zondag 14 augustus 2011

2005

Topact: Anouk


Nederlandse artiesten doen het net als in 2004 goed: bij de tien succesvolste singles van het jaar staan er maar liefst vier genoteerd. De kiemen voor de grootste hits van 2005 liggen in 2004. De Top 40-single van het jaar Geef Mij Je Angst van Guus Meeuwis (#1)werd voor het eerst gezongen tijdens het afscheidsconcert van André Hazes in september 2004. De best verkochte single van het jaar Als Je Iets Kan Doen wordt opgenomen voor de slachtoffers van de zeebeving die in december 2004 plaatsvond. 'Een oceaan van verdriet, vraagt meer dan een lied. Maar toch...' De single Als Je Iets Kan Doen van Artiesten voor Azië - met Marco Borsato als opener - verkoopt veruit het beste in 2005. De opbrengst gaat naar giro 555 voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Op 1 januari 2005 verzamelen de artiesten zich in de Wisseloord Studio's in Hilversum om het nummer in te zingen. De optredende artiesten zijn Alain Clark, Ali B, Antonie Kamerling, Brainpower & TLM, Candy Dulfer, Ch!pz, Daniël Lohues, Do, Edsilia, Freek de Jonge, Giovanni, Guus Meeuwis, Hans Hoogendoorn, Hind, George Baker, Ilse de Lange, Jack Poels (Rowwen Hèze), Jamai, Jan Smit, Jim, Julian Thomas, Karin Bloemen, Laura Fygi, Marco Borsato, Marianne Weber, Mathilde Santing, Maud, Men2B, Novastar, Raffish, Renée van Wegberg (winnares AVRO Sterrenjacht), Re-play, Richard Kemper (Veldhuis & Kemper), Ruth Jacott, Sharon den Adel (Within Temptation), Sita, The Sheer, Tim Akkerman (Di-rect) en Trijntje Oosterhuis. De muziek wordt ingespeeld door Tjeerd Oosterhuis (toetsen, percussie en arrangementen), Arnold van Dongen (gitaar), Stefan Hamelberg (cello), Manuel Hugas (bas) en Ton Dijkman (drums). Het laatste woord op Als Je Iets Kan Doen is aan Hans Hoogendoorn, de NOS-stem: 'Giro 555, samenwerkende hulporganisaties Den Haag'. Als Je Iets Kan Doen wordt in dezelfde week uitgeroepen tot zowel Megahit, Paradeplaat, Alarmschijf als Boxtopper. Van de benefietsingle zijn ruim 110.000 exemplaren verkocht en dat heeft meer dan 450.000 euro opgebracht. Er verschijnen meer benefietnummers, maar die halen de hitparade niet, omdat ze alleen gedownload kunnen worden en downloads tellen (nog) niet mee. De single Voor Azië van Kinderen Voor Kinderen verkoopt in winkelketens die niet meetellen voor de samenstelling van de Singles Top 100 in totaal maar liefst 129.456 stuks. De single brengt ruim 222.000 euro op.


Kinderpop doet het goed in 2005. K3 (Kuma He #2), Ch!pz (One, Two, Three #1, Carnival #1, album The World Of Ch!pz #2 en platina), Djumbo (Eyahe #5, The Djumbo Jump #12), KUS (Lekker Ding #4, Topje Van Mijn Zus #19, Natuurtalent #20, Wat Ik Wil Met Kerstmis.. Ben Jij! #10 met Chris en Viviënne) en Zoop (Zoop In Afrika (Djeo Madjula) #12) halen hoge verkoopcijfers. K3 geeft ook twaalf concerten in een uitverkocht Ahoy’. Opmerkelijk is ook het succes van Axel F, de ringtone van de Crazy Frog. De cover van de hit van Harold Faltermeyer brengt het tot #7. Door het internet scoort ook Schnappi (Joy Gruttmann) een hit met Schnappi Das Kleine Krokodil (#1) en in het kielzog daarvan ook Snappie (Kim Otten) met De Kleine Krokodil (#2). Das Kleine Krokodil werd in 2002 ingezongen door de toen 4-jarige Joy Gruttmann, het nichtje van Iris Gruttmann. Iris componeerde het liedje als thema voor het door de WDR uitgezonden kinderprogramma Sendung Mit Der Maus. De tv-serie Schnappi Das Kleine Krokodil maakte daar deel van uit. Er is ook nog De Geile Krokodil (Snap Ie?) en Happi met Ik Ben Happi, maar die doen niets in de hitparade.


Voormalig kinderster Jan Smit groeit uit tot een van de hitzangers van het jaar. De real life-soap Gewoon Jan Smit is een hit bij de TROS en de singles Vrienden Voor Het Leven, Boom Boom Balando en Laura ook. De single Vrienden Voor Het Leven staat mede door de track Als De Nacht Verdwijnt maar liefst 18 weken genoteerd zonder ooit hoger dan #16 te komen. Het levert Jan Smit een #51-notering in de jaarlijst op. De van oorsprong Goese band Racoon breekt door met Love You More (#3). Racoon was in 1997 opgericht en had o.a. in 2001 een ode aan het Goese café La Strada op de plaat gezet: Eric's Bar. Kane is succesvol met twee #1-hits: Something To Say en Fearless. Lange Frans (Frans Frederiks) en Baas B (Bart Zijlstra) scoren een grote raphit met Het Land Van (#1). Ali B scoort in samenwerkingen met Leipe Mocro Flavour (#2), Hartendief (#7), Wat Zou Je Doen (#22) en Het Kind (#38). Ook zijn neef Yes-R (Yesser Roshdi) scoort enkele hits. Brace scoort solo met Vraag Jezelf Eens Af (#9).


De meest succesvolle artiest van 2005 is Anouk. Zij scoort in 2005 twee #2-hits en verzamelt in totaliteit 1291 punten. De tweede plek bij de topacts is voor Guus Meeuwis (1098 punten). Guus wordt op de voet gevolgd door U2 (1088 punten).

De Amerikaanse rapper 50 cent scoort zes hits, waarvan Candy Shop met Olivia de grootste is (#4)). Gwen Stefani, Baas B en Eminem halen ieder 5 keer de Top 40. U2 is goed voor 4 keer waarvan Sometimes You Can't Make It On Your Own #4 de succesvolste is. The Black Eyed Peas zijn 3 keer succesvol, waarvan Don't Phunk With My Heart #2 haalt. Mariah Carey heeft ook drie hits. In Amerika wordt We Belong Together zelfs de plaat van het jaar, in Nederland haalt ze #2 en dat is goed voor plek 22 in de jaarlijst. American Idols winnares Kelly Clarkson bereikt de Top 40 met Since U Been Gone (#4), Behind These Hazel Eyes (#7) en Because Of You (#13). Natasha Bedingfield’s teller staat op drie hits in 2005 en Unwritten is met #5 als hoogste notering haar grootste.


