zondag 14 augustus 2011

2001

Topact: Jennifer Lopez
Albumact: St. Germain


2001 is een goed jaar voor zangeressen en van artiesten van over de hele wereld. Ook bleken hits maakbaar onder invloed van de televisie. De Wanadoo Top 40 - de internetprovider is vanaf maart de sponsor van de hitlijst - wordt tweemaal flink opgeschud in 2001 en beide keren is Starmaker de oorzaak. Op 14 april komt Damn (I Think I Love You) van Starmaker op nummer 1 binnen en op 19 mei doet I Wanna Be A One Day Fly van One Day Fly hetzelfde. Starmaker is een multimediaproject waarvoor Mojo Concerts, platenmaatschappij Zomba, John de Mol Producties en Holland Media Groep de handen ineenslaan. In een afgesloten huis strijden twaalf jeugdige zangtalenten om een plaats in een nieuwe tienerband, waarbij zij dag en nacht door televisiecamera's worden gevolgd. Het televisieprogramma is zeer succesvol en Starmaker scoort en zorgt voor de ene na de andere hit. De zeven mede door het publiek uitgekozen winnaars - Bart Voncken, Anna Speller, Stefan de Roon, Sita Vermeulen, Rachel Kramer, Bouchra Tjon Pon Fong en Martijn Terporten -gaan na de eerste single onder de naam K-Otic verder. Zij maken een cd en touren in het najaar uitgebreid door Nederland. Damn (I Think I Love You) staat vijf weken op #1 en wordt de bestverkochte single van het jaar, maar staat door het puntensysteem pas op 52 in de jaarlijst. Opvolger I Can't Explain haalt #7, I Really Don't Think So #21 en No Perfect World #18. De Starmaker afsplitsing Sita & Bart haalt nummer 2 hit met I Was Made To Love You. Sita scoort eind 2001 ook nog een solo #1 met Happy. Het programma Starmaker zorgt er ook voor dat Jessica Folcker (Miracle, tip) en Reamonn (Supergirl, #3) in de belangstelling komen te staan. Het team van het VARA-tvprogramma Kopspijkers wil aantonen hoe makkelijk het is om een hype te creëren en zodoende een nummer 1 te scoren. Hun gelegenheidssingle I Wanna Be A One Day Fly ligt in recordtijd in de winkels en komt op 19 mei ook op #1 binnen en verdrijft Starmaker van de toppositie. Op de single doet onder andere George Baker mee met een paar regels tekst uit Una Paloma Blanca. Na 8 weken verdwijnt deze single alweer uit de hitlijst. Er zijn meer hits te danken aan televisieprogramma’s. Dankzij Your Big Break en Costa! scoren Judith, Katja Schuurman (Lover Or Friend #12), Georgina 'Janet' Verbaan (Ritmo #11) en de C.O.S.T.A crew (Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Froukje de Both, Daan Schuurmans en Kurt Rogiers halen #21 met C.O.S.T.A.) verschillende hits. Jody Bernal, act van het jaar 2000 en bekend van Your Big Break, scoort twee nieuwe top 10 hits met Un Beso Mas en Dreams (#9, een cover van All I Have To Do Is Dream van The Everly Brothers). Een filmhit wordt gescoord door LeAnn Rimes. Zij stond aan het eind van 2000 al op 5 weken in de Top 40 en haalt #1 met Can't Fight The Moonlight. In 2001 zal de uit de film Coyote Ugly afkomstige single nog 16 weken genoteerd staan.


Jennifer Lopez scoort vier top 10 hits waarvan Love Don't Cost A Thing de succesvolste is (#1). Daarmee wordt ze topact van het jaar. Destiny's child heeft ook vier top 10 hits: Independent Women Part 1 (#2, nog uit 2000). Survivor (#2), Bootylicious (#3), Emotion (#7). Inmiddels hebben ze dan acht opeenvolgende top 10 hits binnen. Westlife en Nelly scoren zelfs vijf hits, maar die zijn minder succesvol dan die van Jennifer Lopez. Westlife haalt de top 10 met Uptown Girl (#3) en My Love (#10) en Nelly met Ride With Me (#5).


Nieuw en succesvol zijn Atomic Kitten (#1 met Whole Again, #9 met Eternal Flame en #31 met You Are), Nelly Furtado (#4 met I'm Like A Bird en #7 met Turn Off The Light), Eve (Let Me Blow Your Mind met Gwen Stefani #2, Who's That Girl? #16), Alicia Keys (Fallin' #1), Train (Drops Of Jupiter #3), Judith (You #2, Sorry #19), Alizee (Moi Lolita #2)) en Ja Rule (I'm Real met Jennifer Lopez #3, Put It On Me met Lil' Mo & Vita #9).

Dance-muziek blijft succesvol. Het jaar 2001 zorgt voor de doorbraak voor Tijs Verwest. Hij scoort als DJ Tiësto zijn eerste hits met Flight 643 (#8) en Suburban train (#34). Dancefeest Sensation bezorgt Rank 1 (Benno de Goeij en Piet Bervoets) een #11 hit met Such Is Life. Ook andere muziek uit Nederland doet het prima. Het Friese duo Slimme Schemer & Tido (Arjen Lubach en Janine Abbring) scoren een #3 hit met Jelle, een cover van Eminems Stan (#2) dat op zijn beurt weer afkomstig is van Dido. Het nummer Jelle gaat over Syb van De Kast en zijn grote fan Jelle. Twarres komt ook nog voorbij in de tekst. Syb van der Ploeg vond de grap niet leuk en spande een rechtszaak aan om de release van de single te verbieden, maar die verliest hij. Twarres heeft drie hits (staartje van Wer Bisto #7, She Couldn't Laugh #4 en Children #20). BZN scoort in 2001 hun 54ste Top 40 hit met When The Nightingales Sing (#18). Hun album Out In The Blue (#2) is hun 29ste hitalbum. Geen enkele andere act had meer hitsingles of hitalbums. Nederlandse kinderpop is afkomstig van Bubbles en Jochem van Gelder, die het het goed doen met hun op kinderen gerichte albums.

