zondag 14 augustus 2011

1977

Topact: Boney M
Albumact: Elvis Presley


Op 16 augustus 1977 sterft Elvis Presley. Moody Blue is een hit voor zijn dood (#14), maar na zijn dood scoort hij met Wooden Heart een nummer 2. Nummer 1 haalt hij niet en dat komt door het eerbetoon I Remember Elvis Presley van Nederlander Danny Mirror (Eddy Ouwens). Het nieuwsbericht van Elvis' dood wordt daarin voorgelezen door Tony Berk (bekend van Radio Noorzee). Danny Mirror (Eddy Ouwens) neemt een ode aan Elvis Presley op. I Remember Elvis Presley staat vanaf 24 september 1977 twee weken op 1 in Nederland, in Engeland behaalt de single de vierde plaats.1977 is het jaar van de Europop, de vervlakking in de discomuziek. Boney M is de best scorende act van het jaar 1977. In 1977 scoren ze twee nummer 1 hits (Sunny en Ma Baker) en een top 3 hit (Belfast). Het succes van de plaat Ma Baker is opvallend, omdat de plaat nauwelijks airplay krijgt. Door de Molukse kapingsacties wordt er in de zomer van 1977 alleen lichte muziek uitgezonden op Hilversum III. Programma's als de Top 40 en de Nationale Hitparade komen te vervallen. Ook TopPop op tv vervalt. Ma Baker houdt het zes weken uit op 1. De sound van Boney M. krijgt de naam Europop mee. Meer Europop komt uit Italië. De zangeres Rafaella Carra haalt een derde plaats metA Far L'Amore Comincia Tu nadat ze via Spanje hier is doorgebroken. Smokie is ook heel succesvol. Zij scoren vier top 10 hits, waaronder de #1's Living Next Door To Alice en Lay Back In The Arms Of Someone. De mannen achter Smokie zijn - net als bij Mud - Mike Chapman en Nicky Chinn. De tournee van Smokie door Nederland wordt echter een fiasco. Het sextet Guys ‘N’ Dolls is het Britse antwoord op ABBA. In 1977 scoren ze vier hits: You're My World (#1), Mamacita (#5), You Don't Have To Say You Love Me (#10) en Angel Of The Morning (#14). In juli stappen Theresa Bazar en David van Ray uit de groep, zij gaan verder als Dollar.


BZN is de succesvolste Nederlandse act. Ze scoren drie top 5 hits. Patricia Paay scoort, terug van weggeweest en niet langer lid van de formatie Heart (#28 met Love Maker in 1974), twee top 5 hits: Who's That Lady With My Man (#2) en Livin' Without You (#5). Pussycat staat voor de tweede keer op nummer 1; nu met My Broken Souvenirs. Ook I'll Be Your Woman (#11) en If You Ever Come To Amsterdam (#20) halen de hitparade. Normaal laat voor het eerst van zich horen met de nummer 2 hit Oerend Hard. Opvolger Alie wordt #12. Champagne, een op ABBA geënt vocaal kwartet uit Rotterdam, scoort drie top 10-hits met composities van Wally Tax en Martin Duiser. Rock ‘N’ Roll Star (11 december 1976 binnengekomen in de Top 40) komt in Nederland in 1977 tot nummer 2 en wordt ook in de VS en West-Duitsland een hit. Oh Me Oh My Goodbye komt tot nummer 3 en Valentino tot #7. Van 1978-1980 maken Trudie Huysdens, Paulette Bronkhorst, Jan Vredenburg en Bert van der Wiel nog 5 hits, maar geen van alle halen dan de top 10 nog. Comédienne Corrie van Gorp scoort met Zo Slank Zijn Als Je Dochter haar
enige top 10 hit (#4). In februari 1977 komt Ronnie & the Big Bear binnen met The Big Bear Bump. Ronnie Latum is dan 13 jaar jong. In de beer zit Willem Duyn. Ronnie haalt solo in augustus als Ronnie nog een tipnotering met Rickety Rock. January February van Dutch Rhythm Steel & Showband haalt in Nederland #5. In het buitenland wordt de track succesvol onder de titel The Calender Song en de act heet dan TheTrinidad Oil Company. Luv' debuteert op 11 juni met My Man. Het nummer bezingt de dood van een spoorwegarbeider. Ondanks de Molukse treinkaping in De Punt (met de daarbij horende aangepaste muziek op de radio) stijgt de single naar de twaalfde plaats van de hitparade. In België komt de single in de top 10 terecht. Match, een afsplitsing van Lucifer, haalt inclusief Henny Huisman de hitparade met Maggie's Ambitious Mother (#29).


Medleys zijn populair in 1977. De Nederlandse formatie Long Tall Ernie & The Shakers scoort een #1 met Do You Remember. Producer van de plaat is Jaap Eggermont, die in 1981 nog veel meer succes zal oogsten met Stars On 45. Ook Cafe Creme, een studioproject van Jay Levy, scoort met een medley. Unlimited Citations (Non Stop Beatles Disco) komt in 7 weken tot #16. Vier jaar voor de Stars on 45 met de ultieme Beatles-medley zal komen. What Kind Of Dance Is This van Veronica Unlimited, een studioproject van producer Hans van Hemert, komt op 11 juni 1977 binnen en bereikt in 10 weken #2. Het is een collage van gouwe ouwen (Do You Wanna Dance - Cliff Richard, A Hard Day’s Night - The Beatles, Let Me In - Sensations, Mr. Tambourine Man - The Byrds) en Veronica-jingles. Shalamar neemt een compilatie van Motown-hits op onder de titel Uptown Festival (#15). Zuidafrikaanse Thembi [Zikhali] scoort onder Belgische productie een hit met Take Me Back To The Old Transvaal; een medley van de Zuidafrikaanse liedjes Suikerbossie, Die Bloere en My Sane Marais. Zij staat vanaf 9 augustus 1977 9 weken in de Top 40 en komt tot nummer 3.


Niet alleen de Nederlandse Long Tall Ernie gaat muzikaal terug in de tijd. Ook de Britse formatie Showaddywaddy recyclet oude hits uit de jaren vijftig en scoort daarmee twee hits: Under The Moon Of Love (#3) en When (#8). Vanaf 2 juli scoort Little Richard, door de herwaardering van de fifties muziek, een hit met The Girl Can't Help It (#11). 


ABBA blijft succesvol en scoort in Amerika hun eerste en enige nummer 1 hit met Dancing Queen. In Nederland hebben ze in 1977 drie hits en zijn ze op 4 februari voor het eerst live te zien in de Jaap Edenhal in Amsterdam. Het wordt een overweldigend succes. Op 22 december 1977 gaat in het Calypso theater in Amsterdam ABBA The Movie in première. Onder andere Luv', Dolf Brouwers, Arjan Brass, Jerney Kaagman, Margriet Eshuijs zijn aanwezig. Ad Visser presenteert. De Zweedse première is op 26 december 1977. In de film zijn vooral opnamen te zien van de Australische tournee van de Zweedse groep. ABBA The Movie begint met de aankomst op het vliegveld van Sydney op 27 februari 1977. De Franse synthesizer-specialist Jean Michel Jarre scoort in 1977 in Nederland zijn eerste hit met Oxygene (8 weken, #4). In 1979 zal hij de hitparade halen met Equinoxe (part 5) (7 weken, #13) en in 1981 met Magnetic Fields part 2 (3 weken, #34). Wings zet in Engeland de best verkochte single aller tijden op zijn naam met Mull Of Kintyre en die single haalt ook in Nederland #1. Gitarist Danny Laine schrijft de hit samen met Paul McCartney en oorspronkelijk staat Danny Laine dan ook als medeschrijver genoteerd, maar hij zal later zijn rechten verkopen als hij bankroet wordt verklaard. Vanaf 1978 tot en met eind 1984 zal Mull Of Kintyre de best verkochte single in het Verenigd Koninkrijk zijn. Dan neemt Band Aid de fakkel over.