In 2005 is het zeventig jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Ter gelegenheid daarvan worden al zijn achttien Britse #1-hits opnieuw uitgebracht, zowel op vinyl als cd. Alle achttien halen een notering in de Single Top 100, maar geen daarvan scoort echt goed. Drie ervan halen de Top 40: One Night #30, All Shook Up #33 en (Now And Then There's) A Fool Such As #34. Alle drie goed voor een notering van 2 weken per single. ABBA staat ook weer volop in de belangstelling door de sample van Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight) in Madonna's nummer 1 hit Hung Up. Drie vernieuwde versies van oude hits zijn in de lijst te vinden: de Golden Earring neemt een accoustische live-versie op van hun hit I've Just Lost Somebody uit 1968. George Baker maakt voor de film Vet Hard een remix van Paloma Blanca uit 1975. Yes maakt een comeback doordat Max Graham een remix maakt van Owner Of A Lonely Heart (#18) uit 1983. In 2005 vieren Rowwen hèze (20 jaar), De Dijk (25 jaar) en BZN (40 jaar) een jubileum en dat levert veel publiciteit op.


Singles - met name die tracks door de grote radiostations worden opgepikt - staan langer dan ooit in de hitparade doordat airplay nu ook meetelt voor een hitparadenotering. Er worden 2 miljoen singles verkocht, goed voor 8 miljoen euro omzet.


Radio Noordzee FM verandert op 1 september 2005 haar naam in Q Music. Op 4 februari brengt EMI Music Netherlands de eerste music memory card (mmc) van een Nederlandse artiest op de markt en dat is Het Eind Van Het Begin van Bløf. Alle 17 tracks staan op een kaart die een geheugen heeft van 128 MB en te beluisteren is op de meeste nieuwe mobiele telefoons, mp3-spelers en PDA’s. De mmc krijgt een ppd van €29,50. Het Eind Van Het Begin wordt als mmc aangeboden in sacd-verpakking, zodat de consument die in zijn cd-kast kan plaatsen. De kaart is in een tray geklikt. Een succes wordt het niet.

Katie Melua scoort met Piece By Piece het hitalbum van het jaar in verkoop. Ze blijft Hotel New York van Anouk net voor. Daarnaast verkopen X&Y van Coldplay en JanSmit.com van Jan Smit goed. Frans Bauer staat met drie albums genoteerd, daarvan is Om Van Te Dromen de succesvolste.


Ook in 2005
Dance doet het niet goed in 2005. Alleen Scooter keert terug met One (Always Hardcore) en Deep Dish doet het vrij goed met Flashdance. *** Opmerkelijk (of juist niet) is het geringe succes van de drie acts die voortkwamen uit het programma De Nix Factor: Pimp Paulusma feat. Giomama (So What Dan Nix!), Claartje (Mijn Droom) en Anton Molotov (Hey Baboushka). Ook weinig succes voor Helena Paparizou, de Griekse winnares van het Eurovisie Songfestival met My Number One en Glennis Grace, de Nederlandse deelneemster met My Impossible Dream. Marian van de Wal die uitkomt voor Andorra haalt de finale ook niet. De Nederlandse zangeres Ellen ten Damme kwam niet namens Duitsland uitkomen op het Eurovisie Songfestival. Zij valt tijdens de Duitse voorronde in Berlijn al uit de race.*** Jennifer Lopez scoort een #2 met Get Right, maar ziet in juni 2005 een reeks van 11 top 10 hits - die begonnen was met Let's Get Loud in juni 2000 - eindigen door de #38 hit Hold You Down. Daarna moet ze tot 2011 wachten voor ze de top 10 weer bereikt. *** Op 24 januari 2005 overlijdt David Cole van de C & C Music Factory. Hij scoort tussen 1991 en 1994 5 Top 40 hits. *** Jim Capaldi (60), de Britse drummer van de rockgroep Traffic overlijdt vrijdag 28 januari na een kort ziekbed aan maagkanker.*** Kane werkt samen met vloeitjesfabrikant Mascotte. Dat is op zijn minst een opvallende sponsorkeuze daar zanger Dinand Woesthoff zich vorig jaar intensief inzette voor de kankerbestrijding en reclame voor tabaksproducten anno 2005 vrijwel onmogelijk is. Veel negatieve reacties volgen. *** Op 9 maart 2005 verschijnt Komt Tie Dan He! van DJ Norman vs Dark Raver op single. Deze humoristische jumpstyle single bereikt uiteindelijk #4. *** Op 13 maart 2005 overlijdt Lyn Collins. De door James Brown ontdekte zangeres scoorde met Think (About It) uit 1972 in 1988 een #12. *** Bad Candy krijgt een eigen televisieserie op Nickelodeon: Bad Candy Was Here. In de show zijn vier bandleden te zien: gitarist Chantal, drummer Stefanie, bassist Janneke en zangeres Natalie. Zij leven toe naar een concert. De groep werd in 2003 ontdekt door Barry Hay. Ze scoren in 2005 hun derde, grootste en laatste hit met de Cyndi Lauper-cover Girls Just Want To Have Fun (#17). *** N*E*R*D, de hiphopact van Pharrell Williams, Chad Hugo en Shay heeft genoeg van een slepend conflict met platenmaatschappij Virgin en stopt ermee. *** In april start TV Oost met Gewoon Jannes, een reality-soap rond de zanger uit Drenthe. *** Op zondag 10 april 2005 overlijdt Wladimir (Wally) Tax (57) aan een hartaanval in zijn woning in Amsterdam. Om de begrafenis te kunnen betalen organiseren vrienden op 17 april een benefietavond in Paradiso. *** Bobby Farrell, de zanger en danser van de bekende seventiesgroep Boney M, is op de Nederlandse televisie te zien in een reclamespot voor verzekeringsmaatschappij Ohra. In de spot wordt gebruik gemaakt van de oude Boney M-hit Daddy Cool. *** Stand My Ground van Within Temptation haalt de eerste plek in de Spaanse singlecharts. *** Ch!pz staat op één in Duitsland en Oostenrijk met de single Cowboy. *** Michael Jackson wordt maandag 13 juni volledig vrijgesproken in een proces waar hij onder meer van seksueel misbruik van kinderen en poging tot ontvoering wordt beschuldigd. *** Luther Vandross (54) overlijdt op 1 juli - twee jaar nadat hij getroffen werd door een zware beroerte die hij nooit meer te boven is gekomen. *** In de week van 15 juli doet zich voor het eerst het opmerkelijke feit voor dat de vier reguliere Nederlandse hitlijsten allemaal een andere nummer-1-hit hebben. In de Top 40 blijft Lonely van Akon op één staan, in de Mega Top 50 van Radio 3FM is dat het geval met Watskeburt?! van De Jeugd Van Tegenwoordig, in de Pepsi Chart van de Free Record Shop neemt Mariah Carey met We Belong Together de koppositie over van Akon, en in de Singles Top 100 raakt Akon die plaats kwijt aan K3 die met Kuma He. *** Long John Baldry (64) overlijdt op donderdag 21 juli in een ziekenhuis in het Canadese Vancouver aan een longinfectie. In 1980 scoorde hij zijn enige grote hit (Wake Me Up In The) Morning Dew. *** Roy Beltman (59), de producer van BZN, overlijdt op zaterdag 30 juli. *** De 14-jarige Tess [Gaerthé] wint op zaterdag 24 september het Junior Songfestival. Met het lied Stupid gaat ze Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2005 in het Belgische Hasselt. Ze zal 26 november zevende worden. Wit-Rusland wint met Kseniya Sitnik (10), die Love Singing And Dancing vertolkt. *** Liesbeth List wordt maandag 3 oktober benoemd tot Officier de la Légion d'Honneur (Officier in het Legioen van Eer). List kan volgens de Franse ambassadeur J.M. Gaussot worden beschouwd als ‘de ambassadrice van het Franse chanson in Nederland’. *** Liedjesschrijver en zanger Tony Bass (71) overlijdt dinsdag 11 oktober in Valkenswaard. Bass, een pseudoniem van Thieu Baats, scoorde hits met Gina Lollobrigida, Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd en Dat Is Het Einde. Ook het nummer Bij Ons Staat Op De Keukendeur is van zijn hand. *** Franky Gee (43) van Captain Jack overlijdt op 22 oktober aan de gevolgen van een hersenbloeding. *** Q-Music organiseert op 11 11 de verkiezing van de 111 foutste platen aller tijden. Op 1 staat Frans Bauer met Heb Je Even Voor Mij. Op 111 Rob de Nijs met Banger Hart. *** Robbie Williams breekt een Guiness World Record met het in één dag verkopen van meer dan 1,6 miljoen tickets voor zijn World Tour 2006. De vier door Williams te geven concerten in de Amsterdam ArenA zijn binnen een uur uitverkocht. *** Het lied Avond van Boudewijn de Groot staat op nummer 1 van de Radio 2 Top 2000 van 2005. De hoogste positie was tot nu toe altijd voorbehouden aan Bohemian Rapsody van Queen. *** Mutya Buena verlaat op 21 december de Sugababes. De andere groepsleden Keisha Buchanan en Heidi Range gaan aangevuld met Amelle Berrabah verder onder de naam The Sugababes. *** Rob de Nijs gaat scheiden van Belinda Meuldijk. Ze trouwden in 1984, maar ze leefden al apart sinds 1993. *** VPRO's Song van het jaar is Oh My God van Kaiser Chiefs. De hoogst genoteerde Nederlandse act staat op nummer acht en dat is De Jeugd Van Tegenwoordig met Watskeburt?! DE TIEN GROOTSTE HITS