Belgische acts doen het net als in 2000 goed: Ian Van Dahl, Gare du nord en Lasgo scoren volwassen danshits. Kinderpop uit België is nog succesvoller. De cast van Kabouter Plop - bestaande uit Walter De Donder (Kabouter Plop), Agnes de Nul (Kwebbel), Aimé Anthoni (Klus), Chris Cauwenberghs (Lui) en Luc Caals (Smul) - presteert uitzonderlijk in de Mega Top 100. De Kabouterdans wordt - met dank aan de wintersportgangers - de langst genoteerde plaat ooit in die hitlijst. De single komt op zaterdag 2 december 2000 de Mega Top 100 binnen en staat heel 2001 genoteerd om pas in 2002 te verdwijnen na 54 weken top 50 en 64 weken top 100. De single bereikt als hoogste notering drie weken nummer 10. In de Top 40 komt de single door gebrek aan airplay in drie weken niet verder dan #18. Naast Kabouter Plop is het vooral K3 dat zowel hitsingles als hitalbums scoort: single Blub, Ik Ben Een Vis/Oma's Aan De Top haalt #18, de albums TeleRomeo en Alle Kleuren komen beiden tot #1 in de Album Top 100.


De reünie, een trend die in 2000 is ingezet door Doe Maar, krijgt in 2001 navolging. Supersister, Kayak, Gruppo Sportivo, Pussycat, Het Goede Doel en Drukwerk komen allemaal - voor korte of langere tijd - weer bij elkaar. De Tröckener Kecks, de groep rond zanger Rick de Leeuw, daarentegen vindt het na twintig jaar mooi geweest en stopt ermee. Met Hart En Ziel was in 1990 hun enige hit (#34). In 2001 overlijden Q65-zanger Wim Bielen, The Cats-drummer Theo Klouwer, Bløf-drummer Chris Götte, Charles Pettigrew van Charles & Eddie, Aaliyah en Supersister-fluitist Sasha van Geest. Maar de beroemdste van allemaal is Herman Brood, die op 11 juli zelfmoord pleegt door van het dak van het Hilton hotel in Amsterdam te springen. Zijn dood leidt tot een ware Brood-rage en levert de zanger postuum zijn eerste nummer 1-hit op met de Frank Sinatra-cover My Way.


Coverartiesten in 2001: Christina Aguilera, Lil' Kim, Pink en Mya (Lady Marmelade; Labelle), HHB International (Country Roads; John Denver), Alcazar (Crying At The Discotheque; Sheila & The Black Devotion), Alien Ant Farm (Smooth Criminal; Michael Jackson), Jody Bernal (Dreams; Everly Brothers), Band Zonder Banaan (Ein Bisschen Frieden; Nicole), Brandy & Ray J (Another Day In Paradise; Phil Collins), Westlife (Uptown Girl; Billy Joel), Gerri Halliwell (It's Raining Men; Weather Girls), Atomic Kitten (Eternal Flame; The Bangles), Janet Jackson (Son Of A Gun; Janet Jackson), Robbie & Nicole Kidman (Something Stupid; Frank & Nancy Sinatra).


Er worden 5 miljoen singles verkocht, goed voor 23 miljoen euro omzet. St. Germain, een pseudoniem van de Fransman Ludovic Navarre, wordt topact bij de albums dankzij het succes van Boulevard uit 1995 en Tourist uit 2000. Hij blijft K3, The Corrs en Ilse DeLange voor. Nederlandse nummer 1 albums zijn er voor Anouk (The Lost Tracks, 5 weken), K-Otic (Bulletproof, 7 weken, best verkochte album van het jaar), Twarres (Stream, 3 weken). De top 10 albums (in punten) bestaat uit: Not That Kind van Anastacia, No Angel van Dido, Tourist van St. Germain, Insieme A Te van Alessandro Safina, Livin' On Love van Ilse DeLange, All That You Can Leave Behind van U2, J.Lo van Jennifer Lopez, Alle Kleuren van K3, Sing When You're Winning van Robbie Williams en Survivor van Destiny's ChildWild Geraas van Jochem van Gelder is in december het eerste top 10-album met Sinterklaas als onderwerp.


Ook in 2001
U2 treedt met veel succes op in Nederland (Gelredome) en scoort drie top 10 hits waaronder de nummer 1 Elevation. *** Veronica FM wordt in april 2001 omgedoopt in Yorin FM, een commerciële radiozender van HMG (nu RTL Nederland). De zender draagt de naam Yorin FM van april 2001 tot april 2006, dan zal het Caz! worden. *** Hoogste positie 19 zorgt voor twee opmerkelijke hitfeiten. Mauro Picotto haalt die plek met Komodo en zijn single houdt het een goede 15 weken uit in de Top 40. Lifehouse doet het echter nog beter. Hanging By A Moment komt ook niet hoger dan plek 19, maar deze plaat houdt het maar liefst 19 weken uit. *** Het succes van The Backstreet Boys is voorbij: The Call haalt nog #9, maar More Than That (#35) en Drowning (#18) doen niet veel meer. *** Glenn Hughes (50) overlijdt op 4 maart 2001 aan longkanker. Hij is bekend als man in het leer (the biker) uit The Village People. *** Theo Klouwer, drummer bij The Cats, overlijdt op 8 februari 2001 in een ziekenhuis in Leiden aan hartproblemen. *** Bløf-drummer Chris Götte (38) komt op 17 maart bij een verkeersongeluk om het leven. Tijdens een rit op zijn motor wordt hij aangereden door een auto die plotseling keert. *** Michelle scoort een hit met Out On My Own (#9) waarmee ze Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestial. *** Charles Pettigrew van Charles & Eddie overlijdt op 6 april. *** Joey Ramone (49) overlijdt aan lymfklierkanker op 15 april. *** Mary Jane Lukassen wint op 21 april 2001 als Tina Turner de Soundmixshow. Als Mary Amora zal ze later nog meedoen aan het Nationaal Songfestival. *** Op 7 mei 2001 overlijdt accordeonist John Woodhouse (78) in Turnhout. *** De uit een verzameling tekenfilmfiguren bestaande gelegenheidsformatie Gorillaz, met daarin Blur-zanger Damon Albarn, scoort een #27 hit met Clint Eastwood. *** John Lee Hooker (83) overlijdt op 21 juni 2001 in zijn slaap. *** De aanslagen in de VS op 11 september hebben ook muzikale gevolgen. Madonna wil niet meer touren door de VS, Destiny's child komt niet naar Ahoy' uit angst voor terroristische aanslagen, een Backstreet Boys-crewmember overlijdt. Op 20 oktober komt Overcome van Live de hitparade binnen. Veelgedraaid na de aanslagen op 11 september, wordt het hun grootste hit, een #2. *** Bij een vliegtuigongeluk bij Zürich komen op 24 november 2001 twee van de drie zangeressen van het Duitse trio Passion Fruit om het leven: de Spaanse Maria Serrano en de Nederlandse Nathaly van den Ende. De Nederlandse Debby St. Maarten is een van de negen overlevenden. Ook Melanie Thornton, ex-zangeres van La Bouche overleeft het ongeluk niet. La Bouche had met Be My Lover een #2 in 1995. Passion Fruit had een #15 in 1999 met The Rigga Ding Dong Song. *** Ex-Beatle George Harrison (58) overlijdt op 29 november aan kanker. *** PPK komt in december met Ressurection de Top 40 binnen: de allereerste Russische act in de Top 40. De single van Alexandr Polyakov en Sergei Pimenov wordt een #2. *** Op 16 december 2001 pleegt zanger Stuart Adamson zelfmoord, met Big Country had hij in 1983 een #14 met Chance en in 1986 een #27 met Look Away. *** VPRO's Song van het jaar is Johan met Tumble And Fall.
DE TIEN GROOTSTE HITS


1 686 25 2 Played-A-Live (The Bongo Song) - Safri Duo 10-2-2001
De hit van het jaar is afkomstig van het Deense Safri duo. De single, een mix van techno en percussie, staat 25 weken genoteerd en is de grootste Deense hit ooit. Morren Friis en Ufe Saverey bereiken met hun instrumentale single Played-A-Live (The Bongo Song) een tweede plaats als hoogste notering. Daarmee is het voor het eerst sinds 1970 dat de hit van het jaar niet op nummer 1 heeft gestaan. De single bereikt in vele Europese landen de top 5 (#1 in Denemarken en Zwitserland), alleen in Frankrijk is de het duo niet populair, hoger dan 80 komen ze niet. Na het nummer 2-succes droogt de hitbron in Nederland snel op. Opvolger Samb-Adagio komt niet hoger dan 23 en Baya Baya flopt in 2001. Michael McDonalds hit Sweet Freedom zal in 2002 in een nieuwe versie met het Safri Duo een #20 worden. Damn (I Think I Love You) van Starmaker is in verkoop de best verkochte single van 2001, maar door het gehanteerde puntensysteem komt de single niet hoger dan 52 in de jaarlijst.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=974hL2bunLw


2 548 18 1 Fallin' - Alicia Keys 25-8-2001
De Amerikaanse r&b-zangeres Alicia Keys debuteert met Fallin' op 25 augustus 2001 en dat blijft ondanks andere hits haar grootste hit. Andere grote hits zullen worden Gangsta Lovin' (#8 in 2002; met Eve), You Don't Know My Name (#9 in 2003), My Boo (#5 in 2004; met Usher) en No One (#3 in 2008). 
Alicia J. Augello-Cook werd geboren in Manhattan, New York op 25 januari 1980. Alicia is de dochter van een Italiaans-Ierse moeder, Terri Augello, en een Jamaicaanse vader, Craig Cook. Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met een piano. Alicia schreef haar eerste lied Butterflyz toen ze veertien was. Dat nummer staat ook op haar debuutalbum Songs In A Minor.
Alicia Keys – Fallin’
I keep on fallin'
In and out of love
With you
Sometimes I love ya
Sometimes you make me blue
Sometimes I feel good
At times I feel used
Lovin you darlin'
Makes me so confused
I keep on
Fallin'
In and out of love with you
I never loved someone
The way that I love you
Oh, oh, I never felt this way
How do you give me so much pleasure
And cause me so much pain?
Just when I think
I've taken more than would a fool
I start fallin' back in love with you
I keep on
Fallin'
In and out of love with you
I never loved someone
The way that I love you
Oh, baby
I, I, I, I'm fallin'
I, I, I, I'm fallin'
Fall
I keep on
Fallin'
In and out of love with you
I never loved someone
The way that I love you
I'm fallin
In and out of love with you
I never loved someone
The way that I love you
I'm fallin
In and out of love with you
I never loved someone
The way that I love you
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=Urdlvw0SSEc&ob=av2e


3 540 19 1 Whole Again - Atomic Kitten 7-4-2001
Atomic Kitten scoort haar eerste nummer 1-hit met Whole Again. Opvolger Eternal Flame, een coverversie van de hit uit 1988 van The Bangles, wordt ook een hit (#9). Ook You Are haalt de hitparade (#31). In 2002 zal The Tide Is High (Get The Feeling) hun laatste top 10 hit zijn (#3). Ladies Night is in januari 2004 hun negende en laatste Top 40 hit (#15). Atomic Kitten werd in 1997 door Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvres in the Dark opgericht en bestond uit de zangeressen Elizabeth McClarnon, Kerry Katona en Heidi Range (later lid van The Sugababes). Toen Heidi Range in 1999 de band verliet werd zij vervangen door Natasha Hamilton. Kerry Katona verlaat in januari 2001 de band vanwege haar zwangerschap. Zij werd vervangen door Jenny Frost. Op 23 januari 2004 zal Natasha besluiten om het rustiger aan te doen, om zich te wijden aan de opvoeding van haar zoon.
Atomic Kitten – Whole Again
If you see me walking down the street,
Staring at the sky and dragging my two feet,
You just pass me by,
It still makes me cry but you can make me whole again.
And if you see me with another man laughing and joking doing what I can,
I won't put you down, 'cause I want you around,
'cause you can make me whole again.
[Chorus:]
Looking back on when we first met,
I can not escape and I can not forget,
Baby, you are the one
You still turn me on,
You can make me whole again.
Time is laying heavy on my heart
Seems I've got too much of it since we've been apart,
My friends make me smile if only for while,
You can make me whole again.
[Chorus]
For now I'll have to wait,
But, baby, if you change your mind don't be too late,
'cause I just can't go on,
It's already been too long,
But you can make me whole again.
Wooooooooooooooooooooooo
[Chorus x2]
Ooh, baby, you're the one,
You still turn me on,
But you can make me whole again.
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=1V0xQkk9kbc&ob=av2e


4 531 20 3 Drops Of Jupiter (Tell Me) - Train 7-7-2001
De doorbraak voor Train komt met het tweede album Drops Of Jupiter uit 2001. Vooral de gelijknamige single wordt wereldwijd een grote hit. In Nederland, België, Australië en Nieuw-Zeeland haalt de single de top 5. Na de superhit Drops Of Jupiter flopte Something More in november. Train is een alternatieve rockband uit San Francisco, Californië. De groep werd opgericht in 1994. In 1997 trad de groep op in het vooprogramma van groepen als Barenaked Ladies en Counting Crows. In 1998 verscheen hun naar zichzelf vernoemde debuutalbum. Het debuutalbum verkocht in thuisland Amerika een miljoen exemplaren. (Voormalige) Bandleden zijn Patrick Monahan (Zang), Jimmy Stafford (Gitaar), Scott Underwood (Drums), Charlie Colin (Basgitaar, tot 2003), Rob Hotchkiss (Gitaar, tot 2002), Johnny Colt (Basgitaar, vanaf 2004) en Brandon Bush (Keyboard, vanaf 2004). In 2010 scoort Train weer een gigantische hit: Hey, Soul Sister staat 7 weken op #1 en blijft 25 weken in de lijst staan.
Train – Drops of Jupiter (Tell Me)
Now that she's back in the atmosphere
With drops of Jupiter in her hair, hey, hey
She acts like summer and walks like rain
Reminds me that there's time to change, hey, hey
Since the return from her stay on the moon
She listens like spring and she talks like June, hey, hey
Tell me did you sail across the sun
Did you make it to the Milky Way to see the lights all faded
And that heaven is overrated
Tell me, did you fall for a shooting star
One without a permanent scar
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Now that she's back from that soul vacation
Tracing her way through the constellation, hey, hey
She checks out Mozart while she does tae-bo
Reminds me that there's room to grow, hey, hey
Now that she's back in the atmosphere
I'm afraid that she might think of me as plain ol' Jane
Told a story about a man who is too afraid to fly so he never did land
Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the Milky Way
And tell me, did Venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Can you imagine no love, pride, deep-fried chicken
Your best friend always sticking up for you even when I+ know you're wrong
Can you imagine no first dance, freeze dried romance five-hour phone conversation
The best soy latte that you ever had . . . and me
Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back toward the Milky Way
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=7Xf-Lesrkuc&ob=av2e


5 519 14 1 Can't Get You Out Of My Head - Kylie Minogue 22-9-2001 2002-156
Hoewel Kylie Minogue al in maart 1988 haar eerste hit had in Nederland met I Should Be So Lucky (#14), had ze tot 2001 nog nooit een echt grote hit gehad. The Locomotion (#6), Especially For You (#6; met Jason Donovan) en Where The Wild Roses Grow (#9; met Nick Cave & The Bad Seeds) waren haar enige top 10 hits. Can't Get You Out Of My Head staat vanaf 6 oktober 6 weken op 1. De single zou nog hoger kunnen staan, als deze eerder was binnengekomen, want in 2002 zullen er nog 5 hitweken bijkomen. Zelfs in de Verenigde Staten, waar Kylie tot dan toe weinig succes heeft, loopt men warm voor het nummer, het bereikt de zevende positie in de Billboard-charts. Na deze superhit is het met de grote hits weer gedaan. Alleen Slow zal in 2003 de top 10 nog halen (#8). Kylie's zus Dannii scoort op 22 december 2001 haar eerste Nederlandse hit samen met Riva met Who Do You Love Now (Stringer), wat uiteindelijk een #19 zal worden. Kylie werd op 28 mei 1968 geboren in het Bethlehem Hospital in Melbourne als oudste dochter van een Australische vader en een moeder uit Wales (uit het plaatsje Maesteg). In 1970 werd Kylie's broer Brendan Minogue geboren en Dannielle Jane Minogue (Artiestennaam: Dannii Minogue) volgde op 20 oktober 1971 als jongste dochter. Kylie kreeg in 1979 haar eerste televisierol in de televisieserie The Sullivans. Haar carrière startte echt in februari 1986 toen ze auditie deed voor de Australische televisieserie Neighbours. In diezelfde serie maakt Jason Donovan zijn opwachting. Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne met andere Neighbours-acteurs, zingt Minogue een nummer van Little Eva: The Locomotion. Ze kreeg vervolgens een platencontract aangeboden en het nummer werd op single uitgebracht. Ze stond er weken mee op nummer 1 in Australië en het werd de best verkochte single van het jaar. Dit succes ontging het producerstrio Stock, Aitken & Waterman (SAW) niet en zij nodigden Kylie uit om naar Londen te komen om een lied op te nemen. I Should Be So Lucky betekende de internationale doorbraak van Kylie begin 1988. Het album Kylie en een aantal hits volgen. Rond 1990 kreeg Kylie een relatie met INXS-zanger Michael Hutchence en wilde ze af van haar zoetsappige imago. Ze eist dat Stock, Aitken en Waterman het nieuwe nummer Better The Devil You Know opnieuw mixen met een wat gedurfder en volwassener sound. Kylie maakt zelf een videoclip waarin ze voor het eerst te zien als 'sexy en uitdagende vamp'. Na het uitbrengen van een Greatest Hits-album in 1992 brak Kylie definitief met Stock, Aitken & Waterman en tekende een contract bij het dancelabel DeConstruction. De single Confide In Me wordt een groot succes: de single komt in vele landen in de top 10 (#1 in Australië, #10 in Frankrijk), maar in Nederland komt ze niet hoger dan een 38ste positie in de Top 40. In 1995 bestormde Kylie samen met Nick Cave, de 'Australian Prince of Darkness', de hitlijsten met het duet Where the Wild Roses Grow. Dit nummer werd een grote hit. Door de tegenvallende verkoopresultaten van de cd Impossible Princess uit 1997 besloten Kylie en DeConstruction ieder hun eigen weg te gaan. Kylie zong in 1999 een duet met de Pet Shop Boys op hun album Nightlife, getiteld In Denial. Hetzelfde jaar tekende ze een contract bij platenlabel Parlophone. In 2004 zal Kylie een Grammy voor Come Into My World winnen. Op 17 mei 2005 zal haar tour afgebroken worden. Artsen hebben borstkanker geconstateerd bij de zangeres en ze wordt direct onder behandeling gesteld. In januari 2006 verklaren Kylie's artsen dat de behandeling van haar ziekte succesvol is verlopen.
Kylie Minogue - Can’t Get You Out of My Head
La la la
La la la la la
La la la
La la la la la
I just can’t get you out of my head
Boy your loving is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
La la la
La la la la la
I just can’t get you out of my head
Boy your loving is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
Every night
Every day
Just to be there in your arms
Won’t you stay
Won’t you lay
Stay forever and ever and ever and ever
La la la
La la la la la
La la la
La la la la la
I just can’t get you out of my head
Boy your loving is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
There’s a dark secret in me
Don’t leave me locked in your heart
Set me free
Feel the need in me
Set me free
Stay forever and ever and ever and ever
La la la
La la la la la
La la la
La la la la la
I just can’t get you out of my head
I just can’t get you out of my head
I just can’t get you out of my head...
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=c18441Eh_WE&ob=av2e


6 515 17 2 Moi… Lolita - Alizée 7-4-2001
Alizée scoort vanaf 7 april een gigantische hit met Moi... Lolita. Op Koninginnedag 2001 geeft zij een live-optreden op het Museumplein in Amsterdam. Tijdens een interview met Daphne Bunskoek op 1 mei vertelt Alizée onder andere over plannen voor verovering van Japan en Canada, haar eigen karakter (lui, nieuwsgierig, vastberaden), de veranderingen in haar leven sinds ze beroemd werd, en haar bewondering voor de zangeres Madonna. Moi… Lolita haalt in Nederland #2 net zo als in Frankrijk en Wallonië. In Zwitserland komt de single vanaf 6 augustus 2000 nooit hoger dan #11, maar de in totaal 73 weken hitparade zullen daar anno 2008 nog altijd goed zijn voor een vierde plaats in de lijst met allersuccesvolste singles ooit. In Nederland halen opvolgende singles als L'Alizé de hitparade niet. Alizée Jacotey werd geboren in Ajaccio op Corsica op 21 augustus 1984. Haar artiestennaam Alizée is de vrouwelijke vorm van het Franse woord 'alizé' dat 'passaatwind' betekent, Haar ouders waren enthousiaste windsurfers, daarom kozen zij die naam voor hun dochter. Vanaf vierjarige leeftijd begon Alizée met danslessen, zanglessen en acteerlessen. Alizée werd ontdekt door Mylène Farmer. Alizée zal op 6 november 2004 trouwen met collega-zanger Jérémy Châtelain. Op 29 april 2005 wordt Alizée moeder van dochter Anny-Lee. Haar derde album Psychédélices verschijnt in 2007.
Alizée - Moi...Lolita
Moi je m'appelle Lolita
Lo ou bien Lola
Du pareil au même
Moi je m'appelle Lolita
Quand je rêve aux loups
C'est Lola qui saigne
Quand fourche ma langue,
j'ai là un fou rire aussi fou
Qu'un phénomène Je m'appelle Lolita
L'eau de vie, l'eau aux amours diluviennes
Moi je m'appelle Lolita
Collégienne aux bas
Bleus de méthylène
Moi je m'appelle Lolita
Coléreuse et pas
Mi-coton, mi-laine
Motus et bouche qui n'dis pas
À maman que je suis un phénomène
Je m'appelle Lolita
Lo de vie, lo aux amours diluviennes
chorus
C'est pas ma faute
Et quand je donne ma langue aux chats
Je vois les autres
Tout prêts à se jeter sur moi
C'est pas ma faute à moi
Si j'entends tout autour de moi
Hello, helli, t'es A (L.O.L.I.T.A.)
Moi Lolita
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=cOuJ-6heSbY


7 505 17 1 It Wasn't Me - Shaggy featuring Rik Rok 17-2-2001
Shaggy scoort in 2001 twee nummer 1-hits achter elkaar, want na It Wasn't Me (met Ricardo 'Rik Rok' Ducent) komt ook Angel (met Rayvon) tot #1. Shaggy werd op 22 oktober 1968 geboren als Orville Richard Burrell in Kingston op Jamaica. Hij verhuisde later naar de VS. Hij noemde zichzelf naar een karakter uit de tekenfilmserie Scooby Doo. In 1993 scoorde hij zijn eerste top 10 hit met Oh Carolina (#6) en in 1995 zijn tweede met Boombastic (#4). Tussen 1996 en 2001 stond hij geen enkele keer in de hitparade, maar 2001 wordt zijn grote hitjaar.
Shaggy – It Wasn’t Me
(Yo man) Yo
(Open up man) What do you want man?
(My girl just caught me)
You let her catch you?
(I don't know how I let this happen)
With who?
(The girl next door, you know?) Man...
(I don't know what to do) Say it wasn't you
(Alright)
Honey came in and she caught me red-handed
Creeping with the girl next door
Picture this we were both butt-naked
banging on the bathroom floor
How could I forget
That I had given her an extra key
All this time she was standing there
She never took her eyes off me
How you fi grant the woman access to your villa
Trespasser and witness while you cling on your pillow
You better watch your back before she turn into a killer
Best for you the situation not to call the beaner
To be a true player you have to know how to play
If she say a night, convince her say your gay,
Never admit to a word when she say
Unless she claim a you tell her baby no way
But she caught me on the counter
( wasn't me)
Saw me banging on the sofa
( wasn't me)
I even had her in the shower
( wasn't me)
She even caught me on camera
( wasn't me)
She saw the marks on my shoulder
( wasn't me)
Heard the words that I told her
( wasn't me)
Heard the screams get louder
( wasn't me)
She stayed until it was over
Honey came in and she caught me red-handed
Creeping with the girl next door
Picture this we were both butt-naked
Banging on the bathroom floor
I had tried to keep her
From what she was about to see
Why should she believe me
When I told her it wasn't me
Make she know sey dat she really nuh have no right fi vex
A never you she see a make di giggalo flex
A smaddy else whe fava u ina di complex
Seein' is believin' so you better change your specs
You know she a go big up whole heap a things up from the past
All di likkle evidence you betta know fi mass
Quick pan you ansa know how fi talk
But if she back a gun you know you better run fast
But she caught me on the counter
( wasn't me)
Saw me banging on the sofa
( wasn't me)
I even had her in the shower
(wasn't me)
She even caught me on camera
( wasn't me)
She saw the marks on my shoulder
( wasn't me)
Heard the words that I told her
( wasn't me)
Heard the screams get louder
(wasn't me)
She said our dealy was over
Honey came in and she caught me red-handed
Creeping with the girl next door
Picture this we were both butt-naked
banging on the bathroom floor
How could I forget
That I had given her an extra key
All this time she was standing there
She never took her eyes off me
Gonna tell her that I'm sorry for the pain that I've caused
I've been listenin' to your reasonin'
It makes no sense at all
We should tell her that I'm sorry for the pain that I've caused
You may think that you're a player
But you're completely lost
thats why i sing
Honey came in and she caught me red-handed
Creeping with the girl next door
Picture this we were both butt-naked
banging on the bathroom floor
How could I forget
That I had given her an extra key
All this time she was standing there
She never took her eyes off me
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=2g5Hz17C4is


8 478 16 1 Puf/Schudden - Def Rhymz 3-2-2001
Hoewel Schudden oorspronkelijk bedoeld is als 'B kant' scoort Def Rhymz zijn tweede nummer 1-hit vooral dankzij die track. De videoclip bij Schudden staat in januari en februari 2001 wekenlang op 1 in de playlist van clipzender The Box. In 2001 komt zijn album De Goeiste (De Allergoeiste) uit. Op dit album staan de hits Puf / Schudden, Ze Zitten Me Achterna (#36 in 2001) en Ik Ben Niet Te Stoppe (#13 in 2002). In juni 2004 zal Habibti (Mijn Schatje) zijn laatste Top 40-hit worden (#30). Dennis Bouman werd op 13 juli 1970 in Suriname geboren. Def Rhymz rapte al sinds 1984, daarmee behoort hij tot de eerste generatie rappers in Nederland. Dennis begon al op jonge leeftijd met breakdancen en rappen. In 1986 werd hij op 16-jarige leeftijd Nederlands kampioen rappen. Hij werkte toen onder de artiestennamen Def Rijmen en Def Rhymz. De jaren erop vormde hij samen met DJ Git Hyper het rapduo Supersonic Cru. In 1993 is Dennis betrokken bij het nummer Mocking Bird Hill van Roots Syndicate, wat in Nederland een nummer 1 hit wordt dankzij de Centraal Beheer reclame. In 1999 nam hij het nummer Doekoe op. Dat werd zijn eerste nummer 1. Samen met Postmen nam hij in datzelfde jaar de Doe Maar-cover De Bom op (#3). In 2005 zal Def Rhymz failliet verklaard worden.
Def Rhymz - Puf
Ik geloof dat ik vlieg.
Ik geloof dat ik vlieg.
Refrein:
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
We noemen het drugs, soft en hard.
Wij noemen het puf, Amerikanen noemen het Fart.
Best wel gevaarlijk, ben je nu ziek, want als je sambal eet ben je meteen de
klos, zo maak je ben en los, want jij gaat gillen.
Je te veel eet brand je meteen je billen. Hoeveel je van deze tofa.
Je kan het niet kopen in een coffeeshop.
Refrein:
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Oh shit ik ben hiiiiiiigh, zo hiiiigh. Iedereen is hiiiiigh, zo hiiiiiiigh.
In de hakelaar noemen mij de puffelaar, want er in mijn ondergoed.
Want ik had mijn puf verstopt hier in mijne onderbroek.
Maar goed ik moest naar Suriname.
Ik en mijn vriendin din din din din beginnen samen. Moesten langs de douane,
aanwijzingen bol.
Politie houd me aan vraag waarom staat je broek zo bol
Zo ikke ik hol hol, ikke ikke hol.
Politie zeg ‘stop want de maat is vol’
Dus ze begonnen me te schieten.
Recht in mijn vriendin haar tieten.
Maar ze raakte mij niette.
Oh Anite. Ze hadden me te pakken ho o o o oh.
Namen me mee naar het politie burrrre.
Ik kreeg een kruisverhoor van hier tot Tokio.
Politie zeg ‘trek die broek uit’ en ik zei No.
Mijn man is nummer een maar ik ben geen homo.
En wel zo trokken ze mijn broek naar bene.
Ik werd boos toen liet ik een harde scheet.
En toen werden ze hiiiiigh zo hiiiiiiigh.
Iedereen is hiiiiigh zo hiiiiigh.
Refrein:
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Ok, Nu zitten hee zitten me achterna de maffinee de maffia de pvd en de
commissie van tralala.
Zelfs premier Wim Kok wordt de top van deze drugse, nu wil hij lekker samen met
mij gaan verbotse.
Nu zijn ze aan het tochten daar in de Tweede Kamer.
Want in het kabinet Komt je een deel van Suriname.
En zie Def Rhymz je weet wel dertig ruiver, ik laat de hele centrum partij
verhuizen naar de belmer.
He he he heb ik een goeie partner, stuur ik jou maat lekker naar het buitenland.
Iedereen zeg heeeeeeeeee iedereen zeg hohooo.
Ik stuur hem lekker naar Turkije of ik stuur hem lekker naar Marokko.
Refrein:
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Ik rook geen wiet geen stuff, ik word alleen maar high van mijn eigen puf.
Word niet te hiiiigh niet te hee, anders krijg je last van diaree.
Word niet te hiiiigh niet te hee, anders krijg je last van hoogtevree.
Nee kees dit is geen bierie en ook geen bierie.
Maar dit is mijn tong en mijn tong is erg dom erg goedkoop as a not bierie.
Bekijk de clip van Puf
http://www.youtube.com/watch?v=k-PiR0LXooY


Def Rhymz - Schudden
Yes Yeah
Dit is een bobblingremix van DJ Jean
Alle balluh verzameluh!!!
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
zak
Tot de grond,
Schudden met die kont,
Van links, naar rechts
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Hey meisje,
Hey lekker ding,
Hey schattebout, kippebout, moerbout,
Ik wil je naaie, naaie, naaie, naaie huis toe brengen,
Want je hebt echt een lekkere bil koffie,
Lekkere Bobbejaanland.
Hey schattebout, kippebout
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Ik wil je billen zien,
Heeey..
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
zak
Tot de grond,
Schudden met die kont,
Van links, naar rechts
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Kom op, kom op
Ik vind je leuk, echt leuk,
Wat je met je billen doet,
Maar pas op, hooeee
Anders krijg je billenkoek,
Want je weet, wat ik weet,
En je weet wat ik wil…
Ik ben niet verliefd op jou,
Maar verliefd op je bil.
Ooooh, wat zie jij er heerlijk uit,
Ik wil je opeten net als fruit,
Weet je wat ik moet doen,
Weet je wat ik moet doen
Ohoo ohhh,
Schatje kom even hier!
Even hier,
En doe mij een plezier,
En schud voor mij,
Schudden,Schudden..
Schat je bil, je bil, je bil gaat ontploffen,
Nou schudden met die billen,
Niet stoppen, niet stoppen
Je bil, je bil, je bil gaat ontploffen,
Nou schudden met die billen,
Niet stoppen, niet stoppen
Nou zakken dan, zakken dan, zakken dan,
Zak dan, zak dan,
Zakken dan, zakken dan, zak dan!
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
Zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak,zak
maar lekker door,door,door,
zak maar door,door,door,door
zak
Tot de grond,
Schudden met die kont,
Van links, naar rechts
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Tot de grond,
Schudden met die kont,
Van links, naar rechts
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Het is niet erg,
Kom op, doe het
Bekijk de clip van Schudden
http://www.youtube.com/watch?v=zsaGmszZvhQ


9 461 14 1 Angel - Shaggy featuring Rayvon 23-6-2001
Na It Wasn’t Me haalt ook Angel nummer 1 in Nederland. Het jaar eindigt minder succesvol. Opvolger Luv Me Luv Me haalt #27 (met Samantha Cole) en daarna volgt de flop Christmas In Jamaica (met Toni Braxton). In 2002 zal Shaggy weer twee top 5 hits scoren: Me Julie (#5; met Prince Mydas) en Hey Sexy Lady (#3; met Brian en Tony Gold).
Shaggy - Angel
Shooby dooby dooby doo woi Shooby doo
Oh
Shooby doo dooby doo boi oi
Yeah, ah
Girl, you’re my angel, you’re my darling angel
Closer than my peeps you are to me, baby
Shorty, you’re my angel, you’re my darling angel
Girl, you’re my friend when I’m in need, lady
Life is one big party when you’re still young
But who’s gonna have your back when it’s all done
It’s all good when you’re little, you have pure fun
Can’t be a fool, son, what about the long run
Looking back Shorty always mention
Said me not giving her much attention
She was there through my incarceration
I wanna show the nation my appreciation
Girl, you’re my angel, you’re my darling angel
Closer than my peeps you are to me, baby
Shorty, you’re my angel, you’re my darling angel
Girl, you’re my friend when I’m in need, lady
You’re a queen and so you should be treated
Though you never get the lovin’ that you needed
Could have left, but I called and you heeded
Takin’ a beatin’, mission completed
Mama said that I and I dissed the program
Not the type to mess around with her emotion
But the feeling that I have for you is so strong
Been together so long and this could never be wrong
Girl, you’re my angel, you’re my darling angel
Closer than my peeps you are to me, baby
Shorty, you’re my angel, you’re my darling angel
Girl, you’re my friend when I’m in need, lady
Uh, uh
Girl, in spite of my behavior, said I’m your savior
(You must be sent from up above)
And you appear to me so tender, say girl I surrender
(Thanks for giving me your love)
Girl, in spite of my behavior, well, you are my savior
(You must be sent from up above)
And you appear to me so tender, well, girl I surrender
(Said thanks for giving me your love)
Now life is one big party when you’re still young
And who’s gonna have your back when it’s all done
It’s all good when you’re little, you have pure fun
Can’t be a fool, son, what about the long run
Looking back Shorty always mention
Said me not giving her much attention
She was there through my incarceration
I wanna show the nation my appreciation
Girl, you’re my angel, you’re my darling angel
Closer than my peeps you are to me, baby
Shorty, you’re my angel, you’re my darling angel
Girl, you’re my friend when I’m in need, lady
Girl, you’re my angel, you’re my darling angel
Closer than my peeps you are to me, baby
Shorty, you’re my angel, you’re my darling angel
Girl, you’re my friend when I’m in need, lady
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=XWJrPzAUzAs&ob=av2e


10 460 15 2 You - Judith 27-1-2001
Een jaar na het winnen van het RTL4 programma Your Big Break krijgt Judith alsnog een grote hit met haar liedje You (#2). De zangeres tekent in maart een exclusief boekingscontract met het managementbureau AT Productions (Anouk, Grof Geschut). De kijkers van TMF verkiezen Judith tot 'meest veelbelovend talent'. De tweede single Sorry (#19) en het debuutalbum Blue Tears verschijnen in mei. De productie is in handen van Humphrey Campbell. De derde single Scared flopt en Judith zal daarna nooit meer de hitparade weten te halen. Judith Jobse, geboren op 19 februari 1970, zong regelmatig op kleine podia in haar woonplaats Culemborg en omgeving. Ze doet ervaring op in de coverband Golden Choice en met de Tilburgse band The Garp (gastbijdrage op het album Paranoid Rabbit uit 1994). Tot 1997 vormt ze samen met een gitarist Het Griekse Kastje waarmee ze in Zeist de Schavuittroffee wint. Als de gitarist naar het buitenland vertrekt wordt ze de zangeres van coverband Kicks. Zowel in 1995, 1997 als 1998 wint Judith met verschillende bandjes bij De Parel van de Betuwe de prijs voor Beste Zangeres. In 2000 wordt ze naar aanleiding van een demo geselecteerd voor het RTL4 programma Your Big Break. Met het liedje You wint ze de eerste prijs en mag ze een single en een album opnemen voor het label Dino. Jody Bernal wint de tweede prijs en krijgt met zijn single Que Si Que No een grote zomerhit in Nederland. In mei 2002 zal Judith liedjes van Madonna zingen tijdens een Marlboro Flashbacktournee. In 2003 werkt Judith aan het anti-oorlogsliedje Fools Rule The World dat ze heeft geschreven naar aanleiding van de aanslag op de WTC-torens op 11 september 2001. De zangeres wil de protestsong als single uitbrengen en de opbrengsten ten goede laten komen aan de slachtoffers van de oorlog in Irak. De producer ziet er geen brood in en Dino is niet van plan de plaat uit te brengen. Het label beëindigt de samenwerking met de zangeres. Met het liedje Love Me doet Judith in 2003 mee aan de voorronde van het Nationaal Songfestival.
Judith - You
You see me as the girl next-door
Like you know so many, many more
Just a fish that swims in your direction
And could bring love and affection
But I can't play the game of love with you
I know it will only hurt me
I feel the tears in my eyes
Because we have to say goodbye
Looking in the face of love
I'll never touch it
It would be self-deceit
To think you would stay with me
You think you mean the same to me
But I am afraid and too shy to let you see
To me you're really someone special
I found in me the learn to haste it
I feel love is bad
But I can't play the game of love with you
I know it will only hurt me
I feel the tears in my eyes
Because we have to say goodbye
Looking in the face of love
I'll never touch it
It would be self-deceit
To think you would never leave
Blisters on my soul
Are they my path, or are they my goal
Cause everytime I feel love
Faith broke it up
Will it ever stop?
But I can't play the game of love with you
I know it will only hurt me
I feel the tears in my eyes
Because we have to say goodbye
Looking in the face of love
I'll never touch it
It would be self-deceit
To think you would never leave
Bekijk de clip
http://www.youtube.com/watch?v=1qjJXoRmdzM
PRIJZEN


Edisons
Naam-Album-Categorie
Ilse Delange - Livin' On Love - Beste Nederlandse Groep/Artiest(E) Van Het Jaar (Publieksprijs)
Anouk - Michel - Beste Single Van Het Jaar (Publieksprijs)
U2 - All That You Can't Leave Behind - Groep Internationaal
Bløf - Watermakers - Groep Nationaal
Kane - As Long As You Want This - Groep/Artiest Alternative
St. Germain - Tourist - Groep/Artiest Dance Nationaal/Internationaal
St. Germain - Tourist - Groep/Artiest Instrumentaal
Hans Teeuwen - Trui - Groep/Artiest Kleinkunst
Frederique Spigt - Droom - Groep/Artiest Luisterlied
Eminem - Marshall Mathers - LP Groep/Artiest R&B Nationaal/Internationaal
Anastacia - Not That Kind - Nieuwe Artiest/Groep Internationaal
Krezip - Nothing Less - Nieuwe Artiest/Groep Nationaal
BZN - Oeuvreprijs
Björk - Selmasongs - Soundtrack Of Musical
Craig David - Born To Do It - Zanger Internationaal
Marco Borsato - Luid En Duidelijk - Zanger Nationaal
Madonna - Music - Zangeres Internationaal
Ilse Delange - Livin' On Love - Zangeres NationaalConamus Exportprijs 2001
Jan Smit


Gouden Harpen 2001
De Kast, Belinda Meuldijk


Zilveren Harpen 2001
Brainpower, DJ Tiësto, De Kift, Green Lizard
POPULARITEITSVERKIEZINGEN


Mega Award 2001: Starmaker


Hitkrant Byteplanet.com Awards 2002 (Hitkrant Poppoll 2001)
Uitgereikt op 24 februari 2002


Binnenland
Popgroep: K-Otic (Twarres, De Poema's)
Dance Act: G-Spott (DJ Jean, Klubbheads)
Single/Clip: Happy - Sita (I Really Don't Think So - K-Otic, Just The Way I Do – Di-ect)
R&B Act: Re-Play (Postmen, Lloyd)
Rockgroep: Di-Rect (Kane, Bløf)
Nieuwkomer: K-Otic (Di-Rect, Fontane)
Zanger: Dinand van Kane (Bart K-Otic, Jody Bernal)
Zangeres: Sita (Birgit, Anouk)
Rap Act: Def Rhymz (Brainpower, Osdorp Posse)
Album: Bulletproof - K-Otic (Discover - Di-Rect, Stream - Twarres)
Radiozender: Radio 538
Radiodj: Ruud De Wild
Idool 2001: Sita
Byteplanet Beltoontjes Award: G-Spott


Buitenland
Nieuwkomer: Alicia Keys (Nelly Furtado, Train)
Dance Act: Gigi d'Agostino (Milk Inc., Lasgo)
Zangeres: Jennifer Lopez (Britney Spears, Kylie Minogue)
Popgroep: Westlife (Atomic Kitten, Backstreet Boys)
Zanger: Robbie Williams (Usher, Shaggy)
Rockgroep: Live (Limp Bizkit, Linkin Park)
R&B Act: Destiny's Child (Alicia Keys, Mary J. Blige)
Album: Survivor - Destiny's Child (Hybrid Theory - Linkin' Park, World Of Our Own - Westlife)
Single/Clip: Queen Of My Heart - Westlife (Overcome - Live, Survivor - Destiny's Child)
Rap Act: Eminem (Nelly, Eve)


TMF Awards 2002 (=2001)
Beste Zanger: Marco Borsato, Robbie Williams
Beste Zangeres: Sita, Anastacia
Beste Popgroep: K-Otic, Westlife
Beste Nieuwkomer: Within Temptation, Shakira
Beste Album: Kane (met So Glad You Made It), Destiny's Child (met Survivor)
Beste Single: Sita, Kylie Minogue
Beste Dj: DJ Tiësto (Tiësto), Mauro Picotto
Beste R&B: Replay, Destiny's Child
Beste Rap: Brainpower, Ja Rule
Beste Dance-Act: DJ Tiësto, Gigi D'Agostino
Beste Rock: Kane, Linkin Park
Beste Videoclip: Sita, Moulin Rouge
Beste Website: Kane
Lifetime Achievement: Herman Brood
Beste Live-Act: Backstreet Boys

VPRO’s Song Van Het Jaar Verkiezing
1. (692) Johan - Tumble and Fall
2. (673) Radiohead - Pyramid Song
3. (614) Muse - Plug in Baby
4. (509) System Of A Down - Chop Suey
5. (488) John Frusciante - Going Inside
6. (459) Gorillaz - Clint Eastwood
7. (417) Tool - Lateralis
8. (413) Manu Chao - Me Gustas tu
9. (360) The Hives - Hate to Say I Told You So
10. (328) dEUS - Nothing Really Ends

1 opmerking:

 1. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.com

  BeantwoordenVerwijderen