Succesvolle eendagsvliegen met een nummer 1 blijken Julie Covington (Don't Cry For Me Argentina) en Dillinger (Cokane In My Brain). Julie Covington scoort een nummer 1 met Don't Cry For Me Argentina uit de musical Evita. In 1978 zal David Essex een #12 scoren met Oh What A Circus. David Essex speelt dan de mannelijke hoofdrol in de Britse versie van de musical Evita.


De Britse punkrage gaat aan Nederland voorbij in de hitparades. Op 28 oktober 1977 verschijnt Never Mind The Bollocks van Sex Pistols. Een plaat die punk definitief op de kaart zet. Punk-rockzanger Iggy Pop (James Osterberg) valt in Nederland op door zijn optreden in TopPop van zaterdag 8 oktober waar hij het decor 'vernielt'. Hij scoort een #3 met het mede door David Bowie geschreven Lust For Life. In november treden verschillende punkartiesten op in een afgeladen Paradiso. In Rotterdam wordt de Exit bijna afgebroken tijdens een concert van de Sex Pistols.


De hoogtijdagen van de glamrock zijn over. The Sweet mist na 6 jaar top 10 hits gescoord te hebben in 1977 de hitparade: Fever Of Love komt niet verder dan de tipparade. Gary Glitter wordt in 1977 failliet verklaard nadat hij zijn belastingen niet betaald heeft. Hij scoort in april nog wel zijn laatste hit met It Takes All Night Long (#24). Vanaf januari 1977 staat de Nationale Hitparade in de Hitkrant, de opvolger van de Nationale Hitparade-krant. Nieuwe hitstanden kun je telefonisch beluisteren via de Hitlijn (PTT). Op 31 maart 1977 verschijnt een proefnummer van Release Info, een vakblad rond de Top 40; een initiatief van Lex Harding. Op 23 april verschijnt het officiële eerste nummer. Op 5 augustus 1977 wordt Op Losse Groeven voor het laatst uitgezonden bij de TROS. Opvolger wordt Op Volle Toeren. Radio Decibel wordt op 17 september 1977 in Amsterdam opgericht. Decibel begint als illegale zender vanaf een zolderkamertje. De zender brengt later landelijk bekende dj's voort zoals Jeroen van Inkel, Rob van Someren, Daniël Dekker en Adam Curry. De zender zal bestaan tot 1986. Op 1 december 2007 keert de zender als discopopstation terug in Groot-Amsterdam op 94.9 FM. Op 1 november verschijnt de eerste editie van Muziekkrant Oor's Eerste Nederlandse Popencyclopedie vol biografieën van bekende acts.

De succesvolste albums zijn Hotel California van The Eagles, Rumours van Fleetwood mac, Het Gebeurde In Het Westen van Ennio Morricone, Love At The Greek van Neil Diamond en Arrival van ABBA. De LP Rumours van Fleetwood Mac ligt vanaf 4 februari 1977 in de platenwinkel en komt op 26 februari 1977 de Nederlandse LP Top 50 binnen. Vanaf 2 april 1977 staat het album tien weken aan de top. Rumours zal in Nederland in totaal 104 weken in de albumlijst staan.Ook in 1977
Smokie is van 24 tot en met 28 januari 1977 in de Intertone Studio's in Heemstede om nieuwe nummers op te nemen onder leiding van Michael Chapman. Black Sabbath mixt hun live-lp af in de Relight-studio in Hilvarenbeek van 24 april tot en met 3 mei 1977. *** Op 18 februari 1977 begint het jaar van de slang, maar Al Stewart scoort met zijn compositie The Year Of The Cat vanaf 19 februari een hit (#6). Dat jaar bestaat overigens niet in de Chinese astrologie. De Schotse zanger scoort ook met On The Border (#5). *** Op 24 maart roept het Westduitse muziekblad Musik Information de Nederlandse zanger Nico Haak uit tot succesvolste zanger in West-Duitsland. In 1976 werden van Schmidtchen Schleicher meer dan 500.000

exemplaren verkocht (hoogste notering #8). Schmidtchen Schleicher is de Duitse versie van de hit Foxy Foxtrot (#4 in 1975). *** Heddy Lester vertegenwoordigt Nederland met De Mallemolen (#28), maar Marie Myriam wint voor Frankrijk het Eurovisie Songfestival met L'Oiseau Et L'Enfant (#17). *** Het Italiaanse duo Oliver Onions scoort een #9 met de herkenningstune van de serie Sandokan. *** Nederlandse artiesten krijgen nog meer gewroet in hun privéleven als het tweede officiële roddelblad verschijnt: Privé. Henk van der Meyden had daarvoor al een soortgelijke rubriek in de zaterdageditie van de Telegraaf. *** Gejodel is in: Disco Fritz & His Sauerkrautz halen de hitparade met Das Jodelding (I Like Gemütlichkeit). *** Never Mind The Bollocks is in 1977 de eerste en enige lp die de punkband The Sex Pistols (met Johnny Rotten) uitbrengt in hun tweeëneenhalf jaar van bestaan. *** Barbra Streisand en Kris Kristofferson zijn even een stelletje en maken de film A Star Is Born. *** Bob Marley ontsnapt aan de dood als zeven gewapende mannen een aanslag op hem plegen. *** De Spaanse formatie Jarcha scoort in 1977 een hit in Nederland met Libertad Sin Ira. De single komt op 14 mei 1977 binnen en staat 5 weken in de Top 40 en brengt het tot #20. De hit is geschreven naar aanleiding van de overgang van dictatuur naar democratie in Spanje. Het groeit uit tot een volkslied geworden voor democratie en tegen terrorisme. *** Op 3 juni 1977 komt Exodus van Bob Marley & The Wailers uit. Een album met militante en pacifistische liedjes over de belabberde toestand in Jamaica. Het weekblad Time zal Exodus in 1999 uitroepen tot beste van de eeuw. *** Star Wars haalt op 29 oktober 1977 in een discojasje de Top 40. Star Wars Title Theme-Cantina Band van de Amerikaanse dirigent Meco [Moncardo] komt in 11 weken tot #8. *** Op 29
december 1977 wordt de Soul Top 30 van het jaar uitgezonden bij de TROS. De top 3: 1 Float On van The Floaters (95 punten), 2 Doctor Love van First Choice (91 punten) en op 3 Let's Clean Up The Ghetto van Philadelphia International All Stars (77 punten). The Philadelphia International All Stars zijn een verzameling Amerkaanse soulartiesten van het label Philadelphia International. Lou Rawls, The O'Jays, The Three Degrees, Billy Paul en Teddy Pendergrass zingen Let's Clean Up The Ghetto tot #7. De single, oorspronkelijk bedoeld als track voor een album van Lou Rawls, werd opgenomen na een staking van
de vuilnismannen in New York. De opbrengst is voor het goede doel.