1 843 1 26 Geef Mij Je Angst - Guus Meeuwis 26-3-2005
Guus Meeuwis nam Geef Mij Je Angst al in 2003 op als dubbele A-kant van Ik Wil Je. Die single bleef in de tipparade steken. Het liedje Geef Mij Je Angst is van oorsprong Duitstalig: Gib Mir Deine Angst. Het werd voor het eerst gezongen door de Oostenrijkse zanger Udo Jürgens. De eerste Nederlandstalige versie stamde uit 1984 toen André Hazes er Geef Mij Je Angst van maakte en tot #35 kwam. Toen André Hazes in september 2004 overleed, zong Guus Meeuwis zijn versie bij de herdenking in de Amsterdam ArenA, wat ertoe leidde dat er een enorme vraag naar het nummer kwam. De track was in eerste instantie alleen als download verkrijgbaar en stond wekenlang bovenin de downloadcharts. Toen er eindelijk ook een single verscheen, stond die binnen drie weken tijd op #1 en voerde met een onderbreking van 2 weken in totaliteit 7 weken de Top 40 aan. Uiteindelijk verzamelde Geef Mij Je Angst maar liefst 843 punten en staat daarmee dan op #10 in de lijst met grootste hits allertijden in de Top 40. Ook opvolger De Weg (een cover van Herbert Grönemeijer) doet het goed. André Hazes zelf scoort met Vaag En Stil postuum zijn eerste nummer één hit. Artiesten voor Azië zijn met Als Je Iets Kan Doen de best verkochte single van het jaar, maar door het puntensysteem komen zij niet hoger dan 46. Guus Meeuwis voert in 2005 de jaarlijst aan en dat is iets dat hij in 1995 ook al deed. Destijds was Het Is Een Nacht... (Levensecht) met 835 punten namelijk de #1 van het jaar. In de jaren dat de Top 40 bestaat, is het alleen ABBA gelukt om meerdere keren de hit van het jaar te scoren. Zij deden dit met Dancing Queen in 1976 en The Winner Takes It All in 1980.
Guus Meeuwis – Geef Mij Je Angst
Je zegt ik ben vrij maar jij bedoelt ik ben zo eenzaam
Je voelt je te gek zeg jij maar ik zit niet te dromen
Want die blikken in je ogen zegen alles tegen mij
Ik voel me precies als jij dus jij kan eerlijk zijn
Je voelt je heel goed zeg jij je mond begint te trillen
Ik weet dat ik jou kan helpen maar je moet zelf willen
Elkaar nu een dienst bewijzen dat is alles wat ik vraag
Zet weg nu die angst ik wist het al het is mijn dag vandaag
Geef mij nu je angst ik geef je er hoop voor terug
Geef mij nu de nacht ik geef je hem morgen terug
Zolang ik je niet verlies vind ik heus wel de weg met jou
Kijk mij nu eens aan nee zeg maar niets je mag best zwijgen
Het valt nu nog zwaar maar ik weet dat ik jou kan krijgen
Dit hoeft nooit meer te gebeuren als je bij me blijft vannacht
Want dan zal je zien als jij straks wakker wordt dat jij weer lacht
Geef mij het gevoel dat ik er weer bij hoor voortaan
Ik ga met je mee want ik laat je nu nooit meer gaan
Geef mij nu je angst ik geef je er hoop voor terug
Geef mij nu de nacht ik geef je hem morgen terug
Zolang ik je niet verlies vind ik heus wel de weg met jou
Geef mij het gevoel dat ik er weer bij hoor voortaan
Ik ga met je mee want ik laat je nu nooit meer gaan
Geef mij nu je angst ik geef je er hoop voor terug
Geef mij nu de nacht ik geef je hem morgen terug
Zolang ik je niet verlies vind ik heus wel de weg met jou
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=wh-xIvXpBP8&ob=av2n


2 768 1 22 You're Beautiful - James Blunt 6-8-2005
Met You´re Beautiful breekt Blunt door als artiest. De voorgaande single High werd in 2004 alleen uitgebracht in Engeland en flopte daar. Opvolger You're Beautiful slaat in Nederland bijzonder goed aan en verblijft vier weken op de hoogste positie. Als derde single wordt Goodbye My Lover uitgebracht. Ook die single haalde in veel landen de top 10 (#4 in 2005), evenals de vierde single Wisemen (#9 in 2006).
James Hiller Blount werd geboren in Tidworth (Wiltshire) op 22 februari 1974. Na zijn studie aan de Bristol University ging Blunt in het leger. Zijn familie had een lange legertraditie; ook zijn vader had in het leger gezeten. Toen James in Kosovo diende, schreef hij in 2002 het nummer No Bravery. Later kwam dat nummer ook op zijn debuutalbum Back To Bedlam. Hij had dienst tijdens de begrafenis van koningin-moeder Elizabeth Bowes-Lyon. Hij was een van de soldaten die haar kist droegen. In 2002 kreeg James Blunt een platencontract. Debuutcd Back To Bedlam kwam uit in 2004. De eerste single High was niet succesvol in de BritseTop 40. Eerst zou You´re Beautiful daarom alleen worden uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk, maar als het daar een van de grootste hits blijkt, wordt de single alsnog ook in Europa uitgebracht. James Blunt zal op 7 juli 2007 ook optreden bij Live Earth in Wembley, waar hij onder andere Wild World van Cat Stevens speelt. Op 17 september 2007 wordt het album All The Lost Souls uitgebracht. 1973 wordt een #8-hit, Same Mistake haalt #29. Zijn muziek krijgt niet van iedereen positieve reacties. In 2006 zal de naam James Blunt opgenomen worden in het Britse 'Dictionary of Cockney rhyming slang': 'A right James Blunt' zou in verhouding staan tot het Engelse woord 'cunt'. Blunts reactie: "Naar John F. Kennedy werd een luchthaven genoemd, naar mij mijn favoriete deel van de vrouwelijke anatomie." Overigens is You’re Beautiful de succesvolste single die ooit in die de Zwitserse hitparade heeft gestaan met noteringen vanaf 2005 tot en met in 2008. Toch was het daar geen nummer 1-hit zoals in Nederland, Engeland, Zweden of Noorwegen.
James Blunt – You’re Beautiful
My life is brilliant
My life is brilliant
My love is pure
I saw a angel of that I'am sure
She smiled at me on the subway
She was with another man
But I won't lose sleep on that
Cause I've got a plan
Chorus:
You're beautifull, You're beautifull
You're beautifull, I'ts true
I saw your face in a crowded place
And I don't know what to do
Cause I'll never be with you
Yeah, she caught my eye
As I walked on by
She could see from my face that I was,
Fucking high
And I don't think that I'll see her again
But we shared a moment that will last till the end
Chorus
Lalalala lalalala lalalala laaaaaaaaaa
You're beautifull, You're beautifull
You're beautifull, I'ts true
There must be an angel with a smile on her face
When she thought up that I should be with you
But it's time to face the truth
I will never be with you
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=8Y7WDWP8WMs


3 683 3 23 La Tortura - Shakira featuring Alejandro Sanz 28-5-2005
In juni 2005 brengt Shakira een geheel Spaanstalig album op de wereldmarkt: Fijación Oral vol. 1. De single La Tortura, waarop ze samenwerkt met de Spaanse zanger Alejandro Sanz, wordt een wereldhit. In Nederland haalt ze #3. Op dit Spaanstalig album volgt op 29 november 2005 het Engelstalige Oral Fixation vol. 2 met daarop onder andere de hit Don’t Bother (#4). In 2002 stond Shakira op 2 in het jaaroverzicht met Whenever Wherever (655 punten), hoewel ze in 2005 een plaatsje lager staat, is La Tortura wel haar grootste hit in Nederland (683 punten). Shakira Isabel Mebarak Ripoll werd geboren in Barranquilla op 2 februari 1977. Shakira was 4 jaar oud toen ze met buikdansen begon. Daarna is ze nooit meer gestopt. Voor Shakira is buikdansen een belangrijk deel van haar leven. Daarnaast is buikdansen ook haar handelsmerk geworden. Op haar dertiende kreeg ze haar eerste platencontract bij Sony Music. Haar eerste single was Magia.Voorafgaand aan de finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2006 op 9 juli 2006 zal Shakira Hips Don't Lie ten gehore brengen, een samenwerking met ex-Fugees-lid Wyclef Jean. Er verschijnt dan ook een nieuwe versie van Oral Fixation waaraan de #1 hit Hips Don't Lie is toegevoegd. Begin 2007 zal Shakira samen met Beyoncé de single Beautiful Liar vertolken. In april bereikte dit de nummer 1-positie in Nederland.
Alejandro Sánchez Pizarro werd op 18 december 1968 in Madrid geboren. Hij wordt door zijn samenwerking met Shakira bekend in Nederland, maar had daarvoor al vele Grammy's gewonnen voor zijn Latijnse albums.
Shakira featuring Alejandro Sanz - La Tortura (Spanish version)
[Sanz:]
Ay payita mia, guardate la poesia
Guardate la alegria pa'ti
[Shakira:]
No pido que todos los días sean de sol
No pido que todos los viernes sean de fiesta
Tampoco te pido que vuelvas rogando perdón
Si lloras con los ojos secos
Y hablando de ella
Ay amor me duele tanto
[Sanz:]
Me duele tanto
[Shakira:]
Que te fueras sin decir a dónde
Ay amor fue una tortura...
Perderte
[Sanz:]
Yo sé que no he sido un santo
Pero lo puedo arreglar, amor
[Shakira:]
No sólo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo
[Sanz:]
Sólo de errores se aprende
Y hoy sé que es tuyo mi corazón
[Shakira:]
Mejor te guardas todo eso
A otro perro con ese hueso
Y nos decimos adios
No puedo pedir que el invierno perdone a un rosal
No puedo pedir a los olmos que entreguen peras
No puedo pedirle lo eterno a un simple mortal
Y andar arrojando a los cerdos miles de perlas
[Sanz:]
Ay amor me duele tanto, me duele tanto
Que no creas más en mis promesas
[Shakira:]
Ay amor
[Sanz:]
Es una tortura
[Shakira:]
Perderte
[Sanz:]
Yo sé que no he sido un santo
Pero lo puedo arreglar, amor
[Shakira:]
No sólo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo
[Sanz:]
Sólo de errores se aprende
Y hoy sé que es tuyo mi corazón
[Shakira:]
Mejor te guardas todo eso
A otro perro con ese hueso
Y nos decimos adios
[Sanz:]
No te vayas, no te vayas
Oye negrita mira, no te rajes
De lunes a viernes tienes mi amor
Déjame el sábado a mi que es mejor
Oye mi negra no me castigues más
Porque allá afuera sin ti no tengo paz
Yo solo soy un hombre muy arrepentido
Soy como el ave que vuelve a su nido
Yo se que no he sido un santo
Es que no estoy echo de carton
[Shakira:]
No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.
[Sanz:]
Solo de errores se aprende
Y hoy se que es tuyo mi corazón
[Shakira:]
AAaaay... AAaaay... AAaaay... Ay Ay
Ay todo lo que he hecho por tí
Fue una tortura perderte
Me duele tanto que sea así
Sigue llorando perdón
Yo ya no voy a llorar... por tí


Shakira - The Torture (Engelse vertaling)
Ay my gypsy
Save the poetry
Save the happiness for you
I'm not asking that every day be sunny
I'm not asking that there be a party every Friday
Nor do I ask you to come back begging forgiveness
If you're crying with dry eyes,
Speaking about her
Oh my love, it hurts so much
It hurts so much
That you left without saying a word
Oh my love, losing you was torture
I know I haven't been a saint
But I can make it up to you
Man doesn't live on bread alone
Nor do I live on excuses
We only learn from mistakes
And today I know my heart is yours
Better save that for yourself
Take that bone to some other dog
And let's say goodbye
I can't ask winter to spare a rose bush
I can't ask an elm tree to bear pears
I can't ask the eternal of a mere mortal
And go about casting thousands of pearls before swine
Oh my love, it hurts so much
It hurts so much
That you no longer trust my promises
Oh my love, losing you has been torture
I know I haven't been a saint
And I'm not made of stone
Man doesn't live on bread alone
Nor do I live on excuses
We only learn from our mistakes
And today I know my heart is yours
Better save that for yourself
Take that bone to some other dog
And let's say goodbye
Listen, baby, don't you go
Listen, baby, don't get angry
From Monday to Friday you have my love
Give Saturday to me and you'll be better off
Listen baby, don't punish me anymore
Without you, out there I have no peace
I'm just a repentant man
I'm the bird that returns to its nest
I know I haven't been a saint
And I'm not made of stone
Man doesn't live on bread alone
Nor do I live on excuses
We only learn from our mistakes
And today I know my heart is yours
Better save it for someone foolish enough to believe you and say Goodbye
AD LIBS
Oh after all I've done for you
It was such a torture to lose you
It hurts me so that it's like this
Keep on crying sorry
I…
I'm not going
To cry over you
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=Dsp_8Lm1eSk


4 630 3 23 Love You More - Racoon 23-7-2005
Michel Schoots produceert het derde album van Racoon en dat krijgt de titel Another Day mee en komt uit in april 2005. De daarvan afkomstige single Love You More wordt Racoons eerste Top 40-hit en schopt het tot nummer 3. Opvolger Laugh About It haalt #16. Love You More zal in 2006 een remix krijgen van Armin van Buren en dan zal de single #24 halen. Bart van der Weide en Dennis Huige speelden tot in 1996 in de hardcoregroep Vict’em. Ze wijzigden van koers en noemden zichzelf Racoon (wasbeertje). Stefan de Kroon (basgitaar) en Paul Bukkens (drums) voegden zich bij het tweetal. In januari 2000 kwam het debuutalbum Till Monkeys Fly uit. Feel Like Flying werd Megahit op Radio 3 FM, Racoon speelde op Parkpop en Lowlands. In 2002 werd Racoon gevraagd mee te doen met de Marlboro Flashback Tour; een tournee waarin een bekende Nederlandse band liedjes covert. Racoon speelt nummers van Faith No More. In datzelfde jaar beëindigde Sony het contract met Racoon waarna ze bij PIAS terechtkwamen. In maart 2008 zal het vierde album Before You Leave verschijnen. In 2011 halen ze de top 10 van het jaaroverzicht weer, maar dan met No Mercy.
Racoon – Love You More
Clouds above go sailing by
I found my meaning in this life
clear white is flying in my eyes,
underneath a blue, blue sky
The waves come rolling in with the tide.
I've been away too long
and every day I missed you more.
You look like you did before
only prettier.
Every day I love you more.
All the people rushing by, by, by
looking for meaning in this life
so used up, and blinded by lies,
They're underneath the blue, blue sky
the way they seldom seem to smile
I don't know why.
'Cause I've been away too long
and every day I missed you more.
You look like you did before,
only prettier.
Every day I love you more
I love you more,
everday I love you more,
and more.
Cause I've been away too long
and every day I missed you more.
You look like you did before,
only prettier.
And every day I missed you more,
and more and more and more and more.
I've been away too long
and every day I missed you more
oh you look like you did before
only prettier
every day I love you more.
I love you more.
Everday I love you more.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=X1I1FNZKaxA


5 588 2 20 Girl -Anouk 20-11-2004 2004-93
Hoewel Anouk al vele grote hits scoorde, is Girl de enige die genoeg punten verzamelt voor een plek in de top 10 van het jaar. Anouk Teeuwe werd op 8 april 1975 geboren in Den Haag. In het circuit van opvanghuizen kwam ze muziekleraar Dennis Weimar tegen. Hij stimuleerde haar om wat te doen met haar muzikale talent. Na twee jaar conservatorium hield Anouk het echter voor gezien. Barry Hay (The Golden Earring) ziet haar optreden tijdens het Zeehelden kwartier Festival in Den Haag en onder zijn leiding verscheen Anouks eerste single Mood Indigo, maar die blijft steken in de tipparade. In 1997 verscheen de single Nobody's Wife en dat nummer groeide uit tot een klassieker. Net zoals het album Together Alone dat onder hoede van Barry Hay en George Kooymans tot stand kwam. In de jaren erna scoorde Anouk hit na hit: Sacrifice (#7 in 1998), R U Kiddin’ Me (#2 in 1999), Michel (#3 in 2000), Everything (#8 in 2002).
Na Girl zullen Lost (#2 in 2005), One Word (#4 in 2005), Good God (#7 in 2007), I Don’t Wanna Hurt (#4), Modern World (#3) tot de top 10 doordringen. In 2009 staat Three Days In A Row 4 weken bovenaan en haalt Woman #3.
Anouk - Girl
Girl girl girl
When I hear him talk
Ooh my mind gets blocked girl
Speak up 'cause my jaw is locked
Which is good, good for me girl
It hides like a warning sign
But I'm too blind to see
Speak up yes I'm coming down
With an ice cold fever
Ice cold fever
Ice cold fever
Still got my hands they're clinging
So I just keep going
I don't know where I belong
Could I belong to you
No I don't know where I belong
Could I belong
Girl girl girl
Get it while it's hot they say
You see I'm burning up here
I want to but I just can't stop
And it hurts
It hurts like hell girl
You turn me inside out and upside down
Ooh you got me head over heels
I'm stuck
Yes I'm coming down with an ice cold fever
Ice cold fever
Ice cold fever, aha
Still got my hands they're clinging
So I just keep going
I don't know where I belong
Could I belong to you
No I don't know where I belong
Could I belong
Could I belong
Still got my hands they're clinging
So I just keep going
I don't know where I belong
Could I belong to you
No I don't know where I belong
Could I belong
Oh girl, yeah I belong
To you, you, you
To you, yeah you
To you, you, you
To you, yeah you
To you, you, you
Yeah I belong to you
Say you yeah you
Could I belong to you
Alright
Hey!
Hey!
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=X1I1FNZKaxA


6 558 6 21 Bad Day - Daniel Powter 7-5-2005
Platenbaas Mitchell Froom (werkte eerder met Paul McCartney en Elvis Costello) produceert Daniel Powter’s eerste cd DP. De single Bad Day zorgt voor een doorbraak voor Daniel Powter. Opvolger Jimmy Gets High haalt #33. Free Loop (2006) en Love You Lately (2007) blijven steken in de tipparade. Daniel Powter werd geboren op 25 februari 1971 in Brits-Columbia (Canada). Daniel Powter speelde eerst verplicht viool, maar liever speelde hij in een rockband.
Daniel Powter - Bad Day
Where is the moment when we need it the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue sky`s faded to grey
They tell me your passion`s gone away
And I don`t need no carrying on
Stand in the line just ahead of the law
You`re faking a smile with the coffee you go
You tell me your life`s been way off line
You`re falling to pieces everytime
And I don`t need no carrying on
Cause you had a bad day
You`re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don`t know
You tell me don`t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don`t lie
You`re coming back down and you really don`t mind
You had a bad day
You had a bad day
Well you need a blue sky holiday
The point is they laugh at what you say
And I don`t need no carrying on
You had a bad day
You`re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don`t know
You tell me don`t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don`t lie
You`re coming back down and you really don`t mind
You had a bad day
You had a bad day
Sometimes the system goes on the blink and the whole thing it turns out
Wrong
You might not make it back and you know that you could be well oh that
Strong
Well I`m not wrong
So where is the passion when you need it the most
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost
Cause you had a bad day
You`re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don`t know
You tell me don`t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
You see what you like
One more time
You had a bad day
You had a bad day
You had a bad day
You had a bad day
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg&ob=av2e


7 513 3 15 Push The Button - Sugababes 24-9-2005
Mutya bevalt op 23 maart 2005 van dochter Tahlia Maya, maar de nieuwe Sugababes-single Push The Button beleeft gewoon zijn première in augustus 2005. Het nummer wordt geproduceerd door Dallas Austin, die eerder samenwerkte met Madonna en TLC. Push The Button bereikt in Nederland nummer 3. Het album Taller In More Ways haalt niet veel later ook de Nederlandse Album Top 10. Op 21 december 2005 wordt bekend gemaakt dat Mutya de Sugababes verlaat. Amelle Berrabah (22 april 1984) vervangt haar. Ze zal voor het eerst te horen zijn op Red Dress (#7 begin 2006). Keisha Buchanan (30 september 1984) en Mutya Buena (Rosa Isabella Buena, 21 mei 1985) waren al sinds hun kinderjaren in Londen vrienden en ontmoetten op 13-jarige leeftijd Siobhan Donaghy (14 juni 1983) op een feestje. Het trio besluit in 1998 een groep te vormen. De eerste single Overload bereikte in Nederland in 2000 #14. Siobhan Donaghy verliet de band in 2001, omdat ze depressief werd van de ruzies binnen de groep. Siobhan Donaghy's soloalbum Revolution In Me flopte. Heidi Range (23 mei 1983) verving Donaghy. De eerste single met Heid is Freak Like Me (#23 in 2002), waarin een sample van Are Friends Electric? van Gary Numan's Tubeway Army gemixt werd met de vocalen van Adina Howard's Freak Like Me. Round Round #2 in 2002 en ook Hole In The Head bereikt #2 in 2003. De single In The Middle werd de zesde Top 10-hit op rij voor de groep. Na Push The Button zullen ook Ugly en Red Dress de top 10 halen (beide #7). In 2007 zijn About You Now (#18) en Change (#31) minder succesvol.
Sugababes – Push The Button
Push the button [x4]
I'm busy throwing hints that he keeps missing
Don't have to think about it I wanna kiss and,
Everything around it but he's still distant,
I wanna feel his body I cant resist it.
You know my hidden looks can be deceiving,
But how obvious should a girl be?
I was taken by the early conversation he said,
I really like the way that he respects me.
I been waiting patiently for him to come and get it,
I wonder if he knows that he can say it and I'm with it?
I knew I had my mind made up from the very beginning,
Cant just stop opportunity so you and me can fell it because,
If your ready for me boy you better,
Push the button and let me know,
Before I get the wrong idea and go,
You gonna miss the freak that I control.
I'm busy showing him what his been missing,
I'm kinda showing off from his full attention,
My sexy ass has got him in the new dimention,
I'm ready to do something to relieve this mission.
After waiting patiently for him to come and get it,
He came on through and asked me if I wanted to get with him,
I knew I had my mind made up from the very beginning,
Well miss this opportunity so you and me can feel it cause,
If your ready for me boy you better,
Push the button and let me know,
Before I get the wrong idea and go,
You gonna miss the freak that I control. [x2]
I can drop in so many hints,
Ur stomach and uh now that you heard everything I have to say,
where we gonna go from here?
After waiting patiently for him to come and get it,
He came on through and asked me if I wanted to get with him,
I knew I had my mind made up from the very beginning,
Well miss this opportunity so you and me can feel it cause,
If your ready for me boy you better, (For me boy)
Push the button and let me know, (Let me know)
Before I get the wrong idea and go, (Idea and go)
You gonna miss the freak that I control.
If your ready for me boy you better, (push the button baby)
Push the button and let me know, (push the button baby)
Before I get the wrong idea and go, (push button baby)
You gonna miss the freak that I control. (Baby) (I control)
Ohhhhhhhh Ohhhhh Ohhhhhh
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=oJDGcxAf9D8&ob=av2e


8 479 4 21 Sometimes You Can't Make It On Your Own - U2 12-2-2005
Het jaar 2005 begint met het staartje van de hit Vertigo (#25), maar Sometimes You Can't Make It On Your Own wordt - hoewel het 'slechts' een vierde plaats haalt - hun grootste en enige top 10-jaaroverzicht-hit ooit. Bono schreef het nummer toen zijn vader Bob Hewson stervende was aan de gevolgen van kanker. Bono zong het tijdens de begrafenis van zijn vader. In 2005 worden ook City Of Blinding Lights (#3) en All Because Of You (#6) grote hits. U2 is de naam van het in 1960 boven Rusland neergehaalde Amerikaanse spionagevliegtuig met Gary Powers aan boord. U2 bestaat sinds de opriching in 1978 uit Bono Vox (Paul David Hewson, zang en gitaar), The Edge (David Howell Evans, gitaar, piano, zang en soms bas), Adam Clayton (bas en soms gitaar) en Larry Mullen jr (drums). In 1982 haalde U2 voor het eerst de Nederlandse hitparade met I Will Follow (#12). De band is politiek uiterst actief voor mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep. U2’s grootste hits in Nederland zijn: Sunday Bloody Sunday (#3 in 1985), With Or Without You (#2 in 1987), Desire (#2 in 1988), The Fly (#4 in 1991), Beautiful Day (#1 in 2000/2001), Elevation (#1 in 2001), Electrical Storm (#4 in 2002) en Vertigo (#2 in 2004). In 2006 zal het verzamelalbum U218 het laatste album zijn dat U2 uitbrengt op het Island-label. De band zal in 2006 de overstap maken naar Mercury.
U2 – Sometimes You Can Make It On Your Own
Tough, you think you`ve got the stuff
You`re telling me and anyone
You`re hard enough
You don`t have to put up a fight
You don`t have to always be right
Let me take some of the punches
For you tonight
Listen to me now
I need to let you know
You don`t have to go it alone
And it`s you when I look in the mirror
And it`s you when I don`t pick up the phone
Sometimes you can`t make it on your own
We fight all the time
You and I... that`s alright
We`re the same soul
I don`t need... I don`t need to hear you say
That if we weren`t so alike
You`d like me a whole lot more
Listen to me now
I need to let you know
You don`t have to go it alone
And it`s you when I look in the mirror
And it`s you when I don`t pick up the phone
Sometimes you can`t make it on your own
I know that we don`t talk
I`m sick of it all
Can you hear me when I sing,
you`re the reason I sing
You`re the reason why the opera is in me
Where are we now?
I`ve got to let you know
A house still doesn`t make a home
Don`t leave me here alone
And it`s you when I look in the mirror
And it`s you that makes it hard to let go
Sometimes you can`t make it on your own
Sometimes you can`t make it
The best you can do is to fake it
Sometimes you can`t make it on your own
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=CuDqHtAR6L8


9 475 1 15 Watskeburt - De Jeugd Van Tegenwoordig 4-6-2005
Watskeburt?! komt op 4 juni 2005 de Top 40 binnen. Het wordt een #1. In Vlaanderen haalt de single de vijftiende plaats door de radiosteun van Studio Brussel. De single is geproduceerd door Bas Bron - door het drietal ook wel 'De Neger des Heils' genoemd. Opvolger Voorjekijkendoorlopen flopt. In december scoren ze met Ho Ho Ho nog een schamele #32 ondanks hulp van Katja Schuurman. Latere singles Poes In De Playboy (2006; met Luie Hond) en Shenkie (2007) zullen floppen. In 2010 haalt Sterrenstof #8 en in 2011 Get Spanish #13. De leden van De Jeugd van Tegenwoordig zijn Vieze Fur (Freddie Tratlehner ook wel Vieze Freddie), P. Fabergé (Pepijn Lanen ook wel P. Dronq) en Willie Wartaal (Olliçio Locadia). De uitdrukking 'Watskeburt' ontleenden ze van de Nederlandse rapper Heist Rockah. Watskeburt?! kreeg navolging van vele parodieën: Waarsmebird en Opkeplurt zijn slechts enkele voorbeelden. Na de grote hit Watskeburt?! en het kleinere succes erna zal jongerenomroep BNN vanaf vrijdag 8 september 2006 op Nederland 3 de 4-delige serie De Jeugd Van Tegenwoordig Op Hun Best uitzenden. Daarna komt er een talkshow met Willie Wartaal en die wordt ook uitgezonden door BNN op Nederland 3.
De Jeugd Van Tegenwoordig - Watskeburt
Props voor de heist rocker en de watskebuuurt
Watskebizzy bizzle rob robber
Mensen praten serieus maar ze weten van geen ene kaaaaankermoer watskeburt
Maar dr gebeurt veel serieus
Komen die vocalen nog of moet ik beginnen
REFREIN:
Je bent een sjembek dat zeurt
Maar je weet niet watskeburt, watskeburt, watskeburt
Je bent een MC dat front
Maar je komt niet tot de grond, tot de grond, tot de grond
Je bent een MC met crown
Maar je weet niet wat is nou, wat is nou, wat is nou
Je bent een sjembek zonder klauw
En je bent niet 'bout it 'bout, 'bout it 'bout, 'bout it 'bout
*ok vieze freddy is aandeburt*
Vieze Freddy, alsof je dat niet wist
En ik drink tot de motherfucking fles leeg is
Heb pas doekoe als ik bierflesjes inwissel
Dan ben ik pas stang yo uhh, fo' shizzle
Je lacht maar ik maak hier geen motherfucking grappen
Pus uit mn pik je kan een lauw biertje tappen
Staat te spacen, maar ik ben niet van Star Trek
Ook geen bhustabust maar ik breek wel je nek *ehehehehehe*
Komt alleen uit m'n achterste
Moeders met dochters ze verachten me
Ben van baksteen. alsof je dat niet ruikt
Want de een is dik en de ander gebruikt
Ik ben tuig, van de eerste klasse
En je wast je handen al tijdens het plassen
Kijk me aan, je weet precies hoe laat het is
Baksteen, de rest is geschiedenis
[REFREIN]
Wat is niau kauw watskeburt in de schuur
Is bij jouw alles rustig of gezeur met de buur?
Of zijn het biertjes voor gratis of gewoon pleurisduur
En ben je 'bout it bout it of een treurig figuur
Voor alle vrouwen en chickies, van Joure tot Maastrikkie
Heb die vrouwen in m'n dickies yo we houden het jiggy
'bout it bout it net als een gek met al dat goud in m'n mikkie
Twee gezichten een formule als Lauda en Niki
[REFREIN]
Watser, watser, watser, watser
Watser met jou ouwe?
Keeenker keeeenker je staat te spacen
Serieus gek wat praat je met mij man keeeeenker
Je praat maar je weet niet eens watser met jou
Je weet niet eens watser met mij maar watser met jou ouwe
Keenker keenker
mensen zijn aan de crack tegenwoordig, serieus
Ik liep laatst door het centraal
komt er een junkie naar me toe voor een euro
*euro, keeenker een euro?*
Ik zeg hier heb je twintig cent, zegt-ie nee hoef je niet
Dus ik zeg, ja ja is goed ik ken jou ik ken jou
Je komt uit Noord
- uhh ja ik kom uit Noord hoe weet je dat hoe weet je dat
Zeg ik ja ik ken je moeder ik heb m'n krantenwijk voor dr bezorgt
- Uhh m'n moeder m'n moeder? Ik heb haar al 25 jaar niet gezien
Dus ik zeg fuck jou man ik verkoop dr crack stomme slet
Kanker kanker kanker junkies op het centraal
Serieus, enigste vette plek van centraal is de fucking pizzahut
En uhh en en en en en de meeting point maar kanker die is dicht
In ieder geval centraal is een baas, vieze Freddy is een baas,
baksteen is een baas, heist rocker is een baas.
*watskeburt*
*kanker*
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=rjER3EX948w


10 472 4 16 Since U Been Gone - Kelly Clarkson 18-6-2005
Kelly Clarkson won American Idol in 2002. In 2003 veroverde ze ook Nederland met Miss Independent (#9), maar in 2004 scoort ze met Since U Been Gone een nog veel grotere hit. Ook Behind These Hazel Eyes haalt de top 10 (#7). Op 31 december 2005 komt Because Of You binnen en dat wordt in 2006 een nummer 1. In 2006 zal Breakaway #9 halen en in 2007 is Never Again een #23. Kelly Brianne Clarkson werd geboren in Fort Worth, Texas op 24 april 1982. Ze is het jongste en derde kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst. Kelly had een moeilijke jeugd door de scheiding van haar ouders toen ze 6 jaar oud was. Daar gaat het liedje Because Of You over. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder. Op 13-jarige leeftijd werd ze gevraagd om te zingen in het koor van haar middelbare school. Het winnen van American Idol in 2002 (waar ze door vrienden werd aangemeld) bezorgde Kelly een platencontract. Maar Kelly wilde wel de tijd nemen voor haar album. Daarom kwam alleen de single A moment like this/Before Your Love uit en dat werd een nummer 1 in de VS. Pas na een jaar kwam haar debuutalbum Thankful. De eerste single van dat album werd Miss Independent (#9 in 2003) en die was mede-geschreven door Christina Aguilera. Daarna kwam de single The Trouble With Love Is (#32 in 2004). Haar hit Breakaway uit 2006 zal medegeschreven worden door Avril Lavigne.
Kelly Clarkson - Since U Been Gone
Here`s the thing
We started out friends
It was cool but it was all pretend
Yeah yeah since you been gone
You dedicated you took the time
Wasn`t long til I called you mine
Yeah yeah since you been gone
And all you`d ever hear me say
Is how I pictured me with you
That`s all you`d ever hear me say
But since you been gone
I can breathe for the first time
I`m so movin` on yeah yeah
Thanks to you now I get what I want
Since you been gone
How can I put it? You put me on
I even fell for that stupid love song
Yeah yeah since you been gone
How come I`d never hear you say
I just wanna be with you
Guess you never felt that way
But since you been gone
I can breathe for the first time
I`m so movin` on yeah yeah
Thanks to you now I get
I get what I want
Since you been gone
You had your chance you blew it
Out of sight out of mind
Shut your mouth I just can`t take it
Again and again and again and again
Since you been gone (since you been gone)
I can breathe for the first time
I`m so movin` on yeah yeah
Thanks to you (thanks to you)
Now I get I get what I want
I can breathe for the first time
I`m so movin` on yeah yeah
Thanks to you (thanks to you)
Now I get (I get)
You should know (you should know)
That I get I get what I want
Since you been gone
Since you been gone
Since you been gone
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=R7UrFYvl5TE&ob=av2e
PRIJZEN


Edisons 2005
Naam - Album - Categorie
Trijntje Oosterhuis - Strange Fruit - Zangeres Nationaal
Marco Borsato - Zien - Zanger Nationaal
Within Temptation - The Silent Force - Groep Nationaal
Lange Frans & Baas B - Supervisie - Nieuwe Artiest/Groep Nationaal
Tiësto - Just Be - Dance
Wende Snijders - Quand Tu Dors - Kleinkunst / Luisterlied
Phil Collins - Oeuvreprijs Internationaal
De Dijk - Oeuvreprijs Nationaal
Marco Borsato - Zien - DVD Nationaal
Phil Collins - Finally - DVD Internationaal
Bløf - Holiday In Spain - Single Van Het Jaar (Publieksprijs)
Marco Borsato - Zien - Album Van Het Jaar (Publieksprijs)
Jamie Cullum - Twenty Something - Zanger Internationaal
Joss Stone - The Soul Sessions - Zangeres Internationaal
Maroon 5 - Songs About Jane - Groep Internationaal
Keane - Hopes And Fears - Nieuwe Artiest/Groep Internationaal
Rammstein - Reise Reise - Alternative
Angie Stone - Stone Love - R&B / Hiphop
OST Kill Bill 2 - Soundtrack / Musical
In september 2005 krijgt Eddy Christiani een bijzondere Edison Oeuvre Prijs Lichte Muziek.Conamus Exportprijs 2005 
Within Temptation


Gouden Harpen 2005
Guus Meeuwis, Brigitte Kaandorp, Ferry Maat


Zilveren Harpen 2005
Stevie Ann, Thomas Berge, Pete Philly en Perquisite
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Hitkrant Poppoll 2005
Uitslag in nummer 51/52-2005


Binnenland


Zanger
1 Marco Borsato
2 Brace
3 Jan Smit


Zangeres
1 Elize
2 Anouk
3 Hind


Rock
1 Within Temptation
2 Kane
3 Racoon


Pop
1 Chipz
2 Di-Rect
3 Krezip


Hiphop
1 Lange Frans & Baas B
2 Ali B
3 Yes-R


R&B
1 Brace
2 Ninthe
3 Gio


Dance
1 Tiesto
2 DJ Jean
3 Armin van Buuren


Nieuwkomer
1 Elize
2 Yes-R
3 De Jeugd Van Tegenwoordig


Single/Clip
1 Het Land Van - Lange Frans & Baas B
2 Angels - Within Temptation
3 No Latino - Elize


Album
1 Jansmit.Com - Jan Smit
2 Hotel New York - Anouk
3 Strijder - Brace


Ster Van Het Jaar
1 Lange Frans & Baas B
2 Ali B
3 Tiesto


Buitenland


Zanger
1 Robbie Williams
2 Justin Timberlake
3 Ricky Martin


Zangeres
1 Kelly Clarkson
2 Gwen Stefani
3 Shakira


Rock
1 U2
2 Green Day
3 Simple Plan


Pop
1 Sugababes
2 The Pussycat Dolls
3 Backstreet Boys


Hiphop
1 Eminem
2 50 Cent
3 Missy Elliott


R&B
1 The Black Eyed Peas
2 Destiny's Child
3 Alicia Keys


Dance
1 Crazy Frog
2 DHT
3 The Prodigy


Nieuwkomer
1 The Pussycat Dolls
2 James Blunt
3 Rihanna


Single/Clip
1 Don't Cha - The Pussycat Dolls
2 My Humps - Black Eyed Peas
3 You're Beautiful - James Blunt


Album
1 Monkey Business - The Black Eyed Peas
2 Intensive Care - Robbie Williams
3 American Idiot - Green Day


Ster Van Het Jaar
1 Orlando Bloom
2 Hilary Duff
3 Gwen Stefani


3FM Awards 2005
De 3FM Awards is een muziekprijs voor Nederlandse artiesten, die sinds 2005 jaarlijks wordt uitgereikt door radiozender 3FM tijdens het weekend van de Nederlandse Pop. De winnaars worden bepaald door de luisteraars, die kunnen stemmen op hun favorieten via internet. Een uitzondering hierop vormt de Schaal van Rigter. Deze prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden presentator Wim Rigter en wordt uitgereikt aan de artiest wiens single het jaar ervoor het meest op de zender te horen is geweest. Op 20 maart 2005 worden de 3FM Awards voor de eerste keer uitgereikt vanuit Panama te Amsterdam.
De 3FM Awards 2005
Schaal van Rigter: Anouk - Girl
Beste Band: Kane
Beste Vrouwelijke Artiest: Anouk
Beste Mannelijke Artiest: Tiësto
Beste Single: Lange Frans & Baas B. - Zinloos
Beste Album: Intwine - Perfect
Beste Live-act: Di-rect
Beste Nieuwkomer: The Sheer
Humo’s Pop Poll [Vlaams]
Gepubliceerd op 22 maart 2005. 12.965 inzendingen.


Zangeres nationaal
Geike Arnaert 3134


Zanger nationaal
Joost Zweegers (Novastar) 2828


Groep nationaal
Novastar 2508


Single nationaal
1 Housewife – Daan 2466
2 Sadness – Stash 2060
3 Never back down – Novastar 1908


Single internationaal
Vertigo – U2 1914


Cd internationaal
1 How to dismantle an atomic bomb – U2 1542


cd nationaal
Another lonely soul – Novastar 3166


Zangeres internationaal
1 Joss Stone 2996
2 Anouk 2412


Zanger internationaal
Bono 2806


Groep internationaal
U2 1934


Bekwaamste buitenlandse tv-figuur
Paul de Leeuw 2002

VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing

4618 stemmers.
1. (2414) Kaiser Chiefs - Oh My God
2. (2245) dEUS - 7 Days, 7 Weeks
3. (2217) Arcade Fire - Neighborhood #3 (Power Out)
4. (2092) Editors - Munich
5. (1845) The White Stripes - My Doorbell
6. (1779) Franz Ferdinand - Do You Want To
7. (1703) Gorillaz - Feel Good Inc.
8. (1538) De Jeugd Van Tegenwoordig - Watskeburt?!
9. (1487) Sufjan Stevens - Chicago
10. (1421) Coldplay - Speed of Sound

2 opmerkingen: