten horen, scoort de groep Ch!pz een nummer 1-hit. *** De Britse zanger Robert Palmer (54) overlijdt op 26 september aan een hartaanval in Parijs. De zanger verwierf faam met nummers als Best Of Both Worlds (#17 in 1978), Looking For Clues (#15 in 1981) en Addicted To Love (#34 in 1986) en Be My Baby Tonight (#5 in 1990; met UB40). Ook was hij lid van de groep Powerstation die een hit scoorden met Some Like It Hot (#13 in 1985). *** Andy Moss, oud-zanger van de Amerikaanse groep The Platters (77) overlijdt op woensdag 22 oktober in Chili aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. *** Bobby Hatfield van de Righteous Brothers wordt woensdag 5 november dood aangetroffen op een hotelkamer in Kalamazoo in de Amerikaanse staat Michigan. *** Op 9 november 2003 gaat de Nederlandse versie van de ABBA-musical Mamma Mia in première. *** De 15-jarige Roel Felius uit Goes vertegenwoordigt met Mijn Ogen Zeggen Alles op zaterdag 14 november 2003 Nederland op het eerste Junior Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Roels lied gaat over een man die helemaal verlamd is en alleen nog met zijn ogen kan communiceren. Zestien Europese landen doen mee. Roel krijgt 23 stemmen, waaronder 12 van België, en dat is goed voor de elfde plaats. Kroatië wint het evenement met 134 punten. *** Obie Trice, een ontdekking van Eminem, scoort een hit met Got Some Teeth
(#17). *** De Amerikaanse soulzanger Arthur Conley (57) overlijdt op maandagmorgen 17 november in zijn woning in Ruurlo (Gelderland). Conley scoorde in 1967 een wereldhit met het nummer Sweet Soul Music. Conley, die zich om anoniem te worden Lee Roberts noemde, leed aan kanker. *** De Amerikaanse acteur/danser/zanger Gene Anthony Ray (41), die in de jaren tachtig een hoofdrol had in de populaire film en televisieserie Fame, sterft op vrijdag 14 november in New York door een hersenbloeding. Hij was besmet met het aidsvirus. Gene Ray zong mee op de hits Hi Fidelity en Starmaker die beiden de top 15 van de Top 40 haalden. *** Op zondag 7 december wordt om 17.01 uur prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, de dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima geboren. Op verzoek van de NOS schrijven John Ewbank en Han Kooreneef Nu Dat Jij Er Bent. Het nummer wordt uitgevoerd door bandoneonist Carel Kraayenhof, zangeres Trijntje Oosterhuis en violiste Janine Jansen. De opbrengsten van de single gaan geheel naar de stichting ‘Nationaal jeugdfonds Jantje Beton’, die zich inzet voor
veilige speelgelegenheden voor kinderen. De single zal het in 2004 tot #14 brengen. *** Uit het jaaroverzicht van The BOX blijkt dat de clip bij het nummer In Da Club van 50 Cent in 2003 het meest is aangevraagd. Het muziekstation heeft in 2003 ruim twee miljoen clipaanvragen verwerkt. De eerste Nederlandse inbreng in de Top 50 van de BOXClipchart is Here We Are van de tien Idols-finalisten op nummer zes. *** Kim-Lian van der Meij, presentatrice van de Fox Kids Top 20, is met haar nummer Teenage Superstar het meest succesvol in de Fox Kids Top 20. In de Top 40 was het een #6 hit. Op de tweede plaats in de Fox Kids Top 20 over 2003 staat Jamai met Step Right Up. Ch!pz komt daar vlak achter met het nummer Cowboy. *** Op 25 december 2003 overlijdt Rob Out (63) in een ziekenhuis in Leiden. Als Egbert Douwe scoorde hij met Kom Uit De Bedstee M’n Liefste een nummer 1 hit in 1968. *** VPRO's Song van het jaar is Seven Nation Army van The White Stripes.DE TIEN GROOTSTE HITS
1 673 19 1 Summer Jam 2003 - The Underdog Project vs. Sunclub 7-6-2003
De single Summer Jam flopte in in 2000, maar Summer Jam 2003 van The Underdog Project vs. Sunclub is in 2003 de zomerhit van het jaar; een échte doordat de lange hete zomer al in maart begint. De track, een mix van Summer Jam van The Underdog Project zelf met de #3 hit Fiësta van Sunclub uit 1997, staat negen weken op #1. Eind december gaat de single nog eens in de herkansing als Winter Jam (#22). In de tussentijd haalt Saturday Night nummer 11. In 2006 zal de single Remember geheel ten onder gaan. Overigens is Step Right Up van Idols-winnaar Jamai de best verkochte single van 2003, maar met het puntensysteem komt de single in de Top 40 jaarlijst niet hoger dan 19. The Underdog Project is een project van de Duitse producer Tony Cottura en de Canadese zanger Vic Krishna. The Sunclub is een Nederlandse dance-formatie van de producers Robin 'Jaydee' Albers, Dieter 'Typas' Kranenburg en Michel 'Atbe' Rozenbroek. Ze haalden de Top 40 met Fiesta (#3 in 1997), Single Minded People (#24 in 1997), Splash (#18 in 1999), Movin' On (#36 in 2000) en Bandoneon (#27 in 2000). Na Summer Jam 2003 (9 weken 1) zullen nog volgen: Boom Boom (Good time) (#12 in 2004), Jump 2005 (#34 in 2005) en Fiesta Reloaded 2007 (#36 in 2007).
The Underdog Project vs. Sunclub – Summer Jam 2003
This ain't nothing but a summer jam
Brown skin and singing and dance (ohhoho)
This ain't nothing but a summer jam
We're gonna party as much as we can
Hey-yeah ooh hey-yeah
Summer jam alright
Hey-yeah ooh hey yeah
Tonight heart is wearing prouder skirts
Real tight temperature is rising
Feelin' real hot in the heat of the night
Midnight the party was stopped
into the moonlight
I'm scoping out the honeys with the
light eyes
Be with me tonight
Can't get you out of my mind
I can't lie
Cause a girl like you is so hard to find
I'm waiting for the day to make you mine
Cause I can't take it
This ain't nothing but a summer jam
Brown skin and singing and dance (ohhoho)
This ain't nothing but a summer jam
We're gonna party as much as we can
Hey-yeah ooh hey-yeah
Summer jam alright
Hey-yeah ooh hey yeah
Moonlight cruisin' down the boulevard
Store light watching your body's tight
Alright looking kinda freaky to me
Can't get you...
Repeat Chorus
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=J7drvhZwPcs


2 539 17 1 Sorry Seems To Be The Hardest Word - Blue featuring Elton John 18-1-2003
De originele versie van Sorry Seems To Be The Hardest Word kwam op 18 december 1976 binnen en daarmee behaalt Elton John als soloartiest #14. De nieuwe versie met Blue doet het veel beter: de single staat vijf weken op nummer 1. In oktober 2003 flopt Eltons solo-opvolger Are You Ready For Love. Blue scoort in 2003 nog drie hits: U Make Me Wanna (#28), Guilty (#17) en samen met Steve Wonder en Angie Stone Signed, Sealed, Delivered I'm Yours (#11 in 2004). In 2004 zullen ze hun laatste twee hits scoren met Breathe Easy (#13) en Bubblin’ (#21). De groep Blue ontstond toen Duncan James en Antony Costa een band wilden beginnen. Huisgenoot Simon Webbe en Lee Ryan voegden zich bij de groep. Hun eerste single All Rise werd in thuisland Verenigd Koninkrijk een grote hit. In Nederland werd One Love in 2002 hun eerste hit (#39). Simon Solomon Webbe (Manchester, 30 maart 1979) zal tot 2005 in Blue zitten, waarna hij solo verder zal gaan.Dat levert hem twee hits op: No Worries (#2 in 2006) en Coming Around Again (#11 in 2007). Reginald Kenneth Dwight (Pinner, Middlesex, 25 maart 1947) scoorde in 1970 zijn eerste hit met Border Song (#29). De naam Elton John was toen al geen artiestennaam meer, want hij werd in de jaren zestig officieel geregistreerd als Eltons naam. Het is een combinatie van de namen Elton Dean en Long John Baldry, twee collega's uit zijn tijd bij de band Bluesology. Enkele grote of opvallende hits van Elton John zijn: Your Song (#10 in 1971), Lucy In The Sky With Diamonds (tip in 1974 met The Reggae Guitars of Dr. Winston O'Boogie (John Lennon)), Don't Go Breaking My Heart (#2 in 1976 met Kiki Dee), Song For Guy (#6 in 1979), Les Aveux (tip in 1981 met France Gall), Blue Eyes (#10 in 1982), I'm Still Standing (#8 in 1983), Nikita (7 weken #1 in 1985), That's What Friends Are For (#11 in 1985 met Dionne Warwick, Stevie Wonder & Gladys Knight), Slow Rivers (tip in 1986 met Cliff Richard), Sacrifice (#3 in 1990), Don't Let The Sun Go Down On Me (Live) (8 weken #1 in 1991 met George Michael), True Love (#11 in 1993 met Kiki Dee), Don't Go Breaking My Heart (tip in 1994 met RuPaul), Circle Of Life (#5 in 1994) en Something About The Way You Look Tonight / Candle In The Wind '97 (5 weken 1 in 1997).
Blue featuring Elton John – Sorry Seems To Be The Hardest Word
What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you're not there
What do I do to make you want me
What have I gotta do to be heard
What do I say when it's all over
Sorry seems to be the hardest word
Chorus:
It's sad, its so sad
It's a sad, sad situation
And it's getting more and more absurd
It's sad, so sad
Why can't we talk it over
always seems to me
That sorry seems to be the hardest word
Chorus
What do I do to make you love me
What have I gotta do to be heard
What do I do when lightning strikes me
What have I gotta do
What have I gotta do
When sorry seems to be the hardest word
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=GvbQzRAi4wM


3 538 16 1 Anyplace, Anywhere, Anytime - Nena & Kim Wilde 13-9-2003 2004-206
In 1989 begon zangeres Gabrielle Kerner een solocarrière onder de naam Nena. In 2003 scoort ze samen met Kim Wilde, een andere hitzangeres uit de jaren tachtig, een #1 hit met Anyplace, Anywhere, Anytime. Het is een vertaling van Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann uit 1984 (#10, 78 in de jaarlijst). De single houdt het ook in 2004 nog drie weken vol. In 2004 zal 99 Luftballons (zonder Kim Wilde) ook een remix krijgen, maar die flopt. Gabriele Susanne Kerner (Hagen, 24 maart 1960) werd bekend als zangeres van de band Nena en werd zelf ook Nena genoemd. Het bekendste nummer van de band Nena is 99 Luftballons uit 1983, dat in onder meer Nederland een nummer 1-hit werd. Hoewel er een Engelstalige versie van bestaat (die in het Verenigd Koninkrijk in 1984 op 1 kwam), was het de Duitstalige versie die de Amerikaanse top haalde. In Duitsland was Nur geträumt in 1982 hun eerste hit. In Nederland hun tweede (#9). In Duitsland zal in 2005 haar autobiografie Nena: Willst Du Mit Mir Gehn? verschijnen. Kim Wilde (Chiswick, West-Londen, 18 november 1960) scoorde in 1981-1982 vier top 10 hits op een rij met Kids In America (#6), Chequered Love (#2), Cambodia (#2) en View From A Bridge (#5). In 1983 voegde ze daar Love Blonde (#10) aan toe. Met een cover van The Supremes classic You Keep Me Hangin' On scoorde Kim in 1987 haar eerste Amerikaanse nummer 1-hit. In Nederland werd het een #17. In 1988-1989 is Kim succesvol met You Came (#13), Never Trust A Stranger (#4) en Four Letter Word (#8). Kim Wilde sloeg een nieuwe weg in toen ze van februari 1996 tot februari 1997 optrad als Mrs. Walker in de London West End musical-productie van Tommy. Daar ontmoette ze co-star Hal Fowler, met wie ze trouwde op 1 september 1996. Op 3 januari 1998 werd hun eerste zoon Harry Tristan geboren. Twee jaar later, op 13 januari 2000, volgde dochter Rose Elisabeth. Na acht jaren muzikale stilte scoort ze in 2003 samen met Nena haar eerste nummer 1 hit met Anyplace, Anywhere, Anytime. In 2005 zal Kim voor het eerst meedoen aan de Royal Horticultural Society Chelsea Flower Show en daar wint ze een gouden medaille voor haar tuinontwerp. Ze brengt tevens haar eerste boek uit: 'Gardening with children' (Collins, 2005). Kim Wilde presentateert Garden Invaders op de BBC. Op 8 september 2006 wordt You Came 2006 uitgebracht door EMI, een nieuwe versie van het nummer You Came. In 1988 een #13, in 2006 een #26. In 2007 zal ze voor het eerst sinds 1994 weer op tournee gaan, waarbij ze ook enkele malen Nederland aandoet (Parkpop). Haar vader Marty Wilde haalde in 1968 de vijfde plaats in de Top 40 met Abergavenny. Marty en Kims broer Ricky schreven de meeste van Kims hits.
Nena & Kim Wilde – Anyplace, Anywhere, Anytime
Anyplace anywhere anytime
Im Sturz durch Raum und Zeit
Richtung Unendlichkeit
Fliegen Motten in das Licht
Genau wie du und ich
Wrap your fingers 'round my neck
You don't speak my dialect
But our images reflect
Drawn together by the flame
We are just the same
Embrace the wind and fall into
Another time and space
Gib' mir die Hand
Ich bau dir ein Schloss aus Sand
Irgendwie irgendwo irgendwann
If we belong to each other, we belong
Anyplace anywhere anytime
Im Sturz durch Zeit und Raum
Erwacht aus einem Traum
Nur ein kurzer Augenblick
Dann kehrt die Nacht zurück
Bits and pieces from your star
Rain upon me as they fall
Melt into my skin and I feel warm
Sweep upon me like a wave
We are young and brave
Embrace the wind and float into
Another time and space
Gib' mir die Hand
Ich bau dir ein Schloss aus Sand
Irgendwie irgendwo irgendwann
If we belong to each other, we belong
Anyplace anywhere anytime
(Drawn together by the flame)
(We are just the same)
(Embrace the wind and fall)
(Into another time and space)
If we belong to each other, we belong
Anyplace anywhere anytime
I'm going to any world you're coming from
Anyplace anywhere anytime
If we belong to each other, we belong
Anyplace anywhere anytime
I'm going to any world you're coming from
Anyplace anywhere anytime
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=LVOiUHo3WSE
Bekijk een optreden in Top Of The Pops
http://www.youtube.com/watch?v=KY4jm2uz6fE


4 533 17 1 Where Is The Love? - Black Eyed Peas 6-9-2003
In 2003 bestaat de Amerikaanse groep The Black Eyed Peas uit Will.i.am, Apl.de.ap, Taboo en Fergie. Van het album Elephunk verschijnt het anti-oorlogslied Where Is The Love? op single en dat wordt de eerste grote hit van The Black Eyed Peas in veel landen; in het Verenigd Koninkrijk zelfs de grootste hit van het jaar. Justin Timberlake doet mee op de track. Eind 2003 verschijnt Shut Up (#2 in 2004). The Black Eyed Peas werden in 1992 opgericht als Atban Klann door Will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago, onder welke naam ze een contract kregen bij Ruthless Records van Eazy-E. Nadat Eazy-E stierf aan aids in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo. In 2001 haalden ze met de single Request + Line de tipparade (met Macy Gray). The Black Eyed Peas breken in 2003 door met hun derde album Elephunk, het eerste album waarop ze een nieuwe zangeres hebben: Stacy "Fergie" Ferguson, die daarvoor optrad bij Kids Incorporated en ook lid was van teenerband Wild Orchid. In 2004 haalt Hey Mama #5 en Let's Get It Started #11. In 2005 zal Don't Phunk With My Heart verschijnen (#2). Sommige radiostations vinden het nummer te obsceen en die kunnen de alternatieve versie Don't Mess With My Heart draaien. Ook Don't Lie (#4) en My Humps (#4) worden grote hits in 2005. In 2006 haalt Pump It #15 en Mas Que Nada (met Sergio Mendes) #1 (2 weken). De leden van The Black Eyed Peas werken naast de band ook aan soloprojecten: Wil.I.Am maakt samen met de Pussycat Dolls de hit Beep en met Michael Jackson The Girl Is Mine. Fergie komt met een soloalbum The Dutchess. De single Big Girls Don't Cry wordt in 2007 een superhit. In 2009 zal I Gotta Feelin' de single van het jaar zijn en ook Boom Boom Pow is een grote hit.
The Black Eyed Peas – Where’s The Love?
What's wrong with the world, mama
People livin' like they ain't got no mamas
I think the whole world addicted to the drama
Only attracted to things that'll bring you trauma
Overseas, yeah, we try to stop terrorism
But we still got terrorists here livin'
In the USA, the big CIA
The Bloods and The Crips and the KKK
But if you only have love for your own race
Then you only leave space to discriminate
And to discriminate only generates hate
And when you hate then you're bound to get irate, yeah
Badness is what you demonstrate
And that's exactly how a n**** works and operates
N**, you gotta have love just to set it straight
Take control of your mind and meditate
Let your soul gravitate to the love, y'all, y'all
People killin', people dyin'
Children hurt and you hear them cryin'
Can you practice what you preach
And would you turn the other cheek
Father, Father, Father help us
Send us some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love (Love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love
The love, the love
It just ain't the same, always unchanged
New days are strange, is the world insane
If love and peace is so strong
Why are there pieces of love that don't belong
Nations droppin' bombs
Chemical gasses fillin' lungs of little ones
With the ongoin' sufferin' as the youth die young
So ask yourself is the lovin' really gone
So I could ask myself really what is goin' wrong
In this world that we livin' in people keep on givin' in
Makin' wrong decisions, only visions of them dividends
Not respectin' each other, deny thy brother
A war is goin' on but the reason's undercover
The truth is kept secret, it's swept under the rug
If you never know truth then you never know love
Where's the love, y'all, come on (I don't know)
Where's the truth, y'all, come on (I don't know)
Where's the love, y'all
People killin', people dyin'
Children hurt and you hear them cryin'
Can you practice what you preach
And would you turn the other cheek
Father, Father, Father help us
Send us some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love (Love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love
The love, the love
I feel the weight of the world on my shoulder
As I'm gettin' older, y'all, people gets colder
Most of us only care about money makin'
Selfishness got us followin' our own direction
Wrong information always shown by the media
Negative images is the main criteria
Infecting the young minds faster than bacteria
Kids act like what they see in the cinema
Yo', whatever happened to the values of humanity
Whatever happened to the fairness in equality
Instead in spreading love we spreading animosity
Lack of understanding, leading lives away from unity
That's the reason why sometimes I'm feelin' under
That's the reason why sometimes I'm feelin' down
There's no wonder why sometimes I'm feelin' under
Gotta keep my faith alive to lovers bound
People killin', people dyin'
Children hurt and you hear them cryin'
Can you practice what you preach
And would you turn the other cheek
Father, Father, Father help us
Send us some guidance from above
'Cause people got me, got me questionin'
Where is the love (Love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Where is the love (The love)
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=WpYeekQkAdc&ob=av2e


5 514 17 2 Ik Wou Dat Ik Jou Was - Veldhuis & Kemper 24-5-2003
Cabaretiers Veldhuis & Kemper willen ook wel eens een ander zijn en maken dat kenbaar in de hit Ik Wou Dat Ik Jou Was: “En dat ik dan Jim uit Idols was/en ik dan die dikke uit de jury was/en wij dan nog steeds wij was”. De single met verwijzingen naar Jim Bakkum en Henk Jan Smits staat maar liefst zeventien weken in de Top 40. In de Vlaamse Ultratop houdt de single het 21 weken uit met nummer 3 als toppositie. Het succes leidt ook tot een persiflage. De Hooglanders zingen op Ik Dacht Dat Jij Een Vrouw Was: “Maar ik dacht dat jij een vrouw was/Maar niet een gozer uit de bouw was/Ja dat kwam doordat ik blauw was”, maar die single haalt de tipparade niet eens. In juni 2003 verschijnt het debuutalbum Half Zo Echt en dat album bereikt de gouden status en krijgt ook een Edison Music Award in categorie Beste Kleinkunst/Luisterlied. Single-opvolger Bijzonder haalt #32. Veldhuis en Kemper is een Nederlands cabaret- en muziekduo bestaande uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Het duo werd in 1997 bij elkaar gebracht door een gezamenlijke vriend die er genoeg van kreeg om steeds maar van beiden aan te horen dat ze graag op het podium wilden staan. In 1999 eindigden Veldhuis & Kemper als tweede achter Marc-Marie Huijbregts op het Camerettenfestival. In 2002 gaat Veldhuis & Kemper in première met het eerste avondvullende cabaret-programma Half Zo Echt. Dat had als Finalenummer Ik Wou Dat Ik Jou Was. In 2004 zal Te Blond #29 bereiken. Het muzikale duo zal in 2004 onder andere zes keer in het voorprogramma staan van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip. Als Veldhuis & Kemper in 2004 wordt genomineerd als Beste Popgroep Nationaal bij de TMF Awards, is dat volgens het duo hun beste grap tot dan toe.
Veldhuis & Kemper – Ik Wou Dat Ik Jou Was
Ik ben altijd de schouder,
De troost in zekere zin,
Ze noemen mij wel meer dan eens,
Een hartsvriendin,
Ik ben altijd maar het broertje,
Waarmee ze praten kan,
Een maatje, een klankbord,
Maar nooit de geile man.
Ik ben altijd de glijder,
Slik, dat ben ik,
Ik ben altijd maar de coole,
Ik doe alles voor m'n kick
Ik ben altijd maar de macho,
De latino, de de niro,
Ik ben altijd maar de stoere,
Maar nooit een keer de nono
Ik wou dat ik jou was
Gewoon een keertje jou was
Dat ik ook eens met een vrouw was
Niet het kussen maar het matras was
Ik wou juist dat ik jou was
Gewoon een dag zozo was
Dat ik ook een beetje vrouw was (vrouw was)
En klein was (klein was)
Niet de pinpas maar het wijnglas
Maar ik wou juist dat ik jou was
Gewoon een dag niet mezelf was
Dat ik alles was wat jij was
En jij was dan wie ik was
En wij dan nog steeds wij was
En ik een dagje vrij was
Ik niet eenzaam maar een club was
Ik niet de regen maar de drup was
En wij dan nog steeds wij was
Ik niet de mits maar de tenzij was
Ik niet de kiezel maar de kei was
Ik niet honig maar de bij was
Ik niet de modder maar de klei was
Ik niet het bed maar juist de sprei was
Ik niet de maan maar juist de tij was
Ik niet de kassa maar de rij was
Ik niet de ragout maar de pastei was
Ik niet zo gesloten maar gastvrij was
Ik niet het kind maar de voogdij was
Ik niet zo stoer maar een zacht ei was
Ik niet de plank maar juist de strijk was
Ik niet zo super maar loodvrij was
Ik niet de knuffel maar het konijn was
Ik niet de klus maar de karwei was
Ik niet alleen maar allebei was
Ik niet zo ver maar dichtbij was
En dat ik dan Jim uit idols was
En dat ik dan die dikke uit de jury was
En wij dan nog steeds wij was
Gewoon een dag niet mezelf was
Dat ik alles was wat jij was
En jij was dan wie ik was
En wij dan nog steeds wij was
En jij dan nog steeds
En jij dan nog steeds
En wij dan nog steeds wij was
Bekijk een live optreden bij TMF
http://www.youtube.com/watch?v=V8hQt9GOQfY


6 496 17 1 Feel - Robbie Williams 7-12-2002 2002-142
Feel kwam al op 7 december 2002 de Top 40 binnen, maar staat in 2003 nog 17 weken in de Top 40, waarvan 2 weken op 1, en daarmee scoort Robbie zijn grootste hit. In 2003 haalt Robbie ook de hitparade met Come Undone (#8), Something Beautiful (ook #8) en Sexed Up (#12). Robbie Williams werd geboren op 13 februari 1974 in het Engelse Stoke-on-Trent. In 1990 werd hij geselecteerd voor de jongensgroep Take That. In 1995 stapte hij uit de groep om aan een solocarrière te beginnen. In het begin vlotte die niet erg, maar toen hij in 1997 de single Angels uitbracht, was het hek van de dam. Angels werd een echte popklassieker, ook al bereikte het nummer slechts een veertiende plaats. Robbie werd vanaf dat moment ook in de armen gesloten van de serieuze muziekpers. Hij scoorde hits met onder andere Rock DJ (#6 in 2000), Kids (#11 in 2000 met Kylie Minogue), Supreme (#8 in 2001), Something Stupid #9 in 2002 met Nicole Kidman). Tripping zal in 2005 zijn tweede nummer 1 (drie weken) in Nederland worden en zijn op een na grootste hit.
Robbie Williams – Feel
Come and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I've been given
I sit and talk to God
And he just laughs at my plans
My head speaks a language
I don't understand
I just wanna feel
Real love fill the home that I live in
Cos I got too much life
Running thru my veins
Going to waste
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Before I fall in love
I'm preparing to leave her
Scare myself to dead
That's why I keep on running
Before I roll eye
I can see myself coming
I just wanna feel
Real love fill the home that I live in
Cos I got too much life
Running thru my veins
Going to waste
And I need to feel
Real love and the love ever after
I can not get enough
I just wanna feel
Real love fill the home that I live in
I got too much love
Running thru my veins
To go to waste
I just wanna feel
Real love and the love ever after
There's a hole in my soul
You can see it in my face
It's a real big place
Come and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This rope I've been given
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand
Not sure I understand
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=Vml2xJi5BWE&feature=fvst


7 489 18 4 Sunrise - Simply Red 15-3-2003
In 2003 scoort Simply Red in Nederland hun grootste hit uit hun carrière met Sunrise. De bewerking van een song van Daryl Hall en John Oates wordt een nummer 4 hit die maar liefst 18 weken in de Top 40 verblijft. Buiten Nederland is Sunrise weinig succesvol; in Vlaanderen en Australië bijvoorbeeld is #35 het eindstation. In Nederland is ook opvolger Fake in 2003 een langdurige hit: 11 weken Top 40, goed voor #12. De originele bezetting van de Simply Red bestond uit Mick Hucknall (zang), Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums). In 1985 scoorde Simply Red met Money's Too Tight (To Mention) hun eerste hit in Nederland (#24). Rond de jaarwisseling 1985/1986 scoren ze met Holding Back The Years (#3; lange tijd hun grootste hit). Daarna volgden Jericho (#17 in 1986), The Right Thing (#4 in 1987), Ev'ry Time We Say Goodbye (#27 in 1988). In 1989 hadden ze drie hits: If You Don't Know Me By Now (#3), It's Only Love (#9) en A New Flame (#27). Met Something Got Me Started (#5) en Stars had de groep twee hits in 1991. Stars komt tot #15 in 1992. In 1995/1996 is Fairground goed voor #6. We're In This Together haalt #28 in 1996 en Ain't That A Lot Of Love #36 in 1999. Het album Picture Book stond in 1986 op nummer 1 in de jaarlijst. Mick Hucknall zal in oktober 2007 bekendmaken dat Stay, uitgebracht in maart 2007, het laatste studio-album van Simply Red is. De groep zal stoppen in 2009, het jaar dat ze een kwarteeuw bestaan."Van ruzie is geen sprake, maar 25 jaar is genoeg", zegt Mick. De laatste drie albums van Simply Red verschenen onder het eigen label van de band, simplyred.com. De naam van de band is een verwijzing naar Hucknalls liefde voor Manchester United, de kleur van z’n haar en z’n politieke voorkeur.
Simply Red - Sunrise
As I look into your eyes I see the sunrise
The light behind your face helps me realise
Will we sleep and sometimes love until the moon shines
Maybe the next time I’ll be yours and maybe you’ll be mine
I don’t know if it’s even in your mind at all
It could be me
At this moment in time
Is it in your mind at all
It should be me, it could be me
Forever
Wandering through life will love come home to you
And the love you want forever, will they be true to you
Will we sleep and sometimes love until the moon shines
Maybe the next time I’ll be yours and maybe you’ll be mine
I don’t know if it’s even in your mind at all
It could be me
At this moment in time
Love’s indescribable
It should be me, it could be me
Forever
Easy, ready, willing, over time
Where does it stop where do you dare me to draw the line
You’ve got the body now you want my soul
Don’t even think about it say no go
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=PE3g2zeBVQQ&ob=av2e


8 479 16 2 In Da Club - 50 Cent 29-3-2003
Met de hulp van Dr. Dre en Eminem maakte 50 Cent zijn debuutalbum Get Rich Or Die Tryin' dat begin 2003 uitkomt. Met de single In Da Club heeft hij een grote nummer 2 hit in Nederland. Ook P.I.M.P. (#8) en 21 Questions (#8; met Nate Dogg) doen het prima. 50 Cent werd geboren op 6 juli 1975 onder de naam Curtis James Jackson III. Hij werd geboren in 'South Side Jamaica' in de achterbuurt Queens van New York. Hij werd tot zijn achtste levensjaar in 1984 opgevoed door zijn moeder Sabrina. Toen zijn moeder overleed (Curtis weet niet wie zijn vader is), verhuisde Curtis naar zijn grootouders. Zijn grootouders konden niet voorkomen dat Curtis al snel op het verkeerde pad raakte. Als 12-jarig jongetje begon hij al in te breken en hij verkocht crack op straat onder de naam Boo-Boo. Hij werd van school getrapt voor de handel in drugs en kwam ook in de gevangenis. Hij vernoemde zichzelf later naar een legendarische drugsdealer uit Queens: 50 Cent. Pas in de tweede helft van de jaren negentig toen zijn zoontje Marquise werd geboren, stopte hij met het dealen van crack.Hij zag toen in dat er wel toekomst zat in een carrière als rapper en niet als drugsbaron. Hij tekende een contract bij JMJ, het platenlabel van Run DMC's Jam Master Jay. Zijn eerste echte single was How To Rob An Industry Nigga, waarin 50 Cent op een komische manier rapte op welke manier bekende rappers als Jay-Z, Big Oun, Sticky Fingaz en Ghostface Killah beroofd konden worden. Daarmee maakte hij vele vijanden. In april 2000 werd hij door zijn vroegere drugs-collega's bij het verlaten van zijn oma’s huis onder vuur genomen vanuit een auto. 50 werd geraakt door in totaal 9 kogels (volgens het politierapport 3). Hij herstelt volledig. In 2005 zal Candy Shop met Olivia een #4 worden. Als The Game featuring 50 Cent haalt hij in 2005 met zowel How We Do en Hate It Or Love it de vijfde plaats. In 2007 is er een heuse strijd: 50 Cent meldt te stoppen met rappen en muziek schrijven als zijn rivaal Kanye West meer albums verkoopt dan hij. Op 11 september 2007 gaan allebei de albums in de verkoop. Kanye West zal in de eerste week meer albums verkopen dan 50 Cent, maar 50 Cent gaat desondanks door. De clips van 50 Cent worden in Nederland vaak aangehaald als voorbeeld van de verloedering van de maatschappij vanwege de pornografische beelden en het negatieve beeld van vrouwen dat eruit zou blijken.
50 Cent – In Da Club
Go, go, go, go
Go, go, go shawty
It's your birthday
We gon' party like it's yo birthday
We gon' sip Bacardi like it's your birthday
And you know we don't give a fuck
It's not your birthday!
[Chorus (2x)]
You can find me in the club, bottle full of bub
Look mami I got the X if you into taking drugs
I'm into having sex, I ain't into making love
So come give me a hug if you into getting rubbed
[Verse]
When I pull out up front, you see the Benz on dubs
When I roll 20 deep, it's 20 knives in the club
Niggas heard I fuck with Dre, now they wanna show me love
When you sell like Eminem, and the hoes they wanna fuck
But homie ain't nothing change hold down, G's up
I see Xzibit in the Cutt that nigga roll that weed up
If you watch how I move you'll mistake me for a playa or pimp
Been hit wit a few shells but I dont walk wit a limp
In the hood then the ladies saying "50 you hot"
They like me, I want them to love me like they love 'Pac
But holla in New York them niggas'll tell ya im loco
And the plan is to put the rap game in a choke hold
I'm feelin' focused man, my money on my mind
I got a mill out the deal and I'm still on the grind
Now shawty said she feeling my style, she feeling my flow
Her girlfriend wanna get bi and they ready to go
[Chorus (2x)]
[Bridge]
My flow, my show brought me the doe
That bought me all my fancy things
My crib, my cars, my pools, my jewels
Look nigga I done came up and I ain't change.
[Verse]
And you should love it, way more then you hate it
Nigga you mad? I thought that you'd be happy I made it
I'm that cat by the bar toasting to the good life
You that faggot ass nigga trying to pull me back right?
When my junk get to pumpin in the club it's on
I wink my eye at ya bitch, if she smiles she gone
If the roof on fire, let the motherfucker burn
If you talking bout money homie, I ain't concerned
I'm a tell you what Banks told me cause go 'head switch the style up
If the niggas hate then let 'em hate
Watch the money pile up
Or we go upside there wit a bottle of bub
You know where we fucking be
[Chorus (2x)]
[Talking]
[Laughing] Don't try to act like you ain't know where we been either nigga
In the club all the time nigga, its about to pop off nigga
G-Unit
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=5qm8PH4xAss&ob=av2e


9 475 14 2 Traffic - DJ Tiësto 27-9-2003 2004-123
In 2001 scoorde Tiësto met Flight 643 (#8) en Suburban Train (#34) zijn eerste twee hits en daar voegde hij in 2002 Lethal Industry aan toe (#7). 2003 wordt een succesvol jaar voor DJ Tiësto. Op zaterdag 11 januari 2003 krijgt Tiësto tijdens het Noorderslag Festival in Groningen de Popprijs uitgereikt. Ook krijgt hij in april een TMF Award in de categorie Beste Nationale Dance-act en Beste Nationale DJ. DJ Tiësto scoort met het instrumentale trancenummer Traffic in de Mega Top 50 in het najaar een nummer 1-hit, maar in de Top 40 komt hij slechts tot nummer 2. Het wordt zijn grootste hit en staat ook in 2004 nog 7 weken in de hitlijst. In Vlaanderen haalt de single nummer 3. Kane scoort in Nederland met Rain Down On Me in de Tiësto Remix #6. De jaren erna blijft Tiësto succesvol. In 2004 zullen Love Comes Again (met BT) en Just Be (met Kirsty Hawksaw) beiden nummer 3 halen. In 2006 zal Klaus Badelt een #5 scoren met He's A Pirate in de Tiësto Remix, dan wordt Dance4Life #3 (met Maxi Jazz). In 2007 zal In The Dark #2 bereiken (met Christian Burns) en Break My Fall #13 (met BT). Tiësto (ook: DJ Tiësto) werd geboren in Breda op 17 januari 1969 als Tijs Michiel Verwest. Muziek is altijd de grote liefde geweest van Tiësto. Op jonge leeftijd en luisterde hij naar shows als de Soul Show met Ferry Maat en de Ben Liebrand’s Mix Show. Vanaf dat moment was het ook zijn passie om platen te draaien en te mixen. Vanaf 1988, toen hij negentien was, stond hij achter de draaitafels in discotheken van Breda (De Spock) en omstreken, drie avonden in de week. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Hij probeerde eigen werk te promoten en stuurde veel tapes naar bekendere deejays, clubs en organisaties. De eerste mix-cd van DJ Tiësto Magik, Vol. 1: First Flight kwam uit in 1997. De jaren daarna werd Tiësto steeds bekender. Zijn optreden tijdens Innercity op 20 februari 1999 wordt gezien als dé doorbraak bij het grote publiek. Op 27 februari 2002 kreeg hij een Zilveren Harp uitgereikt. Op 3 juli 2002 werd Tiësto in Londen door DanceStar uitgeroepen tot beste club-dj ter wereld.In 2002 wist Tiësto bij de verkiezingen van 's werelds beste 100 DJ's, volgens het toonaangevende Britse blad DJ Magazine, de eerste plaats over te nemen. In 2003 prolongeert hij deze positie. In 2004 zal Tiësto als internationaal DJ de primeur hebben om voor een vol Gelredome in Arnhem twee solo-concerten te geven. Op 20 mei 2004 zal Tiësto benoemd worden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Op 13 augustus 2004 is hij in Athene de eerste DJ die de Olympische Spelen muzikaal mag openen. In oktober komt het album Parade Of The Athletes uit, waarop de muziek van de openingsceremonie te horen is. Op 28 oktober 2004 wordt hij voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot 's werelds beste DJ. In september 2006 ligt Tiësto in het ziekenhuis vanwege een ontsteking van zijn hartzakje (pericarditis). Op 14 oktober 2006 wint hij de Belgische Totally TMF Award For Outstanding Achievement In Music. Vanaf 6 april 2007 presenteert Tijs elke vrijdagavond van 22:00 tot 0:00 uur het programma Tiësto's club life (aanvankelijk Club Nouveau) op Radio 538. Ook heeft hij een item (Tiësto's TOTW) in het wekelijkse danceprogramma Dance Department van de zender. Het vermogen van Tiësto wordt volgens het blad Quote geschat op 18 miljoen euro. Hij is daarmee één van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar. Op 29 januari 2008 wordt bekend dat Tiësto een Gouden Harp zal krijgen.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=_eoRxHdxtxw


10 474 15 4 White Flag - Dido 20-9-2003 2004-158
Na Dido’s opvallende vocalen op de nummer 2-hit Stan van Eminem uit 2000 en twee solohits, scoort Dido met White Flag in 2003 haar grootste hit onder eigen naam. In Nederland goed voor #4, de single behaalt nummer 1-noteringen in Oostenrijk, Noorwegen en Australië. In 2004 zal de single in Nederland ook nog 5 weken genoteerd staan en scoort ze nog drie hits: Life For Rent (#11), Don't Leave Home (#36) en Sand In My Shoes (#37). Dido was voor het eerst goed te horen op Salva Mea (Save Me) van Faithless in 1995 (#22) en daarna op Eminems Stan uit 2000 (#2). In 2001 verscheen haar eerste eigen single Here With Me (#14) dat gebruikt werd als themamuziek voor de televisieserie Roswell High. Opvolger Thank You kwam in hetzelfde jaar tot #18, maar Hunter flopte. Samen met Faithless verscheen in 2002 One Step Too Far (#37). In 2003 scoort ze haar grootste hit met White Flag en het album Life For Rent.
Dido Florian Cloud De Bounevialle Armstrong (Londen, 25 december 1971) is een Britse zangeres. Ze staat bekend onder haar artiestennaam Dido, wat ze zelf uitspreekt als Daaide. Dido begon haar muziekcarrière toen ze 5 was met het stelen van een blokfluit van school. Een jaar later werd ze toegelaten tot de Guildhall School of Music in Londen. Toen ze 10 was, speelde ze naast blokfluit ook piano en viool. Ze was te horen op het debuutalbum van Faithless uit 1995. De volgende twee jaren toerde Dido met Faithless. In 2004 maakt Dido bekend dat ze in 2005 rust zal nemen, maar ze is wel te zien op het Live 8-festival.
Dido – White Flag
I know you think that I shouldn't still love you
I’ll tell you that
But if I didn't say it
Well, I'd still have felt it
Where's the sense in that?
I promise I'm not trying to make your life harder
Or return to where we were
Well I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be
I know I left too much mess
And destruction to come back again
And I caused but nothing but trouble
I understand if you can't talk to me again
And if you live by the rules of 'It's over'
Then I'm sure that that makes sense
Well I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be
And when we meet
As I'm sure we will
All that was then
Will be there still
I'll let it pass
And hold my tongue
And you will think
That I've moved on
Well I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be
Well I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be
I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=j-fWDrZSiZs&ob=av2e
PRIJZEN


Edison Music Awards 2003
De Edison Music Awards is een prestigieuze Nederlandse muziekprijs, die sinds 1960 wordt uitgereikt. Op donderdag 6 maart 2003 uitgereikt in de Heineken Music Hall.
Beste Zangeres Nationaal: Anouk ­- Graduated Fool


Beste Zanger Nationaal: Marco Borsato - Onderweg
Beste Zangeres International: Norah Jones - ­Come Away With Me
Beste Zanger International: Robbie Williams -­ Escapology
Beste Groep Nationaal: Bløf ­- Blauwe Ruis
Beste Groep International: Venice -­ Welcome To The Rest Of Your Life
Beste Nieuwe Groep Nationaal: Relax -­ Live @ Panama
Beste Nieuwe Artiest Internationaal: Avril Lavigne -­ Let Go
Best R&B / Hiphop: Brainpower - Verschil Moet Er Zijn
Best Dance: Sophie Ellis Bextor - Read My Lips
Best DVD: Within Temptation ­- Mother Earth Tour
Best Alternative: Queens Of The Stone Age -­ Songs For The Deaf
Oeuvreprijs International: Mark Knopfler
Oeuvreprijs Nationaal: René Froger
Edison Nescafé Single Van Het Jaar: Di-Rect­ - Inside My Head
Edison Nescafé Album Van Het Jaar: Bløf­ - Blauwe Ruis
Edison Nescafé Publieksprijs (Klassiek): Carel Kraayenhof - Tango Royal
Conamus Exportprijs 2003 
Within Temptation


Gouden Harpen 2003
Frans Bauer, Hans Dorrestijn, Trijntje Oosterhuis


Zilveren Harpen 2003
Erik de Jong (Spinvis), Peter Pan Speedrock, Tasha's world (Natascha Slagtand)


Mega Award 2003: Jim


MTV Europe Awards 2003
Beste Zanger: Justin Timberlake
Beste Zangeres: Christina Aguilera
Beste Song: Crazy In Love, Beyoncé & Jay-Z
Beste Groep: Coldplay
Beste Hiphop: Eminem
Beste R&B: Beyoncé
Beste Rock: The White Stripes
Beste Pop: Justin Timberlake
Beste Nieuwkomer: Sean Paul
Beste Album: Justified, Justin Timberlake
Beste Videoclip: Untitled I, Sigur Rós
Beste Nederlandse Act: DJ Tiësto
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


TMF Awards april 2004 (=2003)
Beste Zanger: Marco Borsato, Robbie Williams
Beste Zangeres: Do, Christina Aguilera
Beste Popgroep: Krezip, Sugababes
Beste Nieuwkomer: Jim, Hilary Duff
Beste Dj: DJ Tiësto (Tiësto), Paul Van Dyk
Beste Urban (Voorheen Beste R&B en Beste Rap): Brainpower, Black Eyed Peas
Beste Dance: DJ Tiësto, Special D
Beste Rock: Kane, The Rasmus
Beste Videoclip: Di-Rect (met Rollercoaster), Kylie Minogue (met Slow)
Radio 538 Best Single: Sugababes
Beste Game: SIMS


Hitkrant Poppoll 2003
Niet gehouden of geen uitslag in 2004; waarschijnlijk omdat Idols met Boris en Maud dan al een superhit is die vele pagina’s opslurpt.


VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing
Bijna 6.000 inzendingen.

1. (2941) The White Stripes - Seven Nation Army
2. (2564) Coldplay - Clocks
3. (1253) Muse - Time Is Running Out
4. (1005) Radiohead - There There
5. (944) Queens Of The Stone Age - Go With The Flow
6. (837) OutKast - Hey Ya!
7. (774) Justin Timberlake - Rock Your Body
8. (739) Beyoncé featuring Jay-Z - Crazy In Love
9. (738) 50 Cent - In Da Club
10. (692) Eminem - Lose Yourself1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.com

  BeantwoordenVerwijderen