DE TIEN GROOTSTE HITS


1 480 15 1 Ma Baker - Boney M 21-5-1977 (1999-202)
In Ma Baker van Boney M worden niet alleen Ma Barker's misdaden uitgebreid bezongen, maar haar naam wordt ook nog eens verbasterd tot Baker. Kate "Ma" Barker werd geboren als Arizona Clark op 8 oktober 1871. Ze overleed op 16 januari 1935. Ze was een legendarische Amerikaanse crimineel uit de periode tussen 1931 en 1935. Hoewel haar zoons uitgroeiden tot beruchte criminelen die deel uitmaakten van de Barker-Karpis bende, is de rol van Kate Barker waarschijnlijk niet meer dan die van een hulpje geweest. De ontvoering van Edward Bremer Jr., een vriend van president Franklin D. Roosevelt werd de bende uiteindelijk fataal. De FBI begon zich met de opsporing van de bende bezig te houden. Op 16 januari 1935 probeerde de FBI Fred Barker, die zich samen met zijn moeder in een vakantiehuisje schuilhield, te arresteren. Dat leidde tot een 4 uur durend vuurgevecht waarbij Kate en Fred Barker omkwamen. Producent Frank Farian had een bijzondere manier van werken. Eerst nam hij het instrumentale gedeelte op. Bij het opnemen van de drumpartij gebruikte hij synthesizer-technieken. Daarna probeerde hij in de discotheek uit of het ritme de mensen de vloer op kreeg. Pas als dat lukte zocht hij de juiste stemmen bij de muziek. Zo onstond in 1975 Do You Wanna Bump. De naam van de uitvoerende artiesten werd Boney M. Toen dat nummer een hit werd, ontstonden er grote problemen omdat de vele verzoeken voor tvoptredens niet ingewilligd konden worden, omdat de groep niet bestond. Farian zocht en vond drie zangeressen en een zanger die de echte groep Boney M. gaan vormen. Ook zongen zij de opvolger Daddy Cool in. Daddy Cool was in 1976 hun eerste van in totaal tien top 10 hits. De in Rotterdam (later Lelystad) woonachtige danser Bobby Farrel is afkomstig van de Nederlandse Antillen en valt op door zijn slangachtige dansbewegingen. De zangeressen Liz Mitchell, Marcia Barret en Maizie Williams zijn de vocale blikvangers. In 1999 wordt Ma Baker weer een hit (#26) onder de actnaam Boney M. vs. Sash!
Boney M – Ma Baker
Spoken:Freeze, I am Ma Baker. Put your hands in the air and give me all
your money
She was the meanest cat
In old Chicago town
She was the meanest cat
She really mowed them down
She had no heart at all
No no no heart at all
She was the meanest cat
Oh she was really tough
She left her husband flat
He wasn't tough enough
She took her boys along
'cos they were mean and strong
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she taught her four sons
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - to handle their guns
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she never could cry
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - but she knew how to die
They left a trail of crime
Across the U.S.A.
And when one boy was killed
She really made them pay
She had no heart at all
No no no heart at all
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she taught her four sons
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - to handle their guns
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she never could cry
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - but she knew how to die
And then a man she liked
she thought she'd stay with him
when he informed on them
they did away with him
she didn't care at all
just didn't care at all
- Here is a special bulletin.
Ma Baker is the FBI's most wanted woman.
Her photo is hanging on every post office wall.
If you have any information about this woman,
please contact the nearest police station...
- Don't anybody move! The money or your lives!
One day they robbed a bank
it was their last foray
the cops appeared too soon
they couldn't get away
and all the loot they had
it made them mighty mad
and so they shot it out
Ma Baker and her sons
they didn't want to hang
they died with blazing guns
and so the story ends
of one who left no friends
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she taught her four sons
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - to handle their guns
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she never could cry
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - but she knew how to die
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she taught her four sons
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - to handle their guns
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she never could cry
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - but she knew how to die
Bekijk een optreden
http://www.youtube.com/watch?v=NhiCAUoMgXw


2 449 12 1 'T Smurfenlied - Vader Abraham 15-10-1977 1978-136 1992-220
Vader Abraham is in Nederland al jaren bekend, maar zijn grote internationale doorbraak komt in 1977 met ’T Smurfenlied. Miljoenen exemplaren gaan wereldwijd over de toonbank. In 1978 scoren de Duitse, Franse en Engelse versies ook goed. Hij haalt zelfs een nummer 2 in Groot Brittannië. In West-Duitsland is Vader Abraham und die Schlümpfe met Das Lied der Schlümpfe ook een nummer 1-hit en de best verkochte single van het jaar; daarmee Boney M., John Travolta & Olivia Newton-John, Bee Gees en Wings achter zich latend. Ook Was Wird Sein, Fragt Der Schlumpf is een grote hit (#30 in het jaaroverzicht). ‘T Smurfenlied staat in Nederland vanaf 5 november 1977 7 weken op 1. In 1978 staat de single ook nog 5 weken genoteerd (#4). Opvolger Smurfenbier zal in 1978 #5 halen. Daarna is de Smurfenrage voorbij. Met de Wuppies zal Vader Abraham in 1981 minder succes hebben, want Wij Zijn De Wuppies komt niet hoger dan #21. Pierre Kartner werd geboren als Petrus Antonius Laurentius Kartner in Elst op 11 april 1935. Pierre Kartner won zijn eerste talentenjacht toen hij acht jaar oud was. In de jaren zestig deed Kartner ervaring op als artiest in het trio The Lettersets. Na het uiteenvallen van die groep was Pierre een tijdje plugger voor platenmaatschappij Negram. Vervolgens werkte hij vanaf omstreeks 1967 voor die maatschappij als producer. Onder namen als Pierre, Lord Wanhoop, The Headlines, The Lettersets, Het Rood-Wit-Blauw Trio, De Aardmannetjes, Los Vastos, Pierre en zijn Pietjes, Nol en Marie, De Uilen en Duo X (samen met Annie de Reuver) produceerde hij talloze platen voor het Dureco- en Elf Provinciën-label waarop hij vaak zelf de zang verzorgde. De grote klapper maakte hij in 1970 toen de door hem ontdekte Corry en de Rekels wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijst stonden met zijn compositie Huilen Is Voor Jou Te Laat. Daarna is hij de man achter onder meer Ben Cramer (De Clown, De Oude Muzikant), Jacques Herb (Manuela) en Wilma (Zou Het Erg Zijn Lieve Opa). In Mexico zal hij in 1983 de staatsprijs voor de populairste artiest in Mexico toegekend krijgen. In 1992 komt 7 Sons met Vater Abraham Ist Tot, een parodie op James Brown Is Dead van L.A. Style. In 2005 zal Vader Abraham zijn Smurfenlied opnieuw uitbrengen in België, samen met de groep Dynamite. Het nummer wordt een succes en komt tot de dertiende plaats in de Belgische hitparade. Op 26 mei 2007 laat Kartner via het Vlaamse Het Laatste Nieuws weten dat hij nog drie jaar, dus tot zijn vijfenzeventigste zal blijven zingen: "Ik heb veel gegeven, maar ik besef dat ik toch eens wat meer thuis zou moeten zijn. Voor mijn vrouw."
Vader Abraham & De Smurfen – ’T Smurfenlied
Waar komen jullie toch vandaan,
waar de smurfenhuisjes staan.
Hebben jullie ook een eigen taal,
ja die smurfen wij allemaal.
Doen jullie iets wat wij niet durven,
ja want wij zijn echte smurfen.
Dit is een lied met een leuk refrein,
jullie zijn groot en wij zijn klein.
de fluitsmurf begint!
Tuut, tuut, tutututu, tuut, tuut, etc.
Ja zing maar na!
La, la, lalalala, la, ...
En nu de tweede stem!
La, la, lalalala, la, ...
En nu allemaal!
la, la, lalalala, la, ...
Kunnen jullie door een waterkraan?
Wij kunnen door een waterkraan!
En ook door een sleutelgat?
Ja, ook door een sleutelgat!
Kunnen jullie op een blokfluit spelen!
Ja, daar kunnen wij ook op spelen!
Vinden smurfen dansen fijn?
Ja, maar alleen op dit refrein!
La, la, lalalala, la,...
- He, wie is daar verkeerd aan het smurfen!
- He, zing eens netjes mee! Yes, Sir!
Waarom zijn de smurfen klein?
Omdat jullie groter zijn!
Gaan jullie met die muts naar bed?
Ja, die wordt niet afgezet!
Gaan jullie net als wij ook slapen?
Nee, wij moeten driemaal gapen!
Wat is jullie grootste wens?
Smurfen maar dat snapt geen mens!
La, la, lalalala, la, ...
Bekijk de clip voor TopPop
http://www.youtube.com/watch?v=46OTwrUvRN8


3 448 15 2 Give A Little Bit - Supertramp 20-8-1977
De LP Even In The Quietest Moments wordt in 1977 een groot succes in Nederland en de Engelse groep scoort met Give A Little Bit ook hun grootste singlehit. Het album wordt voor een groot deel gemaakt op een bergtop ergens in Colorado. Door de ijle lucht daar klinken de zangstemmen anders dan op voorgaande platen. John Helliwell kon op deze hoogte niet meer op zijn saxofoon spelen, daarom worden de sax-partijen in Los Angeles opgenomen. Supertramp is een Britse symfonische rockgroep, met een door Wurlitzer-piano en saxofoon gedomineerd geluid. De band werd in 1969 opgericht door Rick Davies (zang en toetsinstrumenten) en Richard Palmer-James (zang en gitaar). Het belangrijkste andere groepslid is Roger Hodgson (zang, gitaar en toetsinstrumenten), die tot 1983 van de groep deel uit zal maken. De eerste twee elpees werden gefinancierd door de rijke Nederlandse zakenman Sam Miesegas, maar deze waren niet erg succesvol. Rick Davies: “Je hebt scheppen geld nodig om platen te maken. En dat geld kregen we van Miesegas. Hij had weliswaar geen verstand van popmuziek, maar hij zag wel iets in ons. Omdat hij zo goed in de slappe was zat, hebben we twee jaar lang kunnen doorploeteren.” Na de eerste en de tweede plaat werden alle bandleden - op Davies en Hodgson na - vervangen. Het tweede album Indelibly Stamped veroorzaakte in Engeland nog wel enige opschudding vanwege de blote borsten op de voorkant van de lp.
In 1979 zal Supertramp erg goed scoren met de lp Breakfast In America. De groep geeft zelden interviews en laat zich ook niet op hun platenhoezen zien. Desondanks zullen The Logical Song (#20) en Breakfast In America (#16) het goed als single.In 1981 haalt Dreamer #36 en in 1982 halen ze voor de tweede keer de Nederlandse top 10 met It's Raining Again (#6). Na een uitgebreide wereldtournee in 1983 houdt Hodgson ermee op om een solocarrière te beginnen. In 1984 scoort hij een #39 hit met Had A Dream (Sleeping With The Enemy) van zijn album In The Eye Of The Storm. Brother Where You Bound is de eerste Supertramp-plaat zonder Hodgson. Cannonball is daarop de hitsingle (#35). De albums Free As A Bird en Live '88 verkopen matig. In 1990 haalt de compilatie The Very Best Of de nummer 1-positie in Nederland en komt
School uit 1974 alsnog in de hitparade (#31). Vanaf 1997 komt Supertramp (Davies, Helliwell en Siebenberg, aangevuld met andere muzikanten) weer met nieuw materiaal en treden zij weer op, maar
niet meer met het succes van weleer.
Supertramp – Give A Little Bit
Give a little bit
Give a little bit of your love to me
Give a little bit
I'll give a little bit of my love to you
There's so much that we need to share
Send a smile and show you care
I'll give a little bit
I'll give a little bit of my love to you
So give a little bit
Give a little bit of your time to me
See the man with the lonely eyes
Take his hand, you'll be surprised
Give a little bit
Give a little bit of your love to me
I'll give a little bit of my love for you
Now's the time that we need to share
So find yourself, we're on our way back home
Going home
Don't you need to feel at home?
Oh yeah, we gotta sing
Luister naar Give A Little Bit
http://www.youtube.com/watch?v=9Ks_Fv6jfY8&feature=fvsr


4 443 15 1 You're My World - Guys ‘N’ Dolls 23-4-1977
In 1977 wordt You’re My World tegelijktijdig uitgebracht door zowel Guys ‘N’ Dolls als de Australische zangeres Helen Reddy. Reddy, bekend van het nummer I Don't Know How To Love Him uit Jesus Christ Superstar, verliest de strijd. Zij haalt in Nederland de tipparade niet eens. De Guys ‘N’ Dolls daarentegen staan vanaf 21 mei drie weken op 1. Het in 1975 opgerichte sextet Guys ‘N’ Dolls (Julie Forsyth, Dominic Grant, Thereze Bazar, David van Day, Paul Griggs en Martine Howard) was het Britse antwoord op ABBA. In april 1975 haalt There's A Whole Lot Of Loving al #7, waarna het twee jaar stil is. Vanaf april 1977 scoren ze vier hits: You're My World (#1; een cover van Il Mio Mundo van Umberto Bindi uit 1963 en in Engeland een nummer 1 voor Cilla Black), Mamacita (#5), You Don't Have To Say You Love Me (#10) en Angel Of The Morning (#14; cover van Merelee Rush uit 1968). Midden 1977 melden Thereze Bazar en David Van Day de groep te gaan verlaten omdat alle belangrijke solo's worden gezongen door Dominic, Paul of Martine. Maar het succesverhaal van Guys ‘N’ Dolls gaat door. Ook Bazar en Van Day hebben als Dollar veel succes zij het alleen in Groot-Brittannië. In Nederland is Shooting Star in december 1978 hun enige tipnotering. In Engeland zullen Guys ‘N’ Dolls in 1978 hun tweede en laatste hit hebben; tijd om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. How Do You Mend A Broken Heart was volgens het hoesje 'A Song For Europe Finalist', maar Mary Ann ging uiteindelijk met Black Lace (zevende plek, 73 punten). In Nederland werd How Do You Mend A Broken Heart pas in augustus/september 1979 een nummer 15 (en 7 weken) hit. In 1980 verhuist de band Guys ‘N’ Dolls naar Nederland waar zij met producer Gerard Stellaard gaat werken. Broken Dreams is in mei 1982 hun tiende en laatste hit (#12). Dominic scoort in september/oktober 1982 solo een hit met I Won''t Let Me Down (#17). De groep Guys ‘N’ Dolls gaat ondertussen door, haalt vier keer de tipparade en valt tenslotte begin 1985 uiteen. Ook Thereze Bazar heeft tegen die tijd Dollar verlaten en zij haalt in juni 1985 de tipparade met The Big Kiss. Julie Forsyth & Dominic Grant gaan in 1985 verder als het (country)duo Grant & Forsyth. Zij scoren tussen 1988 en 1993 zes hits, waarvan The Sun Ain't Gonna Shine Anymore/Be My Baby in 1988 de grootste is (#15). Martine Howard heeft in mei 1989 samen met Rob de Nijs een #24 hit met de single Duet (Ik Hou Alleen Van Jou). In 2008 gaat de formatie weer in de originele bezetting op tournee. Vermeldenswaardig is dat Dominic dus in vele hoedanigheden de Top 40 heeft gehaald: eerst als onderdeel van een sextet, vervolgens als lid van een kwartet, daarna solo en tenslotte als helft van een duo.
Guys ‘N’ Dolls – You’re My World
You're my world, you're every breath I take
You're my world, you're every move I make
Other eyes see the stars up in the sky
But for me they shine within your eyes
As the trees reach for the sun above
So my arms reach out to you for love
With your hand resting in mine
I feel a power so divine
You're my world, you are my night and day
You're my world, you're every prayer I pray
If our love ceases to be
That is the end of my world for me
With your hand resting in mine
I feel a power so divine
You're my world, you are my night and day
You're my world, you're every prayer I pray
If our love ceases to be
That is the end of my world for me
End of my world
End of my world
End of my world for me
Bekijk een optreden
http://www.youtube.com/watch?v=DMD-mjad6Io
Bekijk een reünie-optreden uit Mooi! Weer De Leeuw uit 2008
http://www.youtube.com/watch?v=PVbSmqdHpzM


5 424 14 1 Do You Remember - Long Tall Ernie & Shakers 10-9-1977
De groep uit Arnhem scoorde vanaf 1972 al enkele hits. Het idee voor Do You Remember ontstond op een Koninginnedag in Veenendaal toen Arnie Treffers samen met de groep Moan voor de grap Peter Koelewijns Kom Van Dat Dak Af speelde. Ze speelden dat met vet in het haar en in een ouderwetse stijl. De potpourri met rock'n'roll classics wordt - onder productie van Jaap Eggermont - in het najaar van 1977 hun enige nummer 1-hit (vier weken vanaf 8 november). In de Nationale Hitparade is het de hit van het jaar. In de medley zitten fragmenten uit Lucille, Bird Dog, Runaway, Bread And Butter, That's Allright Mama, Rip It Up en Jenny, Jenny. Een half jaar later zal opvolger Golden Years Of Rock 'N' Roll tot nummer 6 klimmen. Dan schaffen ze de rock ‘n’ roll-act af. In 1982 valt het doek voor The Shakers. Vooral Jan Rietman, die al vanaf 1975 geen deel meer uitmaakt van The Shakers, blijft bekend. Hij is bijna wekelijks te horen als pianist van het Los Vast-orkest en presentator van het gelijknamige NCRV-programma. Gitarist Carl Carlton scoort met Vitesse hits als Rosalyn en Good Lookin' en speelt later samen met Peter Maffay. In 1995 overlijdt zanger Arnie Treffers aan longkanker. Hij is dan 48 jaar.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=6TLB-2_uhdo


6 384 13 1 Yes Sir I Can Boogie - Baccara 25-6-1977
De zomer van 1977 wordt gedomineerd door Baccara. Mayté Mateos (7 maart 1951) is altijd gekleed in het zwart, Maria Mendiola (4 mei 1952) in het wit. Hitkrant: "Zingen kunnen ze misschien niet zo héél erg goed... maar zwoel zijn, oei... toch mooi op de eerste plaats dus." Drie weken vanaf 23 juli. Opvolger Sorry I’m A Lady staat vanaf 17 september een week bovenaan. Het Spaanse duo Baccara scoort hun nummer 1 hits onder de hoede van twee Duitse producers op het CNR-label. Dat hun zang-Engels zo slecht is, is niet raar want een jaar eerder kenden de dames amper één Engels woord. De platenmaatschapppij stuurde ze op Engelse les met als effect dat de dames de taal wel verstaan, maar niet goed kunnen spreken (of zingen). Maria en Mayte, voormalige danseressen in een nachtclub, hebben zo'n druk Europees schema dat ze compleet instorten aan het eind van 1977. In 1978 zullen ze verhuizen naar platenmaatschappij RCA en dan eindigt met Parlez-Vous Français - zevende voor Luxemburg op het Eurovisie Songfestival - in april het kortstondige succesverhaal: tip. De erotische uitstraling en de hese stemmen helpen dan niet meer. Na vier albums zal het duo in 1982 uit elkaar gaan. Ze gaan solo verder of in nieuwe formaties als Baccara 2000 en New Baccara. In 2004 zal Mayté Mateos met Baccara meedoen aan de Zweedse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Het liedje Soy Tu Venus haalt de finale niet.
Baccara – Yes Sir I Can Boogie
Mister
Your eyes are full of hesitation
Sure makes me wonder
If you know what you're looking for.
Baby
I wanna keep me reputation
I'm a sensation
You try me once, you'll beg for more
Yes Sir, I can boogie
But I need a certain song.
I can boogie,
Boogie woogie
All night long.
Yes Sir, I can boogie
If you stay, you cant't go wrong.
I can boogie,
Boogie woogie
All night long.
No Sir
I don't feel very much like talking
No, neither walking
You wanna know if I can dance
Yes Sir
Already told you in the first verse
And in the chorus
But I will give you one more chance.
Yes Sir, I can boogie
Bekijk Yes Sir I Can Boogie in Top Of The Pops
http://www.youtube.com/watch?v=BBFjQ-umc7s
Bekijk een optreden met Sorry I’M A Lady
http://www.youtube.com/watch?v=3tUZDNFXNg8


7 381 13 1 Go Your Own Way - Fleetwood Mac 26-2-1977
Fleetwood Mac staat vanaf 26 maart drie weken aan de kop van de Nederlandse Top 40.Ook Don’t Stop (#5) en Dreams (#8) worden top 10-hits. De line-up van de groep Fleetwood Mac veranderde heel vaak. Pas in het midden van de jaren '70 werd het wat rustiger in de groep. Vier van de vijf bandleden waren met elkaar getrouwd en dat betekende dat de verschillende huwelijkse ruzietjes nogal eens in de platenstudio werden uitgevochten. In 1976, bijvoorbeeld, toen de band in de studio zat om Rumours op te nemen, lagen Stevie Nicks en Lyndsey Buckingham in scheiding, terwijl drummer Mick Fleetwood net bij zijn vrouw weg was. Slaande ruzies in de studio, maar volgens Lyndsey zorgden die er alleen maar voor dat de plaat nóg beter zou worden. Bovendien kon het niet op voor wat betreft de drank en de drugs. "Hele bergen coke lagen op ons te wachten als we 's ochtends de studio in kwamen", vertelde Lyndsey wel eens. "Geen wonder dat we zúlke goeie muziek hebben gemaakt." Het album Rumours wordt een van de best verkochte platen uit de popgeschiedenis en vrijwel elk nummer is een klassieker geworden. Fleetwood Mac is na 1977 regelmatig uit elkaar gegaan. In 1988 zal Everywhere eveneens bij de tien grootste hits van het jaar horen.
Fleetwood Mac – Go Your Own Way
Loving you isn't the right thing to do
How can I ever change things that I feel
If I could, maybe I'd give you my world
How can I when you won't take it from me
You can go your own way
Go your own way
You can tell it another lonely day
Go your own way
Tell me why everything turned around
Packing up, shacking up is all you wanna do
If I could, Baby, I'd give you my world
Open up, everything's waiting for you
You can go your own way
Go your own way
You can tell it another lonely day
You can go your own way
Go your own way
You can tell it another lonely day
Go your own way
Bekijk een live optreden
http://www.youtube.com/watch?v=0GN2kpBoFs4


8 374 13 1 Cokane In My Brain - Dillinger 16-7-1977
Dillinger zorgt voor commotie in 1977. Vele ouders zijn bang dat hun kinderen de tekst opvatten als aanmoediging om cocaïne te gaan gebruiken. Dillinger is niet beschikbaar voor TopPop, waardoor het geruchtencircuit op gang komt. Is hij dood? Zit hij in de gevangenis? Nee, niets van dat alles. Dillinger is Lester Bullocks en dj te Kingston. Hij heeft geen zin om zijn plaat te promoten, omdat de rechten afgekocht waren en hij er dus niets aan verdient. De single staat desondanks vier weken op 1 en Penney de Jager maakt een ballet voor TopPop. Opvolger Ragnampiza wordt een tip. Dingetje (Frank Paardekoper) maakte een originele kafferversie van Cokane In My Brain onder de titel Ik Ga Weg Leen... en die komt tot nummer 10.Dit is zijn eerste bewerking van een grote hit tot een humoristische Nederlandstalige versie.
Dillinger – Cokane In My Brain
Hey Jim, Jim, just a minute y'all
I want to ask you somethin'
I want you to spell somethin' for me Jim
Can you do that? Sure John
But I want you to spell for me New York
John, why you ask me to do that?
I just want you to spell New York, Jim
Well alright, I'm gonna go ahead man
N-E-W Y-O-R-K, that's New York man
No Jim, you've made a mistake, Jim
I'm gonna teach you the right way
And the proper way to spell New York
Well, go ahead, John
A knife, a fork, a bottle and a cork
That's the way we spell New York, Jim - yeah
You see I'm a dynamite
So all you got to do is hold me tight
Because I'm out a sight, you know
'Cause I'm a dynamite
But everytime I walk in the rain
Man, o man, I feel a pain, I feel a burning pain
Keep on burning in my bloody brain
I've got cocaine runnin' around my brain
I've got cocaine runnin' around my brain
I want you to dig me soul brother and soul sister
I want you hold me tight because I'm a dynamite - yeah
I've got cocaine runnin' around my brain
No matter where I treat my guest
You see they always like my kitchen best
'Cause I've cocaine runnin' around my brain
cocaine runnin' around my brain, yea
Hey Jim, Jim? Where is Jim, man?
Jim, I want you to tell me somethin'
I want you to spell for me New York, Jim
Come on, Jim, I want you to spell New York
A knife, a fork, a bottle and a cork
That's the way we spell New York
Right on, out of sight man, right on, ooh
Right on, yeah, right on
Hey Jim, Jim, just a minute y'all
I want to ask you somethin'
I want you to spell somethin' for me, Jim
Can you do that? Sure John
But I want you to spell for me New York
John, why you ask me to do that?
I just want you to spell New York, Jim
Well alright, I'm gonna go ahead man
N-E-W Y-O-R-K, that's New York, man
No Jim, you've made a mistake, Jim
I'm gonna teach you the right way
And the proper way to spell New York
Well, go ahead, John
A knife, a fork, a bottle and a cork
That's the way we spell New York, Jim - yeah
You see, I'm a dynamite
So all you got to do is hold me tight
Because I'm out a sight, you know
'Cause I'm a dynamite
But everytime I walk in the rain
Man, o man, I feel a pain, I feel a burning pain
Keep on burning in my bloody brain
I've got cocaine runnin' around my brain
I've got cocaine runnin' around my brain
I want you to dig me soul brother and soul sister
I want you hold me tight because I'm a dynamite - yeah
I've got cocaine runnin' around my brain
No matter where I treat my guest
You see they always like my kitchen best
'Cause I've cocaine runnin' around my brain
cocaine runnin' around my brain, yea
Hey Jim, Jim? Where is Jim, man?
Jim, I want you to tell me somethin'
I want you to spell for me New York, Jim
Come on, Jim, I want you spell New York
A knife, a fork, a bottle and a cork
That's the way we spell New York
Right on, out of sight man, right on, ooh
Right on, yeah, right on
Man oh man, I'm on the run
I've got to reach the setting sun
'Cause I've got cocaine
A whole lot, whole lot of cocaine, man
Runnin' around my brain, runnin' around my brain
cocaine, cocaine, runnin' around my brain, yeah
Bekijk de clip voor TopPop
http://www.youtube.com/watch?v=G2BDZfUxQ1U
Luister naar Ragnampiza
http://www.youtube.com/watch?v=RXq8mBTAo6o


9 371 12 1 Living Next Door To Alice - Smokie 8-1-1977
In 1977 komen Living Next Door To Alice (#1; 3 weken), Lay Back In The Arms Of Someone (#1; 2 weken), It's Your Life (#7) en Needles And Pins (#8) in de top 10 terecht. De heren van Smokie zijn meer dan populair bij de dames. Ook al zijn drie van de vier heren - op Alan Stilson na - getrouwd. De managers wilden zo min mogelijk publiciteit over 'de vrouwen achter Smokie', om de dromen van de vrouwelijke fans niet te verstoren. Smokie is een Engelse rockband uit Bradford. Oorspronkelijk heette de band Essence. Hij werd gevormd in 1965 aan het katholieke gymnasium St. Bede in Heaton, Bradford. Leden van de band waren Chris Norman (zang/gitaar/piano; 25 oktober 1950), Terry Uttley (basgitaar/zang), Alan Silson (leadgitaar/zang) en Ron Kelly (drum). In 1975 hadden ze als Smokey hun eerste hits met If You Think You Know How To Love Me (#15) en Don't Play Your Rock 'N Roll To Me (#25). In 1976 scoorden ze hun eerste van vijf top 10 hits op rij: I'll Meet You At Midnight (#5). In 1978 hebben ze hun laatste drie hits: For A Few Dollars More (#14), Oh Carol (#26) en Mexican Girl (#11). Na 1980 waren er diverse wisselingen in de groep. Zanger Chris Norman scoort met Suzi Quatro in 1979 een #3 met Stumblin' In. Solo heeft hij in 1986 een #16 met Midnight Lady, een nummer uit de Schimanski Tatort ‘Der Tausch’ geschreven door Dieter Bohlen van Modern Talking. Chris Normans opvolger bij Smokie is Alan Barton, die zal in 1995 om het leven komen bij een ongeluk met de tourbus.
Smokie – Living Next Door To Alice
Sally called when she got the word,
And she said: "I suppose you've heard -
About Alice".
When I rushed to the window,
And I looked outside,
And I could hardly believe my eyes -
As a big limousine rolled up
Into Alice's drive...
Oh, I don't know why she's leaving,
Or where she's gonna go,
I guess she's got her reasons,
But I just don't want to know,
'Cos for twenty-four years
I've been living next door to Alice.
Twenty-four years just waiting for a chance,
To tell her how I feel, and maybe get a second glance,
Now I've got to get used to not living next door to Alice...
We grew up together,
Two kids in the park,
We carved our initials,
Deep in the bark,
Me and Alice.
Now she walks through the door,
With her head held high,
Just for a moment, I caught her eye,
As a big limousine pulled slowly
Out of Alice's drive.
Oh, I don't know why she's leaving,
Or where she's gonna go,
I guess she's got her reasons,
But I just don't want to know,
'Cos for twenty-four years
I've been living next door to Alice.
Twenty-four years just waiting for a chance,
To tell her how I feel, and maybe get a second glance,
Now I gotta get used to not living next door to Alice...
And Sally called back and asked how I felt,
And she said: "I know how to help -
Get over Alice".
She said: "Now Alice is gone,
But I'm still here,
You know I've been waiting
For twenty-four years..."
And a big limousine dissapeared...
I don't know why she's leaving,
Or where she's gonna go,
I guess she's got her reasons,
But I just don't want to know,
'Cos for twenty-four years
I've been living next door to Alice.
Twenty-four years just waiting for a chance,
To tell her how I feel, and maybe get a second glance,
But I'll never get used to not living next door to Alice...
Now I'll never get used to not living next door to Alice...
Bekijk de clip van Living Next Door To Alice
http://www.youtube.com/watch?v=nqe9lAS3M48


10 357 10 2 We Are The Champions/We Will Rock You - Queen 29-10-1977 1978-220 1992-119 
We Are The Champions/We Will Rock You haalt – achter de blauwe poppetjes van Pierre Kartner - een tweede plaats in de Top 40 en is Queens grootste hit in 1977. Somebody To Love haalt #1 (maar minder punten) en Tie Your Mother Down komt tot plaats 14. Dit zal de laatste plaat voor Queen bij de beste 10 zijn. In 1992 zal We Will Rock You (live) / We Are The Champions (live) een #12 worden. Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Na Mercury's overlijden in 1991 heeft John Deacon zich - op een enkel optreden na -teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor blijven wel samen werken. Vanaf 2005 tot mei 2009 doen zij dat met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.
Queen - We Are The Champions
I've paid my dues -
Time after time -
I've done my sentence
But committed no crime -
And bad mistakes
I've made a few
I've had my share of sand kicked in my face -
But I've come through
We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world -
I've taken my bows
And my curtain calls -
You brought me fame and fortuen and everything that goes with it
I thank you all -
But it's been no bed of roses
No pleasure cruise -
I consider it a challenge before the whole human race -
And I ain't gonna lose -
We are the champions - my friends
And we'll keep on fighting - till the end -
We are the champions -
We are the champions
No time for losers
'Cause we are the champions - of the world –


Queen – We Will Rock You
Buddy you're a boy make a big noise
Playin' in the street gonna be a big man some day
You got mud on yo' face
You big disgrace
Kickin' your can all over the place
Singin'
We will we will rock you
We will we will rock you
Buddy you're a young man hard man
Shoutin' in the street gonna take on the World some day
You got blood on yo' face
You big disgrace
Wavin' your banner all over the place
Singin'
We will we will rock yoth your eyes gonna make you some peace some day
You got mud on your face
You big disgrace
Somebody better put you back in your place
We will we will rock you
We will we will rock you
Bekijk We Are The Champions
http://www.youtube.com/watch?v=sogKUx_q7ig
Bekijk We Will Rock You
http://www.youtube.com/watch?v=iikKzQwgBJc
PRIJZEN


Edisons 1977
Naam - Album - Categorie
Anita Meyer - In The Meantime I Will Sing - Buitenlands Zang
Pussycat - Souvenirs - Buitenlands Zang
Don Quishocking - Afscheidstoernee 1 - Cabaret/Theater
Robert Long - Levenslang - Nederlands Zang
Conny Vandenbos - Zo Wil Ik Leven - Nederlands Zang
Hans Vermeulen - I Only Know My Name - Pop
Han Peekel - Kroniek Van De Nederlandse Kleinkunst
Koot en Bie - De 2e Langspeelplaat Van Het Simplistisch Verbond
Shirley - It's Me - Single Van Het JaarConamus Exportprijs 1977
Champagne voor het hele oeuvre; zij verkopen vooral goed in Duitsland en België


Gouden Harpen 1977
Conny Vandenbos, André van Duin, Peter Koelewijn
Conny Vandenbos werd geboren als Jacoba Adriana Hollestelle op 16 januari 1937 in Den Haag. In 1959 trouwt zij met Wim van den Bos en zij krijgen een dochter: Karin. Hoewel ze al geruime tijd als zangeres probeert door te breken via allerlei talentenjachten zoals Avro’s Nieuwe Oogst, beschouwt Conny haar deelname aan het Knokke-festival in 1961 als het officiële begin van haar carrière. Het levert haar een platencontract op en na enkele singles laat de NCRV haar een serie shows maken onder de naam
“Zeg maar Conny”. In 1965 wordt Conny gevraagd mee te doen aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival dat zij wint met het liedje “’T Is Genoeg”. Zij wordt slechts 11e tijdens de finale in Napels maar dat deert haar carrière niet, want in 1966 scoort zij haar eerste grote hit met Ik Ben Gelukkig Zonder Jou (#9). Haar succes heeft ook een schaduwzijde, haar man Wim vindt het maar niets dat Conny zoveel tijd aan haar carrière besteedt en zij besluiten te scheiden. Conny, die inmiddels bekend was geworden onder de naam Van den Bos, besloot die naam te blijven gebruiken in haar artiestennaam. Ger Faber komt in haar leven en uit dit huwelijk wordt op 14 mei 1969 zoon Jeroen geboren. Na een paar stille jaren rondom Conny Vandenbos en een wisseling van platenmaatschappij komt in 1974 een LP van haar uit waarop Een Roosje, M’n Roosje staat, dat haar grootste hit (#7) in de jaren zeventig zal worden. Na de hits Sjakie Van De Hoek (#7 in 1975), Drie Zomers Lang (#15 in 1975), Ome Arie (#11 in 1976) en Weet Je Wat We Doen (#34 in 1977) gaat voor haar in 1980 een langgekoesterde wens in vervulling. Ze neemt een LP op met liedjes van haar vriendin, de Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster Janis Ian. Zij biedt Conny aan een duet met haar op te nemen en Don’t Leave Tonight wordt een hit (#22). Inmiddels vindt Conny het tijd worden om een nieuwe weg in te slaan. Het publiek kan dit maar moeilijk waarderen en er breekt een plaatloze periode aan die verbroken wordt door de LP De Mooiste Dag, waarop het nummer Wat Ben Ik Blij Dat Er Liefde Bestaat te beluisteren valt. De single brengt Conny weer in de schijnwerpers. Zij leert de jonge Wim Rijken kennen waarmee ze een tip scoort met het duet Wie Weet Wat Liefde Is? Daarna volgt opnieuw een muzikaal gezien stille periode en het duurt tot 1995 tot de CD Vriendschap uitkomt, waarvan meer dan 50.000 exemplaren worden verkocht. Op 30 september 2001 viert Conny haar 40-jarig artiestenjubileum met een groots concert in het Scheveningse Kurhaus. Na afloop van haar jubileumconcert wordt Conny geëerd en benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Helaas bleek haar jubileumconcert ook haar afscheidsconcert want op 7 april 2002 overlijdt de zangeres na een kort ziekbed.


Zilveren Harpen 1977
Nelleke Burg, Wieteke van Dort, Ad Kraamer, Anita Meyer
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Muziek Expres pop-poll 1977
Gepubliceerd in januari 1978.


zanger
1 1 Barry Hay 31,6
2 5 Robert Long 10,9
3 8 Rob de Nijs 8,2
4 - Peter Koelewijn 6,6
5 4 Boudewijn de Groot 5,9
6 3 Max Werner 2,6
7 6 Kaz Lux 2,1
8 2 Michiel van Dijk 2
9 - Danny Mirror 1,8
10 - Herman Brood 1,3


zangeres
1 3 Maggie McNeal 35,8 (15,6)
2 1 Patricia Paay 30 (27,9)
3 2 Jerney Kaagman 12,4
4 4 Anita Meyer 4
5 6 Conny Vandenbos 3,6
6 - Shirley 3,2
7 5 Margriet Buisman 2,7
8 - Bonnie St. Claire 1,3


groep
1 1 Golden Earring 47
2 2 Kayak 7,5
3 - Long Tall Arnie 5,6
4 3 Alquin 3,9
5 - Normaal 3,5
6 4 Earth & fire 2,3
7 - Focus 1,7
8 - Solution 1,6
9 - BZN 1,4
10 - Pussycat 1,3


meest belovende zanger(es)
1 2 Maggie MacNeal 38
2 - Geo Dijkhuis 12,9
3 3 Patricia Paay 11,2
4 - Dianne Marchal 10,6
5 - Shirley 6,8
6 1 Anita Meyer 4,8
7 - Barry Hay 4,3
8 - Rob de Nijs 4,2
9 - Robert Long 3,4
10 - Herman Brood 3,2


meest belovende groep
1 - Normaal 18
2 2 Kayak 15,6
3 11 Golden earring 12,6
Sweet d'Buster, Long Tall Arnie, Solution, Herman Brood & His Wild Romance, Gruppo Sportivo, Boozy, Spin


gitarist
1 1 Jan Akkerman 38


bassist
1 1 Rinus Gerritsen 70,4


drummer
1 1 Cesar Zuiderwijk 71,4


pianist
1 2 Rick van der Linden 31,1
2 1 Robert Jan Stips 19,2


instrumentalist
1 1 Thijs van Leer 57,8


producer
1 2 Peter Koelewijn 27,5
2 1 Jaap Eggermont 21,4
3 - Eddy Ouwens 17,8
5 - John Kriek
8 - Richard de Bois
9 - George Kooymans


lp
1 Golden Earring Live - Golden Earring 53,8
2 Levenslang 7
3 Het Beste In Mij... 6,3
4 Jan Akkerman 6
5 Oerend Hard - Normaal 4
6 Contraband 3,3
7 Introspection - Thijs Van Leer 2
8 Tussen Zomer En Winter 1,8
9 Do You Remember 1,5
10 Summer Melody 1,3


Platenhoes
1 Golden Earring Live 31
2 Jan Akkerman 21
3 Fools Together 9,3


Hitsingle
1 Do You Remember - Long Tall Arnie & The Shakers 24,5
2 Just Like Vince Taylor -Golden Earring 21,2
3 Bombay - Golden Earring 9,5
4 Starlight Dancer - Kayak 8,7
5 Je Wordt Oudter Papa - Peter Koelewijn 6,2
6 Fools Together - Maggie MacNeal 6
7 Oerend Hard - Normaal 4,2
8 Radar Love - Golden Earring 3,5
9 Alie - Normaal 3,2
10 Ik Ga Weg Leen - Dingetje 2,7


Radioprogramma
1 1 Betonuur 32,4 (23)
2 2 Top 40 12,2
3 3 Super Clean Dream Machine 7,9
4 - Top 30 7,7
5 - Spitsbeeld 6,9
6 - Europarade 6,6
7 5 Elpee Top 20 3,9
8 - Nationale Hitparade 3,7
9 9 Zoekplaatje 3,6
10 - NOS Maal 3


dj
1 4 Alfred Lagarde 17
2 1 Felix Meurders 13,6
3 3 Frits Spits 12,1
9 - Klaas Vaak
10 - Vincent van Engelen


TVprogramma
1 1 TopPop 41,2 (21,9)


tvpersoonlijkheid
1 1 André van Duin 22,6
2 6 Ad Visser 17,7
6 - Tom Collins
10 - Krijn Torringa


Buitenland


zanger
1 2 Freddie Mercury 18
2 - David Bowie 15
3 3 Mick Jagger 12,6
4 7 Peter Gabriël 9,4
5 8 Rod Stewart 8
6 - Elvis Presley 6,8
7 - Ronny James Dio 6,2
8 - Stevie Wonder 6
9 - Jon Anderson 5,4
10 1 Brian Ferry 5,2


zangeres
1 1 Linda Ronstadt 42,2 (21,7)
2 - Stevie Nicks 21
3 - Donna Summer 13,8
4 2 Emmylou Harris 5,1
5 - Ann Wilson (Heart) 3,6
6 5 Diana Ross 2,7
7 6 Tina Turner 2,4
8 - Elkie Brooks 2,2
9 - Bonnie Raitt 2,1
10 - Barbra Streisand 1,9


groep
1 2 Rolling Stones 17,4
2 1 Queen 12,6
3 - The Eagles 10,5
4 - Fleetwood mac 8,4
5 - Supertramp 7,1
6 4 Pink Floyd 6,5
7 3 Status quo 5,6
8 7 Abba 4,7
9 5 Genesis 4,5
10 - Yes 4,4


Meest belovende zanger(es)
1 4 Linda Ronstadt 20,7
2 - Iggy Pop 17,2
3 - Peter Gabriel 11
4 - Donna Summer 10,2
5 5 Ronny James Dio 6,2
Peter Frampton, Stevie Nicks, Al Stewart, Phil Collins, Elkie Brooks


meest belovende groep
1 - Supertramp 13,2
2 - Stranglers 11
3 - Foreigner 9,8
4 - Sex Pistols 8,8
5 - Little River Band 8,4
Queen, Heart, Rainbow, Fleetwood mac, Klaatu


gitarist
1 1 Ritchie Blackmore 18,6


bassist
1 1 Paul McCartney 19


drummer
1 3 Roger Taylor (Queen) 23,4
2 10 Cozy Powell (Michael Schenker Group) 13,8


pianist
1 2 Rick Wakeman 22,8
2 5 Stevie Wonder 17,2
3 8 Freddie Mercury 13


instrumentalist
1 1 Mike Oldfield 41,2
3 - Stevie Wonder 8
4 - Jean Michel Jarre 7


producer
1 1 Paul McCartney 18,2
2 6 David Bowie 17,5
6 - Alan Parsons
9 - Stig Anderson 4,2


lp
1 Rumours 15,4
2 Love You Live 14
3 Hotel California 10,2
4 Rainbow On Stage 9,5
5 Even In The Quietest Moments 7,7
6 Heroes 7
7 Going For The One 6,3
8 Status Quo Live 6
9 A Day At The Races 5,6
10 A Night At The Opera 3,7


Platenhoes
1 Going For The One 22
2 Hope 13,2
3 Hotel California 7,2
4 Cold As Ice 7,2
5 Animals 8


Hitsingle
1 Give A Little Bit - Supertramp 27,6
2 Go Your Own Way - Fleetwood Mac 17,6
3 Hotel California - The Eagles 10
4 Cold As Ice - Foreigner 7,2
5 1 We Are The Champions 6
6 Cokane In My Brain - Dillinger 5,6
7 Somebody To Love - Queen 4,8
8 Dreams - Fleetwood Mac 4,4
9 Don't Let Me Be Misunderstood - Santa Esmeralda 4
10 Bohemian Rhapsody - Queen 3,6


Radioprogramma
1 1 Mi Amigo Top 50 28,8


Dj
1 1 Wolfman Jack 37,8
Hitkrant Populariteitspoll 1977


Zangeres
1 Linda Ronstadt 27,6
2 Patricia Paay 20,1 (8,1)
3 Donna Summer 16,2
4 Agnetha Fältskog 7,2
5 Stevie Nicks 3,2
6 Maggie McNeal 2,6 (2,6)


Zanger
1 Freddie Mercury 17,4
2 David Bowie 13,1
3 Rod Stewart 12,9
4 David Soul 10,8
15 Rob de Nijs 1,6 (3,3)
22 Barry Hay 0,9


Groepen
1 Queen 25,9
2 Abba 16,0
3 Smokie 7,6
4 Status Quo 7,4
11 Golden Earring 2,0
13 Long Tall Ernie & The Shakers 1,6


Beste single
1 We Are The Champions - Queen 13,9
2 The Name Of The Game - Abba 10,3
3 Ma Baker - Boney M 5,6
4 Rockin' All Over The World - Status Quo 5,5
11 Do You Remember - Long Tall Ernie & The Shakers 3,4
33 Oerend Hard - Normaal 0,8


Beste Elpee
1 News Of The World - Queen 17,1
2 Rumours - Fleetwood Mac 10,8
3 Arrival - ABBA 10,0
4 Hotel California - Eagles 6,0
7 Golden Earring Live - Golden Earring 3,8
27 Do You Remember - Long Tall Ernie & The Shakers 1,2


Disc-jockey
1 Alfred Lagarde 20,3
2 Ferry Maat 20,2 (34,2)
3 Felix Meurders 19,5 (15,8)
4 Joost den Draayer 13,4 (21,2)


Radioprogramma
1 Top 30 26,9 (34,2)
2 Betonuur 20,1
3 Europarade 10,8 (6,2)
4 Top 40 (6,5 (4,9)


TV-programma
1 TopPop 42,3 (54,9)
2 Starsky & Hutch 15,4 (2,9)


Hitkrant trofee 1977
1 Queen 26,3
2 Abba 13,3
3 Smokie 7,2
4 Boney M 6,6
9 Long Tall Ernie & The Shakers 2,8
12 Golden earring 2,0


Meest belovende artiest(e)
1 Iggy Pop 13,9
2 David Soul 10,2
3 Patricia Paay 6,6
4 David Bowie 5,5
13 Geo 2,8


TV-presentator
1 Ad Visser 53,5 (54,7)
2 Krijn Torringa 12,8 (7,4)
3 Willem Ruis 12,3 (8,7)
4 Jos Brink 4,8


Meest belovende groep
1 Queen 12,0
2 Abba 10,6
3 Champagne 7,8
4 Smokie 7,5
7 Long Tall Ernie & The Shakers 4,2

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen